Mamy październikowe 2018 cz. II - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-05-27, 12:18   #3181
awusia
Zadomowienie

Dot.: Mamy październikowe 2018 cz. II

Ja to nie umie nazwac tych wszystkich bolaczek
Siedze wlasnie na lezaku u rodzicow w ogrodku i sie obiajam na maxa. Potrzebowalam takiego dnia jak tylko wrocimy z wakacji rozkladamy basen za 3 dni wyjezdzamy nie moge sie juz doczekac!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

awusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-27, 12:25   #3182
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez awusia Pokaż wiadomość
Ja to nie umie nazwac tych wszystkich bolaczek
Siedze wlasnie na lezaku u rodzicow w ogrodku i sie obiajam na maxa. Potrzebowalam takiego dnia jak tylko wrocimy z wakacji rozkladamy basen za 3 dni wyjezdzamy nie moge sie juz doczekac!

Och och zazdro! fajnie, nalezy się odpoczynek, korzystaj!

lykki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-27, 14:30   #3183
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mila 23 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Czy macie czasem uczucie takiego zmęczenia brzucha ?
Jakby nie wiem... po prostu zmęczenie mięśni po treningu.? Nie wiem jak to wyjaśnić. Albo nie raz jak siedzicie w jednej pozycji i czujecie ze musicie zmienić pozycję bo wam mięśnie cierpną ?

Kurczę od paru dni tak mam.. . A od jutra znowu do pracy...

Mila ja mam takie uczucie wlasnie przy tych skòrczach. To takie poczucie jak przy zakwasach czy taka ciężkość właśnie i mija po zmianie pozycji. Dotknij czy nie masz wtedy twardszego brzucha. Moze to wlasnie te skòrcze one sa normalne jesli nie sprawiaja bòlu tylko wlasnie taki dyskomfort

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez lykki Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wsparcie z brzuchem juz ciut lepiej, jeszcze go dzis trochę czuje przy wstawaniu i siadaniu, ale jest zdecydowanie lepiej niz bylo. Piesek juz tez ma się dobrze, uff dzis lepszy dzien w koncu

Ja dzis jeszcze sie nie ruszam, drugi dzien poleze, troche nudy, ale w sumie relaksik

Tez macie takie uczucie ciagniecia brzucha w dol? Jakby to dziecko tak niziutko bylo? Bo piszecie u uczuciu zakwasow - tez tak miewam Ale uczucia "zmeczenia brzucha" to chyba nie mam a moze to te skurcze przepowiadajace czy jakos tak?

To ciągnięcie w dol i ciezkos to tez mam wlasnie przy tych skòrczach. To nie sa przepowiadajace tylko jakies Braxtona-Hicksa. I one zaczynaja sie w polowie ciazy.macica tak cwiczy i sie rozciaga. Mozna zlagodzic kąpielą, melisa, magnezem , i zmianą pozycji.

Edytowane przez Apola88
Czas edycji: 2018-05-27 o 14:59
Apola88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-27, 14:48   #3184
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Apola88 Pokaż wiadomość

To ciągnięcie w dol i ciezkos to tez mam wlasnie przy tych skòrczach. To nie sa przepowiadajace tylko jakies Braxtona-Hicksa. I one zaczynaja sie w polowie ciazy.macica tak cwiczy i sie rozciaga. Mozna zlagodzic kąpielą, melisom, magnezem , i zmianą pozycji.

Dzięki! To forum naprawdę się przydaje, zawsze ktoś coś wie, napisze i można się uspokoić, tym bardziej jak jest się w pierwszej, długo wyczekiwanej ciąży, wtedy trochę się panikuje i dmucha na zimne Mi już trochę przeszło, ja mam takie ciągnięcie już teraz tylko przy wstawaniu i siadaniu, tak myślę, że po prostu wtedy te mięśnie się napinają i pewnie więzadła naciagają. Buziaki
Stary 2018-05-27, 19:54   #3185
bajka775
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za wsparcie z brzuchem juz ciut lepiej, jeszcze go dzis trochę czuje przy wstawaniu i siadaniu, ale jest zdecydowanie lepiej niz bylo. Piesek juz tez ma się dobrze, uff dzis lepszy dzien w koncu

Ja dzis jeszcze sie nie ruszam, drugi dzien poleze, troche nudy, ale w sumie relaksik

Tez macie takie uczucie ciagniecia brzucha w dol? Jakby to dziecko tak niziutko bylo? Bo piszecie u uczuciu zakwasow - tez tak miewam Ale uczucia "zmeczenia brzucha" to chyba nie mam a moze to te skurcze przepowiadajace czy jakos tak?

Wszystko mam zależnie od pory dnia

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016
bajka775 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-27, 20:05   #3186
lykki
Zadomowienie

Czuje się uspokojona, że jednak te nasze brzuchy mogą dawac jakieś objawy Bo ja do tej pory w ogóle nie czułam, że jestem w ciąży. Teraz jestem w szoku, że mnie 3 dzień coś tam boli

Dziewczyny, a takie pytanko (bo tu dziś taka cisza, to zagaję rozmowę ). Rozumiem, że do spacerówki warto mieć wkładkę bawełnianą lub bambusową, żeby dzieciaczek się nie pocił, było mu miękko itp., a jak to jest w gondoli? Co tam się kupuje?

Edytowane przez lykki
Czas edycji: 2018-05-27 o 20:07
Stary 2018-05-27, 20:27   #3187
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Czuje się uspokojona, że jednak te nasze brzuchy mogą dawac jakieś objawy Bo ja do tej pory w ogóle nie czułam, że jestem w ciąży. Teraz jestem w szoku, że mnie 3 dzień coś tam boli

Dziewczyny, a takie pytanko (bo tu dziś taka cisza, to zagaję rozmowę ). Rozumiem, że do spacerówki warto mieć wkładkę bawełnianą lub bambusową, żeby dzieciaczek się nie pocił, było mu miękko itp., a jak to jest w gondoli? Co tam się kupuje?

Ja o tych wkładkach do spacerówek to słyszałam właśnie ze dzieci się na nich pocą, i ze lepiej bez nich przynajmniej na grupie maxi cosi i cybex często takie posty się pojawiają. Dla mnie to tylko kwestia estetyki ze można sobie jakoś urozmaicić wózeczek.

Do gondoli nic nie będę kupować. Położę zwykły kocyk pod dziecia

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PEDAGOG

xxboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-27, 20:40   #3188
Apola88
Rozeznanie

Ja dostalam od siostry kolderke i poduszke do wòzka. To sie przyda do gondoli?? Czy pewnie nie?

Stary 2018-05-27, 20:55   #3189
lykki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xxboo Pokaż wiadomość
Ja o tych wkładkach do spacerówek to słyszałam właśnie ze dzieci się na nich pocą, i ze lepiej bez nich przynajmniej na grupie maxi cosi i cybex często takie posty się pojawiają. Dla mnie to tylko kwestia estetyki ze można sobie jakoś urozmaicić wózeczek.

Do gondoli nic nie będę kupować. Położę zwykły kocyk pod dziecia

A no widzisz, a ja myślałam, że jest odwrotnie. To tym lepiej, zaoszczędzę! Jak tam wakacje?

Cytat:
Ja dostalam od siostry kolderke i poduszke do wòzka. To sie przyda do gondoli?? Czy pewnie nie?

A to nie wiem, ja w ogole jestem strasznie ciemna, pierwsza ciąża i wszystko nowe i niektóre rzeczy są takie oczywiste, a ja nie wiem
Stary 2018-05-27, 22:08   #3190
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
A no widzisz, a ja myślałam, że jest odwrotnie. To tym lepiej, zaoszczędzę! Jak tam wakacje?

A to nie wiem, ja w ogole jestem strasznie ciemna, pierwsza ciąża i wszystko nowe i niektóre rzeczy są takie oczywiste, a ja nie wiem

A wakacje super❤️ wychodzę z pokoju i jestem na płazy. Kupiłam sobie takie wielkie koło w kształcie paczka i wyleguje się w nim w wodzie IMG_2817.jpg

A co do poduszek i kołderkę to w sumie poduszka chyba nie potrzebna z tego co czytałam to noworodki maja leżeć na płasko, zreszta będą tak czy siak w kombinezonikach. Ewentualnie ta kołderka żeby przykryć, ja chce kocyk cieplejszy z minky

Wiesz co lykki ja nie jestem pewna czy mam racje z tymi wkładkami, tylko tak przeczytałam kilka razy na grupach ;D

PEDAGOG

Stary 2018-05-27, 22:24   #3191
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdenka Pokaż wiadomość
So close, gratulacje! Mój też pączek, waży 415 g. Termin z usg już mi się przesunął na 30 września.
Najważniejsze, że wszystko jest ok i jestem dużo spokojniejsza pora zacząć kupować rzeczy dla chłopca jednak lekarz już w 12 tyg. dobrze wypatrzył.

Catarynca, dopisz mi proszę Dawida
za wybranie imienia no i zacna waga

a mnie w poprzedniej ciąży też lekarz trafnie określił płeć już w 14 tc,

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość
Ale duży brzusio

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Melduje się po wizycie dzidzia podrosła ma 358gram i uwaga niespodzianka... jednak to nie chłopczyk a dziewczynka można wpisać na pierwszej stronie

za udaną wizytę no i córcię niespodziankę

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
ja juz po, wszystko ok
w lipcu musze powtorzyc bo miesniak mi sie 3 zrobil i czy dzidzia sobie radzi sprawdzi

na 99% bedzie kobitka

kciuki za reszte dziewczyn!!
za dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez So_close Pokaż wiadomość
Dziewczyny robię zamówienie na ali. Chciałam sobie domówić ten polecany laktator, możecie mi podać jakąś nazwę który to jest?
BReal Bubee taka nazwa.

Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
No a tu Emilka znudzona badaniem stwierdzila ze sobie poziewa
A na drugim rece w gore razem z gira i jazda bo wyglada jak zdjecie z rollercostera te pamiatkowe co sie robi
Smiac nam sie chcialo bo my oboje lubimy jezdzic na rollercosterach im wyzsze tym lepsze i mowimy to dobry znak tez bedzie lubiec skoro juz tak pozuje
Ech moje slicznosci
za wizytę i córcię i piękne fotki

Cytat:
Dziewczyny wybaczcie jeśli nie będę się udzielać ale mamy 30 stopni i raj na ziemi Załącznik 7546001Załącznik 7546006

Raj korzystaj i ładuj akumulatory

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Dziewczyny na jakiś czas odstępuje od pisania tutaj. Spotkała mnie tragedia rodzinna i na tą chwilę nie jestem w stanie niczym się cieszyć czy komentować. Liczę, że u was będzie wszystko dobrze i trzymam kciuki za wszystkie!
Przykro mi cokolwiek Cię spotkało, Trzymaj się

Cytat:
Ja to wczoraj jak siedziałam przy kolacji to czułam się jakbym przebiegła runmaggedon, wszystko mnie bolało, każda zmiana pozycji nawet. Ale teraz się wyspalam (z mała przygoda bo w nocy dostałam takiego skurczy łydki ze TZ musiał mi prostować nogę ) i czuje się jak nowonarodzona !

Oj wiem coś o tych skurczybykach łydek mnie też mąż masował bo samemu to trudno cokolwiek zrobić

Cytat:

Dobrze że już przechodzi, jednak trzeba się oszczędzać trochę dla dobra swojego i dzidzi

Ja w gondoli kładłam pieluszkę flanelową bo można łatwo wyjąć i uprać/ zmienić na nową. Ale teraz to są prześcieradełka do wózka właśnie

Ja wczoraj miałam wizytę dzidzia okazała się dziewczynką waży 350 gr. Ogólnie wszystko ok. A jeszcze w kwestii samego badania połówkowego co pisałyśmy, miałam badanie ręczne potem usg i na koniec usg dopochwowe w celu obejrzenia tej szyjki właśnie i teraz już gin mówił że na każdej wizycie tak będzie.

A w ogóle mam doła trochę bo wiecie co czuję się osamotniona z tą ciążą nikogo nie obchodzi nic siostry były u mamy na dzień Mamy to nawet nikt nie zapyta jak się czuję jaki wizyta czy cokolwiek. Nie mam nikogo z kim mogę pogadać o ciąży, tu na forum też mam wrażenie że moje posty się nie pojawiają wiem nie udzielam się dużo ale w miarę możliwości. To się wyżaliłam
Stary 2018-05-27, 22:27   #3192
xxboo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość

za dziewczynkę

BReal Bubee taka nazwa.

Oj wiem coś o tych skurczybykach łydek mnie też mąż masował bo samemu to trudno cokolwiek zrobić

Dobrze że już przechodzi, jednak trzeba się oszczędzać trochę dla dobra swojego i dzidzi

Ja w gondoli kładłam pieluszkę flanelową bo można łatwo wyjąć i uprać/ zmienić na nową. Ale teraz to są prześcieradełka do wózka właśnie

Ja wczoraj miałam wizytę dzidzia okazała się dziewczynką waży 350 gr. Ogólnie wszystko ok. A jeszcze w kwestii samego badania połówkowego co pisałyśmy, miałam badanie ręczne potem usg i na koniec usg dopochwowe w celu obejrzenia tej szyjki właśnie i teraz już gin mówił że na każdej wizycie tak będzie.

A w ogóle mam doła trochę bo wiecie co czuję się osamotniona z tą ciążą nikogo nie obchodzi nic siostry były u mamy na dzień Mamy to nawet nikt nie zapyta jak się czuję jaki wizyta czy cokolwiek. Nie mam nikogo z kim mogę pogadać o ciąży, tu na forum też mam wrażenie że moje posty się nie pojawiają wiem nie udzielam się dużo ale w miarę możliwości. To się wyżaliłam

No to grono dziewczynek nam się powiększa ❤️ witamy wśród coreczkowych mamuś !

Kochana masz nas i nasz wątek, pojawiaj się częściej a na pewno nie bedziesz się czuła samotna z ciąża. Dziś tutaj jest akurat spokoj ale są dni ze ciężko nadgonić takie dyskusje się toczą ;D tez mam lepsze i gorsze dni ale jeśli coś Cię trapi to śmiało do nas pisz ! I głowa do góry!

PEDAGOG

Stary 2018-05-27, 22:38   #3193
awusia
Zadomowienie

Witam kolejna dziewczynkowa mame! Rosniemy w sile!!

Stary 2018-05-27, 22:44   #3194
Tenebre
Rozeznanie

xxboo, świetne masz te wakacje, tylko pozazdrościć.

Ja od wczoraj walczę z ciuszkami, kuzynka nam przywiozła prawie 15 wielkich worków. Jest praktycznie wszystko, na każdą porę roku, niektóre nawet nowe z metkami, plus rożki, pieluchy, czapeczki, skarpetki itp, ciuszki od rozmiaru 50 do 104, więc na kilka pierwszych lat mamy zakupy z głowy. Jeszcze z kimś dalej się podzielę tymi rzeczami bo dla nas tego za dużo i tak będzie.
Tenebre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-27, 22:55   #3195
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
No to grono dziewczynek nam się powiększa ❤️ witamy wśród coreczkowych mamuś !

Kochana masz nas i nasz wątek, pojawiaj się częściej a na pewno nie bedziesz się czuła samotna z ciąża. Dziś tutaj jest akurat spokoj ale są dni ze ciężko nadgonić takie dyskusje się toczą ;D tez mam lepsze i gorsze dni ale jeśli coś Cię trapi to śmiało do nas pisz ! I głowa do góry!

dzięki
tak wiem czytam waz na bieżąco od samego początku a Ciebie pamiętam jeszcze ze staraczkowego forum i będę nadal.

Cytat:
Witam kolejna dziewczynkowa mame! Rosniemy w sile!!

te nieśmiałe dzidzie się okazują dziewczynkami jeszcze może będzie ich więcej
Stary 2018-05-27, 22:56   #3196
awusia
Zadomowienie

Wow Tenebre! Moje kuzynki maja dzieci paroletnie wiec dopiero potem bede zgarniac cos poza tym takie body i spiochy wole nowe. Dostalam za to spiworek do wozka i lezaczek od kolezanki

Stary 2018-05-27, 23:16   #3197
Tenebre
Rozeznanie

Cytat:
Wow Tenebre! Moje kuzynki maja dzieci paroletnie wiec dopiero potem bede zgarniac cos poza tym takie body i spiochy wole nowe. Dostalam za to spiworek do wozka i lezaczek od kolezanki

Leżaczek też mamy dostać, tylko muszę najpierw te ciuszki ogarnąć, bo nie ma miejsca na nic w domu teraz. U mnie też głownie dzieci kilkuletnie w otoczeniu, ale od każdego po trochu i się tyle uzbierało, jak nam to przywiozła to nie mogłam uwierzyć w te ilości. Właśnie dokupiłam małą szafę z allegro.
Tenebre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-27, 23:33   #3198
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja do gondoli miałam bawełniane prześcieradełko z gumką - kilka złotych kosztowało a zawsze przyjemniejsze podłoże i nic się nie podwija, a zdjąć do wyprania można w 10 sekund
Do spaceròwki miałam wkładkę, ale podwòjną z bawełny, bo minky może i ładnie wyglada, ale to sztuczność jednak... teraz też pewnie taką kupię, na zamòwienie można kupić komplet z poduszką, ochraniaczami na pasy i pałąk w dziesiątkach wzoròw

Cytat:
za wizytę i poznanie płci

Cytat:
Napisane przez Tenebre Pokaż wiadomość
xxboo, świetne masz te wakacje, tylko pozazdrościć.

Ja od wczoraj walczę z ciuszkami, kuzynka nam przywiozła prawie 15 wielkich worków. Jest praktycznie wszystko, na każdą porę roku, niektóre nawet nowe z metkami, plus rożki, pieluchy, czapeczki, skarpetki itp, ciuszki od rozmiaru 50 do 104, więc na kilka pierwszych lat mamy zakupy z głowy. Jeszcze z kimś dalej się podzielę tymi rzeczami bo dla nas tego za dużo i tak będzie.
Super moja còra kończy za miesiąc 4 latka i 104 właśnie nosi
Ja bym pewnie się i tak nie mogła powstrzymać, żeby nie kupić samej ubranek
Już to widzę jak druga còra będzie miała wszystko po pierwszej, a i tak będę kupować część nową
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-28, 06:45   #3199
bajka775
Zadomowienie

Cytat:

za dziewczynkę

BReal Bubee taka nazwa.

Agateczka przychodź i żal się tutaj od tego jesteśmy nikt Cię tak nie zrozumie jak inna pazdziernikowka z wizażu
Gratuluję dziewczynki widzę że nasze corcie ważą prawie tyle samo bo moja 358

Ja się witam wakacyjnie. TŻ jeszcze chrapie a ja jak zwykle od 6 nie mogę, ale ptaki śpiewają słońce świeci i podziwiam widok z balkonu na mierzeję wiślaną

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016

Edytowane przez bajka775
Czas edycji: 2018-05-28 o 06:48
Stary 2018-05-28, 07:23   #3200
awusia
Zadomowienie

Dzien dobry! Tez sie melduje. Mialam dzisiaj ciezka noc. Sasiad nawalal w strzelanke pol nocy.. wiec ja od switu puszczam plyte Prosecutora...
Ja juz odliczam do wyjazdu 58h

Stary 2018-05-28, 07:48   #3201
izaa29
Zakorzenienie

Ja również dzisiaj z tych niewyspanych cała noc się praktycznie budziłam, wczoraj zauważyłam jakieś takie przebarwienie jakby na plecach w okolicach miejsca gdzie mnie miewałam bóle ale z kolei mąż mówi że to wygląda jakbym się gdzieś odgniotła i jest to mało widoczne nie boli ani nic, bóle okołnerkowe od trzech dni też się nie pojawiały więc kolejna rzecz do obserwacji jak coś będzie się dziać będę atakować doktora mama była w piątek u urologa i dopytywała bo kiedyś mnie też prowadził i mówił że to najprawdopodobniej ucisk macicy skoro przechodzi przy zmianie pozycji badania moczu również czyste. Także odliczam do 6 czerwca bo wtedy mam wizytę u gina mam nadzieję że nic innego się już nie wydarzy. Jedyne co mnie uspokaja to kopiący synuś

Na pocieszenie jedynie tyle że zapowiada się dziś kolejny słoneczny dzień także trzeba korzystać dziewczyny

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-28, 09:16   #3202
bajka775
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry! Tez sie melduje. Mialam dzisiaj ciezka noc. Sasiad nawalal w strzelanke pol nocy.. wiec ja od switu puszczam plyte Prosecutora...

Awusia a gdzie jedziecie?

10.08.2007
11.01.2015
14.08.2016
Stary 2018-05-28, 09:48   #3203
catarynca
Raczkowanie

Cytat:

za dziewczynkę

BReal Bubee taka nazwa.

Agateczka nie przejmuj się, bo gdyby zaczęły wypytywać mogłoby się to stać męczące u mnie standardowe pytanie to tylko od siostry tż plus zazwyczaj pytanie o termin porodu, mimo że już kilka razy odpowiadałam Moja mama nie pyta, więc sama się wyrywam i chwalę, że kopa poczułam

Cytat:

I słusznie

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Ja również dzisiaj z tych niewyspanych cała noc się praktycznie budziłam, wczoraj zauważyłam jakieś takie przebarwienie jakby na plecach w okolicach miejsca gdzie mnie miewałam bóle ale z kolei mąż mówi że to wygląda jakbym się gdzieś odgniotła i jest to mało widoczne nie boli ani nic, bóle okołnerkowe od trzech dni też się nie pojawiały więc kolejna rzecz do obserwacji jak coś będzie się dziać będę atakować doktora mama była w piątek u urologa i dopytywała bo kiedyś mnie też prowadził i mówił że to najprawdopodobniej ucisk macicy skoro przechodzi przy zmianie pozycji badania moczu również czyste. Także odliczam do 6 czerwca bo wtedy mam wizytę u gina mam nadzieję że nic innego się już nie wydarzy. Jedyne co mnie uspokaja to kopiący synuś

Na pocieszenie jedynie tyle że zapowiada się dziś kolejny słoneczny dzień także trzeba korzystać dziewczyny

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Kurcze, też miałam średnią noc. Może to też prze te temperatury na zewnątrz.

Ale miałam okropny sen z soboty na niedzielę. Śnił mi się martwy noworodek... i jeszcze te kopniaki się uspokoiły wczoraj i tak się martwię czy wszystko jest ok. Byle do jutra, połówkowe
Stary 2018-05-28, 10:26   #3204
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez catarynca Pokaż wiadomość
Agateczka nie przejmuj się, bo gdyby zaczęły wypytywać mogłoby się to stać męczące u mnie standardowe pytanie to tylko od siostry tż plus zazwyczaj pytanie o termin porodu, mimo że już kilka razy odpowiadałam Moja mama nie pyta, więc sama się wyrywam i chwalę, że kopa poczułam

I słusznie

Kurcze, też miałam średnią noc. Może to też prze te temperatury na zewnątrz.

Ale miałam okropny sen z soboty na niedzielę. Śnił mi się martwy noworodek... i jeszcze te kopniaki się uspokoiły wczoraj i tak się martwię czy wszystko jest ok. Byle do jutra, połówkowe
To juz chyba panika przed jutrzejsza wizyta wiesz? Bo ja juz tez dzis sie obudzilam niespokojna i mysle o jutrze...zeby wszystko ok na wizycie bylo. Sledze brzuch a dzis tez maluch jak na złość malo ruchliwy ale caly dzien przed nami jeszcze moze z rana nie ma ochoty na harce

Stary 2018-05-28, 10:38   #3205
mwmwm91
Raczkowanie

Dzień dobry

Ja po weekendzie u teściów i rodziców, miło, ale jednak cieszę się, że jestem już w domu i się wyśpię Nie ma to jak swoje łóżko. W dodatku jedni mieszkają na 3. pietrze, drudzy na 4., ja wchodziłam i schodziłam kilka razy dziennie i mam teraz zakwasy w udach
Widać, że weekend był słoneczny, nie wyprodukowałyśmy tu tyle co w dni deszczowe

Mam do Was pytanie nt. wózka. Dostałam od siostry wózek gondolę. Myślałam, żeby w takiej sytuacji kupić tylko spacerówkę jak dziecko będzie miało pół roku. Zaczęłam się rozglądać za spacerówkami i z tego co widzę większość ma siedzisko tak ustawione, że dziecko jest przodem do kierunku jazdy i ja go nie widzę... Wolałabym żeby dziecko było zwrócone do mnie. Znacie jakieś modele spacerówek z siedziskiem zwróconym w stronę osoby prowadzącej wózek? Albo, najlepiej, takie z siedziskiem które można montować przód/tył?
Siostra uznała, że w sumie chyba niepotrzebnie dała mi tę gondolę, bo nie znajdę spacerówki z dzieckiem w moją stronę i że i tak się skończy kupieniem 2w1. Ale szkoda mi 2 tys. na 2w1, skoro gondolę mam i tak naprawdę rodzę dziecko na zimę, kiedy się i tak nie robi bardzo długich spacerów, wycieczek itp.

xxboo raj na ziemi! Zdradzisz co to za miasto?
mwmwm91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-28, 10:59   #3206
Heledore
Zakorzenienie

Maxi Cosi adorra ma w 2strony i można kupić bez gondoli. Podobnie większość Mutsy ale.... To się zupełnie nie opłaca i mam wrażenie że myślisz o jeszcze lżejszej spacerówce.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-05-28, 11:19   #3207
catarynca
Raczkowanie

Cytat:
To juz chyba panika przed jutrzejsza wizyta wiesz? Bo ja juz tez dzis sie obudzilam niespokojna i mysle o jutrze...zeby wszystko ok na wizycie bylo. Sledze brzuch a dzis tez maluch jak na złość malo ruchliwy ale caly dzien przed nami jeszcze moze z rana nie ma ochoty na harce

Uff, oby coś tam mi troszkę teraz puka, ale nie wiem czy to mały czy jelita po truskawkach

Cytat:
Napisane przez mwmwm91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja po weekendzie u teściów i rodziców, miło, ale jednak cieszę się, że jestem już w domu i się wyśpię Nie ma to jak swoje łóżko. W dodatku jedni mieszkają na 3. pietrze, drudzy na 4., ja wchodziłam i schodziłam kilka razy dziennie i mam teraz zakwasy w udach
Widać, że weekend był słoneczny, nie wyprodukowałyśmy tu tyle co w dni deszczowe

Mam do Was pytanie nt. wózka. Dostałam od siostry wózek gondolę. Myślałam, żeby w takiej sytuacji kupić tylko spacerówkę jak dziecko będzie miało pół roku. Zaczęłam się rozglądać za spacerówkami i z tego co widzę większość ma siedzisko tak ustawione, że dziecko jest przodem do kierunku jazdy i ja go nie widzę... Wolałabym żeby dziecko było zwrócone do mnie. Znacie jakieś modele spacerówek z siedziskiem zwróconym w stronę osoby prowadzącej wózek? Albo, najlepiej, takie z siedziskiem które można montować przód/tył?
Siostra uznała, że w sumie chyba niepotrzebnie dała mi tę gondolę, bo nie znajdę spacerówki z dzieckiem w moją stronę i że i tak się skończy kupieniem 2w1. Ale szkoda mi 2 tys. na 2w1, skoro gondolę mam i tak naprawdę rodzę dziecko na zimę, kiedy się i tak nie robi bardzo długich spacerów, wycieczek itp.

xxboo raj na ziemi! Zdradzisz co to za miasto?
A ja myślałam, że nie ma problemu ze znalezieniem spacerówki z przekładaną rączką... teraz wpisałam w google, żeby Ci coś podesłać i faktycznie bieda.

Tak przykładowo:

https://www.babyland.pl/pl/product/7...ozek-spacerowy
https://www.mulan.pl/wozek-spacerowy...za-quatro.html
http://apteczka24.pl/chicco-color-pa...iABEgIqvvD_BwE
Stary 2018-05-28, 11:47   #3208
awusia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka775 Pokaż wiadomość
Awusia a gdzie jedziecie?

Jedziemy do Wloch. Na mala objazdowke. Mamy kampera liczymy na zwiedzenie jeziora Como i wybrzeza.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

No ale najpierw wizyta o 17

Stary 2018-05-28, 12:07   #3209
Apola88
Rozeznanie

Cytat:
Jedziemy do Wloch. Na mala objazdowke. Mamy kampera liczymy na zwiedzenie jeziora Como i wybrzeza.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

No ale najpierw wizyta o 17

Oo to zapowiada sie super
Kciuki za wizyte

Stary 2018-05-28, 12:29   #3210
amiyaa
Zadomowienie

Hejka!

Ale dziś pięknie Siedzę na ogródku i popijam zimne smoothie z mango i nektarynka mmm

awusia, po wizycie daj znać co tam u księżniczki

Kochane, ma któraś z Was robota sprzątającego xiaomi lub ilife?
amiyaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości