Pokolenie "małych zdzir"..? - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-25, 10:45   #631
sheisrebellious
Przyczajenie

Dot.: Pokolenie "małych zdzir"..?

Polska sama "wyprodukowała" te pokolenie, wiec nie ma co sie dziwic ze po ulicach chodzą 12 latki w pół nagie.
sheisrebellious jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 14:33   #632
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ChatonRoux Pokaż wiadomość
no wlasnie.. skąd mogl sie wziąć sąd, ze te zdzirowate to wlasnie te różowe? hmm... no nie wiem? moze stąd, że w rażącej większości przypadków taką wredną, wyniosłą, pustą itd itd itd itd pannę mozna zobaczyc w wersji barbie?
tak owszem zdarzyło mi sie zetknąc sie z brakiem wychowania ze strony osoby nie-różowej ale to są dosłownie pojedyńcze rzadko spotykane jednostki z jednego prostego powodu - każdy, nie zaleznie od tego jak chodzi ubrany - bywa czasem wredny, nie miły czy nawet chamski. Ale jest to jednorazowy przypadek a nie styl bycia a to jedna z różnic z których dostrzeganiem masz Mirelko jak widać problem.

"nie gorączkuj się tak za dużej różnicy w tym nie widze bo może być i tak i tak"
nie odwracaj kota ogonem bo w końcu któraś z nas tu wybuchnie przed monitorem i obraczy sie kosztami sprzątania... tu nie chodzi o to CZY może być tak i tak.. tylko o to, ze przekręcasz słowa, naciągasz fakty i idziesz tym sposobem na łatwizne - nie dociera do Ciebie nic a jak ktoś Ci zwróci uwage to sie unosisz dumą i obrażasz co jest naprawde baaardzo dojżałe..

tak jak napisała shonya "umiejętność czytania ze zrozumieniem przyda Ci się na egzaminie gimnazjalnym a potem na maturze" - naucz sie dostrzegać też różnice między tym co ktoś powiedział, tym co mógł powiedzieć i tym co mogłoby to znaczyć.. to wbrew pozorom zupełnie coś innego.

"ale to nie zmienia faktu ze gdyby było tak jak siebie opisałam to od razu byłabym zdzirą" - z całego tego bezsensownego opisu jedyne co tworzyłoby z Ciebie ewentualną zdzire to zarabianie pieniędzy pod latarnią - chyba, ze w formie no nie wiem.. elektryka oraz klnięcie co drugie słowo. cała reszta opisu jest bez sensu.
eee chcesz sie ze mną kłóicic i mnie obrazić?
nie mam zamiru kłóćić się o kogoś kogo wogóle nie znam
mówie tylko ze nie nalezy reagowac kiedy nic ci nie robią, co innego jak wyzywają cię od suk czy uderzają w twarz, tylko wówczas nasz kultura nie różci sie wiele od nich tyle tylko, ze to one szukaja zaczepki
dlatego ja nie staram sie wywyzszac
a juz powiedziałyscie ze pewnie bronie je dlatego ze sama jestem za taką uwazana
Mirelkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 14:49   #633
malwinac
Zadomowienie

Za moment nie wytrzymam!!!
Czy Ty na prawdę nie masz nic ciekawszego do roboty?
Nic nowego do dyskusji nie wnosisz nic NA TEMAT!
Wiec moze juz zakoncz te swoje prowokacje lapanie za slowka przekrecanie cudzych wypowiedzi
Nie wiem czy Ty chcesz sie czyms popisac czy moze lato jest dla Ciebie zbyt nudne?

W kazdym razie znalazlas marny sposob na to
uspokoj bo nikt nie ma ochoty tego czytac , kazdy wchodzi na ten watek zeby przeczytac cos ciekawego (zwiazanego z tematem) a nie Twoje awantury i zaczepki

malwinac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 16:10   #634
ChatonRoux
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mirelkaaa Pokaż wiadomość
eee chcesz sie ze mną kłóicic i mnie obrazić?
nie mam zamiru kłóćić się o kogoś kogo wogóle nie znam
mówie tylko ze nie nalezy reagowac kiedy nic ci nie robią, co innego jak wyzywają cię od suk czy uderzają w twarz, tylko wówczas nasz kultura nie różci sie wiele od nich tyle tylko, ze to one szukaja zaczepki
dlatego ja nie staram sie wywyzszac
a juz powiedziałyscie ze pewnie bronie je dlatego ze sama jestem za taką uwazana
jestem calkowicie spokojna, mam dobry humor i chwile czasu więc odpowiem.

-gdybym chciała Cię obrazić to uwierz mi - wiedziałabys o tym i poczułabyś sie urażona

-kłucić sie z Tobą nie bede bo Cie nie znam i z zasady nie wdaje sie w awantury z dziećmi bo uważam, ze to bez sensu. od zasady są oczywiście wyjatki ale Ty możesz byś pewna, ze do nich nie należysz

-to co odchodzi tutaj to bez sensowna wymiana zdań po raz wtóry przez Ciebie przeinaczanych, przekręcanych i naciąganych i jest to jeden z argumentów dla których nie kłuce sie z dziećmi

-"co innego jak wyzywają cię od suk czy uderzają w twarz, tylko wówczas nasz kultura nie różci sie wiele od nich tyle tylko, ze to one szukaja zaczepki" - jesli mnie ktoś bije to ja mu oddaje tylko, ze mocniej. obrona osobista jest dla mnie wazniejsza niż to, ze jakas 15latka stwierdzi, ze moja kultura nie rózni sie od kultury jakies małej zdzirki..

-po raz nie wiem, który powiem, ze mi chodzi o zachowanie, maniery itd a to, ze panna przy okazji wygląda jak k***a to już jej sprawa

-również po raz wtóry: nie tylko "barbie" zachowują się jak zdziwy

-i również po raz wtóry: nie powiedziałam, ze wtrącam sie do rozmów gówniarzy, ze sama je zaczepiam itd mówię tylko, ze jeśli mi taka gówniara przekroczy granice "bliskości" -> zajdzie droge, uderzy itd bądź też zacznie coś do mnie wykrzykiwać/mówić to nie wykluczone, ze jak przywale to ino roz..

jeśli nadal nic do Ciebie nie dotarło - naprawde bardzo mi przykro bo w wieku 15 lat już powinno. nie mówie, ze masz sie ze mną zgodzić ale uszanować moje zdanie i z łaski swojej nie naciągać tego co mówie tak by pasowało pod to co mówisz TY. jeśli to jakiś Twój sposób na nude to hmm.. no cóż.

koniec.

pees. Malwinac - spokojnie. pomyśl sobie - to tylko dziewczynka. nie miej destrukcyjnych myśli
ChatonRoux jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 17:53   #635
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwinac Pokaż wiadomość
Wiec moze juz zakoncz te swoje prowokacje lapanie za slowka przekrecanie cudzych wypowiedzi
Nie wiem czy Ty chcesz sie czyms popisac czy moze lato jest dla Ciebie zbyt nudne?

uspokoj bo nikt nie ma ochoty tego czytac , kazdy wchodzi na ten watek zeby przeczytac cos ciekawego (zwiazanego z tematem) a nie Twoje awantury i zaczepki
proponuje nauczyć się panować nad sobą
Cytat:
jestem calkowicie spokojna, mam dobry humor i chwile czasu więc odpowiem.

-gdybym chciała Cię obrazić to uwierz mi - wiedziałabys o tym i poczułabyś sie urażona

-kłucić sie z Tobą nie bede bo Cie nie znam i z zasady nie wdaje sie w awantury z dziećmi bo uważam, ze to bez sensu. od zasady są oczywiście wyjatki ale Ty możesz byś pewna, ze do nich nie należysz

-to co odchodzi tutaj to bez sensowna wymiana zdań po raz wtóry przez Ciebie przeinaczanych, przekręcanych i naciąganych i jest to jeden z argumentów dla których nie kłuce sie z dziećmi

-"co innego jak wyzywają cię od suk czy uderzają w twarz, tylko wówczas nasz kultura nie różci sie wiele od nich tyle tylko, ze to one szukaja zaczepki" - jesli mnie ktoś bije to ja mu oddaje tylko, ze mocniej. obrona osobista jest dla mnie wazniejsza niż to, ze jakas 15latka stwierdzi, ze moja kultura nie rózni sie od kultury jakies małej zdzirki..

-po raz nie wiem, który powiem, ze mi chodzi o zachowanie, maniery itd a to, ze panna przy okazji wygląda jak k***a to już jej sprawa

-również po raz wtóry: nie tylko "barbie" zachowują się jak zdziwy

-i również po raz wtóry: nie powiedziałam, ze wtrącam sie do rozmów gówniarzy, ze sama je zaczepiam itd mówię tylko, ze jeśli mi taka gówniara przekroczy granice "bliskości" -> zajdzie droge, uderzy itd bądź też zacznie coś do mnie wykrzykiwać/mówić to nie wykluczone, ze jak przywale to ino roz..

jeśli nadal nic do Ciebie nie dotarło - naprawde bardzo mi przykro bo w wieku 15 lat już powinno. nie mówie, ze masz sie ze mną zgodzić ale uszanować moje zdanie i z łaski swojej nie naciągać tego co mówie tak by pasowało pod to co mówisz TY. jeśli to jakiś Twój sposób na nude to hmm.. no cóż.

koniec.

pees. Malwinac - spokojnie. pomyśl sobie - to tylko dziewczynka. nie miej destrukcyjnych myśli
nieważane czy chcesz mnie obrazić czy tez nie bynajmniej próbujesz mi dopiec, ale to nieważne
przyszłam na ten wątek bo od razu sktytykowałyście myche która napisała to co myśli, nie podoba się tobie i innym to, że ktoś ma odmienne zdanie, dlatego wątek faktycznie nie jest dla mnie, bo wydaje mi się, ze każdy ma prawo mówić to co myśli a nie podpisywać się pod czyimiś racjami
oczywiście zostało wypomniane mi to, ze mam 15 lat, czego się spodziewałam po tobie
Stary 2008-07-25, 18:22   #636
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Widzę, że ostatnio weszłyście na temat zachowań i "zaczepek".
Ja nie będę generalizować - mam styczność z "barbie", wspomniane "emo" i miejskimi bluzgarami.
Patrząc na taką "Barbie" widzimy w niej zadufaną w sobie, zarozumiałą dziewczynę. A od razu ją polubiłam, była kulturalna, miła, życzliwa. Naprawdę świetna dziewczyna - jako koleżanka.
A takiej "emo" się w głowie poprzewracało. Zachowuje się jakby jej zrobiono pranie mózgu, chociaż ma już dziewczyna swoje lata. Jej cała elita też nie powala zachowaniem na kolana.

I niejednokrotnie idąc samotnie ulicą bluzgają i poniżają mnie jakieś dziewczyny. Kiedyś próbowałam kulturalnie odpowiadać na takie zaczepki, ale uwierzcie, to nie daje rezultatów. Odpowiedzieć im tym samym? W sytuacji, kiedy ich jest kilka, a ja jedna raczej bym sobie nie poradziła.
Przez tego typu incydenty do reszty odcinam się od społeczeństwa.

...And I need you now somehow, And I need you now somehow.
Mangolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 18:27   #637
Aralka
Zakorzenienie

GG do Aralka Send a message via Skype™ to Aralka

Mi się nie podoba to, że dziewczyny bez skrępowania przeklinają.
Wystroją się, pomalują, a przejdzie się obok takich i słyszy się taką łacinę...
Eh. :/
Stary 2008-07-25, 18:37   #638
ChatonRoux
Raczkowanie

Cytat:
proponuje nauczyć się panować nad sobą
wiesz, kiedy sie komus po raz setny tłumaczy to samo to mogą nerwy puścić.. i to nie jest dziwne.

Cytat:
nieważane czy chcesz mnie obrazić czy tez nie bynajmniej próbujesz mi dopiec
nie, wyrażam swoje zdanie.

Cytat:
oczywiście zostało wypomniane mi to, ze mam 15 lat, czego się spodziewałam po tobie
dla mnie słowa "spodziewałam sie tego po tobie" może wypowiedzieć tylko i wyłącznie osoba, która mnie (osobe do której są kierowane) zna. a jak już wczesniej ustaliłyśmy - nie znamy sie.

jak juz ktos tam wczesniej powiedział - daj sobie spokój bo świata nie zbawisz. i nie rób z siebie ofiary, ze Cie ktoś zaatakował czy cos wytknął, bo sama z siebie ironicznie opisywaną panienke zrobiłaś więc chyba wiedziałaś na co sie decydujesz.
Stary 2008-07-25, 19:48   #639
women101
Zadomowienie

GG do women101

Cytat:
Napisane przez Aralka Pokaż wiadomość
Mi się nie podoba to, że dziewczyny bez skrępowania przeklinają.
Wystroją się, pomalują, a przejdzie się obok takich i słyszy się taką łacinę...
Eh. :/
Dziś spotkalam się z taką sytuacją "dziewczynki" klnely jak szewc gdy ktoś prubowal im zwrócić uwagę nadąsane odpyskowaly starszej osobie i poszly dalej.

Potworne.
women101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 19:53   #640
Gwiazdeczka80
Raczkowanie

a ja uwazam ze nie tylko 12-17 latki sa "zdzirami" , pamietam jak w 1 klasie podstwowki fascynowalu mnie dziewczyny wtedyz 8 klas... mialy powodzenie u chlopcow,byly lubiane i zawsze zrobione... tak jest nadal, malolatki napatrza sie ze tylko zrobione dziewczyny maja powodzenie itp i sie wzoruja... tak bedzie zawsze i jest juz od dluuugich lat,nie tylko od 90 lat... jestem z rocznika 80 i wiem ze za mojej mlodosci bylo tak samo tylko ze ne bylo wtedy tyle kosmetykow i kolorowych ciuchow..uwazam ze trzeba to olac,kazdy jest jaki jest,twojw zycie twoja sprawa. zajmijmy sie soba i olejmy te barbie,emo,metale itp
Gwiazdeczka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 19:56   #641
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz, kiedy sie komus po raz setny tłumaczy to samo to mogą nerwy puścić.. i to nie jest dziwne.

nie, wyrażam swoje zdanie.

dla mnie słowa "spodziewałam sie tego po tobie" może wypowiedzieć tylko i wyłącznie osoba, która mnie (osobe do której są kierowane) zna. a jak już wczesniej ustaliłyśmy - nie znamy sie.

jak juz ktos tam wczesniej powiedział - daj sobie spokój bo świata nie zbawisz. i nie rób z siebie ofiary, ze Cie ktoś zaatakował czy cos wytknął, bo sama z siebie ironicznie opisywaną panienke zrobiłaś więc chyba wiedziałaś na co sie decydujesz.
czy ja robie z siebie ofiare
mówie tylko ze na tym watku obowiązuje reguła "krytykujemy małe zdziry, komu one nie przeszkadzają nie wchodzic, własne zdanie lepiej zostawić dla siebie"
Stary 2008-07-25, 20:12   #642
caroline2324
Zakorzenienie

Hm, miałam tylko poczytać, ale muszę się wypowiedzieć. Nie macie do końca racji, mówiąc, że wszystkie blondynki w mini to takie zdzirowate laski, słodkie idiotki. U mnie w szkole, są podziały: Bogate i szanowane dziewczyny, które są wielbione, normalne-które ogólnie są szanowane, ale nie znowu jakies tam wielce wielbione, biedne, na które nie zwraca się uwagi i te z nałogami oczywiście, które sieją postrach...
bo przecież one są takie ważne, że lepiej do nich nie podchodzić, bo jeszcze Cię zbiją, albo coś. A taki ich poziom IQ jest baardzo niziutki. No i m.in te bogate, które udają nie wiadomo kogo, wcale nie są jakieś wredne, czy coś w tym stylu. Są bardzo miłe i inteligentne, wiadomo, że czują władzę, ale nie okazują tego. Owszem, te inne wytapetowane 13 latki, mnie wkurzają. Widuję często takie na mieście i naprawdę można dostać.. ALE to ich życie ich sprawa, więc mi to tito, jeśli takie z Siebie robią to chyba wiedzą, za jakie są postrzegane,przynajmniej niektóre. Co do podziału szkół. Zdanie mam podzielone, iż w podstawówce (kiedyś) gdy najstarsza klasa to była bodajże 8 , na pewno laski z tych klas czuły władzę. Nie wierzę, że nie. I tak samo jest teraz w gimnazjum, tylko z tą różnicą, że te które przychodzą do gim, uważają się za nie wiadomo kogo, a nie te z 3 klas. Ale znowu, te w podstawówce (6 kl.) są takie pewne siebie i ważne, że aż się boję, jak przyjdą do mojej szkoły, ale i tak zwyczajnie to oleję.

Nigdy nie byłeś i nigdy nie będziesz częścią mojego świata...
... jesteś jego całością.

caroline2324 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 22:33   #643
ChatonRoux
Raczkowanie

Cytat:
mówie tylko ze na tym watku obowiązuje reguła "krytykujemy małe zdziry, komu one nie przeszkadzają nie wchodzic, własne zdanie lepiej zostawić dla siebie"
umarlam ze śmiechu - kończe udział w wątku..
zaczynam rozumieć te wszystkie babcie, które z grozą na twarzy mamrotają pod nosem znamienne słowa "ta dzisiejsza młodzież..."
Stary 2008-07-25, 23:05   #644
malwinac
Zadomowienie

Cytat:
tak cały czas robisz z siebie pokrzywdzoną
już się popisałaś mądrościami

malwinac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 23:08   #645
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:

Malwinac- uwierz mi czuję i myślę to samo co Ty

najlepiej nie odpowiadac jej. Chodz to wkurza, że cytuje wszystkie wypowiedzi i je neguje naprawde nie chce nikogo ignorowac na tym forum, ale czasem trzeba zeby nie niszczyć wątku..

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-25, 23:21   #646
ekstrawagancja
Wtajemniczenie

pokolenie małych zdzir? ... sama mam 15 lat, moze i wygladam dla niektórych jak zdzira, przyzan sie do tego otawrcie. ale to nie w 100 % moja zasługa. lubie dobrze wyglądac, miec markowe i modne ubrania. i tu sie wszytko zaczyna! wchodze do sklepu : żadko kiedy spodnie sa do pepka, ściślej mówiąc nie znadziejsz w dobrym sklepie takich spodni! (no może w ostatnim sezonie była moda na wysoki stan spodni) no to kupujesz to co jest. chcąc kupić bluzke, dekoldy tez sa niczego sobie, a mając duży biust co mam zrobic? nie kupowac bluzki na lato? chdozić w golfie? ...
beznadzieja.

a tak pozatym to... dzieczyna w wieku 15/ 16 lat wzrostem, wagą przypomina już dorosłą kobiete, wiec ma sie ubierac w dziale dziecięcym? ;/
do tego już wczesniej wspomniane media, kreują dziewczyny HOT! jesteś HOT = SUPER (oczywiscie wg niektórych, ja nie podzielam takiego zdania).
a takie 12,10-latki? kochają DODE jej piosnki itp. a jak ona wyglada? jest idolem takich dziewczynek. i jaki mają brac z niej przykład?

to na tyle z mojej wypowiedzi. aa... i na koniec dodam, ze nie było by tych małych zdzir gdyby nie te dorosłe ZDZIRY! ;]

ekstrawagancja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-26, 00:00   #647
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
umarlam ze śmiechu - kończe udział w wątku..
zaczynam rozumieć te wszystkie babcie, które z grozą na twarzy mamrotają pod nosem znamienne słowa "ta dzisiejsza młodzież..."
proponuje zaprzyjaznic sie ze starszymi kobietam, bo im nigdy towarzystwa za wiele

Cytat:
tak cały czas robisz z siebie pokrzywdzoną
już się popisałaś mądrościami
nie robie z siebie ofiary, bo nikt mi nic nie zrobił
dziękuje za brawa
Stary 2008-07-26, 08:31   #648
Gwiazdeczka80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ekstrawagancja Pokaż wiadomość
pokolenie małych zdzir? ... sama mam 15 lat, moze i wygladam dla niektórych jak zdzira, przyzan sie do tego otawrcie. ale to nie w 100 % moja zasługa. lubie dobrze wyglądac, miec markowe i modne ubrania. i tu sie wszytko zaczyna! wchodze do sklepu : żadko kiedy spodnie sa do pepka, ściślej mówiąc nie znadziejsz w dobrym sklepie takich spodni! (no może w ostatnim sezonie była moda na wysoki stan spodni) no to kupujesz to co jest. chcąc kupić bluzke, dekoldy tez sa niczego sobie, a mając duży biust co mam zrobic? nie kupowac bluzki na lato? chdozić w golfie? ...
beznadzieja.

a tak pozatym to... dzieczyna w wieku 15/ 16 lat wzrostem, wagą przypomina już dorosłą kobiete, wiec ma sie ubierac w dziale dziecięcym? ;/
do tego już wczesniej wspomniane media, kreują dziewczyny HOT! jesteś HOT = SUPER (oczywiscie wg niektórych, ja nie podzielam takiego zdania).
a takie 12,10-latki? kochają DODE jej piosnki itp. a jak ona wyglada? jest idolem takich dziewczynek. i jaki mają brac z niej przykład?

to na tyle z mojej wypowiedzi. aa... i na koniec dodam, ze nie było by tych małych zdzir gdyby nie te dorosłe ZDZIRY! ;]
najlepsza wupowiedz,te malolatki wzoruja sie na doroslych 20-25lat zdzirach,teraz 3/4 dziewczyn w takim wieku wygladaja i zachowuja sie jak zdziry...
Gwiazdeczka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-26, 10:16   #649
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Cytat:
bez przesady mogła zareagowac od razu (nie juz wychodząc ze sklepu) i powiedziec łagodnie cos w stylu "przepraszam, mogłabyś uważać jak chodzisz, bo mnie uderzyłas"
Dokladnie reakcjia natychmiastowa a nie po jakims czasiue i jeszcze do chłoaka głosno mówi troche to zenujące ,bała sie powiedziec prosto w twarz???

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
miałam spotkanie z nastolatkami pod budką z hamburgerami.
zaczepiali mojego syna -ich trzech,a on jeden.on kulturalnie,oni nie.
w koncu sie wkuwr... i pojechałam ich wiazanką.dodałam,że jak mu zasadze z kopa to mu piszczele połamię (to była zima,a ja w traperach).
i co?przeprosili i poszli.było dwuch chłopaków i jedna dziewczyna w wieku 15-16 lat.
z bydłem nie da sie pogadac.
albo nie ruszać,albo pokazac ,że jest sie silniejszym.
Nie trzeba od razu pokazywac jakim to sie jestsilnym ,najpierw w maiare grzecznue (lubpoprostu grzecznie)a dopiero póżniej gdy widzisz ze nie momaga pokazywac jakimk sie jest silonym itd

Cytat:
Napisane przez Agula 88 Pokaż wiadomość
Mirelkaaa chyba nie wyobrażasz sobie że po tym jak pokazała jaki ma do mnie szacunek miałam do niej podejść i powiedzieć"przepraszam, mogłabyś uważać jak chodzisz, bo mnie uderzyłaś" pewnie reakcja była by natychmiastowa wyśmianie w twarz albo kompletna zlewka spojrzały by na mnie i to koniec więc tak jak napisałam powiedziałam głośno ( i tak ze by to tylko one usłyszały) a nie tak jak ty napisałaś na cały głos bo to robi różnice nie darłam się na cały sklep aby wyrazić swoja opinie tylko powiedziałam głośno do mojego tż 'jak ktoś jest nie wychowany to tylko współczuć' mój błąd że w tamtej odpowiedzi nie napisałam -dość głośno- bo by był bardziej przejrzyście. Nie należę do osób kłótliwych i które szukają zaczepki ale ile można popuszczać takim małolatom.Za dużo sie na oglądałam i nasłuchałam.
Też jak jakas mloda stirchneła Mnie ramieniem itd mówiłam głosno np do koleżanki np"nie wychowana młoda ,lepiej niech uwaz itd itd itp" ale stwierdziłam ze to jest tak żenujace zachowanie (zachowanie dziecka,lub kogos kto sie boi powiedziec w twarz co mysli,czy tez sie obronic)Najpier bym jej powiedziała grzecznie,a dopiero potm reagaowała ostrzej zależy co by mi odpwoeidziała!!!:rolleyes :

Cytat:
jeśli mówi sie grzecznie i nie dociera to wtedynalezy zareagowac ostro, ale próba kultralnej rozmowy nie zaszkodzi

DOKŁADNIE moe zaszkodzi a możesz sie zdziwić

Cytat:
Napisane przez shonya Pokaż wiadomość
Mirelka, nie broń ich aż tak. Wizażanki, które twierdzą, że z chamstwem trzeba ostro walczyć - mają rację. Byłam w centrum handlowym ostatnio, mnóstwo wyprzedaży więc i ludzi mnóstwo. W jednym ze sklepów przy górnych stojakach z ubraniami dwie dziewczyny przeglądające jakieś tam bluzki. Podchodzą 3 inne - mocny makijaż, szpileczki, dekolciki [dodam, że piersi ze świecą szukać], młodziutkie buźki z wiązanką przekleństw jakich nie powstydziłby się rasowy mafioso.
Podchodza do regału, gdzie stały ów dwie dzieczyny i na cały sklep: "musisz k***a tak długo oglądać te j****e bluzki? nie jesteś tu szm**o sama, wyp*****j do innego sklepu, inni też chcą coś kupić".
Dziewczyny się skuliły i poszły, natomiast do tych 3 gwiazdeczek podeszła Pani z obsługi i z grzecznie im powiedziała, że swoim zachowaniem odstraszają klientów. A co one na to? Najpierw głośny rechot, bo to nawet nie był śmiech i jadą z koksem: "weź się o*****l, chcemy kupić ubrania, sklepy są dla każdego a jak Ci się s**o nie podoba to nie patrz".
Druga z Pań obsługujących z przezorności zadzwoniła po ochronę. Ta pierwsza im mówi, już zecydowanym głosem, że mają opuścić sklep, bo u nich się chamstwa nie toleruje. I co? I dostała z liścia, bo im się jej uwaga na ich temat nie spodobała. Natomiast ochrona już się z młodymi nie bawiła, wzięła każdą z nich za rączki i nie ma zmiłuj.

I nie mów mi już Mirelko, że trzeba grzecznie, bo się nie da. A jak widać - rozmowa tylko sytuację pogarsza.
Pierw bym zwróciła uwage ,potem powturzyla i tak do3 razy sztuka gdyby potem Mi groziła lub uderzyła dopiero wtedy pokazałabym gdzie jej miejsce ,
wydarąbym ja ze sklepu i nie wiem co bym jej zrobiła lała i gadał jej co za swiat co sobie wyobraza ze nikt sie jej k**wa bac nie bedzie wr wkurzyłam sie denerwuje Mnie tacy ludzi co by wszystkich lali ,wysmiewali ,itd

Cytat:

A co do solarium - to jest źle. tak.. to jest naprawde źle, ze one chodzą na solarium bo to są jeszcze DZIECI.. wątpie by któraś z nas puściła swoją córcie w wielu lat 12 czy tam 14 na solarium.. a jak tak to tylko pogratulować.
Wiesz co smieszne gadanie pogratulowac yy heloł co sie stanie jak puszcze córke na solarium jak na sloncu też esi opala co za różnica solarium czy słonce !!!!!
Stary 2008-07-26, 11:09   #650
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka80 Pokaż wiadomość
najlepsza wupowiedz,te malolatki wzoruja sie na doroslych 20-25lat zdzirach,teraz 3/4 dziewczyn w takim wieku wygladaja i zachowuja sie jak zdziry...
z kogoś muszą brać przykład a jak widzą w TV wytapetowane piosenkaraki a kobiety na ulicach niewiele się od nich różnią to robią to samo...
zresztą nie tylko takie dziewczyny, wieksza połowa kobiet tak sie zachowuje

Cytat:
Dokladnie reakcjia natychmiastowa a nie po jakims czasiue i jeszcze do chłoaka głosno mówi troche to zenujące ,bała sie powiedziec prosto w twarz???
gdyby mi ktoś zwrócił uwage w ten sposób ten sposób to zwyczajne nic bym sobie z tego nie zrobiła i nie traktowałambym poważnie takiej osoby

[/quote]Też jak jakas mloda stirchneła Mnie ramieniem itd mówiłam głosno np do koleżanki np"nie wychowana młoda ,lepiej niech uwaz itd itd itp" ale stwierdziłam ze to jest tak żenujace zachowanie (zachowanie dziecka,lub kogos kto sie boi powiedziec w twarz co mysli,czy tez sie obronic)Najpier bym jej powiedziała grzecznie,a dopiero potm reagaowała ostrzej zależy co by mi odpwoeidziała!!!:rolleyes :
[/quote]
Cytat:
DOKŁADNIE moe zaszkodzi a możesz sie zdziwić
daj sobie spokój one nie zrozumieją

Cytat:
Wiesz co smieszne gadanie pogratulowac yy heloł co sie stanie jak puszcze córke na solarium jak na sloncu też esi opala co za różnica solarium czy słonce !!!!!
słońce jest tak samo szkodliwe tylko w granicach rozsądku nie tak jak niektóre dziewczyny co wygladają jakby wcale z solarium nie wychodziły
Stary 2008-07-26, 13:28   #651
ChatonRoux
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
najlepiej nie odpowiadac jej. Chodz to wkurza, że cytuje wszystkie wypowiedzi i je neguje naprawde nie chce nikogo ignorowac na tym forum, ale czasem trzeba zeby nie niszczyć wątku..
o to to to.. bo to nie dośc, ze sie jeszcze zbulwersuje, przekręci a i jeszcze zaraz Ty wyjdziesz na złą i niedobrą i w ogóle to po co sie odzywasz bo przecież nie wiesz NIC o życiu 15 latki - ba! za stara już jesteś! won do starych babć!

"daj sobie spokój one nie zrozumieją" - jak piszą tak inni to jest źle.. ale jak widać 15;atki rządzą sie swoimi prawami.

a w solarium powinno zacząc sprzedawać lizaki i baloniki bo niedugo same dzieci tam zaczną przychodzić bo przecież w granicach rozsądku jest dobre..

a co do "yy heloł" to taka fajna seria skeczy jest wlasnie na temat takich panienek od heloł - polecam obejżeć

a swoją drogą to negowanie absolutnie wszystkich którzy mają inne zdanie jest faktycznie dobrym sposobem na życie - w końcu zostaniesz tylko Ty i Twoje zdanie i nikt Ci nie bedzie przeszkadzał.. ani z Tobą rozmawiał ale to przecież nie istotne

ahhh uwielbiam sie troche pośmiać czytając te Wasze niektóre mądrości a że śmiech to zdrowie to jednak tu zostane bo zaczyna mi sie ta farsa coraz bardziej podobać.. chociaż troche szkoda bo była tu kulturalna dyskusja do momentu wkroczenia niektórych...
Stary 2008-07-26, 14:46   #652
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość

Nie trzeba od razu pokazywac jakim to sie jestsilnym ,najpierw w maiare grzecznue (lubpoprostu grzecznie)a dopiero póżniej gdy widzisz ze nie momaga pokazywac jakimk sie jest silonym itd

!!!!!
jeśli chłpak od razu wykrzykuje obelgi i tekst w stylu.
ej młody co się opierasz o latarnię,co pe...jesteś-wypier...cię bez mydła?

to co mam rzecznie przeprosic,chyba nigdy nie byłaś w sytuacji zagrożenia pobiciem.
tacy tylko szukaja zaczepki.dobrym przykładem jest mężczyzna zwracający uwagę grupie młodych nastolatków w wieku 15,17,19.
tylko ten meżczyzna przez tego 15-to latka stracił życie przez pchnięciem noża,bo ośmielił się coś powiedzieć.

błagam nie opowiadaj mi,że kultura w takiej sytuacji to podstawa
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-26, 15:53   #653
ChatonRoux
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
jeśli chłpak od razu wykrzykuje obelgi i tekst w stylu.
ej młody co się opierasz o latarnię,co pe...jesteś-wypier...cię bez mydła?

to co mam grzecznie przeprosic,chyba nigdy nie byłaś w sytuacji zagrożenia pobiciem.
tacy tylko szukaja zaczepki.dobrym przykładem jest mężczyzna zwracający uwagę grupie młodych nastolatków w wieku 15,17,19.
tylko ten meżczyzna przez tego 15-to latka stracił życie przez pchnięciem noża,bo ośmielił się coś powiedzieć.

błagam nie opowiadaj mi,że kultura w takiej sytuacji to podstawa
tak tylko widzisz - inaczej sie mowi jak cala wiedza polega na teoretyzowaniu i generalizowaniu bo przecież teoretycznie mirelka, AsiCcccCA i inne takie mają racje - powinno sie grzecznie powiedzieć "nie rob tak" tylko, ze ta metoda była dobra 10-15 lat temu, kiedy dzieciaki jeszcze czuły respekt...

teraz jest zupełnie inaczej - kiedys to było nie do pomyślenia, zeby dorosły człowiek bał sie zwrócić uwagi jakiemuś gówniarzowi, który ledwo co zaczął bez mamusi na miasto wychodzić.. kiedyś jak taki pyskował to dostał przez łeb albo wytargano go za ucho i wiedział, ze z takimi hasłami to on sobie moze conajwyżej do kolegi wyskakiwać..

(nie mówie, ze przemoc jest dobrym sposobem na tempreowanie takich rozwydrzonych dzieciaków - to tylko przykład, który może nie jest godny pochwały ale tak kiedyś było.)

a teraz zwrócisz takiemu dzieciakowi uwage to w najlepszym przypadku Cie zbluzga i opluje a w najgorszym (bo takie sie coraz częsciej zdarzają) zabije.

i naprawde chciałabym zobaczyć, którąś z tych tutaj dziewuszek jak w takim momencie mówi kulturalnie "nie rób tak" albo "nie podoba mi sie to co robisz". Dostała by taka przez łeb i z płaczem poleciała do mamusi a nie produkowała sie tutaj i oceniała naszą kulture osobistą.

Nauczcie sie rozróżniać konieczność obrony osobistej, która może być także w formie krzyku od niekulturalnego traktowania dzieciaków. Jak już powiedziałam, dla mnie (i jak widac nie tylko dla mnie) ważniejsza jest obrona od tego czy bede w tym momencie pełna gracji i kultury.
Stary 2008-07-26, 16:04   #654
Mirelkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
tak tylko widzisz - inaczej sie mowi jak cala wiedza polega na teoretyzowaniu i generalizowaniu bo przecież teoretycznie mirelka, AsiCcccCA i inne takie mają racje - powinno sie grzecznie powiedzieć "nie rob tak" tylko, ze ta metoda była dobra 10-15 lat temu, kiedy dzieciaki jeszcze czuły respekt...

teraz jest zupełnie inaczej - kiedys to było nie do pomyślenia, zeby dorosły człowiek bał sie zwrócić uwagi jakiemuś gówniarzowi, który ledwo co zaczął bez mamusi na miasto wychodzić.. kiedyś jak taki pyskował to dostał przez łeb albo wytargano go za ucho i wiedział, ze z takimi hasłami to on sobie moze conajwyżej do kolegi wyskakiwać..

(nie mówie, ze przemoc jest dobrym sposobem na tempreowanie takich rozwydrzonych dzieciaków - to tylko przykład, który może nie jest godny pochwały ale tak kiedyś było.)

a teraz zwrócisz takiemu dzieciakowi uwage to w najlepszym przypadku Cie zbluzga i opluje a w najgorszym (bo takie sie coraz częsciej zdarzają) zabije.

i naprawde chciałabym zobaczyć, którąś z tych tutaj dziewuszek jak w takim momencie mówi kulturalnie "nie rób tak" albo "nie podoba mi sie to co robisz". Dostała by taka przez łeb i z płaczem poleciała do mamusi a nie produkowała sie tutaj i oceniała naszą kulture osobistą.

Nauczcie sie rozróżniać konieczność obrony osobistej, która może być także w formie krzyku od niekulturalnego traktowania dzieciaków. Jak już powiedziałam, dla mnie (i jak widac nie tylko dla mnie) ważniejsza jest obrona od tego czy bede w tym momencie pełna gracji i kultury.
dlaczgeo podałas mój przykład!!!!!!!!
nie negowałam historii Tamargot! w obliczu zagrozenia tak bym sie zachowała, a ja cały czas powtarzam czego ty nie rozumiesz ze ja wcale kulturalnie nie zareagowałabym dlatego nie uwazam sie pod tym względem za duzo lepsze od nich, co innego ty tylko jesli juz rozmawiacie o ich kulturze proponuje zastanowić sie nad swoją
Stary 2008-07-26, 21:59   #655
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Po pierwsze nie przyszlam sie tu kłócic!!!!Po drugie nie jestem 15latka i nie twierdze ze zawsze mam rację!!!!!!!!!!!!bo nie jestem ideałem i moige zaarz ci wytknac moje awady itd. i nie raz bylam w takich tepych głupich sytuacjiach ....i starałam sie nie reagwać jak Oni sami tylko pierw"delikatnie" chioc nie zawsze reag. rozważnie czy madrze itd .....zreszta nie latwo jest rozmawiać pisząc przez taki o! wiza z bo nie wszystko wyrazasztak jak chvesz ......
Stary 2008-07-26, 22:13   #656
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze nie przyszlam sie tu kłócic!!!!Po drugie nie jestem 15latka i nie twierdze ze zawsze mam rację!!!!!!!!!!!!bo nie jestem ideałem i moige zaarz ci wytknac moje awady itd. i nie raz bylam w takich tepych głupich sytuacjiach ....i starałam sie nie reagwać jak Oni sami tylko pierw"delikatnie" chioc nie zawsze reag. rozważnie czy madrze itd .....zreszta nie latwo jest rozmawiać pisząc przez taki o! wiza z bo nie wszystko wyrazasztak jak chvesz ......
nie wiem do kogo pijesz,bo nie cytujesz.
domyślam się,że w moim kierunku,bo wcześniej zacytowałaś mnie,a ja ciebie.

nic nie powiem juz odnośnie złych zachowań młodych ludzi.
dziwią mnie twoje wypowiedzi,gdyż nawołujesz do kulturalnego zachowania ,a sama sie unosisz pisząc z wykrzyknikami.

czy tu nie zalatuje chipokryzją?
(chciałabym cię zobaczyć w akcji,chyba,że na odległość jesteś tylko odważna)

proponuję ci kilka głębokich wdechów i wydechów zanim coś napiszesz.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-26, 22:17   #657
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:

Proponuję zazyć trochę spokoju i porozmawiać na większym luzie ..

ogólna uwaga: To wszystko chyba brnie za daleko ?
Czytam te dyskusje i wyczuwam ogromną burzę nerwów i nie wiadomo czego jeszcze.
Stary 2008-07-26, 22:29   #658
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Wziołam pare oddechówii to ze daje wykrzykni nie świadczy o tym ze jestem nie wychowana czy wulgarna, czy hipokrytka hahahahahah bo nie jestem !!! mowie swoje zdanie i jie nakazuje lub nie mowie ze tak jest najlepiej byc milym kochanym ale zawsze lepiej pierw z kulturka potm z reszta
Stary 2008-07-26, 22:37   #659
ChatonRoux
Raczkowanie

Cytat:
dlaczgeo podałas mój przykład!!!!!!!!
ojej.. gdzie co jak? z tego co pamietam to napisalam coś innego.. sprawdzam.. i faktycznie.. napisałam: "mirelka, AsiCcccCA i inne takie". czyli nie bezposrednio Ciebie tylko ogólnie osoby zaciekle broniące tych zdzirek.

wyluzuj.
Cytat:
Napisane przez kiniaczeq Pokaż wiadomość
Proponuję zazyć trochę spokoju i porozmawiać na większym luzie ..

ogólna uwaga: To wszystko chyba brnie za daleko ?
Czytam te dyskusje i wyczuwam ogromną burzę nerwów i nie wiadomo czego jeszcze.
o wlaśnie. ja próbowałam bez emocji.. ale ja widać z niektórymi sie nie da. chyba, ze ja faktycznie nadaje sie juz tylko do rozmów z babciami bo dziiejsze 15tki mnie przytłaczają.
Stary 2008-07-26, 22:40   #660
kiniaczeq
Zakorzenienie

Cytat:

o wlaśnie. ja próbowałam bez emocji.. ale ja widać z niektórymi sie nie da. chyba, ze ja faktycznie nadaje sie juz tylko do rozmów z babciami bo dziiejsze 15tki mnie przytłaczają.

Wiesz ja nie mówiłam o kimś konkretnie. Chodziło mi ogółem, do waszych rozmów się nie wtrącam bo dzisiaj to za ciężkie na mój umysł .

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości