Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-15, 13:17   #1471
I ona
Zakorzenienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Może Wasze dzieciaki mają bardziej ruchliwe rączki niż nóżki dlatego czujecie tak nisko To tak żartem. A serio - dziewczynki jest wszystko w porzadku, więc nie ma co o tym za dużo myśleć, to napewno zależy od ułożenia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 13:19   #1472
AndziaHa
Zadomowienie

Acidka z taką wagą 73kg to ja zaczynałam teraz 78,5

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 13:24   #1473
MalaGosia88
Zakorzenienie

Ja zaczynałam 51, tydzień temu na wizycie już 62 ... licząc, że samo dziecko jeszcze z 2 kg przybierze masy to 13 kg mam minimum na finiszu na plusie a gdzie tam jeszcze reszta do tego ;-)

Stary 2018-05-15, 13:26   #1474
angelajnaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ronja Pokaż wiadomość
Nie nie, chodziło mi oczywiście o zdjęcia pieluszek Pewnie niejasno się wyraziłam Też planuję kp, choć się bardzo tym stresuję - ale uważam, że każda matka ma tu prawo wyboru i w życiu nie przyszłoby mi do głowy, żeby kogoś urażać w tak delikatnym temacie

A co to za muzyczka, podrzucisz? Ja puszczam Mozarta (i swoje ulubione płyty, niech się przyzwyczaja).

Wczoraj byłam na filmie z dość mocną i efektowną muzyką - otuliłam brzuch płaszczem, żeby małej nie straszyły mocne dźwięki, ale i tak była dyskoteka Żebra mam ostukane konkretnie!
wiesz co na yt jest duzo takich składanek haha:P wszystkie na jedno kopyto takie plumkanie
Cytat:
Napisane przez Melka92 Pokaż wiadomość
Hej!
gratuluje studniowek

wlasnie wrocilam ze szpitala. Nie zrobili mi tej glukozy. Ta anglia to mnie kiedys wykonczy Mialam skierowanie od lekarza, a dzisiaj polozna mowi, ze nie mam wskazan do tego badania ( otylosc, cukier w moczu lub cukrzyce w rodzinie) i bez sensu obciazac organizm. Super , a ja umieram od 5 rano z glodu i pragnienia
kurde to faktycznie głupio ze w ogóle polozna poważna skierowanie od lekarza :/
Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Zakupy w pełni u Was, a ja daleko w tyle nad wózkiem się tylko rozglądam. Chyba muszę usiąść i pora na jakąś listę, bo ten czas biegnie nieubłaganie

nie przejmuj się ja nie wiem jaki wozek chce... quinny mood mi sie podoba spacerowka a gondola amelis i bądź tu mądry człowieku w sumie gondole dla mnie wszystkie są jednakowe(poza tymi hiper drogimi które się wyrozniaja niebanalnym kształtem czy wzornictwem) poza tym mam ubranka na 56 (poza grubszymi) i kilka sztuk 62 i koniec mojej wyprawki :/
Cytat:
Napisane przez yoona Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zjadlam miskę borówek i umarłam że szczęścia

a ja tak dziś marzyłam o truskawkach ale przez budyń ciążowy w głowie zapomniałam je kupić
Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Sama jestem zachwycona, dałam 4 złote za parę a tak to 79 złotych w h&m mówiłam już, że lubię oszczędzać?

ja w h&m dalam 129zl i tańszych nie było
Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
ja ogolnie jestem okolo 6 kg na plusie przez cala ciaze, prawie wszystko przytylam w 2 trymestrze i jest stop, ale widze ogromna roznice miedzy tym jak dzidzia kopie, jak sie rusza, jaki jest juz duzy,
martwi mnie tylko to, ze nie czuje go ponad pepkiem, wszystko jest pod pepkiem i mocno po bokach tez uderza

nie wierze, ze za 1,5 tygodnia bede wkraczala w 30 tydzien....

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Aniu a na IP Ci tego nie sprawdza? czy to, ze tak powiem zbyt malo wazna sytuacja i trzeba tylko turbo krwawic, zeby sie na IP nami zainteresowali?
myślę że to normalne, ja na poprzedniej wizycie mialan w sumie 4 kg na plus i myślę że dalej jakos duzo nie przytylam ale dam znac w czwartek po wizycie bo wolę się ważyć na jednej wadze mi lekarz powiedział ze tyc to sie zaczyna od 30tyg więc lepiej dla nas ja sie cieszę bo wszystko robię normlanie gole nogi i nie tylko ( bez lusterka bo widze ) maluje paznokcie u stóp...

angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 13:31   #1475
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
A dasz radę do tego prowadzącego swojego zapisywać sie na przykład na wizyty naprzód? W sensie że np. odrazu na któryś tam maj i czerwiec? Może warto się tak pozapisywać. A teraz spokojnie myślę, że jak obiecali w przychodni to Cię gdzieś upchają. Chodzisz prywatnie czy na NFZ, bo jak na NFZ to w ostateczności zawsze zostaje gdzieś prywatnie się wbić.

Mój prowadzący na ostatniej wizycie zdecydowal że mam skontrolowac szyjke za 3 tygodnie ale do niego nie będzie miejsca więc mam iść do innego lekarza a za 6 tygodni przyjść do niego więc teraz już jestem zapisana na przód tak jak mówisz. Udało im się zorganizować dla mnie wizytę jutro zamiast tej piątkowej. Chodzę na NFZ. Szkoda mi tylko tej piątkowej wizyty bo miałam mieć u takiego polecanego lekarza i miałam nadzieję, że jak mi podpasuje to zmienie ginekologa prowadzącego bo z tym moimi obecnym nie nadajemy na podobnych falach, średnio jestem zadowolona.

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 13:32   #1476
AndziaHa
Zadomowienie

Angelajnaa moja kumpela chciała któryś z wózków quinny, ale jak zobaczyła na mieście jak popierdziela z takim cyganka to stwierdziła, że już nie chce

W ogóle coraz więcej moich znajomych i koleżanek jest w ciąży, co chwila kogoś widzę z brzuszkiem

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 13:33   #1477
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, cieszcie się, że nie przybieracie dużo. Jeśli dzidziuś rośnie i wszystko z nim ok, to w czym problem
Ja mam 8kg na plusie teraz (30tydzień-72 kg), też był cały miesiąc, kiedy nie przybrałam ani trochę a teraz w 1,5 miesiąca 2,5 kg.

Gosia - super łup

Ania - a to problem :/ Może faktycznie próbuj gdziekolwiek prywatnie, sprawdzić szyjkę to chyba każdy umie?

Cytat:
Może jest tak ułożony poprzecznie? Nie martw się, mięśnie masz silne, mocno trzymają macicę wolałabym być sprawniejsza jak Ty, a nie chodzić jak kaczka teraz...

kazda ciaza jednak jest bardzo indywidualna, ja sie tylko martwilam tym, ze 3 tyg temu jak bylam u gina, to mial niecal 700, teraz powinien miec ponad 1 kg, wiec ta waga troche tez powinna isc w gore jednak, nic jutro sie dowiem

tak mi sie wydaje, ze jest ulozony poprzecznie i tego sie obawiam troche, bo jak mi sie nie obroci to cc?
na kazdym usg ma glowke na dole po prawej stronie, i za kazdym razem lekarz twierdzi, ze ma jeszcze duzo miejsca i ciezko stwierdzic jak lezy, ale nie oszukujmy sie, on nie pamieta jak bylo na ostatnim usg

troche mnie denerwuje, bo on jest mega zakrecony, od 3 miesiecy wpisuja moje wyniki badan do ksiazeczki, cytologie 2 razy robili bo wyniki gdzies zaginely, a kazda wizyta 200 zl

mam nadzieje, ze jutro ten ordynator bedzie lepiej zorganizowany, boje sie tylko, ze mi powie, ze mnie nie poprowadzi bo przylazlam w 7 mc dopiero
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-15, 13:34   #1478
ania9o
Zakorzenienie

Chloestic, z tym ip to różnie u mnie. W poprzedniej ciąży trafialam dwa razy tak że mi bez problemu sprawdzili a raz trafilam na taką lekarke co mi nie zrobiła usg w ogóle a tym bardziej szyjki :/ loteria. Na szczęście udało się że mi organizowali wizytę. Będę spokojniejsza.

Stary 2018-05-15, 13:35   #1479
MalaGosia88
Zakorzenienie

Ania szczęście, że się udało. A jak odwoływał lekarz wizytę (ten co miał być teraz) to nie proponował Ci jakiegoś innego terminu? Może umów się i tak na najbliższy wolny termin

Angelajnaaa o rany, jeszcze parę dni temu wydawało mi się, że mignęły mi jakieś spodenki ciążowe taniej ... może to była tylko jakąś końcówka rozmiaru :/

Stary 2018-05-15, 13:38   #1480
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
kazda ciaza jednak jest bardzo indywidualna, ja sie tylko martwilam tym, ze 3 tyg temu jak bylam u gina, to mial niecal 700, teraz powinien miec ponad 1 kg, wiec ta waga troche tez powinna isc w gore jednak, nic jutro sie dowiem

tak mi sie wydaje, ze jest ulozony poprzecznie i tego sie obawiam troche, bo jak mi sie nie obroci to cc?
na kazdym usg ma glowke na dole po prawej stronie, i za kazdym razem lekarz twierdzi, ze ma jeszcze duzo miejsca i ciezko stwierdzic jak lezy, ale nie oszukujmy sie, on nie pamieta jak bylo na ostatnim usg

troche mnie denerwuje, bo on jest mega zakrecony, od 3 miesiecy wpisuja moje wyniki badan do ksiazeczki, cytologie 2 razy robili bo wyniki gdzies zaginely, a kazda wizyta 200 zl

mam nadzieje, ze jutro ten ordynator bedzie lepiej zorganizowany, boje sie tylko, ze mi powie, ze mnie nie poprowadzi bo przylazlam w 7 mc dopiero
A idziesz do tego ordynatora prywatnie czy na NFZ?
Jeśli prywatnie to bym się nie martwila że Ci odmówi. Z resztą możesz mu powiedzieć że nie mogłaś ze swoim prowadzacym lekarzem się porozumieć w pełni, przecież jesteśmy tylko ludźmi i można z kimś nie mieć wspólnego języka. Ja ze swoim prowadzącym mam średni kontakt, denerwuje mnie bo jest niekonsekwenty i zmienia zdanie co wizyte, daje różne zalecenia. Szkoda słów

Stary 2018-05-15, 13:40   #1481
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:

Faktycznie, słabo wygląda taka opieka... to już mój na NFZ jest dokładniejszy. Jak poprzecznie to cięcie niestety. Mały rośnie, ale Ty też masz dużo na głowie bo A.jesteś całe dnie na nogach, B.denerwujesz się sytuacją z facetem. To ma ogromne znaczenie, bez ciąży w takich warunkach byś chudła w oczach a co dopiero kiedy jeszcze dziecko pobiera od Ciebie cenne substancje odżywcze .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-15, 13:41   #1482
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
A idziesz do tego ordynatora prywatnie czy na NFZ?
Jeśli prywatnie to bym się nie martwila że Ci odmówi. Z resztą możesz mu powiedzieć że nie mogłaś ze swoim prowadzacym lekarzem się porozumieć w pełni, przecież jesteśmy tylko ludźmi i można z kimś nie mieć wspólnego języka. Ja ze swoim prowadzącym mam średni kontakt, denerwuje mnie bo jest niekonsekwenty i zmienia zdanie co wizyte, daje różne zalecenia. Szkoda słów

prywatnie Aniu,, gadalam z babcia wlasnie, bo ona znala dobrze jego rodzicow, tzn jego ojciec nie zyje juz, wiec mam sie tez na nia powolac, ale i tak sie stresuje, nie wiem czemu, wszystko mnie powoli zaczyna stresowac

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

a maly mi sie tak rusza, caly brzuch mi faluje
Stary 2018-05-15, 13:42   #1483
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Ania szczęście, że się udało. A jak odwoływał lekarz wizytę (ten co miał być teraz) to nie proponował Ci jakiegoś innego terminu? Może umów się i tak na najbliższy wolny termin

Angelajnaaa o rany, jeszcze parę dni temu wydawało mi się, że mignęły mi jakieś spodenki ciążowe taniej ... może to była tylko jakąś końcówka rozmiaru :/

Dostalam tylko smsa że wizyta zostala odwolona i proszą o kontakt z infolinią żeby ustalić inny termin. Wtedy zadzwonilam na infolinię i przedstawilam sytuację, pani powiedziala że porozmawia jeszcze z innym doktorem i da mi znać, a potem tylko mi przyslali znów smsa że jutro o 17:15 wizyta. A jak zapytalam o tego lekarza co mial być w piątek to powiedziala że pana doktora na razie nie będzie, może po prostu ma urlop albo jakaś choroba i dłuższa nieobecność, już nie dopytywalam.

Stary 2018-05-15, 14:03   #1484
alingles
Zadomowienie

Cytat:

Może mały robi pajacyki??

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 14:12   #1485
yoona
Zakorzenienie

Ja teraz ważę 66kg,prawie 9 kg na plusie. Myślę że mniej niż 15 się nie skończy

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-15, 14:15   #1486
sylwia1906
Zadomowienie

Już się pojawił wątek styczniówek 2019! Ale ten czas leci. Jak my zaczynałyśmy to styczniówki 2018 jeszcze były na poczekalni

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 14:15   #1487
bambi1980
Zadomowienie

Chloe, ja w ogole podziwiam, ze potrafisz rozpoznac w jakiej pozycji jest Twoj Aleksander i z ktorej strony ma rozne organy...
Ja czuje bardzo gdy moja dzidzia sie przekreca, musze wtedy pozostac w bezruchu bo jest to bardzo dziwne nieprzyjemne uczucie.

Ania - ile ma teraz Twoja szyjka? A ile powinna miec na tym etapie?
bambi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 14:19   #1488
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Już się pojawił wątek styczniówek 2019! Ale ten czas leci. Jak my zaczynałyśmy to styczniówki 2018 jeszcze były na poczekalni

Rany! ja jestem styczniówką 2014. W dzien matki 2013 r dowiedziałam się, że zostane mamą. Teraz w Wigilie testowałam.

forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 14:25   #1489
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie, słabo wygląda taka opieka... to już mój na NFZ jest dokładniejszy. Jak poprzecznie to cięcie niestety. Mały rośnie, ale Ty też masz dużo na głowie bo A.jesteś całe dnie na nogach, B.denerwujesz się sytuacją z facetem. To ma ogromne znaczenie, bez ciąży w takich warunkach byś chudła w oczach a co dopiero kiedy jeszcze dziecko pobiera od Ciebie cenne substancje odżywcze .

moze faktycznie troche ten stres, praca, ciagle cos na glowie, ciagle mi na wszystko czasu brakuje, jeszcze sie dzis zapisalam na szkolenie z przedluzania wlosow i 26 czerwca je mam :P

a ten lekarz to sie zrobil dramat, bylam z niego zadowolona na poczatku, ale im dalej tym gorzej, wyslalam mu 2 tyg temu wyniki badan i cisza, do tej pory, a nie martwie, bo jakies bakterie wyszly w posiewie moczu, zgubili badanie konfliktu serologicznego, od stycznia nie wpisali ani jednego wyniku badan do ksiazeczki, i co wizyte 200 zl, plus taki, ze robi dokladne badania usg, minus, ze siedze i czekam po 30/40 min w poczekalni, ostatnio poprosilam by do mnie zadzwonili jak bedzie opoznienie, bo ja tez pracuje i nie moge miec godzinnych opoznien, to tak tak i co? i tak prawie pol godz czekalam

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Może mały robi pajacyki??

ja nie wiem co on tam wyczynia, ale zaczelam robic filmiki, bo moj brzuch doslownie faluje momentami dostaje tez czasami takie kopy, albo najsmieszniejsze jak sie jakos przekreca i mi sie robi taki stozek z brzucha zazwyczaj wlasnie po prawej stronie, bok mam wtedy taki mega zapadniety i po prawej stronie stozek, jakbym polknela wieże zamkowa

nie mowiac o tym, ze jak sie przewracam na prawa strone to sie buntuje i tez boksuje, a partnera mam po prawej stronie, wiec co sie przytulam do niego to bomby sa w brzuchu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-15, 14:26   #1490
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Pokaż wiadomość
Chloe, ja w ogole podziwiam, ze potrafisz rozpoznac w jakiej pozycji jest Twoj Aleksander i z ktorej strony ma rozne organy...
Ja czuje bardzo gdy moja dzidzia sie przekreca, musze wtedy pozostac w bezruchu bo jest to bardzo dziwne nieprzyjemne uczucie.

Szyjka ma teraz 2,5cm i jest to absolutne minimum na tym etapie. Skróciła mi się w przeciągu 4 tygodni z 3,2cm do 2,5cm pomimo brania luteiny i magnezu od początku ciąży. Jeśli będzie poniżej 2,5cm teraz to najprędzej czeka mnie szpital czego bardzo bym chciała uniknąć ze względu na córeczkę

Stary 2018-05-15, 14:31   #1491
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Pokaż wiadomość

to nie tak, ze wiem gdzie ma organy czuje po prostu gdzie mnie kopie i widzac usg i swoj brzuch moge domniemac jak lezy, widze kopniecia, te mocne to podejrzewam nozki, slabsze raczki, bardzo czuje jak sie przekreca i jest to cholernie niefajne, az w gardle to czuje czasami, nie umiem opisac do konca jak to jest, wiem dokladnie kiedy spi, kiedy nie, jak kopie mocnie to sie z nim bawie, tez filmik nagralam, jak mi odkopuje

jak mam ten stozek, to podejrzewam, ze wypina sie pupa jakos, bo jak przejezdzam to jakby czula pupcie i plecki
Stary 2018-05-15, 14:39   #1492
Bitamina
Raczkowanie

Cześć, dziewczyny.
Aniu, kurczę, współczuję Ci tej szyjki. Kiedy teraz będziesz miała kolejną kontrolę, żeby upewnić się, czy ten szpital nie jest jednak niezbędny? Wiadomo, rozłąka z córeczką przykra rzecz, ale i o drugie maleństwo trzeba się troszczyć teraz.

Chloe, z tym ułożeniem, to jak widać dzieciaki jeszcze mają miejsce na fikołki, dajmy im jeszcze kilka tygodni- zrobi się ciaśniej to powinny się popprzekręcać. Ja do USG III trymestru się nastawiam na okolice 32 tygodnia, czyli jak najpóźniej, bo może wtedy już mała będzie w pozyci do wyjścia

Sylwia, no ja mam jedną styczniówkę 2019 w rodzinie, moja młodsza o 9 lat siostrzenica (więc skończone 22 lata) - śmieję się, że mi pozazdrościła Ciuszki i gadżety pójdą dalej w obieg dzięki temu mam nadzieję, chociaż moja siostrzenica i jej tż są znacznie wyżsi i ciężsi od nas, więc może i dzidzia się gabarytowa szybko wyrówna z moją, że nie da rady niczym się dzielić
Bitamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 14:47   #1493
malaa89
Raczkowanie

Bambi u nas muszę wrócić do pracy po 10 tyg od urodzenia. Potem można wziąć ewentualnie bezpłatny urlop wychowawczy liczony 24xilosc h jakie pracujesz. Można go wykorzystać do 8 roku życia dziecka.

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

U mnie tez ruchy bardzo nisko, ale nie martwię sie tym. Jeszcze ma czas sie przekrecic.

malaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-15, 14:57   #1494
ania9o
Zakorzenienie

Bitamina na ostatniej wizycie 3 tygodnie temu miałam 2,5cm. Jutro mam wizytę kontrolną więc zobaczymy. Stresuje się już teraz
Siostrzenica zaszalała ale u mnie w rodzinie też są takie różnice wieku moje rodzeństwo jest 20 lat ode mnie starsze. Najstarsza siostra ma syna ode mnie starszego

Stary 2018-05-15, 15:01   #1495
Aisza21
Wtajemniczenie

Hej dziewczęta,

Bambi u mnie w mieście do państwowego żłobka przyjmują od 1 roku życia , wcześniej to tylko do prywatnych, ale skoro u nas jest macierzyński roczny, więc większość mam wraca po roku do pracy. Ja planuję właśnie po roku dać do żłobka ( teściowa tam pracowała, więc miejsce dla mojego szkraba się znajdzie ) Mimo ,że obie babcie już na emeryturze, to nie wyobrażam sobie ich obciążać pracą przy dziecku po 9h dziennie. One też na pewno by się nie zdecydowały na to. Co innego raz na jakiś czas.

U mnie zapowiadał się chłodniejszy dzień ( w końcu zimna Zośka dziś) ale nic z tego - słońce wyszło i grzeje już niemiłosiernie, ja teraz bardzo źle znoszę takie upały.

Gosia, a jak obcinasz te spodnie? na rybaczki czy na krótkie spodenki w ogóle? Ja mam jakieś jeansy, ale nie lubię obcinać długich na krótkie bo w udach są obcisłe wtedy i głupio to wygląda na moich spasionych udziskach. Jak się kupuje szorty, to one mają takie szersze nogawki zawsze.
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 15:32   #1496
aga_89_4
Raczkowanie

Cytat:
Bitamina na ostatniej wizycie 3 tygodnie temu miałam 2,5cm. Jutro mam wizytę kontrolną więc zobaczymy. Stresuje się już teraz
Siostrzenica zaszalała ale u mnie w rodzinie też są takie różnice wieku moje rodzeństwo jest 20 lat ode mnie starsze. Najstarsza siostra ma syna ode mnie starszego

Aniu trzymam kciuki za szyjkę!
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 15:38   #1497
bambi1980
Zadomowienie

Cytat:
Szyjka ma teraz 2,5cm i jest to absolutne minimum na tym etapie. Skróciła mi się w przeciągu 4 tygodni z 3,2cm do 2,5cm pomimo brania luteiny i magnezu od początku ciąży. Jeśli będzie poniżej 2,5cm teraz to najprędzej czeka mnie szpital czego bardzo bym chciała uniknąć ze względu na córeczkę
W takim razie zeby nie miala mniej niz 2.5cm !!
Bradzo dobrze Cie rozumiem, Asia jest jeszcze taka malutka...

Cytat:
to nie tak, ze wiem gdzie ma organy czuje po prostu gdzie mnie kopie i widzac usg i swoj brzuch moge domniemac jak lezy, widze kopniecia, te mocne to podejrzewam nozki, slabsze raczki, bardzo czuje jak sie przekreca i jest to cholernie niefajne, az w gardle to czuje czasami, nie umiem opisac do konca jak to jest, wiem dokladnie kiedy spi, kiedy nie, jak kopie mocnie to sie z nim bawie, tez filmik nagralam, jak mi odkopuje
jak mam ten stozek, to podejrzewam, ze wypina sie pupa jakos, bo jak przejezdzam to jakby czula pupcie i plecki
Ale sie wyrazilam.. Organy!! Wiadomo ze nikt nie poczuje organow(chyba ze w kosciele).
Bitamina - beda sie razem bawic! Kuzyni prawie
bambi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 15:45   #1498
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość

Widziałam! Pamiętam jeszcze jak długo czekałam na nasz wątek - sierpniówek, podczytywałam jak styczniówki się rozpakowują... szok .
Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Rany! ja jestem styczniówką 2014. W dzien matki 2013 r dowiedziałam się, że zostane mamą. Teraz w Wigilie testowałam.

Święta Cię lubią piękne prezenty
Cytat:
Napisane przez Aisza21 Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta,

Bambi u mnie w mieście do państwowego żłobka przyjmują od 1 roku życia , wcześniej to tylko do prywatnych, ale skoro u nas jest macierzyński roczny, więc większość mam wraca po roku do pracy. Ja planuję właśnie po roku dać do żłobka ( teściowa tam pracowała, więc miejsce dla mojego szkraba się znajdzie ) Mimo ,że obie babcie już na emeryturze, to nie wyobrażam sobie ich obciążać pracą przy dziecku po 9h dziennie. One też na pewno by się nie zdecydowały na to. Co innego raz na jakiś czas.

U mnie zapowiadał się chłodniejszy dzień ( w końcu zimna Zośka dziś) ale nic z tego - słońce wyszło i grzeje już niemiłosiernie, ja teraz bardzo źle znoszę takie upały.

Gosia, a jak obcinasz te spodnie? na rybaczki czy na krótkie spodenki w ogóle? Ja mam jakieś jeansy, ale nie lubię obcinać długich na krótkie bo w udach są obcisłe wtedy i głupio to wygląda na moich spasionych udziskach. Jak się kupuje szorty, to one mają takie szersze nogawki zawsze.
Dżinsowe zrobię do pół uda, zrobiłbym krótsze bo właśnie przy węższych nogawkach i tym materiale byłyby wygodniejsze, ale wylazł mi brzydki cellulit na uda:/ a drugie są lniane i chcę je do kolana

Stary 2018-05-15, 15:49   #1499
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Później nadrobie co tam naskrobalyscie, a teraz tylko napisze, że byłam u gina. Wszystko w porządku, mały główką w dół, mam liczyc ruchy wieczorem, żeby w ciągu dwóch godzin było 6. Waży równo 1kg. Szyjka długa na 42mm. Wizyta dopiero za cztery tygodnie, przez mój wyjazd nad morze.

Poproszę o dopisanie mi kolejnej wizyty na 12.06

7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-15, 15:58   #1500
MalaGosia88
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83596166]Później nadrobie co tam naskrobalyscie, a teraz tylko napisze, że byłam u gina. Wszystko w porządku, mały główką w dół, mam liczyc ruchy wieczorem, żeby w ciągu dwóch godzin było 6. Waży równo 1kg. Szyjka długa na 42mm. Wizyta dopiero za cztery tygodnie, przez mój wyjazd nad morze.

Poproszę o dopisanie mi kolejnej wizyty na 12.06

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Cieszę się, że wszystko dobrze i szyjka jaka elegancka

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości