Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-29, 12:58   #4441
Patrycja28100
Rozeznanie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Polu najniższą hemoglobinę miałam na poziomie 11,7

Po wizycie wszystko ok, szyjka zamknięta, nadal długa Mała waży ok. 2300 - nie mam wyników z aparatu usg bo ginka zapomniała mi wkleić do karty ciąży no i jest odwrócona główką do dołu Tak w ogóle witam się w 35 tc

Miałam też badanie GBS - na wyniki czeka się do 2 tyg. w labku - jakoś mi się to dość długo wydaje

Cieszę się że waga stoi w miejscu - od początku ciąży tylko 3 kg na plusie

Co do skierowań to moja gin tak samo bardzo trzyma się zaleceń PTG i na każdą wizytę muszę robić co najmniej mocz i morfo

Kropko ja też robiłam drugi raz grupę krwi, ale wynik się nie zmienił

Weszłam niedawno do domu mega głodna, ale wsunęłam owsiankę z granatem i brzoskwinią

Dorko powiem Ci że z tym malowaniem to jest tak, że ja sobie osobiście nie wyobrażam spania w pokoju który był świeżo malowany.. My jak malowaliśmy dwie ściany na kolor miętowy to ta farba tak śmierdziała że ja nie byłam w stanie wytrzymać. Za to farby z duluxa, których używaliśmy do malowania gwiazdek były spoko i mi nie przeszkadzały
Gratuluje udanej wizyty

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam jeszcze pytanko wyprawkowe, które chyba jeszcze się nie przewijało: inhalator. Warto kupować?

Ostatnio koleżanka mi poradziła bym się rozejrzała i coś kupiła, żeby nie zaprzątać sobie głowy po porodzie w razie "w", a zawsze się przyda...
My mamy. I bardzo duzo go używamy.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 13:02   #4442
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Kropko ja teraz ciagle latam albo w sukienkach albo w krótkich spodenkach ciążowych z hm bardzo je polecam, są one jeszcze do kupienia choć już na ten nasz ostatni miesiąc to się chyba nie opłaca

Tak dużo przebywam na dworze, już dawno w maju nie byłam tak opalona jak teraz ostatnio 2 lata temu jak wróciliśmy z wakacji
Ja cały czas latam teraz w sukienkach lub spódnicy maxi ,a na mieszkaniu mam długie koszuli za pupę więc tylko w nich . Spodenki też czasem zakładam, ale mam zwykłe bawełniane z Reserved L i są na teraz ok po ciąży też pewnie jeszcze mi posłużą w lecie.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Oveijta Ja inhalator kupię już po urodzeniu w razie potrzeby, akurat u mnie w okolicy jest spoko hurtownia z dziecięcymi rzeczami w tym inhalatory itp., więc w razie czego nie problem tż podjedzie i kupi
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 13:08   #4443
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Wczoraj zauwazylam ze mlodszy ma owsiki ;( musze szybko cos mu kupic i cala chate wypucowac.
Bylam u gin. Wszystko ok, szyjka wysoko, brak rozwarcia. Pobrala mi wymaz na paciorkowca, strasznie nieprzyjemne. Nastepna wizyta 12.06 i wtedy zrobi mi USG.

Super, że wizyta skończyłą się pozytywnie. Ja mam za tydzień swoją i wtedy pobierze wymaz. Zastanawiam się czy to nie jest troche późno, ale z drugiej strony wyniki powinny być akurat w czasie, jak będzie ciąża donoszona.

A z owsikami to pewnie pediatra coś zaradzi.

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za odzew w spawie cytologii! dopytam mojej gin.

u mnie burza i deszczyk, a gdzieś w dali świeci słońce.. aż sie boję jaka zrobi się duchota, jak popada, a potem przygrzeje..
U mnie temperatura rośnie- aktualnie w cieniu 32st ale zbierają się chmury, więc pewnie zakończy się burzą...

Cytat:
Kropko ja teraz ciagle latam albo w sukienkach albo w krótkich spodenkach ciążowych z hm bardzo je polecam, są one jeszcze do kupienia choć już na ten nasz ostatni miesiąc to się chyba nie opłaca

Tak dużo przebywam na dworze, już dawno w maju nie byłam tak opalona jak teraz ostatnio 2 lata temu jak wróciliśmy z wakacji
Ja właśnie nie mam spodenek i trochę żałuję. Ale z drugiej strony pewnie byłyby mi teraz za małe tak samo jak dżinsy.
Mam jedną taką t-shirtową ciążową sukienke z hm i jedną taką zwykłą maxi która idealnie nadaje się do ciąży, bo jest odcinana pod brzuchem. W spódnicach maxi też chodzę- zakładam je albo pod brzuchem i długa bluzka ciążowa zakrywająca brzuch albo zakładam nad brzuchem i upycham koszulkę do spódnicy- wtedy mam ją taką do pół łydki

Cytat:
Dziewczyny, mam jeszcze pytanko wyprawkowe, które chyba jeszcze się nie przewijało: inhalator. Warto kupować?

Ostatnio koleżanka mi poradziła bym się rozejrzała i coś kupiła, żeby nie zaprzątać sobie głowy po porodzie w razie "w", a zawsze się przyda...
hm.. nie śmiejcie się, ale.. po co inhalator??

Możecie mnie poklepać po ramieniu, bo razem z jutubem ściągnęłam tapicerkę z fotelika. Ale boję się, że to była ta łatwiejsza część. Najwyżej powiem tż, żeby założył, podobno jest inżynierem

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 13:11   #4444
emma90
Wtajemniczenie

Dziewczyny ile macie ręczników z kapturkiem dla malucha? mam 2szt i się zastanawiam czy dokupić jeszcze jeden czy olać

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Inhalator pewnie się przyda w późniejszym okresie i wtedy też go kupię.

U nas również zebrały się chmury, choć obawiam się, że trochę pokropi i zrobi się większa duchota niż była :/
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 13:13   #4445
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny ile macie ręczników z kapturkiem dla malucha? mam 2szt i się zastanawiam czy dokupić jeszcze jeden czy olać

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

U nas również zebrały się chmury, choć obawiam się, że trochę pokropi i zrobi się większa duchota niż była :/
Ja mam jeden z kapturkiem i dwa duze biale.

Stary 2018-05-29, 13:20   #4446
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja tez niebardzo mam w czym chodzic, ale juz tych krotkich spodenek nie kupie, żal kasy. Ostatnio w lumpie udalo mi sie kupic bluzeczke w paski za 4 ziko, i jestem z niej bardzo zadowolona. Z sukienkami jak na złość ciężko
Jak mój gin ostatnio zobaczył moją opalenizne to dostalam opieprz, że ciężarna ma byc w cieniu a nie na słońcu :p
Cytat:

Ja mam 3 reczniczki z kapturkami jeden jeszcze póki co wirtualbie w koszyku na babyboom
Mąż poszedl na negocjacje, na pewno sobie poradzi! Juz jestem z niego dumna.
Co do deszczu to na polnocy poki co bez szans - niebo bezchmurne.

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 13:23   #4447
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

My kupiliśmy inhalator na początku ciąży, bo lekarz zalecał mi inhalacje kiedy nie mogłam wyjść z infekcji. Przyda się prędzej czy później pewnie ale wiadomo nie jest to must have na początku, zwłaszcza, że dzieciaczki z lata to nie czas infekcji.
Cytat:

Ja też mam dwa ręczniki, myślę, że to wystarczająco

Aaa miałam Ci napisać jak kocyk, więc podoba mi się bardzo i myślę, że po praniu trochę zmięknie czuć wełnę, ale na szczęście na gołe ciałko nie będę kocyka używać, bo to raczej na jesień, zimę więc będzie ok. Jakościowo widać, że porządny

U nas grad bije, jakby kamienie z nieba spadały.. aaaaaa

IMG_20180529_141539-1040x780.jpgIMG_20180529_141725-1040x780.jpg

Stary 2018-05-29, 13:30   #4448
pola25
Zakorzenienie

Co do ręczników,nie mam jeszcze żadnego,ale 2 w zupełności wystarcza.
Jakie kupowalyscie i gdzie?

Elcia piekny kocyk!

Mąż pojechał po chleb i.po moją zachcianke-frytki.

Ja leżę i wtedy nie czuję bólu.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 13:31   #4449
emma90
Wtajemniczenie

Elaa piękny jest

Zua mój to zaleca słońce, nie tylko ciężarnym z racji tego jak ważna jest witamina D oczywiście z głową, filtrem i nie w największym słońcu, ale jednak jest to bardzo istotne. Mamaginekolog ostatnio obalała ten mit, że ciężarne nie mogą się opalać
Stary 2018-05-29, 13:31   #4450
madziara889
Zakorzenienie

Gratuluję udanych wizyt.

Ewka jest dzisiaj takim marudnym potworem, że mam już dosyć. Na szczęście jeszcze tylko godzina i ma przyjechać siostra z dzieciakami na ciasto to może się ogarnie.

Ja mam trzy ręczniki z kapturkiem, więcej nie kupuję.
Mama kupiła młodemu kocyk Smiki i jest boski

Rożki mam ale nowego nie kupowałam. Będą bardziej służyć jako mata, na bawałnie zawsze chłodniej i milej niż na kocyku w taką pogodę.

Dorka przykro mi, że z mieszkaniem tak wyszło, niepotrzebnie tylko się nastawiłaś na zmianę. Niepoważni Ci ludzie.

Tak czytam, że na gbs powinno się badać między 35 a 37 tc więc nie wiem dlaczegi mi nie chciała ostatnio pobrać próbki

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 13:38   #4451
pozytywnaj
Zadomowienie

Dziewczyny a ta promocja w kappahl to 3 takie same trzeba wziąć?

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-29, 14:03   #4452
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość

Z tego co się orientuję, to ni Ja na poprzedniej takiej promocji zamawiałam 3 różne.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 14:06   #4453
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość

3 różne i to jeszcze promocja -50% na niektóre ciuszki się wlicza więc w sumie można kupić w naprawdę okazyjnej cenie
Stary 2018-05-29, 14:09   #4454
aniama6
Zadomowienie

Ja nie mam jeszcze ręczników, ale planuje 2. Patrycja na owsiki Pyrantelum jest bez recepty, kup jak najszybciej i trzeba cała rodzine odrobaczyc oprócz Ciebie. Nie pamietam co jeszcze miałam odpisywać. Załatwiłam prace, bibliotekę zakupy w Pepco jakieś drobne i odebrałam przesyłki w paczkomacie, nie mam nawet siły ich otworzyć, a przyszły mi prześcieradła do dostawki i otulacz, pieluszki i jeszcze coś. Po lekarzu będę otwierać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 14:11   #4455
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam 3 szt.
Przez te upały jesto tak niedobrze, że chyba skończę przytulajac się z kibelkiem.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-05-29 o 14:12
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-29, 14:14   #4456
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Aniama udanego dnia

Camelitos super hemoglobina jaką miałaś najniższą?super,że płytki Ci się podniosły!

Karolina pracujesz nadal w domu?

Tak pola pracuje z domu. Znacznie mi łatwiej z dystansu kiedy nie musze dojeżdżać pociągiem taki kawał. Oczywsicie mam stały kontakt z wsyztskimi przez Skype. Do 20 czerwca a pozniej mam5 tygodnie urlopu do wykorzystania. Czyli oficjalnie na macierzyński dopiero ide w planowany dzien porodu 25 lipca.

Cytat:
Aaska ja mam często kryzysy blisko wtorku,wtedy jakieś bóle występują.Brzuszek mi znowu urósł,jest naprawdę duży.

Właśnie.się wydepilowalam,ale ciężko było,w porównaniu z zeszłym tyg.to.przepaść.Nie wiem,czy dam radę za tydzień...

No aleale jutro zapytam lekarza o te bóle.

Jak leżę,to mi lepiej

Emma też byłam taka drobniutka przy porodzie.

Oj mi tez juz ciezko. Brzuszek wadzi. Trzeba uważać, ciezko sie schylać a gdzie tu jeszcze dwa miesiace.

Cytat:
Polu, dobrze, że jutro wizyta. Lekarz Cię pewnie uspokoi, zobaczysz

ja też mam wrażenie, że brzuch coraz większy z dnia na dzień.

ale jeszcze w miarę mogę kucnąć, dość szybko schylić czy przewrócić z boku na bok najgorzej wstawać z kanapy, ale to dla tego, ze jest mega miękka i zapadam się w niej

Skąd ja to znam 🤣. Ja mam rozkładana kanape. To znaczy naciskam i mnie rozkłada to jest dosyc wygodne teraz . Ale jak czasie nei chce mi sie włączyć przycisku i probuje wstać z rozłożonej to jest problem bo brzuszek uwiera.

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Przepraszam że Was nie nadrobię ale sporo naskrobałyście. witam się po tygodniowej przerwie ale miałam tak zły humor że nawet mi się czytać i pisać nie chciało. Ale już jest lepiej. Wszystko przez to mieszkanie, które mieliśmy zarezerwowane a ostatecznie wyszło że sprzedający zrezygnowali ze sprzedaży. Czemu ludzie są tak niezdecydowani, robią szum, nadzieję a później nic z tego.
No nic było minęło, więc teraz szykujemy w naszej super kawalerce trochę miejsca dla małej. Zamówiliśmy nowe bardziej pojemne meble i nową kanapę. Jeszcze malowanie i będzie nowiutki pokoik, że nie będzie chciało nam się stąd wyprowadzać.
A co do malowania właśnie. Część z Was robi teraz remonty a ja cały czas myślę czy farba mi nie będzie szkodzić? Będę spała w kuchni ale czy to wystarczy bo napewno będzie coś czuć. Oczywiście mąż bedzie malował, ja sie nie tykam wałka chociaż bardzo lubię malować.Choć z drugiej strony czytałam że lateksowe są bezpieczne i kobiety w ciąży nawet mogą nimi malować.

Szkoda z mieszkaniem mam nadzieje ze znajdziecie cos większego i bardziej praktycznego z czasem.
Moi sąsiedzi z naprzeciwka sprzedali wlasnie dom. Mowi ze znaleźli kupca w ciagu 7 dni. Nasz ten tez poszedł jak świeża bułeczka bo znaleźliśmy go po 5 dniach od wystawienia na rynek. Ma, nadzieje ze tak tez bedzie kiedy bedziemy sie wyprowadzać.

A co do malowania to wlasnie mam pana od malowania ścian. Na razie malujemy jedynie w kuchńi i salonie.

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Polu najniższą hemoglobinę miałam na poziomie 11,7

Po wizycie wszystko ok, szyjka zamknięta, nadal długa Mała waży ok. 2300 - nie mam wyników z aparatu usg bo ginka zapomniała mi wkleić do karty ciąży no i jest odwrócona główką do dołu Tak w ogóle witam się w 35 tc

Miałam też badanie GBS - na wyniki czeka się do 2 tyg. w labku - jakoś mi się to dość długo wydaje

Cieszę się że waga stoi w miejscu - od początku ciąży tylko 3 kg na plusie

Co do skierowań to moja gin tak samo bardzo trzyma się zaleceń PTG i na każdą wizytę muszę robić co najmniej mocz i morfo

Kropko ja też robiłam drugi raz grupę krwi, ale wynik się nie zmienił

Weszłam niedawno do domu mega głodna, ale wsunęłam owsiankę z granatem i brzoskwinią

Dorko powiem Ci że z tym malowaniem to jest tak, że ja sobie osobiście nie wyobrażam spania w pokoju który był świeżo malowany.. My jak malowaliśmy dwie ściany na kolor miętowy to ta farba tak śmierdziała że ja nie byłam w stanie wytrzymać. Za to farby z duluxa, których używaliśmy do malowania gwiazdek były spoko i mi nie przeszkadzały

Gratulacje udanej wizyty!!! 3 kg toz to prawie nic.
Ja wlasnie tez kupiłam duluxa bo juz nim wczesniej malowałam dlatego wiem ze wietrzeje dosyc szybko.

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Kropka ja tez bardzo lubie coelho chocisz dawno nie czytałam
Pozytywna super że wizyta udana waga Maleństwa w porządku
Co do mężów to ja mojego tez zasypuje slowami jak wraca do domu, bo chce mu przekazać wszystko co wymyslilam w ciagu dnia itp itd, a mój Kochany jest po prostu zmęczony i ja sie wtedy wsciekam że nie ma z nim rozmowy
Depilacja ? To pod brzuchem coś jest ?
Cami super ze wizyta udana !
Po wizycie u diabetologa ok ! Nie dostalam insuliny, nie ma potrzeby uspokoił mnie trochę znowu przytylam wiec od początku ciazy to juz 12 kg trudno, zrzuce po porodzie
Jest straszny upał ! Jak jeść to tylko cos chlodnego. Ewentualnie pizzę

Jasne Wszytskie zrzucimy!

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Polu no wlasnie powiedział, ze na takie pojedyncze przekroczenia to nie ma co dawac insuliny, żeby po prostu pilnowac cukru tez wieczorami - najlepszy to taki okolo 120 przed snem. Będę na to uważać.
Ja właśnie pije kawke. Jade z mężem na negocjacje w sprawie wykonania robót, nie bede wchodzic do firmy, ale chce go wspieracr, bo mezus nie ma w tym takiego doświadczenia jak ja, i wiem że moja obecność nawet w samochodzie kawalek dalej da mu pozytywnego kopa jest znosnie, mimo, że klima w aucie popsuta - ale okienna dwustrefowa zawsze wporzo
Cytologie mialam robiona przed ciąża, więc juz z bani.

Powodzenia w negocjacjach dla meza!

Cytat:

Emma ja tez mam dwie sztuki i raczej nie planuje więcej.

Moje USG w sumie nie wiem czy sie martwić czy nie...
Maluszek wazy tylko 1800 w 32tygodniu. Niby to w normie ale przyrostu spodziewali sie troche większego porównując wagę z wcześniejszych USG. Niby łożysko jest ok, ilośc płynów tez i przepływ przez pępowinę tez dobry jednak za tydzien mam kolejny skan aby sprawdzić ten przepływ raz jeszczez i kolejne USG za kolejne dwa tygodnie. Jesli bedzie mało przybierał na wadze to dostanę sterydy i wywołają poród w 37 tygodniu. Jednak mowi ze to moze tez byc błąd maszyny. Także na razie nic pewnego.
Jesli chodzi o tego mięśniaka to powiedIala ze on jednak jest dosyc daleko i nie powinien stanowić problemu. Wywoływać beda z tego względu ze przy IVF jest większy odsetek martwych narodzin. Ale jelsi bede chciała to moge miec bez wywoływania naturalny poród tylko wtedy bede mnie dokładniej badać pod sam koniec ciazy.

Tz dzwonił do kuzyna lekarza ktory ma sie podpytać o ta moja sytuacje znajomego ginekologa wiec bedziemy miec pewne dosyc jasna i subiektywna i bezstronna opinie.

Dostałam babybjorn i jeszcze cos. Jak rozpakuje to sie pochwale bo od rana cały czas w trasie. Byłam juz trzy razy w miescie.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 14:24   #4457
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Tak pola pracuje z domu. Znacznie mi łatwiej z dystansu kiedy nie musze dojeżdżać pociągiem taki kawał. Oczywsicie mam stały kontakt z wsyztskimi przez Skype. Do 20 czerwca a pozniej mam5 tygodnie urlopu do wykorzystania. Czyli oficjalnie na macierzyński dopiero ide w planowany dzien porodu 25 lipca.

Oj mi tez juz ciezko. Brzuszek wadzi. Trzeba uważać, ciezko sie schylać a gdzie tu jeszcze dwa miesiace.

Skąd ja to znam 🤣. Ja mam rozkładana kanape. To znaczy naciskam i mnie rozkłada to jest dosyc wygodne teraz . Ale jak czasie nei chce mi sie włączyć przycisku i probuje wstać z rozłożonej to jest problem bo brzuszek uwiera.

Szkoda z mieszkaniem mam nadzieje ze znajdziecie cos większego i bardziej praktycznego z czasem.
Moi sąsiedzi z naprzeciwka sprzedali wlasnie dom. Mowi ze znaleźli kupca w ciagu 7 dni. Nasz ten tez poszedł jak świeża bułeczka bo znaleźliśmy go po 5 dniach od wystawienia na rynek. Ma, nadzieje ze tak tez bedzie kiedy bedziemy sie wyprowadzać.

A co do malowania to wlasnie mam pana od malowania ścian. Na razie malujemy jedynie w kuchńi i salonie.

Ja wlasnie tez kupiłam duluxa bo juz nim wczesniej malowałam dlatego wiem ze wietrzeje dosyc szybko.

Maluszek wazy tylko 1800 w 32tygodniu. Niby to w normie ale przyrostu spodziewali sie troche większego porównując wagę z wcześniejszych USG. Niby łożysko jest ok, ilośc płynów tez i przepływ przez pępowinę tez dobry jednak za tydzien mam kolejny skan aby sprawdzić ten przepływ raz jeszczez i kolejne USG za kolejne dwa tygodnie. Jesli bedzie mało przybierał na wadze to dostanę sterydy i wywołają poród w 37 tygodniu. Jednak mowi ze to moze tez byc błąd maszyny. Także na razie nic pewnego.
Jesli chodzi o tego mięśniaka to powiedIala ze on jednak jest dosyc daleko i nie powinien stanowić problemu. Wywoływać beda z tego względu ze przy IVF jest większy odsetek martwych narodzin. Ale jelsi bede chciała to moge miec bez wywoływania naturalny poród tylko wtedy bede mnie dokładniej badać pod sam koniec ciazy.

Tz dzwonił do kuzyna lekarza ktory ma sie podpytać o ta moja sytuacje znajomego ginekologa wiec bedziemy miec pewne dosyc jasna i subiektywna i bezstronna opinie.

Dostałam babybjorn i jeszcze cos. Jak rozpakuje to sie pochwale bo od rana cały czas w trasie. Byłam juz trzy razy w miescie.
ważne, że maluch rośnie i jest to w normie, kciuki za błąd pomiaru! niech nadrobi za tydzień i zawsze dobrze jest się skonsultować oczywiście.
Pochwal się zakupami na jaki kolor się zdecydowałaś? bo ja nadal w kropce

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja mam 3 szt.
Przez te upały jesto tak niedobrze, że chyba skończę przytulajac się z kibelkiem.
biedna jesteś, że nadal męczą Cię wymioty..
Stary 2018-05-29, 14:31   #4458
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Ja nie mam jeszcze ręczników, ale planuje 2. Patrycja na owsiki Pyrantelum jest bez recepty, kup jak najszybciej i trzeba cała rodzine odrobaczyc oprócz Ciebie. Nie pamietam co jeszcze miałam odpisywać. Załatwiłam prace, bibliotekę zakupy w Pepco jakieś drobne i odebrałam przesyłki w paczkomacie, nie mam nawet siły ich otworzyć, a przyszły mi prześcieradła do dostawki i otulacz, pieluszki i jeszcze coś. Po lekarzu będę otwierać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Juz mlodszemu podalam i jeszcze za raz starszemu dam.

Stary 2018-05-29, 14:32   #4459
pola25
Zakorzenienie

Karolina jak sprawa z meblami?

Blanka.lepiej Ci?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-29, 14:35   #4460
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Blanka.lepiej Ci?
Nie za bardzo. Leżę bez życia, ale chyba idzie burza, to jak zrobi się chłodniej może będzie lepiej..

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 14:46   #4461
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
ważne, że maluch rośnie i jest to w normie, kciuki za błąd pomiaru! niech nadrobi za tydzień i zawsze dobrze jest się skonsultować oczywiście.

Pochwal się zakupami na jaki kolor się zdecydowałaś? bo ja nadal w kropce

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

biedna jesteś, że nadal męczą Cię wymioty..

W koncu Tz kazał mi dwa materiały zamowic wiec wzięłam dwa. Zielony ten siatecKowy a chyba kremowy ten cieplejszy. Zaraz otworze

Cytat:

Blanka.lepiej Ci?

Meble, meble... zgadnij . Wlasnie do nich dzwoniłam dostałam odpowiedz ze dostanę odpowiedz pod koniec dnia. Kpina!!! Autentycznie odstąpię od tego zamówienia bo to jest jakis żart.
Stary 2018-05-29, 14:52   #4462
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Nie za bardzo. Leżę bez życia, ale chyba idzie burza, to jak zrobi się chłodniej może będzie lepiej..

Blanka też leżę w sypialni,ale jakoś duszno jest.

Karolina to.kpina.Wplacalas im jakues pieniądze?
Stary 2018-05-29, 14:57   #4463
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
W koncu Tz kazał mi dwa materiały zamowic wiec wzięłam dwa. Zielony ten siatecKowy a chyba kremowy ten cieplejszy. Zaraz otworze

Meble, meble... zgadnij . Wlasnie do nich dzwoniłam dostałam odpowiedz ze dostanę odpowiedz pod koniec dnia. Kpina!!! Autentycznie odstąpię od tego zamówienia bo to jest jakis żart.
Ważne, że synek mieści się w normach i zdrowo rośnie
A z meblami współczuje, jak tylko jest szansa odstąpić od tej umowy to się nie zastanawiaj. To jakaś kpina przecież..

U mnie się tak przyjemnie chłodno zrobiło, że czytam książkę z nogami pod kocykiem

Stary 2018-05-29, 15:01   #4464
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Blanka też leżę w sypialni,ale jakoś duszno jest.

Karolina to.kpina.Wplacalas im jakues pieniądze?

Cała kwotę to to było zamawiane internetem
Stary 2018-05-29, 15:02   #4465
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Chwilę mnie nie było a tyle tematów się przewinęło.

Gratuluję wam udanych dzisiejszych wizyt.

U mnie idzie burza, wszystkie okna pozamykane i jest taka duchota w mieszkaniu że szok. Dzisiaj spędziłam od godziny 8.30 do południa czas z tż nad jeziorem, wczoraj wieczorem zawiozłam go na ryby i spędził całą noc na nich. Rano przywiozłam śniadanko, kawkę i nawet zimne piwko dla niego. Był zadowolony

W poniedziałek mam wizytę i będę miała pobierane próbki na gbs a będzie wtedy u mnie 35+3.

Ręczniki też mam 2 i więcej nie będę kupować a zamawiałam u hubiego.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 15:10   #4466
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Chwilę mnie nie było a tyle tematów się przewinęło.

Gratuluję wam udanych dzisiejszych wizyt.

U mnie idzie burza, wszystkie okna pozamykane i jest taka duchota w mieszkaniu że szok. Dzisiaj spędziłam od godziny 8.30 do południa czas z tż nad jeziorem, wczoraj wieczorem zawiozłam go na ryby i spędził całą noc na nich. Rano przywiozłam śniadanko, kawkę i nawet zimne piwko dla niego. Był zadowolony

W poniedziałek mam wizytę i będę miała pobierane próbki na gbs a będzie wtedy u mnie 35+3.

Ręczniki też mam 2 i więcej nie będę kupować a zamawiałam u hubiego.

u nas już po burzy i też zrobiło się dużo przyjemniej
Stary 2018-05-29, 15:13   #4467
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Folinko, ja swojemu mężowi na urodziny kupam w zeszłym roku takową opaskę na rękę. Jeśli chcesz, to potem sprawdzę firmę. Kupiłam w Biedrze. Sam chciał, a nie muszę chyba mówić czy używa czy nie.. Takie ambitne planu były.
Aj, dziękuję. Dzień dobry, Kropeczko! Wysyłam moc kciuków! Całusy też się przydazą! W tych chorobach najgorsze jest to, że to choroba zmienia ludzi, a nie oni sami z siebie. Często o tym zapominamy, ale moja babcia też była specyficzna od zawsze, więc prawdziwa cząstka jej też ma w tym udział. Tutaj jak nie powiecie jej tego wprost, to inaczej nie przejdzie, nie? Bo będzie Was nachodzić, a to wcale takie łatwe nie jest powiedzieć człowiekowi..
Obawiałam się wagi w tych łańcuszkach, ale skoro tak, to na dniach puszczę zamówienie. Dziękuję! Twoja jest śliczna, taka prosta, nieprzekombinowana. Dzień dobry, Justynko! Z tej siatki wychodzi idealnie 50 centyl, gratuluję! Polu, właśnie tak. Czekam, aż doczekać się nie mogę, a jak wraca, to się kłócimy, bo ktoś coś tam.. Czasem mam wrażenie, że mąż jest przewrażliwiony na punkcie tego, że on coś mówi, a ja w trakcie skomentuję. Wiem, że to nieładnie, bo też nie lubię, gdy mi się przerywa, ale bardziej chodzi tutaj o to, że mam być cicho aż on skończy mówić, a ja jestem bardziej z tych co gęba się nie zamyka (ale przy bliskich raczej) i weź tu wytrzymaj, kiedy ciśnie ci się na usta milion słów po całym dniu, nie mam do kogo paszczy otworzyć, a jeszcze na koniec dnia mam być cicho. Załącznik 7548921
Dziękuję Ci za dobre chęci, ale nie trzeba Mój tż jest strasznym geekiem, nie wiem nawet kiedy on czyta o tym wszystkim i zna się na nowinkach technicznych i sprzętach. A ja przy nim też wiem chyba więcej niż przeciętny konsument i mam specyficzne wymagania co do sprzętów. W każdym razie model już raczej wybrany tylko po prostu nie chcę wydawać pieniędzy tak o, tylko czekam na okazję jak np. urodziny

Jeśli jeszcze zdążyłam, to trzymam kciuki za wszelakie wizyty!

Ja wracam w mój tryb aktywny Dziś sporo różnych załatwień. Żelazko już zwrócone i nowe mam w domu! Haha, to chyba jedynie tak przed porodem potrafię się cieszyć z żelazka

Ja czekam bardzo niecierpliwie na moje usg i decyzję o porodzie... Zakładam, że Beni może już nawet 3 kg przekroczyć! Chyba od jego wagi będę w dużej mierze uzależniać decyzję o cc

folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 15:14   #4468
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mam jeden z kapturkiem i dwa nowe duże dla dziecka. Nie wiem czy jeszcze dokupię z kapturkiem..

Cytat:
My kupiliśmy inhalator na początku ciąży, bo lekarz zalecał mi inhalacje kiedy nie mogłam wyjść z infekcji. Przyda się prędzej czy później pewnie ale wiadomo nie jest to must have na początku, zwłaszcza, że dzieciaczki z lata to nie czas infekcji.Ja też mam dwa ręczniki, myślę, że to wystarczająco

Aaa miałam Ci napisać jak kocyk, więc podoba mi się bardzo i myślę, że po praniu trochę zmięknie czuć wełnę, ale na szczęście na gołe ciałko nie będę kocyka używać, bo to raczej na jesień, zimę więc będzie ok. Jakościowo widać, że porządny

U nas grad bije, jakby kamienie z nieba spadały.. aaaaaa

Załącznik 7549146Załącznik 7549151

Piękny ten kocyk!

Cytat:
Co do ręczników,nie mam jeszcze żadnego,ale 2 w zupełności wystarcza.
Jakie kupowalyscie i gdzie?

Elcia piekny kocyk!

Mąż pojechał po chleb i.po moją zachcianke-frytki.

Ja leżę i wtedy nie czuję bólu.
Ja swój kupiłam w pepco za ok. 20zł

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanych wizyt.

Ewka jest dzisiaj takim marudnym potworem, że mam już dosyć. Na szczęście jeszcze tylko godzina i ma przyjechać siostra z dzieciakami na ciasto to może się ogarnie.

Ja mam trzy ręczniki z kapturkiem, więcej nie kupuję.
Mama kupiła młodemu kocyk Smiki i jest boski

Rożki mam ale nowego nie kupowałam. Będą bardziej służyć jako mata, na bawałnie zawsze chłodniej i milej niż na kocyku w taką pogodę.

Dorka przykro mi, że z mieszkaniem tak wyszło, niepotrzebnie tylko się nastawiłaś na zmianę. Niepoważni Ci ludzie.

Tak czytam, że na gbs powinno się badać między 35 a 37 tc więc nie wiem dlaczegi mi nie chciała ostatnio pobrać próbki

To przy kolejnej wizycie upomnij się.

A czy wszystkie macie też teraz badanie na HCV robione?

Cytat:

Teraz dzieciaczki mają prawo roznąć nierównomiernie. Pewnie podciągnie w najbliższym tygodniu Czekam na zdjęcia babybjorn

Cytat:

faktycznie te ostatnie tygodnie dają Ci w kość. Mam nadzieję, że ochłodzenie przyniesie Ci ulgę

Cytat:

Odstępuj od umowy i żądaj zwrotu pieniędzy! Oni nie wywiązali się z umowy i możesz ich tak naprawdę nawet posądzić. Meble miały być już od kilku dni u Was!

U nas burza przechodzi bokiem. Ciekawe czy dotrze do nas...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 15:21   #4469
aaska92
Zadomowienie

Odnośnie ręczników jeszcze nie mam zakupionych, ale planuje kupić 2 szt.

~Blanka współczuje mdłości gorac daje sie we znaki niestety.

~Elaa A u mnie ani jednej chmurki, takze nie zapowiada sie niższa temperatura niestety :-(, ale duzo wody z cytryna. Sorbety owocowe i jakoś przetrwam
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 15:27   #4470
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Odnośnie ręczników jeszcze nie mam zakupionych, ale planuje kupić 2 szt.

~Blanka współczuje mdłości gorac daje sie we znaki niestety.

~Elaa A u mnie ani jednej chmurki, takze nie zapowiada sie niższa temperatura niestety :-(, ale duzo wody z cytryna. Sorbety owocowe i jakoś przetrwam
tak musimy się dużo nawadniać

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci za dobre chęci, ale nie trzeba Mój tż jest strasznym geekiem, nie wiem nawet kiedy on czyta o tym wszystkim i zna się na nowinkach technicznych i sprzętach. A ja przy nim też wiem chyba więcej niż przeciętny konsument i mam specyficzne wymagania co do sprzętów. W każdym razie model już raczej wybrany tylko po prostu nie chcę wydawać pieniędzy tak o, tylko czekam na okazję jak np. urodziny

Jeśli jeszcze zdążyłam, to trzymam kciuki za wszelakie wizyty!

Ja wracam w mój tryb aktywny Dziś sporo różnych załatwień. Żelazko już zwrócone i nowe mam w domu! Haha, to chyba jedynie tak przed porodem potrafię się cieszyć z żelazka

Ja czekam bardzo niecierpliwie na moje usg i decyzję o porodzie... Zakładam, że Beni może już nawet 3 kg przekroczyć! Chyba od jego wagi będę w dużej mierze uzależniać decyzję o cc

wow, 3kg to już kawał człowieka

ja właśnie zaległam po obiedzie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości