![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Czy znajdę kogoś zaczynającego studia lub studiującego na Akademii Świętokrzyskiej???
Bardzo chcialambym pogadac an temat uczelni,życia studenckiego,akademików,j ednym slowem wszystkiego co dotyczy Kielc
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy znajdę kogoś zaczynającego studia lub studiującego na Akademii Świętokrzyskiej???
Studiowałam w filii w Piotrkowie, wspomnienia mocno srednie. Ogroooomny bałagan, często było tak, iż przyjechałam na zajecia, a tu figa - wykłady odwołane, nikt nie uprzedził studentów. No i wszedzie, do załatwienia jakiejkolwiek sprawy, ogromne kolejki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy znajdę kogoś zaczynającego studia lub studiującego na Akademii Świętokrzyskiej???
no to niezle,ja juz ze sprawdzianu uzdolnień'' a la idol'' odniosłam wrażenie,niezłego bałaganu.Ale to czy wogóle bede studiowała,będę wiedziała dopiero 28 września:/może zapeszam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy znajdę kogoś zaczynającego studia lub studiującego na Akademii Świętokrzysk
ja studiuję na Akademii
skopiuje to co napisałam w innym watku, moje małe przemyslenia i wnioski co do AŚ Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy znajdę kogoś zaczynającego studia lub studiującego na Akademii Świętokrzysk
Ja studiuje teraz na AŚ ale w filii w Piotrkowie. Bałagan tam jest niemiłosierny. A w sesji to już wogóle lepiej sie nie pokazywać a żadnych dziekanatach sekretariatach itp, alebo zarezerwować sobie na takie rzeczy pół dnia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja studiuję na AŚ(zaocznie,w Kielcach) Filologię polską i jestem bardzo zadowolona. teraz nawet rozłożyli nam czesne na 6 rat. Plan ma być dostępny w necie już niedługo(tak mówiono nam w sekretariacie)Atmosfera bardzo przyjemna, kadra bardzo przyjaźnie nastawiona i "życiowa". Polecam wszystkim
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Postanowiłam odświerzyć wątek ponieważ interesuje mnie ten temat w tym roku. Co prawda jeszcze się nie dostałam na uniwersytet w Kielcach ale jak się dostane to będe musiała wybrac między nim a Krakowem. A więc wypowiadajcie się
![]() Aha...składałam na fizjoterapię dzienne. Nie tylko o uczelni ale również o życiu studenckim(co chyba bardziej mnie interesuje ![]() I również o samym mieście Kielce...czy są tam fajne miejsca gdzie można ciekawie spędzić czas itp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Jako kielczanka dam Ci dobrą radę- uciekaj do Krakowa jeśli się tylko dostaniesz czym prędzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Do Krakowa już się dostałam, złożyłam dokumenty i jestem już studenktą jednej z tamtych uczelni, ale kierunek w kielcach bardziej mnie interesuje niż ten na którym jestem w Krakowie, bardziej odpowiada moim zainteresowaniom. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem na jakiej jesteś w Krakowie uczelni, ale jednak Aś nie jest uczelnią wybitną. Tak jak było już wspomniane: panuje na niej chaos, nikt nic nie wie, brak informacji- ogóla dezorganizacja.
Pytałaś także o atmosferę: same Kielce nieduże, komunikacja ok jednak sam klimat tutaj hmm- raczej czas się tutaj zatrzymał. Próżno szukać ciekawych koncertów, fajnych knajpek, życie w lecie na głownym deptaku w tzw. ogródkach umiera o 21 etc. Akademiki chyba jedyna rzecz co do której nie słyszałam większych narzekań, ze znalezieniem ewentualnie mieszkania też mogą być problemy ( w Krk pewnie też), ale tutaj nie będzie chodzilo o cenę, a ogolne braki na rynku w tej kwestii. Życie studenckie- wiadomo zależy od ludzi, napewno zarówno tu jak i w Krakowie spotka się ciekawych ![]() Jeśli cenisz spokój i ogólnie pojętą monotonie w kwestii np życia kulturalnego to Kielce są dla Ciebie Ale wiadomo- kierunek studiów jest tutaj najważniejszy. Pozdrowienia z deszczowych Kielc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Co do miasta to...szczerze wolałabym Krakow jednak chyba kierunek jest ważniejszy niż miasto więc miałam nadzieje ze ktoś napisze coś dobrego o Kielcach
![]() Wspomniałaś coś o knajpkach, naprawde nie ma żadnych fajnych clubów itp? A np jak wyglądają juwenalia? Uczelnie coś organizują? I potem dzieje się coś na mieście, jest jakaś taka wspólna integracja studentów, wszyscy się bawią, piją ![]() I jeszcze takie jedno pytanko....czy ta uczelnia ma swój club? (zazwyczaj inne uczelnie np. w Krk mają takie swoje miejsca gdzie są organizowane imprezy dla studentów z ich uczelni). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
dopiero się natknełam, ale moge coś napisać o Kielcach
od października zaczynam studia na 3 roku politologii co do samej uczelni róznie to bywa, ale ja nie narzekam, na moim wydziale organizacja jest ok, z wykladowcami mozna się dogadac, mi studiuje sie tu dobrze oczywiscie kielce to nie krakow,gdzie jest duzy kontakt z kultura, prestiż uczelni i wicej studentów no ale co kto woli... przy uniwersytecie jest klub studencki WSPAK,gdzie sa koncerty (np. w zeszłym roku Strachy na Lachy) w tym roku juwenalia odbyły się i podobno było całkiem fajnie (ja w nich nie uczestniczyłam), jest tradycyjny pochód przez miasto a potem zabawa na polach przy politechnice, grile, piwko; mi osobiscie nie odpowiadaja zespoly ktore dla studentow graja, ale mysle ze z roku na rok bedzie lepiej jest w kielcach kilka klubow, znajdzie sie cos dla fanow house, ale i dla tych ktorzy sluchaja czegos mocniejszego nie jest to moze centrum kultury ale ja nie narzekam, jest spokojnie, miasto jest nieduze, komunikacja w porzadku mama nadzieje ze byłam pomocna jesli masz jakies pytania to służę ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ogólnie co do juwenaliów- w sumie jest jak wszędzie pod wiadomym względem- obserwuje coroczny rozwój imprezy ![]() A na jaki kierunek dostałaś sie w Krakowie jeśli można wiedzieć ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
co do Feela to mało kto o 22.00 gdy grali był kontaktowy, więc
![]() liczę że juwenalia będą coraz fajniejsze z roku na rok, o ile nie będzie problemów z urzedem miasta, bo czasem nie mogą się porozumieć z uczelniami ![]() ale grill na miesteczku pśk to coś ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Dziwisz się, że byly problemy po tym co było chyba 2 lata temu ?
Też bym się obawiała, ale kultura rośnie ![]() Dobra koniec o tym bo będzie, że nie na temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Co masz na myśli?
Ostatanio zastanawiałam się co można po tym robić i...sama niewiem. A fizjoterapia to jest jednak jakiś konkretny zawód. Jednak ostatanio coraz bardziej przekonuje się do tej inżynierii więc będe miała problem co wybrac...o ile się dostane wogóle. Jednak studiowanie dla samego studiowania (zeby było miło, fajnie i przyjemnie przez najbliższe 5 lat,a potem nie mieć co robić po tym kierunku)...chyba nie o to w tym wszystkim chodzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A po takiej fizjoterapii, masz rację Koleżanka skończyła na Aś wlaśnie i po obronie można powiedzieć pracodawcy już na nią czekali i odrazu zaczęła pracę. A i w trakcie studiów już pracowała niejako w tym zawodzie i miała całkiem dobre z tego pieniądze ( też na dziennych) To jeszcze nie ma wyników na Akademii, coś długo ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
A ja Kielce bardzo lubię i jeśli za rok przyjdzie mi stąd wyjechać, to będzie mi cholernie smutno
![]() Jeśli lubisz cisze i klimat, znajdziesz swoje miejsce na Placu Artystów, a Parku i w takich kawiarenkach jak Wesoła Kawka, Pod Aniołem, czy Atmosphere. Jeśli lubisz imprezować, polecam świetny Efekt Motyle czy Impuls, być może ktoś bardziej obeznany w klubach poleci coś jeszcze. Jeśli podobnie jak ja, jesteś rockową duszą, polubisz Tunnel, Dziurke, czy klub studencki Wspak ![]() A co do kierunku, to fizjoterapie studiuje tam moja przyjaciółka i jedyne na co narzeka, to niezbyt trafiona grupa xD Ja sama zastanawiam się nad podjęciem studiów w AŚ, myślę jeszcze o U Warszawskim. Wiem że w UW na pewno zdobęde lepsze doświadczenie, ale tak mi żal opuszczać Kielce, że chyba w końcu w nich zostane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę podziwiam lokalny patriotyzm
![]() Gdybyby tylko tutaj był taki UW albo UJ, byłoby całkiem znośnie ![]() Co do Kawki się zgodzę- dobre rzeczy tam maja ![]() Ps. Immaginary, na co sie wybierasz ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Wyniki już były. Nie dostałam się, jestem na liście rezerwowej.Do wczoraj był termin składania dokumentów. Liczę na to żę duzo osób porezygnuje i jakimś cudem się dostane.
A tak swoją drogą dzwoniłam ostatanio na UŚ dowiedzieć się coś więcej do działu rekrutacji to pani nic nie wiedziała bo jak to ona stwierdziła nie należy do grupy osób rekrutujących i z jeszcze takimi pretensjami ze mną rozmawiała jak ja wogóle miałam czelność zadzwonić i się pytać o cokolwiek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ewenatualnie życzę powodzenia
![]() Co do tej miłej pani- wszędzie się takie trafiają czy to akademia, UW czy inny Uj- najlepiej chyba osobiście się dowiadywać, ale wiadomo niezawsze można. Tym razem pozdrowienia ze slonecznych już Kielc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
A chciałam sie jeszcze zapytac czy są tam jakieś centra handlowe?
Z tego co się orientuje to chyba są więc Kielce chyba nie są tak bardzo do tyłu jak koleżanka wyżej napisała:? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpisz w google "galeria echo" i wyskoczy. Ale z tego co sprawdzałam na stronie inwestycji kieleckich mają w ciągu kilku lat powstać dwa, ale juz takie z prawdziwego zdarzenia. Znam takich, którzy jeżdzą do Krakowa bo tutaj niby nic nie ma, ale przy odrobienie woli jest- mnie się nie chce jeżdzić, a na braki nie narzekam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
A czy ta uczelnia ma jakieś swoje forum?
Jeśli tak to poprosze o linka. Nie moge nic znaleść w necie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Oj tego to Ci nie powiem, może agami87 coś będzie wiedziała jeśli jeszcze tutaj zajrzy.
Może czegoś dowiesz się na forum na nk, ale pewnie coś nieoficjalnego też jest. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Jeśli zostane w Kielach to na kierunku filologia polska z wiedzą kulturoznawczo-filozoficzną, albo jakimś podobnym, a w Wawie mam tego typu kierunków na pęczki, więc się nie moge zdecydować
![]() A ze sformułowaniem "Kielce do tyłu w kwestii mody" miałam na myśli, że tutejsze centra i sklepy są niewielkie, a ich zasoby nie zawsze bogate, więc wypadają dość szaro w porównaniu z taką Galerią Kazimierz, w której na wejściu opadła mi szczęka xD Co nie znaczy że nie można się tutaj fajnie ubrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.