![]() |
#1651 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Ciesze sie, ze ma glowke na dole i nie jest poprzeczny. Nie wiem tylko czemu ruchow nie czuje u gory nad pepkiem. Ten lekarz tez stwierdzil, ze lozysko mam na przodzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1653 |
Zakorzenienie
|
Ania
kurcze trudna sytuacja, ale jednak w tym momencie starsza córka da sobie na pewno radę, a dzidzia mozliwe że jest zagrożona i trzeba ją postawić na pierwszym miejscu... Wg mnie na wszelki wypadek lepiej zażyć sterydy i w ostateczności niech założą pessar, wtedy po powrocie do domu będziesz mogła sobie pozwolić na więcej niż tylko leżenie. Trzymaj się mocno, daj znać co postanowiłas ![]() Uff ja uprasowalam już cześć rzeczy, może 1/3. Teraz pora na kolejne prania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1654 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Żeby nie było, że jestem jakąś fanatyczką żłobkową ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1656 |
Zakorzenienie
|
Chloe
ja zazdroszczę Ci tego przyrostu wagi synka, ja czekam do poniedzialkowej wizyty i boję się że mała nie przybrała. Jakos tak mnie obawy nadchodzą że cos będzie nie tak, obym się myliła! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1657 |
Raczkowanie
|
Aniu, dziewczyny już wszystko Ci napisały, ja tylko dodam, że trzymam kciuki i jestem z Tobą myślami. Też mam takiego małego szkraba więc wiem jak ciężko się rozstać ale sytuacja jest zbyt poważna żeby tym się sugerować. Daj znać co postanowiłaś. Trzymaj się kochana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1658 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#1659 |
Zakorzenienie
|
Pojechałam na ip. Szyjka jest rzeczywiście krótka. 2cm zaledwie. Zostawili mnie. Już dostałam zastrzyk na płucka dla Małego. Leżę pod ktg ale skurczów brak tylko Miki fika. Jutro pewnie po wizycie będę wiedzieć więcej. Lekarz dyzurujący zaleca pessar ale to lekarz prowadzący na oddziale będzie decydował.
Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
#1660 |
Zadomowienie
|
Aniu trzymaj się kochana! też bym sie polożyła do szpitala. Jeśli potwierdzi się opinia Twojej ginekolog, to nikt Cię tam siła nie będzie trzymał.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1661 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem w szoku, ze az tyle urosl w sumie. Tylko bylam spokojna bo mimo, ze brzuch turbo nie urosl to jego ruchy sa z dnia na dzien konkretniejsze. Jest po 22 i oczywiscie zaczela sie impreza w moim brzuchu. Ten lekarz z dzis tez byl w szoku jak mnie zobaczyl, ze to juz 7 mc. Kupilam przewijak tez ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() ![]() |
![]() |
#1663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1664 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I ona ja czuje taki ból jak dłużej pochodzę. Ale nie na deugi dzień, tylko w trakcie i jak usiade to przechodzi. Takiw jakby rozciąganie, kolka, cos w tym stylu. Chloestic ale słodki ten przewijak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1665 |
Raczkowanie
|
Aniu trzymaj sie!
Powiem Wam, że trochę zaczynam sie martwić. Tutaj nie sprawdzają długości szyjki w ogóle, nie mówiąc o badaniu ginekologicznym :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1667 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tymbardziej że wyczytalam na facebooku w grupie sierpniowych mam jedna mama miała nagłą cesarkę. Bo trafiła ze skurczami które wywołała infekcja. Dziewczyna nie ma nic, fotelika, ciuszkow, imienia.. Dzidziuś wcześniak, ale ma się dobrze. Koleżanka mi napisała właśnie, że z szkolenia jedyne co straciłam to kolacja. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1668 |
Zadomowienie
|
Ania podjęłaś dobrą decyzję z tą ip. Zajmą się Tobą i małym kilka dni i wszystko będzie dobrze, a nie wiadomo jak by było jakbyś "normalnie" dalej funkcjonowała z niewiedzą o zagrożeniu dla dzidziusia. Życzę zdrówka i mało nerwów o córcię, bo pewnie ona i młody w brzuchu to Twoje dwa zmartwienia
![]() Panterka nie masz co żałować tej biedronki bo ja byłam w poniedziałek w trzech, żeby kupić płyny, gratisowych chusteczek nie mieli (niech się wypchają:p) i oprócz biedronkowych produktów nie było nic z oferty (np. Nivea). Do jutra/ piątku to już na nic bym nie liczyła... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Zakorzenienie
|
acidka, Berenika no ja jestem praktycznie pewna że to skóra boli, bo jak się tam dotykam to to nie jest ból w środku tylko właśnie jakby samej powłoki skórnej. Dlatego się nie martwie, ale dość mocno to uciążliwe. Chodzę dziś troche jak kaczka. No trudno trzeba wytrzymać.
ania90 dobrze, że pojechałaś! Teraz jesteś pod fachową opieką. Trzymam kciuki! A taka skracająca się szyjka to daje jakieś konkretne objawy? Czy to takie bezobjawowe jest zupełnie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1671 |
Zakorzenienie
|
Aleks sie chyba do nas wypina 🤣FB_IMG_1526505389183.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1672 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1673 | |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. Wiem że to była jedyna słuszna decyzja jaką mogłam podjąć. Prawda jest taka że Asia już jest poza moim brzuchem, może się nią zająć tata/babcia/dziadek/ciocia a o Mikołaja mogę zadbać tylko ja. Jest mi ogromnie przykro że musiałam Asię zostawić ale tak musi być, musiałam sobie to ułożyć w głowie bo inaczej bym zwariowała w tym szpitalu a ten stres nie pomaga Mikołajowi w ogóle.
Dziewczyny nie stresujcie się swoimi szyjkami, moja jest po prostu słaba już od pierwszej ciąży, tak mam i już. Lekarz który skierował mnie do szpitala powiedział że w każdej kolejnej ciąży ta szyjka będzie jeszcze słabsza. Co do objawow to ja mam napinanie brzucha, czasami dość bolesne i ból w kroczu (ale nie wiem czy jest to związane z szyjką). Mam nadzieję, porozmawiam z lekarzem prowadzącym tu w szpitalu żeby spróbowali ten pessar, nie ważne ile miałoby to kosztować bo chyba nie jest refundowany. Ale trudno. Chciałbym tylko nie zostawać tutaj do końca ciąży. Proszę, te które są wierzące pomodlcie się za nas i proszę o kciuki żeby udało się odnosić ciążę bez konieczności leżenia w szpitalu do końca bo na tym zależy mi najbardziej. Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 05:01 ---------- Poprzedni post napisano o 04:57 ---------- Cytat:
![]() U nas na majowkach też była dziewczyna, od polowy ciąży miała 1,5cm rozwarcie i donosila ciążę. Takie historie dają mi nadzieję że i z moim synkiem będzie wszystko ok. Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1674 |
Rozeznanie
|
Ania90 nawet mi przez myśl nie przeszło że mogłabyś zostać w szpitalu do końca ciąży. W internecie piszą że pessar zakłada się zwykle w gabinecie. Nie masz skurczy, jak założą pessar wypuszczą Cię na pewno.
U mnie objawem skracającej szyjki był ból brzucha jak na okres i plamienie, ale to w dniu porodu już się działo. A to że ktoś urodził teraz a ma termin na sierpień takie sytuacje się zdarzają oczywiście, ale nie musimy panikować że jeszcze któraś nic nie ma z racji tego że to dziecko leży w inkubatorze i fotelik samochodowy czy inne rzeczy przez kilka tygodni mu nie potrzebne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1675 |
Zadomowienie
|
Ania90 podjęłaś słuszną decyzję, trzymaj się kochana i bądź tylko dobrej myśli
![]() Limonka no i schudłam w sumie 1kg na tej naszej diecie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1676 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A Aleks super się wygina ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1677 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Wygnalam moich chłopców z domu. I teraz leżę i myślę co tu na śniadanie sobie zrobić... Tymbardziej że mąż zapomniał wczoraj kupić chlebek.. ![]() Jadzia ma disco w brzuchu. Dawno już tak nie reagowala rano, może dlatego że ja od wstania z łóżka ciągle chodzę. Miałam zamiar dziś poprac trochę rzeczy, tak żeby może jednak tą torbę szpitalna przygotować tak by tylko ewentualnie dorzucić.kosmetyki i ręczniki, ale pogoda się skiepscila i nie wyschnie mi na dworze. ![]() Kasia, tak, takie rzeczy się zdarzają i niestety z naturą się nie wygra. I masz rację, że tako maluch to malo co potrzebuje poza kangurowaniem i troską mamy. Ale mimo wszystko to gdzieś uświadamia że nie wiadomo kiedy może się zacząć poród. A jak znam siebie, to ja lubię mieć wszystko zaplanowane, przygotowane. Jak mam się potem wsciekac na męża że zapakowal nie to co trzeba to szkoda nerwów. ![]() Anka czekamy na wieści. Pessar raczej nie jest refundowany ale na pewno pomocny. Ostatnio w poczekalni słyszałam jak dziewczynie założyli pessar w 28 tc, zdjeli w okolicach 37, ją skurcze zaczęły brać w 41 a koniec końców miała cesarkę. Więc jest duża szansa na dotarcie choć do 36 tc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1678 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co na ból gardła możemy brać? Coś mnie zaczęło rozkładać
![]() |
#1679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Alingles, każda taka historia powoduje, że napawam się większym optymizmem ![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Już pognałam męża, żeby Zdrowaśkę i za Was odmówił. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:10.