![]() |
#61 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jak mogę schudnąć? Moja historia
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 |
Zakorzenienie
|
Gosiu na forum jest wbrew pozorom bardzo dużo młodych dziewczyn i bez problemów możesz przyłączać do innych wątków, bo nikt Cię stamtąd nie wyrzuci.
![]() A co ja mogę Ci radzić? Z tego co piszesz ograniczasz jedzenie; ćwiczysz, dlatego aż dziw, że nie chudniesz. Ja mam za sobą 10 kg i jakąś tam wiedzę zawsze. ![]() ![]() Pozdrawiam i życzę wytrwałości, Marzenka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
![]() Cytat:
![]() Zobacz Marzenka schudła 10kg! (WOooW) i na pewno udzieli Ci jakiś fajnych wskazówek! Wstawiaj jadłospis ![]() Gdyby cokolwiek szło nie tak, albo miałabyś jakieś wątpliwości - siadaj na Wizaż i pisz, na pewno Ci pomożemy ![]() Czekamy na uśmiechnięte zdjęcie ![]() Buziaki!! ![]() Edit pod dołączeniu zdjęcia: GOŚKA zaraz dostaniesz ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez hotmaui Czas edycji: 2008-07-26 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj o godzinie 10 zjadłam kawałek chleba z szynką i pomidorem Oraz ( wiem ze zgrzeszyłam i to bardzo) Kawałek białej czekolady;/ Później napisze resztę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
a ja zjadłam o godzinie 11 gdzieś tak ciemne pieczywo z serkiem bieluchem a potem będę mieć obiad czerwony barszcz i jakieś udka... :P a na kolacje nic nie będę jeść albo sam serek
![]() to dobry jadłospis, czy nie?
![]() |
#66 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 | ||
|
Cytat:
Cytat:
Zabierajcie się do czytania między innymi: 1) 10 przykazań żywieniowych: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=199694 2) Codzienne jadłospisy dziewczyn wg celów- redukcji wagi/utrzymania: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=251188 3) Przepisy na dietetyczne dana: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=67825 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Przyczajenie
|
![]()
hej a ja mam prawie 18 lat ( w grudnu skończe) wążę ponad 63kg w ubranu(pierzamie) i mam ok. 152czm wzrostu ( dawno się nie mierzyłam) . duzo siedze . w roku szkolnym ciągle tylko przy łąwie z książkami w szkole to samo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dlaczego? Proszę bardzo śniadanie - ładne. A gdzie II śniadanie? Obiad? Bez białka, więc niedobry! A podwieczorek? I KOLACJE SIĘ JE, BO INACZEJ SPOWALNIA SIĘ PRZEMIANĘ MATERII. Wniosek? Przy takim jadłospisie nie jest możliwe dłuższe odchudzanie. W pewnym momencie waga stanie ni'cholery nie będzie chciała spadać dalej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
|
Cytat:
Dziewczyny musicie same przegrzebać informacje z forum i uzupełnić swoją wiedzę! Jeśli NAPRAWDĘ chcecie stracić na wadze w zdrowy sposób - aby nie zrobić sobie krzywdy albo nie schudnąć na chwile. Wykorzystajcie to, że jesteście młodziutkie, im jest się starszym tym takie zadania są trudniejsze Do roboty! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
A może by tak jeszcze raz do dietetyka?
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, to racja im jesteście młodsze tym macie lepszy metabolizm do spalania kcal i łatwiej się chudnie! Wykorzystajcie to rozsądnie, ale nie psujcie go głupimi dietami. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
A ja bym Autorce wątku radziła wypróbować dietę South Beach. Może dziewczyny mnie nie poprą, ale dla mnie ta dieta była najlepsza z możliwych.
Można się załamać, kiedy podejmujemy tyle wyrzeczeń, a waga spada tak wolno. Przy diecie SB jest inaczej, chudniemy na początku bardzo szybko. Sama byłam na SB jakiś czas temu i schudłam jakieś 5-6 kg w ciągu pierwszych dwóch tygodni. Teraz przytyłam parę kg (jakbym jadła normalnie to bym nie przytyła - efekt jedzenia zbyt dużej ilości słodyczy, zbyt małej ilości warzyw i braku wysiłku fizycznego) i znowu wpadłam na dietetykę, żeby sobie przypomnieć co nieco o SB ![]()
![]() |
#75 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ładna dziewczyna z Ciebie!! I patrzac na zdjecie nie powiedzialabym ze masz nadwage, po twarzy tego nie widac;] w diecie widze ze sa osoby ktore Ci bardziej pomoga, moze kedys cos sie na tym znalam...w ciagu dwoch lat schudlam bardzo duzo do swojej wymarzonej wagi;] ale nestety wpadlam w anemie przez to odchudzanie wiec napewno nie bylo dobre... Tobie tylko poradzę, żebyś nie przesadzala i nie wpadla w anemie! Bo jak dostaniesz anemie to z odchudzania nici ![]() I mogę Ci jeszcze powiedzieć, że to duzo kosztuje..to zmienienie swojego zycia o 180stopni...ale jak ktoś chce to to zrobi i schudnie! ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
no hm nie będę jeść białka w obiedzie... lol, bez przesady, ja nie robie obiadów a po drugie jakoś tak jadłam i ile schudłam 12kg, a po trzecie zawsze jem kolacje a czasem nie...
![]()
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze dopiszę, że ja akurat jakiś czas po South Beach robiłam kontrolne wyniki badań (krew, cała morfologia i (bio?)chemia cokolwiek to znaczy, cholesterol, trójglicerydy - bo mam obciążenia genetyczne). I wszystko jest w jak najlepszym porządku.
![]() Z anemią miałam problem jako dziecko, od kiedy jestem wegetarianką nie mam z tym najmniejszego problemu - zawsze prawidłowe wyniki.
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Rozeznanie
|
A dla mnie to dziwne, że 14 letnia dziewczyna przeszła DIETĘ KOPENHADZKĄ
![]() ![]()
![]() |
#80 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
Może do końca nie zdajesz sobie sprawy jaką krzywdę sobie wyrządziłaś albo mogłaś. Taka dieta nawet dla 20, 30 latki jest niebezpieczna.
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
dziśiaj zjadłam : serek(bieluch),czarne pieczywko, a także szynkę.
![]() na obiad mam gołąbki... ![]()
![]() |
#83 |
Przyczajenie
|
hej .a ja chce włąsnie przyspieszyć metabolizm bo jak na osobe która ma nie doszłe 18 lat mam zły metabolizm. od dziecka mam z nim problemy i wokońcu powiedząłm sobie dość musze to zmienić ale nie wiem jak. próbowałam wszystkiego. piłam wiecej . rusząłam sie więcej. jadłąm rużne kombinacjie pokarmu by tylko.... no wiecie. i nic nie wiem co mam robić?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Raczkowanie
|
Dlaczego nie mogę schudnąć?! :(
hej. mam 16lat, 162cm wzrostu i ważę coraz więcej, aktualnie 59kg^^
na wakacjach bylam w super formie. treningi 2razy dziennie i do tego nie chcialo mi sie jesc, tzn.jadlam z umiarem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() moj kiedys super brzuszek nie jest juz taki super... w zwiazku z tym robie juz 22.dzien A6W. ostatnio mialam przez 2tygodnie treningi silowe(1,5h ciezkiej rozgrzewki, cwiczen silowych, typu brzuszki, pompki i cale mnostwo innych.) i dalej NIC ;( przytylam do 59kg!! ![]()
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego nie mogę schudnąć?! :(
Cytat:
![]() piszesz, że zaczęłaś jeść dużo owoców, niby ok, owoce są zdrowe ale akurat na diecie redukcyjnej niezbyt polecane w godzinach popołudniowych, bo to cukry proste ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Raczkowanie
|
Hmm powinnaś pić bardzo duże ilości wody niegazowanej, ok 2,5 - 3 litry dziennie, jeść pieczywo razowe, zrezygnować z masła, jeść DUUUUUUŻO owoców i warzyw (bez bananów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Np na śniadanie jeść jogurt najlepiej ze zbożami + kromkę chleba razowego, na lunch jabłko (duuuuużo jabłek, są bardzo zdrowe, soczyste, wypłukują toksyny z organizmu), na obiad coś ugotowanego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aha i jeszcze rano, po przebudzeniu wypić szkalnę ciepłej przegotowanej wody ![]() ![]() ![]() ![]()
...::: ...bo w oczach tkwi siła duszy... :::... Edytowane przez iza_wiosenna Czas edycji: 2008-12-24 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Raczkowanie
|
no to tak przykladowo...
![]() na sniadanie kawa na mleku z jedna lyzeczka cukru lub kakao, kanapka z ciemnego pieczywa posmarowana maslem albo serkiem ziarnistym z plasterkiem szynki, rzodkiewka. do szkoly dwie kanapki przewaznie takie jak w domu, jablko. w domu obiad, ale jedzony o roznych godzinach (wiadomo, raz koncze lekcje po 12, a raz po 16 :/ ). obiady rozne... w tygodniu przewaznie zupy jarzynowe, pomidorowe itp., albo makaron, ryz z sosem. na kolacje przewaznie kanapki czy platki i owoce...jablka, grejpfuty, mandarynki. a pomiedzy tymi posilkami do picia woda, herbata, mleko, czasem soki. czesto jakies jogurty owocowe i niestety batoniki, czekolada, ciastka. wiem, to ostatnie jest najgorsze, ale od malenkiego kocham slodycze. i nie jem ich jakos wyjatkowo duzo w porownaniu do poprzednich lat. tyle co zawsze... a mimo to waga roooosnie^^
![]() |
#89 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
na redukcji staraj się nie podjadać. jedz bardziej wartosciowe posilki, a nie powinnas miec ochoty na podjadania pomiedzy nimi. Pamietaj o NNKT (niezbedne nienasycone kwasy tluszczowe)!!!!!!! wiecej w watkach podwieszonych, mozesz tu -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=272647&page=153 poogladac redukcyjne jadlospisy i brac z nich przyklad. Generalnie, oblicz swoje zapotrzebowanie energetyczne i odejmij od tego ok. 300 kcal, a powinnas chudnac o ile masz pewna dawkę ruchu ok. 0,5-1kg na tydzien ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
![]()
Jak tak nagle się tyje, mimo bardziej racjonalnego odżywiania niż wcześniej, treningów itd to może wpływ maja hormony co?? A Może brałaś jakieś tabletki czy coś??
Ewentualnie może coś z tarczycą jest nie tak. Sama jestem tego żywym przykładem, wakacje 2005, w miesiąc mi dowaliło 8kg, kolejne dwa tygodnie i kolejne 2kg...łącznie z 47kg, zrobiło się 57, a zapewniam, że jadłam normalnie. Przyznaję, że byłam za chuda kiedyś, ale to była załamka w tak krótkim czasie tak utyć ![]() ![]() Może u Ciebie to nie tarczyca, ale radzę zrobić badania i sprawdzić. Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.