|
|
#181 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2019
Ja musiałam... Biorę leki na podtrzymanie ciąży, a pracy lekkiej nie mam. Musialam powiedzieć, żeby zminimalizowac dzwiganie.. Ale i tak nie dam rady pracować tak jak chcialam do konca czerwca... Liczę na zwolnienie od lekarza we wtorek ...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moi rodzice i męża już wiedzą od zeszłego tygodnia, w piątek powiedziałam niby-szefowi, a w poniedziałek powiem reszcie zespołu. Póki co ide na dłuższy urlop, akurat miałam zaplanowany duzo wcześniej, na L4 sie na razie nie wybieram ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Czytam i widzę bo odwiedziłam inne forum i zaczęłam świrować że coś jest nie tak
ale nie chce się martwić że nie mam żadnych dolegliwości prócz rosnących piersi i postanowiłam że do 4 czerwca zrobię wszystko aby nie ześwirować
Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2018-05-27 o 10:30 |
|
|
|
#184 |
|
Zadomowienie
|
U mnie wiedzą rodzice, rodzenstwo i moje przyjaciolki
no i moja szefowa- musiałam powiedziec, bo nie chce nagle rzucic l4 bez uprzedzenia, a wydaje mi się, ze nie dam rady pracowac zbyt dlugo :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i w kazdej mialam inne objawy. Ale zawsze gdy coś niepokoi warto odwiedzić lekarza.Na kiedy masz termin? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#186 |
|
Zadomowienie
|
Ja w kwietniu poroniłam więc nie minął nawet 1cykl ale nie chcę myśleć że tym razem może coś się stać
termin 26 styczeń Edytowane przez dusia_tcv Czas edycji: 2018-05-27 o 12:18 |
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od czasu do czasu delikatnie mnie mdli i tyle z objawów. Ale liczę, że będzie dobrze ![]() Ja szefowej powiem jak zobaczę serduszko. Rodzinom w sumie też ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
ja już wszystkim powiedziałam
Ale ja nie umie trzymam takich info w tajemnicy, taka moja natura ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie ponownie niestety tak mi dokuczaja mdłości i zmęczenie ze po pracy tylko śpię i nie mam sił nawet wątku nadrabiać
I dołączam do grona 💪🏼 Lat 29 pierwsza ciąża 🙈 Termin 9.01 Zostały mi ost 3 dni w pracy i postaram się czytać Was na bieżąco 😁 U mnie wie mama, ojczym, teściowa i w pracy, resztę poinformujemy gdy już minie 12 tydzień 😊
|
#190 | |
|
Zakorzenienie
|
Macie jakieś zachcianki jedzenie?
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś wylądowałam na SOR
️ już jestem w domu, ale męża wystraszyłam. Bo dostałam biegunki i wymiotów, no i w którymś momencie straciłam przytomność, dobrze że TŻ usłyszał bo dlawilam się ️ wezwał pogotowie i mnie zabrali, a na SOR drugi raz straciłam przytomność w gabinecie.Dostałam kroplówki, zrobili mi badania i wypuścili. Teraz już czuję się ok. Jutro muszę zwolnienie załatwić i tym samym powiedzieć w pracy o ciąży. Z maluszkiem wszystko ok, kurcze ile on urósł od czwartku, teraz ma 1,2 cm a miał 0,67 ![]() serduszko bije. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#192 | |
|
Zakorzenienie
|
witam wszystkie nowe dziewczyny
ja mam jakiegoś dołka, stresuje mnie absolutny brak objawów... wiem, że powinnam się cieszyć ale mnie nawet piersi nie bolą a "lekarz google" mówi, że często brak objawów jest najgorszym objawem ![]() nie będę czekać do 13 czerwca na wizytę tylko umówię się prywatnie do innego lekarza jak najszybciej, zwłaszcza że zależy mi na zwolnieniu bo pracuję fizycznie, na produkcji. dźwiganie, praca zmianowa wg. apki na telefon dziś jest 5t3d więc chyba na usg pęcherzyk jednak już będzie, mam taką nadzieję ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#193 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pierwszy trymestr daje mi popalic ale dopiero od 6 tyg Cytat:
Cytat:
|
|
#194 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze że wszystko z Wami w porządku. Musiałaś się nieźle przestraszyć. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
Ja mam czasem objawy a czasem nie, zależy od dnia. Jak się lepiej bedziesz z tym czuć to idź do lekarza, ale nie wiem czy coś już zobaczycie. ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
Tez witam nowe dziewczyny
![]() Ann najwazniejsze, ze juz sie dobrze czujesz i z maluszkiem ok. Ale faktycznie musialo to nieciekawie dla męża wyglądać.. Justysia ja w pewnym momencie na 3 dni straciłam wszystkie objawy i tez sie bardzo martwiłam, a okazalo sie, ze jest ok. Kazda ciąza jest inna, a wiele kobiet przechodzi bezobjawowo i jest wszystko dobrze. Ale na Twoim miejscu też wybrałabym się szybciej do lekarza, mnie wizyta uspokoiła ![]() Ja zachcianki mam, ale nie wiem czy to od ciązy bo bez niej tez czasami miałam całkowicie nie mam ochoty na słodkie, za to chetnie jem kwaśne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#196 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odrzuciło mnie totalnie od ryb i warzyw bo wcześniej jadłam tylko to. Nie mdli mnie na razie i nie wymiotuje, piersi czuje, ale jakby teraz mniej, już się powiększyły. ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
|
|
#197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to jakiś wirus? Uważaj na siebie ;* Cytat:
Ale oczywiście wizyta u lekarza nigdy nie zaszkodzi a jak będziesz spokojniejsza to i Dzidziuś będzie spokojniejszy ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Ja moge jeść tylko kiełbasę z pomidorami ![]() Jeśli wierzyć legendom to czeka mnie kolejny syn ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#198 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No stresu to najpierw najadł się mój mąż, ale na sor jak im fiknelam drugi raz to też się nieźle nastraszyli, potem tylko co chwilę do nie zaglądali i pytali jak się czuje. Powiem Wam że gdybym była sama w domu to bym się mogła zadławić, nawet wolę nie myśleć o tym. Nie to nie wirus, myślę że mnie po prostu momentalnie odwodnilo, bo i mało jadłam i mało piłam a miałam i biegunkę i wymioty. A przy tych dwóch ponoć można zemdleć. Najważniejsze że z maluszkiem nic się nie stało. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 04:49 ---------- Poprzedni post napisano o 04:47 ---------- Co do objawów to ja też nie za bardzo mam, bolą mnie piersi od niedawna, trochę mnie tylko mdli i nie mam apetytu. Odrzuca mnie od słodkiego, ale do kwaśnego też mnie nie ciągnie nic. No i zawroty głowy trochę miałam, ale to ze dwa tygodnie temu. I tyle. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||||||
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
Na porannym karmieniu podczytuje Was i wspominam jak rok temu czekałam na każda wizytę, jak męczyły mnie okropnie mdłosci i wymioty, jak bolaly kuksance w brzuchu. Zycze Wam zdrowych i spokojnych ciaz. Styczniowka 2018 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#200 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zadnych ... jedynie tylko, kiedys jadlam malo wegli, teraz nadrabiam Za to nie wiem co mam pic, bo ciagle woda i herbata juz mi bokiem wychodza... ---------- Dopisano o 05:59 ---------- Poprzedni post napisano o 05:53 ---------- Cytat:
Cytat:
Nie nakrecaj sie, bo brak objawow o niczym nie swiadczy, nie kazda kobieta ma i tyle ...tak samo jak w jednej ciazy mozesz wymiotowac dalej niz widzisz a w kolejnej czuc sie wspaniale
|
|
|
#201 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mnie też picie wody znudziło
dziwne bo kiedyś wypijalam lajtowo 2l, teraz mam wielki problem z piciem. U mnie jest wzdęty brzuch i meeega zatwardzenie. Serio, nie wiem już jak sobie z tym radzić próbuję wszystkiego.---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ---------- Cytat:
Dziękujemy za każde miłe słowo ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ---------- Cytat:
|
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś idę do gin po zwolnienie. Muszę odpocząć. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#203 |
|
Wtajemniczenie
|
Annlady- najważniejsze że już wszystko ok, bierz zolnienie i dbaj o siebie
![]() Justysia- na oprócz bolących piersi też nie miałam żadnych objawów. Nawet jak lekarz pytał na pierwszej wizycie to mówiłam że wszystko super, ładnie, pięknie. A teraz jak mnie dopadło to już wiem że rano czekają mnie mdłości, wczoraj przez te upały to w ogóle miałam wrażenie że cieżko mi się oddycha. Może będziesz w gronie szczęściar które przechodzą ciąże bezobjawowo. Na wcześniejszą wizytę warto iść choćby dla świętego spokoju a teraz to bardzo ważne żeby się nie denerwować. ![]() Margosia- zachcianek chyba nie, chociaż możliwe że mąż powie co innego Generalnie kompletnie nie ciągnie mnie do słodkiego i odrzuciło mnie od jajek. Śmierdzą mi na kilometr a tak lubiałam jajeczniczkę rano
|
|
#204 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Ja wlasnie czekam u endokrynologa... Strasznie się stresuje. Staram się uspokoic, ale nawwt melisa nie daje rady. Jutro gin. Wg OM to 5tydz 3dzien. Gin mówi że powinno cos byc widac. W ciazy z corcia w 4tydz.6dzien. Był sam pecherzyk a w 6tydz 1 dzien zarodek i serduszko. A teraz gin ma lepsze usg, także zobaczymy... Oby coś zobaczyć tak czy siak.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Co do objawów. Mnie pobolewa brzuch. Ale już mniej niz z poczatku. Tak sie zastanawiam czy to nie przez bliznę po cc. Piersi bolą delikatniej. Mam delikatne mdłości. I na początku mialam mega zgagę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
U mnie tak gorąco że nie ma czym oddychać masakra
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Edytowane przez AnnLady Czas edycji: 2018-05-28 o 11:49 |
|
|
|
|
#207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mogę się mylić ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
U mnie też brzuch wielki, ale to na bank wzdęcia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#210 |
|
Rozeznanie
|
Hej! Można dołączyć? Mam niecałe 32 lata. Jestem mamą półtorarocznej łobuziary. Z moich wyliczeń termin porodu będzie 26.01. Do lekarza dopiero będę się umawiać.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

ale nie chce się martwić że nie mam żadnych dolegliwości prócz rosnących piersi i postanowiłam że do 4 czerwca zrobię wszystko aby nie ześwirować
no i moja szefowa- musiałam powiedziec, bo nie chce nagle rzucic l4 bez uprzedzenia, a wydaje mi się, ze nie dam rady pracowac zbyt dlugo :/
) i w kazdej mialam inne objawy. Ale zawsze gdy coś niepokoi warto odwiedzić lekarza.

Ale ja nie umie trzymam takich info w tajemnicy, taka moja natura 
18.09.2015

️ już jestem w domu, ale męża wystraszyłam. Bo dostałam biegunki i wymiotów, no i w którymś momencie straciłam przytomność, dobrze że TŻ usłyszał bo dlawilam się 

a "lekarz google" mówi, że często brak objawów jest najgorszym objawem 

całkowicie nie mam ochoty na słodkie, za to chetnie jem kwaśne 

próbuję wszystkiego.