|
|
#3241 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
zazdroszcze przybrania na wadze ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3242 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny!
aa Blanka wpisz mi proszę wizytę na 12.06 ![]() akurat w dzień moich urodzin
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos, Elaaa bardzo sie cieszę na wasze udane wizyty
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3244 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zUa ja ogólnie też mamiałam kiedyś problemy z krwawiącym dziąsłem i dentystka powiedziała, że warto zainwestować w szczoteczkę elektryczną- i faktycznie jak na wyjazdach używam zwykłej to mi dziąsła krwawią, a w domu przy elektrycznej to na spokojnie nie mam problemów... Spróbuj też może suplementować wit C i rutyne (cerrutin, rutinoscorbin czy inne takie)- uszczelniają naczynia więc może i przy dziąsłach pomogą. Cytat:
Jestem ciekawa, jak u mnie będzie z wagą- ja wizytę mam w czwartek i wtedy będę mieć 32+3 Cytat:
Już dziewczyny podpowiadały, porównaj sobie składy na blogu srokao. No ale decyzja któe będą najlepsze zostanie podjęta, jak nasze dzieci będą już na świecie...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej mi nie odpowiadaja głupie godziny pracy... Bo od 9-17/18 zalezy ile jest pracy. Więc niby będzie codziennie w domu,ale przed 18/19...a to w sumie 3/4dnia w upie. W soboty pracuje do 15.00 niedzielę wolne. A jak jeździł to nie było go dwie noce i jeden dzień, ale za to potem minimum dwa dni w domu... No ale przyzwyczaje się.. Nie będzie tak źle. On będzie spokojniejszy bo jest na miejscu no i przypuszczam, że też psychicznie był zmęczony, zrobić 3tys kilometrów w niecałe 3 dni to jednak psychicznie wykańcza... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak po prostu nie spodziewałam się tego, że wyjdzie z taką propozycja. No ale tak jak pisałam tu nie chodzi tylko o moje zdanie,w końcu to jego decyzja, nie będę go zmuszać. Dla mnie właśnie nie do końca tak super, że jest na miejscu, wolałabym aby go nie było te dwa dni, a potem 2-3dni był w domu cały czas. No ale woleć sobie mogę będzie dobrze, muszę się przyzwyczaić.Już wam nie smęce taki problem to nie problem.. Dwa dni i będzie ok ![]() Moje dziecko przesadza... Tak się ciśnie, że zaraz oszaleje. Ciekawe jak tam moja szyjka.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3248 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#3249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio mój Maluszek ma takie fazy, że się rozciąga i czuję taki ucisk na dole i na górze... Albo stwierdza, że sobie potańczy w nocy
|
|
|
#3250 |
|
Wtajemniczenie
|
Kropko dziekuje za wskazówki w zwiazku z dziaslami !
Co do husteczek to póki co wybiore babydream. Zobacze co to będzie w domu rzeczywiscie wacik kwadratowy i woda.Blanko, zobaczysz przyzwyczaisz sie ! A mąż chce byc na miejscu, to tez zrozumiałe... godziny pracy do d.. to fakt. Dla mnie najlepsza to praca 7-15, ale mój mąż niestety nie ma zamiaru czegos takiego znaleźć ![]() Posprzatalam troche w lazience i gotuje fasolke po bretońsku znowu gar jak dla pułku wojska, ja nie umiem robić malych porcji ![]() W czwartek wybieramy sie do ikei juhuuu !! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem wiem, zrozumiałe że chce być na miejscu. Strasznie zaczyna przeżywac, chyba bardziej niż ja... W ogóle czytacie czerwcowki? Ja dostałam wczoraj zawału, jak jedna napisała, że wyczuła główkę, jak włożyła sobie palce do środka.. Jakoś mnie to ruszyło, a też miałam taki głupi pomysł, żeby sprawdzić jak tam szyjka.. Ale daruje sobie już.. Fasolke zawsze możesz zamrozic i będzie w pogotowiu, jak maluch będzie miał ciężki dzień Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-05-15 o 15:42 |
|
|
|
|
|
#3252 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dawno nie jadłam fasoli po bretońsku ![]() Jakoś z mocy opadłam, nie wiem czy to kwestia ciśnienia.. Pogoda się popsuła i pada ale umówiłam się z koleżanką na kawkę to może mi się lepiej zrobi
|
|
|
|
|
|
#3253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i utwierdziłam się w przekonaniu, że nic sprawdzać nie będę :P
|
|
|
|
|
|
#3254 |
|
Zadomowienie
|
Elu, Camelitos, Emmo - przepraszam, że tak wrzucam was do jednego wora, ale nie chcę się powtarzać: gratuluję udanych wizyt, dobrych pomiarów i zdrowych dzieciaków!
Ja ostatnio mniej aktywna z dwóch powodów: od niedzieli kręgosłup tak mi się daje we znaki, że mam ochotę płakać. Nie mogę siedzieć ani stać, o chodzeniu nie wspomnę. Ból przeszywający całe plecy i nogi po kolana. Staram się nie narzekać, bo neurochirurg i neurolog zapowiadali, że już po 3 m-cu ciąży będę leżeć i umierać. A było zupełnie odwrotnie, więc patrząc z perspektywy czasu - mam za sobą cudowne, bezbolesne niemalże pół roku. Nawet neuropatia mi nie dokuczała, a bolała to jedynie dusza i portfel ![]() Drugi powód: wiecie, że zostało mi 6 tygodni? Jestem przerażona i nagle chciałabym zatrzymać czas... Mamy zamówioną już kołyskę, upatrzony bujaczek i być może wózek (zdecydowaliśmy się na Bugaboo, ale to tak wstępnie...), oprócz tego tylko Gemini i już. Więc nie powinnam panikować. A jednak. Zamiast leżeć i odpoczywać, to mnie nosi po całym mieszkaniu i okolicy. Brrr, dobra wyżaliłam się i już mi lepiej pocieszam się, że to są typowe lęki pierworódki i nie jestem osamotniona w tym uczuciu.Oooo, cieszę się, że nie czytam czerwcówek nawet tu nie piszcie o nich, bo zawału dostanę...
Edytowane przez summer_overture Czas edycji: 2018-05-15 o 15:45 |
|
|
|
|
#3255 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie dzisiaj naszło na makaron, czuję już, że jest chłodniej bo mam większy apetyt, szczególnie na coś mącznego. Poszłam na łatwiznę i zjadłam z pesto, a teraz ledwo co się ruszam cały talerz + ekstra ser---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() a 6tyg to jeszcze sporo czasu ze wszystkim się wyrobisz. Wózek super! widzieliście go na żywo? sami braliśmy go pod uwagę, u nas w sklepie nawet stoją z Joolzem obok siebie Bugaboo jest cudne, ale dla mnie trochę za niskie i wielka szkoda
|
||
|
|
|
|
#3256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na śniadanie wsunęłam pół kalafiora i michę sałatki z pomidorów. Faktycznie - u mnie jednak 1kg samych warzyw dziennie to nie problem Emmo, nie widziałam go na żywo, póki co sprawdzam parametry, ale martwi mnie, że piszesz, że jest za niski. NIe brałam tego pod uwagę, a mój mąż to wielkolud Kurczę, muszę go obejrzeć a potem ewentualnie szukać dalej. A tak się cieszyłam, że coś znalazłam...
|
|
|
|
|
|
#3257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
widziałam wiele wysokich osób z bugaboo, więc to jak Wam będzie wygodniej wózek jest śliczny i ma super parametry, warto się wybrać i pooglądać go na żywoa z warzywami to rzeczywiście nieźle bo u mnie dzisiaj warzyw brak :/
|
|
|
|
|
|
#3258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oj współczuję bólu kręgosłupa, ale faktycznie dobrze, wzięło Cię dopiero teraz.. masz tylko 6tyg do porodu więc to duży plus, że dopiero teraz. Aa właśnie apropo wózka, zamawia któraś z Was wózek w kolorze czarnym? Głęboko się zastanawiam Mój mąż pracuje od 8-16 i to jest jeszcze w miarę sama pracowałam od 9-17, potem od 8-18 i to jest tragedia. Rękami i nogami broniłabym się przed pracą w takich godzinach jak kiedyś będę szukać pracy.. najlepiej tak jak piszecie 7-15 jak najbardziej optymalnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zawsze torbą czy dodatkami można go ożywić.I zgadam się z Wami, 7-15 to są najlepsze godziny pracy. Teraz tak tż pracuje, tzn on może sobie przyjść jak chce, wysiedzieć te ok 8h i do domu. Najczęściej od kiedy jestem na l4 to jeździ na 6 rano, żeby potem większą część dnia spędzić ze mną ( spacerując :P ) ja pracowałam 8:00-16:30 bo mam wliczoną obowiązkową 30min przerwę lunchową i nim wróciłam do domu przez to korki to był już wieczór
|
|
|
|
|
|
#3260 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ty wyrabiasz za mnie normę owoców jak mniemam, bo jak dla mnie (dla nas:P) to owoce są be ![]() Cytat:
Elu, ja wstępnie mój Valco miałam mieć czarny, ale to z braku laku - gondole producent wypuszcza tylko w takim kolorze. Niemniej sądzę, że jeśli robisz to ze względów estetycznych, to powinnaś się zastanowić, czy maluchowi nie będzie za gorąco w takiej gondoli. Poza tym na czarnym wózku wszystko widać - plamy, sierść (chociaż to akurat pewnie tylko mój problem :P) i kurz. Tak więc ja raczej nie jestem fanką tego koloru tapicerki wózka, choć sam kolor dominuje w mojej garderobie ![]() Ja pracowałam od 6.40 do 14.40 (na własne życzenie) i byłam przeszczęśliwa. W życiu nie dałabym rady pracować do 17 czy 18,ale znam wiele takich osób, które z kolei na mnie patrzą jak na dziwoląga, no bo jak można tak wcześnie zwlekać się z łóżka?! P.s. dopinam właśnie zamówienie na Gemini i mam kilka pytań. Któraś z was zamawiała kompresy Medicomp (5x5 cm??) - do czego będziecie je stosować? Któraś kiedyś polecała termometr Microlife NC 150 - sporo dobrego i złego piszą o nich internety, zamawiałyście może? A może kupujecie/macie jakiś inny termometr? I ostatnie pytanie: czytałam gdzieś, że jeśli dziecko nie ma problemów ze skórą to powinno się je myć samą wodą z dodatkiem oliwy spożywczej. I tak planowałam robić, a z drugiej strony Medela ma taki fajny skład kosmetyków i zastanawiam się nad zestawem startowym dla malucha. A wy co kupujecie, w czym planujecie myć? Edytowane przez summer_overture Czas edycji: 2018-05-15 o 16:05 |
||
|
|
|
|
#3261 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
100% naturalny, antyalergiczny, bardzo dobrze nawilża. A do mycia mydło w kostce linomag dla niemowląt. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3262 |
|
Raczkowanie
|
Camelitos z niskimi płytkami nie zrobisz nic, od lat mam maloplytkowosc. Ale od ilości płytek zależy rodzaj porodu - czy naturalny czy CC. Więc musisz tego pilnować i sobie płytki co miesiąc badać. W szpitalu przed porodem tez badają ,gdy są za niskie -dają 3 razy dziennie leki na chwilowe ich podniesienie na czas porodu. Druga kwestia jest taka że wynik może wyjść fałszywy gdy laboratorium za długo zwleka z badaniem krwi- najlepiej znaleźć takie laboratorium gdzie od razu po pobraniu badają próbkę-bez żadnego przewożenia do innej placówki. Stan bezpieczny jest do 70 tyś. Płytek więc jeszcze u Ciebie dużo do tej granicy ☺☺☺
|
|
#3263 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ,gratuluję udanych dzisiejszych wizyt.
Blanka, męża też rozumiem,że chce być bliżej,codziennie widywać Ciebie i potem też Ninę. Ale godziny pracy naprawdę ma kiepskie, cały dzień stracony. Ja Wam powiem, że jako pierworódka miałam chyba mniejszego stracha.. bałam się oczywiście, ale w zasadzie nie wiedziałam czego. Teraz niestety już wiem jak wygląda poród,jak znosiłam pobyt w szpitalu i te początki z maluchem. Ale to prawda, że wszystko da się przeżyć i potem wspomina raczej dobrze najważniejsze by nie było żadnych komplikacji.Ja te kompresy medicomp też kupiłam. Jedną paczkę sterylnych do przemywania pępka. A niesterylne do mycia oczek i z początku buzi. . A do kąpieli na początku sama woda, ewentualnie z olejkiem ze słodkich migdałów a pote płyn z Babydream jeśli mała nie będzie miała uczulenia na rumianek. Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-05-15 o 16:43 |
|
|
|
|
#3264 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3265 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio zorbiłam fasolke po bretońsku- pyyycha! Jak Ci coś zostanie, to do zamrażalki- tak jak Blank pisze, będzie na trudniejsze dni z Maleństwem. Ja właśnie planuję porobić jakieś zapasy do zamrażalnika. I tu pytanie- macie jakieś fajne pomysły/ przepisy, co można łatwo zamrozić? Najlepiej właśnie takie jednogarnkowe dania! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kompresy jałowe przydadzą się do pielęgnacji kikuta pępowiny. Ja kupiłam ten termometr i po wstępnej opinii mogę stweirdzić, że dużo robi metoda pomiaru. Jeżeli robi się wszystko książkowo, to jest gites, ale jeżeli robisz na szybko, nie pilnujesz dystansu i miejsca, to wychodzą babole. Ja planuję kąpać w wodzie / woda z dodatiem płynu babydream. A potem będę weryfikować moje decyzje i kosmetyki.
|
|
|
#3266 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja czerwcowek nie czytam, ale przerazilas mnie teraz, bo ja codziennie sobie wkladam tam palucha przy aplikacji luteiny hahaha, jeszcze nigdy nic nie poczulam i dzięki bogu bo bym przestała ją brać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
O moich strachach juz pisalam, ale one nie zniknęły, ciagle są. Strasznie sie boję, ale tak na maksa W ogole hahaha wiecie co mam taki glupi strach że Rozalka urodzi sie np z jakimis włosami, oczami czy czyms innym recesywnym i mój mąż będzie sie zastanawial czy to jego hahahahahhaa czesto sie z tego smiejemy ale takie glupie gadki mamy brechowe, ze On np mowi ze jak sie urodzi ruda to cos tam cos tam i chociaz nie mam absolutnie zadnych podstaw do obaw - no bo wiadomo - to mam takie glupie mysli i sie z tego sama śmieje xD Cytat:
wlasnie wsunelam talerz Raczej nic nie zostanie ma tzw. Awaryjne później, ale mam w planach przed porodem porobić troche rzeczy w sloiki lub do zamrażarki. Kropko - u mnie to pewnie takie proste potrawy typu pierogi, fasolka, gołąbki, pulpety - ale z chęcią poslucham tez innych propozycji. Pewnie moja mama tez mi coś porobi, bo ona to taka gotująca jak ją znam to codziennie bedzie miala dla nas obiad ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
|
#3267 |
|
Zadomowienie
|
Camelitos a te płytki pierwszy raz spadły? To może być błąd laboratoryjny, płytki czesto już po pobraniu się sklejają a komputer liczy je razem. Warto poprosić o „ ręczne” zbadanie płytek jest dokładniejsze. Kropka ja tez o welniaku myślę o Pupi ewentualnie Kokosi tzn na pewno kupię 2 conajmniej. I kupuje newborn, te uniwersalne rozmiary czesto są za duże, przeciekają i dziewczyny piszą ze to zraża do wielopieluchowania. A naprawdę można je potem sprzedać w dobrej cenie wiec nie martwię się ze wydań kasę niepotrzebnie. Jednorazówki tez kupię, ale narazie jestem bardzo nastawiona na wielo.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3268 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#3269 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Z pożytecznych rzeczy to jedynie skrocilam mężowi spodnie, obiecywałam już ze 3 tygodnie. A było to o tyle trudne, że nie umiem szyć na maszynie Dopiero się uczę na maszynie po mojej mamusi. Umiem bardzo mało, nawet nie wiem, czy mam dobrze nić nawleczoną, ciągle mi naprężenie wychodzi nie takie, jak trzeba. Żałuję, że nie próbowałam sie nauczyć szyć bezpośrednio od mamy, gdy jeszcze żyła... No ale jakos uszyte, przeprasuje się i TŻ spokojnie bedzie używał spodni.Co do godzin pracy to mąż ma właśnie ciekawy system - jeden tydzień 7-15, drugi 9-17. W jednym ma dużo wolnego dnia po pracy, a w drugim się wysypia. Ja niestety do tej pory pracowałam do 17, a często dłużej i wieczorami w domu. Uroki wolnego zawodu I raczej nie ma szans na poprawę sytuacji, bo chyba musiałabym się w urzędzie zatrudnić, żeby mieć fajrant o 15, a to po prostu nierealne ![]() Dziękuję za opinie o wanienkach. Dalej nie zdecydowałam sie na rozmiar, chyba wezmę większa, ale jeszcze nie ma 100%. Blanka, trochę Cie rozumiem ze zmiana pracy u męża, ja też lubię czasem porobić domowe obowiązki jak mojego nie ma, wydaje się to zupełnie inaczej iść niż jak kręci mi się pod nogami i o wszystko się pyta ![]() Kurcze, Wy już konczycie szkoły rodzenia, a my dopiero idziemy pierwszy raz 22go maja! Mam nadzieję, że zdążymy zaliczyć cały kurs, chociaż cały czas z tyłu głowy mam, że za późno kazali nam się zgłosić, to tylko parę tygodni przecież Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- A co do termometru to my będziemy kupować Novamę Free. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3270 |
|
Wtajemniczenie
|
Cami, jeszcze tak dokladnie nie wiem które łóżeczko wybierzemy. Musimy poogladac, podotykac
ale na pewno cos z tych tańszych, jak nie to najtańsze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

Szyjka ma 3,6cm zamknięta, ale mam polegiwać bardziej niż urządzać spacery podobne do ostatnich 
za wagę maluszków
reaguje tak chyba na zmianę pogody
, a byłam tylko w lumpku, auchanie ( kupiłam fajne prześcieradła do łóżeczka 2szt za 22zł ) i po 1kg truskawek 

)

będzie dobrze, muszę się przyzwyczaić.

pocieszam się, że to są typowe lęki pierworódki i nie jestem osamotniona w tym uczuciu.
nawet tu nie piszcie o nich, bo zawału dostanę...

I raczej nie ma szans na poprawę sytuacji, bo chyba musiałabym się w urzędzie zatrudnić, żeby mieć fajrant o 15, a to po prostu nierealne