|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów
Cytat:
Cytat:
w takim razie i ja spróbuje z wiekszą ilościa
|
||
|
|
|
#1924 |
|
Raczkowanie
|
Pewno, że racja
Lepiej nie ryzykować "przeodżywienia" i obciążenia włosów nadmiarem dobroci
|
#1925 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Ja stosuje raz w tygodniu (co środe) ale do tego jeszcze raz w tygodniu (co sobote) stosuje WAX wiec chyba wychodzi na jedno
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1928 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie próbowałam takiej mieszanki ale obawiam sie ze ona bedzie mogła troche obciążyć ci włosy... hmmm olejek i WAX na raz to chyba troche za duzo
|
|
|
|
#1930 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki!
A co myślicie o tym, by dodać do olejku i żółtek łyżkę miodu i łyżkę drożdzy?Z miodem już postanowiłam ale niewiem czy jak dodam jeszcze drożdży będzie za dużo..? Dziękuję za odp. |
|
|
|
#1932 |
|
Raczkowanie
|
Witam was Panie. Od tygodnia używam olejku rycynowego na rzęsy, brwi i włosy i mam problem... na rzęsach i brwiach działa dobrze, ale włosy mi od niego wypadają....robie maseczkę z jaka i oliwy z oliwek (super działa na włosy) i kilku kropli olejku i wypadają.... jak myślicie czy to minie..może tylko na początku wypadają, a potem przestana jak włosy sie przyzwyczają??... Pilnie potrzebuje waszych rad.. Z góry dziękuję
![]() Ojć... jeszcze jedno pytanko....czy można nakładać sam olejek na noc np. ?? i jak to robić smarować włosy??.skórę głowy? owijać folia.. Pozdrawiam Wizażanki
Edytowane przez Jolie2601 Czas edycji: 2008-07-27 o 22:18 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji |
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Dusia139 wydaje mi sie ze mozesz spróbować takiej mieszanki tylko potem koniecznie opisz tutaj efekty tej maseczki
![]() Lauren M3 u mnie też na początku strasznie wypadały włosy ale potem przestały ![]() Jeśli chodzi o nakładanie na noc to polecam wtedy sam olejek , bez żółtka, ewentualnie można dodać troche oliwy z oliwek. Ja robie tak ze nakładam to na mokre włosy, na to foliowy czepek i ręcznik i kłade sie spać a rano to spłukuje
|
|
|
|
#1934 |
|
Raczkowanie
|
ja jestem zadowolona z samego olejku
|
|
|
|
#1935 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1936 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Madzia!Dziękuję za odpowiedz.. Miód napewno dziś wezmę, a co do drożdzy trochu się boję.. ![]() Lauren! Nic się nie bój. To jest wskazane, że włosy wypadają i zupełnie normalne. Chodzi o to, że olejek mówiąc najprościej sprawia, by na głowie zostały same piękne i zdrowe włoski. Ale, żeby tak było muszą najpierw wypaść te stare, z których nie ma żadnego pozytku. On przyśpiesza ten proces. Chociaż nam wydaje się to przerażające widząc włosy na szczotce i poduszce i wannie czy kabinie to tak naprawdę on wie co robi. Też tak miałam i nie przerwałam kuracji!!Z czego się cieszę. Już mi nie wypadają - to co miało wypaść wypadło, a rosną mi nowe zdrowe włoski!! Olejek czyni cuda Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1937 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tak czasem robię, gdy mam wolne a nie chce mi się go już wieczorem zmywać . Ale nie nakładam już folii (nie chcę dusić skóry głowy przez całą noc poc czepkiem) tylko kładę ręcznik na poduszkę i normalnie z tym śpię.
|
|
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1939 |
|
Raczkowanie
|
ja zastanawiam sie czy nie wrócić do blondu bo kiedyś byłam..ale znowu będę miała włosy jak pióra...:/...trudno jest wyleczyć chore włosy nie zdawałam sobie sprawy jak bardzo...tym bardziej, że końcówki mam okropne nawet jak podetne to za tydzień jest to samo..:/
|
|
#1940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mozesz sprobowac z sokiem z cytryny chociaz ja nie probowalam i nie zamierzam jakos sam olejek radzi sobie z moimi wloskami mi tez "sciemnialy" - staly sie takie lsniace i kolor nabral glebi aha szybciej rosna ja zauwazylam tylko trzeba byc wytrwalym pozdrawiam
|
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ten sok z cytryny chyba jednak sobie na razie odpuszcze
|
|
|
|
|
#1942 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja chyba wyłysieje od tego..nie rozumiem na rzęsy działa super...a włosy.....na serio sypia mi się z głowy....
|
|
|
#1943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi tak samo wypadaly ale z czasem przestalo i prezstanie bo na nowo zaczelam kuracje po 3 miesiecznej przerwie jak pisze w juz wczesniej to wypadaja tylko te chore wlosy wyleci co ma wyleciec i bedzie spokoj :![]() MADDZIA 007 na pewno sie oplaci
|
|
|
|
|
#1944 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A wiesz może jak często można go nakładać na włosy i kiedy zrobić przerwę??
|
|
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja olejek nakładam raz na tydzień ale w formie maseczki (olejek + żółtko (+czasem oliwa z oliwek lub troszke nafty) sam olejek nakładam bardzo żadko, wtedy gdy mam totalnego lenia i nie chce mi sie robić tej właśnie maseczki
|
|
|
|
|
#1946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
MADZZIA 007 - ja nakladam sam olejek , jakos boje sie dodawac do niego zoltko czy nafte a powiedz mi czy jest duza roznica miedz samym olejkiem a mieszankami ??
|
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak samo mam przy nafcie samą nafte za nic z włosów nie zmyję a z zółtkiem to już łatwo idzie |
|
|
|
|
#1948 |
|
Zadomowienie
|
Ja wczoraj sprobowalam olejku i mam duzo gladsze lsniace i bardziej gladkie wlosy. Mam dosc dlugie. Ale wyczytalam w watku ze wlosy po tym szybciej rosna, i jestem ciekawa bo pisze ze trzeba byc cierpliwym. To znaczy 3-4-6- ile misiecy stosowania zeby zauwazyc szybszy ich wzrost. To po czesci indywidualna sprawa i nie na kazdego zadziala tak samo ale tak sie zastanawiam ile poprzedniczka uzywala zanim zauwazyla ze szybciej rozna
![]()
|
#1949 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz ja już taki widocznie szybszy wzrost zauważyłam po miesiącu stosowania, a nawet szybciej A co do mojej maseczki z miodem, to nie widzę za bardzo różnicy niż po tej bez niego.. Może to kkwestia czasu. Jedyną zmianę co zauważyłam to w kolorze włosów. Nabrały one takiej wyrazistości.. może to dzięki odpowiedniemu nawilżeniu ![]() Będę stosować ją z miodem! Pozdrawiam |
|
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja stosuje olejek praktycznie codziennie. Sam. Nakładam na noc. Myślicie,ze to przesada?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

moje koncowki zniszczone i tepe w dotyku staly sie miekkie i lsniace
myje 2 razy tak jak zawsze , czasem trzeci tak ale to juz tylko tak dla pewności 
Przeczytaj tu - o grzechu nadmiaru

ja chyba wyłysieje od tego..nie rozumiem na rzęsy działa super...a włosy.....na serio sypia mi się z głowy....