|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
![]() Iza przestań... nie wolno Ci nawet tak myśleć, a co dopiero pisać! jesteś mądrą i z tego co słyszałam zgrabną dziewczyną więc nie masz powodu, żeby się nie akceptować![]() Juliaaa161190...nie dziwię się, że tyle czasu poświęciłyście na rozmowę skoro nie widziałyście się aż 7 lat Przeczytałam, że koncert się udał- bardzo fajnie a co do rodziców to rzadko zdarza się, żeby potrafili dogadać się z dziećmi bez kłótni więc szczerze "gratuluję" ![]() a u mnie dzisiejszy dzień był na początku udany, a teraz wielka klapa... rano super bo wspaniała pogoda, byłam na spacerku, umówiłam się z koleżanką na jutro na frytki, na które już nawet nie mam ochoty...po południu pojechałam z Tatą na małą przejażdżkę i wjechaliśmy do takiego lasku, żeby pospacerować troszkę,a że dopisało nam szczęście to znaleźliśmy bardzo dużo grzybów i do tego momentu było super, podczas grzybobrania nagadałam się z Tatą za cały tydzień (nadrabiamy zaległości ) potem wróciliśmy do domu, ja poszłam do siebie do pokoju a Mama z Tatą byli w salonie, wszystko było ok...aż nagle usłyszałam jakieś krzyki i kłótnię...wyszłam żeby spr co się dzieje i usłyszałam tylko "ja już mam tego dość, więcej tak nie mogę"- słowa Taty, a Mama w odpowiedzi na to "więc skoro tak uważasz to dajmy sobie spokój i rozstańmy się jak cywilizowani ludzie..."![]() ![]() ![]() Boże dziewczyny nie wiecie jak się poczułam jak to usłyszałam... Tata wyszedł z domu, Mama płakała w pokoju, a ja po prostu zaszyłam się teraz u siebie i też płaczę...pamiętam, że kiedyś też była taka sytuacja, że rodzice już nawet o rozstaniu rozmawiali, ale po mojej rozmowie z tatą i prośbach pojechał wtedy do Mamy do pracy z kwiatkami i ją przeprosił choć to nawet nie była jego wina...dziś na razie nie wiem o co poszło...boję się tylko jak to się tym razem skończy...
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
#482 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze jakoś mi tak nieswojo - pierwsza samotna noc, bo wczoraj spała u mnie koleżanka - nie raz zostawałam sama na noc, ale miałam świadomość, że rodzice są kilka czy kilkanaście km dalej, a teraz ok.600;/ Nie wiem czemu ale jakoś trochę mi tak dziwnie ... eh nie lubię takiego odosobnienia ...Cytat:
|
|
#483 |
|
Zakorzenienie
|
Monochrome - ciebie aż miło zawsze czytać, jesteś taka no...móc ciebie tak poznać w realu
. Tylko takie spostrzeżenie .Iza - no co ty - wspaniała figiuka, super człowiek jeśli chodzi o charakter, nawet choć cały czas powtarzasz, że wcale nie jesteś taka jak na forum . Coś się dziś stało (nie licząc tej koleżanki), czy tak ogólnie czarne myśli dziś zaatakowały ?Kika - daj im trochu czasu - jeśli mówisz, że już kilka razy się tak posprzeczali może i tym razem jakoś po czasie ochłoną. Nawet gdyby to trwało kilka dni - takie burze znienacka zazwyczaj się jakoś jeszcze uspokajają |
|
|
|
#484 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#485 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a mama nadal płacze...idę do niej...ja już nie wiem co mam robić...idę do mamy sprawdzić co u niej...
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
|
|
|
|
#486 |
|
Zadomowienie
|
Przepraszam, że post pod postem,a le muszę to z siebie wyrzucić...poszłam do mamy, usiadłam koło niej i chciałam ją przytulić, powiedzieć, że będzie ok, że wszystko się ułoży...a ona nagle do mnie z tekstem, że gdyby nie my tzn ja i mój brat to miałaby spokój, że niedługo zostanę sobie sama z tatusiem i oboje bedziemy mieć pole do popisu, a ona święty spokój, zapytałam dlaczego mnie o to wini, a ona, że już nie daje sobie rady ze mną, że tylko odchudzanie mi w głowie-a ostatnio mnie pochwaliła, że ładnie jem i przytyłam w ramionach-, że ma już dość wszystkiego, powiedziała, że dla mnie liczy się tylko komputer i nic poza tym, że jestem CÓRECZKA TAUSIA i żebym dała jej święty spokój bo nie może już na mnie patrzeć...mam dość...
dobranoc Dziewczyny
|
|
|
#487 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#489 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#490 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam po weekendzie.
Cytat:
Mój mężczyzna ciągle do tego "pije" że mogłabym zacząć ubierac się jak kobieta, ze jestem aseksualna itp... Cytat:
Staram sie wiec unikać grzeszków, bo wiem jak sę to skonczy...ale z drugiej strony przez to ciągle się głodzę i mam wiekszą ochotę na grzeszki i takie błędne koło powstaje Cytat:
Ja po weekendzie kiedy znow przesadziłam z jedzeniem mam mega wyrzuty sumienia, a od rana dostałam juz kilka niemiłych smsów, wiec ogólnie humo mam "super", czasami odechciewa się życ |
|||
|
|
|
#491 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak wiem to jest prawdopodobnie napisane chaotycznie ale ja zawsze tak pisze
|
|
#492 |
|
Raczkowanie
|
ja przez 2 tygodniowy wyjazd z chłopakiem przytyłam 4 kg... ważyłam 56 kg, a teraz 59 kg przy wzroście 175 cm. I gdy weszłam na wagę załamałam się. jednak po dłuższej chwili namysłu uznałam, że wyszło mi to na dobre. Uda wreszcie nie mają 48 cm, tylko prawie 50
. Wyglądam jak kobieta a nie szczupaczek . Tylko troszkę brzuch mi się wypchał, ale to normalne gdy na śniadanie je się smażoną rybę z frytkami i surówką, na obiad pół pizzy w między czasie gofra z bitą smietana i karmelem i pije 5 drinków dziennie, piwo i likiery... i tak uważam, że jak na to co jadłam, to przytyłam tyle co nic . od dziś znów stałe nawyki żywieniowe, zero fast foodów a alkohol od czasu do czasu .
|
|
|
|
#493 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiesz Kika, dla Twojej mamy to też trudna sytuacja- jest zflustrowana i niestety swoje emocje przerzuciła na Ciebie. Zobacz, że jak się opamięta to Cię przeprosi za te słowa- bo na pewno tak nie myśli! Tylko wiesz, jak rzeczywiście konflikt między rodzicami jest bardzo ostry to ona może nie myśleć racjonalnie. Jest wściekła, zła, smutna, rozgoryczona- wiem, że takie słowa bolą- ale ona tak nie myśli. Może daj jej pobyć samej? Tak, żeby się wyplakała, wyzłościła... może umów się z koleżankami na jakiś wypad nad wodę? Albo babcię odwiedż? Ona się uspokoi i wszystko się ułoży. A jej tekstami o odchudzaniu się nie przejmuj- moja mamie jak brakuje argumentów zawsze wywala coś na ten temat. Cytat:
|
|
#494 |
|
Zadomowienie
|
.
|
#495 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny
Czy moge sie podlaczyc do watku? Pomyslalam, ze jesli bede pisac o swoich emocjach i czytac wasze problemy to moze zaczne rozumiec o co w tym wszystkim chodzi, moze uda mi sie "naprawiac" moje myslenie.
|
#496 |
|
Raczkowanie
|
nawet gdyby się rozwiedli-czego nie życzę- Ty przecież nie będziesz temu winna. A teraz wspieraj mamę, rozmawiaj z nią itp
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
Kika - straaaasznie mi przykro
![]() Wiosenko - i jak,troszkę lepiej z samoakceptacją? ![]() Serena - jestem pewna,że po tych paru kilogramach nie będzie niedługo śladu Superchick - super,idź na basen i nałóż bikini,niczym się nie przejmuj ![]() Djapirko - pewnie,co u Ciebie? ![]() A u mnie... w sumie normalnie... raz jem za mało,raz mam wrażenie,że za dużo,ale jakoś szkoda mi marnować wakacje,życie na redukcję,zamartwianie się każdym złym spojrzeniem w lustro,każdym centymetre mniej,czy więcej. Przeczytałam książkę Jessici Veiner (albo Vainer) ''Czy grubo w tym wyglądam'' no i daje ona troszkę do myślenia .Co najważniejsze,mam małe postanowienie - przestać tak obsesyjnie patrzeć na rozmiary ubrań .
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#498 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrocilam.. Stesknilyscie sie? Bo ja bardzo
![]() Od razu zaczne, ze przytylam przez te 2 tygodnie u babci 0,5-1 kg, uda maja juz 56 cm i brzuch jest zbyt tlusty. Wczoraj jak wrocilam plakalam caly wieczor, bylam glodna i nie jadlam, troche pocwiczylam. A od dzisiaj mialo byc 1500 kcal, ale nie potrafie. Nie potrafie sie odchudzac. Jak jestem na diecie ciagle mysle o jedzeniu, jestem zfrustrowana, nic mi sie nie chce, nie spotykam sie z ludzmi. Postanowilam, ze odpuszcze sobie w wakacje, szkoda marnowac tego fajnego czasu. Najwyzej jak nie zaakceptuje siebie to zaczne od wrzesnia, bedzie szkola, mniej czasu na myslenie, nie bedzie sie chcialo az tak jesc. A teraz jeszcze mam prawko na glowie, to postanowilam, ze nie bede sie zadreczala dieta. Nie powiem, zebym byla zadowolona ze swojego wygladu. Kiedys zawarlam z mama umowe, ze jak przytyje i bedzie widac, to mi powie i mi powiedziala, ze przytylam. Czyli jednak widac. Ale powiedziala, ze teraz lepiej wygladam, tylko zebym uwazala z jedzeniem. No, mi sie bardziej wtedy podobalo. Nie wystawal mi brzuch, uda sie o siebie nie ocieraly. Wszyscy sie na mnie wkurzaja, ze ciagle marudze na temat swojego wygladu, ale ja naprawde juz nie moge z tym wytrzymac, takie uzaleznienie od jedzenia i niejedzenia, od diet naprawde wkurza, nie potrafie sobie sama dac z tym rady, potrzebuje wsparcia, a oni mysla ze ja ciagle marudze. Ale jak mi nic nie doradza, tylko gadaja, ze wymyslam, a ja naprawde czuje sie osamotniona z tym problemem. Oni nie zauwazaja, ze to jest problem. A mama sama mowi, ze sie zaokraglilam. Ja to widze, widze te boczki, te uda, ten brzuch. I nie moge na to nic poradzic. Czuje sie jak len. Ale tak nie jest. Szkoda mi marnowac wakacji, a jednoczesnie czuje sie zle ze soba, czasem wstydze sie gdzies wyjsc, bo czuje sie grubo i ze kazdy widzi, ze przytylam. I ja chyba nie umiem jesc normalnie, ciagle czuje sie glodna. Chyba zastosuje sobie stale pory posilkow, moze to pomoze. Ale to znow rodzaj kontroli, a ja chcialabym, zeby bylo jak kiedys.
|
#499 | ||||
|
Zadomowienie
|
Na początek dziękuję wszystkim za wsparcie i ciepłe słowa
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ale nie wiem jak to będzie bo wtedy Babcia się zapyta co się dzieje i może zacząć "interweniować" a wtedy będzie jeszcze gorzej... Cytat:
właśnie nie wiem czy próbować z nią rozmawiać czy zostawić w spokoju, myślałam, żeby wyjechać z domu na kilka dni...zejść jej z oczu...Cytat:
ja też mam taką nadzieję ale nadzieja matką głupich jak to mówią...i gratuluję rozsądnego podejścia do sprawy bardzo mądra decyzja bo na prawdę masz ekstra figuręja przez ten "dół" czuję się okropnie, zawalam wszystko, jedzenie, znajomych- miałam się spotkać z kol, ale nie pójdę bo nawet nie chcę, żeby widziała, ze coś jest nie tak...
||||
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Plameczko - super,że wróciłaś
![]() wiesz ... jesteśmy strasznie do siebie podobne... ciągły brak samoakceptacji,a jednocześnie chęć normalnego jedzenia,bez myślenia o tym,co powinnyśmy,a czego nie... faktycznie daj sobie spokój z redukcją,a ciesz się wakacjami,wolnym czasem
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#501 |
|
Raczkowanie
|
Plameczka- na początek powiedz ile ważysz i ile masz wzrostu. sama mówisz: "Chyba zastosuje sobie stale pory posilkow, moze to pomoze. Ale to znow rodzaj kontroli, a ja chcialabym, zeby bylo jak kiedys." Więc staraj się nie zadręczać wyglądem, na pewno nie wyglądasz tragicznie. "nie potrafie sobie sama dac z tym rady, potrzebuje wsparcia"- więc może DOBRY PSYCHOLOG?
Kika-chyba nie powinnaś jej schodzić z oczu. Bądź dla niej wsparciem!
|
#502 |
|
Rozeznanie
|
Plameczko- piszesz, że przytyłaś 0,5-1 kg- przecież tego nawet nie widać
Nie zadręczaj się tym bo jeszcze uwierzysz, że uda rzeczywiście przytyły... ale pomyśl tak racjonalnie: jak schudłaś pierwsze 0,5 kg to od razu widziałaś chude uda? Nie, potrzeba było ich więcej... teraz jest tak samo- aby na prawdę poczuć różnicę musiałabyś przytyć chociaż z 4 kg. Mniejsze różnice są prawie niezauważalne... nie martw się! Agness51- a jak rowerek? Mam nadzieję, że nie jeździsz...
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
deMitia - w sobotę jeździłam. Ale tylko 20minut,w bardzo szybkim tempie.
|
|
|
#504 |
|
Rozeznanie
|
Ja robię od prawie 3 tygodni brzuszki- codziennie po 75, co drugi dzień dokładam do tego jeszcze dwie serie skośnych i kurde nic
|
#505 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
8 abs na brzuch i na wyszczuplenie ud ta cała agrafka? (10-15 zł w tesco) po co sobie psuć wakacje, wystarczy kilka minut dziennie, bez katowania się i będą efekty! no co Ty, nikt na pewno nie patrzy na Ciebie i nie myśli 'przytyła!' to tylko Twoje odczucie, bo Ty ciągle o tym myślisz i zwracasz na to uwagę. a skoro mama mówi, że wyglądasz lepiej, to na pewno tak jest. a sama wiesz, że dziewczyny z ed podobają sie sobie bardziej z jak najniższą wagą i nawet nie dopouszczają do siebie myśli, że mogą super wyglądać cięższe o kilka kg.
|
|
|
#507 |
|
Wtajemniczenie
|
A te cwiczenia naprawde pomoga bez diety? Chyba nie.. Ale i tak wielkie dzieki za mile slowa
|
#508 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak trzymaj Cytat:
a uda hmm może warto poćwiczyć?
|
|
#509 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
1) czyli w ciągu ok 12 miesięcy przybrałaś 5 kg?! Plameczko!!! To co ja mam zrobić, wyć do księżyca i chodzić w worku na ziemniaki? Przybyło mi 10 kg w ciągu ok 8 miesięcy ...2) to masz bardzo dobrą wagę 3) sorry, ale.. Wiosenna.. Pokłony idealnie to ujęłaś. taka jest niestety prawda...
|
|
#510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
odpuść sobie na czas wakcji nie męcz się kiedy tak ślicznie słońce świeci. I też myśle że ćwiczenia byłyby dobre a nie dręczenie się.![]() Starja przytyłam prawie 10kg w 3mc.;/
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:34.

Przeczytałam, że koncert się udał- bardzo fajnie
Ale tylko do środy, wtedy wróci rodzinka. ;] Niestety w czwartek jadę do Krk. Miasto piękne, ale mi się kojarzy z moim ED, depresją, wszystkim co niefajne. :| Trzeba się jakoś przełamać, w końcu w październiku wracam tam na studia, ale czemu muszę przełamywać się już teraz? ;]
. Tylko takie spostrzeżenie

majteczki+ top zasłaniający brzuch.ćwiczenia? nigdy nie umiałam wyśrodkować- albo do resztek sił, głodząc się przy tym, albo nic. (tak, tak, tłumacz się leniu-Starlight 

. Wyglądam jak kobieta a nie szczupaczek
...