|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
Krytia i żyjesz
hehe. a czemu aż tyle w miesiąc?
|
#512 |
|
Zadomowienie
|
Sądzisz że ok. 3kg na miesiąc to dużo?
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
sorry, przeczytałam że 10 kg w miesiąc..
3 kg na miesiąc to w sam rza. ja tyłam na początku 1,5kg wtydzien
|
#514 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Witam w tak piękny dzień wszystkie piękne Panie.
Nudy na pudy dziś w pracy, myk na Wizaż więc. ;pCytat:
Bardzo Ci współczuję. ;( Moi wujostwo nie tak dawno temu przeżywali poważny kryzys, było to strasznie dołujące, mój kuzyn bardzo to przecierpiał, ciężko ciężko. ;(Ale udało im się to przezwyciężyć i życzę Ci z całego serca, żeby i Twoi Rodzice się pogodzili. Nieraz padają między małżonkami ostre słowa, ale to wszystko emocje, a to przecież dorośli ludzie, na pewno dobrze to przemyślą. Podobnie w stosunku do Dzieci. ;( To takie przykre, co Twoja Mama powiedziała, ale ona tak naprawdę nie myśli, była rozgniewana, przecież Cię kocha, nie chciałaby, żebyś znikała jej z oczu, nie obwinia Cię. ![]() Mam nadzieję, że wszystko się ułoży. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też bym Cię chętnie poznała. ^^ W ogóle może kiedyś gdzieś jakieś spotkanie wizażanek z KZ? ;] W Kraku np.? ;D Ja zapraszam. ;D Cytat:
Dobrze jest poszaleć w wakacje!Cytat:
To naprawdę pomaga!Cytat:
![]() Cytat:
![]() 0,5 kg - 1 kg? Tyle co między ranem a wieczorem? ;] Eee tam, na pewno nie widać i wciąż jesteś super laska. Dobrze, że nie zamierzasz się teraz odchudzać. WAKACJE! ^^A ja po pracy idę odebrać wyniki badań krwi i potem coś zjeść, zagrać w Lotto, i do lekarza. Coś czuję, że estradiol wyjdzie wysoko, bo taka kobieca się czuję, ha. ;D
|
|
#515 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mi nie chodzi o to w ciagu jakiego czasu przytylam, tylko ile. Zaczynalam sie odchudzac majac 56 kg i 165 cm. Meczylam sie, cwiczylam, ciagle dieta. Schudlam okolo 8 kg w ciagu roku. W koncu zamierzony efekt 48-49 kg. Potem wyszlam z diety, ale po jakichs 3 miesiacach zaczelam sie objadac, rzadko, bo rzadko, ale czasem brzuch bolal. To bylo bez sensu, ale nie moglam sie powstrzymac, teraz tego unikam, juz od dawna potrafie sobie powiedziec nie w 90% sytuacji, ale u babci sie nie dalo i przytylam. Nie przejmuje sie tym 1 kg, ale czuje, ze caly ten trud poszedl na marne i znow wygladam gorzej, grubiej, okraglej. A wy przytylyscie po 10 kg, bo bylyscie naprawde za chude, a ja bylam normalnie szczupla, mialam ladna figure, nawet kolezanki mi mowily, ze dobrze wygladam. A teraz jestem taka jakas bezksztaltna. Ale jakos sobie poradze, nie bede marudzila, tylko sie za siebie wezme i juz. Tylko czesto czuje sie taka samotna.
monochrome dzieki za mile slowa
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Plameczko - rozumiem ciebie po trochu, bo też miałam swoje wymarzone kilogramy przy ciut mniejszym wzroście tak jak ty a teraz lipa - i też skok o 5kilo tylko, że w ciągu dwóch miesięcy i dwa rozmiary w górę
, ale przecież nie musisz z powrotem tego zrzucić w miesiąc - jak już to pilnuj żeby nie daj boże nie było już tego ewentualnego obżerania, ale nie rób z lata katorgi dietetycznej. Po prostu trochu na luzie, spokojnie, nawet do września jeszcze 4tygodnie, więc jak by już to jakieś 3kilogramy choćby mogą sobie pójść away . Krytia - ty byłaś przecież wychudzona , nawet teraz jesteś drobniusieńka, więc to akurat nie był dobry przykład .Monochrome - ajć zrobiła bym wypad do Krakowa, byłam tam raz w życiu a wszyscy ciągle nawijają o tym świetnym mieście...szczerze planuję tam wycieczkę od kilku lat . Może dało by się kiedy końcem sierpnia czy początkiem września co skumać .
|
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#518 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ehh...tylko na co mi one... wcześniej dzwonił do mnie Tata i pytał jak z Mamą, nie powiedziałam mu, że rano usłyszałam od Niej takie słowa, których on na szczęście nie usłyszał... prosiłam, żeby do Niej zadzwonił i pogadał na spokojnie, powiedział, że to przemyśli...Cytat:
jeśli chodzi o ostre słowa to niestety moja Mama często mówi to czego potem załuje, ale takie słowa potrafią zaboleć i trudno jest potem o nich zapomnieć...i nie wiem czy mnie o to nie obwinia, może mysli, że skoro każdy weekend spędzam z Tatą to coś jest nie tak? już sama nie wiem...przyznam, że dawno nie czuła się taka...hmm nijaka, bezradna, od rana nie mogłam sobie znaleźć miejsca, niedługo Mama wróci z pracy i spróbuję z Nią porozmawiać jeszcze raz, oby tym razem poszło lepiej![]() ![]() jak na złość ten magiczny kg znowu się ulotnił... ![]() ![]() nie ma go![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Swoją drogą nawet to może mamie pomoże jak zobaczy, że jesz i to konkretnie i porządnie - zobaczy, że nie jest wszystko tak niczego warte jak wczorej wyglądało .A z tatą grunt, że powiedział, że przynajmniej przemyśli, gorsze gdyby ze startu nie daj boże odrzucił myśl jakiegokolwiek komunikowania .Gdyby co kilogramami jak już nic to mogę posłużyć
|
|
|
|
|
#520 |
|
Zakorzenienie
|
Kika
wiem, że to musi być dla Ciebie bardzo trudne, moi rodzice też mieli taki okres, że bardzo się kłócili - miałam wtedy z 11 lat - ich kłótnie zwykle zaczynały się w nocy, myśleli, że już śpię, ale to był horror, ryczałam i nie mogłam spać na szczęście to był chwilowy kryzys i jest ok. mam nadzieję, że u Ciebie też będzie na pewno będzie!!!!!!!!!a tak swoją drogą, jak się odchudzalas, ile kcal jadłaś dziennie? dodałaś deserki? bo malutko tyjesz a właściwie w ogóle, i jeszcze chudniesz!Plameczko, pomagają! warto spróbować, a nie siedzieć i się nad sobą użalać ![]() Starlight, czasem powiem coś mądrego ![]() buuu dziewczyny, mam jakieś problemy żoładkowe, chyba ze stresu czuję się strasznie - oslabiona, boli mnie głowa, brzuch iw ogóle jest kiepsko...
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Izka z czego taki stress |
|
|
|
|
#522 |
|
Zadomowienie
|
Kika Słońce trzymaj się
Życzę z całego serca aby wszystko dobrze się ułożyło ![]() monochrome jak ja Ci strasznie zazdroszczę tego Krakowa!! Nigdy tam nie byłam a wiem, że to magiczne miejsce. Ciesz się z tego co masz, taka Agata z wioski na mazurach sporo by dała żeby znaleźć się na Twoim miejscu
|
#523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to do łóżka! herbatka i leżeć, wypoczywać! ![]() Plameczko, więc przejrzyj zasady odżywiania, te 5 posiłków, białka, węgle, tłuszcze.. ale nie katuj się broń Boże!! _________________________ ____ Starlight zmądrzała. Bo czy nie łatwiej kupić jest nowe bikini? To, w którym mam taki ohydny brzuch-spójrzmy prawdzie w oczy, jest przymałe ..
|
|
#524 |
|
Zadomowienie
|
Ehhh, dzieczyny jak strasznie chciałabym żeby ktoś powiedział mojej mamie o moim ED
Sam nie potrafię, a jest coraz gorzej . Do psychiatry jestem umówiona dopiero w połowie sierpnia, bo teraz ma urlop. Psycholodzy u których byłam odmawiają mi, bo nie mają doświadczenia z kompulsami, do tego w moim przypadku dodatkowo w pakiecie znajduje się depresja, fobia społeczna i erytrofobia, więc wszyscy rozkładjaą bezradnie ręce!! Paradoksanie gdybym miała anoreksję lub bulimię to byłoby łatwiej znaleźć pomoc!! To co mam teraz zacząć się głodzić lub wymiotować żeby ktoś wyciągnął do mnie rękę??!! Jakie to popieprzone!!!!
|
#525 |
|
Raczkowanie
|
Asilos Magdalena
"ten kraj jest jak psychodeliczny lot, czujesz że nie zmienisz nic.."-tak tytułem wstępu, Rojas wie co śpiewać... ![]() Może sama powiedz mamie? Widzę, że chcesz się leczyć. Wpakowanie się do szpitala..hm.. nie wiem czy to dobry pomysł. Nie byłam nigdy w żadnym psychiatryku, nie wiem jak tam traktuje się naprawdę pacjentów.
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#527 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kilogram wróci, cycki murzynki itp, i znów zawita. ;] Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nawet nie próbują pomóc? Świetnie. :/ Dwa tygodnie to przecież długo strasznie, gdy człowiek tak się męczy. :| Trzymaj się i spróbuj powiedzieć Mamie, będzie na pewno lżej wytrzymać ten czas.
|
|
#528 | |
|
Zadomowienie
|
kika- bardzo mi przykro. Dziewczyny już Ci dużo poradziły. Ja nigdy nie byłam w takiej sytuacji, więc nie wiem co doradzić. Sama nie mam taty, ale to już inna bajka.
Sama nie wiem. Dlalej się odchudzam na zmianę z przejadaniem (to już nie napady!). Najgorsze są te natarczywe myśli, że muszę coś kupić do jedzenia. Wciąż mi czegoś brakuje, coś się kończy, coś nowego znajdę i tak o! Wkurza mnie to. Poza tym akceptuje siebie, ale wiem, ze dopoki nie schudne to nie ma mowy zebym zapomniała o redukcji.No i chyba za bardzo nie umiem jeść. Zaburzenia odżywiania trwały/trwają(?) 3,5lat i przez ten czas cały czas były głodówki, albo napady. Jeszcze przedtem w gimn. jadłam wtedy kiedy poczułam sie głodna. Teraz , kiedy nie mam diety, a mimo to powinnam jeść 5posilko dziennie to dziwnie wchodzi. Boję się jesc cos normalnego. Co innego jak sie przejadam, a co innego jak probuje zjesc w ciagu dnia odpowiednie 5posilkow bez dietowych. Oj chyba zagmatwalam Czyli reasumując cięzko, samotnie, refleksyjnie. Plameczko, gratuluję Ci, że potrafisz powiedzieć stop odchudzaniu. Chociaż Ty lepiej "wygladasz"(waga,wzrost,w ymiar uda ). Ja nie umiem i nie chce przestać.Cytat:
Wydaje mi się, że kompulsy są podobne do bulimii i tylko tym sie rożnią, że przy tych drugich występują wymioty. Sama nie wiem czemu nie chcą się podjąć leczenia. Bardzo Ci wspołczuje, bo sama to przechodziłam.
|
|
#529 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli już leczenie na oddziale zamkniętym to tylko ośrodek terapeutyczny, właśnie ten o którym niedawno pisałam. Ale nie zdecyduję się pobyt tam, bo to nic by mi nie dało. Po długim przemyśleniu sytuacji doszłam do wniosku, że w moim przypadku to nie przejdzie. Ja musze leczyć się konfrontując się z rzeczywistością, nie żyjąc w hermetycznym świecie gdzie na wszystko jest określony czas i pora.Cytat:
Teraz wstydzę się do tego wracać, bo to przecież nie było nic złego. To nie choroba, tylko hmmm, wzmożony apetyt... Tak mi to silnie utkwiło w psychice, że nie potrafię do tego wrócić. A kompuls goni kompuls. Dziś również był i czuję się strasznie!!! Od razu osłabił mi się wzrok, ręce mi sie trzęsą, z trudem oddycham- czuję do siebie potworną odrazę!!!!
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agatko (pw)
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A powrót do normalności żywieniowej? Jak tak patrzeć na twoje jadłospisy też się udał, czyli jednako nie taki Kraków starszny jak go Monochrome maluje
|
|
|
|
|
#532 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taa wiem
|
|
#533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#534 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Za chwilę odpiszę. Ja nie potrafie. Już na wszystkie sposoby próbowałam do niej podejść. Naprawdę strasznie bym chciała żeby dowiedziała się od kogoś innego. Zablokowałam się i koniec. Jeszcze te zdarzenia z psychologami. Ludzie, którzy powinni mi pomóc, odwracają się ode mnie. Może gdzieś głęboko boję się, ze mama też się odwróci. Choć wiem, że tego nie zrobi...
|
|
#535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile psycholodzy kierują się tym samym co lekarze to...jeśli lekarz uzna, że nie poradzi sobie z problemem to ma prawo odmówić, przekierować chorego do kogo innego - to mniejsze zło od zgrywania teatru, że zna się na rzeczy a nie ma o tym zielonego pojęcia...szkoda że u ciebie ci psychologowie przynajmniej nie dali kontaktów na kogo kdo specjalizuje się wprost na problemy twojego typu
|
|
|
|
|
#536 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już robiłam kilka podejść do tego żeby powiedzieć o tym mamie, ale k***a nie potrafie. Blokada jest nie do pokonania. Nie umiem tego wytłumaczyć. Wiem, że zareaguje tak jak powinna, że będzie dla mnie wsparciem, ale nie potrafie!!!
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A żeby tak przez siostrę? Żeby ona im powiedziała? Wie ona o tym problemie? Z postów wynika, że macie do siebie dość blisko... |
|
|
|
|
#539 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz czekam na wizytę u psychiatry i mam nadzieje, że ona będzie znała jakichś specjalistów, że nie zostawi mnie z tym. Cytat:
|
|
#540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

hehe. a czemu aż tyle w miesiąc?

Nudy na pudy dziś w pracy, myk na Wizaż więc. ;p
rano super bo wspaniała pogoda, byłam na spacerku, umówiłam się z koleżanką na jutro na frytki, na które już nawet nie mam ochoty...po południu pojechałam z Tatą na małą przejażdżkę i wjechaliśmy do takiego lasku, żeby pospacerować troszkę,a że dopisało nam szczęście to znaleźliśmy bardzo dużo grzybów
Bardzo Ci współczuję. ;( Moi wujostwo nie tak dawno temu przeżywali poważny kryzys, było to strasznie dołujące, mój kuzyn bardzo to przecierpiał, ciężko ciężko. ;(
Kurcze jakoś mi tak nieswojo - pierwsza samotna noc, bo wczoraj spała u mnie koleżanka - nie raz zostawałam sama na noc, ale miałam świadomość, że rodzice są kilka czy kilkanaście km dalej, a teraz ok.600;/ Nie wiem czemu ale jakoś trochę mi tak dziwnie ... eh nie lubię takiego odosobnienia ...
. Tylko takie spostrzeżenie
. Wyglądam jak kobieta a nie szczupaczek
, ale przecież nie musisz z powrotem tego zrzucić w miesiąc - jak już to pilnuj żeby nie daj boże nie było już tego ewentualnego obżerania, ale nie rób z lata katorgi dietetycznej. Po prostu trochu na luzie, spokojnie, nawet do września jeszcze 4tygodnie, więc jak by już to jakieś 3kilogramy choćby mogą sobie pójść away

ehh...tylko na co mi one... wcześniej dzwonił do mnie Tata i pytał jak z Mamą, nie powiedziałam mu, że rano usłyszałam od Niej takie słowa, których on na szczęście nie usłyszał... prosiłam, żeby do Niej zadzwonił i pogadał na spokojnie, powiedział, że to przemyśli...

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)