![]() |
#2011 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Wczoraj dowiedziałam się, żeby lepiej nie kupować tych majtasów z siatki bo się tyłek poci i one są nie fajne ( i śmierdzą)... żeby lepiej kupić sobie takie bawełniane (do cc pod same cycki:p). I jak tak patrzę to na stronie szpitala nie ma info żeby zabrać te siatkowe więc teraz się będę zastanawiała nad pierdołami
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2013 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Przejadłam się wczoraj arbuzem i ciastem z truskawkami... Pokutowalam cała noc w łazience. Zaraz młodego odstawiam do przedszkola i idę do rodzinnej. Muszę do szefa zadzwonić że dziś chce wolne. Mam nadzieję, że rodzinna mi kroplowke zafunduje i na tym się skończy bo nic innego nie może dac... Na szczęście mała daje jazz'u, więc na spokojnie ![]() Do potem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2014 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
alingles - dużo zdrówka! ![]() Panterka - a wy nie możecie założyć sobie wspólnego konta na które Tż przesyłałby Ci środki na garnki i inne tego typu rzeczy? I mogłabyś robić zakupy przez internet, wszystko przynieśliby Ci do domu. Kwestia chęci i organizacji. A jeśli mogę zapytać ile z Twoim tż macie lat? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2017 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gosia co do skurczy to jeśli nie są bolesne i się nie nasilają to podobno nie są szkodliwe, ale to tylko teoria. Ja jak byłam w szpitalu w ciąży z innego powodu a na ktg wyszły skurcze, które odczuwałam jak napinanie brzucha dostałam szereg leków na ich złagodzenie i nospe do końca ciąży miałam brać. Panterka dla mnie to trochę niepojęte co piszesz. Przecież będziecie tworzyć rodzinę z tż i on jedzie najpierw do swoich rodziców a do Ciebie na chwilę tylko? W mojej ocenie musicie wspólnie porozmawiać i ustalić zasady między Wami panujące żebyście tworzyli szczęśliwy związek bo to do niczego nie prowadzi. I albo Ty powinnaś pójść do pracy po urodzeniu dziecka albo tż powinien Ci dawać ustaloną kwotę pieniędzy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2018 |
Konto usunięte
|
Witam się po komunii
![]() ![]() ![]() Ania trzymam kciuki, żeby założyli ci ten pessar i to szybko i żebyś mogła wyjść już do domu ![]() Dzięki za odpowiedzi, pospieszyłam się z zamówieniem na Babyboom i ono już dzisiaj mi przychodzi.. Także samych pieluch i ręczników raczej nie będzie mi się chciało zamawiać od nowa.. A przez allegro można tak u tego użytkownika, żeby raz za przesyłkę zapłacić? Czy za każdą rzecz osobno.? Bo ja nie kupuje na allegro, parę razy się źle natknęłam i nie lubię... Ja gdyby mi zwolnili moje stare mieszkanie, to od razu bym się wprowadzała, byle nie musieć oglądać non stop denerwujących mnie tu domowników ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2019 |
Rozeznanie
|
Witam sie w 30 tygodniu
![]() ![]() ![]() Gosiu ja tez mam te skurcze w tej ciąży dosyć często zwlaszcza na wieczór nie są bolesne tylko dosyć nieprzyjemne bo czuje jak caly brzuch soe napina i po chwili odpuszcza potrafi sie to dosyć często zdarzyć. Moj gin mówi ze puki nie boli i nie ma innych objawów to jest ok ale wiadomo co u jednego jest normą u innego już nie musi. Co do chłopów to moj maz tak mnie wkurza ostatnio ze nie wyrabiam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Zadomowienie
|
Co do przesyłek na allegro to różnie bywa, ale teraz jak szukam tych pierdółek dziecięcych to widzę wszędzie dziwne ograniczenia (np. Max 3 rzeczy) to co nie mogą 15 pieluch zapakować?... może w przypadku większego zamówienia jest inaczej.
Jak któraś kobitki robiła duże zakupy u jednego sprzedawcy to jak było? W babyboom właśnie nie ma ograniczeń i nawet od 150 jest darmowa przesyłka. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- A co do Rossmanna to dziwne to jest, bo mnie już 2 m-ce temu babeczka w sklepie mówiła, że mam prezent do odbioru ale oni nie mają tego akurat (pewnie ten olejek), a nie miałam info w.apce, ani w meilu... A teraz założyłam konto na męża i w piątek jak robiłam zakupy to je aktywowałam i miał wczoraj i meila i info w apce o tym olejku... więc temat zagadka ![]() Teraz jest 2+2 na pielęgnacje twarzy jak coś ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 |
Raczkowanie
|
A pro po allegro: To ile przedmiotów wyśle w jednej paczce (czy 3 czy np. 100) oraz to czy jest jedna opłata za wysyłkę czy za każdy przedmiot trzeba płacić osobno to ustala sobie sam sprzedający. Wiec trzeba dokładnie czytać ogłoszenie i sprawdzać szczegóły dostawy.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2022 |
Zadomowienie
|
Ania trzymaj się! Daj znać jakie dzisiaj lekarze podejmą kroki!
Sylwia po cc lepiej mieć płytkie majtki, takie przed rane. Żeby miała dostęp do świeżego powietrza. Nicole gratuluje 30 tygodnia! ale ten czas zasuwa. Gosiu skurcze bh mogą być częste pod warunkiem, że krótkie i nie bolesne. Magnez bierzesz? Mi ginekolog nie kazał liczyć ruchów. Mam je obserwować. W każdej porze dnia maluch ma się ruszać. Cały poranek bez ruchów =wizyta na ip itd. Aktualnie w moim brzuchu trwają dziwne manewry, bolesne jak.... Po wczorajszej podróży jestem taka dzisiaj zmaltretowana, że najchętniej leżałabym cały dzień, ale pracy mam tyle, że obym się dzisiaj wyrobiła to będzie dobrze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2023 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Przepraszam, że długo nie pisałam, ale mieliśmy tą nieszczęsną komunię i ogólnie ciągle coś. Dopiero dziś mogę odetchnąć. Na szczęście komunia się udała, Młody zadowolony. Żarcia zostało jak dla wojska.
Co do Waszych rozważań na temat majtek....to serio Wy się boicie, że ktoś Wam zabroni konkretnych majtek? A co to? Jakieś prawo to reguluje, jakie można a jakich nie? A jak się nie podporządkujecie to ktoś Was siłą rozbierze? No proszę...trochę asertywności. Mi przy pierwszym dziecku nikt nic nie wspomniał na temat majtek, ale niech by ktoś spróbował... Ja odliczam dni do końca pracy. 30 maja mam lekarza i wtedy dostanę L4. Trochę się cieszę, a trochę boję....
![]() |
#2025 |
Zadomowienie
|
RONJA zdjęcie numer jeden szukaj wykroje na sukienkę bo tam tylko do ramiączek trzeba dołożyć z 3-4cm przeciąć, założyć i napy nabić. Numer 3 tez wykroj na sukienke tylko trzeba dodać zapas na guziki/napy/zamek, rękaw tez łatwo zmienić. Z fotka numer 2 ja bym pisała do "co za szycie" albo po nowemu "made by ruda". Numer 1 i 3 nie trzeba szyć od nowa wystarczy stare ubranie albo coś sh. Jak znajdę stary ciuch na działce czy sh to na próbę zrobię przeróbkę tylko nie mam napownicy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2026 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też przede wszystkim wieczorem, dyskomfortowe to takie. Ani razu nic do tego co by mnie naprawdę zmartwiło, więc wrzucam na luz ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2027 |
Raczkowanie
|
Aniu a kiedy obchód? Moze juz cos wiadomo? Trzymam kciuki za dobre wiadomości!
![]() ![]() |
![]() |
#2028 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#2029 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() Ania - tak się zastanawiałam, czy poniedziałkowy obchód coś przyniesie. Szkoda, że nic nadal nie wiesz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje! Cytat:
![]() Będziecie spotykać się przed porodem z położną środowiskową ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2030 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wątpliwości, czy wpuszczę takową w ogóle do domu po porodzie
![]()
![]() |
#2031 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chciałabym poszukać kogoś sprawdzonego, żeby pogadać o porodzie sn, poprzypominać sobie te techniki oddychania itp. Do szkoły rodzenia tym razem się nie wybieram, a mam poczucie, że poza ginekologiem przydałoby mi się jednak przyszykować trochę do porodu... Tylko nie wiem, jak zabrać się za szukanie. Fajnie byłoby mieć kogoś z polecenia, ale właśnie nie mam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Zadomowienie
|
Dobry dobry! Ja was caly czas czytam I sledze ale nie mam kiedy odpisac. Caly weekend malowalismy drzwi wewnetrzne a konca remontu nie widac.
Nicole , gratulacje 30go tygodnia! A jak to liczysz? Masz 30t+0d? czy to 29t+0d? Ania, ja tak jak wszystkie dziewczyny zycze Ci zeby wszystko skonczylo sie pomyslnie Aisza, tez chodzilam na konwalie gdy mieszkalam w Polsce! Dla mnie to byl coroczny rytual! Moje ulubione kwiatki, obok bzu i piwonii! ![]() MalaGosia ja tez mam b. czesto twardy brzuch, szczegolnie gdy jestem zmeczona albo gdy chodze. Biore Magnez codziennie i mam tez takie globulki dopochwowe 2 x na tydzien ale nie pamietam nazwy. Z tym, ze ostatnio z kolei mam jakas nieprzyjemna infekcje i zaprzestalam tych globulek bo mam wrazenie, ze one potegowaly dodatkowo zle samopoczucie z tym zwiazane. Ostatnio mam kryzys, dzisiaj juz od tych mysli nie spalam od 2.30 w nocy i jestem bardzo zmeczona. Czasem czuje sie tutaj jak w jaskini wroga a do Polski predko raczej nie pojade. A jak Wasze wrazenia po slubie Meghan i Harryâego???? Edytowane przez bambi1980 Czas edycji: 2018-05-21 o 10:43 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 |
Rozeznanie
|
I ja sie melduję po weekendzie i komunii
![]() Było całkiem fajnie, jedzonko smaczne, pogoda dopisała najgorsza była 4 godzinna podróż bo jednak plecy mnie trochę bolały :/ Komunia zaczęła się o 13 a w restauracji była rezerwacja na 15 więc moim zdaniem bardzo późno ![]() ![]() ![]() Oczywiście założyłam szpilki bo jakby inaczej do sukienki - wytrzymałam 3 godziny i wiem że więcej w ciazy napewno ich nie założę mimo że to były niskie szpilki ![]() Mój tż tez srednio sie ekscytuje brzuchem, czasem ma takie naloty ze śpiewa albo całuje mnie w brzuch i coś do niej gada ![]() ![]() ![]() ![]() Mój tz ma 24 lata, jest o 3 młodszy ode mnie ale myślę że najgorzej z nim nie jest ![]() Co do remontu/przeprowadzki to jestem w takim razie zbyt optymistycznie nastawiona bo liczę na to że tam zamieszkam przed porodem a nawet nie mamy nawet kluczy - dostaniemy pewnie pod koniec mc ![]() Moja polozna powiedziała że nie trzeba liczyć ruchów jesli wszystko jest ok i czuje sie je regularnie, że jeśli jest się na patologi ciąży to jak najbardziej - nawet z wyszczególnieniem na ich rodzaj ![]() ![]() Śniło mi sie dzisiaj ze malutka była już z nami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2036 |
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie, mała ma 1350g, mniej niz średnia na ten tydzień bo apka mi pokazuje 1600 na początku tygodnia ale ginka mówi że nie ma się czym martwić, może będzie drobniejsza a ładnie przybrała. Szyjka 2,4cm niby jest ok zamknięta itd ale nie wiem czy to trochę nie mało. Za 2tyg kontrola tej szyjki. Ogólnie mam się oszczędzać (jak zwykle) i luteina 2x dziennie.
Ania90 ile ma Twoja szyjka teraz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2037 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cały weekend spędziliśmy na Pyrkonie, mała od piątku była u niani, więc mogłam się wyspać i wyleżeć z książką. W niedzielę za to ponad 3 godziny na placu zabaw, myślałam, że oszaleję, tego dziecka nie da się ściągnąć z placu. Całe szczęście nie wymaga ode mnie towarzystwa, więc mogłam siedzieć sobie i odpoczywać, tylko siku mi się chciało strasznie ![]() Ja na chłopa narzekać nie mogę, może to kwestia wieku, ale w obu ciążach się odpowiednio znajduje. W poprzedniej, jak rozpaczałam, że nawet piwka nie mogę się napić, to stwierdził, że chętnie by się wyrzekł alko na jakiś czas, żeby tylko przeżyć coś takiego, jak ruchy dziecka. Często trzymał rękę na brzuchu, od początku w nocy podawał małą do karmienia i kąpał. Przez to, że w ciąży czuję się dobrze, to może jakoś specjalnie nie skacze wokół mnie, ale nie mogę narzekać, bo jeśli pracuje z domu to zajmuje się obiadem. Przed porodem przygotował też żarcia na 2 tygodnie i pomroził. A jak go poznałam na studiach, to z domu przywoził wszystko, nawet ugotowane ziemniaki do odgrzania ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2038 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2039 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Staram się to trochę z dystansem traktować, ale moja mała się rusza bardzo nieregularnie i nie powiem, mam stresa, jak się nie uaktywnia przez dłuższy czas, to potrafić być 2-3h. Zwykle ją czuję rano po przebudzeniu, jak się położę na boku, potem tak różnie, wieczorem jest najbardziej aktywna. Jeszcze do niedawna pewniakiem były ruchy po bananie czy lodach, a teraz już też nie ma reguły. Na pewno reaguje na mocne dźwięki - jak byłam w kinie czy filharmonii to przy niższych i bardzo wysokich tonach były przewrotki. No i próbowałam technik oddechowych, o których któraś z was pisała - i rzeczywiście oddychanie przeponą daje efekt. Z drugiej stromy może też nie ma co przesadzać i budzić dziecka niepotrzebnie, one nadal śpią minimum 15 godzin na dobę ![]() (O proszę, teraz jak piszę, chyba wyczuła, że ją obgaduję i robi fikołki). Pisałyście o TŻtach, chyba coś wisiało w powietrzu w zeszłym tygodniu, bo u nas też była spinka w temacie niemowlęcym ![]() A tż tak naprawdę bardzo dojrzale reaguje, chyba jest bardziej gotowy na dziecko niż ja sama - bardzo mi zazdrości, że czuję te kopniaczki, codziennie próbuje jakiś poczuć (ostatnio dostał kopa w ucho, jak próbował usłyszeć bicie serca małej ![]() ![]() Zrobiliśmy sobie też po tej spince listę rzeczy do załatwienia jeszcze, żeby było jasne kto i kiedy się czym zajmuje. Dużo też rozmawiamy o tym, jak podzielimy obowiązki po porodzie, bo uważamy że oboje powinniśmy być zaangażowani po równo - na ile się da oczywiście - więc już czytał na przykład artykuły o kp, uważam, że musi też to wszystko wiedzieć, jeśli ma mnie wspierać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:05.