Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-17, 12:54   #1741
aga_89_4
Raczkowanie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Panterka proponuję Ci kupić taka torbę małą na kółkach na zakupy , spokojnie sobie to do domu dociagniesz bez przemęczenia. Ja z synem w ciąży sama nas przeprowadzalam maz przyjechal na gotowe Dywany i inne â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠y kupowalam Grunt to plan mieć dobry i sie zorganizować.
Od rana mam tajie smaki ze jestem zla na siebie , poszlam do przedszkola po drodze bajeczny , wróciłam owsianka z bananem i truskawkami , za godzine truskawki z bitą smietana a teraz zapchalam sie kulkami ziemniacanymi z frytkownicy wylizalam majonez z talerza , zapilam colą i mam wyrzuty sumienia

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Torba jest świetnym pomysłem albo po prostu rower - zawieszasz zakupy na kierownicy, część do koszyka i można wracać do domu. Trzeba tylko chcieć sobie pomóc
I nie bądź na siebie zła, kiedy człowiek sobie dogodzi jeśli nie w ciąży Taki jeden mały dzień rozpusty to nic złego

Cytat:
Napisane przez angelajnaaa Pokaż wiadomość
panterka - zdawałam w Lublinie więc wiem jak jest uwierz : (mialam 6 egzaminów) nigdy nie było takiej sytuacji żebym weszła na czas, zawsze minimum godzina opóźnienia a sam egzamin trwa do 50min, oczywiście może też trwać krócej jesli nie ma korków itp a słyszałam że ruszyli z remontami teraz więc roznie moze byc.

może ja jestem dziwna ale nie zostawilabym malutkiej nawet godzinę samej

I ona - tez slyszalam o tym olejku migdalowym, ja sie smaruje serum z rosmana z lirene i nie mam nic z tym ze nie wiem czy to kwestia genów (u mnie nikt nie ma rozstępów po ciazy) czy kwestia tego że jest dobry, ale nauczyłam się smarować regularnie po kąpieli.

ja wracam od lekarza dzisiaj jakoś szybko poszło, lekarz powiedział ze bakterie mogą być ze gorzej jakby było białko i coś tam czego nazywy nie pamiętam bo to by świadczyło o tym ze mam zapalenie, a ja nie mam żadnych dolegliwości w sumie.

malutka waży 1160g <3 więc w 3 tygodnie przybrała 350 g :O A ja przytylam 3kg z tym ze na poprzedniej wizycie mialam na minusie względem jeszcze wcześniejszej wiec w sumie mam 6kg na plus dalej jest ułożona glowkowo, kopala w głowice od aparatu usg kolejna wizytę mam 14.06 a a później już co dwa tygodnie ... dostałam skierowanie na toxo ( to już 2gie )

Dokładnie! Przy większości egzaminów na prawo jazdy umawia się kursantów na godzinę ale rzadko kiedy wchodzi się o tej umówionej. Wszędzie zdarzają się opóźnienia.
Gratuluję udanej wizyty! Córeczka pięknie Ci rośnie

Edytowane przez aga_89_4
Czas edycji: 2018-05-17 o 12:58
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 12:55   #1742
alingles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
No kopie i rusza się konkretnie, ale nie wiem czy to świadczy o przyroscie masy zobaczmy w poniedziałek. Ojej, W którym tyg ta dziewczyna urodziła? Ja się cykam strasznie bo prawda jest taka że w 7 miesiącu rodzą się dzieci i nie ma prawie żadnych komplikacji a dzieci z 8 - 9 mies mogą urodzić się martwe np zaplatac się w pepowine itd... Także do końca to jest strach i niepewność. Ja mam takie myśli bo 2 aniołki w niebie, jakoś jestem bardziej świadoma tych zagrozen. Też kiedyś zamawialam z Tesco ale zrezygnowsli z dostaw w mojej okolicy i klops

Ania90
Przy pessarze, zakładaniu nie można mieć infekcji, a po założeniu też częściej łapią i będziesz pewnie często miała posiewy ale to dobra decyzja i zobaczysz że donosisz! Moja modlitwa o Twoje donoszenie już poszła do góry

Ja też mialam w planie wyprać te wszystkie ciuszki ale pada i czekam na ładna pogodę. Torba dla mnie już do szpitala przygotowana

Dokladnie nie powiem. Ale coś koło 29/30.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 12:58   #1743
bambi1980
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ronja Pokaż wiadomość
A ja się zaczytałam ostatnio w innej interpretacji tej historii - zdecydowanie bardziej przyjaznej: tak, może i zwierzęcy, ale bardziej w seksualnym znaczeniu. Nieprzypadkowo poczęcie wiąże się z orgazmem, akt porodu tez powinien być podobnym doświadczeniem. Wyłączyć głowę, reagować ciałem. I dlatego - o co oczywiście w warunkach szpitalnych dośc trudno - powinno się to toczyć w takiej intymności, cieple i poczuciu zaufania, jak wtedy, kiedy otwieramy się na orgazm. Dużo oporu też tkwi tu w głowie, tak samo jak często to bywa w przypadku seksu. Bardzo mi jakoś pomaga ta perspektywa, choć trudno sobie wyobrazić, żeby udało się osiągnąć głębokie rozluźnienie na sali porodowej
Tez dobra interpretacja, ale ja znajac siebie bede wlasnie taka "zablokowana" , ja nawet mam problem gdy jestem w ubikacji na dwojeczce a co dopiero zeby dziecko przy ludziach urodzic.
W kazdym razie rozumiem ze wiekszosc hamulcow tkwi w naszej glowie, problem w tym, ze bardzo trudno o nich zapomniec..
Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Przepraszam że się nie odniosę do Waszych postów, mam nadzieję że rozumiecie. Dziękuję Wam za te słowa wsparcia.Wiem na chwilę obecną tyle, że muszę czekać na posiew wymazu z pochwy, jeśli będzie czysto bez bakterii będę miała założony pessar. Na chwilę obecną nie biorę pod uwagę innej opcji. Ale czekam na to do niedzieli/poniedziałku.
Bambi, tak moja mama jest z małą, mąż musiał iść do pracy, nie chce żeby zawalal prace chyba że mama nie będzie dawala rady to wtedy weźmie urlop opiekuńczy na Asię.
Trzymaj sie dzielnie, trzymamy za Ciebie i za Mikiego! Z kim lezysz na sali?
Cytat:
Od rana mam tajie smaki ze jestem zla na siebie , poszlam do przedszkola po drodze bajeczny , wróciłam owsianka z bananem i truskawkami , za godzine truskawki z bitą smietana a teraz zapchalam sie kulkami ziemniacanymi z frytkownicy wylizalam majonez z talerza , zapilam colą i mam wyrzuty sumienia
No no! Nicole! ZAszalalas!! Dasz rade teraz oddychac?
Cytat:
Napisane przez angelajnaaa Pokaż wiadomość
ja wracam od lekarza dzisiaj jakoś szybko poszło, lekarz powiedział ze bakterie mogą być ze gorzej jakby było białko i coś tam czego nazywy nie pamiętam bo to by świadczyło o tym ze mam zapalenie, a ja nie mam żadnych dolegliwości w sumie.

malutka waży 1160g <3 więc w 3 tygodnie przybrała 350 g :O A ja przytylam 3kg z tym ze na poprzedniej wizycie mialam na minusie względem jeszcze wcześniejszej wiec w sumie mam 6kg na plus dalej jest ułożona glowkowo, kopala w głowice od aparatu usg kolejna wizytę mam 14.06 a a później już co dwa tygodnie ... dostałam skierowanie na toxo ( to już 2gie
)
A to same dobre wiesci! Gartulacje!
w ktorym tyg + d jestes teraz? Wlasnie spisuje sobie dane, bo w przyszla srode ja wizytuje i nie chce zeby moja gina znow mnie zestresowala ze moje dziecko jakies przerosniete. Nie moja wina ze w Italii rodza sie krasnoludki

Edytowane przez bambi1980
Czas edycji: 2018-05-17 o 13:02
bambi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 13:01   #1744
aga_89_4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Pokaż wiadomość
Tez dobra interpretacja, ale ja znajac siebie bede wlasnie taka "zablokowana" , ja nawet mam problem gdy jestem w ubikacji na dwojeczce a co dopiero zeby dziecko przy ludziach urodzic.
W kazdym razie rozumiem ze wiekszosc hamulcow tkwi w naszej glowie, problem w tym, ze bardzo trudno o nich zapomniec..

Trzymaj sie dzielnie, trzymamy za Ciebie i za Mikiego! Z kim lezysz na sali?

No no! Nicole! ZAszalalas!! Dasz rade teraz oddychac?

A to same dobre wiesci! Gartulacje!
w kturym tyg + d jestes teraz? Wlasnie spisuje sobie dane, bo w przyszla srode ja wizytuje i nie chce zeby moja gina znow mnie zestresowala ze moje dziecko jakies przerosniete. Nie moja wina ze w Italii rodza sie krasnoludki
Nie wiem jak we Włoszech, ale koleżanka która mieszkała 10 lat w Hiszpanii opowiadała mi, że Hiszpanki specjalnie przez całą ciążę są na diecie i jedzą mniej żeby potem urodzić mniejsze dzieci. Taka kultura i u nich jest to normalne.
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 13:11   #1745
Panterka1313
Zadomowienie

NICOLE mam kupiony z tym że z nowego domu po ostatnim wozeniu rzeczy przez Tż nie miał kiedy wrócić

ANGE nie ma remontu tylko kawałek placu stracił Word bo budują 2-3 piętrowy komisariat na wypasie http://www.fakt.pl/wydarzenia/polska...olicji/tc1lwmj

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Pokaż ten wózek na wypasie? mój jest zwykły fioletowy z chinczyka pokusze się o drugi może

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

PARTY pokaż jak duża torba i jak w środku wyglądają upchane rzeczy

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

EMCIA hehe dobrze że jutro bo ja jedna przegapilam co "jutro" miała i godzina wtedy taka była że już dawno po wizytach u lekarki

Stary 2018-05-17, 13:12   #1746
bambi1980
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_89_4 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak we Włoszech, ale koleżanka która mieszkała 10 lat w Hiszpanii opowiadała mi, że Hiszpanki specjalnie przez całą ciążę są na diecie i jedzą mniej żeby potem urodzić mniejsze dzieci. Taka kultura i u nich jest to normalne.
Aga, ja mam wrazenie ze tutaj na polnocy Wloch oni sa cale zycie na diecie
Tu maja schizy na punkcie jedzenia... Moja tesciowa gdy przybyla na nasze wesele do Polski nie zjadla prawie NIC (a mielismy naprawde wikwintna restauracje) bo jej nie podpasowalo
gdybym miala sie stosowac do wszystkich rad alimentarnych mojej ginekolozki, musialabym od poczatku ciazy nie pracowac i tylko chodzic po swieze zakupy i gotowac.

Czas edycji: 2018-05-17 o 13:13
Stary 2018-05-17, 13:17   #1747
Panterka1313
Zadomowienie

BAMBI przy "dwójce" to i do mnie Tż nie wejdzie po coś a tym bardziej jest całkowity zakaz wstępu jak mam okres. Jak "jedynka", kąpiel, robię włosy czy coś innego a niech tam sobie wchodzi

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Szukam w domu kurtki psa żeby na dwór wyszedł i coś mi słabo idą poszukiwania

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-17, 13:19   #1748
AndziaHa
Zadomowienie

A Limonka! Dostałaś paski do mierzenia ketonów w moczu?

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 13:20   #1749
Nicole03
Rozeznanie

Capture%2B_2018-05-17-14-17-17.png
Moja jest cos w tym stylu, jest skladana i jak robię mniejsze zakupy też sie przydaje nie muszę rozkładać całej , wody , ziemniaki i inne rzeczy tam napcham i spokojnie sobie jadę bez zadyszki . Nie jest to typowa ,kojarzona z "babciną" torba . Ja gorąco polecam

Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 13:23   #1750
kasia.
Rozeznanie

Co do prawka ja zaczęłam kurs jak Ala miała 2 miesiące. Jazdy po 2 h, egzamin też jest z opóźnieniami. Także wszystko się da nawet z malutkim dzieckiem, ale jakby mój mąż nie miał prawka albo jakby wyjeżdżał w delegację nie czekałabym do porodu.

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 13:25   #1751
Nicole03
Rozeznanie

A i ma podwozie chowane hihi 😀😀

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
A i ma podwozie chowane hihi 😀😀

W sensie torba bo tak napisalam bez sensu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-17, 13:25   #1752
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Panterka proponuję Ci kupić taka torbę małą na kółkach na zakupy , spokojnie sobie to do domu dociagniesz bez przemęczenia. Ja z synem w ciąży sama nas przeprowadzalam maz przyjechal na gotowe Dywany i inne y kupowalam Grunt to plan mieć dobry i sie zorganizować.

Haha menu pierwsza klasa ) ja zaraz zabieram sie za jedzenie zupy szparagowej , na 15:30 do pracy, a na 18 lekarz

Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 13:30   #1753
AndziaHa
Zadomowienie

Nicole teraz doczytałam Twój "jadłospis" chyba bym miała 300 cukru po takich rarytasach! Ale smaka narobiłaś!

Stary 2018-05-17, 13:32   #1754
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I ona Pokaż wiadomość
Ronja ja również proszę.
Kupię w takim razie ten olejek i zaprzysięgam sobie regularność. Zdaje sobie sprawę, że to co sie pojawiło pewnie cudownie nie zniknie, ale może nie pojawi się więcej, albo przynajmniej mniej niż bez smarowania.
W ogóle muszę się wziąść za siebie w kwestii jedzenia. Jestem po prostu jak odkurzacz, ciągle coś jem. Ciekawa jestem co wskaże waga w środę na wizycie. Może to dziwne, ale fo tej pory nie przeszkadzało mi to, bo ja zawsze ważyłam mało i nawet nie czuje się źle jak jest mnie teraz więcej. Tylko te rozstępy też napewno robią się od tego szybkiego tycia. Poza tym jak najwiecej tyje sie od 30 tygodnia to właśnie do mnie dotarło, że jak sie nie pohamuje to naprawdę skończę z 20kg na plusie

angelajna ciesze sie, że na wizycie wszystko ok

Tak I ona, rozstepy to blizny, pekajaca skora przy szybki rozroscie masy ciala. Skora nia nadaza za przyrostem albo masy miesniowej albo tluszczowej.

Moj tz ma rozstepy bo za szybko pakowal i mu miesnie rosly zbyt gwatlownie.

Tu najwazniejsza jest prewencja, bo jak sie pojawia to juz kiepsko. Poki sa czerwone mozna z nimi walczyc jeszcze jakos.

Ja od 4 tyg codziennie smaruje brzuch, nic na razie nie mam, skora pieknie sie rozciaga, jest mocno nawilzona i w ogole nie swedzi. Olejkow nie polecam, bo one ostatecznie powoduja wysuszenie.

Stary 2018-05-17, 13:38   #1755
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość
Dokladnie nie powiem. Ale coś koło 29/30.

A ile ważyło dziecko wiesz może?

Stary 2018-05-17, 13:39   #1756
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AndziaHa Pokaż wiadomość
Nicole teraz doczytałam Twój "jadłospis" chyba bym miała 300 cukru po takich rarytasach! Ale smaka narobiłaś!

Ja za to mam teraz na 300 nie cukier , ale zgagę

Stary 2018-05-17, 13:40   #1757
Fiolla
Raczkowanie

Cytat:
A ile ważyło dziecko wiesz może?

Znam przypadek porodu w 29 tc - 1100 g, kolejna ciąża: poród w 30tc (mimo założonego szwu i leżenia) - 1300 g.
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 13:41   #1758
angelajnaaa
Rozeznanie

acidka - zazdroszczę USG, ja nie wiem czy w końcu pójdziemy trochę mamy wydatków przez to mieszkanie :/ a u mnie kosztuje 300zl, ile Ty płacisz ?

ja z takich zakupów online nie korzystałam, ale jeśli będę miala możliwość to będę korzystać w sumie w sklepie na ceny nie patrzę a na stronie myślę że jednak uwagę bym zwróciła.

Aga - tak szybko rośnie ze aż się boję co to bedzie 🤣 ale czuje że jest duzo większa w każdym zakamarku brzucha mi fika:P

Bambi - dziś mam 27+2 ja chyba będę miala to w nosie ze obcy ludzie sa obok jeśli ma mi być łatwiej ciekawe jak w tym moim szpitalu podchodzą do rodzenia w dogodnej pozycji, niby na planie porodu można sobie wpisać slyszlaam ze na samolocie najgorzej bo to nie jesy pozycja grawitacyjna :/

panterka - chodziło mi o ogólne remonty dróg w lbn a nie o Word.

właśnie bylam u mnie w pracy szef mi powiedział że czeka go kontrola z zusu, bo krótko po zatrudnieniu poszłam na l4 :/ chcą sprawdzić czy się znamy, itp... masakra jakbym miała wysokie zarobki to rozumiem ale ja mam minimalną krajowa :/

a jak jechałam to się zepsuł autobus, podjechał kolejny więc wszyscy zaczeli biec bo deszcz leje ... myślałam że mnie zgniotą:/ dwa razy uwagę ludzion zwracałam bo tak sie pchali ze barierka mi sie w brzuch wgniatała, niby jeden przystanek ale naprawdę długi... gdyby nie deszcz poszlabym na piechotę

angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 13:41   #1759
bambi1980
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chloestic Pokaż wiadomość
Tak I ona, rozstepy to blizny, pekajaca skora przy szybki rozroscie masy ciala. Skora nia nadaza za przyrostem albo masy miesniowej albo tluszczowej.
Moj tz ma rozstepy bo za szybko pakowal i mu miesnie rosly zbyt gwatlownie.
Tu najwazniejsza jest prewencja, bo jak sie pojawia to juz kiepsko. Poki sa czerwone mozna z nimi walczyc jeszcze jakos.
Ja od 4 tyg codziennie smaruje brzuch, nic na razie nie mam, skora pieknie sie rozciaga, jest mocno nawilzona i w ogole nie swedzi. Olejkow nie polecam, bo one ostatecznie powoduja wysuszenie.
Moj Tz tez ma Ale nie sadze ze z "pakowania" bo nie jest typem z silowni, ma po prostu do tego tendencje. I mam wrazenie ze on czeka az mi sie tez pojawia, zeby nie bylo, ze on sam ma

Angelajna, na samolocie mowisz.. a co to takiego?
Zalaczam zdjecie obrazka, ktory nam dali wczoraj na kursie. Do wyboru do koloru dziewczyny!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20180517_144536_resized.jpg (85,5 KB, 44 załadowań)

Czas edycji: 2018-05-17 o 13:49
Stary 2018-05-17, 13:42   #1760
kasia.
Rozeznanie

Cytat:
Ja się cykam strasznie bo prawda jest taka że w 7 miesiącu rodzą się dzieci i nie ma prawie żadnych komplikacji a dzieci z 8 - 9 mies mogą urodzić się martwe np zaplatac się w pepowine itd... Także do końca to jest strach i niepewność. Ja mam takie myśli bo 2 aniołki w niebie, jakoś jestem bardziej świadoma tych zagrozen.
Tak nie można myśleć, na pewno w 8 czy 9 miesiącu jest mniejsze ryzyko komplikacji niż w 7. Dziecko urodzone w 7 mcu musi trafić do inkubatora, nie pisząc o tym, że wcześniaki muszą później po wyjściu ze szpitala zaliczyć masę lekarzy żeby sprawdzić jak funkcjonują poszczególne organy.

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 13:43   #1761
AndziaHa
Zadomowienie

Cytat:
Moj Tz tez ma Ale nie sadze ze z "pakowania" bo nie jest typem z silowni, ma po prostu do tego tendencje. I mam wrazenie ze on czeka az mi sie tez pojawia, zeby nie bylo, ze on sam ma
Mój też ma. Z dzieciństwa od tycia, potem od pakowania

Stary 2018-05-17, 13:44   #1762
limonka84
limonka84

Cytat:
Napisane przez AndziaHa Pokaż wiadomość
A Limonka! Dostałaś paski do mierzenia ketonów w moczu?
Nie dostałam, a często trzeba mierzyć? Drogie te paski? Może sobie kupię w aptece bez recepty?
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 13:46   #1763
AndziaHa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez limonka84 Pokaż wiadomość
Nie dostałam, a często trzeba mierzyć? Drogie te paski? Może sobie kupię w aptece bez recepty?
Codziennie rano na czczo, ja na paragonie 100% mam 17,50 ale zapłaciłam 5,70 z refundacją.

Stary 2018-05-17, 13:47   #1764
Aisza21
Wtajemniczenie

Witam,

Ja właśnie wróciłam z wizyty u gina - jest wszystko okej, Janek pozostaje Jankiem , waży 1200g ( w normie) , mocz też jest już czysty. Nast90ępna wizyta 14 czerwca i potem już wizyty co dwa tygodnie , a w lipcu co tydzień

Ja prawko zrobiłam w 8mcu ciąży i nie żąłuję ,że nie czekałam do porodu. Nie znoszę być uziemiona. Z porodówki prowadziłam nawet samochód

Nicole, właśnie na to mam ochotę co zjadłaś Ja na szybkiego wszamałam kaszkę mannę z biedronki, ale odsapnę i biorę się za obiad.

Ania, trzymam kciuki za ciebie i Mikołaja, daj znać co dalej z wami
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 13:49   #1765
Chloestic
Zakorzenienie

Cytat:
No bo jedni maja wieksze tendencje, drudzy mniejsze

Moj tz mam wrazenie, ze niby sie cieszy, ze nie przytylam, ale jakby chcial bym troche przywalila, zebym miala wiecej do roboty po porodzie bo on ostatnio tez odpuscil cwiczenia troche.
Jak sie ciesze, ze nie tyje to slysze od niego, ze moze waga jest popsuta.......

Stary 2018-05-17, 13:55   #1766
alingles
Zadomowienie

Coś koło kilograma ten maluch miał..
Ale samoczynnie oddycha, tzn. Nie jest na respiratorze ale na wspomaganiu.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 13:59   #1767
bambi1980
Zadomowienie

Acha, z takich "ciekawostek" w moim szpitalu wywoluja porod gdy ciaza jest na etapie 41t+3d.

A'propos zakupow kosmetycznych: w jakiej formie kupujecie tantum rosa? Bo jest ich kilka.
Octenisept jest w sprayu?
Stary 2018-05-17, 14:07   #1768
Panterka1313
Zadomowienie

KASIA nie mam dochodów poza "dobrowolnymi alimentami" stąd czekam do czasu po porodu kiedy należy mi się becikowe i kasiankowe

NICOLE podobna do tej z pani gadżet tylko w jej programie cena przeraża

ANGE online robie w leklerku ale tylko jak mi się to opłaca z Tesco nie korzystałam i nie skorzystam bo terminy nie mają jak leklerk tego samego dnia i fakt online bardziej ceny widać zwłaszcza za kilo i skład tez można zobaczyć. Minus jest taki że nie wszystko wprowadzają online i niedawno zwróciłam uwagę na to że sporo okroili wybór żeby więcej zarobić.
Pozycja dogodna nie słyszałam żeby w moim szpitalu to ostro respektowali jak nie masz kogoś opłaconego co akurat będzie miał dyżur.
Remonty to cały rok jakieś są hehe

CHLO baterie wymień

BAMBI albo litrowa butla

Stary 2018-05-17, 14:13   #1769
Bitamina
Raczkowanie

Cześć forumowe koleżanki,

Aniu, kciukasy, żeby wszystko się szyjkowo ulożyło i żeby w szpitalu pomogli

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
Co do prawka ja zaczęłam kurs jak Ala miała 2 miesiące. Jazdy po 2 h, egzamin też jest z opóźnieniami. Także wszystko się da nawet z malutkim dzieckiem, ale jakby mój mąż nie miał prawka albo jakby wyjeżdżał w delegację nie czekałabym do porodu.

Ja ciągle próbuję nieszczęsna, dzisiaj miałam szoste podejście - nieudane
Przejechałam na czerwonym
Jeżeli to nie jest kalafior ciążowy to ja już nie wiem co.

Denerwuję się, bo jednak to kosztowna zabawa, a to są takie beznadziejne błędy, że ho ho. Te pieniądze by się bardziej na wyprawkę przydały, ech...

Moja znajoma powiedziała, że w którymś momencie w ciąży sobie odpuściła i po porodzie za pierwszym podejściem się udało. Ja jeszcze cisnę, dopóki będę miała siły to pewnie będę próbowała, ale się nie zdziwię, jak mi się to przeciągnie na po porodzie.
Bitamina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-17, 14:19   #1770
bambi1980
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bitamina Pokaż wiadomość
Ja ciągle próbuję nieszczęsna, dzisiaj miałam szoste podejście - nieudane
Przejechałam na czerwonym
Jeżeli to nie jest kalafior ciążowy to ja już nie wiem co.
oj szkoda, ze sie nie udalo
Ale swiatlo mignelo Ci w ostatnim momencie czy po prostu nie zauwazylas, ze jest semafor?
Ja zdalam z 4 razem, 2 razy oblalam na placu manewrowym i raz na miescie. Teraz musisz zaliczac za kazdym razem plac i potem wyjezdzasz w teren?

Czas edycji: 2018-05-17 o 14:20
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości