![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Spaliłam włosy! Nie wyjde z domu!
Jedwabie (dove chyba też) nadają włosom połysk, ale wysuszają. Zainwestuj lepiej w porządną nawilżającą maskę, chociażby polskiego waxa
![]()
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
mialam rozjasniane wlosy pol roku temu, caly czas je nawilzam, ale ciagle mam suche wlosy, sporo tez je scielam. uzywalam waxa jednak mysle, ze niewiele on tu pomoze lepiej kupic jedna profesjonalna maske do wlosow tj. absolut repair czy matrix biolage. zycze powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Uzywaj bardzo delikatnych szamponów,do szamponu możesz dodać olejek rycynowy.
Myj włosy metodą OMO czyli odżywka-mycie-odżywka, odżywka nałożona na wilgotne włosy przed myciem zmniejszy inwazyjność detergentów. A najlepiej w Twoim przypadku to myć włosy odżywką bądz ziółkiem-mydlnicą lekarską(wywar z tego zioła jest świetny bo myje(!!) i nie wysusza nic a nic. Z odżywek polecam kallosa-krem mleczny,bardzo przyzwoicie nawilża. Po myciu w wilgotne włosy mozna wetrzec odrobinkę oleju kokosowego-fajnie nabłyszcza i nie jest jednym wielkim silikonem jak jedwabie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I przy dłuższym stosowaniu co to da? Pierwsze słyszę ![]() Ja jak dam po myciu trochę oleju kokosowego to mam tłuste końce, nie umiem go nałożyć jakoś tak:/. Za to daję go przed myciem.
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Po prostu unika się wysuszania włosów przez szampon i detergenty w nim zawarte, myje się samą skórę głowy, włosy chroni odżywka.
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
To nie wiem jak to ma być: nakładam odżywkę, spłukuję, myję, spłukuję, odżywka czy nakładam odżywkę na włosy, myję szamponem, spłukuję i odżywka?
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lub: nakładasz odżywkę na suche włosy, teraz dopiero moczysz głowę, myjesz ją, spłukujesz wszystko, odżywka jeszcze raz i spłukiwanie ![]()
![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
witam.
zakupiłam dzisiaj 480 g WAXA ![]() ![]() dzisiaj kolega powiedzial ze ładnie mi w upietych włoskach hehe, gdyby widział je rozpuszczone zmienił by zdanie hehe ![]() aj... dam rade z mojimi kłaczkami ![]() odezwe się jutro po wax'ie ![]()
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Hmm...a może się okaże, że superświetnym specyfikiem do prostowania jest nasz majonez ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Kiedys tez spalilam wlosy ,,domowa"trwala.Fryzjerka musiala skrocic mi je do polowy zeby jakos wygladaly..do pielegnacji polecila mi wyzej wspomniany majonez(jako maseczka rzecz jasna).Wlosy moze nie pachnialy zbyt przyjemnie ale byly miekkie i blyszczace.Po paru miesiacach znow mialam dlugie i zdrowe wlosy
![]() Wiec dziewczeta sloiki w dlon i dzialamy!!!!
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
a na długo nakładałaś ten majonez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
hmm... WAX sprawił, ze z latwością rozczesałam włoski, ale wiekszej poprawy nie widać
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mam modnie sciete wloski na krótkoooo asymetria,nowoczesnie, podoba mi sie bardzo za miesiac ide na kolorek do niego, jakis tkai fajny brazik ![]() i mial jedyną prośbe domnie, ZBEYM SIE NEI ZABAWIALA SAMA W DOMKU hehe ![]() obiecuje mu i sobie, ze nigdy wiecej eksperymentów ![]() Dziekuje za wszytko, a Waxa bede uzywac, bo to chyba jedya odzywka ktora jest taka fajna ![]() ![]() ![]() Buska ![]()
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ps fajnie ze twoje włoski powoli wracają do formy Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
spalone wlosy
Witam wszystkich
Mam do Was prośbe o pomoc , porady ..otóż ...jestem z natury ciemna blondynką ...lecz ostatnio kupiłam rozjasniacz 12 % i kolezanka rozjasnila mi wlosy cale ![]() ![]() cale włosy mialam w plamach ;''( doradzila mi kupic farbe zeby ujednolicic kolor dlatego na drugi dzien zafarbila mi wlosy ..... niestety kolor wyszed rudy ![]() wlosy kompletnie zniszczone....... jestem zalamaana caly czas placze ... jak umyje afro ... mam dosc dlugie wlosy a jak umyje sa u glowy zwiniete jak afro ![]() BLAGAM WAS O PORADY ...CO MAM POCZąC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Dot.: spalone wlosy
Udać się do fryzjera i krótko obciąć.
Zacząć intensywną kuracje odżywiającą - poczytaj wątki na Wizażu o włosach suchych. Nie farbuj!!!
![]() Bella Beauty Edytowane przez Annaluka Czas edycji: 2008-11-28 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Moderator
|
Obetnij zniszcone wlosy,chociaz na krötkiego boba jak niechcesz wiecej,przemaluj wlosy na ciemny blond,ale u fryzjera i zacznij intesywnä kuracje.Zniszczonych wlosöw nie uratujesz.
![]() ![]()
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
![]() Zgadzam się z dziewczynami, powinnaś podciąc włosy i zacząc intensywną kurację wzmacniającą. Z farbowaniem radzę się wstrzymac przynajmniej kilka tygodni, bo to może dobic Twoje włosy. Trzymam kciuki ! ! Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Totalnie spalone włosy ! :(
Cześć dziewczyny
![]() Piszę tu ponieważ nie mam już naprawde sił z moimi 'włosami' Domyślam się , a raczej jest dla mnie jasne że żadna z Was niema takiego problemu. Więc moje włosy są w opłakanym stanie ! A to i tak za mało powiedziane ! Na praktycznie całej długości są wypalone i wykruszone. A stało się to jakieś 5 miesięcy temu gdy 'pseudo fryzjer' wypalił mi moje długieee włosy ;/ Niestety musiałam ściąc się na króciutko wtedy . A teraz ? Moje włosy są z dnia na dzień coraz krótsze ! Grzywka ma długość jakiś 2 cm ;/ A wiecie co jest najgorsze ? Że wyglądam na totalnie nieatrakcyjną i zaniedbaną kobiete ;/ A tak nie jest ! Bo wydaję kupe pięniedzy żeby ratować te włosy ! Mam drogie i dobre produkty fryzjerskie , chodzę na odnowy do dobych salonów ;/ Napewno ich nie zetne ... W końcu niebede na zapałke ! A do tego tylee pieniedzy poszło by do ściecia ;/ Więc prosze zanim mi napiszecie żebym je sciela pomyślcie czy same byście to zrobily bo nie sądze ![]() A może pora sie wybrac do dermatologa ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Totalnie spalone włosy ! :(
próbowałaś bardziej naturanych metod? np. olejków? ja też miałam suche kruszące się włosy, po dwóch - trzech mies. używania olejku kokosowego i rycynowego mam niemal zdrowe włosy
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez ewciaa92aa Czas edycji: 2009-11-23 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Polecam dokładnie przejrzeć podforum "Pielęgnacja włosów", dziewczyny napisały tam mnóstwo przydatnych porad dotyczących włosów
![]() ![]() ![]()
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Autorko
Zapewniam Cię, że mam o wiele gorsze włosy niż Ty i to z mojej własnej głupoty. 3 lata temu zapragnęłąm być blondynką za wszelką cenę (a miałam farbowane na czarno włosy ale farba się wypłukała więc farbowałam ze średnego rudawego brązu) Postanowiłam że kupie rozjaśniacz. U góry wyszły białe a im bardziej w dół tym ciemniejsze :/ koncówki wogóle nie chciały mi się rozjaśniać ale postanowiłam rozjaśniać do skutku. W sumie rozjaśniałam te włosy z 7 razy pod rzad dzień po dniu + do tego farbowania. Efekt jest taki, że od 3 lat nie mogę zapuścić włosów gdyż są poprostu sianowate, powykruszane, połamane mega suche poprostu istny horror na własne życzenie. Mam teraz włosy za ucho, troszke włosów sięga do ramion są strasznie "wycieniowane" - połamane. Pamiętam, że pomagał mi jedwab z biosilka, serum z Joanny i takie ampułki niebieskie z alfaparfu i jeszcze oliwa z oliwek. Zapomniałam dodać, że spaliłam sobie wtedy ok. 30 cm włosów!!!! Miałam włosy prawie do pasa a zostało mi pare piór sięgających troche za ucho. (te najdłuższe) Edytowane przez Blondiexxx Czas edycji: 2009-06-01 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Mi pomógł olejek rycynowy i nafta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
biegnij do apteki po nafte
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
To jakiej długości masz teraz włosy? Po ścięciu nadal źle wyglądają?
Musisz na spokojnie do tego podejść, przede wszystkim nie panikować. Czasami kosmetyki fryzjerskie nic nie pomagają a są drogie, to samo zabiegi w salonach. Zamieszczam kilka linków do pomocnych wątków ale wiem, że jest tego jeszcze więcej ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=290045 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=218725 http://www.wizaz.pl/forum/showthread...86008&page=159 http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=223661 Polecam olejek kokosowy świetnie nadaje się do zniszczonych włosów i najlepiej pozostawić go na noc. Z tego co pamiętam dziewczyny pisały też o domowych płukankach z różnych ziół. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Na pewno ktoś już o tym pisał, ale ja na Twoim miejscu spróbowałabym -moim zdaniem - najlepszej odżywki ratunkowej na świecie.
Żółtko jajka + olejek rycynowy. Tanie a o wiele bardziej skuteczne niż różne profesjonalne specyfiki. Mieszankę nakładasz na włosy zawijasz folią (może być foliowy czepek), na to zawijasz ręcznik i trzymasz godzinkę albo dłużej. Następnie spłukujesz i dokładnie myjesz włosy. Do zwyczajnie suchych włosów stosuje się to raz na tydzień, ale jak masz włoski rzeczywiście w tak fatalnym stanie jak opisujesz, to spokojnie możesz stosować 2-3 razy w tygodniu. Na pewno Ci nie zaszkodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:36.