![]() |
#121 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
Hej z rana!
School - ja bym się nie usuwała z listy na Twoim miejscu, bo sam fakt że czytasz i czasem coś napiszesz to już coś. rozumiem doskonale, że po dłuższej przerwie trudno się wbić w rozmowę, ale jak tylko będziesz miała ochote pisz co u Was i zobaczysz, z czasem się uda. ucałuj od nas Adasia! Ewa - udanego wyjazdu, odpocznijcie sobie! co do materaca - my mamy kokos - pisnka-kokos i jest ok, choć nie wiem czy teraz nie kupiłabym sobie na woreczkowych sprężynach, my sami taki mamy w lożu i bajer! poradźcie jakiś ciekawy mleczny deserowy posiłek dla Tymka, bo on nie chce w ogóle mleka pić, nawet melka z sokiem odmawia, jedynie w kaszkach mogę mu przemycić mleko, 2 razy dzieennie po ok. 150ml. kaszki je (jadł więcej, ale upały robią swoje) i boję się, że za mało mleczka. ogólnie nie daję mu praktycznie wcale nabiału, a jak ugotowałam budyń na enfamilu to musieliśmy wyrzucić, bo nikt nie chciał jeść.
#122 |
Zakorzenienie
|
Basiu ja ci nie pomoge z tymi deserami bo ja np. budyn gotuje na zwyklym mleku krowim, a tak mi przyszlo do glowy ze mam mleko nestle junior miodowe i Adrianowi bardzo smakuje, jest jeszcze waniliowe tylko ze to po roku..
dziewczyny dzieki ![]()
#123 | |||||||||||||||||
Rozeznanie
|
Ja też witam z pracki !!
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8351759]iwka, moje dziecko robi standardowo 3 dziennie i się nie przejmuję. [/quote] Kacper też robi ok 3 dziennie. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8351898]EDIT: zaproszenie na roczek, takie zwykłe, ale własnoręczne. ![]() ![]() świetne !! Ja tez będę robic sama. Jak będą gotowe to wkleję foty. [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8352511]Wiecie, moja siostra na 99,9% wyprowadza sie do Anglii na stałe. [/quote] ![]() Udanego wyjazdu i pogody życzymy !! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pisz choć co jakiś czas i wklejaj zdjęcia malucha !! Uuuuuu takie wieści. Ale może znajdziecie jeszcze lepszą !! Cytat:
Cytat:
I czas i chęci. Ja nawet o 23 muszę wejść na wizaż bo to jest tez kwestia nałogu !! Nawet kupuję nowy laptop żeby móc go wziąć do Mielna i od czasu do czasu coś skrobnąć !! Powodzenia i gratulacje Wcale się nie dziwię przy takim modelu !! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My prawdopodobnie też we wrześniu wyskoczymy na jakiś weekend na Słowację bo dzisiaj odebrałam paszport od Kacpiego. Tempo drukarni mnie powaliło. Po 2 tyg.od złożenia wniosku paszport był do odbioru !! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() To tak jak u mnie. Tż zabrał Kacpra do teściowej a ja sprzątała, sprzątałam, sprzątała ... Trzeba było wykorzystać natchnienie. Robiłam generalne porządku. Wyrzuciłam dwa wielkie wory pierdołów. Jeszcze muszę tylko okna umyć i firany i zasłony wyprać przed roczkiem. Jeszcze bym odmalowała kuchnię ale pewnie Tż nie będzie miał natchnienia. Dzisiaj ma robić piaskownicę !! ![]() Super fotki !! Cytat:
Siuperowe !! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja byłam w sobotę na oczyszczaniu twarzy i depilacji okolic bikini u kosmetyczki ![]() ![]() ![]() Wczoraj z kolei byliśmy popołudniu w Marklowicach i jest tam zrobiony świetny plac zabaw dla dużych i małych, nawet dla deskorolkowców i rolkowców. Popołudniu wkleję foty. |
|||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Zakorzenienie
|
OGROMNE BUZIAKI I WSZYSTKIEGO NAJ DLA ŚWIĘTUJACYCH DZIŚ ROCZEK MATEUSZKA I ALANKA ORAZ BUZIACZKI ROCZNICOWE DLA AMELKI ![]() Na razie tylko tyle bo sprzatam, gotuje i robię pranie.
![]() |
#126 |
Rozeznanie
|
ooo ja gapa :
Samych słodkości dla Mateusza i Alana (już tak po dorosłemu a jak !!) i dla Amelki !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#127 |
Zakorzenienie
|
school dziewczyny mają rację - przeczytałam twojego posta i nie nadrabiaj zaległości tylko jak jesteś teraz w tej części watku na bierząco to pisz i już
![]() Napewno się wkręcisz - jeśli oczywiście masz chęci - jak to Xantia napisała ![]() I zobaczysz wtedy czy dobrze się tu czujesz ![]() katia u nas zniekapkiem nie ma mowy ![]() Za to coraz ładniej Hania pije z normalnego kubka - oczywiście my jej podajemy, ale bardzo fajnie jej wychodzi i coraz mniej ląduje na koszulce ![]() Może będzie tak, ze odrazu z butelki przestawi się na kubeczek ![]() Moje dziecko nauczyło się też dłubać w nosie ![]() ![]() Xantia za twoim pomysłem będąc wczoraj na ogródku postanowiłam również sprawdzić częstotliwość sikania Hani. Było cieplutko, więc puściłam Hanie na golaska i wyszło mi, że sika co 30-40 minut ![]() Więc Ala z Hanią mogą zobie podać rękę z tym sikaniem ![]() Dla Matiego i Alanka mega buziaczki roczkowe od minisi i Hani ![]() ![]()
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
zdjęcia obiecane
![]() 1/ przed impreską ![]() 2/ siostra z Wikusią 3/ my 4/ Wiki zamiast zdmuchnąć świeczkę włożyła paluszki w tort ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Wtajemniczenie
|
Żeby nie Anula to tradycja życzeniowa na wątku umarłaby
![]() Mateuszku- dzielny zuszku
![]() ![]() ![]() Alanku ![]() ![]() samych słodkości na całę życie!!!! Amelko- słonko ![]() ![]() Werka właśnie samodzielni je drugie śniadanie- pakuje się kosteczkami chlebka na full, potem częśc wypluwa. Co chwilkę sprawdza co ma w buzi, wszystko w serku topionym. barwa- tak mi powiedziała pediatra,że dwa mleczne posiłki to mało dla roczniaka. Próbowałam nawet zrobić kaszkęna krowim mleku, ale nie podeszła Werci. Wczoraj za to pojadła twarożku ziarnistego na koloację. A skaza białkowa na krowie to po jakim czasie się uwidacznia. Co prawda ja karmiąc cycuchem mleka sobie ni eżałowałam i WEroni nic nie było, ale może taje któe sama zje coś przyniesie. Chciaż po jogurtach i danonkach nic nie ma. JOANNA- ślicznie wyglądaliście, a Wiki to mała różowa królewna
#130 | |
Zakorzenienie
|
Ja Ali więcej mleka nie jestem w stanie wcisnąć niż 2 x butla.
Cytat:
U nas się pojawiła po 2 miesiącach.
![]() |
#131 | ||||
Konto usunięte
|
napisałyście przez ten weekend niemożliwie dużo.
![]() więc po kolei: patrilla, barwa, Wasze fotki są zawsze takie śliczne!! ![]() wszytskie dzieciaczki rosna jak na drożdżach, Alusi słuzy zdrowa woda, Werka ma ślicznego łabędzia, pola drepta na bosaka po rozgrzanym asfalcie, Tymek od młodego obcuje ze zwierzętami, Adi ma ekstra rowerek, a Krzysiu urósł niesamowicie, roczna Wiki ma śliczny torcik... !! Mam nadzieję, że żadnej kruszynki nie pominęłam. ciekawe jakie ceny?? była któraś? Cytat:
![]() wklejaj, wklejaj, więcej, więcej!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() minisiu, umiejętności naszych pociech są niemożliwe!!! ![]() iwka, ten rowerek, który ma Adi od kropki, jest bardzo fajny, też go oglądałam, strasznie mi się podoba, a nie zdecydowałam się na niego z jednego tylko powodu: nie ma możliwości sterowania rowerkiem przez rodziców. ![]() Wczoraj byliśmy na festynie , wpierw z Maksem, a potem sami, a dziadek siedział przy śpiącym dziecku. ![]() Jak moje dziecko widzi, że ktoś coś je, to od razu przychodzi z rozdziawioną buźka, wyciąga rękę i "aaaa..." , czeka aż ktoś mu coś da. ![]() ![]() ...normalnie, jeszcze ktoś pomyśli, że dziecka nie karmie. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Ja się już troche obrobiłam, teraz siedzę z Waxem na głowie, Klaudia zasypia w łóżeczku a jak uśnie to mazne sobie paznokcie. Ok 16 jedziemy po samochód, dziewczyny na szczęscie zostaja z teściową i szwagierką.
Kasiu fajnie że się odezwałaś. Ostatnio mało zaglądasz. Krzys to już duży chłopaczek ![]() school jak będziesz miec czas to pisz ile się da ![]() Xantia Klaudia też zjada tylko dwa mleczne posiłki dziennie, ale moja pediatra mówiła że może być lea mąż kupuje opla omegę kombi
![]() |
#133 |
Zadomowienie
|
Mój roczniak dziękuje za życzenia i buziaki
RóWNIEż żYCZYMY WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE ALANKOWI Z OKAZJI ROCZKU ![]() ![]() ![]() I PRZESYłAMY MIESIęCZNICOWE BUZIAKI AMELCE ![]() Wrzucam kilka fotek z wczoraj ![]() Mieliśmy kolorowego pysznego torta ![]() Jeśli chodzi o wróżbę to Mati wybrał pióro ... jakiś humanista czy cuś ![]() ![]() A reszta to prezenty ![]()
#134 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;8380077]
iwka, ten rowerek, który ma Adi od kropki, jest bardzo fajny, też go oglądałam, strasznie mi się podoba, a nie zdecydowałam się na niego z jednego tylko powodu: nie ma możliwości sterowania rowerkiem przez rodziców. ![]() [/quote] widocznie nie ten rowerek ogladalas bo jak najbardziej sterujemy rowerkiem ![]() ![]() ![]()
#135 |
Konto usunięte
|
przepraszam, kropka,
![]() Patrzałam na coś takiego: http://allegro.pl/item400503788_rowe...nk_espa_2.html |
![]() ![]() |
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
faktycznie bardzo podobny
![]()
#137 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A powiedzcie mi o co chodzi z tą wróżbą ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Zakorzenienie
|
juleczko tort wygląda bardzo smakowicie
![]() a tak wogóle to ![]() kropka rowerek Adiego bardzo fajny, ja też sie chcę rozejrzeć za jakimś dla Klaudii
![]() |
#139 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() co do rowerka mi sie ten Hauck podoba kropka241 jak ten Twój się nazywa i najlepiej jakis link do sklepu czy coś zlituj się ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Konto usunięte
|
katia, ta wróżba polega na tym, że kładziesz przed dzieckiem na stoliku cztery przedmioty, i w zależności od tego jaki wybierze, to ma wróżyć, jaką drogę obierze w przyszłości:
-różaniec- duchowny, ksiądz, zakonnik, albo po prostu człowiek mocno uduchowiony, -pieniądz- karierowicz, bogaty, -długopis lub książka- uczony, kształcony,... -kieliszek- chyba nie trzeba wyjaśniać. Wyczytałam, że kiedyś kładło się także nożyczki, że niby krawiec, ale bez sensu, bo w ten sposób można by dać dziecku do wyboru kilkadziesiąt przedmiotów, gdyby chciało się atrybut każdego zawodu przedłożyć. Patrilla, znalazłam na Allegro taki rowerek jak od Adiego: http://allegro.pl/item400465449_rowe...terowany_.html |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Zakorzenienie
|
Lea aniele
![]()
![]() |
#142 |
Rozeznanie
|
lea - dzięki. Muszę też tą wróżbę zrobić. Kacpi też ma tak z jedzeniem. Wczoraj w tych Marklowicach widział jak Pani je jabłko i już do niej leciał, ale zdążyłam go złapać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
Melduję się po weekendzie, ale wpadłam tylko na moment, bo stado upierdliwych krasnoludków zrobiło sobie balangę w mojej głowie
![]() ![]()
#144 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, Mati też jest taki łakomczuch
![]() ![]()
#145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Iwka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Byłam dziś z Hanią na szczepieniu świnka-odra-różyczka. Chwilkę popłakała
![]() Waży 9,8kg i ma 76cm, ciemiączko na opuszek, dalej podajemy Vigantol - 2 kropelki codziennie, możemy wprowadzać krowie mleko w postaci budyniu na początek ![]() JOANNA bardzo smakowity torcik i córcia też ![]() ![]()
![]() |
#148 |
Wtajemniczenie
|
Skandal! Sama jestem dostępna na forum, a więc piszę sama dla siebie
![]() Werka już śpi te upały i ja męczą.Mam tylko nadzieję,że nie będzie pobudki o 4 rano- nie wykluczam jednak takiej opcji. juleczko- Mati C U D O W N Y jako jubilat, świetny tort- jak zabawka!!!!, no i literat nam rośnie.Mamy już zakonnicę/osobę mocno wierzącą i literata, a reszta nie wróżyła? Szkoda. miniu- ja wytrawny migrenowiec, któremu nie pomagało NIC, po ciąży ratuję się zwykłym paracetamolem i działa. Tak mi się odmieniło. anula- ależ sobie teściową i szwagierkę wychowałaś, no patrz obie zostaną ![]() JOANNA- Roczna panienka śliczna w tym różu i opasce
#149 |
Zakorzenienie
|
Iwka nie sama
![]() poczytałam ale wiele nie napisze bo nie mam siły ![]() zdjęcia cudne i fajnie, ze roczki to udane imprezki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 |
Zadomowienie
|
iwka dziękujemy
![]() Ale masz fajnie, że Wercia już śpi ![]() ![]() ![]() W ogóle ostatnio wkurza mnie to jego spanie i nie mam pomysłu jak to zmienić ![]() Rano często wstaje ok 7:30-8:30, potem zasypia ok 12 i śpi jakieś 2 godziny, więc na drugą drzemkę idzie ok 17, co w jego przypadku jest absolutnie nie wskazane, bo potem siedzi i jęczy do 22-22:30 ![]() ![]() ![]() Idę oglądać HOUSE'A , potem jeszcze zajrzę do was ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:25.