Rozstanie z facetem XXXVIII - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-25, 09:37   #4861
Fortuna1
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie z facetem XXXVIII

Lekcja na przyszłość... Nie wszystko da się uratować. Stracił do ciebie zaufanie a to bardzo ciężko odzyskać. Postaw się na jego miejscu, nie byłoby ci przykro gsyby kobtaktowal się że swoją ex a ciebie oklamywal w tej sprawie?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-05-25, 10:01   #4862
aaleksandra1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Lekcja na przyszłość... Nie wszystko da się uratować. Stracił do ciebie zaufanie a to bardzo ciężko odzyskać. Postaw się na jego miejscu, nie byłoby ci przykro gsyby kobtaktowal się że swoją ex a ciebie oklamywal w tej sprawie?

wiem że zawiniłam i wiem że nie wszystko da się uratować, ale jest mi tak cholernie przykro... Wiem że to jest człowiek z którm mogłam stworzyć rodzinę i być szczęśliwa. I serce mi pęka. Nie wiem co mam robić, nie mogę sobie miejca znaleźć, najchętniej to na kolanach błagałabym żeby ze mną był
Nie wiem jak sobie z tym poradzić

I powiedzcie mi nie godzić się na przyjacielskie kontakty?

Edytowane przez aaleksandra1990
Czas edycji: 2018-05-25 o 10:03
aaleksandra1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-25, 10:20   #4863
Katia525
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aaleksandra1990 Pokaż wiadomość
wiem że zawiniłam i wiem że nie wszystko da się uratować, ale jest mi tak cholernie przykro... Wiem że to jest człowiek z którm mogłam stworzyć rodzinę i być szczęśliwa. I serce mi pęka. Nie wiem co mam robić, nie mogę sobie miejca znaleźć, najchętniej to na kolanach błagałabym żeby ze mną był
Nie wiem jak sobie z tym poradzić

I powiedzcie mi nie godzić się na przyjacielskie kontakty?
Nie godz sie, bedziesz bardziej i gorzej cierpiala, szczegolnie jesli bedziesz swiadkiem jak dobrze sie bawi, wychodzi ze znajomymi albo pozna inna dziewczyne. Nie warto

Katia525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-25, 10:37   #4864
aaleksandra1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Katia525 Pokaż wiadomość
Nie godz sie, bedziesz bardziej i gorzej cierpiala, szczegolnie jesli bedziesz swiadkiem jak dobrze sie bawi, wychodzi ze znajomymi albo pozna inna dziewczyne. Nie warto

właśnie tak myślałam że zrobie sobie tym jeszcze większą krzywdę
tylko nie wiem jak sobie z tym poradzić, ni wiem co mam zrobić, jak pogodzić się z tym że kolejny czowiek którego pokochaam ode mnie odchodzi
a najgorsze jest że mimo że on powiedził żebym nie czekała to ja naprawde czekam, siedze przy telefonie i mam nadzieje że zadzwoni i powie że zmienił zdanie, że nie chce mnie zostawić

a najlepsze jest to, że za 2 tyg mieliśmy iść na wesele, że wczoraj w południe przyszła mi sukienka którą zamówiłam i że ciągle myśle z kim on tam pójdzie, serce mi pęka

Czas edycji: 2018-05-25 o 10:48
Stary 2018-05-25, 11:12   #4865
Katia525
Rozeznanie

Cytat:
właśnie tak myślałam że zrobie sobie tym jeszcze większą krzywdę
tylko nie wiem jak sobie z tym poradzić, ni wiem co mam zrobić, jak pogodzić się z tym że kolejny czowiek którego pokochaam ode mnie odchodzi
a najgorsze jest że mimo że on powiedził żebym nie czekała to ja naprawde czekam, siedze przy telefonie i mam nadzieje że zadzwoni i powie że zmienił zdanie, że nie chce mnie zostawić

a najlepsze jest to, że za 2 tyg mieliśmy iść na wesele, że wczoraj w południe przyszła mi sukienka którą zamówiłam i że ciągle myśle z kim on tam pójdzie, serce mi pęka
Mysle, ze on po prostu nie chcial z toba byc, a te klamstwo to wymowka. Moze czul, ze to jednak nie to?
Jestes zakochana, bedzie ci bardzo ciezko. Pisz tutaj, staraj sie nie siedziec w domu sama, wychodz z kolezankami, przyjaciolka albo z kims z rodziny, placz. Moze jakies wino? Zapisz sie na silownie, joge, jakies tance jesli lubisz. Zadbaj o siebie, pojedz gdzies. A przede wszystkim usun go ze znajomych wszedzie, zablokuj jesli bedzie chcial kontaktu zebys nie widziala jego postow z imprez i wyjazdow jak swietnie sie bawi. Musisz dac sobie czas, przebolec tak jak poprzednim razem i zrozumiec, ze zwiazki sie nie udaja, to normalne.

Stary 2018-05-25, 12:12   #4866
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:
Mysle, ze on po prostu nie chcial z toba byc, a te klamstwo to wymowka. Moze czul, ze to jednak nie to?
Jestes zakochana, bedzie ci bardzo ciezko. Pisz tutaj, staraj sie nie siedziec w domu sama, wychodz z kolezankami, przyjaciolka albo z kims z rodziny, placz. Moze jakies wino? Zapisz sie na silownie, joge, jakies tance jesli lubisz. Zadbaj o siebie, pojedz gdzies. A przede wszystkim usun go ze znajomych wszedzie, zablokuj jesli bedzie chcial kontaktu zebys nie widziala jego postow z imprez i wyjazdow jak swietnie sie bawi. Musisz dac sobie czas, przebolec tak jak poprzednim razem i zrozumiec, ze zwiazki sie nie udaja, to normalne.

Podpisuje się pod tym imoge dodać, że powinnaś nauczyć się być przez jakiś czas sama "klin klinem" to nie jest dobra opcja...

Stary 2018-05-25, 12:28   #4867
aaleksandra1990
Raczkowanie

Cytat:

Też właśnie tak myśle. Już od tak ok. 2 tygodni rzadko rozmawialiśmy i się widywaliśm, odsuwał się ode mnie, a ja naciskałam. Wczoraj też początkowo mówił że nie chce tego mówić (że to koniec), a ja myśle że czekał aż ja z nim zerwe żeby on mógł być czysty. Myśle że to był tylko pretekst, bo on po prostu przestał czuć to co ja.
A najgorsze że ja już nie wierze w miłość, że zawsze jak się zaangażuje to nic mi nie wychodzi, że naprawde mimo że nie chciałam to pokochałam go, a on obiecywał że mnie nie skrzywdzi i strasznie boli że on mówi że na to zasłużyłam. Nie mam go nigdzie w znajomych bo nie mam na żadnym portalu konta, a n miał na fb nasze zdjecie i w piatek usunął, nie chce go blokować bo czekam bo obiecał że zadzwni i ja czekam i mam sama ochote zadzwonić
Dla mnie to jest nierealne jak w jeden dzień może przestać się kochać

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Myślicie że jest jakaś szansa, że on znowu się we mnie zakocha, że mogę zrobić cokolwiek aby do mnie wrócił?

Czas edycji: 2018-05-25 o 12:23
Stary 2018-05-25, 12:31   #4868
Katia525
Rozeznanie

Cytat:
Też właśnie tak myśle. Już od tak ok. 2 tygodni rzadko rozmawialiśmy i się widywaliśm, odsuwał się ode mnie, a ja naciskałam. Wczoraj też początkowo mówił że nie chce tego mówić (że to koniec), a ja myśle że czekał aż ja z nim zerwe żeby on mógł być czysty. Myśle że to był tylko pretekst, bo on po prostu przestał czuć to co ja.
A najgorsze że ja już nie wierze w miłość, że zawsze jak się zaangażuje to nic mi nie wychodzi, że naprawde mimo że nie chciałam to pokochałam go, a on obiecywał że mnie nie skrzywdzi i strasznie boli że on mówi że na to zasłużyłam. Nie mam go nigdzie w znajomych bo nie mam na żadnym portalu konta, a n miał na fb nasze zdjecie i w piatek usunął, nie chce go blokować bo czekam bo obiecał że zadzwni i ja czekam i mam sama ochote zadzwonić
Dla mnie to jest nierealne jak w jeden dzień może przestać się kochać
On nie przestal w jeden dzien kochac, moze po prostu sie nie zakochal. Skoro tak to wygladalo to mozliwe, ze wymiksowywal sie z tego zwiazku, a teraz zrzucil odpowiedzialnosc na ciebie.
Milosc istnieje, ale nie zawsze zwiazki przetrwaja, to sie po prostu zdarza zanim znajdziemy te osobe, z ktora bedziemy do konca zycia. Nie ma w tym twojej winy ani w tym, ze sie angazujesz. Wiem, ze ludzie mowia rozne frazesy na poczatku zwiazku, ze nigdy nie opuszcza, nie przestana kochac ani nie skrzywdza, ale nie wiadomo co bedzie pozniej. Liczy sie to co druga osoba robi wzgledem nas i dla nas, a slowa to tylko slowa. Nic nie kosztuja.

Stary 2018-05-25, 12:36   #4869
aaleksandra1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fortuna1 Pokaż wiadomość
Podpisuje się pod tym imoge dodać, że powinnaś nauczyć się być przez jakiś czas sama "klin klinem" to nie jest dobra opcja...

I to nie jest tak że chciałam klin klinem. Założyłam konto na tinderze, bo chciałam porozmawiać z kimś, wyjść do ludzi i mimo że od początku świetnie się dogadywaliśmy to ja traktowałam go jako przyjaciela. To on naciskał, prosił żebym dała mu szansę, powtarzał że zaczeka ile trzeba, e mnie nigdy nie skrzywdzi tak jak tamten. Mówił i takie rzeczy jakich nigdy od nikogo nie słyszałam, troszczył się o mnie, a kiedy wyszło że go okłamałam to wtedy sobie zdałam sprawę że go kocham i że nie chce go stracić

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
On nie przestal w jeden dzien kochac, moze po prostu sie nie zakochal. Skoro tak to wygladalo to mozliwe, ze wymiksowywal sie z tego zwiazku, a teraz zrzucil odpowiedzialnosc na ciebie.
Milosc istnieje, ale nie zawsze zwiazki przetrwaja, to sie po prostu zdarza zanim znajdziemy te osobe, z ktora bedziemy do konca zycia. Nie ma w tym twojej winy ani w tym, ze sie angazujesz. Wiem, ze ludzie mowia rozne frazesy na poczatku zwiazku, ze nigdy nie opuszcza, nie przestana kochac ani nie skrzywdza, ale nie wiadomo co bedzie pozniej. Liczy sie to co druga osoba robi wzgledem nas i dla nas, a slowa to tylko slowa. Nic nie kosztuja.

Ale myślisz że jest jakaś szansa albo nadzieja że on do mnie wróci?
Stary 2018-05-25, 12:50   #4870
Katia525
Rozeznanie

Cytat:
Ale myślisz że jest jakaś szansa albo nadzieja że on do mnie wróci?
Nie robilabym sobie nadzei, nawet jak bedzie chcial wrocic to najprawdopodobniej skrzywdzi cie drugi raz.

Stary 2018-05-25, 13:05   #4871
aaleksandra1990
Raczkowanie

Cytat:
Nie robilabym sobie nadzei, nawet jak bedzie chcial wrocic to najprawdopodobniej skrzywdzi cie drugi raz.

Dzięki pewnie masz racje... obiecał że zadzwoni i nawet tego nie zrobił. Mam ochote zadzwonić sama.
I zapomniałąm dodać że ostatnio pokłóciliśmy się o pieniadze, ponieważ on w połowie kwietnia pożyczył ode mnie 200 zł, a potem 1100 zł (sama musiałam pożyczyć żeby jemu dać bo nie miałam tyle), miał mi oddać 10 maja i tego nie zrobił i nic nie mówił i ja też i ostatnio mówił że kupił sobie garnitur za 500 zł i się wkurzyłam i zapytałam kiedy ma mi zamiar oddać te pieniądze bo ja sama nie mam, a on się pół dnia do mnie nie odzywał i w sumie od tego momentu wszystko się popsuło.
Zresztą wcześniej też była dziwna sytuacja, miałam zapalenie zatok i bardzo głowa mnie bolała. leki nie pomagały a on chciał mi zrobić niespodzianke i razem z kumplem i jego żoną wynajął domek na weekend, a ja nie chciałam jechać bo się źle czułam i wiedziałam że tylko bede przeszkadzać, ale on naciskał że mogę iść się położyć ale żebym tam była z nim. I pojechałam, oni pili a ja poszłam wcześniej spac, on sam zresztą mówił żebym tak zrobiła. A potem jak się pokłóciliśmy o coś to on mi wypomniał że wstydził się wtedy za moje zachowanie. Potem jak już się uspokoił to powiedział że nie wie czemu tak powiedział. I przy każdjek kłotni wypominał mi że go okłamałam, niezależnie od tego o co się pokłociliśmy to zawsze nie miałam nic do powiedzenia b przecież wtedy go oszukałąm i nie mam prawa się odzywać
Stary 2018-05-25, 13:08   #4872
Katia525
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki pewnie masz racje... obiecał że zadzwoni i nawet tego nie zrobił. Mam ochote zadzwonić sama.
I zapomniałąm dodać że ostatnio pokłóciliśmy się o pieniadze, ponieważ on w połowie kwietnia pożyczył ode mnie 200 zł, a potem 1100 zł (sama musiałam pożyczyć żeby jemu dać bo nie miałam tyle), miał mi oddać 10 maja i tego nie zrobił i nic nie mówił i ja też i ostatnio mówił że kupił sobie garnitur za 500 zł i się wkurzyłam i zapytałam kiedy ma mi zamiar oddać te pieniądze bo ja sama nie mam, a on się pół dnia do mnie nie odzywał i w sumie od tego momentu wszystko się popsuło.
Zresztą wcześniej też była dziwna sytuacja, miałam zapalenie zatok i bardzo głowa mnie bolała. leki nie pomagały a on chciał mi zrobić niespodzianke i razem z kumplem i jego żoną wynajął domek na weekend, a ja nie chciałam jechać bo się źle czułam i wiedziałam że tylko bede przeszkadzać, ale on naciskał że mogę iść się położyć ale żebym tam była z nim. I pojechałam, oni pili a ja poszłam wcześniej spac, on sam zresztą mówił żebym tak zrobiła. A potem jak się pokłóciliśmy o coś to on mi wypomniał że wstydził się wtedy za moje zachowanie. Potem jak już się uspokoił to powiedział że nie wie czemu tak powiedział. I przy każdjek kłotni wypominał mi że go okłamałam, niezależnie od tego o co się pokłociliśmy to zawsze nie miałam nic do powiedzenia b przecież wtedy go oszukałąm i nie mam prawa się odzywać
Naprawde dobrze to nie wygladalo. Tak nie powinno byc w zwiazku
Zapomnialam dodac, ze pieniedzy mozesz juz nie odzyskac.

Edytowane przez Katia525
Czas edycji: 2018-05-25 o 13:10
Stary 2018-05-25, 13:14   #4873
aaleksandra1990
Raczkowanie

Cytat:
Naprawde dobrze to nie wygladalo. Tak nie powinno byc w zwiazku
Zapomnialam dodac, ze pieniedzy mozesz juz nie odzyskac.

Wiem właśnie, ale zakochałam się i nie chciałam odchodzić, a te pieniądze mnie męczyły, bo wiedział że całą kasę jaką miałam dałam jemu i że jestem spłukana, a on normalnie żył i nawet nie wspominał o tym, a ja musiałam pożyczać nawet na paliwo. Ale naprawde serc mi pęka i nie chce żyć bez niego. Myślisz że nie powinnam do niego więcej dzwonić?
Poiedział że teraz po wypłacie 10-tego odda, ale też nie mam pewności, chociaż szczerze to już mi na tych pieniądzach nie zależy

Czas edycji: 2018-05-25 o 13:15
Stary 2018-05-25, 13:21   #4874
Katia525
Rozeznanie

Cytat:
Wiem właśnie, ale zakochałam się i nie chciałam odchodzić, a te pieniądze mnie męczyły, bo wiedział że całą kasę jaką miałam dałam jemu i że jestem spłukana, a on normalnie żył i nawet nie wspominał o tym, a ja musiałam pożyczać nawet na paliwo. Ale naprawde serc mi pęka i nie chce żyć bez niego. Myślisz że nie powinnam do niego więcej dzwonić?
Odradzam dzwonienie do niego, najlepiej bedzie sie odciac. Skoro nie zadzwonil to swiadczy o tym, ze juz ma cie gdzies i nie zalezy mu. Chyba, ze chcesz odzyskac pieniadze, ale to moze popsuc ci tylko nerwy, a i tak moze nie chciec ich oddac i jeszcze zarzucic ci skapstwo oraz materializm (szczegolnie patrzac na to co o nim piszesz). Piszac do niego i dzwoniac wyjdziesz na desperatke albo lechtac mu ego, bo ktos o niego zabiega oraz sie przed nim plaszczy.

Stary 2018-05-25, 13:25   #4875
kalor
Gazela inteligencji

A przestań, co to za krętacz? Na początku myslalam, ze to rzeczywiście przez to kłamstwo, ale teraz mi wyglada na to, ze nigdy cię nie kochał i zerwał po to, żeby nie oddawać ci pieniędzy. Przecież to kupa kasy!
Stary 2018-05-25, 13:39   #4876
aaleksandra1990
Raczkowanie

Katia525 rano do niego dzwoniłam i powiedział że nie ma czasu i później zadzwoni a teraz się nie odzywa, myśle że powiedział to żebym się od nieo odczepiła. Już wczoraj się błaźniłam strasznie, błagałam go zeby mnie nie zostawiał, a on powiedział że podjął już decyzje i czego ja nie rozumiem. Szczerze to już naprawde nie zależy mi na tych pieniądzach, jeśli nie odda to mam to gdzieś. Jest mi tylko tak cholernie przykro że pozbierać się nie mogę. Nie sądziłąm że mnie zostawi, zawsze jak się kłóciliśmy to po czasie próbował załagodzić sytuacje.
kalor powiedzał że odda, nie wiem naprawde co o tym wszystkim myśleć

Rozmawiałam z nim, zadzwoniłam sama, powiedziałam mu że widze że już mu nie zależy a n powiedział ze tak chyba właśnie jest. Powiedziałam że nie chce mieć z nim żadnego kontaktu, a on że on by chciał, ale że jeśli tego chce to uszanuje moje zdanie. I gdyby co do 20 jest pod telefon, bo potem idzie na wieczór kawalerski. Wszystko jest jasne ma mnie w dupie, a ja w tej chwili blokuje jego nr

Czas edycji: 2018-05-25 o 14:26
Stary 2018-05-25, 14:29   #4877
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Aleksandra1990, ja też tak uważam. Pół roku to odpowiedni czas, by minęła radosna fascynacja i pojawiły się pytania "to TO czy nie TO?". Myślę, że znalazł wymówkę, a na wesele może już mieć inną kandydatkę.

Nieoddawanie kasy i akcja z wyjazdem nie wyglądają na zachowania zakochanego, troszczącego się o swoją kobietę człowieka.

Przykro mi, że tak się czujesz. Na szczęście nie każdy facet jest taki, nie zniechęcaj się - nie ignoruj jednak sygnałów ostrzegawczych.
Stary 2018-05-25, 14:44   #4878
aaleksandra1990
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Aleksandra1990, ja też tak uważam. Pół roku to odpowiedni czas, by minęła radosna fascynacja i pojawiły się pytania "to TO czy nie TO?". Myślę, że znalazł wymówkę, a na wesele może już mieć inną kandydatkę.

Nieoddawanie kasy i akcja z wyjazdem nie wyglądają na zachowania zakochanego, troszczącego się o swoją kobietę człowieka.

Przykro mi, że tak się czujesz. Na szczęście nie każdy facet jest taki, nie zniechęcaj się - nie ignoruj jednak sygnałów ostrzegawczych.
i powiedział mi że dosyć ma tych cyrków, bo była jeszcze taka sytuacja że kolega z pracy zaczął mi dziwne wiadomości pisać i chciałam być uczciwa i powiedziałam jemu o tym, a on twerdził że musiałam go jakoś zachęcic. Twierdzi że nie jestem uczciwa. A najbardziej zabolało jak powiedział że mu już chyba nie zależy. Masakra, a w niedziele mi mówił że kocha mnie nad życie i nie chce się rozstawać.
Boli strasznie to wszystko.
Myślicie że powinnam zablokować jego nr?
Stary 2018-05-25, 15:02   #4879
Katia525
Rozeznanie

Cytat:
i powiedział mi że dosyć ma tych cyrków, bo była jeszcze taka sytuacja że kolega z pracy zaczął mi dziwne wiadomości pisać i chciałam być uczciwa i powiedziałam jemu o tym, a on twerdził że musiałam go jakoś zachęcic. Twierdzi że nie jestem uczciwa. A najbardziej zabolało jak powiedział że mu już chyba nie zależy. Masakra, a w niedziele mi mówił że kocha mnie nad życie i nie chce się rozstawać.
Boli strasznie to wszystko.
Myślicie że powinnam zablokować jego nr?
Tak, powinnas. Chce utrzymac z toba kontakt zeby miec otwarta furtke. Okropny typ z tego co opisujesz.

Stary 2018-05-25, 15:07   #4880
aaleksandra1990
Raczkowanie

Cytat:
Tak, powinnas. Chce utrzymac z toba kontakt zeby miec otwarta furtke. Okropny typ z tego co opisujesz.

Też tak myśle, że chce trzymać mnie gdzieś blisko, żebym w razie czego była takim wyjściem awaryjnym. I jeszcze ten tekst że do 20 jest pod telefonem bo potem idzie na kawalerski.
I jeszcze mi powiedział że oczywiście jak bardzo chce to może do mnie wrócić, ale zapewne bedzie mnie traktował tak jak ostatnio, bo jemu już chyba faktycznie nie zależy. A wczoraj mi mówił że kocha, tylko boli go to że go okłamałam a dzisiaj już że jemu nie zależy. Masakra, płakać mi się chce że uwierzyłam temu oszustowi.
A najlepsze jest to że on cały czas twierdzi że to moja wina, że przeze mnie to wszystko się rozpadło, że stracił do mnie zaufanie i ja faktycznie płacze i wyrzucam sobie że się za mało starałam

Czas edycji: 2018-05-25 o 15:09
Stary 2018-05-25, 15:16   #4881
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Wmawianie oszustw, psychozy i wprowadzanie w poczucie winy bardzo dobrze znam ze swojego przypadku. Nie daj się - zniknęłaby przy nim Twoja osobowość, a jej odbudowa jest trudniejsza niż znalezienie dobrego chłopaka.

Wiesz, że nie napiszę niczego innego jak "odetnij się od niego" Masz przyjaciół koło siebie?
Stary 2018-05-25, 15:20   #4882
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Aleksandro, po napisaniu przeze mnie pierwszego postu wyciągnęłaś z szafy kilka trupów. Przeczytałam uważnie wszystkie opisane przez Ciebie sytuacje z jego udziałem i myślę, że ten facet nie jest zbyt stabilny emocjonalnie i koniec tego zwiazku to najlepsze, co mogło Ci się przytrafić.
Nie zgadzaj się na żadne towarzyskie układy. Uczucia wyższe moga ewoluować (czyli przyjaźń może się zmienić w miłość ale nigdy na odwrót, bo przyjaciel to ktoś, komu się ufa a trudno mówić o zaufaniu w przypadku rozstania ). Jak najszybciej zerwij z nim kontakt, nie wchodź na jego profile na portalach społecznościowych i nie śledź jego życia.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-25, 15:30   #4883
aaleksandra1990
Raczkowanie

Cytat:
Wmawianie oszustw, psychozy i wprowadzanie w poczucie winy bardzo dobrze znam ze swojego przypadku. Nie daj się - zniknęłaby przy nim Twoja osobowość, a jej odbudowa jest trudniejsza niż znalezienie dobrego chłopaka.

Wiesz, że nie napiszę niczego innego jak "odetnij się od niego" Masz przyjaciół koło siebie?
Najgorsze jest to, że ja cały czas się obwiniam i myśle jakie błędy popełniłam.
Właśnie nie mam nikogo oprócz rodzeństwa, jak byłam w poprzednim związku to odciełam się od wszystkich, a jak z nim się związałam to nawet nie miałam na nic czasu, praca, rodzina, psy, dom i on bo widywaliśmy się nie rzadziej niż co drugi dzień. Siostra mówi żebym się nie przejmowała, ale jak mam się nie przejmować jak już po raz 4 jestem zostawiona. Ile razy można przeżywać to samo. Gdyby nie rodzina i psy, które uwielbiam to skończyłabym ze sobą, bo naprawde zyć mi się już nie chce. Uwierzyłam mu i zaufałam i co otrzymałam w zamian. Dałam mu całe swoje serce, wszystko bym dla niego zrobiła. I znowu mnie to spotkało.

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Aleksandro, po napisaniu przeze mnie pierwszego postu wyciągnęłaś z szafy kilka trupów. Przeczytałam uważnie wszystkie opisane przez Ciebie sytuacje z jego udziałem i myślę, że ten facet nie jest zbyt stabilny emocjonalnie i koniec tego zwiazku to najlepsze, co mogło Ci się przytrafić.
Nie zgadzaj się na żadne towarzyskie układy. Uczucia wyższe moga ewoluować (czyli przyjaźń może się zmienić w miłość ale nigdy na odwrót, bo przyjaciel to ktoś, komu się ufa a trudno mówić o zaufaniu w przypadku rozstania ). Jak najszybciej zerwij z nim kontakt, nie wchodź na jego profile na portalach społecznościowych i nie śledź jego życia.
Wiem że tak jest lepiej, ale boli to wszystko. Ja naprawde sie zakochałam w tym dobrym człowieku którego widziałam w nim na początku naszej znajomości.

Właśnie o tej stabilności myślałam od początku, on normalnie na codzień był bardzo czułym i troskliwym człowiekiem, spokojnym i pomocnym, a jak się kłóciliśmy to wpadał w jakiś szał, krzyczał, wypominał mi wszystko i robił się chamski, albo po prostu wychodził, raz mi powiedział, że nie ma już o czym ze mną rozmawiać, a po wszystkim zachowywał się jakby nic się nie stało.
Już zablokowałam jego nr, nie mam nigdzie żadnych kont więc nawet nie mam jak wchodzić, nr konta na który miałby wysłać pięniadze wysłałam mu już kilka dni temu, więc jeśli bedzie chciał oddać to ma jak, a ja nie musze się z nim kontaktować, a jeśli nie odda to trudno, jakoś to przeboleje, ale nie bede go już o nic prosić.
Po prostu jest mi strasznie przykro i naprawde nie wiem jak sie po tym pozbierac. Zaczyna sie weekend a ja bede siedziała sama w domu, a normalnie spotkałabym się z nim
Stary 2018-05-25, 15:48   #4884
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Właśnie nie mam nikogo oprócz rodzeństwa, jak byłam w poprzednim związku to odciełam się od wszystkich, a jak z nim się związałam to nawet nie miałam na nic czasu, praca, rodzina, psy, dom i on bo widywaliśmy się nie rzadziej niż co drugi dzień. Siostra mówi żebym się nie przejmowała, ale jak mam się nie przejmować jak już po raz 4 jestem zostawiona. Ile razy można przeżywać to samo. Gdyby nie rodzina i psy, które uwielbiam to skończyłabym ze sobą, bo naprawde zyć mi się już nie chce. Uwierzyłam mu i zaufałam i co otrzymałam w zamian. Dałam mu całe swoje serce, wszystko bym dla niego zrobiła. I znowu mnie to spotkało.
Może czas spędzić trochę czasu w wolnym statusie? Skoro ranią Cię inni, to zainwestuj w siebie, będziesz silniejsza i łatwiej będzie Ci odsiewać plewy. Odpocznij od kontuzji serca.

Jesteś bardzo wartościową dziewczyną, szkoda Twojej młodości na gości, którzy tego nie widzą. Czy możesz ponownie nawiązać kontakt z poprzednimi przyjaciółmi?
Stary 2018-05-25, 15:54   #4885
aaleksandra1990
Raczkowanie

Cytat:
Może czas spędzić trochę czasu w wolnym statusie? Skoro ranią Cię inni, to zainwestuj w siebie, będziesz silniejsza i łatwiej będzie Ci odsiewać plewy. Odpocznij od kontuzji serca.

Jesteś bardzo wartościową dziewczyną, szkoda Twojej młodości na gości, którzy tego nie widzą. Czy możesz ponownie nawiązać kontakt z poprzednimi przyjaciółmi?
jedyne o czym teraz marze to zostac juz sama do konca zycia, nie wyobrażam sobie że miałabym komuś zaufać tak jak jemu i przejść znowu przez to samo
Naprawde on mówił i obiecywał mi takie rzeczy, wiele razy mowił że chce być już ze mną na zawsze, że kocha mnie nad żcyie, że jestm dla niego wszystkim i ja uwierzyłam w to wszystko tylko i wyłącznie po to żeby dzisiaj usłyszeć że jemu już nie zależy i że nie chce być ze mną. Snuł plany, dwa tygodnie temu zabrał mnie w takie fajne miejsce i mówił że teraz częściej będzie tak robił. I po co te kłamstwa

Nie wiem co mam zrobić, najchętniej zamknęłabym się w domu i nigdy z niego nie wyszła
Nie wiem z nikim dawno nie miałam kontaktu, nie mam fb ani nic takieg wiec ciężko teraz po latach tak po prostu się odezwać

Nie wiem co mam teraz ze sobą zrobić, nie mogę jeść, spać i miejsca sobie znaleźć. Tak strasznie za nim tęsknię i nie moge pogodzić się z myślą że on już nie jest i nigdy nie bedzie mój

Czas edycji: 2018-05-25 o 15:57
Stary 2018-05-25, 15:58   #4886
Malla
Nie depcze krokusów

To znajdź nowych znajomych. Jakie masz zainteresowania, które chciałabyś teraz rozwinąć?
Ja wiele fantastycznych dziewczyn poznałam na wizażu w lokalnym wątku spotkaniowym albo wręcz w tym wątku
Stary 2018-05-25, 16:09   #4887
aaleksandra1990
Raczkowanie

Cytat:
To znajdź nowych znajomych. Jakie masz zainteresowania, które chciałabyś teraz rozwinąć?
Ja wiele fantastycznych dziewczyn poznałam na wizażu w lokalnym wątku spotkaniowym albo wręcz w tym wątku
Najpierw chyba musze się wypłakać w domu, nie wiem czy jestem w stanie teraz gdziekolwiek wyjść. Chciałam oststnio zapisać się na zajęcia pole dance, ale on mi powiediał że się na to nie zgadza, a teraz w sumie nie mam kasy, bo jeśli on mi nie odda to bede musiałą zwrócić za niego pięniądze które dla niego pożyczyłam.
Jest mi tak strasznie wstyd że musze teraz powiedzieć rodzinie że on mnie zostawił, że po raz kolejny ktoś mnie zostawił. Zastanawiam się czy naprawde coś jest ze mną nie tak i czym ja sobie na to zasłużyłam. Nigdy bym się tego nie spodziwała, naprawde sądziłam że on taki nie jest.

Jeszcze pamiętam jak rozmwaiał z moimi rodzicami i mówił ze on mnie nie skrzywdzi, że podchodzi do tego wszystkiego bardzo poważnie
I powiedziałam mu że potraktował mnie jak zabawke a on twierdzi że to właśnie ja tak zrobiłam. I jeszcze zapytałam czy jest świadomy tego że już nigdy się nie zobaczym ani nie porozmawiamy, a on że oczywiście że tak przecież pijany nie jest

Czas edycji: 2018-05-25 o 16:40
Stary 2018-05-25, 21:51   #4888
Fortuna1
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Wiem że tak jest lepiej, ale boli to wszystko. Ja naprawde sie zakochałam w tym dobrym człowieku którego widziałam w nim na początku naszej znajomości.

Właśnie o tej stabilności myślałam od początku, on normalnie na codzień był bardzo czułym i troskliwym człowiekiem, spokojnym i pomocnym, a jak się kłóciliśmy to wpadał w jakiś szał, krzyczał, wypominał mi wszystko i robił się chamski, albo po prostu wychodził, raz mi powiedział, że nie ma już o czym ze mną rozmawiać, a po wszystkim zachowywał się jakby nic się nie stało.
Już zablokowałam jego nr, nie mam nigdzie żadnych kont więc nawet nie mam jak wchodzić, nr konta na który miałby wysłać pięniadze wysłałam mu już kilka dni temu, więc jeśli bedzie chciał oddać to ma jak, a ja nie musze się z nim kontaktować, a jeśli nie odda to trudno, jakoś to przeboleje, ale nie bede go już o nic prosić.
Po prostu jest mi strasznie przykro i naprawde nie wiem jak sie po tym pozbierac. Zaczyna sie weekend a ja bede siedziała sama w domu, a normalnie spotkałabym się z nim
Ja bym walczyła o zwrot tej kasy, zwłaszcza, że Ty ja od kogoś pozyczylas by mu dać (swoją drogą... bez komentarza).

Stary 2018-05-26, 07:17   #4889
cocacolalight
Rozeznanie

Wczoraj byłam u znajomej złapał mnie dół okropny rozryczałam się jak dziecko
Macie tak?
Wszystko jest ok dobrze i nagle taki dół
Byłam u psychiatry stwierdził że jestem doroslym dzieckiem alkoholika czy jakoś tak i faktycznie jak zaczęłam czytać to wiele rzeczy się zgadza
Z resztą mój ex tak samo z tego co czytałam
Jestem zapisana na terapię
cocacolalight jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-26, 08:25   #4890
aaleksandra1990
Raczkowanie

Fortuna1 wiem że głupio zrobiłam z tymi pieniędzmi, ale miałam go za najbardziej uczciwego człowieka na ziemi. Był niby taki wrażliwy i pomocny i do rany przyłóż. I nie potrafiłam odmówić, poza tym zarzekał się że po najbliższej wypłacie odda. Mam nadzieje że chociaż na tyle uczciwy bedzie i to zrobi. A jak nie to nawet nie wiem co zrobic. Jedyne co moge to dzwonic i prosic zeby oddał, nie mam zadnych dowodów że ją ode mnie pozyczał.

I jeszcze zapomniałam dodać że powiedział mi że nie chce się obracać w środowisku takich ludzi jak ja, a ja zapytałam tzn jakich a on że kłamców i kombinatorów.

I dzwonił do mnie dzisiaj w nocy 6 razy. Pokazało mi się w rejestrze zablokowanych połączeń. Nie wiem co on sobie myśli, że zadzwoni i zapyta się co słychać, albo że bedzie się żalił że w robocie coś nie tak. Płakać mi się po prostu chce że okazał sie taką świnią.

I powiedzcie mi dziewczyny, co jest ze mną nie tak. Byłam w życiu w trzech związkach i za każdym razem to ja byłam zostawiana. Za każdym razem to ja wychodziłam z tych związków z płaczem. Czy ja naprawde nie nadaje się do tego żeby z kimś być. Jak zaufać komuś, skoro każdy z kim byłam mnie oszukał i zostawił

Czas edycji: 2018-05-26 o 08:46
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości