|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008'
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#572 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja juz wszystkiego probuje i mam juz 3 spotkanie w porani laktacjnej. Chyba po prostu tak ma byc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Zakorzenienie
|
moja żaba drzemie. przed 7mą ją nakarmiłam i padła po wyczerpującym robieniu kupy.
zdążyłam w tym czasie się wykąpać, zjeść, spić kawę, poprasować i nakarmić kota. teraz może się budzić ![]() nie wiem jak ją na te upały ubierać. body na długi rękawek + skarpetki i czapka i ewent. kocyk na gołe nóżki wystarczy, hę? |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Zakorzenienie
|
Jowisz ja trzymam Zofię w krótkim rękawie i z gołymi nogami (tzn skarpetki ma, ale ubranie bez nogawek) no i bez czapki w domu. nogi ma przykryte cienkim bawełnianym kocykiem.
stosuję się do rad pediatry i ubieram lekko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Zakorzenienie
|
aa, ja pisałam o spacerze. w domu też bez czapki ofkors i tylko skarpetki do body.
czy pomidory są jakoś specjalnie uczulające? mogę jeść jak w ciąży ich talerz ot tak do tego oliwki na przykład? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogorka i pomidorka kroje sobie na kanapke, oczywiscie w rozsadnych ilosciach, bo musze miec jakies zielsko-pozostalosc po ciazy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Zakorzenienie
|
jem wszystko to co w ciąży - tak mi kazali
![]() a na spacer to wystarczy rękaw i lekka czapka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#578 |
Zakorzenienie
|
mnie kumpela nagadała, że kakako i czekolada okropnie uczulająca i że ona wprowadziła ją do diety dopiero po pół roku. i się boję jeść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno uczula, ale jem po ociupince, np. kilka śliwek w czekoladzie albo kilka kostek czek. na razie wszystko ok, a w razie co to przestanę. skoro lekarz mówił, żeby szamać wszystko, to się stosuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Zakorzenienie
|
![]()
andape Max jest super w sam raz jak na moje nie słuchaj głupot karm ile chcesz
![]() Rusałko moja Apolonia jest przykładem ze dziecka na piersi nie da sie przekarmić (choć rozumiem obawy sama je miałam) była małym zawodnikiem sumo do ok 5-6 miesiąca, ![]() co do jedzenia trzeba próbować ![]() ![]()
![]() |
#581 |
Wtajemniczenie
|
Tak spojrzałam sobie na liste już rozpkaowanych i wiecie, strasznie Wam zazdroszcze.
Pozdroiwonka i buziaczki.
#582 |
Zakorzenienie
|
Heyka
My mielismy super udany weekend, bylismy nad jeziorem w Lubikowie- uwielbiam to miejsce, super powietrze, czysciutka woda- szkoda tylko, ze nie moglam sie kapac...no ale jakos przetrzymalam. Malcowi sie super podobalo, spal caly czas i siedzial na powietrzu. Teraz jak wrocilismy do domu to od 10 mi placze i nie chce spac, ale chyba wlasnie posluchal mamusi i zamknal oczeta. Co do nawalu mleka to tez go mielismy, a teraz w nocy spie w koszulce na ramiaczkach i mam pieluszke tetrowa pod nia- bo jak karmie z jednej piersi to z drugiej leci, albo jak spie na boku to tez samo sie leje. Borys przytyl przez 9 dni 560gram, takze chyba tez niezle, a je tylko z piersi. Mysle, ze te problemy ze spaniem to chyba ta temperatura, taki upal im tez na pewno przeszkadza. Wklejam pare fotek z wyjazdu jak odpoczywamy i moi mężczyzni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny.Nadal jest mi trudno jak mały płacze ale on chyba sie przyzwyczaja.Dziś w nocy spał lepiej niż dotąd i chyba wzdeć już tyle nie ma co wcześniej.Może jednak coś w tym jest.Karmię go mniej więcej co 2-3 godziny.
Veronko - tylko pozazdrościć wypoczynku.I widzę, że Twój maluszek (Sliczności!!!) w wózeczku z gołymi nuziami i bez czapki.Ja wczoraj na spacer ubrałam rampers i nie ubierałam czapki a i tak się spocił bo mąż lekko go tylko przykrył.Jak na zakupy w sobotę ubralismy mu czapkę to strasznie się w niej męczył - w koncu stwierdziłam, że jestem wredna matka i , że nastepnym razem żadnej czapki nie ubieramy.Lekarze twierdzą, że lepiej jest troszeczkę zmarznąć niż się spocić.
#584 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() gratulacje dla nowych mamuś !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja z mlodym na brzuchu wiec znow literowki beda ![]() moje brodawki juz maja sie lepiej, bola tylko przez pierwszych kilka pociagniec, pomijam ze sa nadal zmaltretowane ![]() ![]() wczoraj kupilismy kolejne 2 paczki 1 z pampersa, a mialam ich wcale nie kupowac ![]() espumisan tez juz był w uzyciu bo mlody sie prezył jak nie wiem co... ale dzisiaj doszedl teb sam simplex z austrii wiec w razie czego damy rade!! ![]() piszecie o upałach, u nas dopiero dziasiaj jest goraco, wczesniej ciagle lało. takze my )zaliczamy codziennie spacerek ![]() a jutro do lekarza idziemy zeby spojrzał na pepek, dal recepte na witaminki i skierowanie na bioderka. no i przedewszystkim zobaczymy ile maly wazy ![]() tez mam ciagle wyciek z lewego cyca a jak karmie prawym to z lewego powódz ![]() ![]() ![]()
#585 |
Zakorzenienie
|
veronko ale ten twój synuś jest uroczy w tym wózeczku wygląda już taki duży
Ja też uważam że w czasie karmienia można jeść wszytko to co się jadło w ciąży oczywiscie na potrawy które uczulają trzeba uważać i dawkować jak się nic nie robi dziecku to znaczy że mozna jeść potrawy cięzko strawne i pikantne na początku można sobie darować żeby dziecku nie ciążyły Ja przy moim 1 dziecku nie mogłam pić mleka bo się okazało że ma skaze białkową a tak to mogłam jeśc wszystko za 2 razem też nam nic nie szkodziło Judi mam znów pytanie do ciebie bo się niedopytałam w klinice ile będzie mi potrzebnych koszul nocnych jak tam się rodzi to się ma swoją koszule czy oni dawają Niegniewaj się że cię tak wypytuję i stale ci zawracam głowe ale jestem ci bardzo wdzięczna za każdą informacje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#586 |
Zakorzenienie
|
andape lekarka ma racje że nie wolno przegrzewać ale trzeba bardzo uważać na uszka żeby wiatr ich nie przedmuchał i wsumie to dlatego ubiera się dziecku czapeczke jak jest ciepło a zapalenie ucha bardzo boli a raz przebyta infekcja lubi się nawracać
Ja przynajmniej bardzo na to zwracałam uwage |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Zakorzenienie
|
pisałyście, że pampersy 2 są za duże dla bobasów, a dla pani płód są w sam raz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiec ja mialam 2 i obie sie przydaly ![]() ![]() ![]()
![]() |
#589 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a jak tam polog? bo u mnie leci juz 22 dzien i zastanawiam sie kiedy przestanie...
![]()
#590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale kosmos, jak mała śpi, to ja nie wiem za co się zabrać - odpoczywać, sprzątać, odciągać pokarm czy próbować sobie przypomnieć o czym miała być moja praca mgr ![]() Anisia, ze mnie ciągle kapie. Malutko tego jest, czasem trochę więcej poleci. Ale za to moja rana już niewiele boli. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Zakorzenienie
|
ja spie w koszulce na ramiaczkach z taka jakby niby koszulka co to sie konczy tuz za cyckami i sluzy mi doskonale jako podporka pod wkladki laktacyjne, tez mam fontanne z cyca kiedy jeden z nich jest ssany
![]() no mi tez leci raz mocniej raz slabiej... ale moglo by sie juz skonczyc...
#592 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Zakorzenienie
|
no to pare fotek min Piterka
![]()
#594 |
Zakorzenienie
|
Słodki chłopaczek
![]() A ja się od wczoraj przyglądam Łuśce i coraz bardziej się przekonuje do tego, że będzie ruda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A zastanawiałyście się może już nad szczepionkami? Czy kupujecie zintegrowaną na następne szczepienie i big pytanie - będziecie szczepić na koki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: mowa o szczepionce na pneumokoki itp..
![]() |
#596 |
Zakorzenienie
|
Judi dziękuję ci bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Zakorzenienie
|
Ania połóg trwa 6 tygodni, może tyle będzie lecieć
![]() Piotruś piękny ![]() ![]() Sosnowa moja Iga miała być ruda a nie jest ![]() ![]() ![]() czy wasze dzieci mają grupę krwi już stwierdzoną i w książeczkę wpisaną ? u mnie brak info. moja blizna się zeszpeciła kurde. tak jakby się szef rozlazł i mam taką miękką jasną gulkę. wiedziałam, że mam skłonności do bliznowców ale żeby i tam w mordę. chyba w aptece kupię maść na blizny, to już 3 tyg. po porodzie, chyba mogę używać ![]() no i mnie standardowo nic nie leci z drugiego cyca kiedy karmię ![]() nikt nie pisał chyba jeszcze o przyjemności ponownego spania na brzuchu ![]() ![]() choć pewnie skoro u was zalew mleka to może nie bardzo możecie. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#598 | ||||
Zadomowienie
|
ja bede szczepila na pneumo i ta za 100 pierwsze szczepienia w sierpniu w polowie
![]() |
#599 |
Zakorzenienie
|
A u mnie krwawienie ustalo, czyli niecale 2 tygodnie twalo, teraz to juz tylko jakis zoltawy sluz, ale tez nie za duzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Zakorzenienie
|
Aniu jak pomagasz malutkiemu kiedy się wije z bólu brzuszka ? u mnie jest to samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.