![]() |
#1231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Cytat:
Natomiast to wczoraj było inne, dziwne. Może to te jakieś skurcze przepowiadające, które mogą się pojawić po 20 tygodniu. Nie wiem, oby się nie powtarzało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1232 |
Zadomowienie
|
O tej gazetce mowa była http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...ferta-od-14-05
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1233 |
Zakorzenienie
|
Panterka gratuluję setki
![]() I ona wszystko brzmi jak skurcze braxtona, ale nie powinno boleć... A jak w ciągu dnia? Limonka dziś wizytę miałaś, dobrze rozumiem? I co u Was? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1234 |
Zadomowienie
|
Znowu przespalam 3h. Spała bym dalej ale zabrałam córkę na dwór. 40 minut puszcza banki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1236 |
Zadomowienie
|
Liczycie ruchy? Mi kazal liczyć od 9. Ruch nr 10 miałam koło 18.... No ale jak przespalam pół dnia. A jak jest u was
![]() ![]() |
![]() |
#1237 |
Zadomowienie
|
Mi lekarz nic nie kazał, zawsze pyta czy czuje ruchy i tyle
![]() ![]() |
![]() |
#1238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Albo mi twardnieje brzuch albo też mam te skurcze braxtona dzisiaj. Brzuch twardy nagle i po minucie, dwóch miękki. W dodatku młoda spacery urządza dzisiaj po całym brzuchu i właśnie przyszła nad pępek, ale strasznie mi z tym niewygodnie, bo tam nie ma za dużo miejsca... ale pewnie zaraz wróci na dół:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1239 | |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas rodzinna niedziela, spędziliśmy ją głównie we 3 ![]() ![]() Córcia zaczyna co raz pewniej chodzić ![]() ![]() Podczytywalam sobie dzisiaj mamy majowe i tyle mnie wspomnień naszło i zaczęłam sobie wyobrażać sierpień ![]() ![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1240 |
Zadomowienie
|
Ania aż weszłam na majówki i strach mnie obleciał
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1241 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie liczę, pytał się tylko lekarz ostatnio czy czuję ruchy i tyle
![]()
![]() |
#1242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1243 |
Rozeznanie
|
Hejka , ale sie dzisiaj nalazilam nóg nie czuję . Do plaży u mnie prowadzą schody 177 dokladnie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1244 |
Zadomowienie
|
Ja znalazłam aplikacje do liczenia kopniaków i sobie wstukuję z czystej ciekawości (fajne wykresy robi), bo zwykle telefon mam pod ręką. Liczę kopnięcia i takie bardziej wyraźne ruchy (obracanie chyba? albo boksowanie rękami? Nie wiem jak to robicie, że wiecie która część ciała jest gdzie
![]() Dziś miałam taki spokojny siedząco-odpoczynkowy dzień i mam na liczniku 10 rano po śniadaniu - 3 koło południa - 4 popołudniu - 10 po obiedzie - teraz przed chwilą jeszcze z 5. Ale podobno najwięcej ruchów jest między 25-30 tygodniem, potem maluch ma mniej miejsca i wtedy się zaczyna liczyć dopiero w celach diagnostycznych. Edytowane przez ronja Czas edycji: 2018-05-13 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1245 |
Wtajemniczenie
|
Ja nie liczę ruchów, w I ciąży też nie liczyłam - lekarz też mi nie kazał. Wychodzę z założenia, że jeżeli dziecko się rusza w miarę regularnie, tak ,że czuję niepokoju, to nie widzę takiej potrzeby. Chyba ,że dostanę takie zalecenie od lekarza, żeby liczyć.
Nicole, schody najbardziej męczą - wiem coś o tym, bo mieszkam na 4p. Ale nawet nigdy nie liczyłam ile mam schodków, heheh. No ale na pewno kilka razy dziennie wchodzę i schodzę od 3 do 5 razy , więc chcąc nie chcąc ćwiczę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1246 |
Zakorzenienie
|
Ja nie jestem w stanie. Moj muluch ma godziny, ze daje popis, ma momenty gdzie delikatniej kopie. Za duzo sie ruszam, pracuje i nie jestem w stanie tego zliczyc.
Dzis jak lezalam dostawalam takie bomby, ze filmik nagralam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
#1247 |
limonka84
|
Hej dziewczyny!
Ja już po wizycie. Z maluchem wszystko dobrze, rozwija się prawidłowo, ułożony jest główką w dół. Usłyszałam od ginekologa, że morfologię mam najlepszą ze wszystkich wizytujących dziś u niego pacjentek i że moją wagą też nie powinnam się w ogóle przejmować. Jest za to inny problem, okazało się że mam cukrzycę ciążową! ![]() Jestem zupełnie zielona w temacie diety cukrzycowej, więc zaraz zabieram się za szukanie informacji na ten temat. Wiem, że na pewno muszę wyeliminować cukier, miód i słodycze. Mięsa i sery mogę jeść tylko chude, a warzywa najlepiej surowe. Dzidziek waży już 1500g - lekarz mówi, że wielkością odpowiada końcowi 31 tygodnia, a jestem dopiero w połowie 29... mam nadzieję, że odpowiednią dietą uda mi się coś zaradzić. Nie chcę urodzić 5 kg bobasa, już nie wspominając o możliwych powikłaniach... Muszę przyznać, że jestem w lekkim szoku bo zupełnie się tej cukrzycy nie spodziewałam. Pocieszam się tylko tym, że z pewnością dieta wyjdzie i mi i maluchowi na zdrowie. Co do liczenia ruchów, to mój ginekolog nic nie powiedział. Kolejna wizyta 09.06.2018, może wtedy będzie coś na ten temat. Mam też na nią powtórzyć toksoplazmozę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1248 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1249 |
Zadomowienie
|
Mi nie kazała liczyć pytała tylko czy się rusza a właściwie wiedziała że się rusza bo na tętnie im uciekała ciągle. Dziś od 15 do 18 imprezę sobie zrobiła i od niedawna też
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Też mam łożysko z przodu wiec rzadko czuje i nie wyczuwam części ciała ani też nie wiem gdzie siedzi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1250 |
Zadomowienie
|
Limonka btw. super, że tak szybko masz wizytę u specjalisty, ja czekam teraz drugi tydzień. Teściowa wczoraj pożyczyła mi glukometr i się staram kontrolować z wiedzą zdobytą na grupie na fb "cukrzyca ciążowa".
![]() ![]() |
![]() |
#1251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak przeczytałam o tej cukrzycy to pomyślałam że Ance będzie raźniej. ![]() Dziś przeglądałam listę do szpitala i się okazuje że nie jest tak źle jak myślałam ![]() Muszę tylko kilka śpiochów dokupić, bo na 56 nie mam w ogóle. Pytałam się męża czy dziecko ze szpitala przywozimy jak księżniczkę czy bez przesady. I zaczęłam szukać rzeczy na tę okazję ![]() Znowu na fb wyczytałam, że jedna dziewczyna w 31tc jest teraz a w 36 ma sie stawić do szpitala bo ma planowane cc i sobie pomyślałam matko święta, jej zostało 5 tyg.. Dobrze że mi jeszcze kilka więcej... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Waga naprawdę mistrzowska, mamy wątkowego rekordzistę jak nic ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1253 |
Rozeznanie
|
Limonka współczuje będziecie się z Andzią wspierać razem
![]() Gosia moja znajoma miała cukrzycę ciążową w dwóch ciążach i po pierwszej cukier wrócił do normy po drugiej niestety nie. U mnie za to zaczyna się ból jak na okres. Dzisiaj mnie pół dnia męczyło i kilka dni temu tak samo. Trochę mnie to niepokoi bo takie bóle zaczęły mi się 2 tyg przed pierwszym porodem, były może trochę bardziej bolesne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1254 | |
limonka84
|
Cytat:
W szpitalu, w którym chcę rodzić codziennie odbywają się spotkania dla kobiet mających cukrzycę ciążową, na których można dowiedzieć sie wszystkiego na temat diety, pomiaru cukru itp. Jadę jutro. Przy okazji zawiozę zwolnienie lek. do firmy. Jedna znajoma z pracy dwa razy miała cukrzycę ciążową więc może od niej też się czegoś dowiem. Dzidziek waży dużo przez tę cukrzycę, no i teraz wiem dlaczego mnie tak cały czas ciągnie do słodkiego ![]() Andzia - muszę zerknąć na tę grupę na fb. Na poniższej stronie też jest dużo ciekawych informacji: http://www.slodkiemamy.edu.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1255 |
Zakorzenienie
|
No to widzę, że jest więcej osób z tymi bólami, twardnieniem. Jestem spokojniejsza.
limonka84 współczuje cukrzycy. Na szczęście teraz jest na necie dużo przydatnych artykułów, propozycji posiłków to można sobie poczytać. Dacie z Andzią radę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1256 |
Rozeznanie
|
Ja w poprzedniej ciazy mialam cukrzycę ciążowa no i młody rzeczywiście ważył dużo bo 4650 , ale to nie jest reguła .
![]() ![]() |
![]() |
#1257 | |
limonka84
|
Cytat:
Mam nadzieję, że mój dzidziek aż tak bardzo nie urośnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1258 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1259 |
Zadomowienie
|
Limonka współczuję tej cukrzycy...brak słodyczy bym zniosła ale ogólnie trzymanie jakiejkolwiek konkretnej diety mnie przeraża...
Chętnie za to przygarnę mamę Twojego tż, bo u mnie odwrotna sytuacja...chcę cesarke, wskazań brak a wszyscy mnie naciskają na poród naturalny ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1260 |
Zadomowienie
|
SYLWIA idź do psychologa prywatnie nagadaj o swoich obawach, że to pierwszy pobyt w szpitalu, wiesz z filmów jak to wygląda, boisz się że tam na dole będzie tragedia, Tż przestanie cie chcieć, masz niski próg bólu, jesteś typem który lubi mieć kontrola wszystko itp. Papier od psycho tez się liczy
![]() Mi wystarczy programy zagraniczne pt nastoletnie matki, ciąża z zaskoczenia, snooki itp bo tam też wszystko na żywioł pokazane Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Powiedziałam Tż o ofercie baby biedro jego pierwsze pytanie "do kiedy jest" a potem stwierdzenie "uff zdążymy skorzystam" hehe dobrze wie że ja za wiele ze sklepu nie mogę przynieść na raz i ten plyn/proszek 3 l/kg to już dla mnie dużo do przyniesienia pieszo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Ps CC na życzenie 1000zl z znieczuleniem ogólnym. 500zl znieczulenie ogólne jak jest cc ze wskazeniem. W obu przypadkach 100-200zl znajoma która załatwi "sprawę" To tylko tak dla ciekawostki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() Edytowane przez Panterka1313 Czas edycji: 2018-05-13 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:39.