mamuski styczniowo-lutowe 2009 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-24, 20:10   #1741
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania
Dot.: mamuski styczniowo-lutowe 2009

AMILAMIJA ja mialam tak dwukrotnie (w 8 i 12tc) i tez lekarz nie zna dokladnej przyczyny. na wszelki wypadek lykalam duphaston do 17tc. teraz jestem w 33tc i dziecko rozwija sie bdb. mysle, ze nie masz powodu do zmartwien jesli usg nie wykazalo zadnych nieprawidlowowsci.

ps u mnie lekarze mowili, ze to moze byc od wysilku, przytulanek albo po porstu taki pseudo okres (tyle, ze u mnie to wystapilo wlasnie 8tyg po OM wiec to raczej nie to) - to tylko takie ich przypuszczenia

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 08:49   #1742
mumi24
Zadomowienie

Amilamija Całe szczęście, ze jednak wszystko dobrze się skończyło, oszczędzaj sie kochana

A ja miałam wczoraj urodzinki i tż zabrał mnie na wypasiony obiad..wszamałam prawie wszystko, potem jeszcze goście w domu-jak poszli to uderzyłam od razu w kimę

http://s2.pierwszezabki.pl/026/0261949b0.png?3414
mumi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 08:57   #1743
Glizda87
Rozeznanie

Kurcze jeden dzień mnie tu nie było a tu czytania dwie strony...;p

Sandrunia no nareszcie jestes bo ostatnio o tobie myślałam ze coś dawno cie tu nie było widac i juz sie zastanawialam czy nie daj Boziu cos nie tak czy poprostu wakacje ci sie przedluzyly wiec witaj spowrotem

Co do witaminek to zdecydowalam sie na feminatal 400 + DHA z wszystkich o jakich czytalam te wydaja mi sie najbardziej kompleksowe

Ostatnio kilka razy dziennie zauwazam takie ciągnięcia w okolicy jajników i niewielkie skurcze w okolicach odbytu, nie boli mnie to ani nie przeszkadza ale wyraznie cos czuje... mam sie bac?? czy znowu panikuje... do doktora dopiero za 2 tyg...;/

mumi24 wszystkiego naj naj naj a przedewszystkim zdrówka
Stary 2008-07-25, 08:58   #1744
arletap110
Raczkowanie

GG do arletap110

AMILAMIJA, leż, leż i jeszcze raz leż kotek - widocznie fasolka tego potrzebuje.

Zamieściłam zdjęcie brzuszka w galerii zdjęć - chyba całkiem spory jak na 17 tc
arletap110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 10:00   #1745
passionfruit
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!
Ja tylko na sekundkę wpadłam. W telegraficznym skrócie. Pozdrowienia znad super oceanu atlantyckiego. Fale gigantyczne, słońce świeci, wszyscy opaleni jak murzyni tylko ja cały czas jade na fltrze 50 i jestem blada jak ściana.
Dzidzia zdrowa, ale ciągle spię
Nie dam rady wszystkiego przeczytać więc mam nadzieję, że siobhan przekazała Wam moja wiadomość

Zmkam na plażę. Dużo zdrówka dla Was wszystkich.

Buziole,
passionfruit
Stary 2008-07-25, 11:21   #1746
pani z herbata
Zadomowienie

Amis ja tez tak mialam od zbyt intensywnych przytulanek
daj na luz ze wszysktim i poglaskaj brzucha od ciotki wizazanki

Mumi 100 lat 100 lat ....

Passionfruit my wyruszamy juz dzisiaj wieczorem no balsam +50 juz czeka
korzystaj z urlopu ile wlezie

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 12:07   #1747
AMILAMIJA
Zadomowienie

GG do AMILAMIJA Send a message via Skype™ to AMILAMIJA

Dzięki,
sytuacja dzisiaj identycznie jak wczoraj. Rano porcja brunatnego czegoć, potem jakieś śmiciuchy brązowe i resztki...
Leżę. Co mi innego pozostaje. Mozliwe, ze to jakaś namiastka @. W poniedziałek mam genetyczne, to zwrócę uwagę na ksmówkę. Wcale mi nie wesoło, bo nie wiem za bardzo, co się dzieje. Lekarz mói, żebym się nie denerwowała i póki nie ma krwi, to bez paniki. Pociesza mnie tylko, ze u malucha wszystko pozamykane i ok.
A było tak fajnie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-25, 13:37   #1748
skoja
Rozeznanie

AMILAMIJA! No co Ty! Przecież sprawdziłaś, że u malucha wszystko jest ok! A słyszałaś, że sporo kobiet dowiaduje się np. w którymś miesiącu, że jest w ciąży? Wiesz dlaczego? Bo mają np. do 6 mies. normalnie okres (sama znam 2 takie osoby). A poza tym pewnie czytałaś też, że to się często zdarza. Nie masz się więc w ogóle czym przejmować!
A tym co na wakacjach - ogromnie zazdroszczę! Zwłaszcza oceanu!
A mnie ostatnio z kolei kilka osób nastraszyło, że długa jazda samochodem może byc niebezpieczna. Juz zgłupiałam. Początkowo planowałam wakacje samolotem - nawet moja lekarka powiedziała, że nie ma przeciwskazań, ale czytałam z kolei, że samolot nie jest dla kobiety w ciąży. Potem jak juz z TZ ("na wszelki wypadek") ustaliliśmy wakacje samochodem, to jedna kuzynka opowiedziała mi jak to ona poroniła w 4 mies. po podróży do Zakopanego. Mówię Wam - zwariować można!
Ja myślałam, że taka podróż samochodem w ogóle nie jest dla maleństwa męcząca, ja to się nawet relaksuję. A mówią - ciąża to nie choroba! A jak się czyta co to wymylają, że się "nie powinno" to się dochodzi do innych wniosków! Ja czuję się coraz lepiej, wychodzę z mdłości i wymiotów i żyć mi sie chce, i chciałabym skorzystać z lata!
A filtry - to jakie? Macie jakieś sprawdzone? Bo gdzieś czytałam, że powinny być mineralne? W ogóle nie znam się na filtrach, bardzo rzadko ich używałam.
skoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 13:43   #1749
mumi24
Zadomowienie

Bożenko Agusiu Dziękuje bardzo

Stary 2008-07-25, 14:18   #1750
mar_go
Rozeznanie

GG do mar_go

Nie muszą byc mineralne, mają być ogólnie mówić "nieprzenikające" do krwioobiegu.
Spokojnie możesz uzywać Vichy, Loreala, Biodermy, LRP, Garniera.
I radość do łez
mar_go jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 14:41   #1751
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez AMILAMIJA Pokaż wiadomość
Dzięki,
sytuacja dzisiaj identycznie jak wczoraj. Rano porcja brunatnego czegoć, potem jakieś śmiciuchy brązowe i resztki...
Leżę. Co mi innego pozostaje. Mozliwe, ze to jakaś namiastka @. W poniedziałek mam genetyczne, to zwrócę uwagę na ksmówkę. Wcale mi nie wesoło, bo nie wiem za bardzo, co się dzieje. Lekarz mói, żebym się nie denerwowała i póki nie ma krwi, to bez paniki. Pociesza mnie tylko, ze u malucha wszystko pozamykane i ok.
A było tak fajnie
kochana pisalam Ci, ze to samo przezywalam i tez to nie trwalo 1dzien tylko kilka. za pierwszym razem z 8tc wylewala mi sie przez 2-3 dni sama brunatna wydzielina a w 12tc najpierw swieza, jasna krew dopiero potem ta wydzielina i wszystko bylo ok. w pierwszym przypadku pojechalam na izbe do szpitala i tam stwierdzili, ze wszystko jest ok, za drugim razem juz sie tak nie balam wiec na drugi dzien pojechalam tylko na usg sprawdzic czy serducho bije.

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-25, 16:49   #1752
pani z herbata
Zadomowienie

ja kupilam sobie skarpetki specjalne na loty samolotem i dlugie podroze, tak mi lekarka polecila. ale one tylko jezeli nie macie problemow z zylami

pani z herbata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-25, 16:54   #1753
skoja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani z herbata Pokaż wiadomość
ja kupilam sobie skarpetki specjalne na loty samolotem i dlugie podroze, tak mi lekarka polecila. ale one tylko jezeli nie macie problemow z zylami
O! nie słyszałam! A mogłabys cos więcej na temat tych skarpetek? Czemu one służą? Itp.
Stary 2008-07-25, 20:27   #1754
gosiala
Zadomowienie

Mumi STO LAT STO LAT!!!

Amilamija - ja też mialam takie plamienia w 9 tygodniu , myslalam , że zawału dostanę ....Leż kochana a zobaczysz , że wszystko będzie ok!
Stary 2008-07-26, 17:18   #1755
mumi24
Zadomowienie

gosiala Dzięki kochana

Stary 2008-07-26, 17:24   #1756
Glizda87
Rozeznanie

Ale tu cisza dzisiaj... Chyba pogoda wywiala wszystkie z domów albo tak jak mnie na kanape
Stary 2008-07-26, 18:28   #1757
Seviljanka
Raczkowanie

W weekendy na naszym wątku jest zawsze najmniejszy ruch. Dziewczyny "urlopują" lub "rodzinkują"
Stary 2008-07-26, 18:50   #1758
mumi24
Zadomowienie

Ja urzęduje to na balkonie to na kanapie...w tak upalne dni nic mi się nie chce....tż co chwila donosi tylko koktajle bananowo-maślankowe
jutro jedziemy na urodziny chrześnicy tż-ta tam zawsze jest smaczne jedzonko, ale jestem podła tylko o tym jedzeniu, a nie o uroczystości, ale cicho nikt nie musi wiedzieć

Stary 2008-07-27, 11:53   #1759
Glizda87
Rozeznanie

Ta pogoda mnie wykończy...;/
Stary 2008-07-28, 08:01   #1760
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Hej Kochane Ale cisza na watku ...
Wczoraj bylismy nad woda nawet troszke sie opalilam lecz brzuszka ani na chwile nie wystawialam na slonce zreszta prawie caly czas siedzialam pod parasolem za to inne plazowiczki nie czaily sie ... cale porozbierane siedzialy na sloncu.Az mnie cos trafialo
W piatek wizyta u gin juz sie doczekac nie moge.Ciekawe czy gin sie zgodzi jak bede u niego w piatek a zwolnienie poprosze od srody ?jak myslicie ?A szefowej powiem ze pani gin mowila ze musze odpoczac bo jestem przemeczona
Lece sie szykowac do pracy ale goooorac ... Buziaki

Olinek

Paulinka
jukol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-28, 09:52   #1761
siobhan1
Zadomowienie

Witajcie Dziewczynki,
wrócilam z 3 dniowego odpoczynku i bylo fantastycznie.
Wreszcie w Ire mamy lato!!! Nawet sie troszke opalialm na rekach i buzi
Pozwiedzalismy, pojedlismy dobrego jedzonka, wybyczylismy sie za wszystkie czasy i tak nam sie podobalo, ze za tydzien znowu sie wybieramy na weekend :P
Tak bylo fajnie, ze juz nie moge sie doczekac.

Mumi - najlepszego

Wszystkim zmartwionym i zatroskanym
siobhan1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-28, 12:24   #1762
skoja
Rozeznanie

Cześć Dzewczynki! Witam po weekendzie!
Ja też w końcu byłam nad jeziorem i się troszkę poopalałam! Już taka blada byłam, że stwierdziłam, że będę się opalać do pierwszej plamy A nóż sie nie pojawią! Oczywiście brzuszek filtr 50 i pod przykryciem
A woda jaka cudowna w jeziorze!
Śmiałam się, bo na razie nie kupiłam stroju i używam mojego bikiniii sprzed ciąży
Wyglądam w nim trochę śmiesznie!!! Biust mam wrażenie się już nie mieści, a brzuch wygląda nie jak u kobiety w ciązy tylko jakby mi przybyło trochę kilogramów I cała jak cóka młynarza!
Ale szczerze - mam to gdzieś! Ale się troszkę zarumieniłam - i nie mam żadnej plamy na razie (tfu, tfu! odpukać!)
Stary 2008-07-28, 13:37   #1763
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skoja Pokaż wiadomość
Cześć Dzewczynki! Witam po weekendzie!
Ja też w końcu byłam nad jeziorem i się troszkę poopalałam! Już taka blada byłam, że stwierdziłam, że będę się opalać do pierwszej plamy A nóż sie nie pojawią! Oczywiście brzuszek filtr 50 i pod przykryciem
A woda jaka cudowna w jeziorze!
Śmiałam się, bo na razie nie kupiłam stroju i używam mojego bikiniii sprzed ciąży
Wyglądam w nim trochę śmiesznie!!! Biust mam wrażenie się już nie mieści, a brzuch wygląda nie jak u kobiety w ciązy tylko jakby mi przybyło trochę kilogramów I cała jak cóka młynarza!
Ale szczerze - mam to gdzieś! Ale się troszkę zarumieniłam - i nie mam żadnej plamy na razie (tfu, tfu! odpukać!)
Skad ja to znam
Mój kostium tez za maly, oczywiscie w biuscie
Zakupilam sobie nowy jednoczesciowy kostiumik na ta okolicznosc, aby brzusio byl zchowany

No i na pewno bylo troszke brzuszka widac, na pewno ciazowego
Wstawiaj fotosy
Stary 2008-07-28, 15:09   #1764
skoja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
No i na pewno bylo troszke brzuszka widac, na pewno ciazowego
Wstawiaj fotosy
Zabroniłam mojemu TŻ zabierać aparat Ostatnio mniej chętnie się fotografuję. Chyba jednak zacznę - bo to przecież potem pamiątka świetna!
Tylko mój TŻ jest domorosłym fotografem i uwielbia robić zdjęcia, jak zabiera aparat to potem nic poza fotkami nie robi i mam za każdym razem sesję - po złożeniu której można zmontowac film - tyle zdjęć Zaczyna mnie to straaasznie denerwować
Stary 2008-07-28, 15:44   #1765
Nika.83
BAN stały

GG do Nika.83

Ja wczoraj też nad wodą poleżakowałam... było świetnie - nie bylo tak ciepło bo od jeziora chłodny wiatr wiał Siedzialam w cieniu cały czas bo slonce zle na mnie dziala Ogólnie stwierdzam ze to mit że kobieto w ciązy mają idealna cerę - mam pełno syfków na twarzy, dekoldzie i plecach. Tez tak macie?? Jak tam wasza cera w ciązy? Pozatym łapią mnie humorki. Póki co na punkcie wyglądu że jestem blada, osyfiona i wogóle... raz chce mi sie płakac kolejny raz zaczynam sie smiac. Zwariować można ale mam nadzieje ze to przejdzie kiedys
A powiem WAM szczerze że wolałam tą bardziej pochmurna pogode, bo upał wykończy mnie w tej pracy a planuję pracować do połowy listopada
Trzymcie się w te upalne dni!!!
Nika.83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-28, 15:54   #1766
siobhan1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez skoja Pokaż wiadomość
Zabroniłam mojemu TŻ zabierać aparat Ostatnio mniej chętnie się fotografuję. Chyba jednak zacznę - bo to przecież potem pamiątka świetna!
Tylko mój TŻ jest domorosłym fotografem i uwielbia robić zdjęcia, jak zabiera aparat to potem nic poza fotkami nie robi i mam za każdym razem sesję - po złożeniu której można zmontowac film - tyle zdjęć Zaczyna mnie to straaasznie denerwować
Skoja, no koniecznie musisz te fotoski zaczac robic. Pamiatka bedzie jednorazowa.
Mój aparat jest analogowy, wiec jutro zaniose rolke do wywolania i w srode/czw powinnam miec odbitki. Jak cos z komóry bedzie ciekawego to wam pokaze

Cytat:
Napisane przez Nika.83 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj też nad wodą poleżakowałam... było świetnie - nie bylo tak ciepło bo od jeziora chłodny wiatr wiał Siedzialam w cieniu cały czas bo slonce zle na mnie dziala Ogólnie stwierdzam ze to mit że kobieto w ciązy mają idealna cerę - mam pełno syfków na twarzy, dekoldzie i plecach. Tez tak macie?? Jak tam wasza cera w ciązy? Pozatym łapią mnie humorki. Póki co na punkcie wyglądu że jestem blada, osyfiona i wogóle... raz chce mi sie płakac kolejny raz zaczynam sie smiac. Zwariować można ale mam nadzieje ze to przejdzie kiedys
A powiem WAM szczerze że wolałam tą bardziej pochmurna pogode, bo upał wykończy mnie w tej pracy a planuję pracować do połowy listopada
Nika, jak pogoda nie pasuje to zapraszam na wyspy. U nas od pt fajna pogoda ale od jutra znowu deszcz. Jest tak chyba od lutego!!! Mozna sie depresji nabawic, wiec nie nazekac mi tam na upal, bo przymusowa eksmisja bedzie, hihihihihi

W sumie pogoda to jest jeden z wazniejszych powodów dla których chce z tad wyjechac. Prawdziwe polskie lato, to jest to, ach, ale sie rozmarzylam
Stary 2008-07-28, 16:04   #1767
skoja
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nika.83 Pokaż wiadomość
Też stwierdzam, że z tą cerą to mit! Moja się pogorszyła i tez powyskakiwało mi wszystkiego wszędzie! I na szyi - gdzie normalnie się nie pokazywały.
Dlatego wyszłam na słońce, żeby cerę trochę "podsuszyć" - chyba pomogło
Humorki - raczej mnie nie łapią, chyba, że ...np. mamy gdzieś wyjść - gdzie będą ludzie -wtedy się wkurzam, że we wszystkim wyglądam okrooopnie! Nie mogę sie przyzwyczaić do swojego biustu na razi, który też dodaje mi gabarytu Czasem jak na siebie patrzę, to stwierdzam, że wyglądam jak kupa ale czasem z kolei stwierdzam, że nie jest aż tak źle, a poza tym - to nie na całe życie
Generalnie mam dobry humor - czasem nawet wydaje mi się, że mniej się wkurzam niż przed ciążą, chociaż chyba to tylko mi sie tak wydaję, bo jak to stwierdzam przy najbliższych - to dziwnie na mnie patrzą Więc chyba widzą to troszeczkę inaczej
Stary 2008-07-28, 16:12   #1768
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siobhan1 Pokaż wiadomość
Nika, jak pogoda nie pasuje to zapraszam na wyspy. U nas od pt fajna pogoda ale od jutra znowu deszcz. Jest tak chyba od lutego!!! Mozna sie depresji nabawic, wiec nie nazekac mi tam na upal, bo przymusowa eksmisja bedzie, hihihihihi

W sumie pogoda to jest jeden z wazniejszych powodów dla których chce z tad wyjechac. Prawdziwe polskie lato, to jest to, ach, ale sie rozmarzylam
W świetle tego co piszesz zaczęłam się zastanawiać, co ja TU (czyt. w Polsce) jeszcze robię... Nienawidzę lata! Czy w stanie ciążowym czy nie, jest to dla mnie najgorszy okres w roku, jak tylko pokaże się słonko mam bóle głowy - takie cholerne migrnowce..., ciągle jest mi słabo, o opalaniu mowy nie ma... ja chcę do IRL...
A wogóle to chciałam Was wszystkie serdecznie pozdrowić, bo coś rzadko pisuję...
Dziś wybrałam się z mężem na nogach do Castoramy (jakieś 4 km) i tak mi słonko dogrzało, że myślełam, że nie wrócę... Kompletny czub ze mnie... w taką pogodę się z domu wypuszczać
Teraz BARDZO czekam na czwartkową wizytę u doktorka i na TYLKO dobre wieści, a może i na wynik inwigilacji dzidziusiowej płci Kurde, ale bym chciała już wiedzieć... A po wizycie mam dzwonić zapisać się na usg połówkowe... ale ten czas pędzi w czwartek skończę już 15 tydzień

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-28, 17:01   #1769
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxi1980 Pokaż wiadomość
Teraz BARDZO czekam na czwartkową wizytę u doktorka i na TYLKO dobre wieści, a może i na wynik inwigilacji dzidziusiowej płci Kurde, ale bym chciała już wiedzieć... A po wizycie mam dzwonić zapisać się na usg połówkowe... ale ten czas pędzi w czwartek skończę już 15 tydzień
Zazdroszczę Ci czwartkowego podglądania dzidziola Ja na swoją wizytę muszę czekać aż do 19 sierpnia, po urlopie pana doktora. Na to połówkowe wybierasz się na Opolską? Bo w sumie nie wiem czy też już dzwonić się umawiać i klepać termin?????
freshona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-28, 17:38   #1770
Seviljanka
Raczkowanie

Freshona, ja też mam wizytę dopiero 19 sierpnia ze względu na urlop ginki i to będzie po 5 tygodniach od ostatniej wizyty Nie wiem, jak tyle wytrzymam... Szczególnie, że ostatnio mam bardzo dużo stresów związanych z sytuacją rodzinną a ja się przejmuję i teraz przez to dodatkowo boję o Maleństwo...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości