![]() |
#2311 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Ja lece zaraz oddac krew i mocz . We wtorek wizyta u ginki ![]() Jak to milo wstac byc na czczo i poki co nie czuc mdlosci zobaczymy jak bedzie w aucie ale ogolem mila odmiana od poczatku ciazy ![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Planuje zrobic to ciasto kruche z platkow owsianych z malinami ![]() Maliny mam zamrozone z dzialki trzeba uzyc zeby zrobic miejsce na nowe z tego seoznu wiec akuat ![]() ![]() Ogolem ma bardzo fajne przepisy na tej stronie dziewczyna niektore latwe wiec bede testowac ![]()
Jesteśmy razem od 01.06.2001 Zaręczyny były 06.06.2007 Nasz Ślub odbył się 05.06.2010 Edytowane przez Esti10 Czas edycji: 2018-05-17 o 07:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2312 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Zapomnialam wczoran napisac ze trafilam na wyprzedaz u rodzicow w lidlu i kupilam chuste do noszenia dziecka za 10zl ktoras z Was cos slyszala o niej? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2313 |
Zakorzenienie
|
Nie słyszałam o chuście z Lidla. Ale zastanawia mnie dlaczego chusty są tak drogie i czy zrobiłoby to jakąś różnicę gdyby po prostu kupić 5m dobrego materiału i go obszyć. Hmmm....
Widziałam też chusty niemarkowe w sklepach dla niemowląt za około 50zl. Nowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2314 |
Raczkowanie
|
Bry
![]() U nas na szczęście żadnych większych remontów nie będzie na razie, mieszkamy w budynku z 2012 roku, więc nie trzeba wymieniać instalacji i kuć ścian. Ale w bloku moich rodziców kilka lat temu, jak jeszcze tam mieszkałam, to były takie remonty, że szału można było dostać ![]() ![]() bambusiek uważaj z kabanosami, z tego co czytałam nie wszystkie nadają się dla ciężarnych ze względu na niedostateczną obróbkę cieplną mięsa. awusia z tymi chustami to jest dłuuugi temat, ja na początku planowałam dziecko chustować, ale głownie dlatego, że wiem, że będzie mi ciężko nosić wózek po schodach, a na spacer i do sklepu trzeba wyjść. Ale wręcz się wystraszyłam, bo wiele stron przestrzega przed nieumiejętnym zawiązaniem chusty, bo dziecko może się udusić... Więc najlepiej przejść jakieś szkolenie. A co do samych chust, to wiem, że mają one różne rodzaje splotów i na początek jest polecany jakiś tam konkretny, a jak szukałam chust o tym właśnie splocie to oczywiście były najdroższe. Trochę bym się martwiła, że taka za parę zł ma niedostateczną wytrzymałość, coś się gdzieś naciąga, nie przepuszcza powietrza itp i robi krzywdę dzidzi. Ale się gastro forum zrobiło ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2315 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale nie, jeśli chodzi o kupno i obszycie materiału to nie jest to samo ![]() Chyba że znajdziesz takie dobre składy. Ale zasada jest jedna, więcej warta jest chusta używana niż nowa, bo jest "złamana". Do tego, chusty różnią się składami i nośnością, dlatego chusta za 1000 zł już mnie nie szokuje. Niestety nie będę takiej mieć, choć może wygram w totka to kupię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które mają sukienkę z HM (to czarną albo w paski za 59.90 zł) - jak wypada rozmiarowo?
![]() I jeszcze mam pytanie co do kół w wózkach - jaka jest różnica w pompowanych bebetto a nie pompowanych w cybex? Czy to aż tak ważne? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | |
Zakorzenienie
|
zielona hortensja
gratuluje udanej wizyty ![]() Mila tak jeszcze w temacie - kiedyś nie było usg, dowiedzialabyś się jak byś urodziła że to syn ![]() Moja teściowa bardzo chciała córkę, jak pokazali jej mojego męża to od razu ryk, że to nie córka. Ale jakoś szybko doszła do siebie. Zaś jak rok później urodziła mojego szwagra, to położne wiedzialy, że to ma byc córka - oan przyniosła tylko różowe rzeczy dla niego, wiec że miał dużo włosów to najpierw zabrały dziecko na wymycie (kiedyś nie pokazywali dziecka od razu po SN) i zrobili mu kucyka i jej pokazali, że ma śliczną córeczkę z siusiakiem. No to mówiła, że depresje miała straszną po porodzie - wyrzut hormonów + to, że tak bardzo chciała córkę a tu drugi synek. izaa gratuluje syneczka <3 ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale jedną jedną sobie zostawiłam <3 oscha roses - tą zieloną. Druga, też moja ukochana, boziuniu tęsknię za tą drugą i na pewno kupie z tej firmy ale inny kolor tym razem ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2318 |
Zadomowienie
|
Ok poczytalam o tej chuscie. Jej cena byla 70zl. Wprawne trenerki ja dobrze ocenily dla maluszka. Nalezy wyprac i zawiazc po swojemu, ale jest spoko. Ma dobry splot i jest miekka po praniu w suszarce
![]() Ok a co myslicie o wielrazowych pieluchach? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no a najważniejsze - naprawdę, jak każdą chustę sprzedałam po tyle co kupiłam ![]() Dla mnie zresztą czas chustowania był za krótki, teraz zamierzam poszaleć ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2320 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Zadomowienie
|
No ja na poczatek tez. Bo trzebaby kupic ten maly rozmiar a potem juz uniwersalne.. mysle o jakis eko pieluchach. Skoro mnie odparzaja podpaski i papier toaletowy bielony to malucha pewnie tez bedzie.. mam mega alergiczna skore, wiec podejrzewam ze latwo nie bedzie...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Rozeznanie
|
Awusia, a jaki kanal na youtube ogladasz? Tez raczej mam minimalistyczne podejscie wiec sobie chetnie spojrze
![]()
#2324 |
Zakorzenienie
|
Wielorazowe - mam i używałam tylko w czasie odparzeń by się pupa mogła wygoić. ale za wygodna jestem ciężko byłoby mi cały czas używać wielorazówek
![]() |
#2325 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po prostu ma razie muszę się pożegnać z marzeniem. Pochowac to pragnienie. Niestety nie mogę patrzeć na ciuszki dla dziewczynek nie mogę patrzeć na same dziewczynki. Nie chce oglądać zdjęć córek mojej siostry. Bardzo mnie to martwi. Wczoraj poszłam do CiA na siłę zobaczyc cos dla chłopca... było nawet coś fajnego ale wyszlam ze sklepu bo czułam ze zemdleje. Mam nadzieję że to minie. Ja chyba za bardzo podświadomie wyobrażałam sobie moja córeczkę. O chlopcach nie mam pojęcia. Nie wiem jak sie bawić co robić o czym rozmawiać.... Nie mam obrazu siebie z małym chłopcem. Co będzie po porodzie ? Boję się mojej reakcji jak dostanę malego na ręce. To malutki chłopczyk .... A ja sie go boje. Wiem że będzie mmoe bardzo potrzebował. Czy będę umiała mu zapewnić wszystko? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Jak zobaczyłam na 1 stronie ze ktoś dopisał Mila 23 chłopiec myslalam ze padnę.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2327 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2328 |
Rozeznanie
|
Powiem ci Mila, ze ja bardzo chcialam dziewczynke, bo chcialam miec z nia taki kontakt jaki ja mam ze swoja mama. Jest chlopak. Teraz wiec sie zresetowalam i mysle o wszystkich rodzinach dookola mnie w ktorych matki maja super kontakt ze swoimi synami (moj maz pierwszym przykladem). I mysle sobie ze to ode mnie zalezy zeby te wiez zbudowac
![]() No ale pewnie troche czasu ci zajmie oswojenie sie z ta mysla. Spokojnie, daj sobie ten czas.
#2329 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2330 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Słuchanie jest ważniejsze niż mówienie. Gdyby to nie było prawdą, Bóg nie dał by nam dwoje uszu i tylko jednych ust. Robert Kiyosaki - "Bogaty ojciec biedny ojciec" Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Każda z nas miała jakieś wyobrażenia. Też chciałam córkę, a będzie synek. No cóż, jedynie sukieneczek i różu nie będzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam chustę Nati, kupioną przy likwidacji sklepu internetowego. To jest taka ze średniej pòłki, najzwyklejsza tkana. Uczyłam się z yt wiązać, akurat nie było wtedy u nas kursòw. Potem skonsultowałam poprawność ze specjalistką. Ja dużo nosiłam còrę, bo tak mi było najwygodniej mając jeszcze 2,5 latka w spaceròwce albo za rękę. Zresztą nawet z 2-miesięczną còrcią zachustowaną po gòrach chodziłam ![]() Kupować kolejnej raczej nie będę, na czas jak dziecko siedzi mam jeszcze 2 nosidła ergonomiczne. Teraz nie wiem ile ponoszę, bo zanim zaczniemy to już zimno będzie, więc albo kurtka dla dwojga albo czekamy do wiosny ![]() Cytat:
![]() ![]() ----------------- Cześć ![]() Ja dziś dzień zaczęłam od wymiotòw ![]() A wieczorem mam pilną wizytę u endokrynologa, bo wczoraj dzwoniłam z wynikami i kazała przyjść. Mama mi kupiła na targu świeży szpinak, szparagi i mix owocòw to jutro będziemy znòw z dziećmi tworzyć koktajle ![]()
T. 16.1.12 ![]() Z. 30.6.14 ![]() A. 7.2.17 ![]() G. 9.1O.18 ![]() Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2018-05-17 o 12:11 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Zadomowienie
|
Mamy październikowe 2018 cz. II
A ja mając w domu 1.5 rocznego chłopca mogę stwierdzić, że synusie są mamusiowe
![]() ![]() I zgadzam się również z tym, że idealnego faceta trzeba sobie urodzić ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez paula1010 Czas edycji: 2018-05-17 o 12:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2334 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Zadomowienie
|
Ja w sumie też zawsze chciałam robić kiteczki, ubierać sukieneczki, mąż za to chciałby syna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Zadomowienie
|
Też się powoli przekonuje do tego chłopaka
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2338 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2339 |
Rozeznanie
|
Tu na prawdę macie 1000 proc racji. Ciesze sie ze zdrowej ciszy. To jest dla mnie bardzo ważne. I
U mnie to przestawienie potrwa chyba trochę dłużej niż u innych Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#2340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.