![]() |
#1441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83586726]Jakiej firmy polecasz te wielorazowe? Gdzie je można kupić?
[/QUOTE] Ja akurat miałam pupeko, kupione przez neta oczywiście, ale widzę, że już nie mają ich w sprzedaży... Nie polecę więc konkretnie nic innego, ale oczywiście wyczerpująco opisała to kiedyś Hafija, więc wklejam: ![]() https://www.hafija.pl/2013/04/wielor...aktacyjne.html Ja miałam w kolorach staników, chyba białe, beżowe i czarne. |
![]() ![]() |
![]() |
#1442 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry wszystkim!
Yoona , ja mam taka schize codziennie. Ostatnio jakos moja corka mniej kopie i ogolnie jest mniej aktywna. Szczegolnie gdy jestem bardzo zmeczona. Nie moge sie juz doczekac przyszlej wizyty za tydzien . ![]() Kupilam ostatnio takie maseczki ochronne na twarz w Leroy Merlin bo robimy remont pokoiku dzieciecego. Maz mowi, ze nie potrzbnie je kupilam bo nic toksycznego nie bedziemy wdychac. No ale skoro piszecie o bombach pampersowych to moze uzyje tych maseczek za kilka miesiecy !! ![]() ![]() Nie pisalam Wam jeszcze, ze bylismy na dniu otwartym w zlobeczku. Bylam naprawde mile zaskoczona. Sale bardzo przestronne, podzielone na strefy, sa tez salki zajeciowe, ogrodek, plac zabaw, dzieci maja tez przygotowanych kilka grzadek gdzie sieja warzywa i owoce. Kosztuje bardzo duzo, i trzeba zapisac dziecko od razu jak sie urodzi w Urzedzie Miasta bo inaczej ciezko sie dostac. Liczba jest ograniczona: 45 dzieci (podzielonych na 3 grupy wiekowe) na ok 10 pan . Patrzymy na opcje zlobka bo nie moge liczyc na pomoc. Moja mama wprawdzie przyjechalaby do nas ale na maksimum 2 miesiace na raz a potem co? Z kolei tesciowa mi odstawia takie numery, ze mi tylko cisnienie podnosi. ![]() Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2018-05-15 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1443 |
Wtajemniczenie
|
Hej!
gratuluje studniowek ![]() wlasnie wrocilam ze szpitala. Nie zrobili mi tej glukozy. Ta anglia to mnie kiedys wykonczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1444 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | ||||
Zakorzenienie
|
Udało mi się dziś upolować w sh dwie pary spodni ciążowych
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1446 |
Zadomowienie
|
Gosia szczęściaro, jak nic takiego w sh nie mogę znaleźć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
limonka84
|
Hej hej!
![]() w końcu Was nadrobiłam ![]() ![]() Acidka - gratuluje udanej wizyty! Gratuluje też 100-dniówek! ![]() Powodzenia z krzywą cukrową! Ja już zaopatrzyłam się w paski do mierzenia i dostałam w aptece glukometr do nich, za darmo. Bardzo fajny, był w zestawie z książeczkami na temat cukrzycy ciążowej, przykładowymi jadłospisami i notatnikiem do zapisywania wyników. Myślę że z komponowaniem posiłków nie będzie problemu, tylko muszę jeść mniejsze porcje, za to częściej, zrezygnować z cukru, słodyczy i niektórych owoców i warzyw, panierek. Wszystko powinno być al dente, mąka najlepiej pełnoziarnista. Wczoraj byłam na spotkaniu w szpitalu dla kobiet z cukrzycą i pani doktor wszystko nam powiedziała, pokazała jak obsługiwać glukometr, mówiła co i jak jeść itp. Glukozę mam też skontrolować między 7 a 12 tygodniem po porodzie. Najczęściej cukrzyca ciążowa ustępuje. U noworodków matek z cukrzycą wykonuje się ocenę glikemii - musi mieć powyżej 30mg/dl. Samo mierzenie nie jest przyjemne. Mam to robić na czczo, godzinę lub dwie po śniadaniu, obiedzie i kolacji. Jeżeli na czczo wynik będzie poza normą to mam mierzyć też w środku nocy. Ostatni, mały posiłek mam jeść pół godziny przed snem. Melka - dziwne podejście rzeczywiście do tego badania w Anglii, współczuję. Cukrzyca ciążowa dotyczy podobno w Polsce 10% ciężarnych, więc to dużo. Podobno ostatnio w szpitalu gdzie chcę rodzić urodził się mały Franek, którego mama nie miała w porę zdiagnozowanej cukrzycy - ważył 5300g i ledwo mieścił się w szpitalnym łóżeczku... |
![]() ![]() |
![]() |
#1448 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1449 |
limonka84
|
Podobno świetne efekty w walce z cukrzycą ciążową daje aktywność fizyczna - wczoraj zrobiłam na piechotę ok. 6km i dziś ku mojemu zaskoczeniu zobaczyłam na wadze 800g mniej niż w niedziele. Dieta pewnie też podziałała. A ile lodziarni wczoraj minęłam
![]() ![]() Jednak trochę przesadziłam z tym spacerowaniem, bo wieczorem nie mogłam się ruszyć, a dziś bolą mnie stopy. Edytowane przez limonka84 Czas edycji: 2018-05-15 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1451 |
Wtajemniczenie
|
Zakupy w pełni u Was, a ja daleko w tyle
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1452 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A u was jak to jest? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1453 |
Zakorzenienie
|
Odebrałam wyniki,glukoza ok,białka w moczu nie mam. Ale pewnie będę musiał powtórzyć ze względu na to puchnięcie:/
![]() ![]() |
![]() |
#1454 |
Zakorzenienie
|
Ja na gluloze ide jutro, moje 3 podejscie....
Jutro tez ide do nowego lekarza, ordynatora szpitala, w ktorym chce rodzic. W ndz srednio sie czulam. Wczoraj caly dzien cos robilam. W ogole caly czas cos robie. Od 3 tyg nic nie przybylo na wadze, nie wiem dlaczego, jem moze mniej, ale nie czuje glodu. Dziecko i brzuch rosna. Widze ogromna roznice w kopnieciach, brzuch faluje i jest wiekszy. Tez ktos tak ma, Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
![]() ![]() |
![]() |
#1455 |
Zadomowienie
|
Apka krzyczy 27 tydzień.
Spakowalam 3 torbę do nowego domu i 2 pudła. Wyciągam kolejne puste pudła i pakuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1456 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1457 |
limonka84
|
Mój dzidziek też ma chwile przerwy w ruchach, np. wczoraj gdy dużo spacerowałam. Zauważyłam też, że zaczyna kopać gdy do niego mówię
![]() ![]() Ehhh... rano przez kilka godzin nie miałam prądu, teraz nie mam wody, ciekawe co następne ![]() Andzia - jak w ogóle Twoje pomiary cukru? I ile razy dziennie mierzysz? Mój ginekolog wspominał o 6 pomiarach, po każdym posiłku, ale wczoraj usłyszałam że po tych 3 głównych posiłkach wystarczy. Była też mowa o kapuście kiszonej - podobno świetnie obniża cukier ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1458 |
Zakorzenienie
|
sylwia1906 gratuluje 100dniówki
![]() yoona fajna koszulka dla małego ![]() acidka zdrowka! ![]() Melka92 wkurzyłabym się strasznie na takie coś. Położna to sobie może tak zlekceważyć skierowanie od lekarza? limonka84 jeśli takie różne rzeczy, które teraz musisz wejdą Ci w nawyk to finalnie będzie to plus dla Twojego zdrowia po porodzie, jak cukier się unormuje (czego Ci życzę). Zarówno zdrowa dieta jak i ruch wskazane są tak naprawdę wszystkim ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1459 | |
limonka84
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1460 | |
Zakorzenienie
|
Limonka cieszę się, że dostałaś tyle porad i szybko się otrząsnęłaś z pierwszego szoku, widać u Ciebie od razu działanie
![]() Mała to kciuki za usg, pochwal się potem koniecznie ![]() Cytat:
![]() |
#1461 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1462 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1463 |
Zakorzenienie
|
Sama jestem zachwycona, dałam 4 złote za parę a tak to 79 złotych w h&m
#1464 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1465 |
Zakorzenienie
|
Odwolali mi piątkową wizytę u gina :/ zapisalam się do innego lekarza z polecenia mojego prowadzącego gina żeby sprawdził tą szyjkę. Kurczę, dzwoniłam do przychodni i mają mi coś zorganizować żeby sprawdzić tą szyjkę bo teraz co 3 tygodnie mam mieć sprawdzaną, takie zalecenie prowadzącego tyle tylko że on, tem mój prowadzący ma komplet i mnie nie przyjmie, paranoja :/
Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
#1466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1467 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ogolnie jestem okolo 6 kg na plusie przez cala ciaze, prawie wszystko przytylam w 2 trymestrze i jest stop, ale widze ogromna roznice miedzy tym jak dzidzia kopie, jak sie rusza, jaki jest juz duzy, martwi mnie tylko to, ze nie czuje go ponad pepkiem, wszystko jest pod pepkiem i mocno po bokach tez uderza nie wierze, ze za 1,5 tygodnia bede wkraczala w 30 tydzien.... ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
Aniu a na IP Ci tego nie sprawdza? czy to, ze tak powiem zbyt malo wazna sytuacja i trzeba tylko turbo krwawic, zeby sie na IP nami zainteresowali? ![]()
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1468 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1469 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, cieszcie się, że nie przybieracie dużo. Jeśli dzidziuś rośnie i wszystko z nim ok, to w czym problem
![]() Ja mam 8kg na plusie teraz (30tydzień-72 kg), też był cały miesiąc, kiedy nie przybrałam ani trochę a teraz w 1,5 miesiąca 2,5 kg. Gosia - super łup ![]() Ania - a to problem :/ Może faktycznie próbuj gdziekolwiek prywatnie, sprawdzić szyjkę to chyba każdy umie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.