|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018 roku część 4
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kolei tata opowiada zawsze straszną historię z porodówki - mama zaczęła rodzić jak tata był w pracy, a wtedy ani telefonów ani nic. Ktoś do taty zadzwonił, ale zanim dojechał to już byłam na świecie. Wpada więc spóźniony do szpitala, pyta gdzie rodzi taka a taka, na co mu pielęgniarka mówi, że już urodziła i o, to łożysko z tego porodu. Tata, jako człek dobrze wychowany, wziął od niej wiaderko z łożyskiem i pomógł wyrzucić Krejzi, trochę straszna ta historia o schowanej ciąży nie chciałabym tak ![]() Franiczka, ![]() Karii, jak ostatecznie nie wysikasz tych dwóch kresek to Cię chyba obrzucimy pomidorami ![]() Jakiegoś lenia mam dziś. Zrobiłam obiad i ciacho, ogarnęłam szafę i pranie, poćwiczyłam i dół deprecha. Powinnam iść do parku z kijami, pogoda piękna, ale siedzę i żrę. Chyba jakiś pierwszy kryzys związany z byciem kurą domową. Lipa trochę, bo minęły raptem 3 tyg odkąd skończyłam pracę. TŻ pobiegł po ulubioną warkę i czipsy na poprawę humoru, poprzytulał i ... poleciał, bo był umówiony z kolegami. Dzień jest strasznie długi, jak nie ma co robić. Jak tak dalej pójdzie to zanim się skończy maj, będę mieć skończony pokoik
Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2018-05-12 o 19:47 |
|
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Gaja: nawet mnie nie denerwuj
chciałabym sama wiedzieć co i jak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Gaja Twój tata to mistrz hahaha pomógł wyrzucić łożysko
zrobiłam ten test owu, trzymałam siuski i nie piłam 2h i biało. Czekaaaam ![]() Wysłane z mojego TA-1032 przy użyciu Tapatalka
|
#3605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Karii, ale to w sumie fajny taki dreszczyk emocji. Gorzej jak się człek nakręci i d...z tego wyjdzie. Oby nie! Mają być dwie krechy!
![]() Pajka, twardy był z niego zawodnik po rodzinie krąży jeszcze druga opowieść. Tata od zawsze pracuje wyjazdowo i jak brat był mały, a tata wyjeżdżał, to brat spał z mamą. Którejś nocy po dłuższej nieobecności tata wrócił, obudził małego braciaka, a ten w ryk, bo rodzonego ojca nie poznał. Mama musiała wycigąć zdjęcia i mu tłumaczyć, że to tata kciuki za rychłe nadejście owulacji ![]() Drocia, na razie nic, bo fundusze się skończyły. Przep.... pensję na dokończenie wyprawki Póki co łóżeczko leży i czeka aż wymyślimy gdzie je upchnąć - pewnie wyląduje w piwnicy teściów, bo u nas nie ma miejsca. J. się puka w głowę jak mówię, że bym odmalowała, ale kto wie co się wydarzy, jak jeszcze ze trzy takie dni jak dziś przelecą i nie daj Boże, ciągiem
Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2018-05-12 o 20:17 |
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Gaja: nie ten cykl to następny
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy ktoras z Was lyka lub lykala wiesiolek? wiecie, czy on rzeczywiście moze wydłużyć druga faze cyklu?
|
|
|
#3609 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też znam historię, kiedy kobieta dowiedziała się o ciąży w czasie porodu. Ale to były lata 60-te, wieś, kobieta dobrze po czterdziestce, otyła, myślała, że brak miesiączki to po prostu menopauza... Ale w dzisiejszych czasach nie mogę sobie czegoś takiego wyobrazić, każda kobieta ma chyba ta podstawową wiedzę, że brak miesiączki może oznaczać ciąże a testy ciążowe dostępne są w każdym markecie. Znam za to dziewczynę, która w ósmym miesiącu wyglądała jakby wogóle nie była w ciąży, płaski brzuch, wąska talia, Dopiero na sam koniec trochę jej brzuch wywaliło. Dziecko zdrowiutkie, ona oczywiście wiedziała, że jest w ciąży ale nikt jej nie wierzył ![]() Ja chyba nie wytrzymam i zatestuję jutro rano, za wcześnie bo to dopiero 25 dc |
|
|
|
|
#3610 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurde zaraz z głodu sobie łydkę odgryzę🤣 Tż gotuje i już 3 godziny tam siedzi,nic skomplikowanego ale on sobie krzesło w kuchni ustawił i mecz ogląda A ja sama oglądam tv i wino obalam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3611 |
|
Zakorzenienie
|
Zabuzabu a ile dni temu mialas owu?
|
|
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A powiedzcie mi, czy faza lutealna moze sie wydluzyc lub skrocic? Jesli dokladnie wiem kiedy była owulacja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3614 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
10-12 dni temu, w tym cyklu nie kontrolowałam tego dokladnie |
|
|
|
|
#3615 |
|
Zakorzenienie
|
No to trzymam kciuki za testowanie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Krejzi, co on robi 3h w kuchni? Chyba zboże sieje na makaron Ha, oszukałam króliki! Wstawiłam do salonu kosz mojżesza, żeby sprawdzić czy, zgodnie z moimi przypuszczeniami, okaże się pyszny. Tak, koszyk jest pyszny. Zaczęłam kminić co zrobić, żeby zakryć wiklinę i wykminiłam założenie prześcieradła na spód koszyka. Idealnie! Jasne, że ładniej wygląda bez tego prześcieradełka, ale co ja poradzę, że mam takie szkodniki w domu. Póki co stoi już 10 min i żadne nie chce go obgryzać wygrałam! ![]() Najlepsze, że bujaczek do koszyka jest na tyle niski, że duży królik opierając się na tylnych łapkach jest w stanie go pobujać i zajrzeć nochem do środka. Ech, Adamie, będziesz miał ciężkie życie w tym domu Edytowane przez Gajaa Czas edycji: 2018-05-12 o 20:43 |
|
|
|
|
#3617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
planujemy właśnie wyjazd na urlop Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
Gaja, ale z drugiej strony, masz mechanizm bujajacy w gratisie
------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
#3619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przypomnij ktory teraz cs? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko, że mechanizmowi systematyczności brakuje, ale może to kwestia wyuczenia Boooosze złoty, jak braliśmy Mimblę to nikt nie mówił, że to taki meserszmit będzie. Miała być wycofana, lękliwa i spokojna. No nie wyszło ale kochamy i nie oddamy!
|
|
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Moja @ potrzebowala wiecej czasu na decyzje czy sie rozkreca czy nie
wlasnie sie rozkreca, oficjalnie zaczynamy 9cs...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Nie nadrabialam zbytnio. Byliśmy na tej Komuni. Udało się zajechac, co prawda z dwoma przystankami na hafty ale się udało dotarliśmy do Warszawy prawie godzinę przed wiec w mieszkaniu odpoczelam i mi przeszło. Ale pięknie było. Ksiądz super, msza piękna. Piękny kościół dopiero koło 18 wrocilismy bo nam nie dali wyjsc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3623 |
|
Konto usunięte
|
Ej, dlaczego wiesiołek tylko do owulacji? Ja biorę cały czas, to źle?
|
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;83539216]Ej, dlaczego wiesiołek tylko do owulacji? Ja biorę cały czas, to źle?[/QUOTE]Podobno może wywolywac jakies mikroskurcze macicy...
|
|
|
#3625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3626 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana
U mnie dziś 11 dpo, więc do sądnego dnia coraz bliżej... nawet mnie kusiło żeby pójść na betę ale wytrzymam... Jeśli @ do czwartku nie przyjdzie to może się wybiorę ![]() A tak w ogóle to jestem zła, bo przynajmniej od dwóch lat sobie obiecuję depilację laserową, którą w zasadzie najlepiej zrobić w zimie gdy skóra blada... no i kolejna zima minęła a ja tak temat odkładałam, nogi już trochę opalone i znowu lipa. Więc od ponad tygodnia zapuszczm szczecinę, by pójść chociaż na wosk, bo na te okropne podrażnienia po goleniu już nie mogę patrzeć No bo jak w bikini wyskoczyć... Teraz liczę, że fasolka się u mnie zagnieździła, bo jajniki, macicę cały czas czuję, szczególnie po ćwiczeniach ( ciążowych! ) lub dłuższym spacerze (ale będzie rozczarowanie jeśli to nie to)... ale jak się już bąk urodzi pod koniec stycznia, to lecę na laser
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2018-05-13 o 06:14 |
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;83539216]Ej, dlaczego wiesiołek tylko do owulacji? Ja biorę cały czas, to źle?[/QUOTE]Wiesiolek tylko do owu bo moze wywoływać skurcze i szybsze zluszczanie co utrudni zagniezdzenie zarodka.
Dobry ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3629 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
czasami zaboli delikatnie w jajnikach Dzień dobry test zrobiony, biało, a okresu jak nie było tak nie ma także czekam na @ ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3630 |
|
Konto usunięte
|
Kurde no, a liczyłam na te dwie krechy!
szkoda.. Lecimy dalej!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

nie chciałabym tak 

zrobiłam ten test owu, trzymałam siuski i nie piłam 2h i biało. Czekaaaam 
26.08.2017

przypomnij ktory teraz cs?
wlasnie sie rozkreca, oficjalnie zaczynamy 9cs...
dotarliśmy do Warszawy prawie godzinę przed wiec w mieszkaniu odpoczelam i mi przeszło.
dopiero koło 18 wrocilismy bo nam nie dali wyjsc

No bo jak w bikini wyskoczyć...

szkoda.. Lecimy dalej!