Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-24, 17:43   #3031
mwmwm91
Raczkowanie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Czyli co Ciebie spotkaly jakies takie teksty i nie mile zachowania przez to ze tak zle sie czulas?
To ja nie moge narezkac kazdy kto dzwonil albo pisal to mi tylko wspolczul i zyczyl oby sie jak najszybciej to skonczylo
Wszystkie kolezanki ktore mam w otoczeniu to przechodzily ok wiec tez byly w szoku ze mozna az tak zle znosic i mega wspolczuly
Może jakoś bezpośrednio mnie nie spotkały, bo jak już jestem w ciąży to rozmawia się przy mnie ostrożnie na takie tematy No, w sumie jedna osoba zasugerowała, że sama sobie to robię, bo mam za mało ruchu. Przejmowałam się tym wtedy, ale teraz wiem, że ta osoba nie miała racji, bo jednak siły życiowe wróciły z czasem, mimo, że ruchu dalej nie było, raczej ruch się zaczął jak mi trochę siły wróciły... Ale przed ciążą zdarzało się podczas rozmów nt. ciąży, że ktoś mówił, że kobiety, które w pierwszym trymestrze nie są w stanie pójść do pracy symulują itp. Także miałam stresa od początku, że ktoś będzie tak o mnie myślał i starałam się jakoś doprowadzić się do stanu używalności różnymi domowymi sposobami, ale to nic nie dawało.

Cytat:
Napisane przez chupacabra88 Pokaż wiadomość
Zrobiłam małemu "zabawkę" do samochodu na podróż. Kot czy królik waszym zdaniem?? Załącznik 7543406Załącznik 7543411

Wysłane z mojego HTC Desire 10 lifestyle przy użyciu Tapatalka
Wow, ale super! Kot czy królik, świetny pomysł, jaka jesteś kreatywna!

Cytat:
My to mamy szczescie
Wiesz co ostatnio slyszalam od kolezanki ktora rodzi w czerwcu ,ze miala chwile spokoju i znowu ma nawrót a to przeciez prawie koniec takze zaczynam myslec i sie z tym godzic powoli ,ze chyba te poranne zwroty nie mina i beda sie czasem zdarzac
Bedziemy sie przekonywac kazdego dnia tylko to nam pozostaje
Teściowa mojej siostry podobno wymiotowała jeszcze na porodówce... Ale myślę, że to też jest tak, że po prostu w ciąży mamy słabsze żołądki i nawet jak jesteśmy już w tym lepszym okresie, to zdarzy nam się czasem zwrócić. Ja już na szczęście regularnie nie wymiotuję jednak worki w razie czego zawsze mam przy sobie

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za następne
Mnie tez pieka sutki ale znośne to uczucie. Dziewczyny a czy mozliwe jest widzieć juz z zewnatrz ruchy dziecka? Zjadlam cala czekolade i po 20 minutach takie silne puk puk poczulam i szok.patrze i widze to co czuje. Myslalam ze to jeszcze nie mozliwe?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
U mnie też brzuch tańczy

Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość
A na jakiej podstawie to się liczy? Mój gin na pierwszej wizycie wszystko pomierzył i stwierdził, że wszystko idealnie zgadza się terminem z om. Podobno na tym etapie najlepiej to ocenić i powiedział, żeby nie wierzyć w zmiany z usg, tylko będziemy się trzymać tego terminu
Na początku (I trymestr) wszystkie dzieci rosną w tym samym tempie, więc te pierwsze pomiary długości dziecka CRL (od główki do pupy) pozwalają na określenie wieku płodu. Później już jest jak u dzieci - każde jest inne i rośnie w swoim tempie

Cytat:
Napisane przez Mila 23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny bylam na zakupach i kupilam sobie krótkie spodenki i tunike na plażę oraz sandały. Ale nie kupiłam stroju bo NIGDZIE nie znalazłam tankinii

1 czerwca bede w 21 tyg myślicie że muszę mieć koniecznie tankinii ?
Czy mogę kupić jakiś strój dwuczęściowy? Lub jednoczęściowy?
Przymierzylam wszystkie moje stroje kąpielowe i w pupie mieszczą się że spokojem w każde majty z .to biuście w żaden stanik sie nie wepcham.

Ja bym w takiej sytuacji chyba po prostu wzięła swój stary strój, o ile w biuście jest wciąż w miarę OK Nawet dwuczęściowy, na tym etapie chyba te brzuchy nie są jeszcze tak ogromne, zresztą, to w sumie nie powinno nikogo gorszyć, a jak gorszy - jego problem. Wydaje mi się, że zwykły jednoczęściowy kupiony teraz będzie strojem tylko na tę okazję, bo później brzuszek może już nie wejść, a po ciąży też może być niedopasowany rozmiarowo. Chyba, że możesz sobie na to pozwolić i będzie to dla Ciebie najbardziej komfortowa opcja Przymierzaj i próbuj, jak już będziesz mieć konkretny egzemplarz na sobie to najlepiej ocenisz.

Ja dziś spędziłam 3h w centrum handlowym, specjalnie pojechałam do takiego, gdzie jest HM Mama. I w sumie jestem oburzona asortymentem, bo okazuje się, że produkty, ktore są przecenione na stronie, stacjonarnie nie są przecenione. Oglądałam dosłownie te same bluzki, na necie 30-40zł, stacjonarnie 70zł A jeśli chodzi o rozmiary, to też słabo, S-ki wykupione, biustonosze - zostały same duże obwody (od 80, a ja potrzebuję 75). Na szczęście zakupy nie do końca stracone, bo kupiłam siostrzenicy prezent na dzień dziecka, sobie książkę "U malucha na talerzu" (przepisy dla dzieci od 5 miesiąca do 'po 11 miesiącu') i sobie też 2 bluzki w Orsayu (niby nie ciążowe ale takie z miejscem na brzuch, a po ciąży będą po prostu luźniejsze)
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 17:44   #3032
Mila 23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
A czemu chcesz koniecznie tankini? Wstydzisz się brzuszka ? Bo opalać można się bez problemu w ciąży wiadomo nie przesadzać ale normalnie można śmigać w 2 częściowym. Promieniowanie uv nie przenika ponoć przez brzuszek wiec wiele ciężarówek śmiga w normalnym bikini

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
No właśnie absolutnie sie nie wstydzę! Mało tego moje wcześniejsze obawy co do tego ze chłopiec * moze ktos pamięta sprzed tygodnia*
Już się powoli ulatniają. Przywyknąć do tej myśli i kupilam małemu spioszek.

Ale myslalam ze trzeba koniecznie zasłaniać brzuch. Ja mam mały jeszcze. Ale wezmę chustę i mam te super tunike. W takim razie czeka mnie kupno stroju. Ah dzis nic fajnego nie widziałam ...

Zapuszczam wloski, gubie zbedne kilogramy- dbam o siebie
Mila 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 17:45   #3033
magdenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałam
Termin Ci się przesunął o tydzień teraz czy wcześniej już?
Termin z usg jest najbardziej prawdopodobny na prenatalnych w 1 trymestrze, później już na te zmiany się nie patrzy.
Np. mój wg usg z 1 trym jest starszy 3 dni niż wg om. A teraz już ponad tydzień

Wiola, piszę że Pączek, bo jednak nawet w centylach się nie mieści
Z om wychodzi 6 października i tego lekarz każe się trzymać. Na prenatalnych termin z usg wyszedł na 2, a dzisiaj już 30 września.

Ja też wyjeżdżam na urlop i mieszczę się w stary strój zawsze miałam mini biust, teraz mam dopiero taki, który mi można pokazać
magdenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 18:02   #3034
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
Moja ginka w sumie też.

Zauważyłam, że Lyssa0 ma bana stałego, więc myślę, że można ją wykreślić z wątku
To musiała poszelec

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Mila 23 Pokaż wiadomość
No właśnie absolutnie sie nie wstydzę! Mało tego moje wcześniejsze obawy co do tego ze chłopiec * moze ktos pamięta sprzed tygodnia*
Już się powoli ulatniają. Przywyknąć do tej myśli i kupilam małemu spioszek.

Ale myslalam ze trzeba koniecznie zasłaniać brzuch. Ja mam mały jeszcze. Ale wezmę chustę i mam te super tunike. W takim razie czeka mnie kupno stroju. Ah dzis nic fajnego nie widziałam ...

Brzuszka nie trzeba tylko głowę.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 18:10   #3035
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
Kciuki za wizyte!
Tez juz slyszalam te teksty o 500+. Zawsze to zbywam ze nas na dziecko stac i nie liczymy na jalmuzne.. cale szczescie obracamy sie w fajnym srodowisku i wszyscy to rozumieja.

Ja o 500+ żadnych uwag nie słyszałam ale coś tam obiło mi się o uszy o becikowym. Odpowiedziałam więc że nie dostaniemy bo nie łapiemy się na próg dochodowy. Było wielkie zdziwko że próg jest wogole.
Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Na babyboom już niektóre dziewczyny pisały ze widza ruchy także jest możliwe !!!!;D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ja widzę! Już od chyba tygodnia ! Oczywiście nie wszystkie tylko jak mocniej przyłoży

Nie wiem jak miescicie się w stroje kąpielowe. Mój zrobił się tak krótki że wyglądam jak Borat. Musiałam kupić nowy XL a i tak jest ledwo. Ale 2 miesiące jakoś dam rady używać potem znowu dekolt będzie do pasa pewnie.

Edytowane przez Heledore
Czas edycji: 2018-05-24 o 18:12
Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 18:18   #3036
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Co do ruchòw widocznych, to ja już ze 2 tygodnie widzę falowanie i wypinanie moje dzieci bardzo lubią trzymać rączki na moim brzuchu i czekać na kopniaki i jeszcze zauważyłam, że dzidzia się ożywia jak zaczynają blisko rozmawiać albo śpiewać

Co do stroju, to ja sobie kupiłam jednoczęściowy ciążowy i jest fajny, bo ma usztywnioną gòrę takim jakby stanikiem sportowym z silikonowym paskiem. W tankini nie wiem czy się jeszcze w lipcu zmieszczę, a normalny 2-cz stròj pewnie w biuście będzie sporo za mały.

Co do opalania, to nie jest polecane, bo w ciąży łatwiej wychodzą od słońca przebarwienia, ktòre potem ciężko znikają...
Ja się zaopatrzyłam w sukienki takie mgiełki, co na stròj można narzucić, jeszcze dokupię kapelusz
-----------------------
Dzisiaj byłam na kolejnym Dniu mamy u synka i się popłakałam (jak zresztą większość mam ) jak śpiewali, że kochają mamę, byli pod jej sercem i ta miłość już wtedy się zaczęła
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 18:45   #3037
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
Może jakoś bezpośrednio mnie nie spotkały, bo jak już jestem w ciąży to rozmawia się przy mnie ostrożnie na takie tematy No, w sumie jedna osoba zasugerowała, że sama sobie to robię, bo mam za mało ruchu. Przejmowałam się tym wtedy, ale teraz wiem, że ta osoba nie miała racji, bo jednak siły życiowe wróciły z czasem, mimo, że ruchu dalej nie było, raczej ruch się zaczął jak mi trochę siły wróciły... Ale przed ciążą zdarzało się podczas rozmów nt. ciąży, że ktoś mówił, że kobiety, które w pierwszym trymestrze nie są w stanie pójść do pracy symulują itp. Także miałam stresa od początku, że ktoś będzie tak o mnie myślał i starałam się jakoś doprowadzić się do stanu używalności różnymi domowymi sposobami, ale to nic nie dawało.

Wow, ale super! Kot czy królik, świetny pomysł, jaka jesteś kreatywna!

Teściowa mojej siostry podobno wymiotowała jeszcze na porodówce... Ale myślę, że to też jest tak, że po prostu w ciąży mamy słabsze żołądki i nawet jak jesteśmy już w tym lepszym okresie, to zdarzy nam się czasem zwrócić. Ja już na szczęście regularnie nie wymiotuję jednak worki w razie czego zawsze mam przy sobie

U mnie też brzuch tańczy

Na początku (I trymestr) wszystkie dzieci rosną w tym samym tempie, więc te pierwsze pomiary długości dziecka CRL (od główki do pupy) pozwalają na określenie wieku płodu. Później już jest jak u dzieci - każde jest inne i rośnie w swoim tempie

Ja bym w takiej sytuacji chyba po prostu wzięła swój stary strój, o ile w biuście jest wciąż w miarę OK Nawet dwuczęściowy, na tym etapie chyba te brzuchy nie są jeszcze tak ogromne, zresztą, to w sumie nie powinno nikogo gorszyć, a jak gorszy - jego problem. Wydaje mi się, że zwykły jednoczęściowy kupiony teraz będzie strojem tylko na tę okazję, bo później brzuszek może już nie wejść, a po ciąży też może być niedopasowany rozmiarowo. Chyba, że możesz sobie na to pozwolić i będzie to dla Ciebie najbardziej komfortowa opcja Przymierzaj i próbuj, jak już będziesz mieć konkretny egzemplarz na sobie to najlepiej ocenisz.

Ja dziś spędziłam 3h w centrum handlowym, specjalnie pojechałam do takiego, gdzie jest HM Mama. I w sumie jestem oburzona asortymentem, bo okazuje się, że produkty, ktore są przecenione na stronie, stacjonarnie nie są przecenione. Oglądałam dosłownie te same bluzki, na necie 30-40zł, stacjonarnie 70zł A jeśli chodzi o rozmiary, to też słabo, S-ki wykupione, biustonosze - zostały same duże obwody (od 80, a ja potrzebuję 75). Na szczęście zakupy nie do końca stracone, bo kupiłam siostrzenicy prezent na dzień dziecka, sobie książkę "U malucha na talerzu" (przepisy dla dzieci od 5 miesiąca do 'po 11 miesiącu') i sobie też 2 bluzki w Orsayu (niby nie ciążowe ale takie z miejscem na brzuch, a po ciąży będą po prostu luźniejsze)
Dokladnie ja na poczatku nawet jak mi juz przechodzilo to bylam pewna ,ze nic nie dam rady zrobic bo niby cos sie ruszalam a sil nadal bylo brak a to jednak z czasem organizm sam do siebie wraca . Przypuszczam ,ze dopoki ktos nie przezyje tego na wlasnej skorze co my przezylysmy to nigdy tego nie zrozumie i nie powinien sie wypowiadac wogole na ten temat

Szkoda ze nie mowilas o tym,ze idziesz i sie nastawiasz na te promocje co na necie to bym ci od razu napisala ze nie ma szans.
Sklep internetowy a stacjonarki to dwie calkiem odrebne sprawy .
Kiedys chcialam oddac ciuchy ktore kupowalam online tak jak mozna w housie w croopie ,stradivariusie i no niestety pani mi powiedziala ,ze nie mozna . Ogolem to troche minus i mnie dziwi ,ze oni jako jedyni taka duza sieciowka nie maja takiej opcji wiekszosc sklepow ma ale no grunt,ze kurier przyjezdza i odbiera
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 18:49   #3038
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Cześć

Co do ruchòw widocznych, to ja już ze 2 tygodnie widzę falowanie i wypinanie moje dzieci bardzo lubią trzymać rączki na moim brzuchu i czekać na kopniaki i jeszcze zauważyłam, że dzidzia się ożywia jak zaczynają blisko rozmawiać albo śpiewać

Co do stroju, to ja sobie kupiłam jednoczęściowy ciążowy i jest fajny, bo ma usztywnioną gòrę takim jakby stanikiem sportowym z silikonowym paskiem. W tankini nie wiem czy się jeszcze w lipcu zmieszczę, a normalny 2-cz stròj pewnie w biuście będzie sporo za mały.

Co do opalania, to nie jest polecane, bo w ciąży łatwiej wychodzą od słońca przebarwienia, ktòre potem ciężko znikają...
Ja się zaopatrzyłam w sukienki takie mgiełki, co na stròj można narzucić, jeszcze dokupię kapelusz
-----------------------
Dzisiaj byłam na kolejnym Dniu mamy u synka i się popłakałam (jak zresztą większość mam ) jak śpiewali, że kochają mamę, byli pod jej sercem i ta miłość już wtedy się zaczęła
My mamy w sobotę dni rodziny! Aż się boję

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Dziewczyny czy was też bolą nogi? Chodzi o to, że u mnie w pewnym momencie bolą całe nogi ale tak z tyłu. Chyba dziec mi uciska na coś a ból jest naprawdę uciążliwy.

Stary 2018-05-24, 19:06   #3039
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Dziewczyny czy was też bolą nogi? Chodzi o to, że u mnie w pewnym momencie bolą całe nogi ale tak z tyłu. Chyba dziec mi uciska na coś a ból jest naprawdę uciążliwy.
Bola cie caly czas obojetnie od pozycji czy np po calym dniu albo po jakims wysilku?
Ja np teraz mylam gary dluzej postalam i juz bola nogi i kregoslup ale tak zeby bolaly jak nic nie robie to chyba nie wiec nie wiem jak to u ciebie jest ?
Stary 2018-05-24, 19:12   #3040
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Bola cie caly czas obojetnie od pozycji czy np po calym dniu albo po jakims wysilku?
Ja np teraz mylam gary dluzej postalam i juz bola nogi i kregoslup ale tak zeby bolaly jak nic nie robie to chyba nie wiec nie wiem jak to u ciebie jest ?
Nie cały czas. Zdarza się, że zabola tak znienacka. Ja praktycznie 6 dni w tygodniu robię po 7-10 km. Niby jest ok a raptownie złapie mnie ból, że stać nie mogę, siedzieć czy leżeć. Chyba ucisk jakiś ale kurcze aż tak dziwnie. Z córką to mnie rwa bardziej łapala.

Stary 2018-05-24, 19:31   #3041
Apola88
Rozeznanie

Ale ci zazdroszczę tak bardzo marze o takich chwilach jak dzien mamy i wygląda na to ze za kilka latek mnie to czeka

Edytowane przez Apola88
Czas edycji: 2018-05-24 o 19:45
Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 19:46   #3042
mwmwm91
Raczkowanie

Cytat:
Dokladnie ja na poczatku nawet jak mi juz przechodzilo to bylam pewna ,ze nic nie dam rady zrobic bo niby cos sie ruszalam a sil nadal bylo brak a to jednak z czasem organizm sam do siebie wraca . Przypuszczam ,ze dopoki ktos nie przezyje tego na wlasnej skorze co my przezylysmy to nigdy tego nie zrozumie i nie powinien sie wypowiadac wogole na ten temat

Szkoda ze nie mowilas o tym,ze idziesz i sie nastawiasz na te promocje co na necie to bym ci od razu napisala ze nie ma szans.
Sklep internetowy a stacjonarki to dwie calkiem odrebne sprawy .
Kiedys chcialam oddac ciuchy ktore kupowalam online tak jak mozna w housie w croopie ,stradivariusie i no niestety pani mi powiedziala ,ze nie mozna . Ogolem to troche minus i mnie dziwi ,ze oni jako jedyni taka duza sieciowka nie maja takiej opcji wiekszosc sklepow ma ale no grunt,ze kurier przyjezdza i odbiera
No właśnie, później już pomyślałam, że mogłam spytać, albo tam przedzwonić Ale ostatecznie coś kupiłam, przeszłam się, no nie straciłam dnia

Cytat:

Mnie niedawno zaczęły boleć, ale tak rwać. Możliwe, że to przez żyły, bo mam skłonności do żylaków i jeden już mi wychodzi. Powiedziałam lekarce i dostałam na to Cyclo3Fort, bóle przeszły, mam nadzieję, że żylaki nie wyjdą! Te tabletki są bez recepty Tylko są dość drogie, bo 60 tabletek (na miesiąc) kosztuje 60zł.
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 19:52   #3043
krysztalek88
Zadomowienie

Cytat:
Mój gin to patrzy tylko z OM.
Ooo ciekawe to ja bym miała termin na 11.10, A wiem, że owulacje miałam później. I z usg 1 trymestru też wychodzi tydzień później.

Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-24, 19:58   #3044
chupacabra88
Zadomowienie

Rosniemy IMAG3277.jpeg

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
chupacabra88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 20:05   #3045
bajka775
Zadomowienie

Cytat:
Rosniemy Załącznik 7543796

Ale duży brzusio

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Melduje się po wizycie dzidzia podrosła ma 358gram i uwaga niespodzianka... jednak to nie chłopczyk a dziewczynka można wpisać na pierwszej stronie

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 20:13   #3046
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość
Ale duży brzusio

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Melduje się po wizycie dzidzia podrosła ma 358gram i uwaga niespodzianka... jednak to nie chłopczyk a dziewczynka można wpisać na pierwszej stronie

Super! Ale zaskoczenie! Ciekawe czy u mnie też będzie zmiana z chłopca na dziewczynkę
lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-24, 20:17   #3047
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Ale duży brzusio

O wow chyba pierwszy raz tu sytuacja ze miala byc inna plec a jednak jest inna super gratuluje cudowne wiesci

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:

No widac ze tu ciazowy super
U mnie nadal brak tego ksztaltu
Stary 2018-05-24, 20:18   #3048
Apola88
Rozeznanie

Cytat:

Ale super juz duży brzuszek

Stary 2018-05-24, 20:19   #3049
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:

Ale duży! Z Cora to miałam taki przed porodem
Cytat:
Ale duży brzusio

A to niespodzianka!

Stary 2018-05-24, 20:19   #3050
chupacabra88
Zadomowienie

Mam wrażenie że już przestał tak szybko rosnąć. Ufffff mam nadzieje ze tak zostanie. Bo taki brzuszek spoko ale im większy tym ciężej...

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2018-05-24, 20:21   #3051
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Nie cały czas. Zdarza się, że zabola tak znienacka. Ja praktycznie 6 dni w tygodniu robię po 7-10 km. Niby jest ok a raptownie złapie mnie ból, że stać nie mogę, siedzieć czy leżeć. Chyba ucisk jakiś ale kurcze aż tak dziwnie. Z córką to mnie rwa bardziej łapala.
A rozumiem no to dziwnie rzeczywiscie moze od tych km bo to jednak sporo i to codziennie w sumie ?
Chyba najlepiej zapytac lekarza dla wlasnego dobra
Stary 2018-05-24, 20:27   #3052
Apola88
Rozeznanie

Ja mam wrażenie jak bym arbuza polknela😁 malego i stoi w poprzek bo taki spiczasty 😂
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_20180524-202033.jpg (100,7 KB, 53 załadowań)
Stary 2018-05-24, 20:27   #3053
Apola88
Rozeznanie

😁
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_20180524-202012.jpg (80,7 KB, 49 załadowań)
Stary 2018-05-24, 20:29   #3054
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
No właśnie, później już pomyślałam, że mogłam spytać, albo tam przedzwonić Ale ostatecznie coś kupiłam, przeszłam się, no nie straciłam dnia

Mnie niedawno zaczęły boleć, ale tak rwać. Możliwe, że to przez żyły, bo mam skłonności do żylaków i jeden już mi wychodzi. Powiedziałam lekarce i dostałam na to Cyclo3Fort, bóle przeszły, mam nadzieję, że żylaki nie wyjdą! Te tabletki są bez recepty Tylko są dość drogie, bo 60 tabletek (na miesiąc) kosztuje 60zł.
No to grunt ze dzien nie byl mimo wszystko stracony
O dobrze ,ze o tym piszesz nie wiedzialam jak to okreslic ale chyba na koniec dnia tez mnie takie cos lapie wlasnie rwia mnie nogi to nie boli tylko takie dziwne uczucie
Myslisz ,ze jak bedzie sie to powtarzac to wspomniec o tym lekarce na nastepnej wizycie ?
Stary 2018-05-24, 20:31   #3055
chupacabra88
Zadomowienie

Cytat:
Też już masz duży brzuszek

Żona - 27.08.2016 r.
Mama - styczeń 2017 r.
Stary 2018-05-24, 20:33   #3056
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
😁
Widze spodniczka w uzyciu Jaka ty jestes waziutka w biodrach i slicznie na tobie lezy plus ten brzuszek extra
I co kupilas ta sukienke co polowalas z nowosci ?
Stary 2018-05-24, 20:38   #3057
Apola88
Rozeznanie

Tak te spodniczki oba kolory nosze na zmiane. A sukienke udalo mi sie kupic i zdążyła dojść bo na przyjęcie jej potrzebowałam.tez super na ciąże. Mysle ze do konca ciązy posluży bo jest bardzo dòł szeroki od biustu i nie jesr droga.79 zl
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_20180524-203456.jpg (88,2 KB, 51 załadowań)
Stary 2018-05-24, 20:41   #3058
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
A rozumiem no to dziwnie rzeczywiscie moze od tych km bo to jednak sporo i to codziennie w sumie ?
Chyba najlepiej zapytac lekarza dla wlasnego dobra
Zapytam w środę na wizycie.
Cytat:
Ja mam wrażenie jak bym arbuza polknela malego i stoi w poprzek bo taki spiczasty
Jakby to kiedys powiedzieli spiczasty na chłopca więc by się zgadzało

Stary 2018-05-24, 20:53   #3059
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Tak te spodniczki oba kolory nosze na zmiane. A sukienke udalo mi sie kupic i zdążyła dojść bo na przyjęcie jej potrzebowałam.tez super na ciąże. Mysle ze do konca ciązy posluży bo jest bardzo dòł szeroki od biustu i nie jesr droga.79 zl
Slicznie
Ja do tej pory nie kupilam czarnej licze na jakas promocje
Stary 2018-05-24, 20:57   #3060
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Piękna sukienka

Cytat:
Ja mam wrażenie jak bym arbuza polknela�� malego i stoi w poprzek bo taki spiczasty ��
Cytat:
Rosniemy
Piękne brzuszki

Cytat:
A to niespodzianka... oby już na tym zostało
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2018-05-24 o 21:10
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości