Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-15, 09:47   #1441
acidka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83586726]Jakiej firmy polecasz te wielorazowe? Gdzie je można kupić?
[/QUOTE]

Ja akurat miałam pupeko, kupione przez neta oczywiście, ale widzę, że już nie mają ich w sprzedaży...
Nie polecę więc konkretnie nic innego, ale oczywiście wyczerpująco opisała to kiedyś Hafija, więc wklejam:
https://www.hafija.pl/2013/04/wielor...aktacyjne.html

Ja miałam w kolorach staników, chyba białe, beżowe i czarne.

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 09:54   #1442
bambi1980
Zadomowienie

Dzien dobry wszystkim!
Yoona , ja mam taka schize codziennie. Ostatnio jakos moja corka mniej kopie i ogolnie jest mniej aktywna. Szczegolnie gdy jestem bardzo zmeczona. Nie moge sie juz doczekac przyszlej wizyty za tydzien .
Kupilam ostatnio takie maseczki ochronne na twarz w Leroy Merlin bo robimy remont pokoiku dzieciecego. Maz mowi, ze nie potrzbnie je kupilam bo nic toksycznego nie bedziemy wdychac. No ale skoro piszecie o bombach pampersowych to moze uzyje tych maseczek za kilka miesiecy !!

Nie pisalam Wam jeszcze, ze bylismy na dniu otwartym w zlobeczku. Bylam naprawde mile zaskoczona. Sale bardzo przestronne, podzielone na strefy, sa tez salki zajeciowe, ogrodek, plac zabaw, dzieci maja tez przygotowanych kilka grzadek gdzie sieja warzywa i owoce. Kosztuje bardzo duzo, i trzeba zapisac dziecko od razu jak sie urodzi w Urzedzie Miasta bo inaczej ciezko sie dostac. Liczba jest ograniczona: 45 dzieci (podzielonych na 3 grupy wiekowe) na ok 10 pan . Patrzymy na opcje zlobka bo nie moge liczyc na pomoc. Moja mama wprawdzie przyjechalaby do nas ale na maksimum 2 miesiace na raz a potem co? Z kolei tesciowa mi odstawia takie numery, ze mi tylko cisnienie podnosi.

Edytowane przez bambi1980
Czas edycji: 2018-05-15 o 10:02
bambi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 09:56   #1443
Melka92
Wtajemniczenie

Hej!
gratuluje studniowek

wlasnie wrocilam ze szpitala. Nie zrobili mi tej glukozy. Ta anglia to mnie kiedys wykonczy Mialam skierowanie od lekarza, a dzisiaj polozna mowi, ze nie mam wskazan do tego badania ( otylosc, cukier w moczu lub cukrzyce w rodzinie) i bez sensu obciazac organizm. Super , a ja umieram od 5 rano z glodu i pragnienia
Stary 2018-05-15, 10:06   #1444
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Spokojnie Mnie na zdjęciach, u obcych dzieci sporo rzeczy hm... obrzydzało, u swojego podchodzi się do tego jakoś tak naturalnie.
Z kp też miałam tak, że sobie tego nie wyobrażałam, dziwne było dla mnie, że maluch będzie ssał MOJĄ pierś a ostatecznie karmiłam 19 miesięcy
Ja myślę, że naturalne jest, że coś nowego budzi w nas różne, nie zawsze przyjemne emocje, niepewność, ale zdrowy emocjonalnie, dojrzały człowiek na prawdę jest w stanie bez większych oporów udźwignąć rodzicielstwo

A - jeszcze nie napisałam. Dobrze, że jestem na L4, jestem znów przeziębiona. Katar, kaszel, drapanie w gardle, nie mam na nic siły. A takie miałam plany na pierwszy dzień "wolnego".
Zdrówka!
Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Ja pamiętam te bomby pampersowe, co kończyły się pod pachami

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Bosz
Cytat:
Napisane przez bambi1980 Pokaż wiadomość
Dzien dobry wszystkim!
Yoona , ja mam taka schize codziennie. Ostatnio jakos moja corka mniej kopie i ogolnie jest mniej aktywna. Szczegolnie gdy jestem bardzo zmeczona. Nie moge sie juz doczekac przyszlej wizyty za tydzien .
Kupilam ostatnio takie maseczki ochronne na twarz w Leroy Merlin bo robimy remont pokoiku dzieciecego. Maz mowi, ze nie potrzbnie je kupilam bo nic toksycznego nie bedziemy wdychac. No ale skoro piszecie o bombach pampersowych to moze uzyje tych maseczek za kilka miesiecy !!

Nie pisalam Wam jeszcze, ze bylismy na dniu otwartym w zlobeczku. Bylam naprawde mile zaskoczona. Sale bardzo przestronne, podzielone na strefy, sa tez salki zajeciowe, ogrodek, plac zabaw, dzieci maja tez przygotowanych kilka grzadek gdzie sieja warzywa i owoce. Kosztuje bardzo duzo, i trzeba zapisac dziecko od razu jak sie urodzi w Urzedzie Miasta bo inaczej ciezko sie dostac. Liczba jest ograniczona: 45 dzieci (podzielonych na 3 grupy wiekowe) na ok 10 pan . Patrzymy na opcje zlobka bo nie moge liczyc na pomoc. Moja mama wprawdzie przyjechalaby do nas ale na maksimum 2 miesiace na raz a potem co? Z kolei tesciowa mi odstawia takie numery, ze mi tylko cisnienie podnosi.
Stresują nas te dzieciory
Cytat:
Napisane przez Melka92 Pokaż wiadomość
Hej!
gratuluje studniowek

wlasnie wrocilam ze szpitala. Nie zrobili mi tej glukozy. Ta anglia to mnie kiedys wykonczy Mialam skierowanie od lekarza, a dzisiaj polozna mowi, ze nie mam wskazan do tego badania ( otylosc, cukier w moczu lub cukrzyce w rodzinie) i bez sensu obciazac organizm. Super , a ja umieram od 5 rano z glodu i pragnienia
O kurcze,to nie będziesz robić?

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 10:17   #1445
MalaGosia88
Zakorzenienie

Udało mi się dziś upolować w sh dwie pary spodni ciążowych co prawda długich, ale zaraz Mama mi skróci na lato już prawie kupiłam w h&m a tu dziś miałam fart ;-).
Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Serio?! A tak niedawno rodzilam (5lat temu) i się dawało Ale jestem do tyłu
Ja też byłam w szoku, lipcówki mnie uświadomiły że już się nie podaje K
Cytat:
Napisane przez emciaa90 Pokaż wiadomość
O dziś ja mam 100dniowke!

Gratulacje!!!
Cytat:
Napisane przez angelajnaaa Pokaż wiadomość
glukoze miałam juz z 3 tyg temu dzis standad: morfologia,mocz,tsh,ft3,f t4,antyTp i różyczke mi kazali powtórzyć odrazu robię do gin i do endo kolejka ze ho ho ale poszło szybko, nie wiem czy to był sztuczny tłok czy zasługa Pani z recepcji

no faktycznie material i styl ciuchów fajnie się komponuje z brzuszkiem w h&m sa super jeansy ale chyba to tyle.. sukienka która kupiłam już mi sie zmechacila na boku od torebki a bluzka jest z takiego materiału ze ciągle się gnie:/ siądę na moment i jakbym z kosza na pranie wyjela

poczekaj jeszcze chwilkę,spróbuj może włączyć ta muzykę dla dzieci w brzuszku moj bobas jak słyszy to szaleje A jak zjem slodkie to nie zawsze...
może maleństwo wierciło sie cała noc a teraz odsypia...

a ja sie tak bawię z moja dzidzia jak lekko nadusze palcem to zawsze oddaje... Ale jak zaklęta przestaje jak ktoś inny dotknie brzuszka albo chce nagrać filmik dla mamy :/

właśnie słyszałam o tej K ale gdzieś wyczytałam że podają w szpitalu i już nie trzeba jak sie podaje D ? to są jakieś kropelki ???

To prawda, spodnie ciążowe rewelacja a mam 3 pary, ale bluzki średnie, jedna mi się rozlazła w praniu a druga jest z kolei zbyt sztywna i się pocę w niej :/
Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Witam się w swoją 100 dniówkę. Już ją świętowałam szklanką glukozy
Jestem już po tym wszystkim, paskudztwo okropne...
Kolejka do okienka była na 40 osób, stanęłam wiec tuż obok żeby się wcisnąć, ale jakaś młoda dziewczyna sama mnie zawołała do drugiego bez kolejki mój mąż stał legalnie bo też robił badanie to wszedł 40 minut po moim wyjsciu a ja tam z.10 min siedziałam, więc trochę zaoszczędziłam.

Gratuluję ! Ale drinka mogłaś sobie lepszego strzelić na tą okazję:P

Stary 2018-05-15, 10:19   #1446
AndziaHa
Zadomowienie

Gosia szczęściaro, jak nic takiego w sh nie mogę znaleźć

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 10:22   #1447
limonka84
limonka84

Hej hej!

w końcu Was nadrobiłam pędzicie jak burza!
Acidka - gratuluje udanej wizyty!

Gratuluje też 100-dniówek! już niedługo, coraz bliżej...

Powodzenia z krzywą cukrową!

Ja już zaopatrzyłam się w paski do mierzenia i dostałam w aptece glukometr do nich, za darmo. Bardzo fajny, był w zestawie z książeczkami na temat cukrzycy ciążowej, przykładowymi jadłospisami i notatnikiem do zapisywania wyników.

Myślę że z komponowaniem posiłków nie będzie problemu, tylko muszę jeść mniejsze porcje, za to częściej, zrezygnować z cukru, słodyczy i niektórych owoców i warzyw, panierek. Wszystko powinno być al dente, mąka najlepiej pełnoziarnista. Wczoraj byłam na spotkaniu w szpitalu dla kobiet z cukrzycą i pani doktor wszystko nam powiedziała, pokazała jak obsługiwać glukometr, mówiła co i jak jeść itp.
Glukozę mam też skontrolować między 7 a 12 tygodniem po porodzie. Najczęściej cukrzyca ciążowa ustępuje. U noworodków matek z cukrzycą wykonuje się ocenę glikemii - musi mieć powyżej 30mg/dl.
Samo mierzenie nie jest przyjemne. Mam to robić na czczo, godzinę lub dwie po śniadaniu, obiedzie i kolacji. Jeżeli na czczo wynik będzie poza normą to mam mierzyć też w środku nocy. Ostatni, mały posiłek mam jeść pół godziny przed snem.

Melka - dziwne podejście rzeczywiście do tego badania w Anglii, współczuję. Cukrzyca ciążowa dotyczy podobno w Polsce 10% ciężarnych, więc to dużo. Podobno ostatnio w szpitalu gdzie chcę rodzić urodził się mały Franek, którego mama nie miała w porę zdiagnozowanej cukrzycy - ważył 5300g i ledwo mieścił się w szpitalnym łóżeczku...
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 10:27   #1448
malaa89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Melka92 Pokaż wiadomość
Hej!
gratuluje studniowek

Biedulka, pewnie głodna jesteś. W Holandii tez nie robią tego badania. Jedyne co miałam to krew w 12 tyg na podstawowe badania pobraną. A tak to nie robią nic więcej- moczu, krwi itd. Zastanawiam sie czy oni tutaj za bardzo na luzie podchodzą czy w Polsce za bardzo przesadzaja.

malaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 10:30   #1449
limonka84
limonka84

Podobno świetne efekty w walce z cukrzycą ciążową daje aktywność fizyczna - wczoraj zrobiłam na piechotę ok. 6km i dziś ku mojemu zaskoczeniu zobaczyłam na wadze 800g mniej niż w niedziele. Dieta pewnie też podziałała. A ile lodziarni wczoraj minęłam nie ma lekko

Jednak trochę przesadziłam z tym spacerowaniem, bo wieczorem nie mogłam się ruszyć, a dziś bolą mnie stopy.

Edytowane przez limonka84
Czas edycji: 2018-05-15 o 10:31
Stary 2018-05-15, 10:34   #1450
malaa89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Pokaż wiadomość
Dzien dobry wszystkim!

A po ilu musisz wrócić do pracy? Tez musimy dziecko jeszcze w ciąży zapisać. Zastanawiam sie nad zmiana przedszkola. Trudno z 2 dzieci za granica Mamy babcie tutaj, ale ona nie da rady 2 naraz sie zająć, a szkoda mi Adama, że jego babcia nie będzie odbierac wcześniej, a 2 dziecko tak. Chyba zdecyduję sie na pozostawianie ich razem, ale przedszkole bliżej nas, a nie babci.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Udało mi się dziś upolować w sh dwie pary spodni ciążowych co prawda długich, ale zaraz Mama mi skróci na lato już prawie kupiłam w h&m a tu dziś miałam fart ;-).Ja też byłam w szoku, lipcówki mnie uświadomiły że już się nie podaje K Gratulacje!!! To prawda, spodnie ciążowe rewelacja a mam 3 pary, ale bluzki średnie, jedna mi się rozlazła w praniu a druga jest z kolei zbyt sztywna i się pocę w niej :/Gratuluję ! Ale drinka mogłaś sobie lepszego strzelić na tą okazję:P

Gratulacje zdobyczdzisiaj idziemy prywatnie na usg, pleć potwierdzić

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Podobno świetne efekty w walce z cukrzycą ciążową daje aktywność fizyczna - wczoraj zrobiłam na piechotę ok. 6km i dziś ku mojemu zaskoczeniu zobaczyłam na wadze 800g mniej niż w niedziele. Dieta pewnie też podziałała. A ile lodziarni wczoraj minęłam nie ma lekko

Jednak trochę przesadziłam z tym spacerowaniem, bo wieczorem nie mogłam się ruszyć, a dziś bolą mnie stopy.
Uważaj na siebie

malaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 10:40   #1451
krolewna1986
Wtajemniczenie

Zakupy w pełni u Was, a ja daleko w tyle nad wózkiem się tylko rozglądam. Chyba muszę usiąść i pora na jakąś listę, bo ten czas biegnie nieubłaganie

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 10:47   #1452
bambi1980
Zadomowienie

Cytat:
J apolecam basen!! W sumie od 2 tygodni nie bylam bo nie mam kiedy ale naprawde dobrze sie czulam.
Cytat:
Napisane przez malaa89 Pokaż wiadomość
A po ilu musisz wrócić do pracy? Tez musimy dziecko jeszcze w ciąży zapisać. Zastanawiam sie nad zmiana przedszkola. Trudno z 2 dzieci za granica Mamy babcie tutaj, ale ona nie da rady 2 naraz sie zająć, a szkoda mi Adama, że jego babcia nie będzie odbierac wcześniej, a 2 dziecko tak. Chyba zdecyduję sie na pozostawianie ich razem, ale przedszkole bliżej nas, a nie babci.
Mam 4miesiace macierzynskiego obowiazkowego a potem 6 miesiecy fakultatywnego. ten fakultatywny jest placony 30% . Takze maximum moge pociagnac do ok 10 miesiaca zycia dziecka ale wolalabym cos zostawic sobie na potem, wiec zastanawiam sie co zrobic, pewnie zycie pokaze.W kazdym razie panie ze zlobka radzily zeby nie czekac do roczku bo potem rozlaka jest bardzo bolesna.
A u was jak to jest?
bambi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 10:49   #1453
yoona
Zakorzenienie

Odebrałam wyniki,glukoza ok,białka w moczu nie mam. Ale pewnie będę musiał powtórzyć ze względu na to puchnięcie:/

Blogowy świat

Stary 2018-05-15, 11:03   #1454
Chloestic
Zakorzenienie

Ja na gluloze ide jutro, moje 3 podejscie....

Jutro tez ide do nowego lekarza, ordynatora szpitala, w ktorym chce rodzic.

W ndz srednio sie czulam. Wczoraj caly dzien cos robilam. W ogole caly czas cos robie.

Od 3 tyg nic nie przybylo na wadze, nie wiem dlaczego, jem moze mniej, ale nie czuje glodu. Dziecko i brzuch rosna. Widze ogromna roznice w kopnieciach, brzuch faluje i jest wiekszy. Tez ktos tak ma,

Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 11:06   #1455
Panterka1313
Zadomowienie

Apka krzyczy 27 tydzień.
Spakowalam 3 torbę do nowego domu i 2 pudła. Wyciągam kolejne puste pudła i pakuje

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-15, 11:12   #1456
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
Ja na gluloze ide jutro, moje 3 podejscie....

Jutro tez ide do nowego lekarza, ordynatora szpitala, w ktorym chce rodzic.

W ndz srednio sie czulam. Wczoraj caly dzien cos robilam. W ogole caly czas cos robie.

Od 3 tyg nic nie przybylo na wadze, nie wiem dlaczego, jem moze mniej, ale nie czuje glodu. Dziecko i brzuch rosna. Widze ogromna roznice w kopnieciach, brzuch faluje i jest wiekszy. Tez ktos tak ma,

Chloe ja tez poki co nie tyje. Trochę sie martwię, ale lekarz mnie uspokaja. W I trymestrze ze względu na wymioty schudlam 2kg, potem przybralam te 2 kg, ale nic więcej - jestem na 0. Brzuch rośnie, dzidzius też.
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 11:48   #1457
limonka84
limonka84

Mój dzidziek też ma chwile przerwy w ruchach, np. wczoraj gdy dużo spacerowałam. Zauważyłam też, że zaczyna kopać gdy do niego mówię staram się do niego mówić jak najwięcej.

Ehhh... rano przez kilka godzin nie miałam prądu, teraz nie mam wody, ciekawe co następne .

Andzia - jak w ogóle Twoje pomiary cukru? I ile razy dziennie mierzysz? Mój ginekolog wspominał o 6 pomiarach, po każdym posiłku, ale wczoraj usłyszałam że po tych 3 głównych posiłkach wystarczy.

Była też mowa o kapuście kiszonej - podobno świetnie obniża cukier a najbezpieczniejsze do podgryzania między posiłkami są rzodkiewki i ogórki
Stary 2018-05-15, 11:49   #1458
I ona
Zakorzenienie

sylwia1906 gratuluje 100dniówki
yoona fajna koszulka dla małego dobrze, że wyniki ok!
acidka zdrowka!
Melka92 wkurzyłabym się strasznie na takie coś. Położna to sobie może tak zlekceważyć skierowanie od lekarza?
limonka84 jeśli takie różne rzeczy, które teraz musisz wejdą Ci w nawyk to finalnie będzie to plus dla Twojego zdrowia po porodzie, jak cukier się unormuje (czego Ci życzę). Zarówno zdrowa dieta jak i ruch wskazane są tak naprawdę wszystkim

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 11:59   #1459
limonka84
limonka84

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
sylwia1906 gratuluje 100dniówki
yoona fajna koszulka dla małego dobrze, że wyniki ok!
acidka zdrowka!
Melka92 wkurzyłabym się strasznie na takie coś. Położna to sobie może tak zlekceważyć skierowanie od lekarza?
limonka84 jeśli takie różne rzeczy, które teraz musisz wejdą Ci w nawyk to finalnie będzie to plus dla Twojego zdrowia po porodzie, jak cukier się unormuje (czego Ci życzę). Zarówno zdrowa dieta jak i ruch wskazane są tak naprawdę wszystkim
Masz rację, tylko trudno się przestawić na zdrowe jedzenie, bez panierki, masełka z bułka tartą i słodkich deserów na szczęście mogę jeść truskawki, maliny i borówki, byle w rozsądnych ilościach dla dzidzia wszystko!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-15, 12:27   #1460
MalaGosia88
Zakorzenienie

Limonka cieszę się, że dostałaś tyle porad i szybko się otrząsnęłaś z pierwszego szoku, widać u Ciebie od razu działanie

Mała to kciuki za usg, pochwal się potem koniecznie!
Cytat:
Napisane przez AndziaHa Pokaż wiadomość
Gosia szczęściaro, jak nic takiego w sh nie mogę znaleźć

W dodatku kupowałam w ślepo z rozmiarem, zmierzyłam w domu i obydwie pary są super, to był mój szczęśliwy dzień chyba bywa, że też przez miesiąc- półtora nic dla siebie nie widzę.

Stary 2018-05-15, 12:28   #1461
aga_89_4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Limonka cieszę się, że dostałaś tyle porad i szybko się otrząsnęłaś z pierwszego szoku, widać u Ciebie od razu działanie

Mała to kciuki za usg, pochwal się potem koniecznie!W dodatku kupowałam w ślepo z rozmiarem, zmierzyłam w domu i obydwie pary są super, to był mój szczęśliwy dzień chyba bywa, że też przez miesiąc- półtora nic dla siebie nie widzę.

Gosiu takie szczęśliwe dni to ja rozumiem gratuluję udanych zakupów!
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 12:29   #1462
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację, tylko trudno się przestawić na zdrowe jedzenie, bez panierki, masełka z bułka tartą i słodkich deserów na szczęście mogę jeść truskawki, maliny i borówki, byle w rozsądnych ilościach dla dzidzia wszystko!
Ja wczoraj zjadlam miskę borówek i umarłam że szczęścia

Blogowy świat

Stary 2018-05-15, 12:30   #1463
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_89_4 Pokaż wiadomość
Gosiu takie szczęśliwe dni to ja rozumiem gratuluję udanych zakupów!
Sama jestem zachwycona, dałam 4 złote za parę a tak to 79 złotych w h&m mówiłam już, że lubię oszczędzać?

Stary 2018-05-15, 12:37   #1464
AndziaHa
Zadomowienie

Cytat:
Mój dzidziek też ma chwile przerwy w ruchach, np. wczoraj gdy dużo spacerowałam. Zauważyłam też, że zaczyna kopać gdy do niego mówię staram się do niego mówić jak najwięcej.

Ehhh... rano przez kilka godzin nie miałam prądu, teraz nie mam wody, ciekawe co następne .

Andzia - jak w ogóle Twoje pomiary cukru? I ile razy dziennie mierzysz? Mój ginekolog wspominał o 6 pomiarach, po każdym posiłku, ale wczoraj usłyszałam że po tych 3 głównych posiłkach wystarczy.

Była też mowa o kapuście kiszonej - podobno świetnie obniża cukier a najbezpieczniejsze do podgryzania między posiłkami są rzodkiewki i ogórki
Limonka staram się na czczo i godzinę po każdym posiłku (oprócz tego ostatniego). Jem dużo, ale przed kolejnym posiłkiem już czuje głód. Wyniki w normie, rano jak zwykle mam bardzo niski cukier - dzisiaj 68. Gorzka kawa zrobiła się dla mnie pyszna! Nie miałam problemu na przestawienie się na pełnoziarniste rzeczy bo od kilku lat takie tylko jem gotowane i pieczone mięsko też lubie! Owoce jem 2xdziennie w niewielkich ilościach i jakoś to leci! Wizyta już w czwartek, więc powiem diabetologowi co i jak, może coś robię źle bo moje wyniki nie przekroczyły 120 bałam się, że będzie gorzej. Slodycze i lody przestaly po prostu dla mnie istnieć - na podwieczorek zajadam się placuszkami owsianymi albo twarogowymi i już jest inaczej

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 12:51   #1465
ania9o
Zakorzenienie

Odwolali mi piątkową wizytę u gina :/ zapisalam się do innego lekarza z polecenia mojego prowadzącego gina żeby sprawdził tą szyjkę. Kurczę, dzwoniłam do przychodni i mają mi coś zorganizować żeby sprawdzić tą szyjkę bo teraz co 3 tygodnie mam mieć sprawdzaną, takie zalecenie prowadzącego tyle tylko że on, tem mój prowadzący ma komplet i mnie nie przyjmie, paranoja :/

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 13:05   #1466
I ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Odwolali mi piątkową wizytę u gina :/ zapisalam się do innego lekarza z polecenia mojego prowadzącego gina żeby sprawdził tą szyjkę. Kurczę, dzwoniłam do przychodni i mają mi coś zorganizować żeby sprawdzić tą szyjkę bo teraz co 3 tygodnie mam mieć sprawdzaną, takie zalecenie prowadzącego tyle tylko że on, tem mój prowadzący ma komplet i mnie nie przyjmie, paranoja :/

A dasz radę do tego prowadzącego swojego zapisywać sie na przykład na wizyty naprzód? W sensie że np. odrazu na któryś tam maj i czerwiec? Może warto się tak pozapisywać. A teraz spokojnie myślę, że jak obiecali w przychodni to Cię gdzieś upchają. Chodzisz prywatnie czy na NFZ, bo jak na NFZ to w ostateczności zawsze zostaje gdzieś prywatnie się wbić.

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 13:13   #1467
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Chloe ja tez poki co nie tyje. Trochę sie martwię, ale lekarz mnie uspokaja. W I trymestrze ze względu na wymioty schudlam 2kg, potem przybralam te 2 kg, ale nic więcej - jestem na 0. Brzuch rośnie, dzidzius też.

ja ogolnie jestem okolo 6 kg na plusie przez cala ciaze, prawie wszystko przytylam w 2 trymestrze i jest stop, ale widze ogromna roznice miedzy tym jak dzidzia kopie, jak sie rusza, jaki jest juz duzy,
martwi mnie tylko to, ze nie czuje go ponad pepkiem, wszystko jest pod pepkiem i mocno po bokach tez uderza

nie wierze, ze za 1,5 tygodnia bede wkraczala w 30 tydzien....

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość

Aniu a na IP Ci tego nie sprawdza? czy to, ze tak powiem zbyt malo wazna sytuacja i trzeba tylko turbo krwawic, zeby sie na IP nami zainteresowali?
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 13:14   #1468
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
ja ogolnie jestem okolo 6 kg na plusie przez cala ciaze, prawie wszystko przytylam w 2 trymestrze i jest stop, ale widze ogromna roznice miedzy tym jak dzidzia kopie, jak sie rusza, jaki jest juz duzy,
martwi mnie tylko to, ze nie czuje go ponad pepkiem, wszystko jest pod pepkiem i mocno po bokach tez uderza

Ja tez pod pepkiem, czasami w okolicy pępka ale nie wyżej. Ułożona jest główkowo - przynajmniej ostatnio była
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 13:15   #1469
acidka
Zakorzenienie

Dziewczyny, cieszcie się, że nie przybieracie dużo. Jeśli dzidziuś rośnie i wszystko z nim ok, to w czym problem
Ja mam 8kg na plusie teraz (30tydzień-72 kg), też był cały miesiąc, kiedy nie przybrałam ani trochę a teraz w 1,5 miesiąca 2,5 kg.

Gosia - super łup

Ania - a to problem :/ Może faktycznie próbuj gdziekolwiek prywatnie, sprawdzić szyjkę to chyba każdy umie?

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 13:17   #1470
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:

Może jest tak ułożony poprzecznie? Nie martw się, mięśnie masz silne, mocno trzymają macicę wolałabym być sprawniejsza jak Ty, a nie chodzić jak kaczka teraz...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości