Anglia :) - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-22, 16:32   #4981
atka83
BAN stały

Dot.: Anglia :)

Cytat:
Napisane przez iwONKA595 Pokaż wiadomość
pewnie ze go zatrzymam, ucze go teraz sikania na dworze - oj ciezko jestzadanie dla cierpliwych.
a to jego zdjecie
Załącznik 1617415
Sliczny pieseczek.

Witaj niebie

sysuniu jakbym o sobie pisała,ja miałam to nieszsczęście,że pracowałam z głupimi polaczkami,płci żeńskiej,bo męska część była swietna.Zawsze przychodzili,troszke nam przeszkadzali w robocie,wesoło było. Lecz baby,masakra,co druga to lepsza.Kariere przyjechały zrobić jako sprzątaczki i się za przeproszeniem spuszczały jakby miały kontrakt dostać,a nie dostały bo tam praca się skończyła. Już nie chce nawet żadnej pracy z tamtej agencji,z jednej strony szkoda bo pracują tam spoko polacy,mój tż pracuje dla nich od ok.3 lat. A nie chce,bo jak mam się natknąc na tamte panienki to ja dziękuje. Szukam teraz pracy na własną ręke.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 16:32   #4982
dune321witaszek
Raczkowanie

GG do dune321witaszek

iwonka ach jaki cudny ten Twoj piesio Masz teraz zajecie - troche sie trzeba napracowac zeby go nauczyc siusiania Butow Ci nie gryzie ??
Pamietam jak pies u moich rodzicow byl malutki... wszystkie buty a zwlaszcza gosci !!! Moje nowe szpilki 2 tygodniowe pogryzl !!! Alez to byly czasy. Niesety moj synek jest alergikiem, wiec psiaka nie przewidujemy
Stary 2008-07-22, 16:38   #4983
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
Sliczny pieseczek.

Witaj niebie

sysuniu jakbym o sobie pisała,ja miałam to nieszsczęście,że pracowałam z głupimi polaczkami,płci żeńskiej,bo męska część była swietna.Zawsze przychodzili,troszke nam przeszkadzali w robocie,wesoło było. Lecz baby,masakra,co druga to lepsza.Kariere przyjechały zrobić jako sprzątaczki i się za przeproszeniem spuszczały jakby miały kontrakt dostać,a nie dostały bo tam praca się skończyła. Już nie chce nawet żadnej pracy z tamtej agencji,z jednej strony szkoda bo pracują tam spoko polacy,mój tż pracuje dla nich od ok.3 lat. A nie chce,bo jak mam się natknąc na tamte panienki to ja dziękuje. Szukam teraz pracy na własną ręke.

DOKŁADNIE

Dziewczyny mam pytanie za 100 punktów - Jak sie robi młodą kapustke ?

Poszatkowałam ją i teraz gotuje - ale nie wiem co dalej
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 17:01   #4984
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Iwonka sliczny piesek Zakochalam sié Tymbardziej,ze Ja kocham pieski
Stary 2008-07-22, 17:18   #4985
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie ze go zatrzymam, ucze go teraz sikania na dworze - oj ciezko jestzadanie dla cierpliwych.
a to jego zdjecie
Załącznik 1617415
Cudowna psinka.
I miała ogromne szczęście, że na Ciebie trafiła.

Cytat:
Witaj niebie
Witam, miło mi.
Cytat:
Kobiety za granicą są w ogóle trudniejsze we 'wspołżyciu'.
Ja na szczęście pracowałam z samymi facetami Anglikami i 1 Polką, która była super, ale trafiłam na kilka zołz-współlokatorek. Jedna była tak straszna, że do tej pory nie potrafię o niej nawet myśleć! Najpodlejszy człowiek, jakiego spotkałam. A inne też nie były lepsze.
Za to wszyscy faceci okazali się fantastyczni.

Nie wiem, z czego to wynika. I zastanawiam się, czy ja też byłam postrzegana jako taka zołza. Pewnie tak, bo gdy one były dla mnie wredne, ja nie pozostawałam dłużna. Ale sama z siebie taka bym nie potrafiła być. A może się mylę?

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie za 100 punktów - Jak sie robi młodą kapustke ?

Poszatkowałam ją i teraz gotuje - ale nie wiem co dalej
Ojj, ja Ci nie pomogę.
Jestem kulinarnym ignorantem.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 17:28   #4986
atka83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez NiEBiE Pokaż wiadomość
Witam, miło mi.

Kobiety za granicą są w ogóle trudniejsze we 'wspołżyciu'.
Ja na szczęście pracowałam z samymi facetami Anglikami i 1 Polką, która była super, ale trafiłam na kilka zołz-współlokatorek. Jedna była tak straszna, że do tej pory nie potrafię o niej nawet myśleć! Najpodlejszy człowiek, jakiego spotkałam. A inne też nie były lepsze.
Za to wszyscy faceci okazali się fantastyczni.

Nie wiem, z czego to wynika. I zastanawiam się, czy ja też byłam postrzegana jako taka zołza. Pewnie tak, bo gdy one były dla mnie wredne, ja nie pozostawałam dłużna. Ale sama z siebie taka bym nie potrafiła być. A może się mylę?
Mi również miło.

No to faktycznie miałaś szczęście pracowac z fajnymi ludżmi. Myśle,że to wynika,że w Anglii poczuły się kimś,może tu je doceniają,a w Polsce nie miał kto. Tez bywam wredna,jak trzeba,jedna tak mi podniosła ciśnienie,że odpyszczyłam jej-kim (tu był przerywnik) jesteś. A ona;dla twojego swiętego spokoju lepiej żebyś nie wiedziała kim jestem. a to dlatego,bo jej mężuś tam decydował,ale nie miał podwładnych kobiet więc sobie mogła tak gderac.Nawet dziewczyn się pytałam,kim ona tu jest,jakąś superwajzerką,a one odpowiedziały,że nikim tu nie jest,jest taką samą pracownica jak my. Były zwolnienia,bo już tyle pracy nie było,to mówiła no głowy poleca,miała na myśli mnie,bo się uwzieła na mnie. Nie wyleciałam/wyleciała nasza grupka. Przychodziła codziennie prawie,choć robiła gdzie indziej i gadała ze robie coś przez jeden dzień,co było nieprawda.Były drugie zwolnienia,bo potrzebowali już mniej osób i dalej pracowałam.Jej niezadowolona mina bezcenna,bo szef powiedział ze nasza grupa zostaje do końca aż praca zupełni się skończy
Stary 2008-07-22, 17:36   #4987
NiEBiE
Zakorzenienie

Cytat:
Mi również miło.

No to faktycznie miałaś szczęście pracowac z fajnymi ludżmi. Myśle,że to wynika,że w Anglii poczuły się kimś,może tu je doceniają,a w Polsce nie miał kto. Tez bywam wredna,jak trzeba,jedna tak mi podniosła ciśnienie,że odpyszczyłam jej-kim (tu był przerywnik) jesteś. A ona;dla twojego swiętego spokoju lepiej żebyś nie wiedziała kim jestem. a to dlatego,bo jej mężuś tam decydował,ale nie miał podwładnych kobiet więc sobie mogła tak gderac.Nawet dziewczyn się pytałam,kim ona tu jest,jakąś superwajzerką,a one odpowiedziały,że nikim tu nie jest,jest taką samą pracownica jak my. Były zwolnienia,bo już tyle pracy nie było,to mówiła no głowy poleca,miała na myśli mnie,bo się uwzieła na mnie. Nie wyleciałam/wyleciała nasza grupka. Przychodziła codziennie prawie,choć robiła gdzie indziej i gadała ze robie coś przez jeden dzień,co było nieprawda.Były drugie zwolnienia,bo potrzebowali już mniej osób i dalej pracowałam.Jej niezadowolona mina bezcenna,bo szef powiedział ze nasza grupa zostaje do końca aż praca zupełni się skończy
No ja rozumiem. Nie można dać sobie wejść na głowę i gdy tego sytuacja wymaga, należy się postawić.
Ale być wrednym ot, tak. Dla zasady? Własnej satysfakcji? Tego nie rozumiem. Ja tak nie umiem. Czasami jestem wredna, ale potem mam straszliwe wyrzuty sumienia i przepraszam, gdy tylko mogę.
A z ludźmi na emigracji robią się naprawdę dziwne rzeczy. W d.. głowach im się przewraca.

Oby to tylko nas nie spotkało.

NiEBiE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 18:46   #4988
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

Cytat:
a to jego zdjecie
Załącznik 1617415

A to czasem nie pointer?? Rodzice TZ maja i jak widzialam zdjecia jak byl maly to identiko .
Super szczeniak - ja chce najpierw kota, bo mniej klopotu .
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 21:30   #4989
iwONKA595
Zadomowienie

dziewczyny dziekuje bardzo za komplementy w imieniu mojego maleństwa
co do gryzienia to gryzie absolutnie wszystko co wpadnie mu w mordke - trzeba go dobrze pilnowac bo nie wiadomo co robi w drugim pokoju jak jest ciszastraszny rozrabiaka ale w domu calkiem inaczej - wesolo.
lorelei nie mam pojecia co to za rasa - weterynarz powiedzial ze podobny do pinczera a jak dla mnie to do dalmatynczyka ( chociaz najbardziej przypomina krowe).
jutro lece nad morze na kilka dni wiec mama bedzie miala zajecie
Lovely_Girl to zdjecie na naszej klasie jest robione w Peak District - na pld wschod od Manchesteru - cudnie jest, polecam. chyba pisalam dokladniej o tym miejscu na watku Co warto zobaczyc w Anglii?
Sylwunia nie dowiedzialam sie czy ten konsulat juz otwarty ale poczytaj tutaj
http://www.mojawyspa.co.uk/forum/51/...a-w-Manchester
Stary 2008-07-22, 21:45   #4990
lorelei
Zadomowienie

GG do lorelei

iwONKA595 tu masz zdjecia z google http://images.google.co.uk/images?gb...nglish+pointer.

Jak masz rasowego to one kosztuja ponad 500 funtow z rodowodem .
Dziwne ze ktos takiego kochanego psiaka zostawil . Mam nadzieje ze nikt go nie bedzie szukal, bo chyba juz sie przyzwyczailas .

Jak juz pisalam rodzice TZ maja pointera angielskiego - bardzo go lubie, uwielbia jak sie go glaska i ciagle daje łape.
lorelei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-22, 22:10   #4991
iwONKA595
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lorelei Pokaż wiadomość
iwONKA595 tu masz zdjecia z google http://images.google.co.uk/images?gb...nglish+pointer.

Jak masz rasowego to one kosztuja ponad 500 funtow z rodowodem .
Dziwne ze ktos takiego kochanego psiaka zostawil . Mam nadzieje ze nikt go nie bedzie szukal, bo chyba juz sie przyzwyczailas .

Jak juz pisalam rodzice TZ maja pointera angielskiego - bardzo go lubie, uwielbia jak sie go glaska i ciagle daje łape.
rzeczywiscie podobny chociaz moj ma chyba mniejsza mordke - no i troche bym sie zdziwila jakby mi takie cos ogromne wyroslo
a jak sie ktos zglosi to - nie oddam, trza se bylo pilnowac
spi sobie teraz slodko na fotelu pod kocykiem
Stary 2008-07-22, 22:15   #4992
Mahora
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Jestem wściekła
nie dość,że dopadł mnie ból głowy zwiazany z zatokami
to jeszcze mój głupi sąsiad zostawił swojego psa w domu bez opieki na drugą noc z rzędu.
Nie mam pojęcia czy sąsiad był zobaczyć w miedzy czasie co się dzieje zpieskiem, dać, jeść, pić itd.
W nocy pies płakał straszliwie, skomlał tak głośno,że budziłam się co chwilę.
Jak się nic nie zmieni to zadzwonimy na policję i do Housing Trust (skąd sąsiad ma mieszkanie...)
Sysyunia- buraczki widziałam tylko obrane,zafoliowane: w Morrisons i Lidl, ale może na jakiś targu, głównie z warzywami znajdziesz...
niektorzy ludzie nie zasluguja na to, zeby miec psa, koniecznie zadzwon na policje, Wy sie meczycie i psiak sie meczy.

Cytat:
wiec piesek ma na imie Vento. nie moglysmy sie z mama zdecydowac jakie imie dac. znaleziony na parkingu strzezonym gdzie parkuje auto, przespal jedna noc pod jakims samochodem, chyba go ktos podrzucil, zakochalam sie od razu, wzielam do weterynarza, piesek zdrowy, ma ok 2,5 miesiaca.
byl taki zmeczony ze wczoraj caly dzien prawie przespal, nawet pomyslalam ze troche dziwnie zamulony jak na szczeniaka ale dzisiaj od rana bryka jak szalony,
przeslodki - tylko jedna rzecz mnie dziwi - jeszcze ani razu nie szczeknal...nie dziwne?
Cytat:
a to jego zdjecie
Załącznik 1617415
Co za cudo te oczyska! Ja tez chce psa

Ze szczekaniem psiaki tak maja, nie od razu to robia. Moj pies zaczal szczekac jak mial jakies 5-6 m-cy, takze to nic strasznego. Najwazniejsze, ze zywiolowy.
Stary 2008-07-23, 10:49   #4993
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Lovely_Girl to zdjecie na naszej klasie jest robione w Peak District - na pld wschod od Manchesteru - cudnie jest, polecam. chyba pisalam dokladniej o tym miejscu na watku Co warto zobaczyc w Anglii?
Dziekuje za odpowiedz
Stary 2008-07-23, 10:52   #4994
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
a to jego zdjecie
Załącznik 1617415
Ale cudny piesek! Zazdroszcze Ci Iwonka!
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 17:03   #4995
Vedma
Zadomowienie

Oj, dziewczyny, moj TZ narozrabial wczoraj wieczorem. Poszedl mi zrobic herbate, a rozbil malakser... Oczywiscie herbaty mi sie odechcialo Wpuscic faceta na 30 sec do kuchni i pelna demolka!

W sobote jedziemy na wycieczke do Stonehange i Salisbury (TZ w bagazniku za kare), a jak u Was z planami weekendowymi?
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 17:58   #4996
olka_222
Zakorzenienie

Planów na weekend nie ma chyba że znowu szaleństwo zakupowe

Ojjj matko czy nie mogłaby być cały czas pogoda jak dzisiaj? Gorąccccooooooooo można japoneczki ubrać i miniówkę a do tego grill i piwko
Stary 2008-07-23, 18:43   #4997
dune321witaszek
Raczkowanie

GG do dune321witaszek

W weekend to ja nad morze bym chetnie pojechala... ale coz deszze zapowiadaja to by bylo na tyle z ta pogoda....
Stary 2008-07-23, 18:45   #4998
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dzień dobry

Pogoda jest świetna od kilku dni - słonko w pełni , zero deszczu - czasami leciutko zawieje

Co do weekendu wybieramy sie do Londynu - zobaczyć to czego jeszcze nie widzielismy , a przy okazji odwiedzić kilka wybranych sklepów.

Dziś dzwoniłam o prace maja mi przyslać aplikacje i Pan mi obiecał ze coś mi znajdzie - narazie nie zdradzam gdzie zeby nie zapeszyć. Mam nadzieje ze po powrocie z Pl bede miec juz nowa prace. Narazie to bedzie sprzatanie ale w takim miejscu gdzie może uda mi sie chycic lepsza posadke
Stary 2008-07-23, 19:07   #4999
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Iwonka jeszcze raz dzieki za wszelkie informacje. Z tego co ja sie dowiedzialam od znajomych to, ze juz otwarta, ale ile w tym prawdy jeszcze nie wiem.

Co do pogody to cudna, w pracy jest tak goraca, ze ciezko wytrzymac

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-23, 22:18   #5000
dune321witaszek
Raczkowanie

GG do dune321witaszek

co tak tu pusto ?
Stary 2008-07-24, 16:09   #5001
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dune321witaszek Pokaż wiadomość
co tak tu pusto ?
Ten, kto nie musi siedziec w pracy, pewnie smiga po dworze, bo pogoda cudna. Ja niestety jestem uziemiona za biurkiem, a do tego wymieniaja nam podjazd i od rana trwa skuwanie betonu - nawet nie macie pojecia, jaki to straszny halas! W ogole nie moge sie skupic, a tu jak na zlosc przyszly certyfikaty z Wloch i trzeba dzialac :/
Stary 2008-07-24, 18:47   #5002
Zmijka
Zakorzenienie

Pusto, bo trzeba korzystac ze słonca i ładnej pogody póki jest
a ja w weekend nie wiem co bede robic , na pewno na zakupy nie pojde
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 11:18   #5003
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmijka Pokaż wiadomość
Pusto, bo trzeba korzystac ze słonca i ładnej pogody póki jest
a ja w weekend nie wiem co bede robic , na pewno na zakupy nie pojde
dokładnie

wczorajsza pogoda wykorzystana do grillowania dzisiaj zapowiada się równie ładna, i na szczęście mam wolne więc póki TZ nie wróci z pracy mam czas dla siebie

a za dwa tygodnie o tej porze będę szykowała sie na wyjazd do Polski Mam nadzieję że pogoda będzie ładna , bo mama mówi że u nich teraz nic innego tylko pada...
A w weekend u mnie pokaz air show ze wszystkimi bajerami... Chyba sie wybierzemy z TZ bo co innego mamy do roboty...

A mnie znowu pryszczyca dopadła
Stary 2008-07-25, 11:40   #5004
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość

A mnie znowu pryszczyca dopadła
Jesli chodzi o tragedie kosmetyczne - to ja po raz pierwszy w zyciu uzylam wczoraj wieczorem balsamu brazujacego - Nivea Sunkissed skin. Efekt: zaden. Zapach: okropny! A jeszcze rano zaspalam i nie zdazylam wziac prysznica. Mam nadzieje, ze koniki nie beda przede mna uciekac na drugi koniec laki bo po pracy chcialabym sobie dzisiaj troche pojezdzic...
Stary 2008-07-25, 12:23   #5005
atka83
BAN stały

My dzisiaj z tz-tem mamy w planach iść do naszego portu,bo dzisiaj przypływa,albo już przypłynął bardzo duży statek. Porobie fotki to wkleje je tutaj. A dziś też tż ma imieniny,więc jutro może będzie jakaś imprezka.
Stary 2008-07-25, 14:39   #5006
sonialdn
Przyczajenie

hej no ja mieszkam w londynie juz 3 latka powiem wam ze juz sie przyzwyczailam do polski mi sie nie spieszy ...
sonialdn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 15:22   #5007
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sonialdn Pokaż wiadomość
hej no ja mieszkam w londynie juz 3 latka powiem wam ze juz sie przyzwyczailam do polski mi sie nie spieszy ...
Czesc Sonia, witamy na angielskim watku

Zrobilam wczoraj sernik truskawkowy i kompletnie mi nie wyszedl poszedl caly do kosza... Ghrrr.... ale porazka! Arobilam z tego samego przepisu co zawsze!
Stary 2008-07-25, 15:35   #5008
Sysunia_d
Zakorzenienie

A ja dzisiaj byłam w pracy tylko 7 godzin a pogoda jakaś taka dziwna - zachmurzyło sie - nie wiem czy nie popada-słnko dziś strajkuje.

Ja sobie wczoraj kupiłam w bootsie moj brązujacy loton Garniera bo była promocja z prawie 9 funtow na 5 funtow. Za tydzien mam wesele - wiec musze go uzyc a opala ślicznie na brazowy kolor bez smug W polsce bede od srody wiec raczej sie sama ładnie nie opale bo mnie chyta zawsze na czerwono :/
Stary 2008-07-25, 16:11   #5009
dune321witaszek
Raczkowanie

GG do dune321witaszek

Witaj Sonia - londynianka jak ja bardzo milo ...

Zachmurzylo sie ale nadal upal uff.... a niech pada w weekend to mi smutno nie bedzie

Czemu nowe buty zawsze musza narobic mi dgniotkow ???buuu
Stary 2008-07-25, 16:33   #5010
olka_222
Zakorzenienie

U mnie słonko znowu piecze... przyszłam cała mokra z miasta...

Buuuu dlaczego do większości pięknych krajów potrzebujemy wiz????? I do USA i do Australii.....

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości