|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Cytat:
![]() Kurcze, musialabys odciagnac pokarm z tamtej piersi krwawiacej... moze posmaruj sutek lodem i odciagaj i potem znow posmaruj, to zlagodzi bol na 100% a szkoda bys sie nabawila zapalenia piersi..
Los uniósł brew: I bez żadnych sztuczek, Pani. Któż zdoła oszukać Los? - zapytała Nikt - wzruszył ramionami. A mimo to wszyscy próbują. It is what it is Edytowane przez Anisia25 Czas edycji: 2008-07-24 o 22:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Zakorzenienie
|
ja tez sie męczyłam z jedną piersią, do tego stopnia ze wylądowałam na pogotowiu, piers jak skała, lekarz mi masowal z pol godziny, mialam ochotę wyć z bólu
![]() zmykam spac, do 1 mam czas, bo mała tak mnie budzi, dobrej nocki ![]()
#513 |
Zakorzenienie
|
zrobiłam inaczej posmarowałam sutek bepanthenem poczekałam godzine... cholerstwo rwało jak nic ale po godzinie odciągnęłam trochę i teraz jest lepiej sutek podczas odciagania nie krwawił... teraz znowu siedze z cycami na wierzchu jak jakas murzynka z krajów 3 świata i cyce w kremie uwalone moze wreszcie sie poprawi bo jak nie to bede znowu w noy wyła do księzyca
#514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz mam kupione z papmersa sensitiw te w białym opakowaniu mozesz też zmienic krem na inny bo nigdy niewiadomo od czego może byc uczulenie musisz obserwować Judi jak krwawisz z brodawki to może za mało ją wsadzasz do buzi małemu i ci ją kaleczy spróbuj włożyć mu więcej razem z otoczką dziecko powinno mieć brodawke na środku języczka żeby nie dotykał dziąsłami brodawki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Zakorzenienie
|
taaa tylko ze ja ściagam laktatorem wiec nie ma opcji ze jest źle brodawka włożona... nie wiem po prostu chyba piersi są zbyt słabe
#516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wróciliśmy z badania słuchu i mała śpi jeszcze po jeździe samochodem. jadła przed 7mą więc lada chwila może zawyć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale fajnie Was poczytać, teraz tutaj dużo się dzieje
![]() ![]() Taka sobie, księżniczka po prostu zapiera dech, nie mogę się napatrzeć ![]() A doniosę Wam tutaj, że Leonka dziś urodziła bardzo szybciutko, ale jeszcze nie znamy dokładnych szczegółów. Jest kolejna mamusia ![]() ![]() ![]() ![]()
#519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulecje dla Marty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
ja kapturki odstawiłam po tygodniu kiedy wygoiłam ranki. ten mój leń nic by chyba nie jadł jakbym ich używała
![]() w ogóle to karmicie naprzemiennie z piersi czy przystawiacie do obu w trakcie jednego karmienia ? ja żeby pobudzić laktację przystawiałam do jednej i drugiej i teraz trudno mi to unormować. cycki są zbyt twarde by pominąć jedno karmienie i czekać kolejnego. trudne to wszystko, do tego wciąż boli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No więc ja starałam się jedną, ale ostatnio (zwlaszcza noca) mam tak nabrzmiale piersi i leci z nich ciagle mleko, ze daje najpierw jedna pozniej druga. W sumie to pewnie zle, bo i jedna i druga wciaz pracuje, bede musiala to jakos ograniczac tak, zeby podczas jednego karmienia dawac jedna piers. Wogole to Borys cos nie lubi lewej piersi, nie podoba mu sie chyba sutek. Wczesniej karmilam go z niej przez nakladka, ale teraz nawet przez nia mu cos nie idzie. Czy wy tez tak macie w nocy, ze ciagle z was mleko leci? Ja spie z pieluszka pod koszulka, a i tak rano jest cala mokra. Najlepiej wczoraj jak sie poszlam kapac, to jak weszlam do wanny to lecialo ze mnie strumieniami...tyle mleka na marne heh...no ale z tym to nie ma problemu u nas, na szczescie mam go duzo i maly sie najada. Wczoraj wymeczylismy malca troche wieczorem i przed kapiela chyba z poltorej godziny nie dalismy mu spac. O 19:30 byla kapiel, pozniej karmienie i maly zasnął i spał tak do 1 w nocy, prawie 5 godzin bez przerwy, w sumie niezle tylko wolalabym zeby tak bylo nad ranem, a nie wieczorem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Zakorzenienie
|
Judi mam pytanie do ciebie nie wiesz jaki jest zwyczaj w eskulapie tzn czy daje się coś położnym przy wyjściu jakis mały podarunek z wdzięczności
bo wiem że u nas w szpitalu się coś zostawiało tej co ubierała dziecko na wyjscie |
![]() ![]() |
![]() |
#523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#524 | ||
Rozeznanie
|
Taka sobie, Anisia, Jowisz - Zdjęcia Waszych pociech cudne!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Maks miał dziś zaczerwienione w zgięciach łokci - chyba muszę go lżej ubierac na noc.W dzien ubieram Mu rampersa i skarpetki ale mam problem z nocą.Napiszcie co ubieracie swoim skarbom- proszę. Sutki juz mnie prawie nie bolą ( ![]() ![]() Teściowa znów nie irytuje.Jak mały płacze to twierdzi żeby mu tak od razu nie dawać cyca bo trzeba ćwiczyć dyscypline (cytuję"s potem co, mama będzie musiała na środku ulicy dawać").DYSCYPLINA-NA 2 TYGODNIOWYM DZIECKU !!! ![]() Gratulacje na najnowszej mamusi !!!!!!!!!!!!!!!!!! Leonko - niech Ci dzidzia zdrowo rośnie!!! Buziaki dla Was od Nas
![]() |
#525 |
Zakorzenienie
|
Hehe, zaczęłam od odchowalni, a widzę, że w poczekalni bardzo ciekawe rzeczy się dzieją. zaraz idę tam zobaczyć.
A ja dzisiaj (tfu tfu tfu ![]() ![]() Boję się ,że ta noc była raczej wyjątkiem. Ale to znak, że da się żyć nawet przy takim maluchu. Więc jestem pełna nadziei. Zniknęły Wam już te piękne krechy z brzuchów ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Zakorzenienie
|
![]()
dziewczynki, mi tez mleko w nocy leci ciurkiem, ze malo malego nie utopie w strugach tego mlecznego napoju
![]() my tez uzywamy chusteczek Dzidzius, bo dostalismy mega zestaw z promocji ![]() ![]() ps. ja na szczescie nie mam nic na brzuszku, zero kresek ani rozstepow ![]() a to moj przystojniaczek srebrny medalista z lipcowo-sierpniowego maratonu ![]() Edytowane przez anka1900 Czas edycji: 2008-07-25 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#528 | ||||
Zadomowienie
|
Ja przeszło mc po porodzie mam jeszcze tą kreche
![]() |
#529 |
Zakorzenienie
|
Lasencje a jak u was ze sprawami kibelkowymi?
ja w ciąży się chwaliłam świetną przemianą materii.. po porodzie przeszło jak ręką odjął i to co mój organizm wyprawia o pomstę do nieba woła. ten stan trwa już 3 tyg., po jelitach mi jeździ non stop a załatwić się normalnie nie mogę. masakra ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#530 |
Zakorzenienie
|
hej babolki
![]() a wiec po kolei ![]() ![]() ![]() na noc małej zakładam kaftanik i spiochy albo pajacyka, jak byly upały to spała w samym body z długim rękawem i oczywiscie przykrywam kocykiem, nie wiem po co mi ta posciel Tz wczoraj kupił huggisy, wiec wrocilismy do starych pieluszek i zmienilismy chusteczki z dzidziusia na nivea, mam nadzieje ze krostki z pisiulindy zejdą ![]() co do nocy to ja spie w staniku i obowiązkowo wkładki a i tak prawie zawsze mam przeciek, widac tak musi byc, za to w dzien bez wkładek sie nie da ![]() Jowisz na grudki najlepszy masaz, ja chyba juz wytepiłam to cholerstwo, ale codziennie jeszcze masuje pod prysznicem, fajnie leci po takiej ciepłej kąpieli do dziewczyn po cc.... macie tez takie zgrubienie nad blizną? mam nadzieje ze to minie bo jakos tak dziwnie
#531 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny ja wczoraj zdjęłam sobie sama szwy bo mnie wnerwiały a tu na prowincji dopiero gin albo położna beda w poniedzialek i wtorek... normalnie dzis dzieki temu jest o niebo lepiej... jeszcze został mi 1 lub 2 szwy na zewnątrz ale tak mi skora zarosła ze wychodzi tylko taki milimetrowy kawalek i nawet jak naciągnę to nie da rady uciąć... mam nadzieje ze samo odpadnie
moja mała zeszłą noc przespała super... otóż poszła spać o 22, potem karmienie o 3, 6 i 9... az się sama zdziwiłam... u mnie wgorszej piersi zrobił się jakiś zator i mam dwie bolesne gule... jak mnie to wnerwia... co do wiecznie lecącego mleka... kiedys próbowałam łazic z wkładkami laktacyjnymi ale dziennie wychodziło ponad 20 i stwierdziłam ze mnie to fortune bedzie kosztowac... wkładki są na specjalne okazje a obecnie chodzę z podkładami ginekologicznymi belli w staniku.. 1 podkład na jeden cycek... no to bynajmniej coś zbiera i rzadko przecieknie... oczywiscie w połowie dnia jest juz do wyrzucenia mimo ze pokarm odciągam co 2h... no i dzisiejszy rekord odciagania to 170ml z obu piersi, a małej w jedzeniu to 100ml... strach się bać bo to moje dziecko ostatnio żre jak koń... potrafi do 100ml mleka jeszcze dopic sie herbatką, a jak nie bedzie dopojona to ni cholery nie zaśnie ![]()
#532 |
Wtajemniczenie
|
Hej,
ja sie przyznam ze sie dzis zalamalam. Chodze i rycze.... Nie mam nadal wystarczajaco pokarmu i musze dokarmiac caly czas butelka. Raz z piersi raz z butelki. Tyle, ze piersi to najpierw sciagam, bo bezposrednio to tak malo i powoli leci, ze maly nie chce ssac. Tak wiec meki ciag dalszy. Juz nie wiem co robic, mam dosyc tej pompy i tego cyrku. A tak bardzo mi zalezy zeby maly byl na piersi. Dziewczyny, znacie jakies swojskie sposoby na powiekszenie laktacji ? Ja wiem, ze wy tu raczej sie borykacie z nadmiarem, ale moze ktoreas cos slyszala...... Pomocy ! Jestem u skraju nerwow.... poza tym maly dzis mial kolke i plakal pol dnia..... nie wiem czy to od mojego pokarmu czu od tego sztucznego..... nic takiego nie jadlam. Sama juz nie wiem. Czy wy od razu mialyscie tak duzo pokarmu czy zwiekszalo sie stopniowo ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#533 |
Zakorzenienie
|
![]()
poulette my w polsce mamy zalecenia pic duzo na zwiekszenie laktacji ewentualnie niektore testuja te herbatki z hipp dla mamus karmiacych
u mnie 3 dni byly na rozruch piersi, czwartego byl mega nawal mleka a obecnie tyle zeby zaspokoic mojego ssaka przykro mi z powodu Twoich problemow, mam nadzieje ze sie wkrotce wszystko poprawi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
Poulette jedziemy na jednym wózku widzę. ja walczyłam z prawie pustymi cycami ze 4 dni, tyle że u mnie lakatatorem wtedy 3 marne krople wyciskałam więc naprawdę były suche. teraz jest tyle by młoda zjadła - ona je bardzo krótko bo po 15 min śpi jak zabita i jej nie dobudzę. jak poje 20 to skaczę z radości. wycieków z cycków ZERO, jedynie pocieszam się tym, że teraz po paru godzinach twardnieją ( u mnie zajmuje im to ok. 6 godzin aż by były pełne na maksa
![]() edit. mała 3 tyg. skończy o 14.54 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 |
Zakorzenienie
|
kiedy ten mój niejadek z rozmiaru 56 wyrośnie ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jowiszku Iga śliczna ![]() ![]() ![]() ![]() ale najlepsze ze Tymcio też ma 56 za duże... a przecież duży chłopak się urodził ![]()
![]() |
#537 |
Zakorzenienie
|
ja ryczałam ze 2 dni, bo przez tel. tylko dobre rady "przystawiaj i dużo pij", jakbym tego nie wiedziała. bo mój ból to przecież pikuś, mam karmić cyckiem i już. mąż nie mógł mi przetłumaczyć, że mam się przestać przejmować, że najważniejsze że mała butlę przyjmuje i jak się z cyckiem nie uda to trudno, świat się nie zawali. naprawdę ciężko mi było więc cię rozumiem. dziś karmię już tylko cyckiem, staram się co 2 godz., choćby te 15 min. zresztą może w naszym przypadku częściej a mniej naraz będzie oznaczało mniej ulewania, zobaczymy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Zakorzenienie
|
a my narzekałysmy będąc w ciązy, teraz dopiero są problemy
![]() A moj małż od dzis ma urlop ![]() ![]() ![]()
#539 | ||||
Zadomowienie
|
ja zauwazyla ze jak wypije herbatke z hippa to potem szybko zbiera mi sie pokarm az mi sie wylewa z cyca a wczesniej nic takiego nie mailam
![]() |
#540 |
Zakorzenienie
|
ja piję już drugie pudło z hippa, dwa kubły dziennie i niestety nadmiaru pokarmu nie zauważam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.