|
|
#2461 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Dziewczyny mam pytanie
znalazłam na allegro śliczną poduszeczkę na obrączki. Ale mam dylemat.. bo jest biała i ecri. Ta ecri mi sie bardziej podoba ale co jeśli będę miała białą sukienkę? Myślcie że wtedy poduszeczka też powinna być biała czy to wszystko jedno? Wymyśliłam też... że chce mieć rozpuszczone włosy do ślubu i znalazłam fajne mocowanie welonu.. i stwierdziłam, że postaram się sama zrobić podobne . Kupię opaskę i troche perełek i coś pokombinuje co o tym myślcie ? A na plener znalazłam fajny welon podoba mi się ale raczej nie do ślubu tylko właśnie na zdjęcia w plenerze.
|
#2462 |
|
Zadomowienie
|
Jak dla mnie nie ma znaczenie jaka bedzie poduszeczka bo to ty jej nie niesiesz, więc nie musi być pod kolor sukni, no chyba że ktoś zwraca na to uwage, ja raczej będe miała białą poduszeczke, opaska jak dla mnie jest ciekawa i mało spotykana
|
#2463 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja mam pytanie jakie dodatki macie do swoich sukien, chodzi mi o coś na szyję i uszy, brazoletki raczej mieć nie będe bo mam rękawiczki z ładnym wzorem. Tam gdzie kupowalam suknie pani mi doradziła jeden kwiatek na szyje i taki sam tylko większy we włosy, i nie wiem czy to jest lepsze czy jakiś ładny łańcuszek.
|
#2464 |
|
Rozeznanie
|
kwiatki na szyi mnie nie przekonują, to musi na prawdę pasować do sukni,
łańcuszek też musi pasować do sukni ale w zasadzie ja jestem za łańcuszkiem.do niektórych sukien nie trzeba nic na szyję, rozumiem że masz gorset?
|
#2465 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie mam gorset, i dlatego doradzają mi ten kwiatek przy szyi.
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
Pokaże wam sukienke, gorset mam taki sam tylko dół jest troszke z innego materiału, ale ogólnie podobna jest moja suknia do tej, i nie wiemco do niej pasuje.
|
#2467 |
|
Rozeznanie
|
Ja górę miała podobną i miała taką strunkę na szyi z takim małym wisiorkiem z cyrkonią wśrodku. Załączam fotkę kolczyka i wisiorka.
Edytowane przez gosia j. Czas edycji: 2008-07-26 o 12:43 |
|
|
|
#2468 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też myślałam o tym żeby nie związywać włosów i bardzo mi się podoba taka opaska z perełek
|
|
|
|
|
#2469 |
|
Zadomowienie
|
gosia ładne miałaś dodatki ale ja bym wolała coś bardziej widocznego, bo mam gladką sukienke.
|
#2470 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2471 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2472 |
|
Raczkowanie
|
Mi się podoba coś takiego
|
|
|
|
#2473 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie coś takiego proponuje mi pani ze sklepu z sukniami, na początku sierpnia odbieram suknie i chyba na tego kwiatka się zdecyduje.
|
#2474 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2475 |
|
Zadomowienie
|
Czyżby wszystkie dziewczyny dziś wybyły na imprezę ? Jakoś tu tak pusto
|
#2476 |
|
Rozeznanie
|
Na pewno aniago25 dziś świętuje imieniny, wszystkiego najlepszego!
a że wczoraj jeszcze było Krzysztofa, to imprezy są podwójne, ja wczoraj zaliczyłam imieninki koleżanki i kolegi, dziś odpoczynek, a jutro do pracy ![]() ps. i żadna Wizażanka Lublinianka nie miała dziś Swojego Dnia??
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
No rzeczywiście pusto jakoś dziś, ale może to dzięki w końcu ładnej pogodzie dziewczyny spędzały czas na słoneczku
![]() Jeśli chodzi o biżuterię, to z racji, że moja suknia ma zapięcie na szyję to stwierdziłam, że nie będę miała żadnego wisiorka - chyba za dużo już by tego było - tylko jakieś małe kolczyki i diadem, który właśnie zamówiłam => http://www.allegro.pl/item406687835_...a_diadem_.html - dodam tylko, że w salonie sukien na świętoduskiej podobny kosztuje 80 zł (dziś byłam, mierzyłam i pytałam o cenę - szok, że taka rozbieżność cen)Jutro w końcu idziemy na skupienie na Krochmalną - może któraś z Was też będzie ? Cytat:
dziewczyny wszystkiego najlepszego
|
|
#2478 |
|
Zadomowienie
|
Edytka dziękuja bardzo ja to podwójnie świętowałam bo 25 lipca miałam 25 urodziny a wczoraj imieniny, szkoda tylko że nie odczułam tego świeta bo jestem za granica sama wiec nawet nie było z kim świętowac, ale to nic trudno się mówi, czekam na ślub i wesele wtedy świętowanie sobie odbije :P Dziewczyny życze wam miłego dnia, mam nadzieje że pogoda w Polsce ładna bo u mnie pochmurno.
|
#2479 |
|
Raczkowanie
|
Jutro w końcu idziemy na skupienie na Krochmalną - może któraś z Was też będzie ?
Ależ się zdenerowałam.. Przez cały tydzien żyłam w świadomości, żę dziś jest skupienie u jadwigii i tam sie wybieraliśmy. Tygodnie mi się pomyliły Dobrze że miss.hot napisałaś o skupieniu na krochmalnej przynajmniej wiem gdzie mam się kierować. Może będę, ale przez duże może . Nie wiem gdzie jest tam kościół.. Wiem, gdzie jest Krochmalna, ale kościoła nigdy tam nie dojrzałam. Żadko bywam w tym miejscach. Chcialiśmy dziś pójść też do 1 spowiedzi.. Hmm... a taki miły dzień się zapowiadał...
|
|
|
|
#2480 |
|
Zadomowienie
|
Ładniutki ten diadem, faktycznie ceny w sklepach nie są małe. Ja od zawsze chciałam mieć diadem we włosach do ślubu, a jak doszło do ślubu to gust mi się zmienił
|
#2481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To też w sumie nie moje strony, ale już czas najwyższy obyć skupienie - do ślubu 20 dni ![]() Cytat:
|
|
#2482 |
|
Zadomowienie
|
Może i ja jeszcze zdanie zmienie
|
#2483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale do takiej jaką chcę pasuje
|
|
|
|
|
#2484 |
|
Rozeznanie
|
a mi nie podobaja sie jakos te sztuczne kwiatki na szyi <ale to moje prywatne zdanie> chcialam cos delikatnego wiec zamowilam niewielka zawieszke z kolczykami i bede miala to na krotszym srebrnym lancuszku
![]() co do diademow to zawsze mi sie podobaly ale chyba zrezygnuje z tego bo nie wiem czy by pasowal do mojej fryzury... miss.hot a Ty mialas juz probna?? za to powiem wam, ze zmienilam zdanie co do upiecia: zawsze chcialam miec troche rozpuszczone wlosy- tak z tylu (po to tez zapuszczalam je dlugo) ale po 4 probnych upieciach doszlam do wniosku, ze bede cala mokra! wlosy mi sie zapoca do tego jeszce pod welonem i nie bedzie to ladnie wygladalo po calonocnej zabawie i zedydowalam sie na upiecie calosci i dodatkowo wpiecie kwiatka (taki co w bukiecie bede miala-cantadeske)matko!!!!!!!!!!!! to juz 20 dni!!!!!!!!!!!!
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
#2485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozpuszczone fryzury podobają mi się od zawsze, ale z podobnych powodów rezygnuję z nich na różnego typu imprezy I te 20 dni szybko nam zleci
|
|
#2486 |
|
Zadomowienie
|
Mi się dużo rzeczy podoba ale na coś muszę sie zdecydować, ja będe miała bukiet z bordowych róż i może z bialą lilią w środku ale to jeszcze musze skonsultować z florystką, i myślałam na różą we włosach ale boje się że mi padnie po kilku godzinach i chyba zostanie ten kwiatek we włosach co i na szyi. Niby to są takie małe rzeczy ale problem jest
|
#2487 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny ale wam fajnie jeszcze tylko 20 dni
|
#2488 |
|
Raczkowanie
|
Ale dziś jestem dumna z siebie a przede wszytskim TŻ
Byliśmy dziś na skupieniu i na pierwszej spowiedzi.. Zarówno u mnie jak i u niego z zegarkiem w ręku trwało to 2,3 minuty... Drugiej spowiedzi już się tak nie obawiam.. pierwsze koty za płoty ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#2489 |
|
Raczkowanie
|
A ja zdecydowanie dluzej
i strasznie nie moge sie doczekac w tym tygodniu zalatwiamy fotografa i kamerzyste, chce zeby to bylo dopiete na ostatni guzik. Zdecydowałam sie tez na wodzireja, ale tz radzi zeby wziac kogos tanszego. Poza tym juz teraz dopytuje sie florystek, ktora zrobi mi dekoracje na slub w plenerze i jak narazie ceny wahają się od 1600 zł do 3500 zł (za dekoracje slubu, samochodu, wiazanki dla druhen, panny mlodej, butonierke), jak dla mnie koszty dekoracji sa duze i wolałabym sama zrobic cos ladnego, ale ja nie bede miała glowy do dekoracji, dlatego chyba bede zmuszona kogos wynajac
|
|
#2490 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jakie pieśni będziecie miały grane w kościele? Byłam ostatnio na weselu i nie podobało mi się to co organista grał, w ogóle to nie były pieśni ślubne
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

znalazłam na allegro śliczną poduszeczkę na obrączki. Ale mam dylemat.. bo jest biała i ecri. Ta ecri mi sie bardziej podoba ale co jeśli będę miała białą sukienkę? Myślcie że wtedy poduszeczka też powinna być biała czy to wszystko jedno?
i znalazłam fajne mocowanie welonu.. i stwierdziłam, że postaram się sama zrobić podobne
. Kupię opaskę i troche perełek 

(dziś byłam, mierzyłam i pytałam o cenę - szok, że taka rozbieżność cen)
Dobrze że miss.hot napisałaś o skupieniu na krochmalnej przynajmniej wiem gdzie mam się kierować. Może będę, ale przez duże może ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)