Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-17, 07:40   #2311
Esti10
Zakorzenienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Zupa z botwinki omomom chodzi za mną od dwóch dni może w piątek upoluje botwinkę w końcu to zrobię problem tylko taki że mąż nie lubi no ale cóż

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Pdciagniesz to pod zachcianki ciazowe i nie ma wyjscia musi to jakos zniesc

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ----------

Ja lece zaraz oddac krew i mocz . We wtorek wizyta u ginki
Jak to milo wstac byc na czczo i poki co nie czuc mdlosci zobaczymy jak bedzie w aucie ale ogolem mila odmiana od poczatku ciazy

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Planuje zrobic to ciasto kruche z platkow owsianych z malinami
Maliny mam zamrozone z dzialki trzeba uzyc zeby zrobic miejsce na nowe z tego seoznu wiec akuat

Ogolem ma bardzo fajne przepisy na tej stronie dziewczyna niektore latwe wiec bede testowac

Edytowane przez Esti10
Czas edycji: 2018-05-17 o 07:41
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 08:59   #2312
awusia
Zadomowienie

Dzien dobry!
Zapomnialam wczoran napisac ze trafilam na wyprzedaz u rodzicow w lidlu i kupilam chuste do noszenia dziecka za 10zl ktoras z Was cos slyszala o niej?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

awusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 09:34   #2313
Heledore
Zakorzenienie

Nie słyszałam o chuście z Lidla. Ale zastanawia mnie dlaczego chusty są tak drogie i czy zrobiłoby to jakąś różnicę gdyby po prostu kupić 5m dobrego materiału i go obszyć. Hmmm....
Widziałam też chusty niemarkowe w sklepach dla niemowląt za około 50zl. Nowe.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 09:45   #2314
mwmwm91
Raczkowanie

Bry

U nas na szczęście żadnych większych remontów nie będzie na razie, mieszkamy w budynku z 2012 roku, więc nie trzeba wymieniać instalacji i kuć ścian. Ale w bloku moich rodziców kilka lat temu, jak jeszcze tam mieszkałam, to były takie remonty, że szału można było dostać Niestety, blok z lat 80, wszyscy się wzięli za wymianę okien, rur, nowi lokatorzy postanowili zmienić układ ścian... No i trudno, to są przyjemności mieszkania w bloku, może tak jak pisze bambusiek - przy większym remoncie miło jest zostawić sąsiadom kartkę z prośbą o wyrozumiałość, ale przy wierceniu kilku dziur? Ja też z tych "wrednych" jestem - chociaż z drugiej strony nie powinnam tego może uważać za wredność, bo po prostu chcę skorzystać z mojego prawa do robienia hałasu w określonych godzinach

bambusiek uważaj z kabanosami, z tego co czytałam nie wszystkie nadają się dla ciężarnych ze względu na niedostateczną obróbkę cieplną mięsa.

awusia z tymi chustami to jest dłuuugi temat, ja na początku planowałam dziecko chustować, ale głownie dlatego, że wiem, że będzie mi ciężko nosić wózek po schodach, a na spacer i do sklepu trzeba wyjść. Ale wręcz się wystraszyłam, bo wiele stron przestrzega przed nieumiejętnym zawiązaniem chusty, bo dziecko może się udusić... Więc najlepiej przejść jakieś szkolenie. A co do samych chust, to wiem, że mają one różne rodzaje splotów i na początek jest polecany jakiś tam konkretny, a jak szukałam chust o tym właśnie splocie to oczywiście były najdroższe. Trochę bym się martwiła, że taka za parę zł ma niedostateczną wytrzymałość, coś się gdzieś naciąga, nie przepuszcza powietrza itp i robi krzywdę dzidzi.

Ale się gastro forum zrobiło Ja dziś może też coś upichcę, ale póki co wciągnęłam się w książkę ("Słowik") i zobaczymy na ile starczy mi czasu Mąż próbuje się trochę odchudzić (albo chociaż nie przytyć ), a mam jeszcze na stanie zupkę z dyni, więc w sam raz dietetycznie Ostatnio u nas było tak, że ja na coś miałam ochotę to robiłam/kupowałam, ale ochota szybko mijała, więc ja zjadłam trochę a resztę on...
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 09:56   #2315
wuncek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Nie słyszałam o chuście z Lidla. Ale zastanawia mnie dlaczego chusty są tak drogie i czy zrobiłoby to jakąś różnicę gdyby po prostu kupić 5m dobrego materiału i go obszyć. Hmmm....

Ja teżnie słyszałam o tej z lidla.
Ale nie, jeśli chodzi o kupno i obszycie materiału to nie jest to samo
Chyba że znajdziesz takie dobre składy.
Ale zasada jest jedna, więcej warta jest chusta używana niż nowa, bo jest "złamana". Do tego, chusty różnią się składami i nośnością, dlatego chusta za 1000 zł już mnie nie szokuje. Niestety nie będę takiej mieć, choć może wygram w totka to kupię
wuncek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 09:57   #2316
lykki
Zadomowienie

Dziewczyny, które mają sukienkę z HM (to czarną albo w paski za 59.90 zł) - jak wypada rozmiarowo?

I jeszcze mam pytanie co do kół w wózkach - jaka jest różnica w pompowanych bebetto a nie pompowanych w cybex? Czy to aż tak ważne?
lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 10:06   #2317
Polinezyjka
Zakorzenienie

zielona hortensja
gratuluje udanej wizyty

Mila
tak jeszcze w temacie - kiedyś nie było usg, dowiedzialabyś się jak byś urodziła że to syn
Moja teściowa bardzo chciała córkę, jak pokazali jej mojego męża to od razu ryk, że to nie córka. Ale jakoś szybko doszła do siebie. Zaś jak rok później urodziła mojego szwagra, to położne wiedzialy, że to ma byc córka - oan przyniosła tylko różowe rzeczy dla niego, wiec że miał dużo włosów to najpierw zabrały dziecko na wymycie (kiedyś nie pokazywali dziecka od razu po SN) i zrobili mu kucyka i jej pokazali, że ma śliczną córeczkę z siusiakiem.
No to mówiła, że depresje miała straszną po porodzie - wyrzut hormonów + to, że tak bardzo chciała córkę a tu drugi synek.

izaa
gratuluje syneczka <3

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Zapomnialam wczoran napisac ze trafilam na wyprzedaz u rodzicow w lidlu i kupilam chuste do noszenia dziecka za 10zl ktoras z Was cos slyszala o niej?

Nie znam takiej i bym na pewno takiej nie używała ja dużo nosiłam w chuście, i wszystkie kupiłam używane (już mięciutkie) i sprzedałam je za tą cenę za jaką kupiłam
Ale jedną jedną sobie zostawiłam <3 oscha roses - tą zieloną.
Druga, też moja ukochana, boziuniu tęsknię za tą drugą i na pewno kupie z tej firmy ale inny kolor tym razem to drugą bardzo szybko sprzedałam, aż mi smutno było się z nią rozstawać heh tyle się w niej z Sarą tuliłyśmy eh
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1287.jpg (224,4 KB, 47 załadowań)
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-17, 10:14   #2318
awusia
Zadomowienie

Ok poczytalam o tej chuscie. Jej cena byla 70zl. Wprawne trenerki ja dobrze ocenily dla maluszka. Nalezy wyprac i zawiazc po swojemu, ale jest spoko. Ma dobry splot i jest miekka po praniu w suszarce na poczatek i zapoznanie z tematem polecana. Jedna wiazala 11kg dziecko i juz gorzej szlo ale niemowlak da rade. Wiec jestem szczesliwa bo chcialabym chustowac ale nie wiem czy nam pojdzie a chusty maja mega drogie ceny. W moim miescie sa warsztaty wiec sie planuje zapisac jak juz dziec bedzie:S ogladam na yt taka fajna dziewczyne i tez uczy chustowac i ma mega minimalistyczne podejscie do dzieci. Jak ja.
Ok a co myslicie o wielrazowych pieluchach?

Stary 2018-05-17, 10:19   #2319
Polinezyjka
Zakorzenienie

Cytat:
Ok poczytalam o tej chuscie. Jej cena byla 70zl. Wprawne trenerki ja dobrze ocenily dla maluszka. Nalezy wyprac i zawiazc po swojemu, ale jest spoko. Ma dobry splot i jest miekka po praniu w suszarce na poczatek i zapoznanie z tematem polecana. Jedna wiazala 11kg dziecko i juz gorzej szlo ale niemowlak da rade. Wiec jestem szczesliwa bo chcialabym chustowac ale nie wiem czy nam pojdzie a chusty maja mega drogie ceny. W moim miescie sa warsztaty wiec sie planuje zapisac jak juz dziec bedzie:S ogladam na yt taka fajna dziewczyne i tez uczy chustowac i ma mega minimalistyczne podejscie do dzieci. Jak ja.

No są drogie ale dużo jest plecionych ręcznie i naprawde te składy jakie mają no to wymagaja wyższej ceny plus to jak wyglądają można zawsze mieć zwykłego paskudnego pasiaka hehhe
no a najważniejsze - naprawdę, jak każdą chustę sprzedałam po tyle co kupiłam

Dla mnie zresztą czas chustowania był za krótki, teraz zamierzam poszaleć mieć może wiecej chust jak finanse pozwolą bo potem więcej dzieci nie bedę mieć daltego to ostatni raz gdy będę chustować swoje maleństwo
21 tc córeczka
Stary 2018-05-17, 10:20   #2320
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:

Ja myślę, że wielorazowe są spoko jeśli planujesz mieć co najmniej 2 dzieci Inaczej wychodzi to drożej niż pampersy (a przynajmniej ja trafiłam na takie zestawy, które wychodziły drożej w porównaniu do ceny pampersów, a wiadomo, nawet jak używasz wielorazowych, to w określonych sytuacjach i tak potrzebujesz pampersa - co prawda czytałam, że na krótkie spacery mamy zabierają woreczek i wożą tę brudną pieluchę ze sobą po okolicy, ale są sytuacje, w których wolisz się jej pozbyć ). Dochodzi jeszcze kwestia zdrowia pupy, niby w wielorazowych dzieci mają mniej odparzeń (jeśli dobrze się pieluch używa), ale moje koleżanki używały raczej jednorazowych i nie miały większych problemów, więc ja chyba też postawię na jednorazowe.
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 10:24   #2321
awusia
Zadomowienie

No ja na poczatek tez. Bo trzebaby kupic ten maly rozmiar a potem juz uniwersalne.. mysle o jakis eko pieluchach. Skoro mnie odparzaja podpaski i papier toaletowy bielony to malucha pewnie tez bedzie.. mam mega alergiczna skore, wiec podejrzewam ze latwo nie bedzie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-17, 10:25   #2322
wuncek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
Ja myślę, że wielorazowe są spoko jeśli planujesz mieć co najmniej 2 dzieci Inaczej wychodzi to drożej niż pampersy (a przynajmniej ja trafiłam na takie zestawy, które wychodziły drożej w porównaniu do ceny pampersów, a wiadomo, nawet jak używasz wielorazowych, to w określonych sytuacjach i tak potrzebujesz pampersa - co prawda czytałam, że na krótkie spacery mamy zabierają woreczek i wożą tę brudną pieluchę ze sobą po okolicy, ale są sytuacje, w których wolisz się jej pozbyć ). Dochodzi jeszcze kwestia zdrowia pupy, niby w wielorazowych dzieci mają mniej odparzeń (jeśli dobrze się pieluch używa), ale moje koleżanki używały raczej jednorazowych i nie miały większych problemów, więc ja chyba też postawię na jednorazowe.
Myślę jak Ty Podziwiam dziewczyny które używają wielorazowych, jednak jest to dodatkowe obciązenie, dodatkowy obowiązek prania. Ja tam wolę jednorazówki i jestem przerażona tym, ze dziecko kiedyś jej nie będzie mieć :P
wuncek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 10:29   #2323
zielona hortensja
Rozeznanie

Awusia, a jaki kanal na youtube ogladasz? Tez raczej mam minimalistyczne podejscie wiec sobie chetnie spojrze
Stary 2018-05-17, 10:31   #2324
Polinezyjka
Zakorzenienie

Wielorazowe - mam i używałam tylko w czasie odparzeń by się pupa mogła wygoić. ale za wygodna jestem ciężko byłoby mi cały czas używać wielorazówek
21 tc córeczka
Stary 2018-05-17, 10:34   #2325
Mila 23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Polinezyjka Pokaż wiadomość
zielona hortensja
gratuluje udanej wizyty

Mila
tak jeszcze w temacie - kiedyś nie było usg, dowiedzialabyś się jak byś urodziła że to syn
Moja teściowa bardzo chciała córkę, jak pokazali jej mojego męża to od razu ryk, że to nie córka. Ale jakoś szybko doszła do siebie. Zaś jak rok później urodziła mojego szwagra, to położne wiedzialy, że to ma byc córka - oan przyniosła tylko różowe rzeczy dla niego, wiec że miał dużo włosów to najpierw zabrały dziecko na wymycie (kiedyś nie pokazywali dziecka od razu po SN) i zrobili mu kucyka i jej pokazali, że ma śliczną córeczkę z siusiakiem.
No to mówiła, że depresje miała straszną po porodzie - wyrzut hormonów + to, że tak bardzo chciała córkę a tu drugi synek.

izaa
gratuluje syneczka <3

Nie znam takiej i bym na pewno takiej nie używała ja dużo nosiłam w chuście, i wszystkie kupiłam używane (już mięciutkie) i sprzedałam je za tą cenę za jaką kupiłam
Ale jedną jedną sobie zostawiłam <3 oscha roses - tą zieloną.
Druga, też moja ukochana, boziuniu tęsknię za tą drugą i na pewno kupie z tej firmy ale inny kolor tym razem to drugą bardzo szybko sprzedałam, aż mi smutno było się z nią rozstawać heh tyle się w niej z Sarą tuliłyśmy eh
Ja wiem... zdaje sobie z tego sprawę . Na terapi temat chłopców byl przegadany tysiąc razy. Dlatego myslalam ze mam to za sobą. Nie sądziłam że pragnienie dziewczynki tak głęboko we mnie siedzi i bardzo byłam zaskoczona i sama zasmucona moją reakcja...
Po prostu ma razie muszę się pożegnać z marzeniem. Pochowac to pragnienie.
Niestety nie mogę patrzeć na ciuszki dla dziewczynek nie mogę patrzeć na same dziewczynki. Nie chce oglądać zdjęć córek mojej siostry. Bardzo mnie to martwi.
Wczoraj poszłam do CiA na siłę zobaczyc cos dla chłopca... było nawet coś fajnego ale wyszlam ze sklepu bo czułam ze zemdleje.

Mam nadzieję że to minie.
Ja chyba za bardzo podświadomie wyobrażałam sobie moja córeczkę. O chlopcach nie mam pojęcia. Nie wiem jak sie bawić co robić o czym rozmawiać.... Nie mam obrazu siebie z małym chłopcem. Co będzie po porodzie ? Boję się mojej reakcji jak dostanę malego na ręce.

To malutki chłopczyk .... A ja sie go boje. Wiem że będzie mmoe bardzo potrzebował. Czy będę umiała mu zapewnić wszystko?

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Jak zobaczyłam na 1 stronie ze ktoś dopisał Mila 23 chłopiec myslalam ze padnę..

Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie
Mila 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 10:34   #2326
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:

To nie dla mnie. Jakoś nie przekonuje mnie to, że miałabym je prać. Nie będę się oszukiwać i pampersy są dla mnie wygodniejszą formą po prostu.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 10:42   #2327
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mila 23 Pokaż wiadomość
Ja wiem... zdaje sobie z tego sprawę . Na terapi temat chłopców byl przegadany tysiąc razy. Dlatego myslalam ze mam to za sobą. Nie sądziłam że pragnienie dziewczynki tak głęboko we mnie siedzi i bardzo byłam zaskoczona i sama zasmucona moją reakcja...
Niestety nie mogę patrzeć na ciuszki dla dziewczynek nie mogę patrzeć na same dziewczynki. Nie chce oglądać zdjęć córek mojej siostry. Bardzo mnie to martwi.
Wczoraj poszłam do CiA na siłę zobaczyc cos dla chłopca... było nawet coś fajnego ale wyszlam ze sklepu bo czułam ze zemdleje.

Ja chyba za bardzo podświadomie wyobrażałam sobie moja córeczkę. O chlopcach nie mam pojęcia. Nie wiem jak sie bawić co robić o czym rozmawiać.... Nie mam obrazu siebie z małym chłopcem. Co będzie po porodzie ? Boję się mojej reakcji jak dostanę malego na ręce.

To malutki chłopczyk .... A ja sie go boje. Wiem że będzie mmoe bardzo potrzebował. Czy będę umiała mu zapewnić wszystko?

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Jak zobaczyłam na 1 stronie ze ktoś dopisał Mila 23 chłopiec myslalam ze padnę..

Mila z chłopcem bawisz się tak jak z dziewczynka. Dla mnie różnicy nie ma. Mój maluch ma prawie 14 miesięcy i ostatnio u mojej siostry spodobał mu się wózek dla lalek. Mój mąż był zbulwersowany, A ja mu jeszcze lale dałam. Niech się uczy od małego bycia dobrym tatą jedynie czego żałuję to czesania warkoczykow i sukieneczek. Ale kto wie może do 3 razy sztuka myślę, że mąż Ci dużo pomoże i zobaczysz będzie dobrze. Spróbuj spojrzeć na to laskawszym okiem wiem, że łatwo się mówi, ale może przez chwilę nie myśl o tym.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-17, 10:49   #2328
zielona hortensja
Rozeznanie

Powiem ci Mila, ze ja bardzo chcialam dziewczynke, bo chcialam miec z nia taki kontakt jaki ja mam ze swoja mama. Jest chlopak. Teraz wiec sie zresetowalam i mysle o wszystkich rodzinach dookola mnie w ktorych matki maja super kontakt ze swoimi synami (moj maz pierwszym przykladem). I mysle sobie ze to ode mnie zalezy zeby te wiez zbudowac

No ale pewnie troche czasu ci zajmie oswojenie sie z ta mysla. Spokojnie, daj sobie ten czas.
Stary 2018-05-17, 10:53   #2329
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona hortensja Pokaż wiadomość
Powiem ci Mila, ze ja bardzo chcialam dziewczynke, bo chcialam miec z nia taki kontakt jaki ja mam ze swoja mama. Jest chlopak. Teraz wiec sie zresetowalam i mysle o wszystkich rodzinach dookola mnie w ktorych matki maja super kontakt ze swoimi synami (moj maz pierwszym przykladem). I mysle sobie ze to ode mnie zalezy zeby te wiez zbudowac

No ale pewnie troche czasu ci zajmie oswojenie sie z ta mysla. Spokojnie, daj sobie ten czas.
Masz dużo racji! Ja dodatkowo myślę, że muszę być najlepsza mamą i później teściową. Tak, żeby dzieci chciały mnie na starość odwiedzać. Wiadomo córka zawsze ciągnie do matki, A synowe do tesciowych niekoniecznie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-17, 11:27   #2330
Mila 23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zielona hortensja Pokaż wiadomość

Ale co co znaczy mieć dobry kontakt z synem ? Ja patrzę na córki mojej siostry i po minie rozpoznaje czego im potrzeba .

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Mila z chłopcem bawisz się tak jak z dziewczynka. Dla mnie różnicy nie ma. Mój maluch ma prawie 14 miesięcy i ostatnio u mojej siostry spodobał mu się wózek dla lalek. Mój mąż był zbulwersowany, A ja mu jeszcze lale dałam. Niech się uczy od małego bycia dobrym tatą jedynie czego żałuję to czesania warkoczykow i sukieneczek. Ale kto wie może do 3 razy sztuka myślę, że mąż Ci dużo pomoże i zobaczysz będzie dobrze. Spróbuj spojrzeć na to laskawszym okiem wiem, że łatwo się mówi, ale może przez chwilę nie myśl o tym.

Mój mąż jest super. I bardzo mi pomoże. To mnie bardzo cieszy. Ja tez nie mam nic przeciwko wózków dla chłopców.

Stary 2018-05-17, 11:56   #2331
catarynca
Raczkowanie

Cytat:

Mila mogę usunąć jeśli chcesz jeśli info o płci się pojawia lub termin wizyty i zdążę to wyłapać, to dopisuję po prostu.

Każda z nas miała jakieś wyobrażenia. Też chciałam córkę, a będzie synek. No cóż, jedynie sukieneczek i różu nie będzie może następnym razem się uda ja 11 lat miałam tylko siostrę, później się kolejna pojawiła, ale z tą jedną to takie bójki szły no i nie zawsze chciała się ze mną bawić, ech... kuzyn przychodził z pomocą u mnie patrząc na rodzeństwo (2 siostry i brat), to właśnie brat jest najbardziej pomocny i wszystkim się dzieli. I ostrożny! Wychodzimy z nim na miasto, spotykamy znajomych i wyciągają do niego rękę, żeby się przywitać, a on nie podaje, bo "ja go nie znam"

Stary 2018-05-17, 12:10   #2332
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry!

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
Nie ryzykowałabym z robieniem chusty na własną rękę - to musi być materiał o odpowiedniej nośności, naciągu, bez jakichkolwiek wad.

Ja mam chustę Nati, kupioną przy likwidacji sklepu internetowego. To jest taka ze średniej pòłki, najzwyklejsza tkana.
Uczyłam się z yt wiązać, akurat nie było wtedy u nas kursòw. Potem skonsultowałam poprawność ze specjalistką.
Ja dużo nosiłam còrę, bo tak mi było najwygodniej mając jeszcze 2,5 latka w spaceròwce albo za rękę. Zresztą nawet z 2-miesięczną còrcią zachustowaną po gòrach chodziłam
Kupować kolejnej raczej nie będę, na czas jak dziecko siedzi mam jeszcze 2 nosidła ergonomiczne.
Teraz nie wiem ile ponoszę, bo zanim zaczniemy to już zimno będzie, więc albo kurtka dla dwojga albo czekamy do wiosny

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
bambusiek uważaj z kabanosami, z tego co czytałam nie wszystkie nadają się dla ciężarnych ze względu na niedostateczną obróbkę cieplną mięsa.
Zwracam na to uwagę - te akurat były pieczone i wędzone generalnie to były chyba pierwsze od początku ciąży
-----------------
Cześć

Ja dziś dzień zaczęłam od wymiotòw

A wieczorem mam pilną wizytę u endokrynologa, bo wczoraj dzwoniłam z wynikami i kazała przyjść.

Mama mi kupiła na targu świeży szpinak, szparagi i mix owocòw to jutro będziemy znòw z dziećmi tworzyć koktajle
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2018-05-17 o 12:11
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 12:18   #2333
paula1010
Zadomowienie

Mamy październikowe 2018 cz. II

A ja mając w domu 1.5 rocznego chłopca mogę stwierdzić, że synusie są mamusiowe ❤️ Tata jest super, żeby się powygłupiać i powariować, ale jak ma zły dzień, coś mu dokucza to Mama i jej ramiona są lekiem na całe zło

I zgadzam się również z tym, że idealnego faceta trzeba sobie urodzić wspomnisz moje słowa za kilka miesięcy jak oszalejesz na punkcie tego małego mężczyzny

Edytowane przez paula1010
Czas edycji: 2018-05-17 o 12:19
paula1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 12:26   #2334
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paula1010 Pokaż wiadomość
A ja mając w domu 1.5 rocznego chłopca mogę stwierdzić, że synusie są mamusiowe ️ Tata jest super, żeby się powygłupiać i powariować, ale jak ma zły dzień, coś mu dokucza to Mama i jej ramiona są lekiem na całe zło

I zgadzam się również z tym, że idealnego faceta trzeba sobie urodzić wspomnisz moje słowa za kilka miesięcy jak oszalejesz na punkcie tego małego mężczyzny

Racja.jest tak jak piszesz. Moja siostra ma 10-latka i on nadal jak jest wieczór lub mu smutno to musi sie do mamy przytulic. Byl pierwszy raz na wycieczce na noc to jak wrocil powiedzial ze juz wiecej nie jedzie bo za bardzo za mamą tęsknił. Wychowawczyni mowila ze chlopcy wieczorem plakali za mamami a dziewczynki nie A najbardziej mnie rozczula jak przychodzi i mowi mamie ze jest taka piękna. I to od tak bez powodu. Mama jest najpiekniejsza i już. Chlopcy potrafią byc tak rozczulający pewnie ze bym chciala kiteczki robic spineczki kupowac i spódniczki ale nie tym razem...chlopcy tez mają dużo baardzoo dużo zalet

Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 12:45   #2335
lykki
Zadomowienie

Ja w sumie też zawsze chciałam robić kiteczki, ubierać sukieneczki, mąż za to chciałby syna Ale powiem Wam, że przez to, że na co dzień pracuję z dziećmi niepełnosprawnymi, również intelektualnie, to trochę inaczej podchodzę do tematu płci. Mam swoje marzenia, wyobrażenia, ale najważniejsze, żeby było zdrowe.
lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 12:46   #2336
bajka775
Zadomowienie

Też się powoli przekonuje do tego chłopaka to pewnie na następnym USG okaże się że dziewczynka i znowu będę miała szok już prawie wszystkie Chyba znają płeć? Tylko ja dalej czarna dziura

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 12:48   #2337
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość
Też się powoli przekonuje do tego chłopaka to pewnie na następnym USG okaże się że dziewczynka i znowu będę miała szok już prawie wszystkie Chyba znają płeć? Tylko ja dalej czarna dziura

Nie wszystkie

Stary 2018-05-17, 12:49   #2338
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
Ja w sumie też zawsze chciałam robić kiteczki, ubierać sukieneczki, mąż za to chciałby syna Ale powiem Wam, że przez to, że na co dzień pracuję z dziećmi niepełnosprawnymi, również intelektualnie, to trochę inaczej podchodzę do tematu płci. Mam swoje marzenia, wyobrażenia, ale najważniejsze, żeby było zdrowe.
Dokladnie. Dla mnie płeć nie miała znaczenia tylko to żeby ciąża przebiegała prawidłowo i żeby dzidziuś zdrowy był

Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 12:56   #2339
Mila 23
Rozeznanie

Tu na prawdę macie 1000 proc racji. Ciesze sie ze zdrowej ciszy. To jest dla mnie bardzo ważne. I
U mnie to przestawienie potrwa chyba trochę dłużej niż u innych

Stary 2018-05-17, 12:58   #2340
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Tu na prawdę macie 1000 proc racji. Ciesze sie ze zdrowej ciszy. To jest dla mnie bardzo ważne. I
U mnie to przestawienie potrwa chyba trochę dłużej niż u innych

Zobaczysz będzie dobrze

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości