![]() |
#91 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Dzieci na wieczorze panieńskim
Cytat:
![]() Mnie to bardziej wyglada na typ polskiego byznesmena, co to wszedzie zweszy okazje do zachowania paru zlotych w kieszeni. Kolezanka-opiekunka za fri, kawa na miescie to gdzie tam, taka sama ma w domu, a no i na co komu prezenty, najwazniejsza jest przeciez obecnosc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
No właśnie chciałabym prosić autorke żeby nam tu przybliżyła trochę co to za panie które tak bardzo chca te dzieci zabrać ze sobą? Pracują, nie pracują, raczej ogarnięte i samodzielne czy pod kloszem były (najpierw rodziców, teraz mężusia)? Znam taką jedną co mogłaby wyjść z inicjatywą panieńskiego z dziećmi, nie przelewa się w domu ale staraja się o kolejne dzieci bo dziadkowie pomogą, zresztą jest 500 plus, Babcia coś zawsze dorzuci z emerytkurki, jakoś to będzie. I dla niej pójście gdziekowliek bez dziecka (nie daj Boże fitness albo basen) - jesteś złom matkom!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tipsman ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Nie rozumiem tego targania dzieci wszędzie
![]() Totalnie nie czaję np zabierania dzieci np na wesela, koncerty itd. Ja chcę się dobrze bawić, a z dzieckiem sorry ale się nie pobawię. Zero alkoholu, oczy dookoła głowy, inni muszą zwracać uwagę na moje dziecko. Dziś byłam na wywiadówce u starszego syna w szkole z dwulatkiem. Nie miałam co z nim zrobić, mąż w delegacji. Zależało mi żeby być, głupio mi strasznie było, no ale co zrobić. Czasem są sytuacje, że trzeba wziąć dziecko i już. Ale impreza zaplanowana parę tygodni/miesięcy wcześniej - po co targać maluchy ze sobą, i robić problem sobie, dziecku i innym gościom? A ten pomysł z dziećmi na wieczorze panieńskim to już porażka totalna... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
U nas w pkolu zawsze proszą, żeby na zebrania przychodzić bez dzieci, co dziwnym wcale nie jest.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Wielce Szanowna Pani
|
Padłabym chyba trupem z niedowierzania gdyby na moim panieńskim dziewczyny przytargały dzieci
![]() Byłam na panieńskim, gdzie była nawet dziewczyna dwa miesiące po porodzie i po prostu szybciej do domu pojechała a nie z nami do klubu i jakoś wszyscy przeżyli... Pomysł z zabieraniem dzieci na panieński jest dla mnie straszny i szczerze mówiąc nie wpadłabym na to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Na jedynym wieczorze panieńskim na jakim byłam, była dziewczyna - matka 6-miesięcznych bliźniaków. Jakoś potrafiła ogarnąć temat. Jako matka karmiąca piła alkohol tylko na początku imprezy, bawiła się do końca, odebrał ją mąż.
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Ja tez byłam na panienskim jako matka karmiaca, odciagnelam mleko wcześniej, na imprezie byłam krócej, przyjechał po mnie mąż. Nawet by mi nie przeszło przez myśl brać dziecka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
No bo normalnemu człowiekowi się to naprawdę nie mieści w głowie żeby brać dziecko na panieński. Już lepiej w ogóle nie iść.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jestem ojcem, ale byłoby mi wstyd gdyby moja żona musiała targać na imprezę dziecko, bo nie potrafiłbym nim zająć. Mam tylko nadzieje, że ta przyszła Pani Młoda oprzytomnieje i podejmie jakieś odpowiednie kroki, bo to co wyprawią co po niektóre "Mamusie" to na prawdę ludzkie pojęcie przechodzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisz, że w takim razie świetnie się składa, bo będą miały niepowtarzalną możliwość socjalizować dziecko z jego tatusiem. Przecież nie zaczną tego procesu od osiemnastki. Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Czytam i nie wierzę. Mam wrażenie, że nie którym kobietom dzieci oprócz mleka przy okazji wysysają mózg. Nie wyobrażam sobie dzieci na takiej imprezie. Już pomijam fakt, że matka się do końca nie wyluzuje, a pozostali goście będą narażeni na jakieś płacze i krzyki, ale przede wszystkim to dziecko będzie się męczyć, bo to nie jest miejsce dla niego. Postawiłabym sprawę jasno i powiedziała, że żadnych dzieci. Jak nie chcą to niech nie przychodzą. Sytuacja z mężem, który nie odnajduje się w domu sam ze swoim dzieckiem nie wiem czy bardziej śmieszna czy przerażająca. Serio ktoś jest w stanie funkcjonować w takim czymś? Mąż, który nie puści żony samej? Napisałabym, że współczuję, ale w sumie to nie, bo każdy ma tak jak chce mieć.
Autorko napisz koniecznie jak sytuacja została rozwiązana ![]()
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Szczyt głupoty zabierać dziecko na tego typu imprezę. Sama mam roczne dziecko i wyjście z nią i dla niej i dla mnie byłoby udręką. Na miejscu tej mamuśki, która z ojcem nie może dziecka zostawić to zastanowiła bym się na tym kogo ona sobie wybrała na partnera.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Konto usunięte
|
A tak swoją drogą ciekawe, o której te dzieci chodzą spać.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otóż to. A mnie jako młodej byłoby moze nie przykro - ale zostawiłaby mi taka sytuacja duży niesmak. Spotykamy się oblewać (nie wiem właściwie co), ja mam byc "najważniejsza", skupić się na dobrze spędzonym czasu z chyba przyjaciółkami - a tu dzieciaki. No ej........ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
... choć nie Westwood
|
Nie wierzę, że ktoś wpadł na tak głupi pomysł...
![]() |
![]() |
#111 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Niespotykany pomysł z dziećmi na wieczorze. Jestem szczerze zdziwiona
![]() Autorko, i jak się to skończyło? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
gdyby wszystkie uczestniczki wieczoru miały dzieci i właśnie z nimi chciałyby spędzić ten wieczór to nie widzę problemu, ale w takiej sytuacji to bez sensu. Ostatnio byłam na wieczorze gdzie dziewczyny chciały iść do klubu i w ogóle się bawić, a jedna powiedziała, że albo będzie impreza w domu i ona przyjdzie z dzieckiem 3 letnim albo jej nie będzie. No i zrobiłyśmy domówkę i jak dla mnie było beznadziejnie, bo ona cały czas się chwaliła tym dzieckiem i trzeba było się z nim bawić. Dodam, że cała reszta była bezdzietna i musiała słuchać dobrych rad koleżanki jak to jest jak się ma dziecko i ile to obowiązków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Autorko, jak sytuacja? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
Wolałabym iść we czwórkę do klubu niż z większą ilością osób takie party..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem dzieci na wieczorze panieńskim nie powinno być. Tak jak napisała autorka postu wieczór panieński to nie jakiś kinderbal. Większość atrakcji organizowanych na ten wieczór nie obejmuje obecności dzieci. A organizując taki wieczór w domu też oczywiście można się świetnie bawic, ale czy na pewno z dziećmi? Są takie okazje, jak na przykład osiemnastka czy właśnie wieczór panieński, na których wręcz wypada trochę poszaleć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyszłabym i też byłaby kicha, bo mało osób, a tak to przynajmniej we cztery w klubie zamiast w domu.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.