Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-22, 22:01   #2851
drocia
Zakorzenienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Obeszlam kilkanascie aptek i w zadnej nie mieli. Wiec chyba tylko przyszpitalne mozeto maja, a i tez pewnie nie kazda.

-------
To nie literówki... to słownik w telefonie zawsze wie lepiej
drocia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 22:21   #2852
Apola88
Rozeznanie

Jezu ja chyba myslec o tym nawet nie chce. Teraz sie zastanawiac czy to uplawy czy wody

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 22:28   #2853
krysztalek88
Zadomowienie

Dziewczyny nie ma co siać paniki! Oby żadnej z nas to nie spotkalo! Mam nadzieję, że i u mamyginekolog wszystko będzie dobrze!!!! Oby! 🤛🤛

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-22, 22:30   #2854
Apola88
Rozeznanie

No wlasnie. Trzeba trzymac kciuki zeby sie u nich wszystko dobrze skonczylo i u nas wszystkich bez żadnych niespodzianek.

Stary 2018-05-22, 22:33   #2855
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Jezu ja chyba myslec o tym nawet nie chce. Teraz sie zastanawiac czy to uplawy czy wody

Bez paniki to się najczęsciej dzieje w okolicach 37tc kiedy dziec jest juz donoszony. a teraz mamy często wizyty i usg gdyby się działo coś niepokojącego napewno lekarz by o tym poinformował.

Także głowy do góry, brzuchy do przodu i wszystkie zaciskają nogi do 37tc

Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 22:35   #2856
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Bez paniki to się najczęsciej dzieje w okolicach 37tc kiedy dziec jest juz donoszony. a teraz mamy często wizyty i usg gdyby się działo coś niepokojącego napewno lekarz by o tym poinformował.

Także głowy do góry, brzuchy do przodu i wszystkie zaciskają nogi do 37tc

Dokladnie tak

Stary 2018-05-22, 22:48   #2857
So_close
Jedi

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Ojej oby teraz historia się nie powtórzyła, tez coś mówiła ze musi leżeć....

Ja doszukałam się postu gdzie mówiła ze synek Ernest jest zdrowy. To właśnie jakiś związany z badaniami prenatalnymi....

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No bo zdrowy chyba był. Już nie wiem, może to było na tych polowkowych właśnie. Tam się bada afi i wody.
W każdym razie nie ma co się stresować, jeśli coś takiego się zadzieje to najpewniej wyjdzie na badaniach

Szczerze mówiąc, są dni takie, że mam tam naprawdę mokro, ale nigdy nawet nie pomyślałam, że to wody mogą się saczyc człowiek by musiał o niczym innym nie myśleć tylko się stresować w tej ciąży.

Edytowane przez So_close
Czas edycji: 2018-05-22 o 22:51
So_close jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 23:02   #2858
awusia
Zadomowienie

To jakas czarna seria, bo matkaprawnik tez urodzila i dzidzius jest chory i jest w CZD..
Najedlismy sie truskawek az mloda fikala koziolki i mi brzuch skakal..

awusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-22, 23:05   #2859
So_close
Jedi

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
To jakas czarna seria, bo matkaprawnik tez urodzila i dzidzius jest chory i jest w CZD..
Najedlismy sie truskawek az mloda fikala koziolki i mi brzuch skakal..

Bo wbrew pozorom duzo kobiet ma problemy z ciąża, tylko wiadomo że uwaga skupia się na tych bardziej rozpoznawalnych.

Wysłane z mojego HTC6535LVW przy użyciu Tapatalka
So_close jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 08:04   #2860
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
No bo zdrowy chyba był. Już nie wiem, może to było na tych polowkowych właśnie. Tam się bada afi i wody.
W każdym razie nie ma co się stresować, jeśli coś takiego się zadzieje to najpewniej wyjdzie na badaniach

Szczerze mówiąc, są dni takie, że mam tam naprawdę mokro, ale nigdy nawet nie pomyślałam, że to wody mogą się saczyc człowiek by musiał o niczym innym nie myśleć tylko się stresować w tej ciąży.
Ja w 1wszej ciąży miałam naprawdę mokro momentami i miałam już myśli o saczacych się wodach :/

Dziewczyny kciuki za polowkowe!!!!

I picture you in the sun wondering what went wrong...

Edytowane przez Suqub
Czas edycji: 2018-05-23 o 08:20
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 10:08   #2861
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ja w 1wszej ciąży miałam naprawdę mokro momentami i miałam już myśli o saczacych się wodach :/

Dziewczyny kciuki za polowkowe!!!!
Ja z 3-4 tygodnie temu przez tydzien mialam mokro, nie wiedzialam w ogole, ze mogłoby to byc cos nie tak, ze jest takie cos jak saczace sie wody. Od razu pomyslalam o uplawach, bez wkladek wtedy ani rusz. Teraz jest juz sucho, wiec raczej to były uplawy, tak mysle

Kciuki za wizyty, czekamy na relacje!!

lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 10:24   #2862
Esti10
Zakorzenienie

Kciuki dziewczyny za badania
Ja sie wczoraj pomylilam wydawalo mi sie caly czas ze jest sroda i ze juz mi sie zaczal 21 tydz a to dzis czyli polowa za nami teraz to juz z gorki raczej bedzie

U mnie dzis deszczyk fajnie bo wczoraj duszno bylo
Chociaz widze prognozy ze ida upaly a ja tak nie znosze goraca
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 10:29   #2863
lacrimachristi
Zakorzenienie

siemka
ja mam połówkowe 1 czerwca
przelozylismy z 28 maja bo godzina nam nie odpowiadała
u mnie Kinga tak sie rozszalała wczoraj, a mąż zakochany

ja w sobote zaczynam 21 tydzien
Stary 2018-05-23, 10:30   #2864
izaa29
Zakorzenienie

Witam się w 6 miesiącu już jak ten czas szybko leci niedawno był 5. Dziwne bóle okołnerkowe wczoraj się nie pojawiały, wyniki moczu wręcz idealne. Jeśli dziś też będzie spokojnie to poczekam do wizyty jeśli jednak się pojawią jutro będę próbowała się wcisnąć do lekarza żeby to skonsultować
Dzisiaj odebrałam paczkę z bodziakami, między innymi wpadł mi do koszyka taki komplet IMG_20180523_092248.jpeg

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 10:54   #2865
awusia
Zadomowienie

Czesc dziewczyny! Ale to leci.. tez zaraz bede w 6 mies i mam juz 50,7% ciazy ja od wczoraj probuje wynajac swoje mieszkanie i dzowni ktos non -stop..
Jakies pomysly dla mamy na Dzien Matki??

awusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 10:55   #2866
xxboo
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny !
Za dwie godziny wyruszam do kliniki a siedzę jeszcze w poszli, dopiero śniadanie zjadłam

Ogarniałam jeszcze te moja listę wyprawkowa i dużo rzeczy wyrzuciłam, skupie się na niezbędnym minimum. Resztę dokupie na spokojnie w październiku albo nawet listopadzie jak już dzidzia się urodzi. Albo jak zajdzie taka potrzeba np. Katarek, organizer na łóżeczko, podkłady ceratkowe do przewijania (kupię najpierw jednorazowe), podgrzewacza, nawilżacz powietrza tez kupię dopiero na sezon grzewczy,bujaczek dostanę.

A powiedzcie mi dziewczyny będziecie kupować śpiworek do wózka i kombinezonik zimowy czy tylko jedna z tych rzeczy ? W sensie będziecie używać kombinezoniku zimowego + grubego kocyka czy np lekkiego konbinezoniku + śpiworek zimowy ?

Jutro odbieram od koleżanki fotelik maxi cosi pebble za 150 zł ! Przestępstwem byłoby nie wziąć.

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 10:59   #2867
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Cześć dziewczyny !
Za dwie godziny wyruszam do kliniki a siedzę jeszcze w poszli, dopiero śniadanie zjadłam

Ogarniałam jeszcze te moja listę wyprawkowa i dużo rzeczy wyrzuciłam, skupie się na niezbędnym minimum. Resztę dokupie na spokojnie w październiku albo nawet listopadzie jak już dzidzia się urodzi. Albo jak zajdzie taka potrzeba np. Katarek, organizer na łóżeczko, podkłady ceratkowe do przewijania (kupię najpierw jednorazowe), podgrzewacza, nawilżacz powietrza tez kupię dopiero na sezon grzewczy,bujaczek dostanę.

A powiedzcie mi dziewczyny będziecie kupować śpiworek do wózka i kombinezonik zimowy czy tylko jedna z tych rzeczy ? W sensie będziecie używać kombinezoniku zimowego + grubego kocyka czy np lekkiego konbinezoniku + śpiworek zimowy ?

Jutro odbieram od koleżanki fotelik maxi cosi pebble za 150 zł ! Przestępstwem byłoby nie wziąć.

Wydaje mi że albo kombinezon i kocyk albo spiworek i lżejszy kombinezon.

Chociaż dla młodszego dziecka chyba lepsza pierwsza kombinacja. Zimowy kombinezon plus kocyk (oczywiście mówię o zimie nie jesieni).

Katarek przydawal mi się od samego początku żeby udrazniac nosek z glutow. Grucha nie dawała rady a patyczkiem ale bałam

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2018-05-23, 11:05   #2868
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi że albo kombinezon i kocyk albo spiworek i lżejszy kombinezon.

Chociaż dla młodszego dziecka chyba lepsza pierwsza kombinacja. Zimowy kombinezon plus kocyk (oczywiście mówię o zimie nie jesieni).

Katarek przydawal mi się od samego początku żeby udrazniac nosek z glutow. Grucha nie dawała rady a patyczkiem ale bałam

No jak trzeba będzie to wiadomo dokupie na szczęście to produkt który można normalnie w aptece dostać wiec nie będzie problemu

Ale na razie w tej pierwszej wyprawce kupować nie będę. Nie bede tez na razie podgrzewacza do butelek kupować

PEDAGOG

Stary 2018-05-23, 11:20   #2869
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
No jak trzeba będzie to wiadomo dokupie na szczęście to produkt który można normalnie w aptece dostać wiec nie będzie problemu

Ale na razie w tej pierwszej wyprawce kupować nie będę. Nie bede tez na razie podgrzewacza do butelek kupować
Masz rację nie jest to typowy must have przed narodzinami. Można spokojnie kupić gdy zajdzie potrzeba. U innych szybciej a u innych później Ale jest to produkt w dalszym życiu maluszka niezbędny

A ja na ten organizer dzięki Tobie się zdecyduję. Tym razem Nelka będzie u nas w pokoju więc moja komoda z przewijakiem do zadań specjalnych będzie w drugim pokoju. W nocy tam nie będę chodzić żeby małego nie obudzić. Także muszę sobie zorganizować kącik w sypialni a mam tam baaaaardzo mało miejsca. Sypialnie mamy w pionie gdzie wszyscy sąsiedzi kuchnię Muszę nawet kupić mniejszą ramę łóżka lub materac położyć na paletach bo inaczej łóżko się nie zmieści. Będzie ciasno!!!

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2018-05-23, 11:29   #2870
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
Tu chodzi o informacje sprzed roku, a nie z dziś na szczęscie

_________

Dziewczyny a koszula do porodu i karmienia musi być cała rozpinana czy tylko góra? I czy laktator jest w szpitalu potrzebny? Jaki polecacie?
Mimo wszystko Zdarzyło się

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Aha a nie ze kropli kilka? Bo tak to sobie delikatnie wyobrazilam. No to dobrze

No właśnie, to dobrze, czyli raczej zauważymy... Ale powiem Wam, że ja też mam tam ostatnio bardziej mokro niż zwykle, kilka dni temu nawet przeglądałam książkę "W oczekiwaniu na dziecko" i znalazłam tam w informacjach o 5 miesiącu, że zaczął się okres intensywniejszej produkcji śluzu. Czyli to norma.

Cytat:
Napisane przez krysztalek88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie ma co siać paniki! Oby żadnej z nas to nie spotkalo! Mam nadzieję, że i u mamyginekolog wszystko będzie dobrze!!!! Oby! ����

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Otóż to, chyba się trochę nakręcamy!!!

Z pozytywnych rzeczy powiem Wam, że mam dziś dzień sukcesów - posprzątałam w łazience i kuchni Miesiąc temu moje sprzątanie łazienki wyglądało: umyję umywalkę, siadam odpoczywam, umyję wannę, siadam odpoczywam A teraz w końcu mam siłę zrobić wszystko naraz, haha

I jeszcze właśnie zamówiłam takie łóżeczko: https://lululaj.eu/pl/p/Lozeczko-dzi...ozne-kolory/43

Idę zaraz na leżak na taras, należy mi się teraz nagroda

chupacabra88 my też mamy ciasną sypialnię i dlatego zamówiłam niestandardowe łóżeczko na tej stronie - 50x100. Wykonają mi na zamówienie, do tego materacyk też w tym rozmiarze Zerknij, może Tobie też będzie pasować.

Edytowane przez mwmwm91
Czas edycji: 2018-05-23 o 11:33
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 11:39   #2871
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Masz rację nie jest to typowy must have przed narodzinami. Można spokojnie kupić gdy zajdzie potrzeba. U innych szybciej a u innych później Ale jest to produkt w dalszym życiu maluszka niezbędny

A ja na ten organizer dzięki Tobie się zdecyduję. Tym razem Nelka będzie u nas w pokoju więc moja komoda z przewijakiem do zadań specjalnych będzie w drugim pokoju. W nocy tam nie będę chodzić żeby małego nie obudzić. Także muszę sobie zorganizować kącik w sypialni a mam tam baaaaardzo mało miejsca. Sypialnie mamy w pionie gdzie wszyscy sąsiedzi kuchnię Muszę nawet kupić mniejszą ramę łóżka lub materac położyć na paletach bo inaczej łóżko się nie zmieści. Będzie ciasno!!!

No to dla Ciebie taki organizer jak znalazł ! Ja obok łóżeczka będę miała komodę z 6 szufladami IMG_2788.jpg
Wiec będę tam wszystko dla dziecka pakować a cześć rzeczy w koszyczku na Półce no i niektóre w łazience w szufladzie (których nie używa się non stop) jakoś to sobie rozplanuje. Jak będę nieogarem to wtedy dokupie taki organizer na łóżeczko hehehe ;D

PEDAGOG

Stary 2018-05-23, 11:52   #2872
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
No to dla Ciebie taki organizer jak znalazł ! Ja obok łóżeczka będę miała komodę z 6 szufladami Załącznik 7542441
Wiec będę tam wszystko dla dziecka pakować a cześć rzeczy w koszyczku na Półce no i niektóre w łazience w szufladzie (których nie używa się non stop) jakoś to sobie rozplanuje. Jak będę nieogarem to wtedy dokupie taki organizer na łóżeczko hehehe ;D

Mam tę komodę w sypialni na rzeczy moje i męża i jest bardzo pojemna W sumie mieścimy w niej wszystkie rzeczy, które nosimy, prócz tych, które wiszą na wieszakach. Na rzeczy dziecka planuję też z tej serii tylko niższą, bo chcę na niej postawić przewijak.
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 11:52   #2873
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny !

Kombinezon, gruby kocyk, okrycie wózka i dla mnie już było wystarczająco

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 12:04   #2874
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
Mam tę komodę w sypialni na rzeczy moje i męża i jest bardzo pojemna W sumie mieścimy w niej wszystkie rzeczy, które nosimy, prócz tych, które wiszą na wieszakach. Na rzeczy dziecka planuję też z tej serii tylko niższą, bo chcę na niej postawić przewijak.

No ja chce tam rzeczy dziecka mieć i cześć swoich bo w salonie będziemy mieli jeszcze wielka szafę na dwie ściany.
Ale skoro mówisz ze pojemna to super bo bałam się ze się nie pomieścimy !!!!! Uff kamień z serca

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Kombinezon, gruby kocyk, okrycie wózka i dla mnie już było wystarczająco

To rak zrobie odpuszczę sobie na razie śpiworek do wózka. Dzięki dziewczyny !

PEDAGOG

Stary 2018-05-23, 12:53   #2875
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Ja mam na zimę 2 śpiworki - jeden po còrze z owczej wełny, a drugi cieńszy w zestawie wòzkowym jest. Wtedy kombinezon ubieram polarowy/misiowy. No i na to przykrycie wòzka, ale to już akurat wielce nie grzeje

Organizer akurat też planuję kupić, ale to zależy czy będzie wygodne dojście, bo po zmianie łòżka na większe mamy miejsca na łòżeczko na styk
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 13:05   #2876
Esti10
Zakorzenienie

Wreszcie truskawki w normalnej cenie
Mezus nam kupil przed praca zjadlysmy teraz i chyba bardzo zmakuja bo nawet na stojaco czuje ciosy karate
Stary 2018-05-23, 13:06   #2877
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Wreszcie truskawki w normalnej cenie

Mezus nam kupil przed praca zjadlysmy teraz i chyba bardzo zmakuja bo nawet na stojaco czuje ciosy karate

Ja chyba moja ululalam ciepłym kremem z soczewicy i warzyw a teraz zamykamy się zobaczyć na usg ❤️

PEDAGOG

Stary 2018-05-23, 13:13   #2878
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba moja ululalam ciepłym kremem z soczewicy i warzyw a teraz zamykamy się zobaczyć na usg ❤️

No tak malo w tym cukru i cieple to spi nabiera sil przed spotkaniem
Milego spotkania z corcia
Stary 2018-05-23, 13:23   #2879
Angela_B
Raczkowanie

Hej dziewczyny witam sie po badaniach ogolnie wszystko ok, dzidzi waży 347g juz i jak najbardziej zdrowe wkoncu udalo się poznać płeć i na 100% lekarz potwierdzil ze bedzie synek !

Angela_B jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-23, 13:31   #2880
wiola_p
Zadomowienie

Cytat:

powodzenia! ja mam za 2h
Cytat:
Napisane przez Angela_B Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny witam sie po badaniach ogolnie wszystko ok, dzidzi waży 347g juz i jak najbardziej zdrowe wkoncu udalo się poznać płeć i na 100% lekarz potwierdzil ze bedzie synek !

gratuluje
wiola_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości