|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
w trzecim róż (chciałam szaro-różowe grochy) i błękit z wanilią do syna, jestem bardzo zadowolona
|
|
|
#3722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez się zastanawiam nad grochami lub kroplami bo takie widziałam na necie ale gwiazdki wygrały ![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3723 |
|
Wtajemniczenie
|
Malagosia super to będzie wyglądać
pochwal się efektem ![]() KarolinaK wrzuciłam same szare, dodałam do tego koszule do karmienia, pieluszkę i kocyki. Całość na 40stopni z podwójnym płukaniem |
|
|
|
|
#3724 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
A masz specjalny proszek??? Czy w normalnym takim jak zwykle pierzesz? I czy dodajesz płyn do płukania??? Ktos pytał o ten przepis na babkę Poli podaje to co Pola wstawiała ImageUploadedByWizaz Forum1526912706.652295.jpgImageUploadedByWizaz Forum1526912721.171300.jpgImageUploadedByWizaz Forum1526912735.271775.jpg
Edytowane przez KarolinaK Czas edycji: 2018-05-21 o 16:25 |
|
|
|
|
|
#3725 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3727 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie.
Szyjka znów miękka, ale zamknięta i jeszcze trzyma (41mm), mała jest bardzo nisko w kanale napiera mocno główka, więc może być tak, że w każdej chwili szyjka nie wytrzyma presji i zacznie się skracac. Ogolnie za te niecałe 6tyg skrócila się o całe 3mm więc.. Ja od 5.04 mam 2,5kg na plusie ważę 60.4kg. Więc jestem zadowolona z wagi. Mam brać dalej ten tardyferon, magnez mam dużo mocniejszy, 500mg w jednej tabletce. Mam brać 2tabl.na dobe. Przepływy, ilosc wód, łożysko.. Wszystko dobrze. Małej mi nie mierzyła, bo 2tyg temu miałam pomiar. Co do różnicy w terminie, to kazała się nie przejmować, dzieci rosną swoim tempem i to normalne. Dostałam też skierowanie na badania dodatkowe, bo od kilku dni swędzi mnie skóra na stopach i dłoniach, może to być cholestaza ciążowa, jest to bardzo groźne i jeśli się potwierdzi, to dostaje się leki i wtedy ciąże rozwiązuje się wcześniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-05-21 o 16:44 |
|
|
|
|
#3728 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po wizycie.
Ogólnie nie jest źle, wg pomiarów terminy są zbliżone z om na 07.07 z USG na 10.07. Hemoglobina piękna 13.7 płytki też ok. Niestety mam bakterie w moczu i muszę brać 3x2 furagine. Pomimo ostatnich skurczy i bóli moja szyjka się wydłużyła cały czas miała 3,5 a dziś 4 cm. Więc im bliżej porodu tym robi się dłuższa dziwne ![]() Jedyne co to mnie zmartwił i powiedział że malutka jest trochę mała niby wszystko w normie ale jednak wbił mi klina. Waży 2115 w 33+3 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero co pisałyśmy dziś o magnezie, moje 70 mg się chowa niech służy!Cytat:
i szyjka jaka elegancka, super . To jest za niska waga? Chyba nawet jeżeli to nie odbiega dużo od normy? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3730 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie daję już dodatkowego płynu do płukania---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Cytat:
super, że wszystko dobrze szyjka ponad 4cm to wielkie wow! moja 27mm i ja się tam z niej cieszę kilogramowy wynik też extra ja też od kwietnia niewiele już przybieram kiedy następna wizyta? ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
jakie masz ekstra wyniki krwi! zdradź co jesz ;P szyjka również piękna a nasze maluchy rosną w swoim tempie, na pewno jest z nią wszystko ok Edytowane przez emma90 Czas edycji: 2018-05-21 o 17:44 |
|||
|
|
|
|
#3731 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#3732 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak naprawdę okaże się dopiero po porodzie jaka jest faktycznie waga naszych bobasków. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-T580 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3735 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko dziewczyny, tyle naskrobalyscie ! Nadrabiam, ale chyba bede to robić kilka godzin !
Cami, kolezanka ma lezaczek tiny love czy kinderkrafta ? Kitosa, jestesmy wszystkie z Tobą myślami! Najwazniejsze, że czujesz sie zaopiekowana. Regular dziekuje za opinie w sprawie tiny love - problem w tym, że tego drugiego mad którym sie zastanawiam tez mozna uzywac do 18 kg hehe wszystko jest takie mega skomplikowane ![]() tez slyszalam o teori odnosnie włosków u dziecka i zgagi - i u mnie by sie zgadzało, bo Rozalka ma juz włoski ![]() Cami wow ile zdjęć, i jaka cudna kruszyna ![]() ![]() Monya, powodzenia w remoncie ! Jak bedziesz mogła to pisz ! ![]() Odo.... z komoda to chyba ja bede ostatnia haha jeszcze nie złożona ![]() Tez nigdy nie jadlam pierogów z czereśniami. Juz niedlugo dojrzeja u teściów, ale bede jadla o ludzie pękne od czereśni. Norcia rozumiem bolączke odnosnie jedzenia. Ja ostatnio sie poplakalam jak dowiedzialam sie że mąż kupił mi nad morzem kawe na wynos za...7 zl. Ryczalam jak głupia bo kasą nie szastamy, a ja jakies swoje glupie zachcianki spelniam, kawa ! I jeszcze gofer z bitą śmietaną za 6,50. Cami ekstra te gwiazdki, kurcze może i ja cos takiego zrobie.... jakis wzorek w kąciku dzieciecym by sie przydal. Ściana jest czekoladowa, to jakis akcent bezowy, szary, brudny róż... Blanka, bursztynku - wizyty wypadły dobrze, więc zmartwienia z głowy Ufff ! No to teraz co u mnie. Wrocilismy z Gdańska, kupilismy w ikei troche rzeczy dla Małej m.in. łóżeczko, wanienke, przescieradla, recznik kąpielowy, lampke nocna, karuzele nad łóżeczko nie kupilismy materaca, bo mąż stwierdził że jest troche drogi i tanszy kupumy na allegro. Pojechalismy nad morze na wyspę sobieszewska, ale strasznie wiało i za cieplo nie było, ogolnie pogoda nas nie rozpiescila, ale byliśmy na to przygotowani. W czasie kiedy nas nie bylo sąsiad mial nam skrecic komode, ale tak jak pisalam wcześniej - do dzis nie jest zrobiona. Mam nadzieję że jutro najpóźniej uda sie to złożyć, bo mam troche nerwa. Wszystko porozwalane po domu, w kartonach, workach.... bez sensu. Jeszcze dzisiaj byla położna pierwszy raz i tak troche mi glupio było ją przyjąć w takim bajzlu. Na pocieszenie zrobilam drożdżówki z budyniem i truskawkami, mniam. Na dniach klikam zamowienie na babyboom i gemini. Musze zaczace szykowac torbe do szpiatala, nie mam jeszcze ani jednej koszuli, i w ogole nie mam nic Zgaga troche odpuscila bo pije kilka razy dziennie taką białą miksture, i na noc podwójną dawke. Bez tego chyba byloby kiepsko... i pomagają mi na noc cheetosy pizzowe hahahahaha przed snem czytam książkę, podjadam i zasypiam ![]() Czytam teraz "córkę króla moczarow" ale nic rewelacyjnego, takie trochę to nijakie. Potem w kolejce "dziewczyna z brooklynu" to juz chyba bedzie cos lepszego, oby. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jaka karuzele kupiliscie? Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
... gratuluję zakupów Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3738 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... ja mam z kolei to szczęście, że tuż przed wizytą zawsze rodzę .Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3741 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To taka chmurka z ktorej zwisaja takie kroliczki wyglądające zza mniejszych chmurek ![]() Zamowiłam 3 testery duluxa, ale strona banku mi sie zawiesiła przy płtności i teraz czekam na informację od nich jak mam zapłacic te nieszczęsne 3 zł :/ |
|
|
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Zua to ładne zakupy zrobiliście
![]() A ja już jakiś czas temu jak była promocja kupiłam ten leżaczek tiny love i mi się podoba. Synek testował Blanka, bursztunku cieszę się, że na wizytach wszystko dobrze. Ja w pierwszej ciąży też miałam mało wód i dostałam skierowanie do szpitala. Tam założyli mi balonik, a gdyby on nie pomógł to bym miała cesarkę. Na szczęście masażu szyjki wszyscy mi oszczędzili ![]() Ja dziś ledwo chodzę. Boli mnie kręgosłup i pośladki, a od rana sama jestem z małym i jak na złość on ma dzień na spacery. Na szczęście zaraz kąpiel i spać. Naszykowałam dziś rzeczy do torby do szpitala. Strasznie dużo mi tego wyszło wybrałam dużo ubranek i chyba wszystkie wezmę gdyby mała wymagała częstego przebierania. Ewentualnie mąż dowiezie chociaż nie wiem czy będzie mógł być z nami codziennie, wszystko zależy od synka w domuIMG_20180521_130954.jpegWysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3743 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przy cholestazie to chyba jeszcze wysokie ciśnienie dochodzi, masz takie ? W każdym razie trzeba trzymać rękę na pulsie i nie zaszkodzi wykonać badań.Cytat:
nieźle z tą szyjką, może jednak te skurcze faktycznie nie przekładają się na szyjkę. Twoja malutka wydaje się być w normie, na tej stronie przykładowo są podane centylu z wagą z podziałem na tygodnie http://www.kalendarzciazy.com/kalend...azy-tabela.phpCytat:
a daleko będzie miał mąż do Was? Z jednej strony jak to mówią lepiej nosić niż się prosić, z drugiej im mniej rzeczy ma kontakt ze szpitalnymi zarazkami tym lepiej.Ja jeszcze nie mam zamówienia na Gemini i hubim, muszę jakoś skompletować w najbliższym czasie, bo trochę zaczynam się stresować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysokie ciśnienie z tego co wiem jest przy zatruciu ciążowym. Ogolnie objawami jest świąd skóry który nasila się szczególnie w w nocy, mdłości i wymioty, utrata chęci do jedzenia. U mnie takie wymioty z rana się zdarzają od tygodnia jakoś, sama żółcia, ale nie wiązałam tego wtedy z tym.. Zobaczymy jakie będą wyniki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3746 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny brawa za wizyty.
Co do wagi, to wystarczy, że lekarz delikatnie przesunie i już wyjdą różne. Jeśli któraś się martwi niską wagą dzidzi, to pocieszające mogą być myśli, że łatwiej będzie urodzić ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawe ile za to zapłacę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3748 |
|
Zadomowienie
|
Blanka ja robiłam te badania, ale nie pamietam cen. Nastawiałam sie na większa sumę ogólnie nie były tak strasznie drogie. Trzymam kciuki zeby to nie była cholestaza. Ja miałam podejrzenie, ale wyniki sie poprawiły. Ogólnie poczytaj o przygotowaniu do tego badania bo od zjedzenia tłustego jedzenia dzien przed mogą wyjsć wyższe.
Ja przesadziłam dzis z porządkami ponownie, dalej do mnie nie dociera jak mam siły i energię zeby nie przesadzać. Takze juz sobie poleże do nocy
|
|
|
|
|
#3749 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- To nie kosztuje dużo. Nie wiem ile fosfataza, ale pozostałe to po około 5 zł.
|
|
|
#3750 |
|
Zakorzenienie
|
Do szpitala mamy jakies 25km, ale czasami jedzie się nawet godzinę
podejrzewam,że mąż przynajmniej na chwilę, ale będzie codziennie u mnie, więc w sumie mógłby dowodzić ubranka w razie potrzeby. No nic,zobaczymy, taki problem to nie problem![]() Ja bym chciała nie schizować z tymi bakteriami szpitalnymi, żeby nie zwariować. Z drugiej strony synek miał gronkowca w pępku i pewnie nim się zaraził w szpitalu. Jednak nie wiem w jakim stopniu mogło mieć na to wpływ nasze zachowanie a w jakim był to przypadek. Blanka,mi też się wydaje, że te badania nie są bardzo drogie Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.

w trzecim róż (chciałam szaro-różowe grochy) i błękit z wanilią do syna, jestem bardzo zadowolona 

dopiero co pisałyśmy dziś o magnezie, moje 70 mg się chowa
i szyjka jaka elegancka, super 

wybrałam dużo ubranek i chyba wszystkie wezmę gdyby mała wymagała częstego przebierania. Ewentualnie mąż dowiezie chociaż nie wiem czy będzie mógł być z nami codziennie, wszystko zależy od synka w domu
przy cholestazie to chyba jeszcze wysokie ciśnienie dochodzi, masz takie ? W każdym razie trzeba trzymać rękę na pulsie i nie zaszkodzi wykonać badań.
nieźle z tą szyjką, może jednak te skurcze faktycznie nie przekładają się na szyjkę. Twoja malutka wydaje się być w normie, na tej stronie przykładowo są podane centylu z wagą z podziałem na tygodnie