![]() |
#3241 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3242 |
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny!
![]() ![]() aa Blanka wpisz mi proszę wizytę na 12.06 ![]() akurat w dzień moich urodzin ![]()
![]() |
![]() |
#3243 |
Zakorzenienie
|
Camelitos, Elaaa bardzo sie cieszę na wasze udane wizyty
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3244 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zUa ja ogólnie też mamiałam kiedyś problemy z krwawiącym dziąsłem i dentystka powiedziała, że warto zainwestować w szczoteczkę elektryczną- i faktycznie jak na wyjazdach używam zwykłej to mi dziąsła krwawią, a w domu przy elektrycznej to na spokojnie nie mam problemów... Spróbuj też może suplementować wit C i rutyne (cerrutin, rutinoscorbin czy inne takie)- uszczelniają naczynia więc może i przy dziąsłach pomogą. Cytat:
Jestem ciekawa, jak u mnie będzie z wagą- ja wizytę mam w czwartek i wtedy będę mieć 32+3 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#3245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej mi nie odpowiadaja głupie godziny pracy... Bo od 9-17/18 zalezy ile jest pracy. Więc niby będzie codziennie w domu,ale przed 18/19...a to w sumie 3/4dnia w upie. W soboty pracuje do 15.00 niedzielę wolne. A jak jeździł to nie było go dwie noce i jeden dzień, ale za to potem minimum dwa dni w domu... No ale przyzwyczaje się.. Nie będzie tak źle. On będzie spokojniejszy bo jest na miejscu no i przypuszczam, że też psychicznie był zmęczony, zrobić 3tys kilometrów w niecałe 3 dni to jednak psychicznie wykańcza... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3246 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak po prostu nie spodziewałam się tego, że wyjdzie z taką propozycja. No ale tak jak pisałam tu nie chodzi tylko o moje zdanie,w końcu to jego decyzja, nie będę go zmuszać. Dla mnie właśnie nie do końca tak super, że jest na miejscu, wolałabym aby go nie było te dwa dni, a potem 2-3dni był w domu cały czas. No ale woleć sobie mogę ![]() Już wam nie smęce ![]() ![]() Moje dziecko przesadza... Tak się ciśnie, że zaraz oszaleje. Ciekawe jak tam moja szyjka.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3248 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3249 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio mój Maluszek ma takie fazy, że się rozciąga i czuję taki ucisk na dole i na górze... Albo stwierdza, że sobie potańczy w nocy ![]()
![]() |
![]() |
#3250 |
Wtajemniczenie
|
Kropko dziekuje za wskazówki w zwiazku z dziaslami !
![]() Co do husteczek to póki co wybiore babydream. Zobacze co to będzie ![]() Blanko, zobaczysz przyzwyczaisz sie ! A mąż chce byc na miejscu, to tez zrozumiałe... godziny pracy do d.. to fakt. Dla mnie najlepsza to praca 7-15, ale mój mąż niestety nie ma zamiaru czegos takiego znaleźć ![]() Posprzatalam troche w lazience i gotuje fasolke po bretońsku ![]() ![]() W czwartek wybieramy sie do ikei juhuuu !! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem wiem, zrozumiałe że chce być na miejscu. Strasznie zaczyna przeżywac, chyba bardziej niż ja... W ogóle czytacie czerwcowki? Ja dostałam wczoraj zawału, jak jedna napisała, że wyczuła główkę, jak włożyła sobie palce do środka.. Jakoś mnie to ruszyło, a też miałam taki głupi pomysł, żeby sprawdzić jak tam szyjka.. Ale daruje sobie już.. ![]() Fasolke zawsze możesz zamrozic i będzie w pogotowiu, jak maluch będzie miał ciężki dzień ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-05-15 o 14:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3252 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dawno nie jadłam fasoli po bretońsku ![]() Jakoś z mocy opadłam, nie wiem czy to kwestia ciśnienia.. Pogoda się popsuła i pada ale umówiłam się z koleżanką na kawkę to może mi się lepiej zrobi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3253 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3254 |
Zadomowienie
|
Elu, Camelitos, Emmo - przepraszam, że tak wrzucam was do jednego wora, ale nie chcę się powtarzać: gratuluję udanych wizyt, dobrych pomiarów i zdrowych dzieciaków!
![]() Ja ostatnio mniej aktywna z dwóch powodów: od niedzieli kręgosłup tak mi się daje we znaki, że mam ochotę płakać. Nie mogę siedzieć ani stać, o chodzeniu nie wspomnę. Ból przeszywający całe plecy i nogi po kolana. Staram się nie narzekać, bo neurochirurg i neurolog zapowiadali, że już po 3 m-cu ciąży będę leżeć i umierać. A było zupełnie odwrotnie, więc patrząc z perspektywy czasu - mam za sobą cudowne, bezbolesne niemalże pół roku. Nawet neuropatia mi nie dokuczała, a bolała to jedynie dusza i portfel ![]() Drugi powód: wiecie, że zostało mi 6 tygodni? Jestem przerażona i nagle chciałabym zatrzymać czas... Mamy zamówioną już kołyskę, upatrzony bujaczek i być może wózek (zdecydowaliśmy się na Bugaboo, ale to tak wstępnie...), oprócz tego tylko Gemini i już. Więc nie powinnam panikować. A jednak. Zamiast leżeć i odpoczywać, to mnie nosi po całym mieszkaniu i okolicy. Brrr, dobra wyżaliłam się i już mi lepiej ![]() Oooo, cieszę się, że nie czytam czerwcówek ![]() Edytowane przez summer_overture Czas edycji: 2018-05-15 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3255 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mnie dzisiaj naszło na makaron, czuję już, że jest chłodniej bo mam większy apetyt, szczególnie na coś mącznego. Poszłam na łatwiznę i zjadłam z pesto, a teraz ledwo co się ruszam ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() a 6tyg to jeszcze sporo czasu ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3256 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Emmo, nie widziałam go na żywo, póki co sprawdzam parametry, ale martwi mnie, że piszesz, że jest za niski. NIe brałam tego pod uwagę, a mój mąż to wielkolud ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a z warzywami to rzeczywiście nieźle ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3258 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oj współczuję bólu kręgosłupa, ale faktycznie dobrze, wzięło Cię dopiero teraz.. masz tylko 6tyg do porodu więc to duży plus, że dopiero teraz. Aa właśnie apropo wózka, zamawia któraś z Was wózek w kolorze czarnym? Głęboko się zastanawiam ![]() Mój mąż pracuje od 8-16 i to jest jeszcze w miarę sama pracowałam od 9-17, potem od 8-18 i to jest tragedia. Rękami i nogami broniłabym się przed pracą w takich godzinach jak kiedyś będę szukać pracy.. najlepiej tak jak piszecie 7-15 jak najbardziej optymalnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3259 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I zgadam się z Wami, 7-15 to są najlepsze godziny pracy. Teraz tak tż pracuje, tzn on może sobie przyjść jak chce, wysiedzieć te ok 8h i do domu. Najczęściej od kiedy jestem na l4 to jeździ na 6 rano, żeby potem większą część dnia spędzić ze mną ( spacerując :P ) ja pracowałam 8:00-16:30 bo mam wliczoną obowiązkową 30min przerwę lunchową ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3260 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ty wyrabiasz za mnie normę owoców jak mniemam, bo jak dla mnie (dla nas:P) to owoce są be ![]() Cytat:
Elu, ja wstępnie mój Valco miałam mieć czarny, ale to z braku laku - gondole producent wypuszcza tylko w takim kolorze. Niemniej sądzę, że jeśli robisz to ze względów estetycznych, to powinnaś się zastanowić, czy maluchowi nie będzie za gorąco w takiej gondoli. Poza tym na czarnym wózku wszystko widać - plamy, sierść (chociaż to akurat pewnie tylko mój problem :P) i kurz. Tak więc ja raczej nie jestem fanką tego koloru tapicerki wózka, choć sam kolor dominuje w mojej garderobie ![]() Ja pracowałam od 6.40 do 14.40 (na własne życzenie) i byłam przeszczęśliwa. W życiu nie dałabym rady pracować do 17 czy 18,ale znam wiele takich osób, które z kolei na mnie patrzą jak na dziwoląga, no bo jak można tak wcześnie zwlekać się z łóżka?! P.s. dopinam właśnie zamówienie na Gemini i mam kilka pytań. Któraś z was zamawiała kompresy Medicomp (5x5 cm??) - do czego będziecie je stosować? Któraś kiedyś polecała termometr Microlife NC 150 - sporo dobrego i złego piszą o nich internety, zamawiałyście może? A może kupujecie/macie jakiś inny termometr? I ostatnie pytanie: czytałam gdzieś, że jeśli dziecko nie ma problemów ze skórą to powinno się je myć samą wodą z dodatkiem oliwy spożywczej. I tak planowałam robić, a z drugiej strony Medela ma taki fajny skład kosmetyków i zastanawiam się nad zestawem startowym dla malucha. A wy co kupujecie, w czym planujecie myć? Edytowane przez summer_overture Czas edycji: 2018-05-15 o 15:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
100% naturalny, antyalergiczny, bardzo dobrze nawilża. A do mycia mydło w kostce linomag dla niemowląt. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3262 |
Raczkowanie
|
Camelitos z niskimi płytkami nie zrobisz nic, od lat mam maloplytkowosc. Ale od ilości płytek zależy rodzaj porodu - czy naturalny czy CC. Więc musisz tego pilnować i sobie płytki co miesiąc badać. W szpitalu przed porodem tez badają ,gdy są za niskie -dają 3 razy dziennie leki na chwilowe ich podniesienie na czas porodu. Druga kwestia jest taka że wynik może wyjść fałszywy gdy laboratorium za długo zwleka z badaniem krwi- najlepiej znaleźć takie laboratorium gdzie od razu po pobraniu badają próbkę-bez żadnego przewożenia do innej placówki. Stan bezpieczny jest do 70 tyś. Płytek więc jeszcze u Ciebie dużo do tej granicy ☺☺☺
![]() |
#3263 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ,gratuluję udanych dzisiejszych wizyt.
Blanka, męża też rozumiem,że chce być bliżej,codziennie widywać Ciebie i potem też Ninę. Ale godziny pracy naprawdę ma kiepskie, cały dzień stracony. Ja Wam powiem, że jako pierworódka miałam chyba mniejszego stracha.. bałam się oczywiście, ale w zasadzie nie wiedziałam czego. Teraz niestety już wiem jak wygląda poród,jak znosiłam pobyt w szpitalu i te początki z maluchem. Ale to prawda, że wszystko da się przeżyć i potem wspomina raczej dobrze ![]() Ja te kompresy medicomp też kupiłam. Jedną paczkę sterylnych do przemywania pępka. A niesterylne do mycia oczek i z początku buzi. . A do kąpieli na początku sama woda, ewentualnie z olejkiem ze słodkich migdałów a pote płyn z Babydream jeśli mała nie będzie miała uczulenia na rumianek. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-05-15 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3264 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3265 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio zorbiłam fasolke po bretońsku- pyyycha! Jak Ci coś zostanie, to do zamrażalki- tak jak Blank pisze, będzie na trudniejsze dni z Maleństwem. Ja właśnie planuję porobić jakieś zapasy do zamrażalnika. I tu pytanie- macie jakieś fajne pomysły/ przepisy, co można łatwo zamrozić? Najlepiej właśnie takie jednogarnkowe dania! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kompresy jałowe przydadzą się do pielęgnacji kikuta pępowiny. Ja kupiłam ten termometr i po wstępnej opinii mogę stweirdzić, że dużo robi metoda pomiaru. Jeżeli robi się wszystko książkowo, to jest gites, ale jeżeli robisz na szybko, nie pilnujesz dystansu i miejsca, to wychodzą babole. Ja planuję kąpać w wodzie / woda z dodatiem płynu babydream. A potem będę weryfikować moje decyzje i kosmetyki.
![]() |
![]() |
#3266 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja czerwcowek nie czytam, ale przerazilas mnie teraz, bo ja codziennie sobie wkladam tam palucha przy aplikacji luteiny hahaha, jeszcze nigdy nic nie poczulam i dzięki bogu bo bym przestała ją brać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
O moich strachach juz pisalam, ale one nie zniknęły, ciagle są. Strasznie sie boję, ale tak na maksa ![]() W ogole hahaha wiecie co mam taki glupi strach że Rozalka urodzi sie np z jakimis włosami, oczami czy czyms innym recesywnym i mój mąż będzie sie zastanawial czy to jego hahahahahhaa czesto sie z tego smiejemy ale takie glupie gadki mamy brechowe, ze On np mowi ze jak sie urodzi ruda to cos tam cos tam i chociaz nie mam absolutnie zadnych podstaw do obaw - no bo wiadomo - to mam takie glupie mysli i sie z tego sama śmieje xD Cytat:
![]() ![]() Raczej nic nie zostanie ma tzw. Awaryjne później, ale mam w planach przed porodem porobić troche rzeczy w sloiki lub do zamrażarki. Kropko - u mnie to pewnie takie proste potrawy typu pierogi, fasolka, gołąbki, pulpety - ale z chęcią poslucham tez innych propozycji. Pewnie moja mama tez mi coś porobi, bo ona to taka gotująca ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3267 |
Zadomowienie
|
Camelitos a te płytki pierwszy raz spadły? To może być błąd laboratoryjny, płytki czesto już po pobraniu się sklejają a komputer liczy je razem. Warto poprosić o „ ręczne” zbadanie płytek jest dokładniejsze. Kropka ja tez o welniaku myślę o Pupi ewentualnie Kokosi tzn na pewno kupię 2 conajmniej. I kupuje newborn, te uniwersalne rozmiary czesto są za duże, przeciekają i dziewczyny piszą ze to zraża do wielopieluchowania. A naprawdę można je potem sprzedać w dobrej cenie wiec nie martwię się ze wydań kasę niepotrzebnie. Jednorazówki tez kupię, ale narazie jestem bardzo nastawiona na wielo.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3268 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3269 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() ![]() Z pożytecznych rzeczy to jedynie skrocilam mężowi spodnie, obiecywałam już ze 3 tygodnie. A było to o tyle trudne, że nie umiem szyć na maszynie ![]() Co do godzin pracy to mąż ma właśnie ciekawy system - jeden tydzień 7-15, drugi 9-17. W jednym ma dużo wolnego dnia po pracy, a w drugim się wysypia. Ja niestety do tej pory pracowałam do 17, a często dłużej i wieczorami w domu. Uroki wolnego zawodu ![]() ![]() Dziękuję za opinie o wanienkach. Dalej nie zdecydowałam sie na rozmiar, chyba wezmę większa, ale jeszcze nie ma 100%. Blanka, trochę Cie rozumiem ze zmiana pracy u męża, ja też lubię czasem porobić domowe obowiązki jak mojego nie ma, wydaje się to zupełnie inaczej iść niż jak kręci mi się pod nogami i o wszystko się pyta ![]() Kurcze, Wy już konczycie szkoły rodzenia, a my dopiero idziemy pierwszy raz 22go maja! Mam nadzieję, że zdążymy zaliczyć cały kurs, chociaż cały czas z tyłu głowy mam, że za późno kazali nam się zgłosić, to tylko parę tygodni przecież ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- A co do termometru to my będziemy kupować Novamę Free. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3270 |
Wtajemniczenie
|
Cami, jeszcze tak dokladnie nie wiem które łóżeczko wybierzemy. Musimy poogladac, podotykac
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:51.