![]() |
#1981 |
Nawiedzona PeMa
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Ania lada dzień wszystko się wyjaśni, jeszcze trochę cierpliwości. Ale jesteś bardzo dzielna
![]() My wczoraj byliśmy na urodzinach mojej chrzestnej, i chyba zbieramy sie na poprawiny pomóc jej skończyć zapasy jedzenia które zrobiła ![]() Dziewczyny z facetem to jak z kotem jak nie nakarmisz i nie pogłaszczesz to nie zamruczy. Mi się chyba trafił nie najgorszy egzemplarz bo i angażuje się w wyprawkę i pogada do brzucha ale czasem też ma swoje humory. Chloestic ja bym się skupiła przede wszystkim na maluchu a cała reszta wyjdzie z czasem. Ale podziwiam cierpliwość bo ja już bym dawno wybuchła ![]()
#1982 | |
Zakorzenienie
|
ja dzis bede zamawiala lozeczko i komode przez internet, powaznie sie zestresowalam, ze oprocz rzeczy, wanienki, przewijaka to nic jeszcze nie mam
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
wybuchlam i powiedzialam dosc, albo sam to we lbie ogarnie, albo sie pozegnamy, wiem, ze bedzie dobrym tata ogolnie, bo widze, ze umie sie troszczyc, ale pogubiony jest, a ma 33 lata wiec czas chyba sie ogarnac ![]() skupiam sie wlasnie na dzidzi, dzis mi w ogole zafundowal pobudke i spalam niecale 5 godzin, a przez to, ze jestem troche zestresowana wszystkim, to nie moglam juz zasnac, ale bomby ma juz konkretne i wysoko dosyc, pod zebrami z boku
Muzycznie www.facebook.com/AtelierNoire www.instagram.com/kasia_noire ![]() Kosmetyki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1211006 Ciuszki na wymianę: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post81087906 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Zadomowienie
|
Takie mama upolowala w piątek 20180520_174423.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1984 |
Zadomowienie
|
Ehhh wizaz obrocil
#1985 | ||
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83686031]Dziewczyny skąd kupujecie takie rzeczy jak: ręczniki z kapturkiem, prześcieradła do łózeczka i pieluchy tetrowe/wielorazowe/muślinowe ??[/QUOTE]Ręcznik pepco, prześcieradła i pieluchy babyboom
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1986 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1987 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Panterka, to czemu wy się tam nie wprowadzacie, jak wszystko praktycznie jest gotowe? Ania, najgorsze te czekanie, oby posiew był ok i założyli ci ten pessar ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1988 |
Zadomowienie
|
Właśnie dlatego że nie jest gotowe bo nie ma kiedy kupić głupich pierdul jak jeden garnek, patelnia, deska te sprawy i nic na czym można jeść a kanapę mam biała
#1989 | |
Zakorzenienie
|
Gosiu, mała super daje radę, miał ją TŻ przywieźć ale stwierdziliśmy że może lepiej żeby mnie nie zobaczyła bo potem się rozżali i będą mieć tylko problem.
NoBoTak, po założeniu pessara na drugi dzień podobno się wychodzi ale u mnie to jeszcze kwestia tego że najpierw muszą przyjść, potem musimy zamówić pessar, on musi przyjść kurierem do domu do mnie, potem TŻ musi go przywieźć, założą i dopiero do domu... to zejdzie wszystko ogarnąć. Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1990 |
Zadomowienie
|
Jak ma być w domu 2 dni z dzisiejszy to wolę żeby do mnie przyjechał niż mam się busem tluc wieczorem a na drugi dziej po śniadaniu znowu
Na sprzątalam się ubrań w półkach i tyle ubrań jedynie mi zostało 20180520_201614.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1991 |
Zadomowienie
|
Jakbym miała tak urządzoną chatę jak Ty Panterka to bym się wprowadzała bez zastanowienia. Nie ma co porównywać własnego domku z mieszkaniem kątem z innymi ludźmi w jakimś mieszkaniu, a praktycznie jednym pokoju i to dzieląc z kimś łazienkę...
Do czego tu się przyzwyczajać dłużej niż kilka dni, pałac tam macie, że się boisz, że się zgubisz?:p Jakbym miała wszystko gotowe co niezbędne (łazienka, kuchnia, łóżko i łóżeczko dla dzidzi) to mogłabym prosto z porodówki się wprowadzać gdzieś. Meble, szafy, tv i reszta nie istotne. No ale każdy ma inne priorytety ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1992 |
Wtajemniczenie
|
Aniu kciuki ogromne za posiew! Będzie dobrze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1993 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana, masz kupę czasu, zamów przez internet nawet, co to za problem. A jak twój Tżet, nie naciska na przeprowadzkę? Byłam dziś w lesie na konwaliach, wiem ,że są pod ochroną, ale nie mogłam odmówić sobie małego bukieciku. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1994 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aisza kocham konwalie ♡!!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1995 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, która odebrała olejek na rozstępy z rossmana za grosz? Bo mam foto i on jest w fioletowym opakowaniu, a nie mogę go znaleźć w ofercie sklepu...jest tylko oliwka. Był u was ten fioletowy, czy brałyście oliwkę?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1996 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1997 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
limonka84
|
Witam się po wieczornym spacerze
![]() Ania - trzymam kciuki, żeby wszystko ułożyło się o Twojej myśli! Gosia - jak tam remont? Królewna - lepiej się już czujesz? Berenika - ja na razie wszystko kupiłam w BabyBoom. Andzia - znowu okazało się, że podwyższony cukier mam tylko rano. Na obiad zjadłam w restauracji makaron z kurczakiem, pieczarkami, cebulą w sosie śmietanowym i glukoza 113 po godzinie. Teraz po kolacji 89. Ketonów w moczu nie mam. Dzidziek ma czkawkę, wczoraj też miał o tej porze. Mam nadzieję, że nie jest to dla niego jakieś nieprzyjemne... Tż śmieje się, że ma to po nim, bo on potrafi mieć strasznie długo czkawkę: nawet 3 dni non stop, dzień i noc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Zadomowienie
|
AISHA on gość w domu, życie spędza w delegacji praktycznie. Wrócił z delegacji do rodziców w czwartek kolo 22 a w piątek o 5 juz pojechał. To taki przykład ekstremalny. On nie jeździ sam tylko z jego okolicy koledzy tez robią z nim. Jeżdżą na 3 auta
W domu tam jedyni za przeproszeniem śpi i robi kupę oraz robi coś tam przy domu "gosposia" resztę zrobi. (u mnie i naszym domu zrobi wszystko) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Czas do usg mi się strasznie dluzy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() Edytowane przez Panterka1313 Czas edycji: 2018-05-20 o 21:42 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2000 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Zakorzenienie
|
Witam sie dziewczyny po intensywnym weekendzie. Byliśmy u znajomych, fajnie było. Mają 2-latka, fajny chłopak
![]() ![]() ![]() ![]() Nadrobiłam czytanie. Berenika pytałaś o zamówienia. Ja takie rzeczy kupowałam na BabyBoom i jest to to samo co Hubi na Allegro. Plus BB jest taki, że od jakiejś kwoty jest dostawa za darmo (przynajmniej była, nie wiem jak teraz), ale na Hubim jest wiekszy wybór jeśli chodzi o wzory i kolorystykę. Panterka1313 też uważam, że spokojnie można się wprowadzać i na Twoim miejscu bym już to zrobiła. Zgadzam się z tym, że wyposażenie kuchenne spokojnie możesz zamówić i kurier Ci to wniesie do domu. Tak samo jak rzeczy dla dziecka, wiem, że szukasz promocji w sklepach jak każda z nas. Jednak czasem wszystko trzeba dostosować do sytuacji. Twój TŻ jest bardzo rzadko w kraju, więc ja bym mu odpuściła część tych zakupów, które właśnie możesz ogarnąć sama przez neta. Dzięki temu mielibyście więcej czasu na wybieranie rzeczy większych i spędzanie czasu razem, a on też na odpoczynek. On na tych delegacjach przecież też nie leży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
Zadomowienie
|
Nie zamówię nic bo nie mam dostępu do konta ot cały problem i dużo rzeczy przyjdzie od taty zza granicy tyle że je wysyła dopiero po 25 a także jestem bardzo oszczędna i się liczę z każdym groszem. Koniec tematu czego sama nie kupuje czy po prostu nie zamówię.
Zmieniając temat szukam wykroju w necie na bieliznę nocną góra i dół spodenki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- P.s on w kraju pracuje i jeszcze raz mowie że on nie przyjeżdża od razu do mnie z tej delegacji tylko rodziców a do mnie przyjeżdża jak jest sobota wieczór bo go ganiaja kolo domu typu ciągnik, mechanika, tu i tam trzeba pojechać, coś zespawac, w polu przy zbożu etc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2003 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Są fajne tuniki porodowe polskich marek (np. Granatovo), ale mam dużo innych pomysłów na wydanie dwóch stów, a to nie jest aż tak skomplikowane, powinnam sobie poradzić. A większość koszul nocnych do karmienia to jakiś dramat, infantylne i bezkształtne, nie ubiorę tego za skarby świata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2004 |
Zadomowienie
|
RONJA pokaż mniej więcej co chcesz to wtedy będę wiedzieć co ci podrzucić jak zobaczę
#2005 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Zakorzenienie
|
Limonka dziękuję, wczoraj udało mi się Tżta dorwać i przewałkować temat, co gdzie i jak więc zostaje nam po prostu wziąć się do roboty, kupić farby, meble i działać
![]() Dziewczyny, jest jakaś bezpieczna ilość tych skurczy braxtona-hicksa? Wczoraj na wieczór z 8 razy mi stwardniał a dziś w nocy Mała mnie kopnęła w górę brzucha aż się dziecko uaktywniło i znów twardnieje, dodam, że ciągle bezboleśnie... nie miałam w żadnej ciąży przepowiadaczy itp. więc nie wiem co jest normą :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2007 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Gosia udanego remontu! Ania trzymam mocno kciuki, żebyś wyszła jak najszybciej z super wynikami ![]() Limonka to ja już nie wiem co gorsze... Ja rano cukier mam extra, a np. zjadłam pstrąga z piekarnika z ziemniakami z wody i mizerią na jogurcie nat. i cukier 167. Wcześniej po truskawkach nic mi nie było, a ostatnie 2dni cukier ponad 150... Co do zamówień to mnóstwo rzeczy mam również na HubiWorld. Na Allegro mam też w koszyku materac do łóżeczka. Z pomocą doświadczonej siostry kompletuje również zamówienie na Gemini. Tylko kasy brak, bo wszystko wpompowane w budowe ![]() Pisałyście też o tż. Mój ma 32lata ale nie okazuje też mega zainteresowania. Pytam go o zdanie w zakupach, bo nie chce żeby czuł się jakiś odtrącony w przygotowaniach no to mówi, że się nie zna. Co prawda zawsze jak dzwoni z pracy pyta jak się czuje, czy Marysia kopie, ale również cierpliwości brak do trzymania ręki na brzuchu. Czekam na jego decyzję co do zajęć o pielęgnacji w szkole rodzenia ![]() Kurcze czytałam Was cały weekend, ale nie pamiętam tak postów, żeby się do nich odnieść... Tak wgl zasnęłam wczoraj o 20:30, taka mnie napadła senność okropna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za kciuki. Dzisiaj pewnie już coś będzie wiadomo mam nadzieję. Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2009 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja to mam wrażenie, że mój brzuch przez 90% czasu jest twardy, ale to chyba kwestia tego, że jest stosunkowo nie duży jak na to jaki jest dzidziuś... chodzę do dwóch lekarzy i żaden na to nie zwrócił uwagi, więc się nie przejmuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2010 |
Zadomowienie
|
Jak zwykle po weekendzie jestem wykończona. Mówiłam że w pracy odpoczywam. Niby teraz l4 ale zobaczymy. Przez weekend zrobiłam mnóstwo prania i teraz trzeba je poskładać. Jeszcze schnie kolejne i wyjeżdżamy w nocy. Wczoraj mieliśmy gości więc też w sobotę sprzątanie gotowanie bieżące i na niedzielę. Już mnie tak wczoraj wszystko bolało. No i tych ruchów jest nie dużo.
Czy któraś z was liczy te ruchy? W jakich godzinach i kiedy macie dziesięć ruchów? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:52.