Mamy wrześniowe 2018 ❤ - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-17, 07:46   #4681
lupinka
Zadomowienie

Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
Napisane przez blackhaired_witch Pokaż wiadomość
Wiesz, ja mam plan, żeby zacząć dziś bawić się z meblami (kolorowa okleina, te sprawy) i bardzo nie chciałabym tego schrzanić
Dla maluszka ozdabiasz mebelki? Super, pokaz koniecznie co wymyslilas, ja sie ogranicze chyba tylko do jakiegos malunku na scianie z szablonu chociaz jeszcze tego szczegolowo nie obgadalismy z TZ...

Cytat:
Napisane przez owocoweLove Pokaż wiadomość
Waga
U mnie 23+2 i najpierw schudłam prawie 2 kg, teraz przybyło mi 4 kg.

Na ostatniej wizycie lekarz sprawdzał płeć i znów dzidzia się zakryla ale po chwili zaczęła współpracować i gin mówił że dziewczynka
Hej Owocowe! Gratulacje dziewczynki, spodziewalas sie czy w ogole nie mialas przeczucia? Imiona potencjalnie wybrane juz?

To wychodzi, ze przytylas tylko 2 kg od wagi sprzed ciazy?! To chyba stosunkowo malo jak na polowe?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
lupinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 08:22   #4682
izk_a
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, mam pytanie czy na ciążowym L4 można spokojnie wyjechać na wakacje ? Czy jesteśmy uziemione?

izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 08:37   #4683
sylwia7_89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, mam pytanie czy na ciążowym L4 można spokojnie wyjechać na wakacje ? Czy jesteśmy uziemione?

Z tego co sie orientuje to zalezy w jakiej firmie pracujesz bo jesli w firmie do 20 osob to w kazdej chwili mozesz miec kontrole z Zusu aczkolwiek rzadziej do kontroli wybieraja kobiety w ciazy ale moze sie zdarzyc jesli natomiast w wiekszej firmie wtedy moze odwiedzic Cie jakis wyslannik z tehze firmy
Tez biorac zwolnienie ponoc mozna poprosic zeby wpisali inny adres przebywania ale to raczej nie dotyczy wakacji

sylwia7_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 08:38   #4684
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia7_89 Pokaż wiadomość
Z tego co sie orientuje to zalezy w jakiej firmie pracujesz bo jesli w firmie do 20 osob to w kazdej chwili mozesz miec kontrole z Zusu aczkolwiek rzadziej do kontroli wybieraja kobiety w ciazy ale moze sie zdarzyc jesli natomiast w wiekszej firmie wtedy moze odwiedzic Cie jakis wyslannik z tehze firmy
Tez biorac zwolnienie ponoc mozna poprosic zeby wpisali inny adres przebywania ale to raczej nie dotyczy wakacji

Pracuje w szkole państwowej więc to też chyba się inaczej może rządzić ?

Stary 2018-05-17, 08:41   #4685
sylwia7_89
Zadomowienie

A to juz niestety nie pomoge bo nie wiem jak wtedy to dziala, w kazdym razie jesli Cie kontrola nie zastanie w domu wysylaja pismo I trzeba wyjasnic swoja nieobecnosc I usprawiedliwic

Stary 2018-05-17, 08:54   #4686
Smutek88
Raczkowanie

Nie można oficjalnie jechać na wakacje na L4 wkoncu to zwolnienie chorobowe wiec oznacza ze się leczysz a nie spędzasz czas na przyjemnościach ostatnio był o tym artykuł W gazecie m jak mama
Smutek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 09:06   #4687
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smutek88 Pokaż wiadomość
Nie można oficjalnie jechać na wakacje na L4 wkoncu to zwolnienie chorobowe wiec oznacza ze się leczysz a nie spędzasz czas na przyjemnościach ostatnio był o tym artykuł W gazecie m jak mama
Ale to wtedy wpisują, ze chory musi leżeć. Jak wpiszs, ze może chodzić, to NS zdrów alogike możesz się ruszać gdzie chcesz. Przecież takie zwolnienie może być z wielu powodów w ktorych nie zawsze leczenie jest wskazane.
Równie dobrze może byc tylko po to, ze masz chodzić na zastrzyki o konkretnej porze albo zwihnelas nadgarstek. to wcale nie jest wskazane do leżenia...

-------
To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-17, 09:10   #4688
Smutek88
Raczkowanie

Drocia zgadzam się ze nie musisis lezec ale na wakacje oficjalnie tez jechać nie możesz a L4 to nie jest jakieś widzi mi się tylko w razie kontroli nas czy lekarza to musi zostać podany powód zdrowotny dlaczego zostało wypisane l4
Stary 2018-05-17, 09:20   #4689
drocia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smutek88 Pokaż wiadomość
Drocia zgadzam się ze nie musisis lezec ale na wakacje oficjalnie tez jechać nie możesz a L4 to nie jest jakieś widzi mi się tylko w razie kontroli nas czy lekarza to musi zostać podany powód zdrowotny dlaczego zostało wypisane l4
Owsze, ale wtedy zazwyczaj przerywa się l4 i bierze się urlop. Tak samo w szkole - jak nie ma zajęć w okresie wakacyjnym, raczej bez sensu brać l4. Bo i tak się siedzi w domu i tak. A wtedy można jeździć gdzie się chce.

-------
Stary 2018-05-17, 09:34   #4690
Smutek88
Raczkowanie

Tak Drocia z tym się zgodZe ze jak przerwiesz l4 to możesz jechać ale Sylwia pytała czy na ciążowym l4 można jechać na wakacje - co ja rozumiem ze miała na myśli czy podczas trwania tego l4 może jechać ...

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Nie Sylwia tylko Izka przepraszam za błąd
Stary 2018-05-17, 09:36   #4691
Heledore
Zakorzenienie

Nie można. A jeśli koniecznie chcesz to nie rób rezerwacji na siebie, nie leć samolotem, nie jedź do kraju spoza unii (pokazanie paszportu) a będziesz w miarę "bezpieczna"

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-17, 09:49   #4692
drocia
Zakorzenienie

No i cóż, jestem po USG i na razie AFI wyszło 4,5, było 4 czyli rośnie. I lekarka sama była troche zaskoczona, ze mała jeszcze sie tam kręci i obraca. Tak czulam po tym, w co wczoraj celowala
No... I byle tylko w koncu przestało uciekać...
-------

Edytowane przez drocia
Czas edycji: 2018-05-17 o 09:50
Stary 2018-05-17, 10:03   #4693
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość

Z zusem to loteira. Kolezanka nawet sie pofatygowala i pojechala do zus i pani jej powiedziala ze powinna wlasnie w pracy powiedziec gdzie wtedy bedzie. Aleale minelo kilka dni i dostala zaproszenie na kontrole do zusu wlasnie. Jak sie okazalo w zwolnieniu jako powod miala rwe k. I ta lekarka jej powiedziala ze powinna zadzwonic i powiedziec ze tez w ciazy ktory miesiac i by nie musiala isc. Z nimi nigdy nie wiadomo

rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 10:14   #4694
owocoweLove
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość
Dla maluszka ozdabiasz mebelki? Super, pokaz koniecznie co wymyslilas, ja sie ogranicze chyba tylko do jakiegos malunku na scianie z szablonu chociaz jeszcze tego szczegolowo nie obgadalismy z TZ...

Hej Owocowe! Gratulacje dziewczynki, spodziewalas sie czy w ogole nie mialas przeczucia? Imiona potencjalnie wybrane juz?

To wychodzi, ze przytylas tylko 2 kg od wagi sprzed ciazy?! To chyba stosunkowo malo jak na polowe?

Miałam przeczucie na drugą dziewczynkę w pierwszej ciąży miałam mocne przeczucie na chłopca i się nie sprawdziło teraz niby już na dziewczynkę się nastawilam ale że dzidzia taka wstydliwa to nigdy nic nie wiadomo nad imieniem myślimy jeszcze.
Cytat:
Napisane przez drocia Pokaż wiadomość
No i cóż, jestem po USG i na razie AFI wyszło 4,5, było 4 czyli rośnie. I lekarka sama była troche zaskoczona, ze mała jeszcze sie tam kręci i obraca. Tak czulam po tym, w co wczoraj celowala
-------
To dobre wieści

owocoweLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 10:15   #4695
izk_a
Zakorzenienie

Masakra z tym zusem..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-17, 10:27   #4696
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
-------
Oo to dobra wiadomość

Stary 2018-05-17, 10:32   #4697
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Mamy wrześniowe 2018 ❤

Cytat:
-------

Super, że AFI rośnie

Idę dzisiaj na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia, dam znać jak było. Któraś z was pierworódek już była albo wybiera się?

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 10:36   #4698
blackhaired_witch
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lupinka Pokaż wiadomość

Nie, regały do salonu przerabiam, sobie
blackhaired_witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 11:00   #4699
Iwona 25
Zakorzenienie

drocia- może niedługo Cię wypiszą
u nas mocno pada deszcz,leje
-na balkon dostałam od rodziców 2 sadzonki w doniczkach pomidorków koktajlowych- ciekawe czy tak będą rosły
+ my nadal nie wiemy jak nazwać drugiego synka.Mam już Pawła przedszkolaka...ja chcę Piotruś lub Krzyś...mąż dalej myśli...ale zmiękł i może Adaś mu przejdzie

Edytowane przez Iwona 25
Czas edycji: 2018-05-17 o 11:02
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-17, 11:13   #4700
drocia
Zakorzenienie

Szczerze to watpie żeby mnie szybko wypisali. Po pierwsze, sprawdzilam to nie różni tylko się waha w tych okolicach - w zeszła środę tez było 4,5. Inna sprawa to możliwy błąd pomiaru. Druga sprawa, to musi przestać uciekać. Nawet jak przestanie, to pewnej jeszcze zatrzymana na obserwacji bo nigdy nie wiadomo, kiedy nie zacznie, a skoro nie wiadomo, to chodzi o łóżko. I to tak. Na razie na nic nie picze takiego, ze mnie stad szybko wypuszcza raczej. Chociaż fakt, ze zdecydowanie wolalabym w domku...

-------

Edytowane przez drocia
Czas edycji: 2018-05-17 o 11:16
Stary 2018-05-17, 11:24   #4701
Amelka6614
Raczkowanie

Dziewczyny muszę się wygadać.. Jestem strasznie zniesmaczona.. Byłam wczoraj u pani (podobno dobrej) neurolog z tymi moimi zaburzeniami czucia.. Badanie wyszło ok, odruchy zachowane wszystko cacy, córcia w zależności od tego jak sie ułoży uciska mi na nerw z tąd te chwilowe utraty czucia w nogach.. Może mi to przejść tym bardziej że od 3 tyg nie zaliczylam żadnego upadku i wydaje mi się, że jest lepiej..i wszystko byloby w porządku gdyby nie tekst lekarki : napiszę pani notatkę do lekarza prowadzącego, że rozwiązanie tylko przez CC.. No poczułam się jakbym w twarz dostała.. A ona zdziwiona, że ja nie chce.. Że jak to przecież każda kobieta w ciazy przychodzi do niej po wskazanie do cesarki.. Zapytalam czy to absolutnie konieczne i dlaczego.. To stwierdziła, że pierwszą faze porodu przejde ale ona nie wie co przy partych i jej zdaniem lepiej tak mimo że żadnego MEDYCZNEGO wskazania do cięcia nie mam.. Oczywiscie się nie zgodziłam to powiedziała, że chce mieć mnie pod kontrolą do końca ciąży i ze jak do miesiaca objawy przejdą to wtedy nie będzie namawiać na cc... Ja tego nie rozumiem... Żeby bez konkretnych przesłanek kazać mnie ciąć bo jej się tak wydaje. .
Amelka6614 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 11:25   #4702
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Cytat:
Szczerze to watpie żeby mnie szybko wypisali. Po pierwsze, sprawdzilam to nie różni tylko się waha w tych okolicach - w zeszła środę tez było 4,5. Inna sprawa to możliwy błąd pomiaru. Druga sprawa, to musi przestać uciekać. Nawet jak przestanie, to pewnej jeszcze zatrzymana na obserwacji bo nigdy nie wiadomo, kiedy nie zacznie, a skoro nie wiadomo, to chodzi o łóżko. I to tak. Na razie na nic nie picze takiego, ze mnie stad szybko wypuszcza raczej. Chociaż fakt, ze zdecydowanie wolalabym w domku...

-------

Współczuję leżenia Moja bratowa miała poważne problemy z pierwszą ciążą, od 22 tygodnia musiała cały czas leżeć - dosłownie cały czas, wolno jej było iść do toalety, zrobić sobie herbatę i to tyle. Gdy musiała jechać na kontrolę do szpitala, kazali jej wzywać karetkę... Już widziałam, że miała dosyć tego leżenia, ale była bardzo zadowolona, że przynajmniej jest w domu a nie w szpitalu.

Trzymam kciuki, żeby cię szybciutko wypuścili

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 12:04   #4703
blackhaired_witch
Rozeznanie

Mnie nic na świecie nie przeraża tak, jak szpitale Nie wiem dlaczego, w sumie byłam tam raz, przez tydzień i choć nic złego się nie działo, to ja, dorosła baba, siedziałam i ryczałam, bo czułam się jak w więzieniu. Lekarzy się nie boję, operacji ani bólu się nie boję, jakiś zabiegów też nie - a szpitali makabrycznie

Kliknęłam właśnie w fajnej cenie kokon z kołderką i poduszką dla Eryka, a potem pomyślałam, że niewątpliwie i kotce przypadnie do gustu takie gniazdo
Btw.któraś z Was ma może zwierzaki i małe dzieci? Jak ich wzajemne relacje? Bo ja mam starą kocicę, bardzo do mnie przywiązaną i chciałabym, żeby i dzieciak i kot zaakceptowały się i polubiły.

Edytowane przez blackhaired_witch
Czas edycji: 2018-05-17 o 12:54
blackhaired_witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 13:24   #4704
Olciaax23
Przyczajenie

Witam wrześniowe mamy . Jestem nowa na forum. Obecnie jestem w 20t4d ciąży . Planowy termin porodu mam na 30.09, kilka tygodni temu pani doktor stwierdziła, że będzie chłopczyk. Za tydzień mam wizytę połówkową. Witam was bardzo serdecznie i mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć i trwać w naszych oczekiwaniach . Pozdrawiam serdecznie, Ola.

Olciaax23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 14:32   #4705
sylwia7_89
Zadomowienie

Witaj Ola, jak sie czujesz? Macie juz wybrane imie?

Stary 2018-05-17, 14:49   #4706
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
drocia- może niedługo Cię wypiszą
u nas mocno pada deszcz,leje
-na balkon dostałam od rodziców 2 sadzonki w doniczkach pomidorków koktajlowych- ciekawe czy tak będą rosły
+ my nadal nie wiemy jak nazwać drugiego synka.Mam już Pawła przedszkolaka...ja chcę Piotruś lub Krzyś...mąż dalej myśli...ale zmiękł i może Adaś mu przejdzie
My się wahamy między Sara i Alicja

Stary 2018-05-17, 15:02   #4707
Olciaax23
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sylwia7_89 Pokaż wiadomość
Witaj Ola, jak sie czujesz? Macie juz wybrane imie?

Witam Sylwia, ja czuję się naprawdę dobrze . Początki były trudne, teraz wszystkie dolegliwości ustąpiły. Wczoraj poczułam pierwszy raz takie wyraźne ruchy synka pod dłonią i dzisiaj też także przyzwyczajam się do tego uczucia. Co do imienia pojawiło nam się w głowie praktycznie od razu - Antoś . A Ty jak się czujesz?

Olciaax23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 15:04   #4708
izaa29
Zakorzenienie

Witamy się w ten pochmurnie deszczowy dzień wczoraj byliśmy na połówkowych i w końcu poznaliśmy płeć, będzie synek na szczęście na tym etapie wyszstko w porządku, teraz najwyższy czas zacząć intensywnie myśleć nad imieniem kilka typów już jest ale wybór ostateczny niezwykle trudny

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 15:04   #4709
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olciaax23 Pokaż wiadomość
Witam wrześniowe mamy . Jestem nowa na forum. Obecnie jestem w 20t4d ciąży . Planowy termin porodu mam na 30.09, kilka tygodni temu pani doktor stwierdziła, że będzie chłopczyk. Za tydzień mam wizytę połówkową. Witam was bardzo serdecznie i mam nadzieję, że mogę do Was dołączyć i trwać w naszych oczekiwaniach . Pozdrawiam serdecznie, Ola.

Witamy

Stary 2018-05-17, 15:53   #4710
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7
Konto usunięte

Treść usunięta
081ed4854e23be6738824bf7e7324809f3af476a_65822e820d4a7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości