Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-14, 11:49   #3151
Camelitos
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Polu, muszę sprawdzić jej skład, może faktycznie ma wysoką zawartość magnezu, wtedy się na nią przestawię.

Nie wpadłam na to, dzięki, Guru. Ja przez 15 minut ugniatałam i rozmasowywałam, z przerwą na warknięcie na tż-ta, bo podczas gdy wyłam z bólu, on pocieszająco głaskał mnie po plecach. To dosłownie jak płachta na byka - gdyby nie skurcz pewnie bym go po buźce obiła

Ovejita, napisz coś więcej o tej hurtowni bielizny. Bo właśnie szykuję się do większego zakupu i zastanawiam się, gdzie bym mogła uderzyć...
A co do ubranek,to ja miałam taką taktykę - nie patrzyłam na rozmiar na metce, bo niektóre ciuszki 62 były tak duże jak 76 bodajże. Układałam je wielkością. Przed prasowaniem wybrałam np. pajace w trzech różnych rozmiarach i resztę pajaców dopasowywałam do tej rozmiarówki, a potem układałam - na samym dole kupki największe, na górze najmniejsze. I tak postąpiłam z body, bluzkami, sweterkami itd.
Jeśli chodzi o układanie ubranek to też tak będę robiła
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-14, 12:25   #3152
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ithili4n Pokaż wiadomość

Czy ja dobrze rozumiem? 1 kg warzyw-owoców? To całkiem sporo, właściwie nawet nie wiem, jak przeciętna kobieta byłaby w stanie to zjeść, skoro oprócz nich jest jeszcze jakieś białko, węglowodany w postaci ziemniaków, pieczywa czy kaszy... Ja z racji niejedzenia mięsa, jem bardzo dużo warzyw, ale trudno mi uwierzyć, żebym jadła aż tyle
przyglądam się temu co jem i wychodzi mi że z owocami nie ma problemu, a warzywami zależy od dnia ale wczoraj wyszło mi że pomidor, ogórek plus surówka do obiadu i wyszło 600 gram, więc łatwiej niż myślałam [/QUOTE]

tak, to idzie łatwiej niż się wydaje sam ogórek z pomidorem waży swoje, a owoce to już w ogóle łatwo wchodzą

u mnie nadal słonecznie szybko się zbieram i lecimy na wizytę ciekawa jestem czy dzisiaj mi zważy małego, jak ostatnio robił to na usg III trymestru
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-14, 12:41   #3153
Elaaaa
Wtajemniczenie

kciuki Emma daj znać po wizycie
Stary 2018-05-14, 12:47   #3154
pola25
Zakorzenienie

EmmaOEmma kciuki!!!

Blanka dopisz.mi.wizyty 23.05.,30.05.

Folinka udanej randki!

Czy któraś z Was ma hemoroidy??

Ale mialam pyszny obiad:młode ziemniaki,udko,szparafi,k alafior oraz fasolka szparagowa

Dzisiaj puscilam ostatnie zamówienie na gemini,jutro i w środę.pojadę po.koszule i recznik,a wtedy spakuje się do.szpitala.Dla małej potrzebne tylko.pieluchy,więc luz.

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-05-14 o 12:49
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-14, 12:53   #3155
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
EmmaOEmma kciuki!!!

Folinka udanej randki!

Ale mialam pyszny obiad:młode ziemniaki,udko,szparafi,k alafior oraz fasolka szparagowa

Dzisiaj puscilam ostatnie zamówienie na gemini,jutro i w środę.pojadę po.koszule i recznik,a wtedy spakuje się do.szpitala.Dla małej potrzebne tylko.pieluchy,więc luz.
pyszny obiad dzisiaj w Rossmannie dokupiłam jeszcze miniaturki pasty, żelu czy szamponu do kosmetyczki bierzecie osobny ręcznik na porodówkę i osobne na pobyt? chyba w ogóle spakuję osobną torbę mniejszą na salę porodową

Pola, Elaa dam znać po

tak jeszcze w temacie warzyw, to przecież w Polsce je się sporo ziemniaków do obiadu to wtedy już na pewno mamy zapewniony ten dzienny limit

Edytowane przez emma90
Czas edycji: 2018-05-14 o 12:54
Stary 2018-05-14, 12:54   #3156
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
gdzieś 100zł tańsza była, kupowaliśmy bazę do cybexa

No Ja tez mam wlasnie cybex Aton m iSize. Moze powinnam troche bardziej posprawdzac.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-14, 13:00   #3157
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
pyszny obiad dzisiaj w Rossmannie dokupiłam jeszcze miniaturki pasty, żelu czy szamponu do kosmetyczki bierzecie osobny ręcznik na porodówkę i osobne na pobyt? chyba w ogóle spakuję osobną torbę mniejszą na salę porodową

Pola, Elaa dam znać po

tak jeszcze w temacie warzyw, to przecież w Polsce je się sporo ziemniaków do obiadu to wtedy już na pewno mamy zapewniony ten dzienny limit
Wezmę 2 ręczniki,najwyżej mi.dowioza.Ja lubię codziennie nowy.recznik.Liczę,że w szpitalu będę 2 dni
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-14, 13:06   #3158
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Wezmę 2 ręczniki,najwyżej mi.dowioza.Ja lubię codziennie nowy.recznik.Liczę,że w szpitalu będę 2 dni
też fakt mogą dowieźć nowe, mamy blisko do szpitala, więc to żaden problem

zamówiłam plakat nad łóżeczko dla maleństwa

Stary 2018-05-14, 13:08   #3159
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Ja kupiłam póki co Fridę- taką do odciągania ustami. Jakoś opcja z tym odkurzaczem póki co przerasta mnie i tak samo myśl, że mam odpalać odkurzacz np. w nocy... Zobaczymy, jak się sprawdzi. Najwyżej kupię katarek później.

Idź do Pepco, tam jest mase takich ciuszków i rzeczy, które mogą się przydać, a nie są jakieś górnolotne, więc nie będzie szkoda wywalić. Ja mam też z pepco koszulę nocną, którą użyję do porodu.

Moje włosy nadal wypadają tak jak wypadały, ale za to szybciej rosną i mam więcej babyhair. No i musiałam myć codziennie, ew. co drugi dzień, a teraz myję je co kilka dni i to z powodu brudu i komfortu a nie z powodu przetłuszczania się Fajnie byłoby, gdyby mi to zostało. Tak samo moja cera- mega przetłuszczająca się i pryszczata, a teraz wpadająca wręcz w suchość!

Najlepiej bawełniane. Ale jeszcze nie kupiłam, nadal szukam takiego w najlepszej cenie Szkoda że na babyboom są tylko frotte, bo cena jest fajna...

Gratuluję! A łożyskiem to nie zamartwiaj się za mocno! Ale chyba zmotywowałaś mnie, żeby w tych ostatnich dwóch miesiącach jednak powstrzymać się od tego słodkiego...

kolejna udana wizyta! Nie czytaj internetów! Jeżeli lekarz mówi że jest ok, to trzymamy się tego... Wiesz- każdy Maluszek rośnie w swoim tempie. Jeżeli trzyma się normy, to jest dobrze!
Cytat:
przyglądam się temu co jem i wychodzi mi że z owocami nie ma problemu, a warzywami zależy od dnia ale wczoraj wyszło mi że pomidor, ogórek plus surówka do obiadu i wyszło 600 gram, więc łatwiej niż myślałam
tak, to idzie łatwiej niż się wydaje sam ogórek z pomidorem waży swoje, a owoce to już w ogóle łatwo wchodzą

u mnie nadal słonecznie szybko się zbieram i lecimy na wizytę ciekawa jestem czy dzisiaj mi zważy małego, jak ostatnio robił to na usg III trymestru[/QUOTE]

powodzenia na wizycie

Ja właśnie zamówiłam koszule do karmienia i zamówienie z babyboom - kod nadal działa ten od Kropki

Właśnie miałam pisać, że dzisiaj też kupiłam w auchan dwa prześcieradła z gumką na materac 100% bawełna przecenione z 30 zl na 10 zl od sztuki, jakoś wydaje się być niezła
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-14, 13:14   #3160
folinka
Zadomowienie

Dziękuję Kochane za wszystkie życzenia!

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Czasem próbuje, ale rzadko uda mi się zasnąć w ciągu dnia.. dziś wyjątkowo pieką mnie oczy i czuje się marnie przez to niewyspanie, ale ogólnie od sześciu miesiący źle śpię, więc to jakby powiedzieć - moja codzienność
Wiem, Eluś, wiem! Ale tak myślę właśnie, że po takiej nocy to chociaż może spróbuj poleżeć w ciszy z zamkniętymi oczami w ciągu dnia, zawsze to coś organizm odpocznie...

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Kropko, też się strasznie cieszę z koloru, bo naprawdę absolutnie żaden inny mi się nie podobał. Nowa kolekcja jest jakaś pstrokata, zupełnie nie w moim stylu wózki w delfinki czy jakieś maziajki.

Ja też będę chciała w tym tygodniu wstawić pierwsze pranie. Tylko w przeciwieństwie do większości z Was preferuję proszki, mam jakieś głupie przekonanie, że w mleczkach/płynach się może nie dopierać wystarczająco dobrze. Choć mleczko z Loveli i tak sobie jedno sprawiłam na próbę

Powiedzcie, jakie macie/będziecie mieć wanienki - te małe 80 cm, czy od razu większe 100 cm? Pytanie zwłaszcza do mamuś już doświadczonych, czy mi się maleństwo nie będzie wyślizgiwać w większej wanience, jak jeszcze będę miała mało wprawy, jak było u Was?
Wow, ale udało się z tym kolorem! Super Gratki!
Nie ma takiej opcji, żeby dziecko się wyślizgiwało Nieważne jaką masz wanienkę, trzeba dziecko trzymać porządnie, bo to jest sekunda czasem, jak się wygnie gdzieś i wsadzi buzię pod wodę! Ja lubię, żeby główka leżała na moim nadgarstku, a dłoń i palce mam wokół przeciwnego ode mnie ramienia i paszki. I tak sobie pływamy, bujamy się w wodzie Nie lubię tych wszystkich wkładów i profilowanych wanienek. Mi mała wanienka zawsze wystarczała (chyba 86 cm?), choć moje dzieci wszystkie duże, ale po pół roku to już zaczyna się siedzenie w wanience i radocha z chlapania

Cytat:
Ale ziemniaków zdaje się nie liczymy do warzyw w takim sensie To skrobia

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-05-14 o 13:46
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-14, 13:41   #3161
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Polu, muszę sprawdzić jej skład, może faktycznie ma wysoką zawartość magnezu, wtedy się na nią przestawię.

Nie wpadłam na to, dzięki, Guru. Ja przez 15 minut ugniatałam i rozmasowywałam, z przerwą na warknięcie na tż-ta, bo podczas gdy wyłam z bólu, on pocieszająco głaskał mnie po plecach. To dosłownie jak płachta na byka - gdyby nie skurcz pewnie bym go po buźce obiła

Ovejita, napisz coś więcej o tej hurtowni bielizny. Bo właśnie szykuję się do większego zakupu i zastanawiam się, gdzie bym mogła uderzyć...
A co do ubranek,to ja miałam taką taktykę - nie patrzyłam na rozmiar na metce, bo niektóre ciuszki 62 były tak duże jak 76 bodajże. Układałam je wielkością. Przed prasowaniem wybrałam np. pajace w trzech różnych rozmiarach i resztę pajaców dopasowywałam do tej rozmiarówki, a potem układałam - na samym dole kupki największe, na górze najmniejsze. I tak postąpiłam z body, bluzkami, sweterkami itd.
Summer chyba też pójdę taką taktyką. Poki co mam poukladane rozmiarami z metki, ale czasami roznice sa bardzo duże!
Cytat:
EmmaOEmma kciuki!!!

Folinka udanej randki!

Hm... ja stwierdzam, ze jeszcze mam czas ba torbe mam wrażenie, ze jeszcze mam multum czasu... koniec maja/poczatek czerwca bede ogarniac te rzeczy...

Z hemoroidami to Ci nie pomogę, nie znam sie w tym temacie w ogóle..
Cytat:
przyglądam się temu co jem i wychodzi mi że z owocami nie ma problemu, a warzywami zależy od dnia ale wczoraj wyszło mi że pomidor, ogórek plus surówka do obiadu i wyszło 600 gram, więc łatwiej niż myślałam

u mnie nadal słonecznie szybko się zbieram i lecimy na wizytę ciekawa jestem czy dzisiaj mi zważy małego, jak ostatnio robił to na usg III trymestru[/QUOTE]Kciuki Emma!
Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość

u mnie nadal słonecznie szybko się zbieram i lecimy na wizytę ciekawa jestem czy dzisiaj mi zważy małego, jak ostatnio robił to na usg III trymestru
powodzenia na wizycie

Ja właśnie zamówiłam koszule do karmienia i zamówienie z babyboom - kod nadal działa ten od Kropki

Właśnie miałam pisać, że dzisiaj też kupiłam w auchan dwa prześcieradła z gumką na materac 100% bawełna przecenione z 30 zl na 10 zl od sztuki, jakoś wydaje się być niezła [/QUOTE]Super ze jeszcze działa! Ja sama tez z niego skorzystałam, ale póki co jeszcze nie wyslali mojego zamowienia napisalam im maila kiedy planują wysylke...
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość

Wiem, Eluś, wiem! Ale tak myślę właśnie, że po takiej nocy to chociaż może spróbuj poleżeć w ciszy z zamkniętymi oczami w ciągu dnia, zawsze to coś organizm odpocznie...

Nie ma takiej opcji, żeby dziecko się wyślizgiwało Nieważne jaką masz wanienkę, trzeba dziecko trzymać porządnie, bo to jest sekunda czasem, jak się wygnie gdzieś i wsadzi buzię pod wodę! Ja lubię, żeby główka leżała na moim nadgarstku, a dłoń i palce mam wokół przeciwnego ode mnie ramienia i paszki. I tak sobie pływamy, bujamy się w wodzie Nie lubię tych wszystkich wkładów i profilowanych wanienek. Mi mała wanienka zawsze wystarczała (chyba 86 cm?), choć moje dzieci wszystkie duże, ale po pół roku, to już zaczyna się siedzenie w wanience i radocha z chlapania

Ja mam taką troche większą wanienke. Pani wcisnela nam też taką podstawke- lezaczek do tej wanienki, ale chyba nigdy nie skorzystamy z tego, bo kogo zapytam, to mówi ze najbezpieczniej jest trzymać na ręce.. Ma któraś z Was doswiadczenie z takimi lezaczkami do wanienki?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-14, 14:53   #3162
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
EmmaOEmma kciuki!!!

Folinka udanej randki!

Polu, niestety ja mogę coś na temat hemoroidow powiedzieć Wszystko przez zażywanie żelaza, no ale jakoś wytrzymam do porodu. Lekarz mi zalecił czopki lub na lżejsze przypadki maść, Procto Hemolan czy Glyvenol, wszystko jedno, mówił, że są te środki dozwolone. Tylko, że tak powiem, trzeba przy aplikacji leku te hemoroidy umieścić tam, gdzie powinny być, czyli nie na widoku A poza tym ponoć nasiadowki z kory brzozy czy dębu czy czegoś pomagają, ale u mnie na razie nie jest źle, więc nie próbowałam.
Cytat:

Śliczny zając Uroczo będzie wyglądała okolica łóżeczka Twojego maleństwa.
Cytat:

Nie ma takiej opcji, żeby dziecko się wyślizgiwało Nieważne jaką masz wanienkę, trzeba dziecko trzymać porządnie, bo to jest sekunda czasem, jak się wygnie gdzieś i wsadzi buzię pod wodę! Ja lubię, żeby główka leżała na moim nadgarstku, a dłoń i palce mam wokół przeciwnego ode mnie ramienia i paszki. I tak sobie pływamy, bujamy się w wodzie Nie lubię tych wszystkich wkładów i profilowanych wanienek. Mi mała wanienka zawsze wystarczała (chyba 86 cm?), choć moje dzieci wszystkie duże, ale po pół roku to już zaczyna się siedzenie w wanience i radocha z chlapania

Dzięki, Folinko! Właśnie o jakiś konkretny przykład mi chodziło. Nigdy nie kąpałam dziecka, pieluchy, ubranka, zabawa tak, ale nie mycie Zobaczę jeszcze, czy położna będzie miała coś ciekawego na ten temat do powiedzenia, ale też skłaniam się na razie ku mniejszej wanience. A z drugiej strony duża na dłużej starczy, a miejsce i tak będę mieć, żeby taką przechowywać, hmm.

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-14, 15:10   #3163
KarolinaK
Zakorzenienie

Emma Peter Rabbit! Fajny zajac. U nas tematyka misiowa .

A dziewczyny czy te hemoroidy Was bola czy jakos sa niekomfortowe? Ja mam bardzo delikatnie od zawsze ale ja tego wcale jakos nie czuje. Nic mnie nie uwiera ani nie dręczy. Także nic z tym nie robie. W ciazy piszą ze dosc znana dolegliwość.

Wzięłam to rennie na zgagę bo znowu zaczęło mnie palić. A młody to ostatnio tak mnie dręczy przy kości udowej ze masakra. Tak jakby mnie ktos łaskotał w boki i to nie tak delikatnie ale wciskając palce/stopy tam .
Stary 2018-05-14, 15:18   #3164
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość

A dziewczyny czy te hemoroidy Was bola czy jakos sa niekomfortowe? Ja mam bardzo delikatnie od zawsze ale ja tego wcale jakos nie czuje. Nic mnie nie uwiera ani nie dręczy. Także nic z tym nie robie. W ciazy piszą ze dosc znana dolegliwość.

Wzięłam to rennie na zgagę bo znowu zaczęło mnie palić. A młody to ostatnio tak mnie dręczy przy kości udowej ze masakra. Tak jakby mnie ktos łaskotał w boki i to nie tak delikatnie ale wciskając palce/stopy tam .
Wiem o co chodzi z tym wierceniem w kości biodrowej, mam tak w tej ciąży. Bardzo niekomfortowe ... miałam tak jak córka była miednicowo i pchała nóżki, teraz Mały cały czas główkowo więc chyba sięga rączkami

Stary 2018-05-14, 15:19   #3165
regularkate
Zadomowienie

Cytat:

Dla mnie bolesne były te hemoroidy tylko za pierwszym razem, jak teraz w ciąży mi się pojawiły. To autentycznie było nieprzyjemnie siadać czy korzystać z toalety. Ale też mi się w przeszłości lekkie epizody zdarzały, więc pewnie mogę być częściowo przyzwyczajona, bo teraz, po użyciu kilka razy leków, nie skupiam sie na tej dolegliwości i mało mi to przeszkadza.

Chyba się już skończyły te tygodnie, kiedy ruchy w brzuchu były delikatne i smyrające, teraz nasze bobasy mają takie duże kończyny i silne przede wszystkim, że kopniaki potrafią zaboleć.

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-14, 15:25   #3166
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Wiem o co chodzi z tym wierceniem w kości biodrowej, mam tak w tej ciąży. Bardzo niekomfortowe ... miałam tak jak córka była miednicowo i pchała nóżki, teraz Mały cały czas główkowo więc chyba sięga rączkami

Mowia ze jest ułożony główkowo ale wiadomo ze jeszcze ma miejsce i sie moze obracać... nie wiem co tam wciska ale na pewno jakies swoje kończyny .

Cytat:
Dla mnie bolesne były te hemoroidy tylko za pierwszym razem, jak teraz w ciąży mi się pojawiły. To autentycznie było nieprzyjemnie siadać czy korzystać z toalety. Ale też mi się w przeszłości lekkie epizody zdarzały, więc pewnie mogę być częściowo przyzwyczajona, bo teraz, po użyciu kilka razy leków, nie skupiam sie na tej dolegliwości i mało mi to przeszkadza.

Chyba się już skończyły te tygodnie, kiedy ruchy w brzuchu były delikatne i smyrające, teraz nasze bobasy mają takie duże kończyny i silne przede wszystkim, że kopniaki potrafią zaboleć.

Oj No chyba sie skończyły. Jak Tz’owi czasami zasadzi kuksańca to az Tz patrzy zdziwiony czy mnie to czasem za mocno nie bolało
Stary 2018-05-14, 15:46   #3167
fioletowe okulary
Raczkowanie

Pola ja też mam hemoroidy ale lekarz zabronił stosowania czegokolwiek. Powiedział że po ciąży będzie czas na ich leczenie
Stary 2018-05-14, 16:09   #3168
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
EmmaOEmma kciuki!!!

Folinka udanej randki!

Ale pyszny obiadek ommm
Cytat:

Tak dzień przeleciał, że nawet nie miałam okazji się położyć teraz siadam nad książką, więc możliwe, że uda mi się przymknąć oko Folinko

Udało mi się kupić kapsułki tak więc mamy zapas

Wyniki względne tzn morfologia, mocz oczywiście niezbyt czysty leukocyty, ciągle ponad normę, znowu pewnie jutro coś dostanę od gin. Chyba się nie pozbędę tej infekcji do końca ciąży

Stary 2018-05-14, 16:37   #3169
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny współczuję Wam ciężkich nocy pamiętam jaka byłam niewyspana jak budziło mnie drętwienie w 5 miesiącu, ale na szczęście wraz ze wzrostem macicy przeszło i teraz dobrze się wysypiam
coś ten III trymestr jest dla mnie łaskawy obstawiam, że to zasługa pogody, słońca i częstych spacerów

też mam tak teraz ułożone, nie rozmiarami ale tym jak wypadają - 56 z kappahla to jak 62 z hm

to musi być piękny zapach jestem ciekawa ile prań mi wyjdzie, bo te ciuszki takie maleńkie, więc sądziłam że jedno, maks 2 prania jasnych i kolorów i koniec
H&M też ma zawyżoną trochę rozmiarówkę - ich 62 to jak 68 niektórych firm Kappahl to w ogóle chyba popłynął z rozmiarami, ale ciuszki mają cudne

Cytat:
Hej Mamusie
Ovejita, już wszyscy Ci powiedzieli, żeby praktykować prowadzenie samochodu, ale jeszcze ja powiem Nie dziwię się, że mała ilość jazdy potem powoduje strach i stres, bo niestety na ulicach nie są tylko spokojni, rozsądni kierowcy i ktoś mało wprawiony może często znaleźć się w niebezpiecznej sytuacji przez wariatów. Ale również unikania takich momentów można się nauczyć, poprawić szybkość reakcji itd. Gdyby tak dało się magicznie usuwać tych, którzy stwarzają zagrożenie...
Ja akurat jeździłam od początku posiadania prawa jazdy i jeżdżę dalej bardzo dużo, bo mój zawód wymusza częste wyjazdy do bardzo różnych miejscowości. Nauczyłam się już też w dużej mierze wyszukiwania bezpłatnych parkingów, których coraz mniej A poza tym lubię prowadzić i lubię nasze samochody, więc jest to też dla mnie pewien relaks (no chyba, że trafię na jakiegoś Janusza kierownicy).

Ja dziś czekam na przesyłkę od Krzysia_Jarzyny z zaopatrzeniem w koszule do karmienia i jakieś dodatki, a poza tym zamawiam wózek. Muszę się pochwalić, że wyrwałam chyba ostatni dostępny gdziekolwiek Roan Bass Soft w interesującym nas kolorze, i to za normalną cenę! Producent specjalnie uszyje jeszcze jeden egzemplarz specjalnie dla nas Także problem z wyborem czegoś innego mamy z głowy. A jeszcze okazało się, że koleżanka używa tego samego wózka w tym samym kolorze dla swojej 7-miesięcznej córki i naprawdę się u niej sprawdził, bardzo go polecała, więc przestałam mieć wątpliwości, że dobrze lokuję naszą kasiorę.

Kupiliśmy też używane łóżeczko przez olx, nosi jedynie ślady ząbkowania na drewnianej ramie, TŻ odświeży i przemaluje całość cienką warstwą i będzie wyglądało jak nowe. Jak dla mnie nie było sensu kupować nowego, nawet w takiej Ikei, bo i tak te wzory są wszędzie prawie identyczne, a wiele dzieciaków z łóżeczek korzysta raczej rzadko, więc często są to rzeczy z bardzo małym rzeczywistym 'przebiegiem'.

Życzę spokojnego i miłego dnia bez zbędnych stresów i wysiłków
Super, że udało się i z wózkiem i z łóżeczkiem też oglądałam łóżeczka na olx, ale u mnie w mieście nie było nic ładnego, a nie chciałam wysyłki

Mam nadzieję, że wkrótce będę śmigać samochodem jak i Ty

Cytat:
U mnie wyszło jedno białe i jedno ciemne a ciuszkow wydaje się, mam dużo za dużo Baza trochę tańsza u nas maxi cosi

U nas wyjdzie jedno białe, jedno kolorowe i kilka ciemnych ciuszków wrzucę chyba z innym praniem

Przy okazji - w jakiej temperaturze pierzecie ciuszki? Ja białe wstawiłam na 40st, choć zastanawiałam się czy nie wrzucić ich na 60.

W ogóle przy prasowaniu miałam 'wypadek'. Mamy stację parową i nie mam pojęcia jak to się stało, ale prasując - para bokiem buchnęła mi prosto w brzuch. Przestraszyłam się, czy z Maluchem wszystko OK, bo pojawił się mocno czerwony ślad i bałam się, że będzie bąbel po poparzeniu. Zel z aloesu i zimny okład chyba załagodził podrażnienie, bo praktycznie już nie ma śladu, a maluch fika normalnie. Mam nadzieję, że to tylko ja to odczułam Kolorowe ciuszki prasuję już zwykłym żelazkiem, nie chcę ryzykować powtórki

Cytat:
Powiedzcie, jakie macie/będziecie mieć wanienki - te małe 80 cm, czy od razu większe 100 cm? Pytanie zwłaszcza do mamuś już doświadczonych, czy mi się maleństwo nie będzie wyślizgiwać w większej wanience, jak jeszcze będę miała mało wprawy, jak było u Was?
Ja jeszcze o wanience nie myślałam, ale zapowiedziałam Tż, że to głównie on będzie od kąpania maluszka - mężczyzna ma szerszą i stabilniejszą rękę, a ja mam obawę, że mi się Maluch wyślizgnie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
I jakie w końcu łóżeczko kupiliście? Ja mam zagwostkę z materacem.. Ten co miałam upatrzony dotykałam w sklepie i nie powalił mnie.. Znalazłam inny który jak dotknęłam to się wydaje dość porządny ale cena mi średnio odpowiada Poszukam czy na necie nie ma w lepszej cenie tych materacy
W końcu nie kupiliśmy dostawki - kupiliśmy łóżeczko ze strony woodies.

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Kurcze Wy już o praniu a u mnie komoda/ meble dopiero na początku czerwca, jeszcze malowanie, a i tak wielu rzeczy nie nam, choć akurat ubranek na początek powinno starczyć. Myśle ze te najpotrzebniejsze rzeczy może szybciej rzeczywiście wypiore a potem najwyżej jeszcze raz. Właśnie wchłonęłam 2 gałki lodów przy okazji odwiedzenia poczty, teraz idę do biedronki i jak deszcz nie spadnie to spacer.
my nie kupujemy mebli dla Maluszka, więc ten problem na razie odchodzi i przechodzimy do kolejnego kroku

Cytat:
też tak układam o hurtowni napiszę Ci na prv

Cytat:
Ja czasem to chyba owoców wciągam 1kg w ciągu dnia ;D z warzywami też mam czasem problem

Czekamy na relację po wizycie

Cytat:

śliczny
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-14, 17:20   #3170
emma90
Wtajemniczenie

Już po wizycie, mały waży 1742g kolejny raz potwierdził swoją płeć przepływy ok, szyjka zbita i zamknięta, delikatnie skrócona o 0,3mm na teraz 27mm, ale w 32tc jest jak najbardziej ok nie muszę się oszczędzać ani nic w tym stylu. Kolejna wizyta dopiero za ponad 3tyg 06.06 - proszę Blanka o wpisanie
Stary 2018-05-14, 18:06   #3171
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
H&M też ma zawyżoną trochę rozmiarówkę - ich 62 to jak 68 niektórych firm Kappahl to w ogóle chyba popłynął z rozmiarami, ale ciuszki mają cudne

Super, że udało się i z wózkiem i z łóżeczkiem też oglądałam łóżeczka na olx, ale u mnie w mieście nie było nic ładnego, a nie chciałam wysyłki

U nas wyjdzie jedno białe, jedno kolorowe i kilka ciemnych ciuszków wrzucę chyba z innym praniem

Przy okazji - w jakiej temperaturze pierzecie ciuszki? Ja białe wstawiłam na 40st, choć zastanawiałam się czy nie wrzucić ich na 60.

W ogóle przy prasowaniu miałam 'wypadek'. Mamy stację parową i nie mam pojęcia jak to się stało, ale prasując - para bokiem buchnęła mi prosto w brzuch. Przestraszyłam się, czy z Maluchem wszystko OK, bo pojawił się mocno czerwony ślad i bałam się, że będzie bąbel po poparzeniu. Zel z aloesu i zimny okład chyba załagodził podrażnienie, bo praktycznie już nie ma śladu, a maluch fika normalnie. Mam nadzieję, że to tylko ja to odczułam Kolorowe ciuszki prasuję już zwykłym żelazkiem, nie chcę ryzykować powtórki

Ja jeszcze o wanience nie myślałam, ale zapowiedziałam Tż, że to głównie on będzie od kąpania maluszka - mężczyzna ma szerszą i stabilniejszą rękę, a ja mam obawę, że mi się Maluch wyślizgnie

my nie kupujemy mebli dla Maluszka, więc ten problem na razie odchodzi i przechodzimy do kolejnego kroku

Ja czasem to chyba owoców wciągam 1kg w ciągu dnia ;D z warzywami też mam czasem problem

śliczny
u mnie nie było kolorowych ciuszków mamy bardzo ograniczoną gamę kolorów

ja wyprałam na 60 stopni

z kocykami, pieluchami muszę uważać, bo jedne na 40 i tylko 800 obrotów wirowania

myślę, że do maleństwa nie dotarło tak bezpośrednio ciepło, spokojnie w końcu nie przyłożyłaś nic, a tylko muśnięcie parą

Cytat:
Już po wizycie, mały waży 1742g kolejny raz potwierdził swoją płeć przepływy ok, szyjka zbita i zamknięta, delikatnie skrócona o 0,3mm na teraz 27mm, ale w 32tc jest jak najbardziej ok nie muszę się oszczędzać ani nic w tym stylu. Kolejna wizyta dopiero za ponad 3tyg 06.06 - proszę Blanka o wpisanie
ojej i Twój też już bliżej 2kg gratki
byle i moja szyjka jutro była taka
Stary 2018-05-14, 18:08   #3172
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:

Chyba chodzilo Ci o kość biodrowa ni ja ostatnio wspominałam, że właśnie mnie tam boksuje. I to jest takie hmmm.. no nieprzyjemne. Nie jest to może ból ale jakos zawsze postaei mnie to na nogi
Cytat:
Ale pyszny obiadek ommm Tak dzień przeleciał, że nawet nie miałam okazji się położyć teraz siadam nad książką, więc możliwe, że uda mi się przymknąć oko Folinko

Udało mi się kupić kapsułki tak więc mamy zapas

Wyniki względne tzn morfologia, mocz oczywiście niezbyt czysty leukocyty, ciągle ponad normę, znowu pewnie jutro coś dostanę od gin. Chyba się nie pozbędę tej infekcji do końca ciąży

Odpoczywaj!
Faktycznie nie masz za wesoło z tą infekcja... ja swoje wyniki zobacze dopiero na wizycie...
Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość

śliczny
Uważaj na siebie i Maluszka!
Ja będę chyba w 40 prac, pieluchy w wyższych, bambusy w 30st. Przejade zelazkiem i mam nadzieje ze bedzie ok.
Cytat:
gratuluje pieknych informacji z wizyty! Tak w ogole to mam takie przeczucie, że Twój poród bedzie najszybszy i najmniej uciążliwy ale życzę tego oczywiscie kazdej z nas!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-14, 18:14   #3173
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:

Cudnie Emma. Juz prawie dwa kg!

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Kropka masz racje to biodrowa. Mnie to tez moze nie boli ale jest bardzo nieprzyjemne az na tyle ze musze troche ponaciskac zeby sie przesunął
Stary 2018-05-14, 18:14   #3174
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Witam się po weekendzie . Był bardzo fajny, w sumie nic wielkiego nie robiliśmy ale teściu się stracił już w piątek i wrócił dzisiaj ok 17 więc psychicznie odpoczęłam (przypomnę że mieszka z nami).

Objadlam się jak nie wiem przez ten weekend, w piątek byly koleżanki to na słodko, w sobotę chińczyk , wczoraj zrobiłam pstrąga i pieczone ziemniaczki wieczorem pizza a dzisiaj też kawka do południa z koleżanką i porcja ciasta z lodami.
Teraz kilka dni przerwy od smakołyków.

Emma gratuluję wizyty

Folinka wszystkiego dobrego z okazji rocznicy.

Monyaa szybkiego powrotu do domu.

Polu ja miałam kilka razy ekscesy z hemoroidami ale przed ciążą, teraz jest jak na razie ok.

Wczoraj zrobiłam zamówienie w gemini, ostatnie rzeczy u hubiego i Magmaris. Dzisiaj zamówiliśmy wózek i fotelik maxi Cosi.

Została nam tylko wanienka i materac i kilka ciuszkow oraz kosmetyki dla małej i koniec. Poprać, poprasować i czekać. Komoda też zamówiona.
A co do wanienki to kupuje ta większą bo do nich są stelaże a do tej z Ikei nie ma. Napewno też nie będę korzystać z żadnych " podkładek" do kąpania u mnie to się wogole nie sprawdziło wolę trzymać maleństwo na ręce.

Dzisiaj od popołudnia bardzo źle się czuję, boli mnie brzuch i co chwilę się stawia, wzięłam nospe, paracetamol i więcej magnezu, leżę i czekam co będzie dalej.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-14, 18:19   #3175
odowska
Zadomowienie

Hej Dziewczyny! Nadrabiam i nadrabiam. Strasznie żałuję, że nie jestem na bieżąco z niektórymi tematami...

Może o segregowaniu ubranek Wam napiszę. Zauważyłam, że decydujące w rozmiarze są szerokość ramionek, czyli tak jakby od szwu do szwu przy rękawkach i długość nogawki dla tych półśpiochów i spodenek. To były dwa kryteria dzięki którym sobie posegregowałam ubranka, w sumie bez patrzenia na rozmiary na metkach, bo faktycznie są przeróżne.

A i o wanience. Mamy tę ikeową. Ona jest dość mała, ale Młody do tej pory się w niej kąpie, tylko teraz na siedząco ofc. Z plusów - jest bardzo stabilna, niewielka i ma dziurkę, dzięki czemu u nas wisi na ścianie w łazience na haku i nie pałęta się pod nogami.
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-14, 18:27   #3176
Patrycja28100
Rozeznanie

Skonczylam kocyk dla Igusi. Bez wypelnienia w srodku

Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20180514_192313.jpg (63,0 KB, 51 załadowań)
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-14, 18:33   #3177
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie nie było kolorowych ciuszków mamy bardzo ograniczoną gamę kolorów

ja wyprałam na 60 stopni

z kocykami, pieluchami muszę uważać, bo jedne na 40 i tylko 800 obrotów wirowania

myślę, że do maleństwa nie dotarło tak bezpośrednio ciepło, spokojnie w końcu nie przyłożyłaś nic, a tylko muśnięcie parą

ojej i Twój też już bliżej 2kg gratki
byle i moja szyjka jutro była taka
za wizytę i aby szyjka była jeszcze dłuższa

Cytat:
Chyba chodzilo Ci o kość biodrowa ni ja ostatnio wspominałam, że właśnie mnie tam boksuje. I to jest takie hmmm.. no nieprzyjemne. Nie jest to może ból ale jakos zawsze postaei mnie to na nogi Odpoczywaj!
Faktycznie nie masz za wesoło z tą infekcja... ja swoje wyniki zobacze dopiero na wizycie...Uważaj na siebie i Maluszka!
Ja będę chyba w 40 prac, pieluchy w wyższych, bambusy w 30st. Przejade zelazkiem i mam nadzieje ze bedzie ok. gratuluje pieknych informacji z wizyty! Tak w ogole to mam takie przeczucie, że Twój poród bedzie najszybszy i najmniej uciążliwy ale życzę tego oczywiscie kazdej z nas!

dziękuję oby się to sprawdziło tego samego życzę każdej z nas

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość

masz talent! super wyszedł będziesz dawać wypełnienie?
Stary 2018-05-14, 18:37   #3178
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny meldujemy się po USG 4D mega jestem zadowolona, bo badanie trwało dobre 25min lekarz wszystko posprawdzał, pomierzył. Więc jak za darmo to naprawdę super martwi mnie tylko trochę waga małego, bo ma 1,300 a na ostatniej wizycie miał 1030 tak więc przybrał tylko 270g w miesiąc.. zobaczymy jak to się pokryje z badaniem i waga u gin we wtorek Wasze dzieciaczki już niektóre mają 2kg a mój taka drobinka wychodzi, a u nas 30t4d. No zobaczymy, najwyżej będzie szczuplutki, wszystko rośnie proporcjonalnie i to jest ważne mamy duuużo zdjęć na pamiątkę Załącznik 7533191

Cudowny dobrze ze wszystko jest ok

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-14, 19:15   #3179
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba chodzilo Ci o kość biodrowa ni ja ostatnio wspominałam, że właśnie mnie tam boksuje. I to jest takie hmmm.. no nieprzyjemne. Nie jest to może ból ale jakos zawsze postaei mnie to na nogi Odpoczywaj!
Faktycznie nie masz za wesoło z tą infekcja... ja swoje wyniki zobacze dopiero na wizycie...Uważaj na siebie i Maluszka!
Ja będę chyba w 40 prac, pieluchy w wyższych, bambusy w 30st. Przejade zelazkiem i mam nadzieje ze bedzie ok. gratuluje pieknych informacji z wizyty! Tak w ogole to mam takie przeczucie, że Twój poród bedzie najszybszy i najmniej uciążliwy ale życzę tego oczywiscie kazdej z nas!

Ja pieluchy tetrowe prałam w 90 st.
Teraz kolorowe tez wstawiłam na 40 st. zgodnie z zaleceniami z metki. W sumie też i tak się poprasuje
Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Witam się po weekendzie . Był bardzo fajny, w sumie nic wielkiego nie robiliśmy ale teściu się stracił już w piątek i wrócił dzisiaj ok 17 więc psychicznie odpoczęłam (przypomnę że mieszka z nami).

Objadlam się jak nie wiem przez ten weekend, w piątek byly koleżanki to na słodko, w sobotę chińczyk , wczoraj zrobiłam pstrąga i pieczone ziemniaczki wieczorem pizza a dzisiaj też kawka do południa z koleżanką i porcja ciasta z lodami.
Teraz kilka dni przerwy od smakołyków.

Emma gratuluję wizyty

Folinka wszystkiego dobrego z okazji rocznicy.

Monyaa szybkiego powrotu do domu.

Polu ja miałam kilka razy ekscesy z hemoroidami ale przed ciążą, teraz jest jak na razie ok.

Wczoraj zrobiłam zamówienie w gemini, ostatnie rzeczy u hubiego i Magmaris. Dzisiaj zamówiliśmy wózek i fotelik maxi Cosi.

Została nam tylko wanienka i materac i kilka ciuszkow oraz kosmetyki dla małej i koniec. Poprać, poprasować i czekać. Komoda też zamówiona.
A co do wanienki to kupuje ta większą bo do nich są stelaże a do tej z Ikei nie ma. Napewno też nie będę korzystać z żadnych " podkładek" do kąpania u mnie to się wogole nie sprawdziło wolę trzymać maleństwo na ręce.

Dzisiaj od popołudnia bardzo źle się czuję, boli mnie brzuch i co chwilę się stawia, wzięłam nospe, paracetamol i więcej magnezu, leżę i czekam co będzie dalej.

Ja weekendy (od piątku liczac) zawsze mam pełne smakołyków
Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość

Piękny

Emma , super wieści z wizyty!!
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-14, 19:20   #3180
aaska92
Zadomowienie

Cytat:

Śliczny ten plakat można wiedzieć skąd zamawiałaś?
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości