Mamy sierpniowe 2018 cz.III - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-21, 06:35   #2011
sylwia1906
Zadomowienie

Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III

Wczoraj dowiedziałam się, żeby lepiej nie kupować tych majtasów z siatki bo się tyłek poci i one są nie fajne ( i śmierdzą)... żeby lepiej kupić sobie takie bawełniane (do cc pod same cycki:p). I jak tak patrzę to na stronie szpitala nie ma info żeby zabrać te siatkowe więc teraz się będę zastanawiała nad pierdołami

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 06:36   #2012
AndziaHa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olajadetektyw Pokaż wiadomość
Jak zwykle po weekendzie jestem wykończona. Mówiłam że w pracy odpoczywam. Niby teraz l4 ale zobaczymy. Przez weekend zrobiłam mnóstwo prania i teraz trzeba je poskładać. Jeszcze schnie kolejne i wyjeżdżamy w nocy. Wczoraj mieliśmy gości więc też w sobotę sprzątanie gotowanie bieżące i na niedzielę. Już mnie tak wczoraj wszystko bolało. No i tych ruchów jest nie dużo.
Czy któraś z was liczy te ruchy? W jakich godzinach i kiedy macie dziesięć ruchów?

Ja nie liczę, ale dlatego że ostatnio nie mam się czym martwić bo kopie baardzo często. Ale jak są dni, że jest leniuszkiem to dopiero wieczorem mocniej się "wsłuchuje" w ruchy, bo nie raz w ciągu dnia nie mam czasu...

AndziaHa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 06:46   #2013
alingles
Zadomowienie

Dzień dobry.
Przejadłam się wczoraj arbuzem i ciastem z truskawkami...
Pokutowalam cała noc w łazience. Zaraz młodego odstawiam do przedszkola i idę do rodzinnej. Muszę do szefa zadzwonić że dziś chce wolne. Mam nadzieję, że rodzinna mi kroplowke zafunduje i na tym się skończy bo nic innego nie może dac...

Na szczęście mała daje jazz'u, więc na spokojnie
Do potem.

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 06:56   #2014
aga_89_4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aisza21 Pokaż wiadomość

Byłam dziś w lesie na konwaliach, wiem ,że są pod ochroną, ale nie mogłam odmówić sobie małego bukieciku.
Piękne te konwalie Uwielbiam!
Cytat:
Napisane przez sylwia1906 Pokaż wiadomość
No to extra... skoro go nie ma online to i w sklepie nie spotkam...to po co taką promocje robić:p

Ja jeszcze nie dostałam nic w promocji z Rossmanna Ale widzę, że to nie ma znaczenia, bo jak nawet coś jest w promocji to nie ma tego na półkach, bez sensu
Cytat:
Napisane przez ronja Pokaż wiadomość
Ja też czasem szyję Gdyby wpadł ci gdzieś w oko wykrój koszuli do karmienia (i do porodu), podrzuć tutaj
Są fajne tuniki porodowe polskich marek (np. Granatovo), ale mam dużo innych pomysłów na wydanie dwóch stów, a to nie jest aż tak skomplikowane, powinnam sobie poradzić.

A większość koszul nocnych do karmienia to jakiś dramat, infantylne i bezkształtne, nie ubiorę tego za skarby świata
Podziwiam Was dziewczyny szyjące, zawsze chciałam się nauczyć szyć ale jakoś ciężko mi się zebrać

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Pessar nie jest refundowany więc sama muszę sobie go kupić i za niego zapłacić a co najśmieszniejsze to tylko dostępny jest w Internecie, w aptece się nie kupi. Ale oczywiście prócz pessara innej opcji nie ma bo szwu okrężnego już się na szyjke nie zakłada bo to niebezpieczne, zbyt duża ingerencja chirurgiczna, do tego pełna narkoza jest potrzebna, no więc tego co kiedyś refundowali już nie wykonują ale nic w zamian nie zaoferowali. Polska służba zdrowia...

Dzięki dziewczyny za kciuki. Dzisiaj pewnie już coś będzie wiadomo mam nadzieję.

Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
Też myślałam, że ten pessar zapewnia szpital, albo chociaż zamawia żeby przyspieszyć całą procedurę :/ Kciuki Aniu!

Cytat:
Jak zwykle po weekendzie jestem wykończona. Mówiłam że w pracy odpoczywam. Niby teraz l4 ale zobaczymy. Przez weekend zrobiłam mnóstwo prania i teraz trzeba je poskładać. Jeszcze schnie kolejne i wyjeżdżamy w nocy. Wczoraj mieliśmy gości więc też w sobotę sprzątanie gotowanie bieżące i na niedzielę. Już mnie tak wczoraj wszystko bolało. No i tych ruchów jest nie dużo.
Czy któraś z was liczy te ruchy? W jakich godzinach i kiedy macie dziesięć ruchów?

Ja na razie nie liczę, bo mały w ciągu dnia jest dość aktywny. A jak mam aktywny dzień to na ogół wieczorem się uaktywnia. W środę mam wizytę to się chcę zapytać lekarki o to liczenie.

alingles - dużo zdrówka!
Panterka - a wy nie możecie założyć sobie wspólnego konta na które Tż przesyłałby Ci środki na garnki i inne tego typu rzeczy? I mogłabyś robić zakupy przez internet, wszystko przynieśliby Ci do domu. Kwestia chęci i organizacji. A jeśli mogę zapytać ile z Twoim tż macie lat?
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 06:59   #2015
yoona
Zakorzenienie

Cytat:

Mi gin powiedziała że ma być 10 od 9 do 21. Nie liczę bo mam o wiele więcej. Plus powiedziała że okres bezruchu może trwać 1,5h,potem należy już być ostroznym

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Napisane przez AndziaHa Pokaż wiadomość
Ja nie liczę, ale dlatego że ostatnio nie mam się czym martwić bo kopie baardzo często. Ale jak są dni, że jest leniuszkiem to dopiero wieczorem mocniej się "wsłuchuje" w ruchy, bo nie raz w ciągu dnia nie mam czasu...

U mnie od kilku dni ruszał się non stop,za to dziś cisza i jakieś może dwa niemrawe kopy przez 2h,więc ja już w panice

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 07:22   #2016
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj dowiedziałam się, żeby lepiej nie kupować tych majtasów z siatki bo się tyłek poci i one są nie fajne ( i śmierdzą)... żeby lepiej kupić sobie takie bawełniane (do cc pod same cycki:p). I jak tak patrzę to na stronie szpitala nie ma info żeby zabrać te siatkowe więc teraz się będę zastanawiała nad pierdołami

Nie pozwolą w szpitalu mieć tych zwykłych bawełnianych. W niektórych szpitalach to w ogóle żadnych, nawet tych siatkowych nie pozwalają mieć tylko sam podkład :/ i to nie prawda że tyłek się poci. Ja miałam te majtki poprodowe babyono wielorazowe i były mega wygodne, cieniutkie, miekkie, przewiewne, super się prały. Podobno te jednorazowe są nie za specjalne ale ja mam jedne przetestowane i byłam z nich bardzo zadowolona, kupię je teraz na pewno jeszcze raz.

ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 07:45   #2017
kasia.
Rozeznanie

Cytat:

Majtasy wielorazowe trzeba kupować bo te przepuszczają powietrze.

Gosia co do skurczy to jeśli nie są bolesne i się nie nasilają to podobno nie są szkodliwe, ale to tylko teoria. Ja jak byłam w szpitalu w ciąży z innego powodu a na ktg wyszły skurcze, które odczuwałam jak napinanie brzucha dostałam szereg leków na ich złagodzenie i nospe do końca ciąży miałam brać.

Panterka dla mnie to trochę niepojęte co piszesz. Przecież będziecie tworzyć rodzinę z tż i on jedzie najpierw do swoich rodziców a do Ciebie na chwilę tylko? W mojej ocenie musicie wspólnie porozmawiać i ustalić zasady między Wami panujące żebyście tworzyli szczęśliwy związek bo to do niczego nie prowadzi. I albo Ty powinnaś pójść do pracy po urodzeniu dziecka albo tż powinien Ci dawać ustaloną kwotę pieniędzy.

kasia. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 07:50   #2018
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Witam się po komunii Było super, dużo lepiej niż tydzień temu, bo tam to się wynudziłam i jedynie ciasta mi smakowały. A tu wszystko Chłopaków zostawiłam dziś w domu, żebyśmy sobie odpoczęli po imprezie, zresztą obaj pokasłują Zaraz idę ich zaprowadzić do siostry i na 10 mam paznokcie. Potem muszę jeszcze podjechać do przychodni wziąć ksero karty Olka od lutego do teraz - potrzebne mi dla alergologa.

Ania trzymam kciuki, żeby założyli ci ten pessar i to szybko i żebyś mogła wyjść już do domu

Dzięki za odpowiedzi, pospieszyłam się z zamówieniem na Babyboom i ono już dzisiaj mi przychodzi.. Także samych pieluch i ręczników raczej nie będzie mi się chciało zamawiać od nowa.. A przez allegro można tak u tego użytkownika, żeby raz za przesyłkę zapłacić? Czy za każdą rzecz osobno.? Bo ja nie kupuje na allegro, parę razy się źle natknęłam i nie lubię...

Ja gdyby mi zwolnili moje stare mieszkanie, to od razu bym się wprowadzała, byle nie musieć oglądać non stop denerwujących mnie tu domowników A trzeba tam kupić łóżko do sypialni, jakieś przemeblowanie zrobić, wszystko wiadomo wypakować, naprawić okna i wymienic drzwi wejściowe. To są stare drzwi takie podwójne jak to w kamienicach były zawsze, one są nieszczelne, jak zimniej to wieje spod nich strasznie i do tego jest rozwalony podobno zamek... Już dawno mieliśmy je wymieniać, ale w sumie się nie złożyło i kasy nie było...
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 07:54   #2019
Nicole03
Rozeznanie

Witam sie w 30 tygodniu kiedy to zleciało nie mam pojęcia .
Gosiu ja tez mam te skurcze w tej ciąży dosyć często zwlaszcza na wieczór nie są bolesne tylko dosyć nieprzyjemne bo czuje jak caly brzuch soe napina i po chwili odpuszcza potrafi sie to dosyć często zdarzyć. Moj gin mówi ze puki nie boli i nie ma innych objawów to jest ok ale wiadomo co u jednego jest normą u innego już nie musi.
Co do chłopów to moj maz tak mnie wkurza ostatnio ze nie wyrabiam Facet to takie dziwne stworzenie , nie potrafia okazać uczuć tak jak byśmy tego chciały a zwłaszcza kobiecie w ciąży jest ciężko sprostać , czasami daje sobie juz na wstrzymanie bo wiem ze sie martwi i przeżywa ale na swój męski sposób. Ciężko mu zrozumieć moje zachowania czasami ale widzę ze stara sie bardziej i odpuszcza nawet w sprzeczkach mimo ze jest piekielnie uparty to doceniam to jak sie przełamuje

Nicole03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 08:15   #2020
sylwia1906
Zadomowienie

Co do przesyłek na allegro to różnie bywa, ale teraz jak szukam tych pierdółek dziecięcych to widzę wszędzie dziwne ograniczenia (np. Max 3 rzeczy) to co nie mogą 15 pieluch zapakować?... może w przypadku większego zamówienia jest inaczej.
Jak któraś kobitki robiła duże zakupy u jednego sprzedawcy to jak było?
W babyboom właśnie nie ma ograniczeń i nawet od 150 jest darmowa przesyłka. Tylko skoro BB i HB to to samo to czemu nie mają tego samego asortymentu

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

A co do Rossmanna to dziwne to jest, bo mnie już 2 m-ce temu babeczka w sklepie mówiła, że mam prezent do odbioru ale oni nie mają tego akurat (pewnie ten olejek), a nie miałam info w.apce, ani w meilu... A teraz założyłam konto na męża i w piątek jak robiłam zakupy to je aktywowałam i miał wczoraj i meila i info w apce o tym olejku... więc temat zagadka

Teraz jest 2+2 na pielęgnacje twarzy jak coś (kremy, maseczki, demakijaż, żele do mycia itp.) Można skorzystać i kupić fajny zestaw kremów na Dzień Matki

sylwia1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 08:17   #2021
aga_89_4
Raczkowanie

A pro po allegro: To ile przedmiotów wyśle w jednej paczce (czy 3 czy np. 100) oraz to czy jest jedna opłata za wysyłkę czy za każdy przedmiot trzeba płacić osobno to ustala sobie sam sprzedający. Wiec trzeba dokładnie czytać ogłoszenie i sprawdzać szczegóły dostawy. na ogół takie duże sklepy mają jedna opłatę za wysyłkę, ale zawsze doczytujcie bo ja się kiedyś nacięłam
aga_89_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 08:20   #2022
forester
Zadomowienie

Ania trzymaj się! Daj znać jakie dzisiaj lekarze podejmą kroki!

Sylwia po cc lepiej mieć płytkie majtki, takie przed rane. Żeby miała dostęp do świeżego powietrza.

Nicole gratuluje 30 tygodnia! ale ten czas zasuwa.

Gosiu skurcze bh mogą być częste pod warunkiem, że krótkie i nie bolesne. Magnez bierzesz?

Mi ginekolog nie kazał liczyć ruchów. Mam je obserwować. W każdej porze dnia maluch ma się ruszać. Cały poranek bez ruchów =wizyta na ip itd. Aktualnie w moim brzuchu trwają dziwne manewry, bolesne jak....

Po wczorajszej podróży jestem taka dzisiaj zmaltretowana, że najchętniej leżałabym cały dzień, ale pracy mam tyle, że obym się dzisiaj wyrobiła to będzie dobrze.

forester jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 08:23   #2023
olajadetektyw
Zadomowienie

Cytat:

Ja miałam siateczkowe i sobie chwalę.

olajadetektyw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 09:07   #2024
passionfruit
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Przepraszam, że długo nie pisałam, ale mieliśmy tą nieszczęsną komunię i ogólnie ciągle coś. Dopiero dziś mogę odetchnąć. Na szczęście komunia się udała, Młody zadowolony. Żarcia zostało jak dla wojska.

Co do Waszych rozważań na temat majtek....to serio Wy się boicie, że ktoś Wam zabroni konkretnych majtek? A co to? Jakieś prawo to reguluje, jakie można a jakich nie? A jak się nie podporządkujecie to ktoś Was siłą rozbierze? No proszę...trochę asertywności. Mi przy pierwszym dziecku nikt nic nie wspomniał na temat majtek, ale niech by ktoś spróbował...

Ja odliczam dni do końca pracy. 30 maja mam lekarza i wtedy dostanę L4. Trochę się cieszę, a trochę boję....
Stary 2018-05-21, 09:09   #2025
Panterka1313
Zadomowienie

RONJA zdjęcie numer jeden szukaj wykroje na sukienkę bo tam tylko do ramiączek trzeba dołożyć z 3-4cm przeciąć, założyć i napy nabić. Numer 3 tez wykroj na sukienke tylko trzeba dodać zapas na guziki/napy/zamek, rękaw tez łatwo zmienić. Z fotka numer 2 ja bym pisała do "co za szycie" albo po nowemu "made by ruda". Numer 1 i 3 nie trzeba szyć od nowa wystarczy stare ubranie albo coś sh. Jak znajdę stary ciuch na działce czy sh to na próbę zrobię przeróbkę tylko nie mam napownicy.

Stary 2018-05-21, 09:12   #2026
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
Majtasy wielorazowe trzeba kupować bo te przepuszczają powietrze.

Gosia co do skurczy to jeśli nie są bolesne i się nie nasilają to podobno nie są szkodliwe, ale to tylko teoria. Ja jak byłam w szpitalu w ciąży z innego powodu a na ktg wyszły skurcze, które odczuwałam jak napinanie brzucha dostałam szereg leków na ich złagodzenie i nospe do końca ciąży miałam brać.

Panterka dla mnie to trochę niepojęte co piszesz. Przecież będziecie tworzyć rodzinę z tż i on jedzie najpierw do swoich rodziców a do Ciebie na chwilę tylko? W mojej ocenie musicie wspólnie porozmawiać i ustalić zasady między Wami panujące żebyście tworzyli szczęśliwy związek bo to do niczego nie prowadzi. I albo Ty powinnaś pójść do pracy po urodzeniu dziecka albo tż powinien Ci dawać ustaloną kwotę pieniędzy.

Właśnie nie są bolesne, 30 sekundowe, śluz okej, żadnych innych złych objawów, więc staram się sama uspokajać, dziękuję
Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Gosiu ja tez mam te skurcze w tej ciąży dosyć często zwlaszcza na wieczór nie są bolesne tylko dosyć nieprzyjemne bo czuje jak caly brzuch soe napina i po chwili odpuszcza potrafi sie to dosyć często zdarzyć. Moj gin mówi ze puki nie boli i nie ma innych objawów to jest ok ale wiadomo co u jednego jest normą u innego już nie musi.
Co do chłopów to moj maz tak mnie wkurza ostatnio ze nie wyrabiam Facet to takie dziwne stworzenie , nie potrafia okazać uczuć tak jak byśmy tego chciały a zwłaszcza kobiecie w ciąży jest ciężko sprostać , czasami daje sobie juz na wstrzymanie bo wiem ze sie martwi i przeżywa ale na swój męski sposób. Ciężko mu zrozumieć moje zachowania czasami ale widzę ze stara sie bardziej i odpuszcza nawet w sprzeczkach mimo ze jest piekielnie uparty to doceniam to jak sie przełamuje

Brawo za 30tkę!
Ja też przede wszystkim wieczorem, dyskomfortowe to takie. Ani razu nic do tego co by mnie naprawdę zmartwiło, więc wrzucam na luz
Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
Ania trzymaj się! Daj znać jakie dzisiaj lekarze podejmą kroki!

Sylwia po cc lepiej mieć płytkie majtki, takie przed rane. Żeby miała dostęp do świeżego powietrza.

Nicole gratuluje 30 tygodnia! ale ten czas zasuwa.

Gosiu skurcze bh mogą być częste pod warunkiem, że krótkie i nie bolesne. Magnez bierzesz?

Mi ginekolog nie kazał liczyć ruchów. Mam je obserwować. W każdej porze dnia maluch ma się ruszać. Cały poranek bez ruchów =wizyta na ip itd. Aktualnie w moim brzuchu trwają dziwne manewry, bolesne jak....

Po wczorajszej podróży jestem taka dzisiaj zmaltretowana, że najchętniej leżałabym cały dzień, ale pracy mam tyle, że obym się dzisiaj wyrobiła to będzie dobrze.

Nie biorę, ale chyba zacznę i zobaczę czy jest poprawa .

Stary 2018-05-21, 09:44   #2027
emciaa90
Raczkowanie

Aniu a kiedy obchód? Moze juz cos wiadomo? Trzymam kciuki za dobre wiadomości!

emciaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 09:48   #2028
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emciaa90 Pokaż wiadomość
Aniu a kiedy obchód? Moze juz cos wiadomo? Trzymam kciuki za dobre wiadomości!

Obchód był, wyniku posiewu nie ma boję się że to nie wróży nic dobrego, dzisiaj 5 dzień od pobrania wymazu...

Stary 2018-05-21, 10:20   #2029
acidka
Zakorzenienie

Cześć Ja w sobotę jak powiedziałam, tak zrobiłam i zebraliśmy się na działkę, gdzie spędziliśmy na świeżym powietrzu całą niedzielę. Są już wczesne czereśnie Wprawdzie to taka skóra i woda, no ale i tak uwielbiam ten smak

Ania - tak się zastanawiałam, czy poniedziałkowy obchód coś przyniesie. Szkoda, że nic nadal nie wiesz

Cytat:
Ja nie liczę, ale widzę, że córka ma takie typowe pory aktywności - zwykle koło południa, później koło 18 i 21. W nocy też czasem czuję, że się rusza, więc mi to wystarcza. Mnie lekarz nie kazał liczył, ani teraz, ani poprzednio.

Cytat:
Nie pozwolą w szpitalu mieć tych zwykłych bawełnianych. W niektórych szpitalach to w ogóle żadnych, nawet tych siatkowych nie pozwalają mieć tylko sam podkład :/ i to nie prawda że tyłek się poci. Ja miałam te majtki poprodowe babyono wielorazowe i były mega wygodne, cieniutkie, miekkie, przewiewne, super się prały. Podobno te jednorazowe są nie za specjalne ale ja mam jedne przetestowane i byłam z nich bardzo zadowolona, kupię je teraz na pewno jeszcze raz.
U mnie tak samo to wyglądało

Cytat:
Napisane przez Nicole03 Pokaż wiadomość
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Przepraszam, że długo nie pisałam, ale mieliśmy tą nieszczęsną komunię i ogólnie ciągle coś. Dopiero dziś mogę odetchnąć. Na szczęście komunia się udała, Młody zadowolony. Żarcia zostało jak dla wojska.
Fajnie, że wszystko w porządku wyszło

Będziecie spotykać się przed porodem z położną środowiskową

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-21, 10:22   #2030
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość

Ja mam wątpliwości, czy wpuszczę takową w ogóle do domu po porodzie
Stary 2018-05-21, 10:30   #2031
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Obchód był, wyniku posiewu nie ma boję się że to nie wróży nic dobrego, dzisiaj 5 dzień od pobrania wymazu...

Strasznie długo...

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez acidka Pokaż wiadomość
Cześć Ja w sobotę jak powiedziałam, tak zrobiłam i zebraliśmy się na działkę, gdzie spędziliśmy na świeżym powietrzu całą niedzielę. Są już wczesne czereśnie Wprawdzie to taka skóra i woda, no ale i tak uwielbiam ten smak

Ania - tak się zastanawiałam, czy poniedziałkowy obchód coś przyniesie. Szkoda, że nic nadal nie wiesz

Ja nie liczę, ale widzę, że córka ma takie typowe pory aktywności - zwykle koło południa, później koło 18 i 21. W nocy też czasem czuję, że się rusza, więc mi to wystarcza. Mnie lekarz nie kazał liczył, ani teraz, ani poprzednio.

U mnie tak samo to wyglądało

Gratulacje!

Fajnie, że wszystko w porządku wyszło

Ja nie,nie mam takiej potrzeby,zadzwonię do niej i umowie się na po porodzie

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 10:40   #2032
acidka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
Ja mam wątpliwości, czy wpuszczę takową w ogóle do domu po porodzie
Bo ja właśnie chciałabym tym razem sama wybrać, tej która była ostatnio z rejonu na pewno bym już drugi raz do domu nie wpuściła
Chciałabym poszukać kogoś sprawdzonego, żeby pogadać o porodzie sn, poprzypominać sobie te techniki oddychania itp. Do szkoły rodzenia tym razem się nie wybieram, a mam poczucie, że poza ginekologiem przydałoby mi się jednak przyszykować trochę do porodu...
Tylko nie wiem, jak zabrać się za szukanie. Fajnie byłoby mieć kogoś z polecenia, ale właśnie nie mam...

mama 2015 i 2018
acidka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 10:41   #2033
bambi1980
Zadomowienie

Dobry dobry! Ja was caly czas czytam I sledze ale nie mam kiedy odpisac. Caly weekend malowalismy drzwi wewnetrzne a konca remontu nie widac.
Nicole , gratulacje 30go tygodnia! A jak to liczysz? Masz 30t+0d? czy to 29t+0d?
Ania, ja tak jak wszystkie dziewczyny zycze Ci zeby wszystko skonczylo sie pomyslnie
Aisza, tez chodzilam na konwalie gdy mieszkalam w Polsce! Dla mnie to byl coroczny rytual! Moje ulubione kwiatki, obok bzu i piwonii!
MalaGosia ja tez mam b. czesto twardy brzuch, szczegolnie gdy jestem zmeczona albo gdy chodze. Biore Magnez codziennie i mam tez takie globulki dopochwowe 2 x na tydzien ale nie pamietam nazwy. Z tym, ze ostatnio z kolei mam jakas nieprzyjemna infekcje i zaprzestalam tych globulek bo mam wrazenie, ze one potegowaly dodatkowo zle samopoczucie z tym zwiazane.
Ostatnio mam kryzys, dzisiaj juz od tych mysli nie spalam od 2.30 w nocy i jestem bardzo zmeczona. Czasem czuje sie tutaj jak w jaskini wroga a do Polski predko raczej nie pojade.
A jak Wasze wrazenia po slubie Meghan i Harry’ego????

Edytowane przez bambi1980
Czas edycji: 2018-05-21 o 10:43
bambi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-21, 10:44   #2034
angelajnaaa
Rozeznanie

I ja sie melduję po weekendzie i komunii

Było całkiem fajnie, jedzonko smaczne, pogoda dopisała najgorsza była 4 godzinna podróż bo jednak plecy mnie trochę bolały :/
Komunia zaczęła się o 13 a w restauracji była rezerwacja na 15 więc moim zdaniem bardzo późno no ale może tak jest w Warszawie bo więcej dzieciaków podsumowując po 22 bylam w domu padnieta jakbym przebiegła maraton
Oczywiście założyłam szpilki bo jakby inaczej do sukienki - wytrzymałam 3 godziny i wiem że więcej w ciazy napewno ich nie założę mimo że to były niskie szpilki

Mój tż tez srednio sie ekscytuje brzuchem, czasem ma takie naloty ze śpiewa albo całuje mnie w brzuch i coś do niej gada Ale widzę że nie ma większej frajdy z wyprawki itp... może czasem przy ludziach sie bardziej interesuje ale jakbym zapytala czy który to juz tydzień to nie wiem czy by wiedział zaraz go sprawdzę
Mój tz ma 24 lata, jest o 3 młodszy ode mnie ale myślę że najgorzej z nim nie jest Chociaż przez weekend tak wie z nim pożarłam ze myślałam że jak wrócę z tej Warszawy to zacznę się pakować... nie wiem czy to hormony ciążowe czy jego podejście :/

Co do remontu/przeprowadzki to jestem w takim razie zbyt optymistycznie nastawiona bo liczę na to że tam zamieszkam przed porodem a nawet nie mamy nawet kluczy - dostaniemy pewnie pod koniec mc

Moja polozna powiedziała że nie trzeba liczyć ruchów jesli wszystko jest ok i czuje sie je regularnie, że jeśli jest się na patologi ciąży to jak najbardziej - nawet z wyszczególnieniem na ich rodzaj Lekarz nic nie wspomniał, więc dopytam jak bd u niego w czerwcu

Śniło mi sie dzisiaj ze malutka była już z nami ten sen był taki realistyczny :O

angelajnaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 11:10   #2035
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambi1980 Pokaż wiadomość
Dobry dobry! Ja was caly czas czytam I sledze ale nie mam kiedy odpisac. Caly weekend malowalismy drzwi wewnetrzne a konca remontu nie widac.
Nicole , gratulacje 30go tygodnia! A jak to liczysz? Masz 30t+0d? czy to 29t+0d?
Ania, ja tak jak wszystkie dziewczyny zycze Ci zeby wszystko skonczylo sie pomyslnie
Aisza, tez chodzilam na konwalie gdy mieszkalam w Polsce! Dla mnie to byl coroczny rytual! Moje ulubione kwiatki, obok bzu i piwonii!
MalaGosia ja tez mam b. czesto twardy brzuch, szczegolnie gdy jestem zmeczona albo gdy chodze. Biore Magnez codziennie i mam tez takie globulki dopochwowe 2 x na tydzien ale nie pamietam nazwy. Z tym, ze ostatnio z kolei mam jakas nieprzyjemna infekcje i zaprzestalam tych globulek bo mam wrazenie, ze one potegowaly dodatkowo zle samopoczucie z tym zwiazane.
Ostatnio mam kryzys, dzisiaj juz od tych mysli nie spalam od 2.30 w nocy i jestem bardzo zmeczona. Czasem czuje sie tutaj jak w jaskini wroga a do Polski predko raczej nie pojade.
A jak Wasze wrazenia po slubie Meghan i Harry�ego????
Miałam wrażenie, że bardzo uskromnili Meghan. To piękna kobieta, a miała bardzo surową suknię, makijaż, fryzura tak nie do końca bo już na ceremonii pouciekały jej drobne włoski z karku i te na twarzy też opadały niezbyt wdzięcznie... liczyłam na jakieś WOW chyba

Stary 2018-05-21, 11:23   #2036
party_girl7
Zakorzenienie

Jestem po wizycie, mała ma 1350g, mniej niz średnia na ten tydzień bo apka mi pokazuje 1600 na początku tygodnia ale ginka mówi że nie ma się czym martwić, może będzie drobniejsza a ładnie przybrała. Szyjka 2,4cm niby jest ok zamknięta itd ale nie wiem czy to trochę nie mało. Za 2tyg kontrola tej szyjki. Ogólnie mam się oszczędzać (jak zwykle) i luteina 2x dziennie.

Ania90 ile ma Twoja szyjka teraz?

Stary 2018-05-21, 11:24   #2037
Fiolla
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Panterka1313 Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego że nie jest gotowe bo nie ma kiedy kupić głupich pierdul jak jeden garnek, patelnia, deska te sprawy i nic na czym można jeść a kanapę mam biała

Zamów przez Internet z dostawą do mieszkania. Opłacić zamówienie może tż ze swojego konta.

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Miałam wrażenie, że bardzo uskromnili Meghan. To piękna kobieta, a miała bardzo surową suknię, makijaż, fryzura tak nie do końca bo już na ceremonii pouciekały jej drobne włoski z karku i te na twarzy też opadały niezbyt wdzięcznie... liczyłam na jakieś WOW chyba

Mnie się jej suknia bardzo podobała

Cały weekend spędziliśmy na Pyrkonie, mała od piątku była u niani, więc mogłam się wyspać i wyleżeć z książką.
W niedzielę za to ponad 3 godziny na placu zabaw, myślałam, że oszaleję, tego dziecka nie da się ściągnąć z placu. Całe szczęście nie wymaga ode mnie towarzystwa, więc mogłam siedzieć sobie i odpoczywać, tylko siku mi się chciało strasznie

Ja na chłopa narzekać nie mogę, może to kwestia wieku, ale w obu ciążach się odpowiednio znajduje. W poprzedniej, jak rozpaczałam, że nawet piwka nie mogę się napić, to stwierdził, że chętnie by się wyrzekł alko na jakiś czas, żeby tylko przeżyć coś takiego, jak ruchy dziecka. Często trzymał rękę na brzuchu, od początku w nocy podawał małą do karmienia i kąpał. Przez to, że w ciąży czuję się dobrze, to może jakoś specjalnie nie skacze wokół mnie, ale nie mogę narzekać, bo jeśli pracuje z domu to zajmuje się obiadem. Przed porodem przygotował też żarcia na 2 tygodnie i pomroził.
A jak go poznałam na studiach, to z domu przywoził wszystko, nawet ugotowane ziemniaki do odgrzania
Fiolla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 11:38   #2038
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie, mała ma 1350g, mniej niz średnia na ten tydzień bo apka mi pokazuje 1600 na początku tygodnia ale ginka mówi że nie ma się czym martwić, może będzie drobniejsza a ładnie przybrała. Szyjka 2,4cm niby jest ok zamknięta itd ale nie wiem czy to trochę nie mało. Za 2tyg kontrola tej szyjki. Ogólnie mam się oszczędzać (jak zwykle) i luteina 2x dziennie.

To jak rośnie to najważniejsze już kawał kobitki! A szyjka niech jeszcze trochę potrzyma
Stary 2018-05-21, 11:44   #2039
ronja
Zadomowienie

Cytat:
Mój lekarz twierdzi, że liczy się dopiero później, ostatnie półtora miesiąca, teraz jeszcze jest to nieregularne, a dzieć ma na tyle dużo miejsca, że nie wszystko czujemy.

Staram się to trochę z dystansem traktować, ale moja mała się rusza bardzo nieregularnie i nie powiem, mam stresa, jak się nie uaktywnia przez dłuższy czas, to potrafić być 2-3h.
Zwykle ją czuję rano po przebudzeniu, jak się położę na boku, potem tak różnie, wieczorem jest najbardziej aktywna. Jeszcze do niedawna pewniakiem były ruchy po bananie czy lodach, a teraz już też nie ma reguły. Na pewno reaguje na mocne dźwięki - jak byłam w kinie czy filharmonii to przy niższych i bardzo wysokich tonach były przewrotki. No i próbowałam technik oddechowych, o których któraś z was pisała - i rzeczywiście oddychanie przeponą daje efekt.
Z drugiej stromy może też nie ma co przesadzać i budzić dziecka niepotrzebnie, one nadal śpią minimum 15 godzin na dobę

(O proszę, teraz jak piszę, chyba wyczuła, że ją obgaduję i robi fikołki).

Pisałyście o TŻtach, chyba coś wisiało w powietrzu w zeszłym tygodniu, bo u nas też była spinka w temacie niemowlęcym Ale z dystansu widzę, że to raczej po mojej stronie była potrzeba rozładowania napięcia, bo jestem nieustannie poirytowana swoim brakiem sprawności, tym że na wszystko muszę uważać i ciągle się martwię, czy jem odpowiednio, czy nie używam szkodliwych kosmetyków, itd. itp. Aż jestem sobą zaskoczona, bo zwykle mam dystans do takich rzeczy, a tu jednak presja jest taka, że niepotrzebnie popadam w paranoję. No i TŻ oberwał wyładowaniem, ale u nas kłótnie to takie pół godziny dąsów i już się musimy pogodzić.
A tż tak naprawdę bardzo dojrzale reaguje, chyba jest bardziej gotowy na dziecko niż ja sama - bardzo mi zazdrości, że czuję te kopniaczki, codziennie próbuje jakiś poczuć (ostatnio dostał kopa w ucho, jak próbował usłyszeć bicie serca małej ) interesuje się, zawsze czytamy sobie razem przy nowym tygodniu artykuły co tam się zmienia u dziecia. Ja ogarniam co prawda większość wyprawki organizacyjnie, bo miałam teraz więcej czasu, ale większe decyzje podejmujemy razem, sam kupuje jakieś drobiazgi - ostatnio płyty z muzyką dla młodej
Zrobiliśmy sobie też po tej spince listę rzeczy do załatwienia jeszcze, żeby było jasne kto i kiedy się czym zajmuje. Dużo też rozmawiamy o tym, jak podzielimy obowiązki po porodzie, bo uważamy że oboje powinniśmy być zaangażowani po równo - na ile się da oczywiście - więc już czytał na przykład artykuły o kp, uważam, że musi też to wszystko wiedzieć, jeśli ma mnie wspierać.
ronja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-21, 11:46   #2040
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość

Moja szyjka ma 2,1cm ale od środka się już rozwiera a od zewnątrz przepuszcza palec. Twoja wg mojego lekarza byłaby za krótka, wg niego absolutne minimum to 2,5cm. Jeśli jest krótsza to źle. Ale myślę że Twój lekarz wie co robi. Oszczędzaj się i za dwa tygodnie na wizycie sprawdzisz jak sytuacja wygląda. Trzymam kciuki!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości