|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 |
Przyczajenie
|
Dot.: Hiszpania Lloret de mar.. kto był?:>
A czy za wejscie do Kosciolu Sagrada Familia sie placi? ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Zakorzenienie
|
A tam sie wchodzi wogóle? Z tego co wiem to tam jest cały czas remont..
|
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Gość
|
|
![]() |
![]() |
#754 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zrobię małą listę ![]() 1. Czy to prawda, że codziennie są lody ![]() 2. Pokoje są bardzo zróżnicowane? Jeśli tak to które są najlepsze? 3. Nie wiem jak to jest z tymi sprzątaczkami... Czy ktoś coś 'zgubił' ? 4. Jeszcze raz o pokoje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#755 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
to samo pytanie do wszystkich forumowiczow jesli cos wiecie to napiszcie ![]() ODLICZANIE ... 08.08-18.08 HISZPANIA LLORET DE MAR < 3
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#756 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#757 |
Raczkowanie
|
nie wiecie czy w Lloret są jakieś budki telefoniczne na pieniądze;>?
![]() |
#758 | ||
Gość
|
Cytat:
![]() pokoje sa takie same nie ma gorszych lepszych NA SPRZĄTACZKI uwazaj na mojej koloni dziewczynie ukradli 300 euro!! ![]() gniazdka sa takie same jak u nas ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2008-07-25 o 20:27 Powód: post pod postem, prosze korzystac z edycji |
||
![]() |
![]() |
#759 |
Rozeznanie
|
Wróciłam dzisiaj o 3 w nocy.
Byłam w raju Napiszę coś, jak trochę odetchnę. Raj |
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Przyczajenie
|
tak... rok temu byłam w Lloret a przedwczoraj wróciłam z Rimini... był to najgorszy obóz, jaki można sobie tylko wyobrazić...
![]() ![]() ![]() MINUSY: -okropna, brudna plaża; -zanieczyszczone, chłodne morze, przepełnione meduzami(ałć! jak to boli!), krabami i innymi dziwnymi stworzonkami; -mało palm i śródziemnomorskiej roślinności; -gdyby nie przystojni Włosi, w ogóle by się nie odczuło tego, że jest się we Włoszech; -pogoda... wcale nie taka piękna, prawie codziennie zachmurzone niebo, czasami padało, a nawet była burza; -słońce kiepsko opala(chyba bardziej opaliłam się nad naszym morzem, niż tam), gdybym nie używała przyspieszacza, to wróciłabym zapewne blada, jak co niektóre osoby z mojego obozu(tzn. jak się później okazało nie z obozu, a kolonii...) -strasznie drogo... myślałam, że ceny będą mniej więcej takie jak były w Hiszpanii... niestety się pomyliłam -mały kawałek pizzy(w dodatku niesmacznej...a niby pizza we Włoszech najlepsza?!) 3-4 euro... dwa razy tylko jadłam w miarę(!) dobrą pizzę z przyjaciółką, a jadłyśmy ją naprawdę często, bo w hotelu było tak niedobre jedzenie, że miałyśmy dwa wyjścia, albo będziemy się same żywić albo głodować ;] -Rimini jest zbyt duże, bardzo łatwo się tam zgubić i ogólnie ciężko tam gdziekolwiek trafić -zero ładnych widoków -(rozpadający się)hotel oddalony od centrum... przez to, ani trochę nie poznałam Rimini jako "miasta tętniącego życiem, budzącego się o 22" tak jak Lloret, a szkoda... -brak wycieczki do Rzymu, która miała się odbyć i na której strasznie mi zależało! -poza tym ludzie mieli być w wieku mniej więcej 16 lat, a większość miała 12-14, ponadto przydzielono mnie i moją przyjaciółkę do pokoju z dwoma 11latkami... ale to już w sumie jedne z atrakcji zapewnionych przez naszych cudownych opiekunów z naszego cudownego biura podróży, a o nich tu nie będę pisać, bo przecież miałam ocenić Rimini... -zapomniałabym... dyskoteki... byłam na dwóch... jedna mniejsza, druga trzypiętrowa... szczerze mówiąc na tej pierwszej o wiele bardziej mi się podobało, niezapomniany klimat, dużo przystojnych facetów, dobre drinki... miło wspominam w każdym bądź razie... ![]() -zero czasu wolnego i jakiejkolwiek swobody...pomijając 1,5 godziny "na mieście"... w Lloret mogliśmy sobie chodzić gdzie nam się podobało, byleby tylko wrócić do 24, bo zamykali hotel... tam też zamykali hotel o 24, ale samemu nie można było NIGDZIE wychodzić... a dobitniej... musiałam się pytać, czy mogę wyjść do sklepu po tampony... bez komentarza... -pojechałam tam odpocząć i poszaleć, lecz wszystko było nie tak i muszę przyznać, że rok temu w Lloret spędziłam dwa najpiękniejsze tygodnie mojego życia, w tym roku w Rimini dwa najgorsze, które okazały się być koszmarem, jakiego nawet nie byłabym w stanie sobie wyobrazić... tak długo wyczekiwany wyjazd okazał się tak beznadziejny... płakać mi się chce gdy myślę o tym, ile kasy i czasu zmarnowałam, ale mówi się trudno... jedno jest pewne, nigdy więcej nie jadę z niesprawdzonym biurem podróży i Wam też radzę uważać! PLUSY(których jest niestety zdecydowanie mniej...): +LODY!!! chyba najpyszniejsze na świecie! po prostu bajka ![]() ![]() +wycieczka do San Marino... fajne widoczki, tani i dobry alkohol, smaczna pizza(a to już coś) i ogólnie miło było ![]() +Wenecja... ojej zakochałam się w tym mieście... byłam nim po prostu oczarowana, dopiero tam poczułam, że jestem we Włoszech... cudowne miejsce, aż nie chciało się stamtąd wyjeżdżać, na pewno tam jeszcze wrócę +plaże... ale nie te w Rimini... takie w miejscowościach trochę dalej... gdy zgubiłam się z przyjaciółką, miałam okazję móc je podziwiać... pełno ślicznych muszelek, czysto(dla odmiany) i ogólnie cudnie było, dlatego żałuję, że pojechałam do Rimini, a nie właśnie gdzieś w tamte okolice +emocje w parku rozrywki w Mirabilandii, szczególnie na Katunie i wieżach, które spadały szybko w dół z dużej wysokości... a tak się zarzekałam, że nigdy na to nie wsiądę ![]() +no i największy plus... WŁOSI!!! o wiele fajniejsi od Hiszpanów, czego się nie spodziewałam... 99,9% było tak zabójczo przystojnych, że na ich widok po prostu miękły mi kolana ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o Lloret, to mogę napisać tylko, że to raj na ziemi, a dokładniejszą relację pisałam już wcześniej, więc nie będę się powtarzać. Podsumowując muszę przyznać, że moja przyjaciółka, która dwa lata temu była w Rimini, a rok temu razem ze mną w Lloret miała rację, mówiąc: "Rimini w porównaniu do Lloret jest jak niebo i ziemia, także zbytnio się nie nastawiaj...". Oczywiście niebem jest Lloret ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#762 |
Przyczajenie
|
my(8 osob w sumie;p) jedziemy do lloret de mar, hotel sanmarti, biuro Karlik, termin 11.08-22.08 wiec jeszcze troszke czasu zostalo. Jedzie ktos jeszcze w tym terminie??
|
![]() ![]() |
![]() |
#763 |
Przyczajenie
|
mentOos właściwie to były trzy biura, współpracujące ze sobą, jak się potem okazało... najpierw Odys z Podróżnikiem z Miastka, a potem Lazur ze Zgierza... ogólnie ten wyjazd głównie był organizowany przez biuro Podróżnik... pan w innym biurze, które też współpracowało z tamtym ostrzegał mnie przed nimi, ponieważ rok temu jakiś wyjazd do Chorwacji w ogóle się nie odbył, o czym poinformowali ludzi tego samego dnia, jednak stwierdziłam, że to był jeden taki przypadek(poza tym ich oferta była najatrakcyjniejsza i wyjazd był z mojego miasta), a okazało się, że niestety miał rację, nie mówiąc zbyt dobrze o tym żałosnym biurze... od samego początku były z nimi problemy, ale już więcej nie chcę się zagłębiać w ten temat... a Wam wszystkim radzę uważać i dowiedzieć się czegoś o biurze, z którym jedziecie, żeby nie mieć takich przykrych niespodzianek i miło wspominać wakacje...
z ciekawości poszukałam opinii o tym biurze... szkoda, że nie wpadłam na to wcześniej... oszuści, jakich mało... ogólnie z tego, co wyczytałam, to innym też różne ciekawe niespodzianki zapewnili... całkiem podobne do tych, co mi i mojej przyjaciółce... ehhhh dlatego pamiętajcie: NIE BĄDŹCIE NAIWNI I ZAWSZE SPRAWDZAJCIE BIURO PODRÓŻY, KTÓRE ORGANIZUJE WAM WYJAZD! Edytowane przez natala2121 Czas edycji: 2008-07-25 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#764 |
Raczkowanie
|
(do tych co byli) : a co tam głównie piliście? xD jakieś malibu i inne lepsze alkohole, czy normalnie wódke i takie tam? i jak to wyglądało cenowo? ;P a i czy chodziliście po różnych klubach? jeśli tak to co możecie o nich powiedzieć?
![]()
#765 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#766 |
Przyczajenie
|
![]()
Jedzie ktoś z Was do Hiszpaniiiii - Lloret de Mar na obóz nurkowania, od
8-18.08? ![]() z Travel Solutions Poland? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#768 |
Przyczajenie
|
duska132 ja też jade w tym samym terminie na rekreacje
![]() moje gg 7009737 ^^ niech piszą wszyscy którzy jadą z Almaturu 8.08-18.08 do Hiszpanii do Lloret de Mar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Przyczajenie
|
quote=duska132;8361385]ja jade w tym terminie ale z almatura i na rekreacyjny ;p do hotelu vila garbi ;P[/quote]
Oooo. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#770 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#771 |
Raczkowanie
|
![]() Nie miałem co robić .. Więc wpadłem na pomysł żeby założyć forum o Lloret de mar .. Więc zapraszam ! Http://www.lloretdemar.laa.pl/
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#772 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
ja jade na nurkowanie;D;D ![]() ![]() hihih xD super xD myslisz ze jedziemy tym samym autokarem ? bo fitnes taniec pilki plazowe tez jada w tym terminie xD ![]() Ojeja xD ale cisza dzisiaj na forum xD HalLo gdzie jestescie xD |
|
![]() ![]() |
![]() |
#775 |
Przyczajenie
|
Ja na rekreacje jade
![]()
![]() |
#776 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko ze kolezanka nie jedzie tym samym autokarem co my ;P
![]() ![]() |
![]() |
#777 |
Raczkowanie
|
ciągle jakieś wypadki autokarowe... dziwi mnie, ze ciagle biura podrozy wybieraja autokar, przeciez niedaleko Lloret de mar znajduje sie lotnisko tanich linii Barcelona -Girona
|
![]() ![]() |
![]() |
#778 |
Raczkowanie
|
Oooo. mam jeszcze pytanko do tych ktorzy byli w Lloret ! czy saaa takie duuze wloskie lody? wogole ile tam kosztuja owoce <o arbuzy mi szczegolnie chodzi>, napoje, ? !
![]() |
#779 |
Raczkowanie
|
wogule jak wyglądała sprawa z sejfem ??
ktoś miał sejf w waszej grupie ?? a czy pieniądze(aparat) miałaś ciągle przy sobie czy zostawiałaś w pokoju ??
![]() |
#780 |
Przyczajenie
|
jedzie z nami bo z Wrocławia, nie wiem czy może my jedziemy z Tobą...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.