|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania o dziecko od 2018 roku część 4
Cytat:
może przyjdzie pan służbista który Ci wyłoży przepisy na stol i będziesz się musiała tłumaczyć gdzie byłaś i po co. Choć to nie będzie nic trudnego bo zazwyczaj wystarczy wyjaśnić że się było w aptece, czy na spacerze bo tak zalecił lekarz po to też w l4 jest podawane miejsce pobytu żeby w razie kontroli urzędnik wiedział gdzie Cię znajdzie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4322 |
|
Konto usunięte
|
Może i mówi rzeczy zgodne z prawdą, ale w jakim stylu... Bez komentarza.
|
|
|
|
#4323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I nie ma czegoś takiego jak w różnych ZUSach jest różnie. Prawo jest jedno dla wszystkich. Wiadomo łatwo się wytłumaczyć, że się było obok domu na ławce dotlenić, a lekarz wypiszę, że powinno się spacerować. Dlatego spacery ok., sklep ok., ale na wakacje na L4 bym się nie odważyła. Wystarczy, że by sie cokolwiek stało, nogę by się skręciło i klops. Ale każdy robi co uważa.
|
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;83662361]Może i mówi rzeczy zgodne z prawdą, ale w jakim stylu... Bez komentarza.[/QUOTE]W jakim przepraszam stylu?
Styl rozmowy akurat dobrany do przebiegu konwersacji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;83662361]Może i mówi rzeczy zgodne z prawdą, ale w jakim stylu... Bez komentarza.[/QUOTE]Akurat z tym stylem bym polemizowała, przytyk w stronę Sunshine poleciał pierwszy od xboo, która styl też ma "jakiś"
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Starania o dziecko od 2018 roku część 4
Cytat:
Przynajmniej nie życzę nikomu tego co dla mnie samej byłoby nie miłe Albo nie zarzucam ze nie używa logiki i nie rusza głowa (?) tylko dlatego ze ma inne zdanie niż ja ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
PEDAGOG ![]() Edytowane przez xxboo Czas edycji: 2018-05-18 o 16:50 |
|
|
|
|
#4327 |
|
Konto usunięte
|
Hm w sumie racja. Sunshine dała się sprowokować.
Nie ma co roztrząsać. Temat wyjaśniony. Jak chcecie to zapytam jeszcze szwagierki, która pracuje w ZUS
|
|
|
|
#4328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli mowisz że na L4 ciążowym można chodzić wszędzie i robić wszystko co się chce, to w razie kontroli przecież nie będziesz miała żadnego problemu bo robisz wszystko zgodnie z prawem więc czemu miałoby to być życzenie złego? no właśnie Ja bym się bała jechać na wakacje, czy latać od fryzjera do kosmetyczki czy po galerii co weekend ale każdy robi jak uważa, jak freyka zauważyła prawo jest jedno zależy od podejścia urzędnika który się trafi, to tak jak z policja, albo Cię puszcza i poucza, albo dadza mandat za wszystko co możliwe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okej to w takim razie wszystkie możecie mi życzyć kontroli z ZUS idąc tym rozumowaniem. Temat skończony ? A ja Ci życzę super wyrozumiałego pracodawcy żeby dostosował Ci tak stanowisko pracy żebyś nie musiała siedzieć w Domu na L4 jak zajdziesz w ciąże tylko żebyś sobie mogła śmiało pracować do 7-8 miesiąca Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4330 |
|
Zakorzenienie
|
Nie będę się już na ten temat wypowiadać choć widzę, że xboo chce się oczyścic i ze mnie zrobić ta najgorszą. Taka najgorszą nie jestem
![]() Dałam się sprowokować, rzadko biorę udział w internetowych dyskusjach bo mam porywczy charakter. A miotają mną dziś chyba hormony ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4331 |
|
Zadomowienie
|
Oj dziewczyny, takie fajne z was babki a tu napieta atmosfera sie zrobiła, że aż strach coś napisać
już tu buzi na zgodę i koniec tych sporów, wiadomo że jak są różne poglądy to czasem emocje i chęć postawienia na swoim biorą górę a slowo pisane zawsze mozna odebrać inaczej niż jakby się je wypowiadało ![]() Ultra, kurcze nie wiem co Ci napisać, strasznie się stresuję twoją sytuacją, ale myślę o Tobie i przesyłam dużo pozytywnych myśli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4332 |
|
Zadomowienie
|
Można poczytać też tutaj. źródło w miarę wiarygodne http://matkaprawnik.pl/kontrola-zus-w-ciazy/
Dużo też odpowiada w komentarzach.
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale najpierw trzeba być w ciąży ![]() Lejdis, tejk it izi. Czy też dzisiejszy deszczowy i zimny dzień nie jest zbyt piękny na tworzenie gównonburzy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
Ej wszystkie macie rację.
![]() Mogą kontrolować kobiety na L4 2. Kobieta może wychodzić z domu ale w razie kontroli musi się wytłumaczyć w określonym oświadczeniu. Jadąc na wakacje lub zmieniając miejsce pobytu musi poinformować ZUS. Żadko kontrolują kobiety w ciazy. Bardziej wolą kontrolować i poszukiwać "upozorowanych" chorób bo ciaza wiadomo jest i już nie da się i udawać Chętniej kontrolują z donosu. I co placówka to inne, że tak powiem "nawyki" dlatego tu tych kontroli może być więcej a tam mniej. To jest tak samo jak ze skarbówka czy policja Niby to samo a co region to inaczej.Nie mówcie o logice. Logiczne myślenie na temat nielogicznego prawa jest bez sensu 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4335 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie, logika.
Logika kończy się tam gdzie zaczyna się Policja, ZUS, Skarbówka i pewnie wiele innych instytucji państwowych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Hormony buzują
spokój dziołchy! Xxboo jest w ciazy a ty sunshine może jakiś test zrobisz bo gadacie podobnym językiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() przyjmę pozytywną energię - zawsze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka nabuzowana jestem dziś że szok ![]() No i przez tą aferę uciekł mi post z Twoją betą. Kciuki za wizytę i również dużo pozytywnej energii wysyłam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję ci rowniez ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie jakoś pobolewa czasem podbrzusze. Tak delikatnie ćmi. Dziwne. Nigdy przed okresem mnie tak nie bolało. Już mi się chyba całkiem teraz pozmieniało
|
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba 26 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak jest, mi po ciąży się dużo pozmienialo. Ale zaczęłam juz ogarniać objawy i boję się że znów mi się zmieni i już całkowicie nie będę czuć tego mojego organizmu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakby wziąć pod uwagę plamienia jako początek okresu to byłby 29 dzień jakoś Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tutaj na stoliku leży książka o FAS. Pomijając beznadziejne ankiety i testy, wg których jak para dwa razy w tygodniu wypije butelkę wina do obiadu, to juz jest to uznawane za picie ryzykowne i prowadzące do alkoholizmu , to pisza, ze do 14 dni po zapłodnieniu nic takiego nie ma wplywu na zarodek... Użyli nawet jakiegos mądrego słowa, ale te testy mnie tak wkurzyky, ze nie pamiętam nawet jakiego ![]() ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
|
#4345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do alkoholizmu to niestety tak Drociu bo w tym przypadku nie chodzi o ilość spozywanego trunku ale o tą regularność picia. Więc można być alkoholikiem nie będąc żulem i wcale nie pijąc tak dużo. trzeba tylko jeszcze kilka drobnych warunków spełnić ale naprawdę bardzo o to łatwo.![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
Ja też w poczekalniach i tym podobnych pochłaniam wszelką zapisaną wiedzę.A rano przy śniadaniu bo nigdy nie mam gazety to czytam opakowania płatków i wszystkiego co pod ręką ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4346 |
|
Wtajemniczenie
|
Rany dopiero dziś pierwszy raz mogłam zajrzeć i natrzaskałyście tyyyyyle
Co to za klotnie ![]() Odnośnie ZUS - dziewczyny mają rację z tym, że przepisy na L4 są takie same dla ciężarnych jak reszty ludzi, kontrole się zdarzają. ALE pamiętajmy wbrew pozorom w ZUSie też pracują ludzie (kobiety!!), stąd np takie historie jak xxboo. Nigdy nie wiadomo na kogo trafimy w przypadku ewentualnej kontroli, więc każdy robi tak, żeby czuć się z tym komfortowo ![]() UltraMaryna - cały czas śledzę co u Ciebie, trzymaj się mocno
|
|
|
|
#4347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale widzę, że są bardziej zdesperowani ode mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4350 |
|
Zakorzenienie
|
Ultra napisz kochana jak będziesz po wizycie u ginka
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:31.

może przyjdzie pan służbista który Ci wyłoży przepisy na stol i będziesz się musiała tłumaczyć gdzie byłaś i po co. Choć to nie będzie nic trudnego bo zazwyczaj wystarczy wyjaśnić że się było w aptece, czy na spacerze bo tak zalecił lekarz 

już tu buzi na zgodę i koniec tych sporów, wiadomo że jak są różne poglądy to czasem emocje i chęć postawienia na swoim biorą górę a slowo pisane zawsze mozna odebrać inaczej niż jakby się je wypowiadało 

, to pisza, ze do 14 dni po zapłodnieniu nic takiego nie ma wplywu na zarodek... Użyli nawet jakiegos mądrego słowa, ale te testy mnie tak wkurzyky, ze nie pamiętam nawet jakiego