Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-20, 14:11   #1981
Stella275
Nawiedzona PeMa

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Ania lada dzień wszystko się wyjaśni, jeszcze trochę cierpliwości. Ale jesteś bardzo dzielna

My wczoraj byliśmy na urodzinach mojej chrzestnej, i chyba zbieramy sie na poprawiny pomóc jej skończyć zapasy jedzenia które zrobiła

Dziewczyny z facetem to jak z kotem jak nie nakarmisz i nie pogłaszczesz to nie zamruczy. Mi się chyba trafił nie najgorszy egzemplarz bo i angażuje się w wyprawkę i pogada do brzucha ale czasem też ma swoje humory.

Chloestic ja bym się skupiła przede wszystkim na maluchu a cała reszta wyjdzie z czasem. Ale podziwiam cierpliwość bo ja już bym dawno wybuchła

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 14:20   #1982
Chloestic
Zakorzenienie

ja dzis bede zamawiala lozeczko i komode przez internet, powaznie sie zestresowalam, ze oprocz rzeczy, wanienki, przewijaka to nic jeszcze nie mam

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Stella275 Pokaż wiadomość

Chloestic ja bym się skupiła przede wszystkim na maluchu a cała reszta wyjdzie z czasem. Ale podziwiam cierpliwość bo ja już bym dawno wybuchła

wybuchlam i powiedzialam dosc, albo sam to we lbie ogarnie, albo sie pozegnamy, wiem, ze bedzie dobrym tata ogolnie, bo widze, ze umie sie troszczyc, ale pogubiony jest, a ma 33 lata wiec czas chyba sie ogarnac

skupiam sie wlasnie na dzidzi, dzis mi w ogole zafundowal pobudke i spalam niecale 5 godzin, a przez to, ze jestem troche zestresowana wszystkim, to nie moglam juz zasnac, ale bomby ma juz konkretne i wysoko dosyc, pod zebrami z boku
Chloestic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 16:45   #1983
Panterka1313
Zadomowienie

Takie mama upolowala w piątek 20180520_174423.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-05-20, 16:46   #1984
Panterka1313
Zadomowienie

Ehhh wizaz obrocil

Stary 2018-05-20, 17:08   #1985
MalaGosia88
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83686031]Dziewczyny skąd kupujecie takie rzeczy jak: ręczniki z kapturkiem, prześcieradła do łózeczka i pieluchy tetrowe/wielorazowe/muślinowe ??[/QUOTE]Ręcznik pepco, prześcieradła i pieluchy babyboom
Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Hello. Dziś się czuje fatalnie wczoraj dużo zrobiłam, długo byłam na nogach i dziś sa efekty... Ledwo się ruszam, plecy bolą, miednica i spojenie jeszcze gorzej... Ehh już serio odliczam dni do rozwiązania.

Ty to jesteś z Acidką pierwsza do porodówki więc się nie dziwię 2 miesiące i po sprawie
Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Aga, Aisza, u mnie nic nowego dlatego nie piszę. Nie chce smęcić a do tego mam słaby Internet tutaj i ledwo mi się wątki wczytują. Ogólnie staram się myśleć pozytywnie, korzystam z czasu tutaj i dużo śpię w domu taki rarytasów nie ma że bo śniadaniu drzemka, po obiedzie drzemka w między czasie ploteczki z innymi mamusiami tutaj. Do tego całe noce sobie śpię bezkarnie staram się szukać pozytywów ale serce mi pęka z tęsknoty za małą, do tego ona jeszcze w tym momencie robi takie super postępy, już chodzi samodzielnie po mieszkaniu a mnie to omija
A poza tym to od czwartku przestój. Wzięli mi badania, czekam na posiew bo inne wyniki ok. Tylko uzbroić się w cierpliwość mi zostaje. Dzisiaj lekarza pytalam czy może ten wynik się pojawił ale nie miał go w karcie, powiedział że pewnie dopiero jutro. Poza tym w weekend jest tu taki przestój, spokój na szczęście to sobie odpoczywamy od badań wszelkich, bieganiny itd.
W ogóle jestem zaskoczona jakie dobre jest jedzenie, rok temu jak leżałam dwa razy to prawie nic nie jadłam tylko mi teściowa przynosiła bo wszystko było takie niesmaczne ale widocznie zmienił się kucharz bo naprawdę wszystko jest pycha, nawet zjadłam swoją znienawidzoną zupę krupnik, to już oznacza że musiała być najlepsza
To się rozpisalam
Pewnie jutro po obchodzie i wizycie będę wiedziała więcej to dam Wam znać co i jak.

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
Trzymam kciuki za ten posiew może we wtorek udałoby Ci się już wyjść? Mała bardzo tęskni?

Stary 2018-05-20, 18:55   #1986
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
Dziecko ustawione jest ze wszystkim poza apteka, pampersami i termometrem. Brak syfonu w kuchni, jakieś niedorobki, stół, krzesla, komoda, zapełnić kuchnie w sprzęty jak czajnik, patelnia, talerze itp a dalej nie wiem bo tam byłam dawno temu. Na pewno nie ma schodów przed domem, drogi, garażu, tarasu, schodów od tarasu, ogrodzenia, śmietnika przed domem ani też małego w środku. Zabudowę garderoby widziałam jedynie na zdjęciu fronty. Dla mnie miesiąc przed to za mało by przywyknac. Lipiec/sierpień żniwa weź g się będzie działo u nas w domu na pewno tatuś przymuradzi że nie ma komu jeździć ciągnikiem albo coś z nim się zepsuło i trzeba dlubac. Wole się skupić na orgaznicji kącika u mamy w mieszkaniu dla świętego spokoju.

Ja bym już tam mieszkała takie resztki to ☠☠☠☠☠☠☠y, jedynie sprzęty do kuchni o można się wprowadzać

Cytat:
Aga, Aisza, u mnie nic nowego dlatego nie piszę. Nie chce smęcić a do tego mam słaby Internet tutaj i ledwo mi się wątki wczytują. Ogólnie staram się myśleć pozytywnie, korzystam z czasu tutaj i dużo śpię w domu taki rarytasów nie ma że bo śniadaniu drzemka, po obiedzie drzemka w między czasie ploteczki z innymi mamusiami tutaj. Do tego całe noce sobie śpię bezkarnie staram się szukać pozytywów ale serce mi pęka z tęsknoty za małą, do tego ona jeszcze w tym momencie robi takie super postępy, już chodzi samodzielnie po mieszkaniu a mnie to omija
A poza tym to od czwartku przestój. Wzięli mi badania, czekam na posiew bo inne wyniki ok. Tylko uzbroić się w cierpliwość mi zostaje. Dzisiaj lekarza pytalam czy może ten wynik się pojawił ale nie miał go w karcie, powiedział że pewnie dopiero jutro. Poza tym w weekend jest tu taki przestój, spokój na szczęście to sobie odpoczywamy od badań wszelkich, bieganiny itd.
W ogóle jestem zaskoczona jakie dobre jest jedzenie, rok temu jak leżałam dwa razy to prawie nic nie jadłam tylko mi teściowa przynosiła bo wszystko było takie niesmaczne ale widocznie zmienił się kucharz bo naprawdę wszystko jest pycha, nawet zjadłam swoją znienawidzoną zupę krupnik, to już oznacza że musiała być najlepsza
To się rozpisalam
Pewnie jutro po obchodzie i wizycie będę wiedziała więcej to dam Wam znać co i jak.

Ania kciuki za ten posiew, aby szybko poszło. A po założeniu długo się jeszcze leży?

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Ja bym już tam mieszkała takie resztki to y, jedynie sprzęty do kuchni o można się wprowadzać

Ania kciuki za ten posiew, aby szybko poszło. A po założeniu długo się jeszcze leży?
Ale jaja, tu jest cenzura
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 19:16   #1987
Aisza21
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziecko ustawione jest ze wszystkim poza apteka, pampersami i termometrem. Brak syfonu w kuchni, jakieś niedorobki, stół, krzesla, komoda, zapełnić kuchnie w sprzęty jak czajnik, patelnia, talerze itp a dalej nie wiem bo tam byłam dawno temu. Na pewno nie ma schodów przed domem, drogi, garażu, tarasu, schodów od tarasu, ogrodzenia, śmietnika przed domem ani też małego w środku. Zabudowę garderoby widziałam jedynie na zdjęciu fronty. Dla mnie miesiąc przed to za mało by przywyknac. Lipiec/sierpień żniwa weź g się będzie działo u nas w domu na pewno tatuś przymuradzi że nie ma komu jeździć ciągnikiem albo coś z nim się zepsuło i trzeba dlubac. Wole się skupić na orgaznicji kącika u mamy w mieszkaniu dla świętego spokoju.

Panterka, to czemu wy się tam nie wprowadzacie, jak wszystko praktycznie jest gotowe?

Ania, najgorsze te czekanie, oby posiew był ok i założyli ci ten pessar
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-20, 19:40   #1988
Panterka1313
Zadomowienie

Właśnie dlatego że nie jest gotowe bo nie ma kiedy kupić głupich pierdul jak jeden garnek, patelnia, deska te sprawy i nic na czym można jeść a kanapę mam biała

Stary 2018-05-20, 19:43   #1989
ania9o
Zakorzenienie

Gosiu, mała super daje radę, miał ją TŻ przywieźć ale stwierdziliśmy że może lepiej żeby mnie nie zobaczyła bo potem się rozżali i będą mieć tylko problem.

NoBoTak, po założeniu pessara na drugi dzień podobno się wychodzi ale u mnie to jeszcze kwestia tego że najpierw muszą przyjść, potem musimy zamówić pessar, on musi przyjść kurierem do domu do mnie, potem TŻ musi go przywieźć, założą i dopiero do domu... to zejdzie wszystko ogarnąć.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Aisza21 Pokaż wiadomość
Panterka, to czemu wy się tam nie wprowadzacie, jak wszystko praktycznie jest gotowe?

Ania, najgorsze te czekanie, oby posiew był ok i założyli ci ten pessar

ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 19:44   #1990
Panterka1313
Zadomowienie

Jak ma być w domu 2 dni z dzisiejszy to wolę żeby do mnie przyjechał niż mam się busem tluc wieczorem a na drugi dziej po śniadaniu znowu

Na sprzątalam się ubrań w półkach i tyle ubrań jedynie mi zostało 20180520_201614.jpg

Stary 2018-05-20, 19:47   #1991
sylwia1906
Zadomowienie

Jakbym miała tak urządzoną chatę jak Ty Panterka to bym się wprowadzała bez zastanowienia. Nie ma co porównywać własnego domku z mieszkaniem kątem z innymi ludźmi w jakimś mieszkaniu, a praktycznie jednym pokoju i to dzieląc z kimś łazienkę...
Do czego tu się przyzwyczajać dłużej niż kilka dni, pałac tam macie, że się boisz, że się zgubisz?:p
Jakbym miała wszystko gotowe co niezbędne (łazienka, kuchnia, łóżko i łóżeczko dla dzidzi) to mogłabym prosto z porodówki się wprowadzać gdzieś. Meble, szafy, tv i reszta nie istotne. No ale każdy ma inne priorytety

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-20, 19:52   #1992
krolewna1986
Wtajemniczenie

Aniu kciuki ogromne za posiew! Będzie dobrze

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 20:09   #1993
Aisza21
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie dlatego że nie jest gotowe bo nie ma kiedy kupić głupich pierdul jak jeden garnek, patelnia, deska te sprawy i nic na czym można jeść a kanapę mam biała

Kochana, masz kupę czasu, zamów przez internet nawet, co to za problem. A jak twój Tżet, nie naciska na przeprowadzkę?

Byłam dziś w lesie na konwaliach, wiem ,że są pod ochroną, ale nie mogłam odmówić sobie małego bukieciku.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 33113916_2100188843599891_4151953702611058688_n.jpg (113,7 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 32960050_2100188796933229_1455536160024559616_n.jpg (125,0 KB, 47 załadowań)
Aisza21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 20:27   #1994
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym już tam mieszkała takie resztki to y, jedynie sprzęty do kuchni o można się wprowadzać

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Ale jaja, tu jest cenzura
Przeklinasz jak szewc, no nie wiem czy zaraz jakiegoś bana nie dostaniesz
Cytat:
Gosiu, mała super daje radę, miał ją TŻ przywieźć ale stwierdziliśmy że może lepiej żeby mnie nie zobaczyła bo potem się rozżali i będą mieć tylko problem.

NoBoTak, po założeniu pessara na drugi dzień podobno się wychodzi ale u mnie to jeszcze kwestia tego że najpierw muszą przyjść, potem musimy zamówić pessar, on musi przyjść kurierem do domu do mnie, potem TŻ musi go przywieźć, założą i dopiero do domu... to zejdzie wszystko ogarnąć.

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

To dzielna dziewczynka, super. Kurczę, to teraz już nie można kupić w aptece takiego pessara? Kiedyś były dostępne, ewentualnie zamawiali z hurtowni jak nie było na stanie i dzień to trwało. Teraz musisz składać jakieś zamówienie indywidualne?

Aisza kocham konwalie ♡!!!

Stary 2018-05-20, 20:38   #1995
sylwia1906
Zadomowienie

Dziewczyny, która odebrała olejek na rozstępy z rossmana za grosz? Bo mam foto i on jest w fioletowym opakowaniu, a nie mogę go znaleźć w ofercie sklepu...jest tylko oliwka. Był u was ten fioletowy, czy brałyście oliwkę?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-20, 20:59   #1996
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:

No to kup przez net i problem z głowy. A przecież nigdy nie będzie tak, żeby ktoś z Tobą i dziudzisiem byl na okrągło.
Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Przeklinasz jak szewc, no nie wiem czy zaraz jakiegoś bana nie dostaniesz To dzielna dziewczynka, super. Kurczę, to teraz już nie można kupić w aptece takiego pessara? Kiedyś były dostępne, ewentualnie zamawiali z hurtowni jak nie było na stanie i dzień to trwało. Teraz musisz składać jakieś zamówienie indywidualne?

Aisza kocham konwalie ♡!!!

No właśnie żebym chociaż faktycznie przeklinala
Cytat:

Kurcze to faktycznie może zejść trochę czasu. Myślałam, że szpitale mają na stanie
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 21:07   #1997
Nicole03
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, która odebrała olejek na rozstępy z rossmana za grosz? Bo mam foto i on jest w fioletowym opakowaniu, a nie mogę go znaleźć w ofercie sklepu...jest tylko oliwka. Był u was ten fioletowy, czy brałyście oliwkę?

Nie było a oliwka sie nie zalicza do promocji niestety

Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 21:21   #1998
limonka84
limonka84

Witam się po wieczornym spacerze

Ania - trzymam kciuki, żeby wszystko ułożyło się o Twojej myśli!
Gosia - jak tam remont?
Królewna - lepiej się już czujesz?
Berenika - ja na razie wszystko kupiłam w BabyBoom.

Andzia - znowu okazało się, że podwyższony cukier mam tylko rano. Na obiad zjadłam w restauracji makaron z kurczakiem, pieczarkami, cebulą w sosie śmietanowym i glukoza 113 po godzinie. Teraz po kolacji 89. Ketonów w moczu nie mam.

Dzidziek ma czkawkę, wczoraj też miał o tej porze. Mam nadzieję, że nie jest to dla niego jakieś nieprzyjemne... Tż śmieje się, że ma to po nim, bo on potrafi mieć strasznie długo czkawkę: nawet 3 dni non stop, dzień i noc na szczęście ma ją bardzo rzadko, ale jak już go dopadnie, to wiemy że szybko nie ustąpi
limonka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 21:44   #1999
Panterka1313
Zadomowienie

AISHA on gość w domu, życie spędza w delegacji praktycznie. Wrócił z delegacji do rodziców w czwartek kolo 22 a w piątek o 5 juz pojechał. To taki przykład ekstremalny. On nie jeździ sam tylko z jego okolicy koledzy tez robią z nim. Jeżdżą na 3 auta
W domu tam jedyni za przeproszeniem śpi i robi kupę oraz robi coś tam przy domu "gosposia" resztę zrobi. (u mnie i naszym domu zrobi wszystko)

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Czas do usg mi się strasznie dluzy

Edytowane przez Panterka1313
Czas edycji: 2018-05-20 o 21:42
Panterka1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 21:57   #2000
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Nie było a oliwka sie nie zalicza do promocji niestety

No to extra... skoro go nie ma online to i w sklepie nie spotkam...to po co taką promocje robić:p

Stary 2018-05-20, 22:07   #2001
I ona
Zakorzenienie

Witam sie dziewczyny po intensywnym weekendzie. Byliśmy u znajomych, fajnie było. Mają 2-latka, fajny chłopak Jednak czasem jak patrze jak żywiołowe są takie dzieci to zastanawiam się jak my damy radę

Nadrobiłam czytanie. Berenika pytałaś o zamówienia. Ja takie rzeczy kupowałam na BabyBoom i jest to to samo co Hubi na Allegro. Plus BB jest taki, że od jakiejś kwoty jest dostawa za darmo (przynajmniej była, nie wiem jak teraz), ale na Hubim jest wiekszy wybór jeśli chodzi o wzory i kolorystykę.

Panterka1313 też uważam, że spokojnie można się wprowadzać i na Twoim miejscu bym już to zrobiła. Zgadzam się z tym, że wyposażenie kuchenne spokojnie możesz zamówić i kurier Ci to wniesie do domu. Tak samo jak rzeczy dla dziecka, wiem, że szukasz promocji w sklepach jak każda z nas. Jednak czasem wszystko trzeba dostosować do sytuacji. Twój TŻ jest bardzo rzadko w kraju, więc ja bym mu odpuściła część tych zakupów, które właśnie możesz ogarnąć sama przez neta. Dzięki temu mielibyście więcej czasu na wybieranie rzeczy większych i spędzanie czasu razem, a on też na odpoczynek. On na tych delegacjach przecież też nie leży.

I ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-20, 22:22   #2002
Panterka1313
Zadomowienie

Nie zamówię nic bo nie mam dostępu do konta ot cały problem i dużo rzeczy przyjdzie od taty zza granicy tyle że je wysyła dopiero po 25 a także jestem bardzo oszczędna i się liczę z każdym groszem. Koniec tematu czego sama nie kupuje czy po prostu nie zamówię.

Zmieniając temat szukam wykroju w necie na bieliznę nocną góra i dół spodenki

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

P.s on w kraju pracuje i jeszcze raz mowie że on nie przyjeżdża od razu do mnie z tej delegacji tylko rodziców a do mnie przyjeżdża jak jest sobota wieczór bo go ganiaja kolo domu typu ciągnik, mechanika, tu i tam trzeba pojechać, coś zespawac, w polu przy zbożu etc

Stary 2018-05-20, 22:38   #2003
ronja
Zadomowienie

Cytat:
Zmieniając temat szukam wykroju w necie na bieliznę nocną góra i dół spodenki
Ja też czasem szyję Gdyby wpadł ci gdzieś w oko wykrój koszuli do karmienia (i do porodu), podrzuć tutaj
Są fajne tuniki porodowe polskich marek (np. Granatovo), ale mam dużo innych pomysłów na wydanie dwóch stów, a to nie jest aż tak skomplikowane, powinnam sobie poradzić.

A większość koszul nocnych do karmienia to jakiś dramat, infantylne i bezkształtne, nie ubiorę tego za skarby świata
ronja jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2018-05-20, 22:53   #2004
Panterka1313
Zadomowienie

RONJA pokaż mniej więcej co chcesz to wtedy będę wiedzieć co ci podrzucić jak zobaczę

Stary 2018-05-20, 23:12   #2005
ronja
Zadomowienie

Cytat:
RONJA pokaż mniej więcej co chcesz to wtedy będę wiedzieć co ci podrzucić jak zobaczę

Z różnymi sprytnymi zapięciami są te kiecki (szara to Medbest, granatowa z Granatovo, ale są też inne firmy), a na dole kopertowo zakładane - żeby był wygodny dostęp z różnych stron, a jednocześnie łatwo się było zakryć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg luty20174.jpg (104,0 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg luty20171.jpg (87,2 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg granatovo2.jpg (138,4 KB, 54 załadowań)
ronja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 05:37   #2006
MalaGosia88
Zakorzenienie

Limonka dziękuję, wczoraj udało mi się Tżta dorwać i przewałkować temat, co gdzie i jak więc zostaje nam po prostu wziąć się do roboty, kupić farby, meble i działać liczę, że za miesiąc zamkniemy temat...

Dziewczyny, jest jakaś bezpieczna ilość tych skurczy braxtona-hicksa? Wczoraj na wieczór z 8 razy mi stwardniał a dziś w nocy Mała mnie kopnęła w górę brzucha aż się dziecko uaktywniło i znów twardnieje, dodam, że ciągle bezboleśnie... nie miałam w żadnej ciąży przepowiadaczy itp. więc nie wiem co jest normą :/

Stary 2018-05-21, 05:43   #2007
AndziaHa
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Gosia udanego remontu!

Ania trzymam mocno kciuki, żebyś wyszła jak najszybciej z super wynikami

Limonka to ja już nie wiem co gorsze... Ja rano cukier mam extra, a np. zjadłam pstrąga z piekarnika z ziemniakami z wody i mizerią na jogurcie nat. i cukier 167. Wcześniej po truskawkach nic mi nie było, a ostatnie 2dni cukier ponad 150...

Co do zamówień to mnóstwo rzeczy mam również na HubiWorld. Na Allegro mam też w koszyku materac do łóżeczka. Z pomocą doświadczonej siostry kompletuje również zamówienie na Gemini. Tylko kasy brak, bo wszystko wpompowane w budowe więc zamówię dopiero czerwiec/lipiec.

Pisałyście też o tż. Mój ma 32lata ale nie okazuje też mega zainteresowania. Pytam go o zdanie w zakupach, bo nie chce żeby czuł się jakiś odtrącony w przygotowaniach no to mówi, że się nie zna. Co prawda zawsze jak dzwoni z pracy pyta jak się czuje, czy Marysia kopie, ale również cierpliwości brak do trzymania ręki na brzuchu. Czekam na jego decyzję co do zajęć o pielęgnacji w szkole rodzenia

Kurcze czytałam Was cały weekend, ale nie pamiętam tak postów, żeby się do nich odnieść...

Tak wgl zasnęłam wczoraj o 20:30, taka mnie napadła senność okropna

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2018-05-21, 06:10   #2008
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze to faktycznie może zejść trochę czasu. Myślałam, że szpitale mają na stanie
Pessar nie jest refundowany więc sama muszę sobie go kupić i za niego zapłacić a co najśmieszniejsze to tylko dostępny jest w Internecie, w aptece się nie kupi. Ale oczywiście prócz pessara innej opcji nie ma bo szwu okrężnego już się na szyjke nie zakłada bo to niebezpieczne, zbyt duża ingerencja chirurgiczna, do tego pełna narkoza jest potrzebna, no więc tego co kiedyś refundowali już nie wykonują ale nic w zamian nie zaoferowali. Polska służba zdrowia...

Dzięki dziewczyny za kciuki. Dzisiaj pewnie już coś będzie wiadomo mam nadzieję.

ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 06:27   #2009
sylwia1906
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Limonka dziękuję, wczoraj udało mi się Tżta dorwać i przewałkować temat, co gdzie i jak więc zostaje nam po prostu wziąć się do roboty, kupić farby, meble i działać liczę, że za miesiąc zamkniemy temat...

Dziewczyny, jest jakaś bezpieczna ilość tych skurczy braxtona-hicksa? Wczoraj na wieczór z 8 razy mi stwardniał a dziś w nocy Mała mnie kopnęła w górę brzucha aż się dziecko uaktywniło i znów twardnieje, dodam, że ciągle bezboleśnie... nie miałam w żadnej ciąży przepowiadaczy itp. więc nie wiem co jest normą :/

Powodzenia z remontem! Ja już na szczęście mam to za sobą

Ja to mam wrażenie, że mój brzuch przez 90% czasu jest twardy, ale to chyba kwestia tego, że jest stosunkowo nie duży jak na to jaki jest dzidziuś... chodzę do dwóch lekarzy i żaden na to nie zwrócił uwagi, więc się nie przejmuje

Stary 2018-05-21, 06:31   #2010
olajadetektyw
Zadomowienie

Jak zwykle po weekendzie jestem wykończona. Mówiłam że w pracy odpoczywam. Niby teraz l4 ale zobaczymy. Przez weekend zrobiłam mnóstwo prania i teraz trzeba je poskładać. Jeszcze schnie kolejne i wyjeżdżamy w nocy. Wczoraj mieliśmy gości więc też w sobotę sprzątanie gotowanie bieżące i na niedzielę. Już mnie tak wczoraj wszystko bolało. No i tych ruchów jest nie dużo.
Czy któraś z was liczy te ruchy? W jakich godzinach i kiedy macie dziesięć ruchów?

olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości