paraliż senny-przerażające - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-27, 21:49   #211
Wandolina
Raczkowanie

Dot.: paraliż senny-przerażające

Ja miałam paraliż senny jeden raz, kiedy śniło mi się, że biegli za mną jacyś niemieccy chłopcy z hitler jugend ( o zgrozo !) i przyparli mnie do ściany i zaczeli krzyczeć mi w twarz żebym się nie angażowała w sprawy wojenne bo pożałuję... I wtedy obudziłam się i nie mogłam złapać oddechu, nie mogłam niczym poruszyć. Po chwili to ustąpiło, ale było straszne
Wandolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-27, 22:22   #212
Stromanthe
Zadomowienie

GG do Stromanthe

Ja obudziłam się i nie mogłam oczu otworzyc, co tak strasznie mnie jakoś rozśmieszyło. Tak leżałam nie mogąc niczym ruszy i strasznie chciało mi się śmiac, a ne mogłam ani spiąc brzucha, ani wydobyc z siebie dźwięku, co jeszcze bardziej napędzało mój śmiech. Po chwili to ustąpiło i normalnie już się śmiałam z tego, a TŻ mówił, że wyglądałam, jakbym dalej spała.
Ja mój paraliż senny wspominam bardzo ciepło chociaż nie powiem, ciężko było tak się śmiac nie śmiejąc się
Stromanthe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-27, 22:23   #213
kaaalinkaaa
Rozeznanie

Też miałam tak jeden raz. Jechałam z tatą samochodem, wcześnie rano, zatrzymaliśmy się i on wyszedł do sklepu, a ja w tym czasie zasnęłam, choc na tamtą chwilę chyba nieświadomie, bo śniło mi się, że siedzę tak jak siedziałam, tylko że nie mogę się w ogóle ruszyc, chcę coś powiedziec i nie mogę, wezwac pomoc i nic, zaczęły mi płynąc łzy po policzkach i byłam przerażona, obudziłam się po kilku, może kilkunastu minutach, jak tata otworzył drzwi do samochodu. To był najgorszy sen w moim życiu. Tak się przestraszyłam, że przez pewien czas aż nie wiedziałam co robic, a w zasadzie nie mogłam nic zrobic, bo nie dotarło jeszcze do mnie dokładnie co się działo To było OKROPNE i nie chciałabym żeby kiedykolwiek jeszcze się powtórzyło
kaaalinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 13:23   #214
..::anvastra::..
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
według opowieści wiejskich babci to jest tak zwana ZMORA, czyli upiór nawiedzający śpiące osoby.
Kiedyś zmora(hy, hy, hy) przyłaziła do mnie kilka razy w miesiącu. Leżałam w jakimś okropnym paraliżu, nie mogłam się ruszyć, nic powiedzieć, wydawało mi się, że jakieś materialne ręce mnie dotykają po całym ciele. Serece mi waliło jak szalone, bałam się, że się uduszę.
Okropne.
Moja przyjaciólka przysięga, że zmora gryzła jej sutki i coś szeptała niezrozumiale a ona bezgłośnie krzyczała ze strachu. Kiedy w końcu mogła się ruszyć wyskoczyła z łóżka jak oparzona i resztę nocy przeryczała w kuchni, w towarzystwie mamy, która zaniepokojona wstała z powodu hałasów..eeh
a 'broni sie' przed nia kladąc sie na łóżku odwrotnie (nogi tam gdzie glowa glowa tam gdzie nogi) albo kladac pod lozkiem ostry przedmiot, nóż albo siekiere
..::anvastra::.. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 13:27   #215
caroline2324
Zakorzenienie

O matko !
to jest straszne... nie wiedziałam, że takie rzeczy się naprawdę dzieją.
przyznam, że ja nigdy takiego czegoś nie przeżyłam i całe szczęście!
ale bardzo długo nie mogę zasnąć.. ostatnio bardzo mocno przejęłam się egzorcyzmami.. ale nie chcę do tego wracać współczuje tym, którzy muszą przechodzić ten paraliż senny..

Nigdy nie byłeś i nigdy nie będziesz częścią mojego świata...
... jesteś jego całością.

caroline2324 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-28, 13:42   #216
margitta
Zakorzenienie

ooo jakimś przypadkiem trafiłam na ten wątek,a tu proszę to mi wszystko wyjaśnia. myślałam że mam coś z głowa nie tak.

Zdarzyło mi się kilka razy obudzić w nocy i nie móc kompletnie ruszyć, ani nic powiedzieć. Na szczęście nie było przy tym kłopotów z oddychaniem. Ale i tak wpadłam w totalną panikę. Na szczęście po chwili to przechodzi (zwykle w sen). Myślałam wtedy, że to coś takiego jakby tylko część mózgu się obudziła ze snu, ale ta odpowiedzialna za ruch - nie.

Przynajmniej cieszę się, że to nic paranormalnego Bo w zmory nie wierzę
Stary 2008-07-29, 01:13   #217
..::anvastra::..
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
ooo jakimś przypadkiem trafiłam na ten wątek,a tu proszę to mi wszystko wyjaśnia. myślałam że mam coś z głowa nie tak.

Zdarzyło mi się kilka razy obudzić w nocy i nie móc kompletnie ruszyć, ani nic powiedzieć. Na szczęście nie było przy tym kłopotów z oddychaniem. Ale i tak wpadłam w totalną panikę. Na szczęście po chwili to przechodzi (zwykle w sen). Myślałam wtedy, że to coś takiego jakby tylko część mózgu się obudziła ze snu, ale ta odpowiedzialna za ruch - nie.

Przynajmniej cieszę się, że to nic paranormalnego Bo w zmory nie wierzę
uwierz!
..::anvastra::.. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-29, 14:31   #218
ogór
Rozeznanie

chciałam założyć taki wątek, ale na wizażu jest wszystko ;p nawet zjawiska paranormalne. w końcu po kilka latach nocnych męczarni zdefiniowałam nazwę - paraliż senny. walczyłam z tym, nie chciałam tego ale teraz się dowiedziałam ze może byc z tego fajna zabawa swiadomego snu paralize mam od ponad 3 lat, raz na miesiac, ale kilka razy pod rzad jednej nocy. ciesze sie że nie jestem jedyna z taka dziwna przypadłością.

ogór jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-31, 09:09   #219
mila17
Zakorzenienie

Znowu mi się to przytrafiło, tyle, że tym razem jestem juz w 100% pewna, że to paraliż senny, tym razem pożądny!

Obudziło mnie w nocy takie jakby dotknięcie, przestraszyłam się, nie mogłam ruszyć niczym kompletnie- jakby mnie ktoś mocno związał, nawet nie wiem jak to określić, ale to straszne uczucie. Nie mogłam wydać z siebie najmniejszego głosu, słyszałam muzykę jak z jakiegoś horroru i co chwilę czułam jak coś się do mnie zbliża, do mojej twarzy, czułam wielki, ogromny lęk, nawet nie wiem jak to opisać I ciężko mi się oddychało.

Naprawdę nikomu tego nie życzę

Po tym wszystkim serce mi biło jak oszalałe, a ja bałam się otworzyć oczy.

Edytowane przez mila17
Czas edycji: 2008-10-31 o 09:15
mila17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-31, 13:54   #220
sinka84
Raczkowanie

GG do sinka84

No a ja już myślałam że zmysły postradałam i duchy mnie nawiedzają, a tu proszę paraliż senny. Dobrze wiedzieć, że nie tylko mnie się to zdarza. Rzeczywiście uczucie koszmarne. Mam pełną świadomość; słyszę i czuję ale ruszyć się nie mogę. Ja nie wiem jak inni, ale ja nawet powiek nie potrafię podnieść, próbuję krzyczeć i nic się nie dzieje niestety.Zdarza mi się zawsze gdy śpię na boku, żeby się z tego stanu wyrwać skupiam się i całą silną wolę koncentruję na tym żeby się obrócić, zazwyczaj wtedy słyszę jakby coś odfruwało z poduszki za moją głową. i wszystko nagle puszcza. Ulga jest nieziemska, ale strach ogromny. Serce bije jak oszalałe, głowa pęka, cała drżę. Przerażające to jest naprawdę.
Stary 2008-10-31, 16:55   #221
mila17
Zakorzenienie

Dokladnie, ja tez dzisiaj spałam na boku!! A podobno paraliż najczęściej "Atakuje" gdy śpi się na plecach.

Ja krzyknąć próbowałam dwa razy, ale się nie udało, zero głosu. I jeszcze to uczucie ze coś się zbliża do mojej twarzy i ta muzyka, okropność!

I ja też miałam pełną świadomość

Edytowane przez mila17
Czas edycji: 2008-10-31 o 16:57
mila17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-31, 20:05   #222
Deborah100
Zakorzenienie

To ja się przyłączam bo mam chyba to samo
Pierwszy raz przytrafiło mi się to 3 września, tuż po pierwszym egzaminie z prawka
Do tej pory miałam to chyba z 5-6razy.
Bardzo nieprzyjemne uczucie, nie mogłam ruszyć się wcale, do tego przyśpieszony oddech, dziwne szmery.
Ostatni raz miałam w nocy ze środy na czwartek, z przerażenia potrąciłam stoliczek, wyrwałam niechcący ładowarkę z gniazdka, bo wychodząc w pośpiechu w celu zapalenia żyrandola chyba chwyciłam ręką o komórkę

Czy wiecie czym to jest spowodowane?? Słyszałam, ze depresją, stresem. Owszem przez 2-3 miesiące mam napiętnowane wiele kłopotów, zmartwień.
Zauważyłam, ze przytrafia mi się to w domu rodzinnym, gdy wyjeżdzam na studia nie mam takich przeżyć (przynajmniej do tej pory nie miałam)

Nie wiem czy mówić o tym mamie, bo ona pewnie zacznie doszukiwać się w tym czegoś więcej, jakiejś choroby
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-31, 21:26   #223
dziewczynka87
Rozeznanie

Ja mam trochę inne "przypadłości" senne, ale tez przerażają mnie
Często gdy już zasypiam czuję, jakbym się"zapadała" w jakąś przepaść, normalnie spadam gdzieś, serce mi zamiera, okropne. trwa kilka sekund, ale nie życzę nikomu
Często miewam też tak, że budzę się w nocy i cała się trzęsę, nie mogę tego opanować, czuję, że coś klinuje mi gardło, jest mi zimno, a nie moge się w żaden sposób ogrzać. Serce mi wali jak oszalałe, zęby szczękają... To trwa dłużej zazwyczaj, kilka minut, coś strasznego

Edytowane przez dziewczynka87
Czas edycji: 2008-10-31 o 21:30
dziewczynka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-31, 22:19   #224
niepoprawnakociara
Raczkowanie

Dziewczynka, może cierpisz na epilepsję?
niepoprawnakociara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-10-31, 22:43   #225
nastychick
Zakorzenienie

Strasznie się tego boję, jak byłam mała obudziałam sie nie mogąc złapać oddechu, ale ruszac sie mogłam normalnie... Kumpela ostatnio opowiedziała mi właśnie o tym, że istnieją zmory ... Aaa jak ja sie boje od tamtego momentu... Ale soro mówicie, że to paraliż senny, to czemu osoby przeżywające ten paraliż słyszą jakieś rzeczy i czują, że coś się zbliża do nich i normalny dotyk?? Współczuje osobom przeżywającym to, bo to naprawdę przerażające ...

rsmt

Edytowane przez nastychick
Czas edycji: 2008-10-31 o 22:47
nastychick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-01, 10:29   #226
dziewczynka87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niepoprawnakociara Pokaż wiadomość
Dziewczynka, może cierpisz na epilepsję?
Nic mi o tym nie wiadomo, miałam jakiś czas temu badania pod kątem "głowy" - tomografia itp, ale nic na szczęście nie wykazały. W sumie częściej zdaża mi sie "zapadanie się", te drgawki tak raz na 2-3 miesiące, czasem też w dzień.
dziewczynka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-01, 11:22   #227
Bezwstydnica
Rozeznanie

Ja miałam tak w wakacje...pomyślałam sobie o zmarłym koledze i nie śpiąć,głowa wydała mi się taka ciężka,nei mogłam oddychać,otworzyć oczu ani się ruszyć...byłam wtedy u cioci i jak to się skńczyło,a nwet nie wiem ile to trwało to pobiegłam szybko do drugiego pokoju gdzie była ciocia i kuzynka...jak weszłam to byłam tak wystraszona że one nie wiedziały co mi jest.To było bardzo późno ale poszłam się wykąpać i nie spałam już tej nocy.Gdzieś ok.miesiąca później jak już byłam w domu obudziłam się w nocy i wydawało mi się że ktoś mnie dotyka...chociaż nie myślałam o niczym takim,czułam coraz większe podniecenie...i obecnośc kogoś...bardzo się bałam a jednocześnie podobało mi się to....gdy powiedziałam o tym przyjaciółce to mnie wyśmiała dlatego więcej do tego ie wracałam...
Stary 2008-11-01, 11:55   #228
caroline2324
Zakorzenienie

jeju dziewczyny współczuję wam bardzo..

Nigdy nie byłeś i nigdy nie będziesz częścią mojego świata...
... jesteś jego całością.

caroline2324 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-01, 13:39   #229
kami828
Zadomowienie

Thumbs down Dot.: paraliż senny-przerażające

Cytat:
Napisane przez Bezwstydnica Pokaż wiadomość
Ja miałam tak w wakacje...pomyślałam sobie o zmarłym koledze i nie śpiąć,głowa wydała mi się taka ciężka,nei mogłam oddychać,otworzyć oczu ani się ruszyć...byłam wtedy u cioci i jak to się skńczyło,a nwet nie wiem ile to trwało to pobiegłam szybko do drugiego pokoju gdzie była ciocia i kuzynka...jak weszłam to byłam tak wystraszona że one nie wiedziały co mi jest.To było bardzo późno ale poszłam się wykąpać i nie spałam już tej nocy.Gdzieś ok.miesiąca później jak już byłam w domu obudziłam się w nocy i wydawało mi się że ktoś mnie dotyka...chociaż nie myślałam o niczym takim,czułam coraz większe podniecenie...i obecnośc kogoś...bardzo się bałam a jednocześnie podobało mi się to....gdy powiedziałam o tym przyjaciółce to mnie wyśmiała dlatego więcej do tego ie wracałam...

Kiedyś w "rozmowach w toku" były kobiety które twierdziły że duchy je gwałcą...czytałam o tym i one maja swoją nazwe ale nie pamiętam w tej chwili jak to szło...Ponoć czuje sie wielkie podniecenie i jak ktos dotyka ale ja tam nie wiem czy to prawda he coś w tym musi być...
kami828 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-01, 13:50   #230
kami828
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziewczynka87 Pokaż wiadomość
Ja mam trochę inne "przypadłości" senne, ale tez przerażają mnie
Często gdy już zasypiam czuję, jakbym się"zapadała" w jakąś przepaść, normalnie spadam gdzieś, serce mi zamiera, okropne. trwa kilka sekund, ale nie życzę nikomu
Często miewam też tak, że budzę się w nocy i cała się trzęsę, nie mogę tego opanować, czuję, że coś klinuje mi gardło, jest mi zimno, a nie moge się w żaden sposób ogrzać. Serce mi wali jak oszalałe, zęby szczękają... To trwa dłużej zazwyczaj, kilka minut, coś strasznego

to uczucie "zapadania" podczas zasypiania tez mam...tyle że ja czuje jakbym miała odlecieć,opuścic swoje ciało...strasznie mnie to denerwuje ponieważ rok temu miałam paraliż senny i po nim jak juz ze zmęczenia zasypiałam to miałam to uczucie jakbym miała odlecieć...zawsze wtedy otwieram szeroko oczy i sie przewracam na inny bok z obawy że złapie mnie paraliż he bardzo dziwne to jest i przerażające,niedawno jak sie kąpałam czułam jakby od środka moja dusza chciała ze mne wyjść...tak wiem bez sensu ale to było takie uczucie jakby coś ze środka chciało sie wydostać na zewnatrz...

mi paraliż przytrafił sie rok temu około 24 w nocy,byłam strasznie zmęczona i miałam okropny katar,leżałam na plecach,zamknęłam oczy i usłyszałam straszny szum w uszach,skojarzyłam to jaky wiatr wiał i rozwiewał liście.W pewnym momencie skapnęłam sie że nie moge sie ruszyć,chciałam krzyczeć ale mój glos był tylko w myślach,chciałam ruszyc rękoma i nic kompletnienie mogłam zrobić...wydaje mi sie nawet że w tym czasie nie oddychałam,nie czułam że coś mi siedzi na piersiach ani niczyjej obecności (na szczęście) ale nie mogłam otworzyć oczu...nie wiem ile to trwało,obudziłam sie z walącym jak młot sercem i z ogromnym przerażeniem bo nie wiedziałam co to było,myślałam że umieram...straszne to było i nie zycze nikomu
Stary 2008-11-01, 14:23   #231
Bezwstydnica
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kami828 Pokaż wiadomość
Kiedyś w "rozmowach w toku" były kobiety które twierdziły że duchy je gwałcą...czytałam o tym i one maja swoją nazwe ale nie pamiętam w tej chwili jak to szło...Ponoć czuje sie wielkie podniecenie i jak ktos dotyka ale ja tam nie wiem czy to prawda he coś w tym musi być...
nie wiem co to było.Jak też nie za bardzo wierzę w takie rzeczy.Moim zdaniem to bardziej wmawianie sobie,ale naprawdę się tak poczułam
Stary 2008-11-02, 11:15   #232
DarkLilly
Raczkowanie

Parę dni temu miałam chyba coś podobnego i nigdy więcej nie chce miec.
Spałam...przyśnił mi się dziwny koszmar. Jakaś kobieta pisała coś czarną farbą po ścianie w jakimś domu. Dom był dosyć nowoczesny. W pewnym momencie na pietrze zapaliło się światło a ta kobieta zaczęła krzyczeć i wyskoczyła przez okno. Zaczęła uciekać przez jakieś łąki. W pewnym momencie okazało się,że siedzę jej na ramionach gdy ona tak biegnie i za nic nie moge sie ruszyc. Budzę się przerażona i...nadal nie jestem w stanie się ruszyć próbuję..i nic. Dopiero jak się mocniej szarpnęłam to odzyskałam zdolność ruchu Ponownie usnęłam...ta kobieta biegła w stronę jakiejś postaci w czarnym płaszczu,ta postać zaczęła się powoli odwracać...Miała straszną twarz! I tak okropnie się uśmiechała. POnownie się obudziłam cała spocona ze strachu...ponownie ruszenie się było niemożliwe. Dodatkowo czułam jakby moje nogi były trzymane przez kogoś w stalowym chwycie przy łóżku i za nic nie umiałam nimi ruszyć. Po chwili to minęło.
Dodam tylko,że już długo nie byłam tak przerażona jak wtedy. Nigdy więcej paraliżu sennego!!

KOCHAć I BYć KOCHANYM!

DarkLilly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-08, 18:49   #233
Elsi81
Zakorzenienie

No Kochane ciesze się że znalazłam ten wątek bo widzę że sama na tym świecie nie jestem.Ja już zdążyłam się przyzwyczaić do tego ale jak mnie tak czasem złapie w nocy to oczywiście za każdym razem mam to niemiłe uczucie ale już się tego tak bardzo nie boje.Rzeczywiście zgadzam się że łapie nas jak śpimy na plecach.Mnie zawsze przy tej okazji towarzyszą jakieś dźwięki a to jakieś niezrozumiałe gadanie jej, a to szyderczy śmiech, ryk motoru szum strumyka, jakaś ciężka hard rockowa muzyka a wszystko to aż ogłusza moje bębenki.Zawsze mam tak iż czuje że moja zmora to facet czuje jej dotyk ostatnio poczułam jakie ma ręce choćbym ich rękami nie nazwała bo to czuć było jako błona coś takiego śliskiego przypominało szpony nietoperza takie mi się skojarzenie nasunęło.Przeważnie to ściska mnie za ręce aż czuje ból albo ściąga kołdrę, spycha z łózka i wszystko to się tak realnie czuje jak by to sen na jawie był.A kiedy się budzę to wszystko jest tak jak być powinno nie ma nikogo ja leże na łóżku i żadnego bólu nie czuje.
Elsi81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-08, 21:58   #234
Curious71
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bezwstydnica Pokaż wiadomość
Też to miałam, właśnie tak jak Ty! Zbudził mnie czyjś dotyk, ktoś wpychał mi język do buzi i przytrzymywał głowę, nie mogłam się ruszyć i bałam się okropnie ale także czułam podniecenie ... Nie mówiłam o tym nikomu, bo myślałam że już świruję. Nie było to wcale a wcale przyjemne uczucie ...
Stary 2008-11-09, 02:11   #235
Elsi81
Zakorzenienie

Dziewczyny chyba każda, która doświadczyła zmory nie jeden raz w życiu może powiedzieć że została w nocy gwałcona przez nią, otóż i takie przypadki też się zdarzają i nie zawsze napawa nas to wstrętem.Mnie ciekawi skąd się to bierze czy to jest realne czy tylko nasz mózg tak to wszystko nastraja podczas snu.Bo jak komuś to opowiadam to czuje się jakbym jakieś niestworzone historie wymyślała bo patrzą na mnie jak na wariatkę.Cóż dobrze wiedzieć że nie jestem sama.
Stary 2008-11-09, 09:27   #236
Elsi81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milkaa19 Pokaż wiadomość
Nie no to jest wogóle straszne
Najpierw czuje jakies piski porażenia prądem tak jakby w kark i w srodku głowy i czuje sie jak bym miała jeszcze drgawki....
Często to mam. kilka razy w miesiacu. Czasem zdarza sie że jak zrobie sobie krótką drzemke.
pare razy unosiłam sie nad łóżkiem tak jakby oddalalam sie od ciała.
Raz obudzilłam sie, czyłam jak ktos trzyma mnie za gardło i coraz bardziej ściska, udało mi sie otworzyć oczy . mięśnie mnie bolały.kiedy spojrzałam w bok to myślałam że umre.
serce waliło mi jak oszalałe a ja coraz bardziej sie dusilam ze strachu.
koło mojego łóżka kęczała jakaś postać. była w jakims habice\ie miała zakrytą głowe kapturem w rekach miała różaniec i mówiła jakies niezrozumiałe słowa. A na ścianie był wielki żegar z poświata i wskażówki szybko sie poruszały.
innym razem kros złapał mnie za ręce i posadziłł na łóżko a moja głowa sie kiwała bo nie mogłam jej utrzymac.
otwieram oczy a w pokoju stoja jakies postacie.słysze jak ktos chodzi, mówi.
raz po takim ataku obudziłam sie, wstała , serce waliło mi bardzo szybko czyłam jakies szumy w głowie, poszłam do kuchni zaczelo mi sie krecic w głowie i zemdlałam.
Moja kumpela ktora studiuje psychologie powiedzziała ze omawiali paraliż trzeba to leczyc bo inaczej sie zwariuje.
Ja raz po takim seansie jak to Ty opisałaś też widziałam postać, stwierdziłam że był to kat wyglądał jak postać z jakiegoś filmu.W ogóle jak mnie to łapie to boje się spoglądać na boki żeby nie zobaczyć kogoś lub czegoś.A zawsze mam oczy otwarte i zawsze jak mnie łapie taki paraliż to mam świadomość tego i próbuje się wybudzić zdaje mi się że się drę w wniebogłosy a tu mój krzyk uwięziony jest w gardle zawsze ją wyzywam a ona mi plecie jakieś niezrozumiałe frazesy jakby nie zrozumiałym językiem do mnie mówiła.Ale jak ulga jak się człowiek ze snu wybudzi.Nie życzę nikomu tego przeżycia bo to jest straszne ale ja już się przyzwyczaiłam do tego.
Stary 2008-11-09, 09:47   #237
Trista
Rozeznanie

tez to czasami przezywam.
z tego co wiem, dzieje sie tak dlatego, ze nasze cialo spi a my nie.
nie jest to nic nienormalnego. po prostu jest tak, ze kiedy zasypiamy to nasze cialo sie "paralizuje" zeby nie zrobic sobie krzywdy podczas snu, zeby ruchy byly mniej energiczne. czasami jest tak ze sie budzimy, a nasze cialo nie nadarza.
np podczas snu oddech sie reguluje, jest miarowy. kiedy sie budzimy i widzimy ze nie mozemy sie ruszyc ze stresu oddech przyspiesza <tzn w normalnych przypadkach> a u nas nie przyspiesza bo jest jeszcze normowany jakby dla snu. dlatego wydaje sie ze sie dusimy. chcemy glebiej oddychac ale nie mozemy. nie wiem jak to wytlumaczyc :P
z paralizy budzimy sie kiedy mozg juz wysle impulsy zeby cialo sie obudzilo... niestety czasami to troche trwa :/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-09, 12:05   #238
kvetinka
Raczkowanie

Musze wam dziewczyny bardzo podziękować za ten wątek. Trafiłam tu przypadkiem i wreszcie odetchnęłam z ulgą. Przez wiele lat uważałam się za wariatke bo myślałam że to tylko mi się przytrafiło. Było to wiele lat temu, jeszcze jak mieszkałam w domu rodziców (stary poniemiecki dom) i tylko tam to się zdarzało. Nigdy nikomu o tym nie mówiłam bo myślałam że nikt mi nie uwierzy. Słyszałam wcześniej o zmorach i myślałam że to właśnie może być to. To było tak okropne że tego się nawet nie da opisać Zawsze budziłam się w środku nocy, paraliż, strach, brak tchu, niemożność ruchu ani krzyku. A krzyczałam zawsze! Tylko że nikt tego nie słyszał. No i to uczucie że nie jestem sama w pokoju, okropne.

Raz zdarzyło mi się że widziałam postać, chyba to było pierwszy raz, spałam wtedy w pokoju z rodzicami. Ta postać stała przad moim łóżkiem, ale nie było widać twarzy tak jakby jej nie było, jakby to same ubrania stały. Gapiłam się tak przez chwile aż odzyskałam zdolność ruchu i ukryłam się pod kołdrą, bojąc się zasnąć. Nie wspomne że serce waliło jak szalone i myślałam że zaraz umre.

Naszczęście odkąd wyprowadziłam się z tego domu to już nigdy nie wróciło. Teraz jak sobie to dokładnie przypomniałam to ciarki mnie przeszły. Nikomu nie życze tego!!!

A tak ze współczesnych spraw, to teraz zdarza mi się pisać w środku nocy SMSy do różnych osób o dziwnej treści. Ja nic nie pamiętam, ale rano dostaje odpowiedzi jak dla mnie niezrozumiałe, zaczynam szukać w telefonie i znajduje wysyłane wiadomości. Pomogło trzymanie telefonu z dala od łóżka.
kvetinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-09, 23:51   #239
kami828
Zadomowienie

pierwszy raz od roku mi sie przytrafił paraliż dziś rano..juz sie nie bałam bo wiedziałam co to jest..za pierwszym razem było to straszne i umierałam ze strachu..dzisiaj śnił mi sie jakiś koszmar a jak sie obudziłam nie mogłam sie ruszyć,oczy miałam zamknięte i leżałam odziwo na boku ruszałam sie tylko w myślach ale szybko mnie puściło,może właśnie dlatego że tak mocno myślałam o tym żeby sie poruszyć nie było źle na szczescie...
Stary 2008-11-12, 15:53   #240
Snaefridur
Raczkowanie

Za pierwszym razem to było przerażające,bo nie wiedziałam co się dzieje.Myślałam,że mnie sparaliżowało i rozpaczliwie próbowałam ruszyć czymkolwiek.Potem poczytałam,zorientowałam się w temacie i już nie boję się tego.Odkąd trenuję świadome śnienie doświadczam teo zjawiska dość często.Oczy mogę otworzyć,ale na realny obraz nakładają się wtedy marzenia senne.Raz widziałam moją siostrę chodzącą po pokoju,a mojej siostry nie było wtedy w domu.Słychać też czasem jakieś dziwne dźwięki,trzaski itd.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości