|
|
#1831 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Jesienne Mamy 2007 cz. III
Hej dziewczynki, ale naperfumowane od rana
U nas nocka z tych cudownych Piski, placze........ wrrrAle w nagrode mam kawe w lozku, bo dzis sobota Anusiu: a to ciasto to na imieniny pieczesz ![]() |
|
|
|
#1832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też chciałabym nowy wózek bo tez lubie ciagłae zmiany ale nie dam rady. a tu jesień idzie a wiekszość ciepłych ubranek mała, do żłobka tez troche potrzebuję i po prostu jestem zła że prawo jest takie. jak już wiecie na teściową za bardzo liczyć nie mogę. no ale co będę narzekać- inni mają gorzej a u mnie jeszcze nie tak źle. mam super grzeczną córkę ona super szczęśliwa z wczorajszego spacerku tylko sie zezłosciła że się zatrzymałyśmy no i ona tak nie rozdaje uśmiechów na prawo i lewo
|
|
#1833 |
|
Zadomowienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8359655]U nas nocka z tych cudownych
Piski, placze........ wrrrAle w nagrode mam kawe w lozku, bo dzis sobota Współczuję kolejnej nocki [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8359655]Anusiu: a to ciasto to na imieniny pieczesz ![]() Tak Leosiu, może mnie ktoś nawiedzi dziękuję za kwiaty![]() Najlepsze życzenia dla wszystkich wątkowych Ań |
|
|
|
#1834 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez mowie dzien dobry popijajac kawke
![]() U nas nocka ok,pobudka o 7ej, od 9tej rozpoczela sie pierwsza drzemka Blanka dzisiaj sama odkrecila sobie moj tusz do rzes i wsadzila sobie szczoteczke do buzi. Nie zjadla za wiele ale jak ona wygladala! tusz byl koloru czarnego...Aha - zeby sprostowac w domu zawsze mam max 2 wozki . Poprostu kupujac nowy zawsze sprzedaje "stary" z niewielka starta zreszta Wkleje kilka zdj. 1.Blanka z Adriankiem Kanci podczas wyprawy do parku. 2.Coreczka taty czyli tez kiedys bede googleworkerem ![]() 3 i 4 Z Hubertem Primavery 5. Blanka, Hubert i Adrianek EDIT: Anulki nasze drogie - wszystkiego naj!!! |
|
|
|
#1835 |
|
Wtajemniczenie
|
biankaaa-fotki super , widać że dzieci dobrze sie razem bawiły, Blaneczka urocza
my niedługo spadamy tylko okruszek postanowił sie zdrzemnąć a w nocy bardzo ładnie spała i obudził ją dopiero głodek o 6 ale i tak spała dalej jak dostała butelkę - do 8
|
#1836 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczynki,
U nas noc calkiem spoko, o 7 sie obudzilismy, od 10 Patrys znowu spi. Moona, mam nadzieje ze niedlugo skoncza sie te placze i piski i zaczniesz jakos normalnie przesypiac noce. Wytrzymaj jeszcze troche, to musi minac Biankaaa, sliczne zdjecia, chlopaki widac w swoim towarzystkie czuja sie swietnie. Blaneczka piekna [1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8359655] Ale w nagrode mam kawe w lozku, bo dzis sobota Moona, nie to ze sie czepiam ale dziewczyny same zobaczcie... ona znowu w lozku cos wcina
|
|
|
|
#1837 |
|
Rozeznanie
|
Anusiu wszystkego najlepszego
duzo zdrówka szczescia duzo pociechy z pociechy i najjasniejszego slonka na buzi CMOK ![]() dla Małgosi i Malwinki tez gorace zyczonka
|
|
|
|
#1838 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Blaneczka super smieszka, chlopaki tez niczego sobie, no i Prima w tle ma super klapki i slicznie pomalowane paznokcie u stop Chyba spapuguje, tyle, ze ani takiego lakieru nie mam, ani takich klapek, ale to nic, za 2 tygodnie jedziemy na Slowacje to chyba musze jakies zakupy poczynic, no nie Blanka widze, ze nie wie czy isc w slady taty i zostac informatykiem, czy jednak byc mala kobietka i rozpoczac przygode z makijazem ![]() Dorka z Klaudia jak zwykle na basen ida Ja to co najwyzej koc na trawie rozloze i dam Oliemu poszalec, ale to pozniej, bo o dziwo spi, tak, moje dziecko czasem sypia ....Anetko: ide po kawe i ciacha, nie ma dzis ochoty na sniadanie, bede miala slodki dzien, ale nie wiem czy moge |
|
|
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8360387]
Blaneczka super smieszka, chlopaki tez niczego sobie, no i Prima w tle ma super klapki i slicznie pomalowane paznokcie u stop Chyba spapuguje, tyle, ze ani takiego lakieru nie mam, ani takich klapek, ale to nic, za 2 tygodnie jedziemy na Slowacje to chyba musze jakies zakupy poczynic, no nie [/quote] Hehe, ty to masz sokole oko ![]() ![]() A planujesz być w moich okolicach? ![]() Albo może niby nie planujesz - ale będziesz? ![]() Bo wiesz...mogę ci lakier pożyczyć Ślicznie Oli wygląda w avatarku - ale ja mam jakieś glupie kojarzenia...tzn z pewną osobą mi się kojarzy, ale nie będe pisać
|
|
|
|
#1840 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() A moze pan Michal W ![]() Albo pan z radia M czyli pan R ![]() Hmmmm Kermit ![]() Teletubis ![]() Nie trzymaj mnie w niepewnosci, odpowiedz |
||
|
|
|
#1841 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje za wszytskie słowa wsparcia i życzenia miesięcznicowe dla Mikołajka az się poryczałam jak je dzisiaj zobaczyłam. dopiero dzisiaj mogłam zajrzec bo u mich rodziców nie ma internetu...
wpadlismy tylko na chwilę do domu z meżem by zrobić porządki i pozabezpieczac mieszkanie w miare możliwości przed mikołajkiem i zaraz jedziemy znowu do moich rodziców... Mikołajek dziś wyszedł ze szpitala - już było wszystko dobrze ale ze wszpitalu było strasznie goraco to po przeniesieniu go do samochodu dostał chrypki, mam nadzije ze znowu jakies przeziębienie sie nie przyplącze... pobyt w szpitalu strasznie wyczerpujący zwłaszca podczas kroplówek, dziecko uwiązane a tu trezeba grzecznie albo siedziec albo lezec zeby ta kroplówka mogła lecieć, poza tym co chwilę próbował sobie wyciagnąc kabelek albo gryzł wenflon - ciesze się ze już wyszliśmy z tego szpitala, zaraz jedziemy do moich rodziców i jutro wszyscy razem z mikołajkiem wracamy do domku, boję sie przeokrutnie jak sobie poradzimy ale musimy bo opiekunka która zatrudniła moja mama znalazła pracę na stałe a tata pojechał do sanatorium a mama niestety musi pracowac , wiec nie mogłaby zajmowac się Mikołajem, boję się bo maż nadal ma nie sprawną ta rekę , opuchlizna zze skręconej kostki nie schodzi i kostka pobolewa, ja ... no cóż trochę mniej mnie boli ale niestety cały czas mi dokucza ten kręgosłup zwłaszcza w nocy nie moge spać i poranki sa zabójcze potrzebuje ze 2 godziny żeby się rozruszać ...ale musimy jakoś sobie poradzić , najgorsze ze od 1 sierp[nia w żłobku u Zuzi jest przerwa wakacyjna więc komplet rodzinki w domku...mimo wszystko cieszę się że mikołaj wyzdrowiał bo to najwazniesze żeby dzieciaki były zdrowe i choc wiem ze będzie ciężko to jednak ciesze się że będę miała Mikołajka przy sobie, pewnie nie bede miała zbyt wiele czasu ani sił by do was zaglądac ale zawsze bede mysla i serduszkiem z wami Skladam zaległe i przyszłe zyczenia z okazji miesięcznic waszych pociech, przede wszystkim zdrówka i mnóstwa radości... obiecuję ze w miare możliwości będe do Was zaglądac Ucałowanka dla wszystkich dzieciaczków i ich mam
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8362729]To zalezy z kim Ci sie moj syn kojarzy
Jeden z braci K ![]() A moze pan Michal W ![]() Albo pan z radia M czyli pan R ![]() Hmmmm Kermit ![]() Teletubis ![]() Nie trzymaj mnie w niepewnosci, odpowiedz ...ale obiecaj przy świadkach, że nie weźmiesz tego osobiście ani nie będziesz bić - no i ewentualną kawą w drodze do PL nie pogardzisz? ![]()
|
|
|
|
#1843 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
......................... ......................... ......................... .... no basenik był. ale ja wymeczyłam- zaraz po szybkiej kąpieli usnęła bo na basenie to zbyt fajnie było żeby spać.ale dzisiaj jak pływał- sama macha juz ładnie nóżkami i teraz jeszcze rączkami i z wody wychodzic nie chce.zadowolona strasznie dzisaj była i ja też. super dzionek spędziłyśmy. była moja najstasza siostra z synkiem i z mężem to było nam wesoło. no i Klaudunia badzo fajnie sie z nim bawiła.a siostra miała materac do leżenia i klaudufce bardzo sie spodobał i siostra musiała na ręczniku bo klaudufa ją wygoniła z materaca i super się na nim bawiła.
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
a ja znów do Was się wetknę
![]() Dorko super zdjęcia widać że obie jesteście szczęśliwe A i czy na tym basenie to Ty w brodziku dla dzieci jesteś czy w normalnym basenie z Klaudunią?
|
#1846 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() my właśnie dziś zaliczyliśmy 1 krew! z języczka tańczyła w łóżeczku i zagryzła dolnymi ząbkami a ile łez...![]() Cytat:
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8357617]Moj dialog z przed minuty z Tz: Ja: No czy ja cos mowie TZ: Nie musisz, Twoje oczy krzycza.... Mój z dziś ja: Miniu zajmij się W ja pozmywam po obiedzie On: a co Ty podlizać się chcesz? przecież zmywanie w tym domu należy do mnie! ja: zmyję żebym nie zapomnaiłą jak się to robi On: kobieto ty zlew źle wytrzesz będzie jeden zaciek i mi się dostanie ![]() Esz cieszę się że troszkę lepiej i teraz już bedzie tylko lepiej Dorka jak ja Ci zazdroszczę tego basenu! superrrr zdjęcia fajnie spedzacie czas jak masz wolne. a Klaudia opalona? bo Weronika ma dłonie i nóżki opalone tylko ![]() Poiss zakładaj ten czerwony ciuszek! ja mam już ładnych kilka lat piękny czerwony płaszczyk i zawsze jak go zakładam to czuje się taka dameska (że fajnie) ![]() mam na coś ochotę a nie wim na co i łażę do kuchni wyjadam to i owo i brakuje mi czegoś no no Samych słonecznych dni dla Ań (bo Poiss też Anna) i najlepsze życzenia dla Małgosi i Malwinki Edytowane przez berbeaa Czas edycji: 2008-07-26 o 20:00 Powód: skleroza moja jest do leczenia- życzenia |
||
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8364266]
![]() obiecuje ![]() dawaj kto to taki Anetka sie ucieszy trzymam cię w takim razie za słowo ![]() ...sama chciałaś... ....Hitlera ![]() (przez tą grzywkę)
|
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1849 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
nie bić
![]() ja wcale nie twierdzę, że Oli podobny Po prostu gdzieś kiedyś widziałam zdjęcie Hitlera, na którym miał podobną fryzurę - i co widzę Oliego, to mi się kojarzy... |
|
|
|
#1851 |
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór Mamusie
Od wczoraj jestem przybita. Pokłóciłam sie z teściową. powiedziałam jej, że sie wtrąca a jej nic nie można powiedzieć, bo się obraża. Ona mi powiedziała, że za często mam humory, a ja na to, że może mam powody i każda poszła w swoja stronę. Zła byłam, ale uznałam, że nie można tego tak zostawić. Spotkałam ją w drodze powrotnej, porozmawiałyśmy. Stwierdziła, że przecież się nie wtrąca . Nawet jeśli to robi to tylko z troski Ta troska tak wygląda a Tomek gdzie dziś pojechał do pracy ?a gdzie byłyście, bo dzwoniłam?, a gdzie byłyście na spacerze ? A pisał Wojtek ( jej młodszy syn) ?, a co pisał ?( wydzwania do niego średnio 3 razy w tygodniu, do Irlandii )Dzisiejsza rozmowa a przyjdziecie jutro na obiad {dziękujemy, ale nie} dlaczego ? ![]() { bo mamy swoje plany} kiedyś jej odpowiedziałam niby w żartach, że przeciez nie musimy się tłumaczyć, ale nie dotarło nic do niej ![]() Wg mnie to jest ustawiczne kontrolowanie. Nadal ona ma swoje zdanie, a ja swoje. Złości mnie to, że ona nie widzi moich racji, a mnie uważa za humorzastą panienkę. Żyje naszym życiem. Nie ma własnego. Całą uwagę poświęcała synom, i teraz też chce z nimi żyć i uczestniczyc w ich zyciu. Na naszych ślubnych zdjęciach jej jest więcej niz mnie . Czasem to jest zabawne, ale czasem złości.
|
|
|
|
#1852 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo za życzenia Cytat:
Blaneczka to taka mała flirciara Widać, że chłopcy za nią szaleją, ale nie ma się co dziwić, piękna z niej dziewczynka o lazurowych oczach![]() Cytat:
Najważniejsze, że Mikołaj już zdrowy. Na pewno sobie poradzicie. Może teraz już los będzie dla Was łaskawy. Wczoraj właśnie myślałam o Was, czy już wszystko z Mikołajkiem dobrze, a dziś taka miła wiadomość. Ucałowania Cytat:
Dorka Klaudunia może nam na drugą Otylię wyrośnie?? Widać, że dobrze się bawicie na basenie. Cytat:
Boskiego masz męża mój dziś mył patelkę o średnicy 10 cm chyba z 5 min Siedzę w pokoju i słyszę, jak ta woda się leje i leje, pomyślałam, może gary zmywa, ale niestety umył tylko patelkę po jajecznicy![]() ciekawe, co na to Lea???Cytat:
Moi rodzice są tacy sami (najczęsciej jak gdzieś idziemy), ja to zlewam, ale mojego męża to denerwuje. Jak mnie to drażni to: albo im nie odpowiadam, albo mówię co was to interesuje, wychodzę/imy i już. Zresztą to moi rodzice ![]() Cytat:
![]() Edit:Najlepsze życzenia dla Małgosi i Malwinki |
|||||||
|
|
|
#1853 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na baen to na promyk- przy głowackiego. to chyba jedyny basen w Łodzi gdzie jest brodzik.polecam , ja uoelbiam ten basen. w ciąży też chodziłam.też trochę się boję ale i tak wole basen niż stawy czy Arturówek. Cytat:
......................... ........ Klaudufka raczej nie opalona bo zawsze ja smaruje 60- szwagier mi przywióż jak wrócił z Afganistanu- i raczej nie ma szans. troszkę może jest ale tylko dzięki spacerkom bo na basenie to bym sie bała tym bardziej że ona nie usiedzi długo w cieniu. a dziś w nocy to mie super załatwiła. zmieniłam jeszcze przed moim pójściem spać pampersa i słyszę ok 4 jak płacze. cała zalana ,patrzę a pielucha prawie sucha tylko że leżała sobie obok.no to dzieki temu moje dziecko ma bardzo często zmieniane prześcieradło.mała zgrywusiara. już mi keidyś tak odpięła sama pampersa ale że w nocy tak zrobi to bym nie pomyślała. no my oczywiście niedługo znowu na basenik. grzeje juz okrutnie.
|
|
#1854 |
|
Rozeznanie
|
![]() ale znając Leę to weźmie to na humor i nic Ci nie zrobi ![]() Joli każda mama i teściowa tak robi! moja teściowa lata po całym mieście z albumami jeszcze nawet z naszego wesela i od urodzenia z Weroniką i pokazuje wszędzie (w sklepie, na ulicy, koleżanką, sąsiadką) już dwa razy się spotkałam z reakcją uśmiechu sprzedającej i pytam o co chodzi? czy się znamy? a ta do mnie tak ja panią znam bo teściowa opowiada i pokazuje zdjęcia ![]() ![]() ![]() nawet zwróciłam jej uwagę ale ona stwierdziła że nic złego nie robi! moja mama np jak coś zauważy że kupiliśmy w mieszkniu nowego to też a gdzie a za ile a co? można czasem kota dostać ale po 50-tce te baby się robią takie. ale nic straconego my też kiedyś będziemy i po 50-tce i teściowymi ![]() coś ja miałam no już wiem po łyku kawy (mocnej) od 1 do 3 się dziś w nocy bawiłyśmy bo Weronika doszła do wniosku że przed południem odeśpi co teraz czyni i musiałm dotrzymywać towarzystwa jak dorośnie to jej to wyrzucę np jak wróci po dyskotece i bedzie pragła spać ![]() Demoniku obejrzałam Jasia zdjęcia naprawe on chyba bedzie modelem- takie ujęcia! mamy identyczne branzoletki (mowa o tej niebieskiej z kamyczków) miłej niedzieli |
|
|
|
#1855 |
|
Wtajemniczenie
|
no dziecko juz po drzemce, obie po śniadanku, czas małą ubrać i spadamy jak zwykle na basen
miłej niedzieli
|
#1856 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Anusiu Tobie równiez dziękuję ![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Malwinki Ja kończę obiad, TŻ odsypia wczorajszych gości. Potem jedziemy ze znajomymi do parku na piknik. Wrzucę obiecane fotki stojącej królewny. Miłego dnia |
|||||
|
|
|
#1857 |
|
Wtajemniczenie
|
ale tu cichutko jak nigdy.
na baseniku super było. słońce prażyło okrutnie. kapelusik to chyba jej kiedyś klejem przykleje ale jakos poszło chociaz musiałam walczyć. za to w wodzie było super.pływała i śmiała sie i dzieci ja zaczepiały.a ja sie ładnie opaliłam i wszyscy zadowoleni. a jutro czas wracać do pracy. no i oczywiscie zamęcze was fotkami
|
#1858 |
|
Konto usunięte
|
Przez Was Tz mowi na Oliego: moj maly Adolfik
|
|
|
|
#1859 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;8373887]Przez Was Tz mowi na Oliego: moj maly Adolfik
spodobało mu się? nie gniewaj sie- to tak na tym zdjęciu.
|
#1860 |
|
Konto usunięte
|
Tak
![]() No mysle, ze na tych to juz nie zaden Adolfik tylko maly cherubinek Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2008-09-14 o 23:43 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

Piski, placze........ wrrr

, na szczęście z tego 3 jestem zadowolona.
uwielbiam te wymiany zdań 
dziękuję za kwiaty

Ja to co najwyzej koc na trawie rozloze i dam Oliemu poszalec, ale to pozniej, bo o dziwo spi, tak, moje dziecko czasem sypia ....

tańczyła w łóżeczku i zagryzła dolnymi ząbkami a ile łez...