|
|
#4801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018 ❤
-w tamtej ciąży lody od 6mca do końca i chłopak
teraz ponoć chłopczyk też i jakoś jem czasami lody bez przekonania.Za to śliwki te okrągłe jadłam jak dzika, nawet te słabo dojrzałe-kwaśne i pomidory jem![]()
|
|
|
|
#4802 |
|
Rozeznanie
|
Heh, u mnie na tapecie pomidory, pomarańcze, feta i słodycze. Nie wiem o czym to świadczy 😈
|
|
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Pomidory, do tego kabanoay drobiowe i cos, czego mi teraz mega brakuje - frytki z solą i pieprzem i ziemniaczki z piekarnika...
Dość, nie robcie mi więcej smaków, w koncu mam tu pieciogwazkowe posiłki spełniające wszystkie normy żywieniowe dla ciężarnych BUAHAHAHA ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na oczatku jak jadlam wszystko z ogorkami to mowili chłopak, chłopak i ze z wyglądu też na chłopaka... lol, w ogole co za porownanie, nic sie nie zmienilam z wyglądu na początku. Dopiero w kwietniu jak wyszło że dziewczynka na 100% to nagle ktoś bliski rzucił hasło, co doszło do mnie przez inna osobę9bez taktu swoją drogą), że ta osoba myslala wlasnie ze dziewczynka, o wyglądam na... kobiete, ktora bedzie miec dziewczynkę. W porownaniu do drugiej kobiety w rodzinie, ktora bedzie miec chlopca. Oczywiscie na poczatku kazdy p..... farmazony, och jak pieknie wygladasz - zdawalam sobie sprawe ze tak jednak NIE WYGLADAM. no ale mimo wszystko, gdybym widziala ze kobieta nie wyglada dobrze w ciazy, to w zyciu bym jej tego nie powiedziala, no ale czego ja moge wymagac od facetów.
dzsiejszy dzien do tylka, caly dzien lezalam w lozku od 7 do 13, gdy gotowalam obiad poczulam jak robi mi sie slabo i poczulam dzwonienie w uszach, zdazylam sie rzucic na lozko bo chyba by bylo marnie...;/ i przespalam do 21. dzis jest nie moj dzien
|
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak miałam w tamtej ciąży.Lekarz mówił,że dziecko może coś uciskać i temu miałam omdlenia chyba ze 3 razy zdarzyło sie w miejscu publicznym jak ciemno się robiło -nic nie widziałam to chwytałam słupa, płotu i się osuwałam 2 razy mąż zauważył a 1 raz ludzie mnie ratowali.WYGLĄD- obecnie faktycznie może przez początki?niedoboru żelaza, chociaż wyniki mam ok- mam ciemno pod oczami i faktycznie mam cerę jakąś bladą, moje rumieńce znikły, ale też nie wychodzę na słońce, bo mi niedobrze się robi, nawet jak wieszam 5 min. pranie
|
|
|
|
|
#4806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale 1 to musiał być kubełek 400ml, więc konkretnie i się zastanawiam, czy to przez lody nie przytyłam 20kg![]() chociaż nie wiem może tak miało być,miałam trochę niedowagi.Teraz mi zostało 10kg po tamtej ciąży-jakby waga normalna...więc może teraz do 20kg nie dobiję?-teraz mi niedobrze po lodach, jakoś mi nie podchodzą, ja choruję i synek ciągle chory- siedzimy w domu, -dziś idę i nie wiem czy nie wlepi antybiotyku, oby nie, bo co 2 tygodnie ma antybiotyk- tym razem ufff....oskrzela, bo 5 razy z rzędu ucho to tragedia |
|
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na dziewczynkę jem wszystko
słodkie słone ostre kwaśne i smakuje mi WSZYSTKO ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4809 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie podobie co prawda częściej sięgam po kwaśne słone ale słodkiego też nie odmówie
teraz miałam znowu ogromną fazę na owoce miksowalam wszystko co miałam pod ręką, no i lody mmm a będzie chłopiec Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Ile kompletów dziennie trzeba liczyć na niemowlaka na poczatku? Jak często się przebiera zakładając brak sytuacji awaryjnych typu przeciekajaca pieluszka?
------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
czasami 1 komplet, czasami 4? uleje, zasika itp.
|
|
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
To ze im więcej tym lepiej to wiem, ale minimum jeden czyli ok
rano ubieramy, wieczorem przebieramy na noc i ok. A pytanie stad, ze właśnie jak tak czytam ze ktoś planuje 4-5 kompletów no to litości, ale jesienią przecież to nie nadazy schnsc, a takie malutkie ciuszki nie wypełnia całej prlaki, żeby prac raz dziennie... Fakt, ze dojda jeszcze tetry i reczniczki, ale kąpiel tez przecież na poczatku nie codziennie. Ehh takie planistyczne dylematy chyba nawet jakbym codziennie odrzucała stanik i swoją koszulkę to tez będzie prawie pusta pralka ![]() ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Junior dzisiaj nieźle daje w kość jeśli chodzi o kopniaki, jakby karate ćwiczył regularne serie ciosów, ma coraz więcej siły na szczęście jeszcze nie bolą Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy wrześniowe 2018 ❤
Dlatego chyba podwoje stawke i bedzie po 8
![]() Tylko gdzie kupowac online zeby bylo najtaniej? Dobrze, ze zaraz wyprzedarze sie zaczna, bo tak poza online to nie mam pojecia - lidl jak sie trafi, pozatym tesco? Pepco ale jak z jakoscia? Smateksy to wiem, ale tez zalezy. Tak wagowo, ile takie 8 pajacykow moze wazyc? U mnie drogo niestety... PS: mój telefon lepiej wie co autor tego posta miał na myśli, niż wiem to ja...
Edytowane przez drocia Czas edycji: 2018-05-22 o 12:35 |
|
|
|
#4816 |
|
Rozeznanie
|
No ja też nie wiem ile rzeczy w sumie potrzeba takiemu dziecku np.na dzień.
Ale fakt, napełnić codziennie pralkę to jakiś wyczyn, a nie powinna chodzić na pół pusto, bo szybciej ją szlag trafi. Ja nawet koszul nie będę mogła dorzucać, bo odkąd pamiętam sypiam nago
|
|
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
BOLE
Czy miewała może któraś z was ból jakby nad nerką z tyłu? Pojawia się u mnie jakoś od soboty. Raz obudził mnie w nocy, ale wtedy spałam na prawej stronie więc myślałam że to może ucisk na tą żyłe główną. Zmieniłam stronę na lewą i po chwili przeszło. W niedziele złapało mnie wracając z dość długiego spaceru i troszkę męczyło. Wczoraj chwile gdy długo coś robiłam na stojąco ale w porównaniu z wcześniejszymi to bylo takie ćmienie. Dziś znowu po skończeniu obiadu delikatnie złapało ale przed tym stałam przy garach no i mały nieźle mnie kopał przez dłuższy czas. Rano mąż pojechał zawieźć mocz do laboratorium żebym miała pewność czy to nie pęcherz/nerka. Teraz czekam na wyniki gdy coś wyjdzie od razu zadzwonie do gina. Ale czytałam w sieci o kolce nerkowej która w ciąży nie musi oznaczać problemu z nerką typu kamień, tylko właśnie rozrastająca macica może powodować na nią ucisk. Miała może któraś z was takie bóle? Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
ciuszki- jakościowo najlepsze w lidlu, C&A i polecam szmatexy- chociaż tutaj ładne=nowe są tylko te maciupcie, reszta znoszone
|
|
|
|
#4819 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Wyniki moczu już sprawdziłam w sieci i są wzorcowe, będę obserwować na dniach jak się będą nasilać będę dzwonić do gina gdyż wizyta dopiero za dwa tygodnie.
Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
Iza jesteś pewna że to nie jakiś s przykurcz mięśnia? Masz skoliozę?
Ja dziś dokupilam do wyprawki wiekszosc kosmetyków dla dziecia i wrzuciłam jedne podpaski poporodowe. W domu to otworzyłam z ciekawości. Matko jakie duże... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4822 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
Kaftaniki się podwijaja i są nie polecane przez to
ogólnie tera doradzając body i pajacyk lub body i polspiochy ![]() Moja mama skamuflowala trochę tych kaftanikow, to jej kazalam poprzerabiac na zwykle bluzeczki ala body jak chce żeby mała to nosiła ![]() Koszule podobno jak najtańsze z allegro są polecane ![]() ------- To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
|
|
|
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2018
Heledore
Nie mam skoliozy, ale jeszcze w czasach liceum intensywnej nauki do matury miałam podobne bóle tylko dłużej utrzymujące się i u urologa wyszło, że przez właśnie częstą pozycje siedzącą jakiś nerw przy kręgosłupie jest uciskany kazał zacząć ćwiczyć i po około tygodniu rozciągania ból minął i przez kolejne lata się już nie odzywał. Więc może teraz macica właśnie powoduje ucisk gdyż w ostatnich dwóch tyg brzuch zrobił sie już napięty typowo ciążowy przy dłuższym siedzeniu dolne żebra bolą. Dziś uskuteczniłam też krótki trening dla ciężarnych zobaczymy czy będzie poprawa. Akurat moja mama ma wizyte u urologa w piątek więc go dopyta, a może i mi się uda dostać do niego razem z nią. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4825 |
|
Zakorzenienie
|
Są kaftaniki
tylko zapinane na napy z przodu. Szukaj w Pepco na pewno znajdziesz w innych sklepach nie jestem pewna ale też powinno coś być. Chociaż zgadzam się że jest tego dużo mniej niż kiedyś. Ja mam 4 kaftaniki zamierzam je zakładac dopóki kikut nie odpadnie. Wydaje mi się że kaftanik + polspiochy mniej będą urazały pępek niż body. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam zawalony nos,że oddycham ustami, dziecko chore...masakra
- kaftanik nowiutki oddałam bratowej- nie nałożyłam małemu ani razu Po porodzie naturalnym krwawiłam strasznie i mocno, podkładów porodowych zużyłam może 7-8 paczek!!! zmieniałam często, a podmywałam się tylko tantum verde i wodą!! praktycznie po każdym sikaniu szybko podmywałam się głównie wodą- panicznie bałam się zakażenia itp. Edytowane przez Iwona 25 Czas edycji: 2018-05-22 o 15:19 |
|
|
|
#4827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale inne rzeczy np tampony odpadają w połogu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- [1=081ed4854e23be6738824bf 7e7324809f3af476a_65822e8 20d4a7;83728531]Treść usunięta[/QUOTE]Ja używałam octeniseptu do psikania po każdej wizycie w łazience, mam wrażenie, że szybciej się goi. Krwi też dużo. Kaftanikow ani razu nie założyłam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tantum verde do podmywania. Ja natomiast nie krwawilam duzo. Szybko przeszlam na normalne podpaski. Tych duzych chyba z 2 opakowania zuzylam. Matko dziewczyny nie stresujcie mnie. Ze juz kosmetyki macie. Ja w tej ciazy na jaks mega chilloucie jade jesli chodzi o zakupy. Na wszystko bede miec czas. Nawet wozka i fotelika brak Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podkłady kupiłam 2 paczki, a mąż do szpitala i mama donosili, bo 12dni byłam z żółtaczką itp. małego -a i przypomniało mi się- jakaś kobieta w szpitalu pyta MNIE z jakim maluchem przyjechałam, a ja,że z 5ciodniowym na naświetlanie od żółtaczki.A ona: "to nie widać,że pani 5 dni temu rodziła"....ale było fajnie...teraz już jestem stara baba
|
|
|
|
|
#4830 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Iwona wygralas dzisiaj!Rita - bo mysle, ze jeszcze mamy czas chociaz ja tez z tych hop do przodu i pewnie juz bym kupila sporo wiecej rzeczy gdyby nie fakt, ze i tak to jeszcze bede przekladac z miejsca na miejsce bo gdzies do polowy czerwca u nas bedzie trwalo odswiezanie mieszkania. Wiec narazie lepiej miec mniej do przenoszenia, ale juz sie nie moge doczekac!A co do tantum rosy gdzies widzialam dziewczyny rozrobione saszetki przelewaja do buteleczki z atomizerem zeby uzywac do psikania? Te z Was, ktore juz uzywaly - wolicie wersje w saszetkach i uzywacie jej standardowo czy te w buteleczkach? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:21.

i pomidory jem

ja tak miałam w tamtej ciąży.Lekarz mówił,że dziecko może coś uciskać i temu miałam omdlenia

a będzie chłopiec

Ale fakt, napełnić codziennie pralkę to jakiś wyczyn, a nie powinna chodzić na pół pusto, bo szybciej ją szlag trafi.