Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-11, 17:08   #1111
krolewna1986
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83514541]A to co będziecie nosić dopóki te staniki nie przyjdą?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Przede wszystkim kup sobie sportowy stanik, taki jest najwygodniejszy do spania i karmienia w domu. Taki stanik z fiszbinami to ja bardziej na wyjścia miałam, bo jakbym miała w nim chodzić 24h na dobę to bym hopla dostała

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Pokaż wiadomość
A jakie lody zazwyczaj jecie teraz w ciazy? Takie w opakowaniu typu Algida czy w lodziarni na galki? we wloszech do niektorych lodow kremowych dodaja surowe jajka albo zoltka dlatego wybieram tylko smaki owocowe albo za kazdym razem pytam, o mleko tez pytam czy na pewno pasteryzowane.

Haagen dazs moje uzależnienie ostatnio ❤️

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-11, 17:38   #1112
Stella275
Nawiedzona PeMa

Dziewczyny super że krzywe dobrze powychodziły

Ja niespecjalnie przepadam za lodami, jak już to tolerują orzechowe grandy abo wodne w stylu solo ( produkują je jeszcze?). Jak bierzemy gałkowane to ledwo jedną jestem w stanie zjeść

Co do podkładów i majtek po porodzie to mam nadzieję nosić je tylko w szpitali i zaopatrzę się w jakieś wielorazowe siateczkowe majtki ( na pewno nie te fizelinowe bo to zero dostępu powietrza) i podkłady z bell bo są największe i najbardziej chłonne. W domu raczej większe bawełniane majty i nocne podpaski.

Ja niestety miała okazję przyjrzeć się porodówce od drugiej strony w czasie praktyk i to o czym piszecie nie należało do rzadkości. Do dziś pamiętam tekst jakim została obdarzona młoda dziewczyna chyba jeszcze w liceum: jak rozkładałaś nogi to nie bolało? Mnie wbiło w podłogę, awanturowanie się o majtki po porodzie albo nie zachowywanie choćby odrobiny intymności dla pacjentek było normą. I wtedy obiecałam sobie że w życiu w tym szpitalu rodzić nie będę Aczkolwiek z tego co zauważyłam na takie zachowanie pozwala sobie głównie stare pokolenie położnych. Gdyby mnie to ktoś w takie sposób potraktował nie zostawiłabym tego bez słowa ale mam nadzieję że nic takiego się nie wydarzy

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-11, 17:48   #1113
sylwia1906
Zadomowienie

Fiolla możesz świętować lodami.

Stanik kupiłam wczoraj w Lidlu i go zostawiam. Jest ok rozmiarowo tylko ja jestem nieprzyzwyczajona do takiego miękkiego, ale dp karmienia ciężko o sztywny

Lody jem każde!! Rzemieślnicze, z maka, sklepowe, świderki itp:p

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-11, 17:56   #1114
ania9o
Zakorzenienie

Dziewczyny należące do klubu zapraszam bo jest kilka kwestii, dobrze by było to szybko załatwić

Co do lodów to ja mam ochotę na kwaśne i zazwyczaj kupuje gałkowe sorbety aż mnie ochota naszła ale nie chce mi się już schodzić i wchodzić na 4 piętro. Dwa razy już dzisiaj latalam a nie mam już aż tyle siły chyba dostawa KFC mnie czeka w takim razie

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Co do wstydu i zachowania położnych w szpitalu. Naprawdę nie chce tego wspominać... było naprawdę nieprzyjemnie... teraz na pewno nie będę wszystkiego tak brała do siebie, idę tam urodzić, wyjść i zapomnieć o tych francach. I mimo że ciocia jest położną i raczej miałam fory to i tak zdarzały się takie żmije że szkoda słów.

ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-11, 18:15   #1115
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

To ja chyba kupię taki sportowy, bo te z lidla czy z canpola mają za dużo w obwodzie, na mnie za luźne..

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-11, 18:59   #1116
Aisza21
Wtajemniczenie

Ja nie rozumiem dlaczego te położne są takie podłe...na innych oddziałach pielęgniarki się tak nie zachowują.

Przy moim porodzie też była taka starsza, wredna położna - zwijałam się z bólu, a ona twierdziła ,że przesadzam, bo tylko 3 cm mam rozwarcia i żebym nie histeryzowała, bo dopiero zobaczę co to jest ból jak będę miała 10 cm. Później mnie zostawiły i sobie poszły na cały dzień do swojego pokoju pić kawę. Nawet nie przyszły jak mi wody odeszły, jak mąż im powiedział to powiedziały ,że ok i tyle. Dobrze ,ze miałam męża przy porodzie , bo bym chyba oszalała tam sama.

A mojej koleżance przy porodzie jak krzyczała z bólu , położna powiedziała : czy jak się pie***doliła to też tak krzyczała ?
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-11, 19:02   #1117
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Dziewczyny należące do klubu zapraszam bo jest kilka kwestii, dobrze by było to szybko załatwić

Co do lodów to ja mam ochotę na kwaśne i zazwyczaj kupuje gałkowe sorbety aż mnie ochota naszła ale nie chce mi się już schodzić i wchodzić na 4 piętro. Dwa razy już dzisiaj latalam a nie mam już aż tyle siły chyba dostawa KFC mnie czeka w takim razie

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Co do wstydu i zachowania położnych w szpitalu. Naprawdę nie chce tego wspominać... było naprawdę nieprzyjemnie... teraz na pewno nie będę wszystkiego tak brała do siebie, idę tam urodzić, wyjść i zapomnieć o tych francach. I mimo że ciocia jest położną i raczej miałam fory to i tak zdarzały się takie żmije że szkoda słów.

Nie wiem o co kaman z tym klubem, chyba ominelam te posty, ale jak można to proszę o dołączenie

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Aisza21 Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem dlaczego te położne są takie podłe...na innych oddziałach pielęgniarki się tak nie zachowują.

Przy moim porodzie też była taka starsza, wredna położna - zwijałam się z bólu, a ona twierdziła ,że przesadzam, bo tylko 3 cm mam rozwarcia i żebym nie histeryzowała, bo dopiero zobaczę co to jest ból jak będę miała 10 cm. Później mnie zostawiły i sobie poszły na cały dzień do swojego pokoju pić kawę. Nawet nie przyszły jak mi wody odeszły, jak mąż im powiedział to powiedziały ,że ok i tyle. Dobrze ,ze miałam męża przy porodzie , bo bym chyba oszalała tam sama.

A mojej koleżance przy porodzie jak krzyczała z bólu , położna powiedziała : czy jak się pie***doliła to też tak krzyczała ?
Moja położona z I porodu nie była jakas extra mila ale chamska tez nie była. Od razu po porodzie bym skarge złożyła!
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-11, 19:04   #1118
angelajnaaa
Rozeznanie

kurde ale straszycie tymi położonymi ale może lepiej się przygotować na piekło i się rozczarować pozytywnie 🤣 normlanie bym pewnie coś odpowiedziala i nie została dluzna ale nie wiem czy to by nie pokrecilo konfliktu przeżyjemy... kilka dni w najgorszym wypadku i do domku

babcia tż dziś zrobiła na obiad makaron ze szpinakiem w sumie sama ja podpuscilam... nie wiedziałam ze mozna tak zmarnować szpinak zabieram zaraz tż na pizze zjadlam dwa talerze zupy i udaje że nie jestem glodna haha ;P

angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-11, 19:06   #1119
Fiolla
Raczkowanie

Jak czytam takie historie o położnych, to nóż mi się w kieszeni otwiera.
Ja też się darłam w końcowej fazie porodu, nie tyle z bólu, co ze strachu, bo zrobiło się nerwowo, szybka decyzja o próżnociągu, wyproszenie męża z sali itp. Ale nikt mi wtedy takim tekstem nie rzucił.
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-11, 19:06   #1120
fikumiku1
Raczkowanie

Kurczę to ja nieźle trafiłam bo położne były miłe i mówiły że jestem dzielna, dam radę itp. Mimo że ryczałam juz chyba przy 3 czy 4 cm

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
fikumiku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-11, 19:11   #1121
Stella275
Nawiedzona PeMa

Cytat:
Napisane przez Aisza21 Pokaż wiadomość

Oj gwarantuję że gdyby usłyszała taki tekst to ta położona za długo by tam nie popracowała

19/2017
7/2018

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-11, 19:14   #1122
I ona
Zakorzenienie

angelajnaaa nie wybieram się, po porodzie chce żeby przyjechała moja mama. Powiedziała mi już dawno, że jak chce to mi pomoże, będzie kąpać małego i ogarnie mieszkanie żebym mogła też dojść do siebie. I chyba z tej pomocy skorzystamy. Tak więc nie będe wydawać kasy na szkołę rodzania, bo poza tym będe miała cc.

bambi1980 ja jem wszystkie lody a najbardziej kocham gałkowane z bliskiej lodziarni

Takie teksty personelu medycznego powinny być karalne. A nagrywanie głosowe powinno być dozwolone. Ludzka znieczulica i chamstwo.

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-11, 19:15   #1123
olajadetektyw
Zadomowienie

Położne są różne. Chyba więcej jest miłych ale zwyczajowo nie mówi się o dobrych a o tych złych

olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-11, 19:17   #1124
Stella275
Nawiedzona PeMa

Cytat:
Napisane przez olajadetektyw Pokaż wiadomość
Położne są różne. Chyba więcej jest miłych ale zwyczajowo nie mówi się o dobrych a o tych złych

Wiadomo ale mnie bardziej zastanawia jakim cudem kobieta kobiecie jest w stanie w sytuacji chyba najbardziej stresowej w życiu z takim tekstem wyjechać

19/2017
7/2018

Stary 2018-05-11, 19:18   #1125
angelajnaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
angelajnaaa nie wybieram się, po porodzie chce żeby przyjechała moja mama. Powiedziała mi już dawno, że jak chce to mi pomoże, będzie kąpać małego i ogarnie mieszkanie żebym mogła też dojść do siebie. I chyba z tej pomocy skorzystamy. Tak więc nie będe wydawać kasy na szkołę rodzania, bo poza tym będe miała cc.

bambi1980 ja jem wszystkie lody a najbardziej kocham gałkowane z bliskiej lodziarni

Takie teksty personelu medycznego powinny być karalne. A nagrywanie głosowe powinno być dozwolone. Ludzka znieczulica i chamstwo.

a lubisz ze starowiślnej ? ja musze iść bo chce sie nastawic psychicznie haha i nauczyć się rodzic jak kolwiek to brzmi ale mnie to wszystko czarna magia, a słyszałam że ponoc dziewczyny które chodziły do szkoły rodzenia lepiej sobie radzą podczas porodu

Stary 2018-05-11, 19:24   #1126
olajadetektyw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelajnaaa Pokaż wiadomość
a lubisz ze starowiślnej ? ja musze iść bo chce sie nastawic psychicznie haha i nauczyć się rodzic jak kolwiek to brzmi ale mnie to wszystko czarna magia, a słyszałam że ponoc dziewczyny które chodziły do szkoły rodzenia lepiej sobie radzą podczas porodu

Napewno warto nauczyć się pozycji które mają pomóc w bólu.

Stary 2018-05-11, 19:26   #1127
I ona
Zakorzenienie

Cytat:

Nie jadłam tam lodów, ale to chyba tam kiedyś widziałam ogromniastą kolejkę
Napewno szkoła rodzenia jest pomocna, zwłaszcza przy pierwszym porodzie, bo przecież dla pierworódki to czarna magia
A co do sali też mi się marzy, żeby do lokatorki/lokatorek nie przychodziły tłumy. To musi bardzo krepować. Eh tu jakieś podkłady, karmienie i tłumy ludzi - nie gra mi to po prostu. Zero intymności. Myślę, że jak przychodzi jedna osoba to ona skupia się na tej swojej kobiecie, a jak przychodzą pielgrzymki to oczami są wszędzie.

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-11, 19:27   #1128
olajadetektyw
Zadomowienie

Wy tu o lodach a ja tu przeżywam te moje 2 kg w miesiąc na plusie. Aż się boję. Mam już właściwie prawie 6..... Zjadłam baton przed ginekologiem ale teraz basta że słodyczami.... Tylko jutro i pojutrze idziemy na urodziny

Stary 2018-05-11, 19:32   #1129
Fiolla
Raczkowanie

Cytat:

Warto właśnie po to, żeby nauczyć się oddychania, posłuchać różnych historii, dowiedzieć o swoich prawach, itp.
Szkoły organizują też różne warsztaty, o mięśniach dna miednicy, pierwsza pomoc, chustonoszenie itp. W sumie pielęgnacja noworodka zajęła chyba najmniej czasu
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-11, 20:30   #1130
aga_89_4
Raczkowanie

Cytat:

Starowiślna mmmm Mieszkałam 5 lat w Krakowie, teraz zatęskniłam

Ja byłam już na pierwszym spotkaniu w mojej szkole rodzenia, taka zwykła na NFZ i jestem zadowolona. To moja pierwsza ciąża, zawsze coś się posłucha, nauczy od prowadzącej albo od innych mam które rodzą już kolejny raz

Bambi - ja lody jem każde i to w ogromnych ilościach potrafię zjeść trzy dziennie, aż się boję stanąć na wadze

Ania90 - dobrze pamiętam że kiedyś wrzucałaś link do pieluch - pantsów które zamawiasz internetowo i z których jesteś zadowolona? mogłabyś wrzucić jeszcze raz bo mi gdzieś zginął
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-11, 20:41   #1131
ania9o
Zakorzenienie

Aga_89, zamawiam stąd https://pieluchy.net/index.php?cPath=167_173

ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-11, 20:55   #1132
alingles
Zadomowienie

Dzien dobry. Dziś przyszła paczka z hm z kombinezonem m.in.
Dla porównania na nim leży pajac z F&F. Jedno i drugie rozmiar 62, więc myślę że październik akurat obskoczymy i zahaczymy o listopad z grubszym kocem na początek miesiąca
Dziś mam dość.
Koleżanka ktora ma mi pomagać i mnie lekko wyreczac przeszkadza mi. Ale głupio mi jej zwrócić uwagę bo jest 10 lat starsza i pracuje 7 lat dłużej niż ja...
Muszę jej w poniedziałek jakoś subtelnie powiedzieć żeby nie było draki. Bo nie chce na końcówce pracy siedzieć w złej atmosferze, a pracujemy na 70m2...

Dziś mała coś ciszej, a co mam zamiar chwilę poleżeć i się wsłuchać to mąż cos chce i tak w koło.
Idę ogarniać młodego i do spania sama. Jutro wolne, ale niedziela pobudka o 6, bo na uczelnie brak jechać....20180511_194548-1.jpg

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-11, 20:55   #1133
krolewna1986
Wtajemniczenie

Ja nie mogę narzekać na położne, przy obu porodach trafiłam na super babeczki ❤️ i liczę, że tym razem też tak będzie.

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-11, 20:57   #1134
angelajnaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Nie jadłam tam lodów, ale to chyba tam kiedyś widziałam ogromniastą kolejkę
Napewno szkoła rodzenia jest pomocna, zwłaszcza przy pierwszym porodzie, bo przecież dla pierworódki to czarna magia
A co do sali też mi się marzy, żeby do lokatorki/lokatorek nie przychodziły tłumy. To musi bardzo krepować. Eh tu jakieś podkłady, karmienie i tłumy ludzi - nie gra mi to po prostu. Zero intymności. Myślę, że jak przychodzi jedna osoba to ona skupia się na tej swojej kobiecie, a jak przychodzą pielgrzymki to oczami są wszędzie.

mniam <3 najpyszniejsze spróbuj któregoś dnia ! polecam truskawek i kakao, a kolejka nawet jak jest to szybko idzie... aaa i nie daleko też jest najpyszniejszy burger na świecie :gruba bula ! polecam bardzooooo
Cytat:
Napisane przez Fiolla Pokaż wiadomość
Warto właśnie po to, żeby nauczyć się oddychania, posłuchać różnych historii, dowiedzieć o swoich prawach, itp.
Szkoły organizują też różne warsztaty, o mięśniach dna miednicy, pierwsza pomoc, chustonoszenie itp. W sumie pielęgnacja noworodka zajęła chyba najmniej czasu
ja chce pójść takie na temat laktacji, przystawianie maluszka do piersi itp:P
Cytat:
Napisane przez aga_89_4 Pokaż wiadomość

Ja byłam już na pierwszym spotkaniu w mojej szkole rodzenia, taka zwykła na NFZ i jestem zadowolona. To moja pierwsza ciąża, zawsze coś się posłucha, nauczy od prowadzącej albo od innych mam które rodzą już kolejny raz

Bambi - ja lody jem każde i to w ogromnych ilościach potrafię zjeść trzy dziennie, aż się boję stanąć na wadze

Ania90 - dobrze pamiętam że kiedyś wrzucałaś link do pieluch - pantsów które zamawiasz internetowo i z których jesteś zadowolona? mogłabyś wrzucić jeszcze raz bo mi gdzieś zginął
takie najprawdziwsze lody prawda? u mnie pewnie też jesr gdzieś na nfz ale ze ja nie miejscowa to nie bardzo się orientuję gdzie, a swoją drogą zależy mi żeby chodzić tam gdzie bede faktycznie rodzic

jade z tż na piwko do znajomych, a właściwie to ja na karmi jadę a on na piwko... w końcu się wyrwe z domu... a za tydzien mamy komunie i nie mam sukienki bylam w happymum ale tam same byly paskudne, w zimie duzo ładniejsze widziałam... a na zamawianie przez Internet chyba już za późno

Stary 2018-05-11, 21:27   #1135
fikumiku1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga_89_4 Pokaż wiadomość

O też znam te lody

Pantsy pampers są teraz w dobrej cenie w Kauflandzie

fikumiku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-11, 21:54   #1136
aga_89_4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Aga_89, zamawiam stąd https://pieluchy.net/index.php?cPath=167_173

Dziękuję!
Cytat:
mniam <3 najpyszniejsze spróbuj któregoś dnia ! polecam truskawek i kakao, a kolejka nawet jak jest to szybko idzie... aaa i nie daleko też jest najpyszniejszy burger na świecie :gruba bula ! polecam bardzooooo ja chce pójść takie na temat laktacji, przystawianie maluszka do piersi itp:P takie najprawdziwsze lody prawda? u mnie pewnie też jesr gdzieś na nfz ale ze ja nie miejscowa to nie bardzo się orientuję gdzie, a swoją drogą zależy mi żeby chodzić tam gdzie bede faktycznie rodzic

jade z tż na piwko do znajomych, a właściwie to ja na karmi jadę a on na piwko... w końcu się wyrwe z domu... a za tydzien mamy komunie i nie mam sukienki bylam w happymum ale tam same byly paskudne, w zimie duzo ładniejsze widziałam... a na zamawianie przez Internet chyba już za późno

Na starowiślnej pycha i jeszcze dobre są te lody z good lood ehh <3 wspomnienia wracają A patrzyłaś na sukienki z zalando? powinna Ci przyjść na czas, ja ostatnio zamawiałam w poniedziałek a w czwartek miałam już w domu

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez fikumiku1 Pokaż wiadomość
O też znam te lody

Pantsy pampers są teraz w dobrej cenie w Kauflandzie

Pantsy pampers i chusteczki nawilżane pampersa jak któraś z Was używa
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-11, 22:00   #1137
Panterka1313
Zadomowienie

Ktoś z was ma albo zna kogoś albo widział na żywo suszarkę viledy co jak trzeba można ją jeszcze rozszerzyć i wychodzi dwa razy szersza od zwykłej ?
O taką
https://youtu.be/XoWZRXzd6H0

Edytowane przez Panterka1313
Czas edycji: 2018-05-11 o 22:22
Panterka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-11, 22:32   #1138
sylwia1906
Zadomowienie

Macie jakiś sposób na poprawę kondycji rzęs? Olejek rycynowy można chyba w ciąży używać? Strasznie mi wypadają straszne są po prostu, a do tej pory do był mój jedyny atut:p z tego co wiem to serum np long for lashes nie można używać bo kiedyś czytałam ulotkę. Help

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-11, 22:43   #1139
Panterka1313
Zadomowienie

Mnie wcale nie wolno tuszy mam alergie

Stary 2018-05-11, 22:52   #1140
Stella275
Nawiedzona PeMa

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Macie jakiś sposób na poprawę kondycji rzęs? Olejek rycynowy można chyba w ciąży używać? Strasznie mi wypadają straszne są po prostu, a do tej pory do był mój jedyny atut:p z tego co wiem to serum np long for lashes nie można używać bo kiedyś czytałam ulotkę. Help

Olejek rycynowy u mnie sprawdzało się jeszcze regenerum.

19/2017
7/2018

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości