Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-20, 16:56   #3631
KarolinaK
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

U mnie nie ma prywatnego szpitala nawet ale gdyby był to pewnie wzięłabym to pod uwagę. Dlatego jestem zmuszona korzystać z publicznego. Jednak miałam tutaj juz laparoskopię i mysle ze opieka jest super. Na pewno nie beda mnie trzymać bez powodu. Tylk wygonią do domu tak szybko jak to mozliwe.

Mamy brykę. Odebrana.
Nic jeszcze nie rozpakowywalam bo wszytsko w kartonach w garażu ale wózek rozpakowali nam juz w sklepie.
Pierwsze gondola drugie spacerówka. Bardzo fajny i kompaktowy. Do tego Fotelik tez jeszcze nie rozpakowany.
ImageUploadedByWizaz Forum1526831533.982164.jpg ImageUploadedByWizaz Forum1526831552.386632.jpg
ImageUploadedByWizaz Forum1526831562.795036.jpg

A w tym tygodniu dowiozą nam meble. Tylko jak sie okazało czeka nas jeszcze malowanie całego domu. Ja nie wiem jak ja nie zauwazylam ze my na ścianach mamy same gładzie 🤣. Jakas baza chyba tylko...
Dom ma dwa lata a poprzedni właściciele pomalowali jedynie salon kolorem ktory wiezienie przypomina.

Emma miałas pokazać swoj projekt.

Ciekawe czy to długo bedzie trzeba wietrzyć??? W poniedziałek mam gościa ktory ma wycenić cała prace.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-20, 17:01   #3632
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ja akurat mam takie postanowienie że w szpitalu oprócz meza żadnych odwiedzin nie będzie

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
ja również! broń boże
ale sale są 3os i reszta kobiet może mieć inne zdanie
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-20, 17:01   #3633
asiaczek
Zakorzenienie

Ja mówiłam,że nie chcę żadnych odwiedzin prócz męża, ale niestety moi rodzice nie uszanowali mojej prośby i przyjechali. Teść też chciał przyjechać, ale teściowa go zatrzymała. Tego bym chyba już nie wytrzymała, bo dla mnie pobyt w szpitalu,karmienie itp naprawdę były niekomfortowe. Poza tym w tym szpitalu jesteśmy tak krótko (jeśli jest wszystko dobrze),więc wydaje mi się, że można wytrzymać i nie odwiedzać mamy, jeśli ma takie życzenie.
U nas w szpitalu były wtedy sale 3osobowe i gdy do współlokatorki przyjechała gromada rodziny my z mężem musieliśmy wyjść, bo było ciasno i głośno. I niestety musieliśmy stać na korytarzu, nie było gdzie usiąść i bałam się, że zemdleję.
Podobno teraz zrobili salę odwiedzin, a sama porodówka to jedyny oddział tego szpitala z dobrymi opiniami

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-20, 17:04   #3634
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
ja również! broń boże
ale sale są 3os i reszta kobiet może mieć inne zdanie
No to niestety prawda a to jest bardzo irytujące..

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Ja mówiłam,że nie chcę żadnych odwiedzin prócz męża, ale niestety moi rodzice nie uszanowali mojej prośby i przyjechali. Teść też chciał przyjechać, ale teściowa go zatrzymała. Tego bym chyba już nie wytrzymała, bo dla mnie pobyt w szpitalu,karmienie itp naprawdę były niekomfortowe. Poza tym w tym szpitalu jesteśmy tak krótko (jeśli jest wszystko dobrze),więc wydaje mi się, że można wytrzymać i nie odwiedzać mamy, jeśli ma takie życzenie.
U nas w szpitalu były wtedy sale 3osobowe i gdy do współlokatorki przyjechała gromada rodziny my z mężem musieliśmy wyjść, bo było ciasno i głośno. I niestety musieliśmy stać na korytarzu, nie było gdzie usiąść i bałam się, że zemdleję.
Podobno teraz zrobili salę odwiedzin, a sama porodówka to jedyny oddział tego szpitala z dobrymi opiniami

My już powiedzieliśmy tesciom że mają nie przyjeżdżać do szpitala, moich rodziców w tym czasie nie będzie w okolicy więc z tym nie ma problemu.

Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-20, 17:08   #3635
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
U mnie nie ma prywatnego szpitala nawet ale gdyby był to pewnie wzięłabym to pod uwagę. Dlatego jestem zmuszona korzystać z publicznego. Jednak miałam tutaj juz laparoskopię i mysle ze opieka jest super. Na pewno nie beda mnie trzymać bez powodu. Tylk wygonią do domu tak szybko jak to mozliwe.

Mamy brykę. Odebrana.
Nic jeszcze nie rozpakowywalam bo wszytsko w kartonach w garażu ale wózek rozpakowali nam juz w sklepie.
Pierwsze gondola drugie spacerówka. Bardzo fajny i kompaktowy. Do tego Fotelik tez jeszcze nie rozpakowany.
Załącznik 7540076 Załącznik 7540081
Załącznik 7540086

A w tym tygodniu dowiozą nam meble. Tylko jak sie okazało czeka nas jeszcze malowanie całego domu. Ja nie wiem jak ja nie zauwazylam ze my na ścianach mamy same gładzie 🤣. Jakas baza chyba tylko...
Dom ma dwa lata a poprzedni właściciele pomalowali jedynie salon kolorem ktory wiezienie przypomina.

Emma miałas pokazać swoj projekt.

Ciekawe czy to długo bedzie trzeba wietrzyć??? W poniedziałek mam gościa ktory ma wycenić cała prace.
za wózek dzisiaj właśnie rozmawialiśmy o naszym, który od marca leży w kartonach i wypadałoby go wyjąć i poskładać, żeby zobaczyć czy wszystko jest ok na początku czerwca się za to zabierzemy
projekt mieszkania?

my już w domu, po małym spacerku, obiedzie ( aż za dużym :d ) i lodach ogólnie w tym tygodniu nie chodziłam za wiele, albo nie najlepiej się czułam albo padał deszcz, od jutra planuję nadrobić zaległości w kilometrach

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość

wyślemy zdjęcie synka i to ma im wystarczyć z resztą też wiedzą, że jak wrócimy do domu to nie będzie sił ani ochoty na długie odwiedziny dziecko nie ucieknie, każdy zdąży zobaczyć
a sala odwiedzin to super pomysł!
Stary 2018-05-20, 17:09   #3636
KarolinaK
Zakorzenienie

Emma malowanie mieliscie? Czy z kims pomyliłam. Miałas sie pochwali kolorem?
Stary 2018-05-20, 17:10   #3637
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
za wózek dzisiaj właśnie rozmawialiśmy o naszym, który od marca leży w kartonach i wypadałoby go wyjąć i poskładać, żeby zobaczyć czy wszystko jest ok na początku czerwca się za to zabierzemy
projekt mieszkania?

my już w domu, po małym spacerku, obiedzie ( aż za dużym :d ) i lodach ogólnie w tym tygodniu nie chodziłam za wiele, albo nie najlepiej się czułam albo padał deszcz, od jutra planuję nadrobić zaległości w kilometrach

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

wyślemy zdjęcie synka i to ma im wystarczyć z resztą też wiedzą, że jak wrócimy do domu to nie będzie sił ani ochoty na długie odwiedziny dziecko nie ucieknie, każdy zdąży zobaczyć
a sala odwiedzin to super pomysł!
Mi koleżanka powiedziała żebym nie popełniła jej błędu że ledwo wyszła ze szpitala i codziennie były wycieczki a ona nawet nie miala jak to powiedziała. . Upy wywietrzyc..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-20, 17:15   #3638
MalaGosia88
Zakorzenienie

Sama nie wiem co gorsze: odwiedziny jeszcze w szpitalu czy zaraz po powrocie do domu:/. Najswobodniej dopiero jak rodzice wpadliby jakiś tydzień po powrocie, a w szpitalu tylko Mąż, ewentualnie zamiast Mama lub siostra. Takie mam podejście ;-) dosyć stresowo podchodzę do początków z noworodkiem, po co mam się dodatkowo przejmować uwagami, krępować laktacją...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-05-20, 17:20   #3639
aniama6
Zadomowienie

Ja tez się obawiam odwiedzin w szpitalu, oczywiście nie do mnie bo mojej rodzinie nawet do głowy nie wpada żeby mnie odwiedzać ale inni? Ja w ogóle złe znoszę towarzystwo innych osób nawet wspolpacjentek. Wiem ze kiedyś była możliwość wykupienia osobnej sali i w sumie chyba byłabym zainteresowana. Mam tez kuzynkę z praktycznie tym samym terminem i byłoby cudownie jakbyśmy razem trafiły. A ja po spacerze, z koleżanka 7 km zrobiłyśmy i muszę przyznać ze czuje się świetnie, tak ze w tym tygodniu zdobywam Zakopane, wprawdzie tylko 2,5 dnia ale cieszą mnie te mini wakacje. Co z tego ze remont w dwóch domach rozgrzebany- trudno, choć nie mówiłem mój Tż wczoraj się zestresował jak mu pokazałam na fb że dziewczyny maja już kąciki/ pokoiki urządzone łącznie z imieniem dziecka na ścianie. A my ani imienia nie mamy, ani łóżeczka ani nawet ścian pomalowanych hmm.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-20, 17:21   #3640
odowska
Zadomowienie

Odwiedziny w szpitalu... powiem Wam szczerze, że jakoś to mnie nie ruszało wtedy, jakbym miała jakieś ograniczone pole i byłam skupiona tylko na dziecku. Ale teraz, jak sobie o tym myślę, to faktycznie niektóre rodziny przesadzają. Pamiętacie, jak Wam pisałam o tej dziewczynie, którą szantażowali, żeby nie dawali dziecku "Artur-alkoholik" na imię? No do niej to przyjechali raz taką obławą, ile się tylko do tego auta zmieściło Ale gorsi chyba byli młodzi tatusiowie, którzy przychodzili z obstawą... swoich kolegów! No chyba, że to w ramach edukowania miało być
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-20, 17:34   #3641
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja powiem tak, jeśli do dziewczyn z sali będą przychodzic często i gęsto w odwiedziny to niech i do mnie wpadną rodzice czy te teściowie, albo moja babcia z ciocią oczywiście z głową i nie wszyscy na raz..
Jeśli nie będą do innych przychodzić, to do mnie tez nie- tylko mąż. dostosuję się

Co do odwiedzin w domu też nie mam nic przeciwko, niech wpadają dzień po tym jak wrócimy.. Tylko że u mnie siedzą chwile i się zbierają,więc spoko

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-05-20 o 17:37
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-20, 18:01   #3642
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
Odwiedziny w szpitalu... powiem Wam szczerze, że jakoś to mnie nie ruszało wtedy, jakbym miała jakieś ograniczone pole i byłam skupiona tylko na dziecku. Ale teraz, jak sobie o tym myślę, to faktycznie niektóre rodziny przesadzają. Pamiętacie, jak Wam pisałam o tej dziewczynie, którą szantażowali, żeby nie dawali dziecku "Artur-alkoholik" na imię? No do niej to przyjechali raz taką obławą, ile się tylko do tego auta zmieściło Ale gorsi chyba byli młodzi tatusiowie, którzy przychodzili z obstawą... swoich kolegów! No chyba, że to w ramach edukowania miało być
jak to z kolegami??? Serio ej w życiu by mi to do głowy nie przyszło

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja powiem tak, jeśli do dziewczyn z sali będą przychodzic często i gęsto w odwiedziny to niech i do mnie wpadną rodzice czy te teściowie, albo moja babcia z ciocią oczywiście z głową i nie wszyscy na raz..
Jeśli nie będą do innych przychodzić, to do mnie tez nie- tylko mąż. dostosuję się

Co do odwiedzin w domu też nie mam nic przeciwko, niech wpadają dzień po tym jak wrócimy.. Tylko że u mnie siedzą chwile i się zbierają,więc spoko

No jeszcze jak będzie tak jak piszesz ze na chwilę i idą to spoko.. Moja koleżanka miała tak że jak przychodzili to siedzieli po 4 h.. :/

Stary 2018-05-20, 18:04   #3643
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
jak to z kolegami??? Serio ej w życiu by mi to do głowy nie przyszło

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

No jeszcze jak będzie tak jak piszesz ze na chwilę i idą to spoko.. Moja koleżanka miała tak że jak przychodzili to siedzieli po 4 h.. :/

E no to takich opcji nie biorę pod uwagę.
I to najbliższa rodzina przyjeżdżać w ciągu tych pierwszych dni w domu. Typu babcia z dziadkiem, albo moje ciocie mam z nimi super kontakt i nie wyobrażam sobie, żeby nas dopiero odwiedzili po tygodniu czy dwóch.. Ale to sa max godzinne odwiedziny...

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-20, 18:06   #3644
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
E no to takich opcji nie biorę pod uwagę.
I to najbliższa rodzina przyjeżdżać w ciągu tych pierwszych dni w domu. Typu babcia z dziadkiem, albo moje ciocie mam z nimi super kontakt i nie wyobrażam sobie, żeby nas dopiero odwiedzili po tygodniu czy dwóch.. Ale to sa max godzinne odwiedziny...

Wiadomo to ona miała wycieczki rodzeństwa męża.. On jest najmłodszy a ma 3 rodzeństwa, każde zonate i po 2 dzieci..

Stary 2018-05-20, 18:15   #3645
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Emma malowanie mieliscie? Czy z kims pomyliłam. Miałas sie pochwali kolorem?
tak jesteśmy w trakcie, żadnych projektów nie mam mogę zrobić zdjęcie mieszkania kolory takie jakie były, czyli bardzo jasne, prawie białe. Teraz właśnie kończymy przedpokój, później sufit w łazience i bejcowanie drzwi a mamy już deadline, bo przyjeżdżają teściowe 9 czerwca, a kilka dni wcześniej robie spotkanie z koleżankami ala baby shower i musi być wszystko na tip top

edit: tutaj widać kolor ścian w sypialni i salonie + mój brzuch później pochwalę się kącikiem dla synka więc będzie może lepiej widać

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Sama nie wiem co gorsze: odwiedziny jeszcze w szpitalu czy zaraz po powrocie do domu:/. Najswobodniej dopiero jak rodzice wpadliby jakiś tydzień po powrocie, a w szpitalu tylko Mąż, ewentualnie zamiast Mama lub siostra. Takie mam podejście ;-) dosyć stresowo podchodzę do początków z noworodkiem, po co mam się dodatkowo przejmować uwagami, krępować laktacją...

mam takie samo zdanie
choć tak jak u Blanki rodzina jak wpadnie to dosłownie na chwilę, nie będą się rozsiadać, a jak będą chcieli ciasto to sami przyniosą ze swoimi to problemu nie ma, ale na jakich obcych ludzi się trafi to nigdy nie wiadomo

Edytowane przez emma90
Czas edycji: 2018-05-20 o 18:35

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-20, 21:03   #3646
aaska92
Zadomowienie

Emma Jak zwykle pięknie wyglądasz zazdroszczę!

Co do odwiedzin, to ja na razie nie wiem jak to u mnie będzie. Dużo zależy od samopoczucia po porodzie. Myślę, że mąż będzie informował najbliższych po porodzie, czy mogą odwiedzić, czy nie. Odwiedziny rodziców myślę, że nie będą mi przeszkadzać, ale resztę chyba wolę widzieć już jak dojdę do siebie i w mieszkaniu. Mam nadzieję też, że nie będą długo przesiadywać. Sami jak byliśmy odwiedzać maluszki u kogoś w domu to tylko zobaczyć na chwilkę z jakimś prezentem i uciekaliśmy.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-20, 21:16   #3647
KarolinaK
Zakorzenienie

Emma ja tez chciałabym jasne jednak chce cos w ciepłym odcieniu brzoskwini lub koralu. Ślicznie wyglądasz.
Stary 2018-05-20, 21:34   #3648
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Hej kobietki
Widzę że temat odwiedzin na tapecie, u mnie w szpitalu odwiedzający nie mogą wchodzić do sal poporodowych tylko na korytarzu można ich przyjmować. Jeżeli chodzi o moich gości to będzie ich na szczęście bardzo mało w pierwszych dniach więc będę mieć chwilę na ogarnięcie siebie.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-21, 05:42   #3649
MalaGosia88
Zakorzenienie

Emma wyglądasz kwitnąco, ciąża Ci służy ♡!

Dziewczyny, orientujecie się jak to jest z tymi skurczami braxtona-hicksa? Jest jakaś określona bezpieczna ilość, kiedyś trzeba się zacząć martwić intensywnością?

Stary 2018-05-21, 06:26   #3650
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny, orientujecie się jak to jest z tymi skurczami braxtona-hicksa? Jest jakaś określona bezpieczna ilość, kiedyś trzeba się zacząć martwić intensywnością?

Mi gin mówił, że do 10 to spokojnie.

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-21, 07:17   #3651
madziara889
Zakorzenienie

Hej.

Źle wczoraj stąpnęłam i tak mnie boli stopa, że ledwo chodzę.

Ja nie chcę za dużo osób w szpitalu, tak jak poprzednio, mąż, nama i siostra ale też nie za długo. Wiem jakie męczące są odwiedziny u innych pacjentek. Ostatni leżałam z dziewczyną u której non stop ktoś był, jakieś ciotki, znajomi itp i siedzieli nawet po kilka godzin. W sumie to orawie przez cały dzień ktoś u niej był i było to bardzo irytujące i krępujące, ani spokojnie nie migłam nakarmić, ani się przekręcić na łóżku, nie mówiąc już o wietrzeniu.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-21, 07:27   #3652
folinka
Zadomowienie

Cytat:

Ja też wiem o 10. A ile masz?

folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-21, 09:04   #3653
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Mi gin mówił, że do 10 to spokojnie.

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Ja też wiem o 10. A ile masz?

10 na dobę? Wczoraj tylko wieczorem naliczyłam 8, dziś od rana 6...typowe stawiania się, po 30 sekundach puszcza, bezbolesne, jedynie dyskomfort, śluz okej, nic innego nie boli :/. Może brak mi magnezu tylko?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-21, 09:04   #3654
ovejita
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
Nadrobilam Was
U nas weekend był intensywny i nie miałam czasu na wizaż. Kurs z rozwoju noworodka był taki sobie...szału nie było, wszystko można wyczytać w internecie ale za to wesele wyszło naprawdę fajnie jedzenie było smaczne, muzyka tez w porządku wiec trochę się pobujalismy z mężem na parkiecie

A wczoraj mieliśmy dzień spacerowy bez bicia rekordów km, ale mega przyjemnie - w parku i w ogrodzie botanicznym.

Co do odwiedzin w szpitalu to u nas nie ma odwiedzin na salach tylko jest pokój odwiedzin. Będę chciała spotkać się tylko z tz. Rodzice wiedzą i szanują tę decyzję.
Rozwiązanie z salą odwiedzin jest o tyle słabe, że jeśli będę mieć cc to Tz nie będzie w stanie mi pomóc przy maluszku i będę zdana na łaskę położnych i lekarzy.
Pierwszy tydzień w domu chcemy dać sobie sami na oswojenie i poznanie się z maleństwem - bez żadnych odwiedzin.

Emma, cudnie wyglądasz <3

Edytowane przez ovejita
Czas edycji: 2018-05-21 o 09:05
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-21, 09:06   #3655
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
10 na dobę? Wczoraj tylko wieczorem naliczyłam 8, dziś od rana 6...typowe stawiania się, po 30 sekundach puszcza, bezbolesne, jedynie dyskomfort, śluz okej, nic innego nie boli :/. Może brak mi magnezu tylko?

A bierzesz magnez?

Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Nadrobilam Was
U nas weekend był intensywny i nie miałam czasu na wizaż. Kurs z rozwoju noworodka był taki sobie...szału nie było, wszystko można wyczytać w internecie ale za to wesele wyszło naprawdę fajnie jedzenie było smaczne, muzyka tez w porządku wiec trochę się pobujalismy z mężem na parkiecie

A wczoraj mieliśmy dzień spacerowy bez bicia rekordów km, ale mega przyjemnie - w parku i w ogrodzie botanicznym.

Co do odwiedzin w szpitalu to u nas nie ma odwiedzin na salach tylko jest pokój odwiedzin. Będę chciała spotkać się tylko z tz. Rodzice wiedzą i szanują tę decyzję.
Rozwiązanie z salą odwiedzin jest o tyle słabe, że jeśli będę mieć cc to Tz nie będzie w stanie mi pomóc przy maluszku i będę zdana na łaskę położnych i lekarzy.
Pierwszy tydzień w domu chcemy dać sobie sami na oswojenie i poznanie się z maleństwem - bez żadnych odwiedzin.

Emma, cudnie wyglądasz <3
My tak samo z kwestia w domu

Fajnie z tym weselem, my mamy w tym roku tylko 2 (zazwyczaj mamy ok.5-6) ale na żadne nie idziemy

Stary 2018-05-21, 09:07   #3656
folinka
Zadomowienie

Cytat:

Tak, na dobę. Ja bym zapisywała w takim razie, ile było na dzień i skonsultowała to z ginem, jeśli np przez kilka dni znacznie przekroczy 10. Magnez na pewno nie zaszkodzi! Mam nadzieję, że się uspokoi wkrótce

folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-21, 09:07   #3657
aaska92
Zadomowienie

Dzień dobry ! W ten piękny słoneczny dzień.

Co do skurczy braxtona-hicksa to w 8-9 m-cu chyba mogą występować częściej. Zależy tu chyba bardziej od ich intensywności i co ile się pojawiają. Jeśli nie narastają i po jakimś czasie ustępują to raczej wszystko jest w porządku. Osobiście jeszcze ich nie wyczuwam albo nie zdaje sobie sprawy, że to one.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-21, 09:12   #3658
ovejita
Wtajemniczenie

Cytat:
A bierzesz magnez?

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Fajnie z tym weselem, my mamy w tym roku tylko 2 (zazwyczaj mamy ok.5-6) ale na żadne nie idziemy

My mamy jeszcze jedno pod koniec czerwca i to w bardzo bliskiej rodzinie. Chcielibyśmy pójść ale zobaczymy czy dotrwamy jak tak to na pewno w bagażniku pojedzie z nami spakowana torba

Dziewczyny, jak jest z noszeniem po cc? Zastanawiam się jak z 3p. zabiore się z rzeczami i maluszkiem na spacer jakbym miała cc.
Wózek będzie w garażu ale torbę z rzeczami + maluszka w nosidelku/ na rękach będę musiała wnosic/ znosić.
A samo nosidełko to ok 5 kg...
ovejita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-21, 09:17   #3659
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
A bierzesz magnez?

Właśnie nie... ale już kupiłam rano w aptece i zacznę brać od dziś myślałam wczoraj o nospie żeby łyknąć, ale nic mnie nie boli więc nie wzięłam. Magnez bezpieczniejszy chyba
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Tak, na dobę. Ja bym zapisywała w takim razie, ile było na dzień i skonsultowała to z ginem, jeśli np przez kilka dni znacznie przekroczy 10. Magnez na pewno nie zaszkodzi! Mam nadzieję, że się uspokoi wkrótce

Też nie chcę siać paniki, bo naprawdę martwi mnie jedynie częstotliwość tego spinania, tak to absolutnie wszystko w porządku. Zrobię jak napisałaś: będę liczyć, obserwować i jak do piątku nie będzie żadnej poprawy to dopiero odezwę się do lekarza

Teraz głupie pytanie, możecie mnie skrzyczeć, że biorę coś bez wskazań lekarza, ale ile tego magnezu dawkować?

Stary 2018-05-21, 09:19   #3660
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie nie... ale już kupiłam rano w aptece i zacznę brać od dziś myślałam wczoraj o nospie żeby łyknąć, ale nic mnie nie boli więc nie wzięłam. Magnez bezpieczniejszy chyba Też nie chcę siać paniki, bo naprawdę martwi mnie jedynie częstotliwość tego spinania, tak to absolutnie wszystko w porządku. Zrobię jak napisałaś: będę liczyć, obserwować i jak do piątku nie będzie żadnej poprawy to dopiero odezwę się do lekarza

Teraz głupie pytanie, możecie mnie skrzyczeć, że biorę coś bez wskazań lekarza, ale ile tego magnezu dawkować?

Wiesz co kazdy lekarz inaczej poleca dawkowac ja np biorę 2 tabsy na dzień, a mam koleżankę która brała 6 tabletek... mi np te 2 w zupełności wystarcza bralabym tyle ile na ulotce dopóki nie będziesz u giną i nie skonsultujesz, nie wydaje mi się żebyś magnez przedawkowala

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości