|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Cytat:
Kiedyś trochę bawiłam się we włosomaniactwo i tam wszystko dziewczyny potrafiły nakładać na włosy może stąd się nie wahałam z pomadką na rzęsy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Forester jak zdrowie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1172 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ucierane z rabarbarem i kruszonką mniam---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- I jeszcze a propo ciuchów ciążowych z Lidla - co prawda nie ma krótkich spodni do kupienia ale są jeansy za 50zł ja zakupiłam i będę obcinać na krótkie. Inaczej ciężko kupić krótkie ciążowe spodnie za taką cenę.
|
|||
|
|
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w 28 tygodniu
U mnie po wczorajszych burzach i nerwach juz troche spokojniej. Klotnie z tz, chyba co nieco przemyslal. Wczoraj sie wazylam i mialam 500g mniej ale dzidzia coraz wieksza bo czuje, w srode lekarz. We wt 3 podejscie do glukozy..... Waga mi chyba spada od tych masazy baniek. Tez apetyt mi zmalal ostatnio. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
|
|
#1174 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najłatwiejsze ciasto w świecie hah spróbuje któregoś wieczoru jak babcia tż pójdzie spać żeby mi nie stała za plecami sernika i sera słodkiego białego nie znoszę więc nie ma szansy żebym się za to zabrała:P jedyna rzecz na świecie której nie znoszę ble Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1175 |
|
Zadomowienie
|
Wpadłam się pozalic że dziś juz pojadlam rosołu... mama mi go zepsuła jak wyszłam do sklepu(zwiekszyla gaz)
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1176 |
|
Zadomowienie
|
Byliśmy na zakupach. Decathlon i sklep z zabawkami - i lody bo córa chciała. Sukienki nie mam. Kupę kasy wydaliśmy a ja zajrzałam do jednego sklepu. Jakoś tak nic nie wpadło w oko. Sukienka długa ładna była ale i tak zasługa na moje 161 cm
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1177 |
|
Nawiedzona PeMa
|
Dzień dobry
Powinnam się dzisiaj podpiąć pod kroplówkę z kawą, zasnęłam o godz. 6 (!) i pospałam ledwo 2h Andzia ja się nie dziwię. Mi co prawda nie wyszła cukrzyca, jedynie lekko podwyższony wynik co mogłoby wskazywać na nietolerancję glukozy i też powinna się trochę ograniczać z węglowodanami ale jak jak wszyscy na około pasą jak tucznego kurczaka
|
|
#1178 |
|
Zadomowienie
|
Mój tż was pozdrawia, właśnie został biegiem wysłany po rabarbar po tym jak przeczytałam wasze wpisy
![]() Ja rzadko piekę, bo nie przepadam za ciastami, ale polecam ten przepis - wygląda skromnie, ale jest to przesmaczna, słodko-kwaśna pyszotka. Bardzo łatwo się robi i ma zdrowe dla nas składniki (słonecznik = żelazo, magnez; płatki owsiane = błonnik, potas). Można łatwo wzbogacać o ulubione składniki. http://www.jadlonomia.com/przepisy/r...sowa-kruszonka |
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie znowu dopadają duszności. Wróciłam z zakupów, kolejki okropne, wystałam się i myślałam, że tam orła wywine. W drodze powrotnej nagrodziłam się lodami
![]() AndziaHa nie przejmuj się ludźmi i rób swoje. Zdrowie jest najważniejsze i nie ma co bagatelizować diety w przypadku cukrzycy, bo z tego mogą być większe problemy. Wierzę, że samo trzymanie diety jest bardzo ciężkie, zwłaszcza kiedy najbliższe otoczenie nie bardzo to rozumie, ale dasz radę. Dla siebie i maluszka ![]() Stella275 a co to Ty w nocy robiłaś? Aż tak bardzo bezsenność Cię trzymała? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1180 |
|
Nawiedzona PeMa
|
I ona już od jakiegoś czasu gorzej śpię bo to niewygodnie, a to siku, a to mąż chrapie. Ale dzisiaj to już było apogeum. Jak tak dalej pójdzie to w ogóle odzwyczaję się od spania
|
#1181 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze że śpię bez przerwy do 6 a potem wstaje 8-9
|
#1182 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja też gorzej sypiam - jakoś mało miejsca mi się zrobiło w naszym łóżku teraz. Nie mogę zasnąć ,bo mi ciasno, niewygodnie, później się budzę na siku, a o wschodzie słońce mnie budzi i gorąco w sypialni ( mamy od wschodu ) i budzę się cała mokra i koniec spania o 5/6 rano.
Mam dziś dzień narzekania znowu ![]() Męczą mnie te upały, u nas cały czas gorąco, nie ma kropli deszczu tak jak u was. Mam przez to spadek energii, bo w taki upał nic się nie chce oprócz siedzenia w cieniu na leżaku
|
|
|
|
#1183 |
|
Zadomowienie
|
Do mamusiek dziewczynek: (chyba, że ktoś się uprze dla chłopca to nie chce dyskryminować:p)
Odebrałam dzisiaj ręcznik ze smyka. Jak coś to polecam. Cena też fajna https://www.smyk.com/catalog/product...we-100x100-cm/ Drugi kupie w pepco ten mniejszy, bo ten jest ogromny, chyba mi się zgubi w nim niemowlak W h&m piękna kolekcja dziecięcych rzeczy, ale podobały mi się głównie na starszaki, mam nadzieję że zostanie coś na promocje letnie to kupie na zaś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1184 |
|
Zadomowienie
|
I ja dziś narzekam bo mama mi zepsuła rosół, zakupów od rana nie schowała do lodówki co zrobiłam, ciągle siedzi u siebie i pali wiec ja ani na laptop ani na tv nie mogę pójść, do kogo odezwać się też nie ma i jedyna rozrywka do gry w tel które mi się juz znudziły oraz wyjście z psem. Wyprzedze pytanie i nie mam żadnych koleżanek, znajomych itp Mam jedynie Tż, rodziców i siostrę przy czym tata za granicą, Tż w delegacji, siostra z małym zapalenie oskrzeli pod miastem mieszkają. Sprzątać też już nie mam co i nigdzie nie wyjdę bo funduszy brak
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- To sobie ponarzekalam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1185 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi się jeszcze nigdy nie zdarzyło powiedzieć ,że mi się nudzi
![]() Też nie mam wielu znajomych, ale mam rodzinę i mi to nie przeszkadza. Ja u siebie w domu zawsze ale to zawsze mam coś do zrobienia - druga rzecz to to czy mi się chce. Mateusz od 7 rano na podwórku biega , tylko zjeść przychodzi. Ja też od rana latałam z małżonem - umyć samochód, do weterynarza na kroplówkę i do sklepu rowerowego po dętkę. Już tym się umęczyłam , a teraz jeszcze obiad uszykowałam, zjedliśmy i odpoczywam z laptokiem . W domu oczywiście syff jak zwykle, ale nie mam weny, bo jest za gorąco ,żeby siedzieć w domu i sprzątać. Odpoczniemy i idziemy na działkę - ja na chillout , a mąż taras robi w domku. Wieczorem ostatni dzień białego tygodnia - majowe i msza ![]() Także pewnie padnę na pyszczek po zachodzie słońca.
|
|
|
|
#1186 |
|
Zadomowienie
|
No ja mam tylko pokój w mieszkaniu , w domu jeszcze nie można pomieszkiwac
|
#1187 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1188 |
|
Zadomowienie
|
Tż tez dziecko i dom
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1189 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wydaje mi się że stacjonarnie jest drozej... Cytat:
||
|
|
|
#1190 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
A ja dziś ledwo wstałam. W nocy bardzo zaczelo mnie boleć lewe biodro, do tego stopnia ze musiałam męża obudzić żeby mi pomógł do łazienki dojść na siku... Jest 15, nie śpię od 6 a nic nie jest lepiej. Ani się nie uderzylam, ani nie przewróciłam. Myślałam że rozejde ale słabo... Jutro daruję uczelnie. Mąż ze mną nie może jechać, a sama ledwo sprzęgło wcisne. Będę musiała we wtorek wziąć wolne i skoczyć. Trudno.. Sent from my LG-K220 using Wizaz Forum mobile app
|
#1191 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeciwwskazania do masażu bańką chińską Lista przeciwwskazań do zabiegu jest bardzo długa. Masażowi bańką chińską nie powinny poddawać się przede wszystkim kobiety w ciąży, w okresie menstruacji oraz osoby mające żylaki. |
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
|
|
|
#1193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślałam, że będe się nudzić na zwolnieniu, a rzadko się to mi zdarza. W ogóle w samym mieszkaniu jest sporo roboty - tu coś sprzątne, tu wypiore, codziennie obiady dostosowuje do godzin pracy męża. Przejęłam kuchnie w 100% i tak to się wszystko kręci. No i czasem ktoś wpadnie na kawkę.
alingles współczuje! Mam nadzieje, że szybko Ci przejdzie ![]() Panterka jak Ci ten rosół zepsuła? I czemu sama nie schowałaś zakupów? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez I ona Czas edycji: 2018-05-12 o 16:31 |
|
|
|
#1195 |
|
Zadomowienie
|
Bo mi gaz wzięli za duży a zakupy były ciężkie wiec je wnioslam i się położyłam sądziłam że ktoś schowała
|
#1196 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz test 20180512_163306.jpg
|
#1197 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, ja chyba odczuwam coraz mocniej zmęczenie. Wczoraj u lekarza mówił że to zmęczenie to wynik tego spadku żelaza i chyba ma rację. Niby do pracy mam chodzić tylko do piątku to mam już dość. Wszystkim mówię że czuję się dobrze no nie lubię się skarżyć ale wszystko mnie boli. Coraz częściej wszystko mnie boli.... Nie muszę być zawsze silna...
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1199 |
|
Zadomowienie
|
Też myślałam, że będę się nudzić na l4,a wcale tak nie jest
A to sprzątanie, a to obiad i tak czas leci. Najgorzej jak mąż śpi po nocce bo musze siedzieć cicho jak myszka,ale wtedy książka, balkon i leżaczek to zestaw idealny Od 2 tygodni zbieram się do posegregowaniu ciuszków dziecięcych i przełożenia ich do szuflad a.ciągle nie mam czasu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1200 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam dużo mocy, nie czuję ciąży póki co za specjalnie
a teraz jadę na miasto na babski wieczór, ja z kolei mam dużo znajomych i spotkać się z każdym to wyzwanie no ale po porodzie to już na pewno będę wyłączona z życia towarzyskiego, więc z przyjemnością robię to teraz póki mam siły miłej soboty dziewczynki!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

dzień później mam termin
ale to taki znajomy męża z dawnych lat, co im się kontakt urwał i go jakoś specjalnie nie utrzymują
!

no ale po porodzie to już na pewno będę wyłączona z życia towarzyskiego, więc z przyjemnością robię to teraz póki mam siły