![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Honorowe krwiodawstwo
jakoś ok
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2008-11-10 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Zakorzenienie
|
To że pojawił się pot to jest głowna oznaką zaslabnięcia.. Czasem tak bywa po oddawaniu krwi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
ja tak mialam pare razy w zyciu(ale nie po oddaniu krwi),pot na calym ciele,biala twarz,goraco pozniej zimno .
A teraz dobrze sie juz czujesz???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
dałam radę
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2008-11-10 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
zrobilam to co Ty czyli zimny oklad i polozylam sie spac jak juz bylam w stanie wyjsc z łazienki.Czasem jak mi salbo pije tez miete i tyle,samo przechodzilo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
no mi też przeszło,ale tż sie uparł,żebym do lekarza pojechała...a ja nawet nie jestem ubezpieczona...no,ale jak chce to niech mu będzie chociaż ja z reguły nie chodzę do lekarzy...i sie stresuję teraz....ehhh
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
udało mi się
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2008-11-10 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 |
Zadomowienie
|
no tak, to takie mądre. W imię wzniosłej idei oddać krew, po czym pisać, że się prawie umiera, po czym odmówić konsultacji z lekarzem. Tu sie nie da wyśrodkować - albo umierasz, albo bagatelizujesz temat i olewasz lekarza. Na zdrowiu się nie oszczędza, a przez neta nikt diagnozy nie wystawi i nie zleci leczenia lub zapobiegania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
dygotka8 a w tym centrum krwiodawstwa lekarz nie zbada Cię za darmo
![]() ![]() Już się wypowiadałam na tym wątku, bardzo chciałabym oddać krew, już nawet się psychicznie nastawiłam i chciałam jechać, ale... ostatnio zemdlałam przy zwykłym pobieraniu krwi (kiedyś chorowałam i teraz co jakiś czas muszę robić badania). Pielęgniarka nie umiała mi się wkłuć w żyłę i po którymś razie zemdlałam ![]() Boję się, że tylko narobię im kłopotu, bo zemdleję po paru chwilach z igłą w ręce...
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
dygotko8 ja raz tez sie poczulam bardzo slabo po oddaniu krwi, mimo ze badania wyszly ok i bylo to ktores z kolei moje oddanie krwi
![]() Ale chyba bylo to z mojej winy, bo byl wtedy duzu upal, a ja poszlam bez sniadania (chyba tylko herbatke i sucharka zjadlam)... Ledwie do domu doszlam, juz prawie zemdlalam...A w domu tylko lezalam i pilam wode...Do tego pojawily sie wymioty ![]()
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak,w imię wzniosłej idei oddałam krew apotem mało nie umarłam!! nie,nie odmówiłam konsultacji-to lekarz powiedział mi,że mnie nie przyjmie bo jestem nieubezpieczona,a nie stać mnie na prywatne wizyty.więc nie miał mi kto zlecić badania,a nawet ciśnienie nie mógł mi zmierzyć.bo tak to u nas jest. ja Cię nie oceniam,więc i ty nie oceniaj mnie.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() juz jest o,więc chyba nie potrzebnie panikowałam. dzięki za troskę i dobrej nocy!!ę
![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
czytac jeszcze umiem. "udało mi się tż namówić,żebym nie musiała jechać do lekarza.." skoro sie umiera, to chyba pierwszym naturalnm odruchem jest chec zobaczenia kogos, kto tej smierci bedzie potrafił zapobiec
![]() Poza tym nie piszemy postu pod postem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze,że również i mi forum daje taki przywilej,że mogę ocenić to co Ty piszesz bo nie jestem od oceny Twojego postępowania bo mnie ono nie obchodzi ![]() oczywiście,że chciałam zrobić coś dzięki czemu mogę pomóc innym ludziom- i tak też zrobiłam,nie obchodzi mnie to czy Ty coś potrafisz zrobić dla innych ![]() ![]() kiedy tż przyjechał to zadzwoniłam do centrum i okazało się że dobrze się domyślałam-nigdzie bez ubezpieczenia mnie nie przyjmą!!!!!!!!!!więc dlatego nie chciałam by tż przyjeżdżał bo wiem jak jest,a czułam się dobrze.a nie wiem czy dobrze przeczytałaś-wtedy kiedy się czułam bardzo źle była to w nocy-to tż był obok i widział co się dzieje i pomagał mi jak umiał i po kilku minutach już było lepiej ![]() ![]() jak Ci się nie podoba mój post pod postem to zgłoś to cóż za cudowny dzień!! miłego dnia dziewczęta ![]()
![]() |
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Wtajemniczenie
|
dzisiaj dostalam wiadomosc ze zostalam wpisana do krajowego rejerstru dawcow szpiku kostnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kiedy wysłałaś zgłoszenie??i badania już miałaś czy dopiero one są przed Tobą? może i ja się zdecyduję??myślę już o tym od dawna,ale od samego myślenie to nikomu się nie pomoże...
![]() |
![]() |
#198 |
Wtajemniczenie
|
nigdy nic nie wiadomo. Ale im wiecej osob bedzie w banku tym sa wieksze szanse ze ktos znajdzie dawce . Ja swoje zgloszenie wyslalam w pazdzierniku i po paru dniach przyslali mi ankiete i probowki na krew. Poszlam z tym do szpitala tam gdzie oddaje krew, ale panie nie wiedzialy co z tym zrobic i zadzwonily tam do wroclawia i pani doktor zaprosila mnie na badania do nich . Pojechalam i pobrali mi tylko krew na na badania zgodnosci antygenow HLA.Ale niestety moje wyniki sie gdzies zawieruszyly i dopiero teraz mi przyszlo potwierdzenie. A jesli chodzi o to czy pomoze czy nie . Owszem prawdopodobienstwo jest bardzo male ale moze akurat sie trafi ze te antygeny sie beda zgadzac. Potem bedziesz miec swiadomosc ze uratowalas komus zycie. To musi byc naprawde niesamowite uczucie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie wiecie kiedy można oddać krew, jeżeli wcześniej miało sie anemię? Pytam dlatego,że krew oddaję już od dłuższego czasu, ostatnio w kwietniu. Z różnych powodów baardzo schudłam, chociaż nie powinnam, bo nie bardzo było z czego
![]() ![]()
![]() |
#200 |
Wtajemniczenie
|
to chbya zalezy od tego ile bedziesz miec czerwonych krwinek. ja mialam anemi w styczniu a w marcu juz nomalnie moglam krew oddawac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 |
Przyczajenie
|
ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi- zwyczajna morfologia,badanie-wiadomo. pielegniarka tak mi ponakuwała rece zanim znalazła żyły
![]() a tak chcialam zostac dawca krwi, widze,ze jednak nic ztego nie bedzie, mam "żyłki cienkie jak niteczki" ciezko z nich pobrac te pare ml do strzykawki, to co dopiero przy wiekszej ilosci?? ![]() Akcja pobierania krwi jest dla mnie bardzo potrzebna i mam nadzieje,ze kiedys mimo moich 'niteczek' wezme w niej udział ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Zakorzenienie
|
A to chyba ona nie umiala sie wkluc(ciekawe co by zrobila gdybys byla w szpitalu,albo przyszla na badanie krwi ze skierowaniem),bo ja tez mam bardzo cienkie i udalo sie,i co ciekawe z pobraniem krwi miala problem pani ktora brala probke do badan,zostala mi po tym gulka i wielki siniak.Natomiast pani od pobierania nie miala zadnych problemow,mimo ze troche sie obawiala
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem gdzie oddajecie, ale ja w Toruniu i tam mamy fatalną obsługę, pielęgniarki w większości starsze wiekiem i bardzo niemiłe, ja się tam czuję jakbym była tylko kłopotem, który przeszkadza w piciu kawy ![]() Ostatnio miałam za dużo płytek w morfologii i musiałam odczekać 2 miesiące by znowu zrobić morfologię, nikt mi oczywiście o tym nie powiedział, poza tym, że pielęgniara wydarła się na cały korytarz "Pani X ma pani za dużo płytek..." sama stwierdziłam, że muszę trochę się podleczyć i przyjdę za jakiś czas na powtórkę morfologii, traf chciał, że przyszłam 3 dni przed upływem 2 miesięcy, nie chciano mi zrobić nawet morfologii informując o tym w bardzo niemiły sposób. Wkurzyłam się delikatni mówiąc i teraz przestałam oddawać krew, a wszystko przez pielęgniary! Może kiedyś jeszcze pójdę ale na pewno już nie do Torunia ![]()
![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem co robic... Krew oddalam juz 9 razy i nadal chce to robic... Ale ostatnio mam slaby wspolczynnik...Tzn.moge jeszcze oddawac krew,ale lekarz stwierdzil, ze jest to dolna granica normy... Spytal, czy jem mieso, szczegolnie czerwone... Prawda jest taka, ze niestety nie...Jem tylko biale mieso i to 1-2 razy w tygodniu. ale ani czerwonego miesa ani rzeczy zawierajacych krew typu kaszanka czy nerki po prostu nie tkne
![]() Mozecie cos doradzic? Nie mam pojecia dlaczego zelazo mi spadlo, bo jem normalnie, nie glodze sie...
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
Dzieki, postaram sie jesc tego wiecej...
A potrawy z soi chyba tez beda ok, prawda? Wydaje mi sie, ze wegetarianie jedza to, bo jakis tam skladnik jest podobny do tego, ktory wystepuje w miesie. Ale o bialko chyba chodzi w tamtym wypadku ![]()
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do soi to chyba bardziej chodzi o białko niż inne wartości odżywcze ![]()
![]() |
![]() |
#208 |
Zadomowienie
|
karolinka, hemoglobina spada przy stanach zapalnych, nawet lekkich - moze jakis zab u Ciebie nie domaga? lekka infekcja?
i jak bierzesz zelazo to nie popijaj herbata - nie wchlania sie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do herbaty, dzieki ze mnie uswiadomilas ![]() Wobec tego bede popijac woda mineralna bez gazu ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.