Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-28, 09:12   #121
barwa
Rozeznanie

Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV

Hej z rana!
School - ja bym się nie usuwała z listy na Twoim miejscu, bo sam fakt że czytasz i czasem coś napiszesz to już coś. rozumiem doskonale, że po dłuższej przerwie trudno się wbić w rozmowę, ale jak tylko będziesz miała ochote pisz co u Was i zobaczysz, z czasem się uda.

ucałuj od nas Adasia!

Ewa - udanego wyjazdu, odpocznijcie sobie!

co do materaca - my mamy kokos - pisnka-kokos i jest ok, choć nie wiem czy teraz nie kupiłabym sobie na woreczkowych sprężynach, my sami taki mamy w lożu i bajer!

poradźcie jakiś ciekawy mleczny deserowy posiłek dla Tymka, bo on nie chce w ogóle mleka pić, nawet melka z sokiem odmawia, jedynie w kaszkach mogę mu przemycić mleko, 2 razy dzieennie po ok. 150ml. kaszki je (jadł więcej, ale upały robią swoje) i boję się, że za mało mleczka. ogólnie nie daję mu praktycznie wcale nabiału, a jak ugotowałam budyń na enfamilu to musieliśmy wyrzucić, bo nikt nie chciał jeść.
Stary 2008-07-28, 09:24   #122
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Basiu ja ci nie pomoge z tymi deserami bo ja np. budyn gotuje na zwyklym mleku krowim, a tak mi przyszlo do glowy ze mam mleko nestle junior miodowe i Adrianowi bardzo smakuje, jest jeszcze waniliowe tylko ze to po roku..

dziewczyny dzieki

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-28, 09:28   #123
katia21
Rozeznanie

GG do katia21 Send a message via Skype™ to katia21

Ja też witam z pracki !!

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8351759]iwka, moje dziecko robi standardowo 3 dziennie i się nie przejmuję. [/quote]
Kacper też robi ok 3 dziennie.
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8351898]EDIT: zaproszenie na roczek, takie zwykłe, ale własnoręczne. dla siebie i TŻ też wydrukowałam, a co. [/quote]
świetne !! Ja tez będę robic sama. Jak będą gotowe to wkleję foty.
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8352511]Wiecie, moja siostra na 99,9% wyprowadza sie do Anglii na stałe. [/quote]
ale tak jak mówisz będzie gdzie na wakacje jeździć i tego dostępu do Nexta i Gapa ci zazdroszczę !!
Cytat:
Napisane przez karolinqa23 Pokaż wiadomość
jutro z samego rana wyjeżdżamy więc chcę sie pożegnac
Udanego wyjazdu i pogody życzymy !!
Cytat:
Napisane przez barwa Pokaż wiadomość
co do listy to tylko mnie nie wyrzucajcie, bo czasem mileczę, ale zawsze czytam
To tak jak ja. Please mnie też nie nie wyrzucajcie !!
Cytat:
Napisane przez Xantia Pokaż wiadomość
Zrobiłam dziś test z Alą. Sprawdziłam co ile sika. Zdjęłam jej pieluchę i ganiała z gołym tyłkiem a ja rejestrowałam kałuże na kaflach . Wyszło mi, że sika co 30 - 45 minut... od 15.00 do 18.00.
Ja Kacprowi załozyłam dzisiaj majteczki i po 2 godz miałam ich wypranych chyba z 6 (w tym była 2 razy kupka)
Cytat:
Napisane przez Aqniecha Pokaż wiadomość
Chciałam się ponownie "włączyć" ale zobaczyłam ,że nie ma mnie już na liście i tak jakoś.... przykro mi się zrobiło, smutno... nie mam żalu ani pretensji, absolutnie tak poprostu...Źle się z tym czułam i już nie pisałam...tylko Was podczytuję z sentymentu
A więc tak myśląc o tej Waszej liście... w sumie nie musicie jej modernizować
To jest chyba dobra odpowiedz na dylematy listowe.
Pisz choć co jakiś czas i wklejaj zdjęcia malucha !!
Cytat:
Napisane przez ajanna Pokaż wiadomość
nasza super niania odchodzi
Uuuuuu takie wieści. Ale może znajdziecie jeszcze lepszą !!
Cytat:
Napisane przez iwka2002 Pokaż wiadomość
Weronika właśnie uczy się samodzielnego picia z butelki i póki jest w niej pełno chłepce, potem nie wpada na pomysł, że butelkę trzeba przechylić trochę.
Kacper też tak miał na początku "mojej nauki", ale potem sobie ją odpuściłam i jakiś tydzień temu sam mi zrobił niespodziankę przechylając butelkę sobie i teraz sam często chce pić. Tylko jeszcze go muszę przekonć do kubka-niekapka, ale może to też przyjdzie "z wiekiem".
Cytat:
Napisane przez minisia Pokaż wiadomość
A co do pogody to u nas za to cudownie po 4 dniach deszczu, świeci słonko i już 20 stopni
Moim zdaniem to na takie pisanie w wątku trzeba mieć poprostu czas
U nas też wkońcu od soboty słonko i ciepło !!
I czas i chęci. Ja nawet o 23 muszę wejść na wizaż bo to jest tez kwestia nałogu !! Nawet kupuję nowy laptop żeby móc go wziąć do Mielna i od czasu do czasu coś skrobnąć !!
Cytat:
niestety mnie też czeka poszukiwanie niani,
od września idę do pracy
Powodzenia i gratulacje
Cytat:
i jeszcze:
poniosło mnie z tymi zdjęciami, bo nie mogłam się zdecydować
Wcale się nie dziwię przy takim modelu !!
Cytat:
Co dzis robicie na obiadek, bo ja nie mam koncepcji na jutro - może ktoś coś podsunie
Ja miałam w sobotę leczo z cukinii a wczoraj rolady, młoda kapustkę i ziemniaczki.
Cytat:
aczy probowalyście tej metody usypiania 3-5-7? Katia wiem że probowala. U nas drzemki to porażka, nieregularne i często tylko 1 dziennie. Muszę nad tym zapanować.
No to wreszcie odpowiadam. Próbowałam różnych metod i teraz już mogę powiedzieć że każdy musi wypracować swoją. Ja mam ostateczną taką: jedzonko, kąpiel, ubieranie w pidżamkę, przytulanie (do 5 min), położenie w łóżeczku i czytanie szeptem bajki. Kacper do 10 min śpi. W początkowych dniach po bajce był oczywiście ryk, ale byłam twarda i mu mówiłam że już bajka była i teraz pora na spanie. Kładł się ale za chwilę znowu wstawał i się darł. A ja siedziałam przy nim i czuwałam, żeby widział że jestem przy nim i jest bezpieczny. Nawet godzinę to czasem trwało. Najgorsze były pierwsze 3 dni. Ale teraz jest już super. Tylko nauczyłam się po wyjeździe do Żywca że nie można mu za bardzo tego usypiania zmieniać bo po 2 dniach spania z nami wróciliśmy do pkt.wyjscia. Dlatego teraz obowiązkowo kupujemy łóżeczko turystyczne. Jeśli chodzi o rano to ok 5 lub 6 Kacper pije mleko i wtedy już go bierzemy do łoża małżeńskiego i śpi do ok 7 jak ja i mąż idziemy rano do pracy, a jeśli mąż nie idzie to Kacpi śpi z nim do ok 9.
Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO, SPELNIENIA MARZEN, SAMYCH POGODNYCH CHWIL I DUZO USMIECHU NA BUZCE DLA NASZEJ SLODKIEJ WIKTORKI
Ja tradycyjnie się podpinam do życzeń !!
Cytat:
iwka ja też jak zawsze robię zupę to jest tylko zupa, nigdy nie jedliśmy dwóch dań
Jeszcze nie jest pewne na 100%, ale we wrześniu może pojedziemy na Słowację na termalne baseny
Ja też zazwyczaj robię jedno danie. Tylko w niedzielę są dwa.
My prawdopodobnie też we wrześniu wyskoczymy na jakiś weekend na Słowację bo dzisiaj odebrałam paszport od Kacpiego. Tempo drukarni mnie powaliło. Po 2 tyg.od złożenia wniosku paszport był do odbioru !!
Cytat:
Iwka, a ja właśnie jakiś msc temu przestawiałam chłopaków na 1 drzemkę dziennie
Ja Kacpra nawet nie musiałam przestawiać, sam się przestawił. Od tygodnia ma drzemkę około południa przez 1- 3 godz. Ciekawe jak mu tak długo zostanie.
Cytat:
I w ogóle dziewczyny ja to z tym snem u WAszych dzieci, od której do której "na noc", a potem jak drzemki???
Zdanie wczesniej napisałam o drzemce w ciągu dnia, a na noc zasypia ok 19, 20 i śpi do ok 7, ale budzi się kilka razy uzupełnić braki płynów.
Cytat:
Napisane przez Anula123 Pokaż wiadomość
Mąż dzis był na giełdzie i znalazł samochód dla siebie. Jutro jedziemy do radomia go odebrać
Cieszymy się razem z Tobą.
Cytat:
Mimo niedzieli mamy dzisiaj busy day
To tak jak u mnie. Tż zabrał Kacpra do teściowej a ja sprzątała, sprzątałam, sprzątała ... Trzeba było wykorzystać natchnienie. Robiłam generalne porządku. Wyrzuciłam dwa wielkie wory pierdołów. Jeszcze muszę tylko okna umyć i firany i zasłony wyprać przed roczkiem. Jeszcze bym odmalowała kuchnię ale pewnie Tż nie będzie miał natchnienia. Dzisiaj ma robić piaskownicę !!
Cytat:
Napisane przez Patrilla Pokaż wiadomość
hej ale było wczoraj fajnie nad jeziorem
Super fotki !!
Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
juz prawie chatka pomalowana
a jakie kolory wyszły jak kwiatki, takie żywe
Foty, foty !! Wklejaj jak tylko je zrobisz !!
Cytat:
Obiecane zdjątka z wczoraj:
Siuperowe !!
Cytat:
Napisane przez kasia_mw Pokaż wiadomość
Ja tak znowu z doskoku, ale mam przy sobie fotkę, z której mogłam wyciąć mojego urwisa i wam pokazać. Jak te dzieci szybko rosną
Kurcze ale on już wielki Ja też się nie mogę nadziwić jak te dzieciaczki szybko rosna i z dnia na dzień są coraz mądrzejsze !!
Cytat:
Napisane przez schoolcraft Pokaż wiadomość
Probuje nadrobic to co Wy piszecie, ale niestety brakuje mi czasu i zazwyczaj nie jestem w temacie
Nie nadrabiaj tylko pisz co jakiś czas. Nadrobić się nie da bo gościówy za dużo piszą!! Ale będzie nam miło jak czasem się odezwiesz, opiwesz co u was i powklejasz foty ( ja też tak czasem robię)
Cytat:
Napisane przez Xantia Pokaż wiadomość
Cała góra papierzysk mi się nazbierała . Ale poczekają, trzeba najpierw na wizażu "listę podpisać"
Widzę że mamy tę sama przypadłość
Cytat:
Napisane przez juleczka1980 Pokaż wiadomość
Acha, no i mamy nową nianię już na 100% zaklepaną od 1 września . Najbardziej mnie przerażają drzemki w dzień...
To super . Napewno sobie ze wszystkim doskonale poradzi !!

Ja byłam w sobotę na oczyszczaniu twarzy i depilacji okolic bikini u kosmetyczki . Dowiedziałam się dopiero jakieś 2 tygodnie temu że robią coś takiego w gabinetach. Bolało jak cholera ale mam tylko paseczek To z okazji zbliżającej się rocznicy ślubu
Wczoraj z kolei byliśmy popołudniu w Marklowicach i jest tam zrobiony świetny plac zabaw dla dużych i małych, nawet dla deskorolkowców i rolkowców. Popołudniu wkleję foty.
katia21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-28, 09:32   #124
Patrilla
Zakorzenienie

Cytat:
mam tylko paseczek To z okazji zbliżającej się rocznicy ślubu
myśle ze prezent idealny
Stary 2008-07-28, 09:37   #125
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

OGROMNE BUZIAKI I WSZYSTKIEGO NAJ DLA ŚWIĘTUJACYCH DZIŚ ROCZEK MATEUSZKA I ALANKA ORAZ BUZIACZKI ROCZNICOWE DLA AMELKI

Na razie tylko tyle bo sprzatam, gotuje i robię pranie.
Stary 2008-07-28, 09:40   #126
katia21
Rozeznanie

ooo ja gapa :

Samych słodkości dla Mateusza i Alana (już tak po dorosłemu a jak !!) i dla Amelki !!!
Stary 2008-07-28, 09:43   #127
minisia
Zakorzenienie

school dziewczyny mają rację - przeczytałam twojego posta i nie nadrabiaj zaległości tylko jak jesteś teraz w tej części watku na bierząco to pisz i już
Napewno się wkręcisz - jeśli oczywiście masz chęci - jak to Xantia napisała
I zobaczysz wtedy czy dobrze się tu czujesz

katia u nas zniekapkiem nie ma mowy Nie chce z niego pić i koniec kropka.
Za to coraz ładniej Hania pije z normalnego kubka - oczywiście my jej podajemy, ale bardzo fajnie jej wychodzi i coraz mniej ląduje na koszulce
Może będzie tak, ze odrazu z butelki przestawi się na kubeczek

Moje dziecko nauczyło się też dłubać w nosie Czasem jej coś tam jakaś kozica przeszkadza i sobie ją wyciąga

Xantia za twoim pomysłem będąc wczoraj na ogródku postanowiłam również sprawdzić częstotliwość sikania Hani. Było cieplutko, więc puściłam Hanie na golaska i wyszło mi, że sika co 30-40 minut
Więc Ala z Hanią mogą zobie podać rękę z tym sikaniem

Dla Matiego i Alanka mega buziaczki roczkowe od minisi i Hani

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-28, 09:46   #128
JOANNA16
Zakorzenienie

zdjęcia obiecane

1/ przed impreską
2/ siostra z Wikusią
3/ my
4/ Wiki zamiast zdmuchnąć świeczkę włożyła paluszki w tort
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ja z wikusisa.JPG (60,8 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg MADZIA Z WIKI.jpg (39,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg my.JPG (68,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg swieczka.JPG (88,7 KB, 28 załadowań)
Stary 2008-07-28, 10:10   #129
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Żeby nie Anula to tradycja życzeniowa na wątku umarłaby

Mateuszku- dzielny zuszku

Alanku

samych słodkości na całę życie!!!!

Amelko- słonko

Werka właśnie samodzielni je drugie śniadanie- pakuje się kosteczkami chlebka na full, potem częśc wypluwa. Co chwilkę sprawdza co ma w buzi, wszystko w serku topionym.

barwa- tak mi powiedziała pediatra,że dwa mleczne posiłki to mało dla roczniaka. Próbowałam nawet zrobić kaszkęna krowim mleku, ale nie podeszła Werci. Wczoraj za to pojadła twarożku ziarnistego na koloację.

A skaza białkowa na krowie to po jakim czasie się uwidacznia. Co prawda ja karmiąc cycuchem mleka sobie ni eżałowałam i WEroni nic nie było, ale może taje któe sama zje coś przyniesie. Chciaż po jogurtach i danonkach nic nie ma.

JOANNA
- ślicznie wyglądaliście, a Wiki to mała różowa królewna

.
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-28, 10:20   #130
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
dwa mleczne posiłki to mało dla roczniaka
Ja Ali więcej mleka nie jestem w stanie wcisnąć niż 2 x butla.

Cytat:
A skaza białkowa na krowie to po jakim czasie się uwidacznia.

U nas się pojawiła po 2 miesiącach.

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-28, 12:08   #131
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

napisałyście przez ten weekend niemożliwie dużo.
więc po kolei:

patrilla, barwa, Wasze fotki są zawsze takie śliczne!! jakie Wy aparaty macie?
wszytskie dzieciaczki rosna jak na drożdżach, Alusi słuzy zdrowa woda, Werka ma ślicznego łabędzia, pola drepta na bosaka po rozgrzanym asfalcie, Tymek od młodego obcuje ze zwierzętami, Adi ma ekstra rowerek, a Krzysiu urósł niesamowicie, roczna Wiki ma śliczny torcik... !! Mam nadzieję, że żadnej kruszynki nie pominęłam.

Cytat:

EDIT- Sprawdziłam jest NEXT w Złotych Tarasach w W-wie
ciekawe jakie ceny?? była któraś?

Cytat:
dziewczyny, ja myślę, że post Aqniechy jest dobrą odpowiedzią na Wasze dylematy. i proponuję ją do listy z powrotem dodać
więc szukamy nowej niani od września/października - 3majcie kciuki!
zgadzam się co do listy, i mocno za znalezienie doskonałej niani.

Cytat:
i jeszcze:
poniosło mnie z tymi zdjęciami, bo nie mogłam się zdecydować
wklejaj, wklejaj, więcej, więcej!!!

Cytat:
Napisane przez Anula123 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za zyczenia
Mąż dzis był na giełdzie i znalazł samochód dla siebie. Jutro jedziemy do radomia go odebrać Nareszcie nie będzie mi zabierał mojego

Miłej niedzieli
gratuluję zakupu, jesli jeszcze pochwalisz się jaka marka, itp.

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
czesć dziewczynki

wpadłam na chwilkęsie przywitac zaganiana jestem ale juz prawie chatka pomalowana
a jakie kolory wyszły jak kwiatki, takie żywe

zapomniałam aparatu to bym Wam pokazała

trzymajcie się
kanciu, Ty sklerozo!!!

Cytat:

katia u nas zniekapkiem nie ma mowy Nie chce z niego pić i koniec kropka.
Za to coraz ładniej Hania pije z normalnego kubka - oczywiście my jej podajemy, ale bardzo fajnie jej wychodzi i coraz mniej ląduje na koszulce
Może będzie tak, ze odrazu z butelki przestawi się na kubeczek

Moje dziecko nauczyło się też dłubać w nosie Czasem jej coś tam jakaś kozica przeszkadza i sobie ją wyciąga
Maks też nie uznaje niekapka. ale ładnie sam pije z butelki juz od kilku miesiecy, więc nie narzekam.
minisiu, umiejętności naszych pociech są niemożliwe!!!

iwka, ten rowerek, który ma Adi od kropki, jest bardzo fajny, też go oglądałam, strasznie mi się podoba, a nie zdecydowałam się na niego z jednego tylko powodu: nie ma możliwości sterowania rowerkiem przez rodziców. , jedynie chyba można zablokować przednie koło, i skręcać całym rowerkiem. Tak było w tym pchaczu-jeździku z chicco, i wnerwiało mnie to.

Wczoraj byliśmy na festynie , wpierw z Maksem, a potem sami, a dziadek siedział przy śpiącym dziecku. Zabalowaliśmy , było wesoło.

Jak moje dziecko widzi, że ktoś coś je, to od razu przychodzi z rozdziawioną buźka, wyciąga rękę i "aaaa..." , czeka aż ktoś mu coś da. wczoraj na tym festynie, Maks bawił się na placu zabaw, przyszła tam grupka chłopców- nastolatków z tackami z kiełbaskami z rożna, z chlebem, usiedli na brzegu piaskownicy, no i jedzą. Moje dziecko w te pędy do nich... standardowo wyciąga rękę, otwiera buźkę, a chłopcy nie reagują... to Maks sam wziął jednemu z nich kromkę chleba z tacki, obrót o 180 i uciekł...
...normalnie, jeszcze ktoś pomyśli, że dziecka nie karmie.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-28, 12:10   #132
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Ja się już troche obrobiłam, teraz siedzę z Waxem na głowie, Klaudia zasypia w łóżeczku a jak uśnie to mazne sobie paznokcie. Ok 16 jedziemy po samochód, dziewczyny na szczęscie zostaja z teściową i szwagierką.

Kasiu fajnie że się odezwałaś. Ostatnio mało zaglądasz. Krzys to już duży chłopaczek

school jak będziesz miec czas to pisz ile się da

Xantia Klaudia też zjada tylko dwa mleczne posiłki dziennie, ale moja pediatra mówiła że może być

lea mąż kupuje opla omegę kombi
Stary 2008-07-28, 12:15   #133
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Mój roczniak dziękuje za życzenia i buziaki

RóWNIEż żYCZYMY WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE ALANKOWI Z OKAZJI ROCZKU

I PRZESYłAMY MIESIęCZNICOWE BUZIAKI AMELCE

Wrzucam kilka fotek z wczoraj .
Mieliśmy kolorowego pysznego torta .
Jeśli chodzi o wróżbę to Mati wybrał pióro ... jakiś humanista czy cuś . On w ogóle bardzo lubi książki .
A reszta to prezenty .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P7270099 zmniejsz.jpg (65,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tort zmniejszony.jpg (83,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7270117 zmniejsz.jpg (82,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7270121 zmniejsz.jpg (80,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7270120 zmniejsz.jpg (66,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P7270129 zmniejsz.jpg (82,7 KB, 12 załadowań)
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-28, 12:29   #134
kropka241
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8380077]
iwka, ten rowerek, który ma Adi od kropki, jest bardzo fajny, też go oglądałam, strasznie mi się podoba, a nie zdecydowałam się na niego z jednego tylko powodu: nie ma możliwości sterowania rowerkiem przez rodziców. , jedynie chyba można zablokować przednie koło, i skręcać całym rowerkiem. Tak było w tym pchaczu-jeździku z chicco, i wnerwiało mnie to.
[/quote]

widocznie nie ten rowerek ogladalas bo jak najbardziej sterujemy rowerkiem przednie kolo jest w tej chwili "wylaczone" i mozna sobie nim do woli krecic ale rowerek i tak pojedzie dopier jak mam popcha.. a tym dlugim uchwytem z tylu skreca sie kolo wiec rowerek jedzie jak mama poprowadzi

Stary 2008-07-28, 12:50   #135
Konto usunięte

przepraszam, kropka, w takim razie oglądałam inny rowerek, a wygląda prawie, że identycznie.
Patrzałam na coś takiego:
http://allegro.pl/item400503788_rowe...nk_espa_2.html
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-28, 13:00   #136
kropka241
Zakorzenienie

faktycznie bardzo podobny

Stary 2008-07-28, 13:10   #137
katia21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez juleczka1980 Pokaż wiadomość
Mieliśmy kolorowego pysznego torta .
Jeśli chodzi o wróżbę to Mati wybrał pióro ... jakiś humanista czy cuś . On w ogóle bardzo lubi książki .
Tort wygląda extra
A powiedzcie mi o co chodzi z tą wróżbą ??
Stary 2008-07-28, 13:41   #138
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

juleczko tort wygląda bardzo smakowicie
a tak wogóle to żeby ta chandra nie wróciła.

kropka rowerek Adiego bardzo fajny, ja też sie chcę rozejrzeć za jakimś dla Klaudii
Stary 2008-07-28, 13:51   #139
Patrilla
Zakorzenienie

Talking Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV

Cytat:
Jak moje dziecko widzi, że ktoś coś je, to od razu przychodzi z rozdziawioną buźka, wyciąga rękę i "aaaa..." , czeka aż ktoś mu coś da.
haha Pola ma to sam
co do rowerka mi sie ten Hauck podoba kropka241 jak ten Twój się nazywa i najlepiej jakis link do sklepu czy coś zlituj się

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-28, 13:54   #140
Konto usunięte

katia, ta wróżba polega na tym, że kładziesz przed dzieckiem na stoliku cztery przedmioty, i w zależności od tego jaki wybierze, to ma wróżyć, jaką drogę obierze w przyszłości:
-różaniec- duchowny, ksiądz, zakonnik, albo po prostu człowiek mocno uduchowiony,
-pieniądz- karierowicz, bogaty,
-długopis lub książka- uczony, kształcony,...
-kieliszek- chyba nie trzeba wyjaśniać.
Wyczytałam, że kiedyś kładło się także nożyczki, że niby krawiec, ale bez sensu, bo w ten sposób można by dać dziecku do wyboru kilkadziesiąt przedmiotów, gdyby chciało się atrybut każdego zawodu przedłożyć.

Patrilla, znalazłam na Allegro taki rowerek jak od Adiego:
http://allegro.pl/item400465449_rowe...terowany_.html
Stary 2008-07-28, 13:56   #141
Patrilla
Zakorzenienie

Lea aniele
Stary 2008-07-28, 14:28   #142
katia21
Rozeznanie

lea - dzięki. Muszę też tą wróżbę zrobić. Kacpi też ma tak z jedzeniem. Wczoraj w tych Marklowicach widział jak Pani je jabłko i już do niej leciał, ale zdążyłam go złapać.
Stary 2008-07-28, 14:43   #143
minia99
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to minia99

Melduję się po weekendzie, ale wpadłam tylko na moment, bo stado upierdliwych krasnoludków zrobiło sobie balangę w mojej głowie i pęka mi cały dzień, nic nie pomaga, więc skoro Livusia śpi, ja ide uczynić to samo.
minia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-28, 14:44   #144
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Dziewczyny, Mati też jest taki łakomczuch . Ostatnio mojej kuzynce wyciągnął z buzi ciastko, bo jej jeszcze kawałek wystawał ...
Stary 2008-07-28, 15:04   #145
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
Żeby nie Anula to tradycja życzeniowa na wątku umarłaby

Mateuszku- dzielny zuszku

Alanku

samych słodkości na całę życie!!!!

Amelko- słonko

JOANNA- ślicznie wyglądaliście, a Wiki to mała różowa królewna
DOŁAŃCZAMY SIĘ DO ŻYCZEŃ : cmok:

Iwka
Stary 2008-07-28, 16:14   #146
minisia
Zakorzenienie

Byłam dziś z Hanią na szczepieniu świnka-odra-różyczka. Chwilkę popłakała
Waży 9,8kg i ma 76cm, ciemiączko na opuszek, dalej podajemy Vigantol - 2 kropelki codziennie, możemy wprowadzać krowie mleko w postaci budyniu na początek

JOANNA bardzo smakowity torcik i córcia też

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-28, 16:19   #147
JOANNA16
Zakorzenienie

WIKUSIA-robione dzisiaj

minisia ;*dzieki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg g.JPG (86,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 045.jpg (75,9 KB, 19 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-28, 18:55   #148
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Skandal! Sama jestem dostępna na forum, a więc piszę sama dla siebie.

Werka już śpi te upały i ja męczą.Mam tylko nadzieję,że nie będzie pobudki o 4 rano- nie wykluczam jednak takiej opcji.

juleczko
- Mati C U D O W N Y jako jubilat, świetny tort- jak zabawka!!!!, no i literat nam rośnie.Mamy już zakonnicę/osobę mocno wierzącą i literata, a reszta nie wróżyła? Szkoda.

miniu- ja wytrawny migrenowiec, któremu nie pomagało NIC, po ciąży ratuję się zwykłym paracetamolem i działa. Tak mi się odmieniło.

anula- ależ sobie teściową i szwagierkę wychowałaś, no patrz obie zostaną

JOANNA- Roczna panienka śliczna w tym różu i opasce

.
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-28, 19:03   #149
Kancia
Zakorzenienie

Iwka nie sama

poczytałam ale wiele nie napisze bo nie mam siły

zdjęcia cudne i fajnie, ze roczki to udane imprezki
Stary 2008-07-28, 19:05   #150
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

iwka dziękujemy .
Ale masz fajnie, że Wercia już śpi . Kurcze, Mati ostatnio zasypia po 22 . I ja w zasadzie pół godziny po nim też już padam ... .
W ogóle ostatnio wkurza mnie to jego spanie i nie mam pomysłu jak to zmienić .
Rano często wstaje ok 7:30-8:30, potem zasypia ok 12 i śpi jakieś 2 godziny, więc na drugą drzemkę idzie ok 17, co w jego przypadku jest absolutnie nie wskazane, bo potem siedzi i jęczy do 22-22:30 . A z kolei widzę, że ta druga drzemka jest mu potrzebna bo inaczej pada na pysk ok 19-20 i jeśli mu się na to pozwoli to wstaje ok 23-24 i jest już wyspany . I nie wiem co mam z tym zrobić ... .

Idę oglądać HOUSE'A , potem jeszcze zajrzę do was .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości