|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Depresja(?) a związek
Mam problem w związku. Totalnie sobie z tym nie radzę. Mój facet ostatnio stał się strasznie przybity, apetyczny. Twierdzi,że nie czuje się spełniony, nie wie co robić w życiu itd. Ale jest jeszcze jeden problem... on zawsze był strasznie egoistyczny,nie bardzo martwił się co u mnie itd. Akceptowalam go i próbuje to zrozumieć. Mam wrażenie,że to wszystko wynika z jego dzieciństwa: jego mama zmarła gdy był mały, a tata pil... był praktycznie pozostawiony sam sobie. Ostatnio stał się jeszcze bardziej obcy. Pytam go, czy to jego ostatnie dolki są spowodowane naszym związkiem,a on twierdzi,że nie wie, że możliwe, że nie potrafi być w zwiazku,że lepiej czuje się sam... chociaż mnie bardzo kocha. Ma wgl strasznie mieszane uczucia dotyczące nas, raz praktycznie jest bliski rozstania, a następnego dnia mówi o zakupie naszego wspólnego auta i ślubie... Nie mam pojęcia co robić. Jak to wszystko rozegrać. Mam wrażenie,że może on potrzebuje pomocy u specjalisty i sam o tym czasami mówi. Czy któraś z Was ma/miała podoba sytuację? A może ktoś zna się tutaj na psychologii?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Depresja(?) a związek
Dla własnego zdrowia psychicznego zakończyłabym tą fasadę, już piszesz, że sobie z tym nie radzisz.
Facet egoista, nie chce nic zmienić w swoim zachowaniu, ma Cię gdzieś, mami jakimiś planami, żeby potem być na skraju rozpadu związku, nie jest w stanie się określić. Może i ma depresję, ale to w jego gestii jest, żeby coś z tym zrobić. Czy jest coś co Cię uszczęśliwia w tym związku? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nic tak nie rozpala człowieka, jak gorąca herbata. Edytowane przez matcha Czas edycji: 2018-05-17 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ludzi, których się kocha nie zostawia się, bo mają jakiś problem czy są chorzy... on sobie zdaję sprawę z tego,że coś z nim jest nie tak i jak mówiłam sam myśli o pomocy, ale to nie jest pewnie łatwa decyzja...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
PS. Miłość to nie wszystko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nic tak nie rozpala człowieka, jak gorąca herbata. Edytowane przez matcha Czas edycji: 2018-05-17 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Samo to,że ze mną rozmawia o swoich emocjach jest już znacznym postępem.. kiedyś tego nie było zupełnie. Poza tym chce iść do specjalisty o czym już mówiłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Około miesiąca
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
W takim razie cofam o zakończeniu związku. Tu tylko terapia może pomóc, ale on musi tego chcieć.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
a te mieszane uczucia dotyczące Was zaczęły się razem z obniżeniem nastroju czy wcześniej?
Jak długo jesteście razem? I jak było na początku, wszystko grało czy tez miałaś jakieś zastrzeżenia i od początku był nastawiony egoistycznie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Czy aby za tym inna kobieta nie stoi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Inna kobieta na 100% nie i wiem jakie są tutaj przekonania co do tego, ale za to to mogłabym sobie dać uciąć ręce. Na początku było super, zero zastrzeżeń i problemów. A razem jesteśmy hmm łącznie 3 lata z roczną przerwa. W tym czasie on sobie nie potrafił nikogo znaleźć (chociaż próbował), ale ciągle myślał o mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
wyslij go na terapie. a nawet jesli nie chce podejmowac terapii jako takiej, niech przejdzie sie do lekarza. nawet lekarz rodzinny moze przepisac lzejsze leki regulujace wahania nastroju. zdecydowanie macie powazny problem. pomocy lepiej szukac od razu niz czekac do momentu, kiedy wasz zwiazek kompletnie sie posypie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
![]() Było super, ale była przerwa. Mimo że tak kochał. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Gazela inteligencji
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- No, coraz ciekawsze trupy
![]() |
![]() |
#15 |
wańka wstańka
|
czyli masz faceta, który zrobił postęp, bo jest mniej emocjonalnie niedostępny, ale ma doła i jest apatyczny, sam nie wie czemu.
poza tym, jest strasznym egoista. wasz związek to dwa lata, w tym drugi rok bo on nie znalazł nikogo innego. najseksowniejsze jest rozstanie. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
W takiej sytuacji zaproponowałabym terapię lub wizytę u lekarza/psychologa, oferując wsparcie. Jeśli odmówiłby, to powiedziałabym wprost, że jego zachowanie może zniszczyć nasz związek i jest mu zależy, to powinien coś z tym zrobić. Jakby nie podziałało, to rozstanie. Sama nic nie zrobisz, jeśli on nie chce sobie pomóc.
Aczkolwiek dla mnie to i tak brzmi jak wstęp do rozstania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.