|
|
#4981 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Anglia :)
Cytat:
![]() Witaj niebie ![]() sysuniu jakbym o sobie pisała,ja miałam to nieszsczęście,że pracowałam z głupimi polaczkami,płci żeńskiej,bo męska część była swietna.Zawsze przychodzili,troszke nam przeszkadzali w robocie,wesoło było. Lecz baby,masakra,co druga to lepsza.Kariere przyjechały zrobić jako sprzątaczki i się za przeproszeniem spuszczały jakby miały kontrakt dostać,a nie dostały bo tam praca się skończyła. Już nie chce nawet żadnej pracy z tamtej agencji,z jednej strony szkoda bo pracują tam spoko polacy,mój tż pracuje dla nich od ok.3 lat. A nie chce,bo jak mam się natknąc na tamte panienki to ja dziękuje. Szukam teraz pracy na własną ręke.
|
|
|
|
|
#4982 |
|
Raczkowanie
|
iwonka ach jaki cudny ten Twoj piesio
Masz teraz zajecie - troche sie trzeba napracowac zeby go nauczyc siusiania Butow Ci nie gryzie ??Pamietam jak pies u moich rodzicow byl malutki... wszystkie buty a zwlaszcza gosci !!! Moje nowe szpilki 2 tygodniowe pogryzl !!! Alez to byly czasy. Niesety moj synek jest alergikiem, wiec psiaka nie przewidujemy
|
#4983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
DOKŁADNIE ![]() Dziewczyny mam pytanie za 100 punktów - Jak sie robi młodą kapustke ? ![]() Poszatkowałam ją i teraz gotuje - ale nie wiem co dalej
|
|
|
|
|
#4984 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwonka sliczny piesek
Tymbardziej,ze Ja kocham pieski
|
|
#4985 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I miała ogromne szczęście, że na Ciebie trafiła. ![]() Witam, miło mi. ![]() Cytat:
![]() Ja na szczęście pracowałam z samymi facetami Anglikami i 1 Polką, która była super, ale trafiłam na kilka zołz-współlokatorek. Jedna była tak straszna, że do tej pory nie potrafię o niej nawet myśleć! Najpodlejszy człowiek, jakiego spotkałam. A inne też nie były lepsze. ![]() Za to wszyscy faceci okazali się fantastyczni. Nie wiem, z czego to wynika. I zastanawiam się, czy ja też byłam postrzegana jako taka zołza. Pewnie tak, bo gdy one były dla mnie wredne, ja nie pozostawałam dłużna. Ale sama z siebie taka bym nie potrafiła być. A może się mylę? ![]() Cytat:
Jestem kulinarnym ignorantem.
|
|
#4986 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() No to faktycznie miałaś szczęście pracowac z fajnymi ludżmi. Tez bywam wredna,jak trzeba,jedna tak mi podniosła ciśnienie,że odpyszczyłam jej-kim (tu był przerywnik) jesteś. A ona;dla twojego swiętego spokoju lepiej żebyś nie wiedziała kim jestem. Były zwolnienia,bo już tyle pracy nie było,to mówiła no głowy poleca,miała na myśli mnie,bo się uwzieła na mnie. Nie wyleciałam/wyleciała nasza grupka. Przychodziła codziennie prawie,choć robiła gdzie indziej i gadała ze robie coś przez jeden dzień,co było nieprawda.Były drugie zwolnienia,bo potrzebowali już mniej osób i dalej pracowałam.Jej niezadowolona mina bezcenna,bo szef powiedział ze nasza grupa zostaje do końca aż praca zupełni się skończy
|
|
|
|
|
#4987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale być wrednym ot, tak. Dla zasady? Własnej satysfakcji? Tego nie rozumiem. Ja tak nie umiem. Czasami jestem wredna, ale potem mam straszliwe wyrzuty sumienia i przepraszam, gdy tylko mogę. A z ludźmi na emigracji robią się naprawdę dziwne rzeczy. W d.. głowach im się przewraca. Oby to tylko nas nie spotkało.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to czasem nie pointer?? Rodzice TZ maja i jak widzialam zdjecia jak byl maly to identiko .Super szczeniak - ja chce najpierw kota, bo mniej klopotu .
|
|
|
|
|
#4989 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny dziekuje bardzo za komplementy w imieniu mojego maleństwa
co do gryzienia to gryzie absolutnie wszystko co wpadnie mu w mordke - trzeba go dobrze pilnowac bo nie wiadomo co robi w drugim pokoju jak jest cisza straszny rozrabiaka ale w domu calkiem inaczej - wesolo. lorelei nie mam pojecia co to za rasa - weterynarz powiedzial ze podobny do pinczera a jak dla mnie to do dalmatynczyka ( chociaz najbardziej przypomina krowe ).jutro lece nad morze na kilka dni wiec mama bedzie miala zajecie ![]() Lovely_Girl to zdjecie na naszej klasie jest robione w Peak District - na pld wschod od Manchesteru - cudnie jest, polecam. chyba pisalam dokladniej o tym miejscu na watku Co warto zobaczyc w Anglii? Sylwunia nie dowiedzialam sie czy ten konsulat juz otwarty ale poczytaj tutaj http://www.mojawyspa.co.uk/forum/51/...a-w-Manchester
|
#4990 |
|
Zadomowienie
|
iwONKA595 tu masz zdjecia z google http://images.google.co.uk/images?gb...nglish+pointer.
Jak masz rasowego to one kosztuja ponad 500 funtow z rodowodem . Dziwne ze ktos takiego kochanego psiaka zostawil . Mam nadzieje ze nikt go nie bedzie szukal, bo chyba juz sie przyzwyczailas .Jak juz pisalam rodzice TZ maja pointera angielskiego - bardzo go lubie, uwielbia jak sie go glaska i ciagle daje łape. |
|
|
|
#4991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a jak sie ktos zglosi to ![]() ![]() ![]() spi sobie teraz slodko na fotelu pod kocykiem
|
|
#4992 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, koniecznie zadzwon na policje, Wy sie meczycie i psiak sie meczy.Cytat:
Cytat:
Ze szczekaniem psiaki tak maja, nie od razu to robia. Moj pies zaczal szczekac jak mial jakies 5-6 m-cy, takze to nic strasznego. Najwazniejsze, ze zywiolowy.
|
|
#4993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszcze Ci Iwonka!
|
|
|
|
|
#4995 |
|
Zadomowienie
|
Oj, dziewczyny, moj TZ narozrabial wczoraj wieczorem. Poszedl mi zrobic herbate, a rozbil malakser... Oczywiscie herbaty mi sie odechcialo
Wpuscic faceta na 30 sec do kuchni i pelna demolka! ![]() W sobote jedziemy na wycieczke do Stonehange i Salisbury (TZ w bagazniku za kare), a jak u Was z planami weekendowymi?
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
#4996 |
|
Zakorzenienie
|
Planów na weekend nie ma chyba że znowu szaleństwo zakupowe
![]() Ojjj matko czy nie mogłaby być cały czas pogoda jak dzisiaj? Gorąccccooooooooo można japoneczki ubrać i miniówkę
|
|
#4997 |
|
Raczkowanie
|
W weekend to ja nad morze bym chetnie pojechala... ale coz deszze zapowiadaja
|
#4998 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Pogoda jest świetna od kilku dni - słonko w pełni , zero deszczu - czasami leciutko zawieje ![]() Co do weekendu wybieramy sie do Londynu - zobaczyć to czego jeszcze nie widzielismy , a przy okazji odwiedzić kilka wybranych sklepów. Dziś dzwoniłam o prace maja mi przyslać aplikacje i Pan mi obiecał ze coś mi znajdzie - narazie nie zdradzam gdzie zeby nie zapeszyć. Mam nadzieje ze po powrocie z Pl bede miec juz nowa prace. Narazie to bedzie sprzatanie ale w takim miejscu gdzie może uda mi sie chycic lepsza posadke
|
|
|
|
#4999 |
|
Zadomowienie
|
Iwonka jeszcze raz dzieki za wszelkie informacje. Z tego co ja sie dowiedzialam od znajomych to, ze juz otwarta, ale ile w tym prawdy jeszcze nie wiem.
Co do pogody to cudna, w pracy jest tak goraca, ze ciezko wytrzymac
|
#5000 |
|
Raczkowanie
|
co tak tu pusto ?
|
#5001 |
|
Zadomowienie
|
Ten, kto nie musi siedziec w pracy, pewnie smiga po dworze, bo pogoda cudna. Ja niestety jestem uziemiona za biurkiem, a do tego wymieniaja nam podjazd i od rana trwa skuwanie betonu - nawet nie macie pojecia, jaki to straszny halas! W ogole nie moge sie skupic, a tu jak na zlosc przyszly certyfikaty z Wloch i trzeba dzialac :/
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
#5002 |
|
Zakorzenienie
|
Pusto, bo trzeba korzystac ze słonca i ładnej pogody póki jest
a ja w weekend nie wiem co bede robic , na pewno na zakupy nie pojde
|
|
|
|
#5003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wczorajsza pogoda wykorzystana do grillowania dzisiaj zapowiada się równie ładna, i na szczęście mam wolne więc póki TZ nie wróci z pracy mam czas dla siebie a za dwa tygodnie o tej porze będę szykowała sie na wyjazd do Polski A w weekend u mnie pokaz air show ze wszystkimi bajerami... Chyba sie wybierzemy z TZ bo co innego mamy do roboty... A mnie znowu pryszczyca dopadła
|
|
|
#5004 |
|
Zadomowienie
|
Jesli chodzi o tragedie kosmetyczne - to ja po raz pierwszy w zyciu uzylam wczoraj wieczorem balsamu brazujacego - Nivea Sunkissed skin. Efekt: zaden. Zapach: okropny! A jeszcze rano zaspalam i nie zdazylam wziac prysznica. Mam nadzieje, ze koniki nie beda przede mna uciekac na drugi koniec laki
bo po pracy chcialabym sobie dzisiaj troche pojezdzic...
|
|
|
#5005 |
|
BAN stały
|
My dzisiaj z tz-tem mamy w planach iść do naszego portu,bo dzisiaj przypływa,albo już przypłynął bardzo duży statek.
Porobie fotki to wkleje je tutaj. A dziś też tż ma imieniny,więc jutro może będzie jakaś imprezka.
|
|
|
|
#5006 |
|
Przyczajenie
|
hej
no ja mieszkam w londynie juz 3 latka powiem wam ze juz sie przyzwyczailam
|
|
|
|
#5007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zrobilam wczoraj sernik truskawkowy i kompletnie mi nie wyszedl poszedl caly do kosza... Ghrrr.... ale porazka! Arobilam z tego samego przepisu co zawsze!
|
|
|
|
#5008 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj byłam w pracy tylko 7 godzin a pogoda jakaś taka dziwna - zachmurzyło sie - nie wiem czy nie popada-słnko dziś strajkuje.
Ja sobie wczoraj kupiłam w bootsie moj brązujacy loton Garniera bo była promocja z prawie 9 funtow na 5 funtow. Za tydzien mam wesele - wiec musze go uzyc a opala ślicznie na brazowy kolor bez smug W polsce bede od srody wiec raczej sie sama ładnie nie opale bo mnie chyta zawsze na czerwono :/
|
|
|
|
#5009 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Sonia - londynianka jak ja
bardzo milo ...Zachmurzylo sie ale nadal upal uff.... a niech pada w weekend to mi smutno nie bedzie Czemu nowe buty zawsze musza narobic mi dgniotkow ???buuu
|
#5010 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie słonko znowu piecze...
Buuuu dlaczego do większości pięknych krajów potrzebujemy wiz????? I do USA i do Australii.....
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

zadanie dla cierpliwych. 

Lecz baby,masakra,co druga to lepsza.Kariere przyjechały zrobić jako sprzątaczki i się za przeproszeniem spuszczały jakby miały kontrakt dostać,a nie dostały bo tam praca się skończyła. 

Tymbardziej,ze Ja kocham pieski
Najpodlejszy człowiek, jakiego spotkałam. A inne też nie były lepsze. 

- wesolo.