![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Emma Twoje śniadanko to pyszności,no ale teraz bym się bała zjeść...
Madziara u mnie kazała sama kupić. To muszę kupić te czopki,i może dzisiaj w jisk jakieś 2 ręczniki i pora na pakowanie!No i jakaś woda,biszkopty,czekolada, aby po porodzie się wzmocnić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja tez wolałabym miec na w razie czego wiadomo ale w ciazy mi nie dadzą. A jak wyślę Tz to nie wiem czy bez recepty tutaj mu dadza. Placki otrębowe to musi byc pyszne. Ja skonczylam moja owsianke wlasnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3483 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Ja juz na nogach - posprzątane 2 łazienki i kuchnia ![]() ![]() Dziś idziemy na warsztaty z pierwszej pomocy dla niemowląt - mam nadzieje ze coś zapamiętam bo byłam na warsztatach Bezpieczny Maluch i tam temat tez był omawiany a już nic a nic nie pamiętam :sciana: Emma, jak robisz placuszki otrebowe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3484 |
Zadomowienie
|
Oveijta skąd Ty masz dzis tyle energii ? 😃Ja cały czas próbuje sie za cos zabrać, ale średnio mi idzie. Z grubsza ogarnęłam salon i przedpokój , zaparkowałam zmywarkę i tyle. Najchętniej poszłabym spać 😀 Cisnienie moze niskie przez ten deszcz od wt, ale dzis cos na kawe nie mam smaku w ogóle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3485 |
Zakorzenienie
|
Ovejta Ty tytanie pracy!
![]() Aaska ja mam ochotę na kawę.ale z ekspresu,a mamy popsuty ![]() Edytowane przez pola25 Czas edycji: 2018-05-18 o 09:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3486 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() korzystam z tego przepisu, ale nie dodaję słodziku, a zamiast serka dodaję jogurt naturalny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3487 |
Zadomowienie
|
Napisałam długiego posta i mi wcięło wrrr. Pola oby nastrój się poprawił, miałam Ci właśnie pisać żebyś trochę odpoczęła od męża, pewnie za dużo czasu razem spędzacie, przynajmniej u mnie tak to działa- co za dużo to niezdrowo. Tez właśnie paznokcie maluje, ale u stop, ciekawe jak mi to wyjdzie. Miałam umowic się do kosmetyczki ale ze mini wakacje mi od wtorku wypadły to nie zdążę. A ja dopiero wybrałam farby do malowania w domu, dziś kupimy próbki i zobaczymy. Potem malowanie. Muszę tez sobie taka konkretna listę do szpitala zrobić, żeby potem wrazie w tylko podokladac np szczoteczkę do zębów, ładowarkę itp. Która z Was czyta teraz coś fajnego? Muszę zamówienie w bibliotece zrobić.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3488 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3489 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja zauważyłam po ostatnich warsztatach, że dużo zależy kto i jak przekazuje informacje. Niektóre rzeczy o prostu docierają i zostają w głowie, a jak ktoś mówi bez przekonania i pasji to jakoś wszystko umyka ![]() ja ogarniam paczkę z gemini ![]() Wyprałam też koszule, szlafrok, muszę kupić jakieś kapcie po szpitalu i już większość mam, mogę się wziąć za pakowanie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3490 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ufff wygadałam się - aż mi lepiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3491 |
Rozeznanie
|
Hej.
Witam sie w 34tc. Ja sie wlasnie wzielam za pranie. Ostatnio mam zlesamopoczucie ![]() ![]() Musze jeszcze dokupic pare rzeczy, spakowac torbe do szpitala. To lista ze strony szpitala co mam wziąść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3493 |
Wtajemniczenie
|
polecam
![]() Patrycja u nas też jest taka lista, ale jednak trochę dłuższa, choć i tak planuję spakować osobno rzeczy na wyjście w innej torbie i mi doniosą. Zgrzewkę wody też dobrze mieć w samochodzie pod szpitalem ![]() współczuję problemów ze snem ![]() ![]() ![]() Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-05-18 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3494 |
Raczkowanie
|
Pola mam 1.6 wzrostu i już ponad 100 cm w pasie - swoje stopy widzę tylko jak się porządnie wychylę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3495 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do wyboru ubranka na wyjście ze szpitala nie nie planuję żadnych szałów ani tym bardziej zabrania jakiegoś super, hiper nowego kompleciku, bo jednak potem to trzeba w wysokiej temperaturze uprać po użytku w szpitalu i kontakcie ze szpitalnymi bakteriami, szkoda byłoby mi czegoś drogiego, gdyby miało mi się zniszczyć. Mam dużo ciuszków od koleżanek, pewnie wybiorę spośród nich, bo też są śliczne rzeczy ![]() Ovejita, ups, mała pomyłka z tym hotelem ![]() ![]() ![]() Tysia, jeśli zastanawiasz się nad Tiny Love to mogę tyle dodać, że my się na niego zdecydowaliśmy (wersja Close to me, mamy używkę), zwłaszcza przemówiło do mnie to, że można go używać aż do wagi 18 kg, w przeciwieństwie do wielu innych leżaczków. Wiadomo, pewności, że dziecię będzie chciało bez sprzeciwów w tym wypoczywać, nigdy nie ma, ale ostatnio przetestowaliśmy go na córeczce kumpeli, 7 m-cy i nawet wibracje się jej podobały, a przy okazji, ponieważ leżała na tym najwyższym poziomie, to świetnie nas wszystkich widziała i była zadowolona, że praktycznie 'siedzi przy stole' ![]() Dziewczyny, które mają zgagę - będziecie prawdopodobnie mieć bobasy z bujnymi włoskami na głowie ![]() ![]() U mnie wczoraj była położna na pierwszej wizycie patronażowej, pogadaliśmy o planie porodu. Doradziła pozwiedzanie różnych oddziałów położniczych w szpitalach, które bierzemy pod uwagę i chyba faktycznie czas pojeździć. A ja i tak najbardziej obawiam się nie wspólnych sal, łazienek na korytarzu czy czegokolwiek takiego, tylko że trafię na położną, która będzie wredna i będzie mi kazała rodzić na plecach, a tego nie zniesę! Szkoda, że jest to rzecz, której nie da się wiedzieć z góry, bo nigdy nie wiadomo, na czyjej zmianie akurat dziecko będzie chciało się rodzić...
![]() |
![]() |
#3496 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3497 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3498 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3499 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3500 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3501 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
haha ale numer ze sie widzialyscie ![]() no u nas to bedzie mial na pewno bujna czupryne I to bardzo lokowana ![]() Ale oboje z tz mamy bardzo geste wlosy, ja dosyc mocno falowane a Tz to ma loki sprezynki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
Ja w poprzedniej ciąży miałam tylko kilka razy zgagę a synek urodził się kudłaty
![]() Summer,biedaku,odpoczywaj . Może przyjedzie Ci ta rwa choć trochę ![]() Polu, postaraj się może znaleźć jakieś miłe zajęcie żeby się trochę rozluźnić i odpuścić mężowi Mój też mnie często denerwuje, zwłaszcza gdy jest sporo czasu w domu ![]() . Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3503 |
Wtajemniczenie
|
też jestem ciekawa jaką mój będzie miał czuprynę, mimo, że nie wiem co to zgaga
![]() ja urodziłam się wręcz z długimi włosami, wszyscy byli w szoku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3504 |
Wtajemniczenie
|
A jak sie ma troche zgagi to Dzieć będzie mieć trochę wloskow?
![]() U mnie bedzie pewnie po mężu z gestymi włosami i pewnie nawet z brodą ![]() Ja mam cienkie, proste wloski w kolorze mysi blond i chyba do 3roku życia na glowie mialam 3wloski na krzyż ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#3505 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
My na codzien mamy bardzo malo czasu zeby sie widywac wiec raczej weekend nie mamy momentu sie soba irytowac. Jednak jak sie zaczynaja wakacje to zawsze mamy jedna mala sprzeczke na poczatku a potem jest juz dobrze. moze wyjdz sama na spacer zeby chwile ochlonac. Pola a jak meza obojczyk??? Cytat:
bedzie "w czepku urodzony" ![]() Dziewczyny kolejne pytamnie praktyczne o wyprawke... Nosidelko czy chusta??? Wczoraj widzialam dziewczyne z 6 tygodniowym chlopcem w nosidelku babybjorn I tak biedny zwisal. spal wiec podejrzewam ze bylo mu wygodnie ale wygladal conajmniej dziwnie. Chusta wydaje sie bardziej komfortowa no I nie trzeba dziecku przy tym rekawiczek zakladac. bo ten biedaczek wczroaj mial skarpetki, rekawiczki I czapeczke. bo u nas zimno... ale w chuscie to pewnie da rady bez tego? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3506 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3507 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham ![]() Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-05-18 o 13:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3508 |
Wtajemniczenie
|
Na czerwcówkach pierwsza dzidzia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
Dla niesiedzącego dziecka tylko chusta, potem można przejść na nosidełko, ale raczej też nie byle jakie. Tzn nie wisiadło.
Ojeju, zaraz na czerwcówkach się posypią następne porody ![]() ![]() Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#3510 |
Wtajemniczenie
|
Ja już po USG
![]() Jestem taka zakochana w tym moim dziecku ![]() Wszystko ok, pomiary wszystkie prawidłowe i zgodne z tygodniem ciazy, ułożona główka do dolu, łożysko młode, waży 1811 g ![]() Kilka razy pokazała język, sporo się uśmiechała też ![]() Ma mega dużo włosków na główce - lekarka mówiła że już dawno nie widziala dziecka z takimi włosami ![]() ![]() Mam ochotę dzisiaj skakać do nieba ![]() ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:55.