![]() |
#1171 | |||||||
Wiedźma
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV
Cytat:
Pokrzywki współczuję. ![]() Cytat:
![]() Kiedyś Twoje zbiory śniły mi się po nocach. Łączyły nas głównie moje marzenia. ![]() Czasem jednak się spełniają. ![]() Cytat:
![]() Jest w Fig Tea coś landrynkowego, choć mnie raczej kojarzy się to z wersją zielonej figowej Ice Tea pitej z plastikowej butelki. To, co urzeka mnie w tym zapachu to nie figa, lecz zielona, naprawdę zielona zimna herbata. ![]() Cytat:
![]() Jeśli mogę polecić Ci jakieś testy (na podstawie Twojej smakowitej listy) to będzie to Tam Dao - ma w sobie podobną ciepłą kremowość jak Bois Farine i Gaiac. Podobne w klimacie do BF i Gaiaca są jeszcze Le Boise Bois Oriental. A testy Lutków polecam szczerze. Jakoś tak wydaje mi się, że polubisz szczególny klimat, jaki mają kompozycje Sheldrake'a. Szczególnie jeśli lubisz FdB. ![]() Cytat:
![]() Wiem, że nasze perfumeryjne upodobania ciekawie splatają się ze sobą. Czasem są blisko siebie, czasem splot jest luźny, ale zawsze jakoś nasze gusta ze sobą korespondują. Przyznam Ci się, że lubię taki rodzaj wspólnoty gustów. Porozumienie bez kurczowego trzymania się siebie wzajemnie. ![]() Cytat:
![]() Właśnie same zdjęcia stanowiły mój największy problem. Zły obiektyw plus brak porządnego programu do zmniejszania zdjęć zeżarły mi jakość. Tym bardziej cieszy mnie, że potrafiłaś znaleźć dla mnie dobre słowo. ![]() Cytat:
A to stwierdzenie o perfumach... Bardzo pasuje do mojego postrzegania świata. ![]()
![]() |
#1172 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te Lutki, ktore znalazłam u Ciebie i zaznaczyłam - uwielbiam ( mimo, ze na razie tylko próbkowo - mam nadzieję, że w sierpniu się to zmieni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Wtajemniczenie
|
Sabbath...jak mam napisać, że jest cudnie skoro większości perfum nie znam...
![]() Gratuluję ogromnej weny do poznawania świata zapachów... mnie tego brakuje ![]() Oprócz Angel, BC i Ekstremalnej Ambry z Twojej kolekcji łączy nas jeszcze Histoire d'Eau której odlewka do mnie leci. Kyoto... nie do końca przekonałam sie do tego zapachu, ale od czasu do czasu lubię ![]() Planuję zapolować na odrobinę Rousse, są piękne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1174 |
Zakorzenienie
|
Sabbath, gratuluje ...znowu leże z wrażenia
![]() Ktore z znanych Tobie kadzideł, jest najbardziej kadzidlane? Chodzi mi o kadzidło typu żywiczego. Zapach, w ktorym nie trzeba go szukac ani kojarzyc...taki w ktorym nie leży na dnie, tylko pojawia się od razu. No i jest trwalsze od kadzideł CdG .. moze być z domieszka czarnej herbaty, suchymi ziołami. Cos z kręgu: Avignon, Ouarzazate, Gucci PH, Statkus, BC...z naciskiem na kadzidło frankonskie? Może być surowe.. nawet lepiej by było.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1175 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie - czy mogę wkleić kolekcję mojej mamy
![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#1176 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1177 | |||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Za to Five o'Clock mnie rozczarowało. Jakieś takie jest zbyt wymuskane, wylizane, wygłaskane. Ładne, ale to wszystko. Może dlatego, że na mojej skórze zapachy trochę tracą charakter. Cytat:
![]() ![]() W kwestii weny do poznawania - jeśli ciekawość to którykolwiek stopień do piekła, to ja walę się w czeluście piekielne w tempie urwanej windy. ![]() ![]() Mam wewnętrzny imperatyw szukania odpowiedzi na wszelkie pytania, których też wymyślam sobie mnóstwo (i nie zawsze do rzeczy). Normalnie czuję fizyczny ucisk kiedy czegoś nie mogę poznać, zgłębić, rozgryźć. ![]() Cytat:
![]() Za kadzidło najbardziej żywiczne uważam Jaisalmer. Odbieram go jako zapach czystej, nietkniętej ogniem, lepkiej żywicy. Jeśli zaś chodzi o kadzidło najbardziej ekspansywne to chyba wygrywa Norma Kamali. Incense NK to zapach płonącej, wściekle dymiącej, gryzącej w oczy i drapiącej w płucach żywicy kadzidłowca. Tak intensywne, że aż bolesne. Tak żywiczne, że aż gorzkie. Mrocznie smolisty jest też Black Tourmaline, jednak żywicznośc zostaje przykryta nutą pogorzeliska. Jego łagodniejszą wersją jest Rock Crystal. Kadzidło też jest w nim na wierzchu, ale przyznaję, że na mnie to zapach kapryśny - raz jest zimnym, ufryzowanym psychopatą, raz po prostu kastrowanym BT. Polecam testy. ![]() W kwestii połączenia nut dymnych z czarną herbatą - dla mnie typem numer jeden jest Cedarwood Tea IHP. Nie jest to jednak kadzidło frankońskie, ale dym tlących się drew. Na razie tyle mi do głowy przychodzi. Post jest jakiś taki niedokończony, ale rodzina wyciąga mnie na zakupy. Brrr...
![]() |
#1178 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje Sabbath... moze uda mi sie załapac na kolejny rzut LuckyScent
![]() A kamali dzis skresliłam z listy, czytając ze pachnie propolisem... znowu dopisze ![]() Jaisalmer dziwnie sie układał na mojej skorze. Nosiłam go jakis miesiąc, po czym co raz to intensywniej wyczuwalam kiszone ogorki... no i poleciał ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Wtajemniczenie
|
Sabbath, numerem 1 jest dla mnie zdjęcie nr 2 - te cudne żuczki, i pięknie obłe flaszki FdB! Świetny zestaw
![]() Faktycznie zredukowałaś kolekcję ![]() A łączy nas - licząc tylko pełne flaszki, bez odlewek - Eliksir de Merveilles, Theo Esprit, Shaal Nur, Etra, Safran Troublant, Gaiac, Gucio PH, BC, EN, FdB. Z niektórych mam tylko odlewki: Theo klasyczna, Rousse, Ambre Rousse, Avingnon, Zagorsk, Jaisalmer. Łączy nas na bank też "swojski pierdzielnik" próbkowy ![]() Pięknie u Ciebie, Sab ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1180 |
Zakorzenienie
|
OK, to wklejam - jakby co, będzie na Aszku
![]() Ultraviolet Green Tea Tropical AA Grosellina Boudoir ( tester - nakrętka chanelowska ![]() Rock'nRose Couture ( mama robi mix z Groselliną ![]() odlewki: Rain i Fig Leaf Demeter Brakuje tu Lou Lou, ale mam zapomniała wziąć je z szafki w pracy.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#1181 |
Raczkowanie
|
Perfumowariatki!!!
Też tak chcę!! Zazdroszczę!! ![]()
![]() |
#1182 | |||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Tego kadzidlanego potępieńca koniecznie trzeba testować. A na Lucky jej nie ma. Szczególnie, że (jak widzę) nasza chemia jest ciut inna i diabli wiedzą, co może na Tobie z Normy wyleźć. ![]() Na mnie z Passage wychodziło mydło. ![]() Cytat:
![]() Że dużo nas łączy (także zapachowo) to ja wiedziałam od dawna. A że aż tak dużo... To cieszy mnie tym bardziej. Szesnaście zapachów i pierdzielnik. ![]() ![]() I jeszcze słowo o redukcji - tamta mnie uwierała. Teraz nadal jest duża (jak na moje wymagania oczywiście), ale niejako przez kontrast łatwiej mi ją zaakceptować. No i jest "moja, najmojejsza". ![]() Cytat:
![]() Z kolekcji najbardziej ciągnie mnie Fig Leaf... Ogólnie - zapachy pełne życia, pogodne. Po raz kolejny już myślę sobie, że niesamowicie fajna musi być Twoja Mama... ![]() ![]()
![]() |
#1183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I nawet jest parę zapachów, które nas łączą. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Raczkowanie
|
Sabbath piękna kolekcja
![]() Madziczko fajna ta buteleczka Valentino i zegar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1185 |
Rozeznanie
|
Szczęka mi opadła na widok waszych kolekcji
![]() ![]() ![]() CK - Eternity i Contradiction Davidoff - Echo Thierry Mugler - Angel YSL - Cinema 2 buteleczki pachnideł z Kairu kilka próbek To wszystko. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Rozeznanie
|
A, przepraszam, zapomniałam o flaszce Fragonard Miranda. Z sentymentu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zmyslowosc ktora otacza Cie w Twoich flakonach jest niemal namacalna,zreszta....nie potrafilabym sobie Ciebie wyobrazic w innym otoczeniu ![]() Pamietaj tez dla piekno jest dla kazdego inne a ja np.lubie takie niedopowiedzenie,ktore zostawia rozkoszny margines do bardzo swobodnych skojarzen ![]() Rozmarzylam sie ![]() ************************* ************************* ************** Lubie tutaj zagladac,cieszyc oczy widokiem roznych zapachow zamknietych w ramach zdjec pokazowych bo one dzialaja na moja wyobraznie,pobudzaja i....wtedy pojawia sie pragnienia poszukiwan,niczym polowanie na .....Posrod testow szukam zapachu,ktory stanie sie MOIM. Czasami skora plata figle,nos zawodzi ale....ogary poszly w las ![]() Najwazniejsze to umiejetnosc cieszenia sie swoim zbiorem i caly czas tego sie trzymam ![]() ![]()
![]() |
#1188 | |
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1189 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Za figę już Twoją Mamę lubię ![]() Porzeczka AA też przyjemna jest ![]() Myślę, że ilość falkoników uprawnia Mamę do przyłączenia się do nas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1190 |
Zakorzenienie
|
Mama dziękuję za wszystkie miłe słowa
![]() Od siebie muszę napisać, że to większa eksperymentatorka ode mnie. Ciekawią ją wszystkie nowości, uwielbia dziwne składniki, kontrowersyjne połączenia, im coś dziwniej brzmi czy ma niespotykane nuty tym bardziej się zapala ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1192 |
Zakorzenienie
|
Paulinko - odkąd pamiętam obie lubiłyśmy perfumy i lubiłyśmy pachnieć. Różnica jest tylko taka, że odkąd jestem na forum mama poznaje dzięki mnie np. niszowce, kadzidlaki czyli perfumy o których do tej pory nie miała pojęcia ( ja poniekąd też). Dostaję próbki z wymiany i mamie zapalają się oczy, potem mnie dręczy, że mam jej tego poszukać w sklepach internetowych
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1193 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1194 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jestem w szoku.... Sabbath spodziewalam sie szoku ale Twoja kolekcja jest zwyczajnie oszalamiajaca! Piekne zdjecia, ilosc godna pozazdroszczenia ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1195 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1196 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1198 |
S. Sssss. SSSSS.
|
ja z moją ostatnio robiłam porzadek z moich probkach
![]() ![]() ![]()
#1199 |
Zakorzenienie
|
Moj też mi "porwała" sporo
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1200 |
Wtajemniczenie
|
Ja mojej nie pokazuję, bo nie wiem czy coś by mi zostało. Pokazuję jej konkretną próbkę i pytam, czy się podoba. Jeżeli tak - to daję. Natomiast Pure Poison musialam zrobić odlewkę.
Koniec offtopowania, bo nas wywalą ![]() Edytowane przez Kagan Czas edycji: 2008-07-27 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.