|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: turek i polka + bezpłodność
Cytat:
|
|
|
|
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#184 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
A ja proszę, żeby się do siebie spokojniej i grzeczniej zwracać, dziewczyny.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#187 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Proszę sobie dalsze animozje wyjaśnic poprzez PW.
W następnej kolejności polecą punkty.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
Przyczepilam sie, bo uwazam, ze zeby nazwac kogos kobieta do seksu, w opozycji do kobiet, ktore nadaja sie do malzenstwa, to wyjatkowy afront i warto miec jakies uzasadnienie na takie zachowanie. Jak sie go nie ma, to zwykle chamstwo.
Poprosze punkty. |
|
|
|
#189 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Fubizko, naprawdę jest mi przykro ale prosiłam i ostrzegałam.
Proszę powrócic do tematu wątku.
|
|
|
#190 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze że moderator wkroczył do akcji bo niektórzy ludzie zrobili śmietnik
przykład ile się spotykamy ? od początku pisałam ile czasu spotykamy się, znamy. Czułam się jak by mnie policja przesłuchiwała ![]() : mad: rozważałam już porzucenie wątku i proszę nie życzliwe mi osoby o nieudzielanie się.
|
|
|
|
#191 |
|
Zadomowienie
|
Bron Boze nie nazwalam autorki kims tylko do seksu...Zle mnie zrozumialas.Ja tak nie uwazam, ale sa osoby, ktore tak kategoryzuja kobiety i niestety znajac mentalnosc ludzi ze wschodu i ped do posiadania wlasnego potomstwa, mysle ze tak moze byc.Autorko przykro mi ze poczulas sie urazona, moglo to rzeczywiscie zabrzmiec niefajnie, ale nic zlego odnosnie Ciebie nie mialam absolutnie ma mysli.
|
|
|
#192 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mysle ze supernova ma racje i autorka powinna myslec, byc ostrozna itd.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#193 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
moze nie fortunnie sie wyrazila ale ja wiem o co jej chodzi jezeli ktos nie planuje z kims przyszlosci nie przeszkadzaja mu pewne sprawy bo wie ze i tak razem nie beda auorka ma za duzy hura optymizm,ledwo zna goscia,widzieli sie kilka razy,ledwo sie porozumiewaja(nie mowia w jednym jezyku),tu jest moim zdaniem wiecej jej wyobrazni niz realizmu w ocenie tej sytuacji |
|
|
|
|
#194 |
|
Zadomowienie
|
Autorko z tego co pamiętam chodzisz na terapię, czy omawiałaś tam temat tego związku?
|
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
terapeutka o związku mówi że nie może mi sugerować ani dyktować życia ale uważa że ten związek nie jest destrukcyjny -jest obustronnie budujący, raz był on ze mną u terapeutki. I by pozbyć się pesymizmu z życia. Co do autorek innych proszę przeczytać wątek znamy się już 9 miesięcy 4 miesiące -był to luźny związek sama wybrałam bo źle mi się małżeństwo kojarzy, potem on nie chciał bo że jestem za młoda i że boi się że mnie zrani. Potem przeszło do poważnego.
Moje obawy były właśnie bo nie znałam nikogo z Turcji -kojarzyła mi się z haremami,kawą,morderstwam i kobiet,przemocą. Terapeutka doradziła zapomnieć że pochodzi z Turcji i traktować tak jak mężczyznę polskiego,niemieckiego,ro syjskiego-zapomnieć o narodowości + mówić prawdę i zachowywać się naturalnie. Niektórzy mówią że jestem infantylna, nie nie jestem bardziej jestem pesymistką. Może leki brane opiaty - działają tak że zobojętniają człowieka na wszystko likwidują ból fizyczny ale też i psychiczny. Po nich nawet jakby matka,brat umarł -nie czułabym nic z emocji- to jest minus tego leku zobojętnienie- obojętne mi po nim co będzie ze mną, z bliskimi itp |
|
|
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
Po cholere on lazl z toba do terapeuty.
Dziewczyno musisz nauczyc sie byc samowystarczalna i umiec powoedziec NIE Nie ma zadnego powodu zeby mezczyzna z ktorym jestes w zwiazku krotko i ktorego nie znasz dobrze i nie umiecie sie dobrze porozumiec- po cholere pozwalasz mu chodzic z soba do terapeuty. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#197 |
|
Konto usunięte
|
Jeszcze niedawno uczeszczalam na terapie I terapeutka sama chciala, zebym przyprowadzila mojego chlopaka. Ludzie tak robia i to normalne.
|
|
|
|
#198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwlaszcza ze autoka ma swoje do przepracowania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#200 |
|
Raczkowanie
|
Ja sama chciałam by poszedł do lekarza mimo iż od niego propozycja - lekarz zrobił przy nim USG brzucha a wynik cytologii miałam do odebrania - b.dobre.
Do terapeutki raz poszedł, chciał się dowiedzieć jak najwięcej o moich dolegliwościach. Rozumiem to normalna troska- bałam się o wynik. To prawda lubię jego troskę,opiekuńczość ale nic nie zabrania mi. Jakby tylko powiedział że czegoś nie wolno - to zakończyłabym związek. Okazuje się że oprócz życiowego nastawienia ja pesymist on optymist. Bardzo dużo poglądów na życie mamy identycznych. Nawet dzisiaj przy ataku migreny zachował się wzorowo, wymasował bolące miejsca, potem zjadłam przeciwbólowe- zrobił śniadanie, postawił mnie na nogi z ohydnego samopoczucia. Jakbym była sama leżałabym w tej migrenie lepiej jest być z drugą życzliwą osobą
|
|
|
|
#201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie sprawiasz wrażenia osoby obojętnej wręcz przeciwnie- bardzo emocjonalnie podchodzisz do tematu Twojego związku i widać, że bardzo Ci zależy żeby to wyszło, żeby ktoś był z Tobą we wszystkich aspektach życia. Myślę, że warto zachować swoją odrębność, ale to moje zdanie (chodziłam na terapię i nie wyobrażam sobie żeby ktokolwiek mógł uczestniczyć w sesji poza mną i terapeutką, nie widzę też potrzeby aby ktoś był przy mnie u lekarza- chyba że w trakcie jakiejś ciężkiej choroby, czy przeciwnie ciąży- żeby zobaczyć usg). Ciesz się związkiem i zwróć uwagę na swoje potrzeby i plany w tym wszystkim. |
|
|
|
|
#202 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#203 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;83626976]Mnie by takie uzaleznianie sojego szczęścia od ciągłego bycia ze mna by zameczylo .nie zawieszaj się tak na nim bo jak mu się odwidzi to się nie pozbierasz.zachowaj troche rozsądku .[/QUOTE] Ona jest zakochana, wiec normalne, ze ja do niego ciagnie i jego obecnosc daje jej szczescie. To jest wlasnie zakochanie, dziala jak narkotyk, ma nawet znamiona obsesji. Jak bylam zakochana z moim partnerem to codziennie spedzalismy ze soba czas, wiele godzib, zadnemu z nas to nie przeszkadzalo, nikt sie nie dusil, wiec to zalezy od pary. Teraz mieszkamy razem, wiec i tak na siebie jestesmy skazani Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Katia525 Czas edycji: 2018-05-17 o 12:09 |
||
|
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
4 miechy zwiazku na odleglosc i problem z komunikacja. Troche realizmu dziewczeta! Troche rozwagi!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#205 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
zatrwazajace ze niektorzy maja klapki na oczach zwiazek na odleglosc z kims kogo ledwo rozumiesz i taki hura optymizm moga sie skonczyc naprawde tragicznie |
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;83638746]dokladnie
zatrwazajace ze niektorzy maja klapki na oczach zwiazek na odleglosc z kims kogo ledwo rozumiesz i taki hura optymizm moga sie skonczyc naprawde tragicznie[/QUOTE]Ale jaki hura optymizm? Przecież na razie są po prostu w związku, ma się dziewczyna smucić z tego powodu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#208 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
Wg mnie chodzenie z nia do ginekologa i terapeuty to nie nadopiekunczosc jak autorka sobie tłumaczy a zapowiedz kontroli kobiety do jakiej jest przyzwyczajony.To sa wlasnie sygnaly.
|
|
|
#210 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Niedawno miałam dość poważne obawy co do pewnego aspektu stanu mojego zdrowia. Facet powiedział, że pójdzie ze mną do lekarza, jeśli chcę. Ja akurat nie chciałam. Nie czuję się kontrolowana ani podporządkowana. Gdyby jego spotkała taka sytuacja, też bym zaproponowała, że pójdę z nim, jeśli tego chce.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.