|
|
#1981 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
a mi sie wydaje ze jest to imie tak zdrabniane szczegolnie jak to bedzie dzieckoWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1982 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że poruszanie temat imion.. kurczę ciężki temat. My póki co mamy duży problem. Przy pierwszym synu wiedziałam od początku jak będzie miał na imię, A teraz wszystkie, które mi się podobają są zajęte w najbliższej rodzinie. Teraz jeszcze podoba mi się Franek, Tymek, Jakub. A tak u mnie Brajany, Dominik, Patryk czy Dawid odpadają ..
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
|
#1983 |
|
Zadomowienie
|
Ja po konsultacji z mężem zawęziłam swoje typy imion do Adam, Aleksander, Filip, Kamil i Ksawery. Nie pomyślała bym kiedyś że tak strasznie ciężko wybrać imię dla dziecka
Ale intensywnie myślimy, bo chcielibyśmy mówić już osobowo do brzuszka
|
|
|
|
#1984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak jest miły ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1985 |
|
Rozeznanie
|
Bylam . Chłopiec. Nie chce mi sie żyć
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie |
|
|
|
#1986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1987 | |
|
Jedi
|
Cytat:
Jakos za granicą ludzie to rozumieją bez problemu, ale zanim takie myślenie zmieni się w Polsce to chyba jaszcze sporo czasu minie, no czasem mam wrażenie że tłumaczenie takiej oczywistej rzeczy jak to, że każdy wierzy w co innego i katolicyzm nie jest w niczym lepszy, jest jak walka z wiatrakami ![]() A co do tego że dzieci chcą robić to co inni, no to już też powiedziałam, jeden z najgorszych sposobów na wychowanie moim zdaniem. A potem zdziwko że dzieciak pije, pali i jak najszybciej traci dziewictwo bo chce być taki jak inni A z własnego doświadczenia powiem tyle, że pare lat później tym dzieciakom reszta zazdrości, każdy wiek rządzi się swoimi prawami ![]() Ja się budzę z reguły kolo 7 i wstaje, bo plecy mnie już bolą od leżenia.. poza tym rano teraz juz tak słońce świeci że lepiej mi się wstaje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz co?? Stracilam dwie ciąże... wtedy to dopiero nie chcialo mi sie żyć. Uwierz. I dala bym wszystko zeby mieć dziecko, zdrowe dziecko a czy to bedzie chlopiec czy dziewczynka to naprawdę nie ma znaczenia. Modle sie o kazdy kolejny dzien w ciąży zeby sie udalo i zeby mój synek przyszedl na świat i jestem najszczesliwsza czując jak sie rusza i wiedząc ze sobie zdrowo we mnie rośnie. Krzywdzisz siebie i to dzieciątko takim podejsciem bo on juz czuje Twoje nastroje... pomyśl o tym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1989 |
|
Zadomowienie
|
Jestem już po usg. Wszystko ok. Dzidzia waży 350 g, jest zdrowa... I jestem w szoku bo nastawiłam sie na drugiego syna a tu... Córeczka!!! Aaaaaaaaa! Będzie mała Kornelia
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
#1990 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do imion ciężki temat jak myślałam o córce jakoś łatwiej mi poszło A z męskich początkowo miał być Igor ale teraz jestem bardziej za Adamem lub Filipem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziś jak przemawiałam do brzucha junior kopnął przy Adamie Tak wiem z pewnością to zbieg okoliczności ale udało mu się
|
|||
|
|
|
#1991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1992 |
|
Zadomowienie
|
chupacabra, cudownie
![]() izaa, ja właśnie najbardziej skłaniam się ku imionom Adam lub Aleksander Nie ma też tych imion w najbliższej rodzinie, więc kolejny plus. Mila, szczerze to zszokowała mnie informacja od Ciebie, nie wiem nawet co powiedzieć. Każde dziecko to cud i nie wyobrażam sobie aby takie coś przeszło mi przez myśl. Za godzinę moja wizyta!
|
|
|
|
#1993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
|
#1994 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Byłam dzisiaj w galerii poszukać jakiś ciuchów wygodnych na wakacje znazlam fajna spódniczkę. Tylko na stronie pisze że mini ale przy moim 160 wzrostu to jest taka trochę przed kolano:p ale fajny materiał i bardzo wygodna się wydaje jest szara , w paski albo czarna TE279-MLC-002.jpegTE279-09M-002.jpegWysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
350 to juz duża dziewczynka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1997 |
|
Jedi
|
Chupacabra, bardzo się cieszę i najmocniej gratuluję!
![]() Mila, jesteś w szoku, ale oswoisz się z tym. Sporo kobiet odczuwa zawód z powodu płci dziecka, ale o tym nie mówi. Masz do tego prawo, musisz to przetrawić. Jestem pewna, że jak już uswiadomisz sobie, co tak na prawdę jest ważne, to pokochasz tak samo jak córkę. Spójrz na to z tej strony, że życie daje Ci szanse na zbudowanie relacji której nigdy nie miałaś o to, że Twoje doświadczenia z bratem czy facetami były negatywne, to już tylko przeszłość. Możesz być swietna matka a on cudownym synem i możecie się super dogadywać. Tylko patrz w przód, a nie do tylu. Ja Tobie kibicuje i wierzę, że sobie to wszystko poukladasz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy październikowe 2018 cz. II
Chupacabra !!!! Gratki za córeczkę ❤️ kawał dziewczyny już z niego jest ! W przypomnij mi proszę czemu wcześniej nie znałaś płci ? Bo masz dużo starsza ciąże od nas, chowała się skubana ? ;D
Miła, nie wiem co napisać , wiec chyba nie napisze nic. Troszeczkę za ostre słowa. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
PEDAGOG ![]() Edytowane przez xxboo Czas edycji: 2018-05-14 o 16:43 |
|
|
|
#1999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2001 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny gratulacje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne
Ja mam wizytę jutro i poki co dzidzi obracalo się bokiem albo zaciakalo nóżki ze teraz mam wielką nadzieję że uda się zobaczyć kto to sie tak chowa A jak nie to za tydzień polowkowe wiec moze wtedy ![]() Mila, mnie też brak słów po tym co przeczytałam.. żadna z nas nie chce Cię potępiać bo zapewne naprawde masz swój wielki powód do tego ze nie lubisz chłopców, ale to ma byc Twoje dziecko... płeć to nie koncert życzeń i nie można sobie tego wybrać... każde dziecko to prawdziwy cud i pewnie dziewczynom ktore straciły dzieci serce się kraja... ja ciazy nie straciłam, bo to moja pierwsza ale przez wcześniejsze problemy ze zdrowiem równie dobrze mogłam nie moc miec dzieci... A teraz modlę się o każdy następny dzień i o to aby dziecko urodziło się zdrowe... nie ważne jest czy to będzie chłopczyk czy dziewczynka bo jest tak wyczekane... byle tylko bylo wszystko dobrze.. Nie wiem co w Tobie siedzi ale może czas porozmawiać z kimś kto może Ci pomóc przez to przejść.. moze psycholog? Bo jeśli oczekiwałas dziewczynki a będziesz mieć syna i piszesz ze nie chce Ci się żyć to tak jak bys juz teraz tego dziecka nienawidziła a przecież powinnaś je kochać... nie ważne jest to jak bardzo kiedys ktos Cie skrzywdził ale to od Ciebie zależy jakie to dziecko będzie... jak je wychowasz i czy dasz mu miłość jakiej bedzie potrzebować to dzidzi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2002 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2003 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
|
|
#2004 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie |
||
|
|
|
#2005 |
|
Raczkowanie
|
Mila, zastanów się może nad pomocą psychologiczną, jeśli to jest u Ciebie tak silne to skrzywdzisz i dziecko i siebie. Przykro czytać Twoje słowa, ale rozumiem, że Twoje uczucia i myśli nie biorą się znikąd, nie jesteś winna swoim uczuciom, ale najlepiej to przepracować ze specjalistą. Uzdrowisz siebie a dzięki temu będziesz mogła wychować zdrowe dziecko.
Widzę, że rzeczywiście jest tak, że w danych latach jest moda na dane imiona U nas z męskich podobają się Adam i Szymon (ale w sumie żadne "dupy nie urywa" i na pewno będziemy jeszcze rozważać, jak się okaże, że chłopak), a przy wyborze staramy się wykluczyć takie, które kojarzą się z kimś za kim nie przepadamy i do tego sprawdzamy znaczenie imion - ostatecznie mało co zostaje Dla dziewczynki mamy łatwiejszą sytuację, bo wybraliśmy już Laurę. A imię Janinka jest moim zdaniem prześliczne Tylko mój mąż nie chce się zgodzić na żadne "starodawnie" brzmiące imiona (dla dziewczynki podoba mi się Danusia, ale nie udało mi się go przekonać ). Wydaje mi się, że wiele dzieci jest niezadowolonych ze swoich imion, pamiętam sama jak marudziłam rodzicom, że imię Marta jest beznadziejne, a teraz nie zamieniłabym na żadne inne Bardzo się z nim utożsamiam.
|
|
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2007 |
|
Rozeznanie
|
Wie.
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie dla dziewczynki podoba się Liwia ale mąż mówi, że ludzie i tak beda Oliwia wolałac a to już mi nie pasuje. Dla chłopca nic
|
|
#2009 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2010 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
PS obawiam się, że niestety, wiele osób Cię rozumie Może niekoniecznie my tutaj (a może niektóre też, ale nie każda będzie mieć ochotę na wyznania), ale znam podobnie skrzywdzone osoby, które pomagają sobie właśnie terapią albo środkami farmakologicznymi.
Edytowane przez mwmwm91 Czas edycji: 2018-05-14 o 17:34 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

Patryk mi się od zawsze podoba ale tak ma na imię mój TŻ
a mi sie wydaje ze jest to imie tak zdrabniane szczegolnie jak to bedzie dziecko
Ale intensywnie myślimy, bo chcielibyśmy mówić już osobowo do brzuszka
jak jest miły 

Narazie mysle nad Patryś, Dominiś lub Szymuś. Tylko zauwazylam ze dużo juz Szymonkòw jest. Co chwila zmieniam koncepcje ale te 3 są takie top na mojej liście. Poza tym podoba mi sie jeszcze Olek, Krzyś, Nikoś i kilka innych