![]() |
#4471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Ehh mam wiadomości... meble beda gotowe za 3-4 tygodnie bo... uwaga... sa jeszcze niewyprodukowane
![]() ![]() Za to bujaczkiem jestem zauroczona. Zakochałam sie. Przepięknie i starannie wykonany. Każdy szczegół. Solidny jest, polecam. Dobrze wydane pieniadze. Piesie tez akceptują. J sie nawet próbujala 🤣 i mysle ze zasnęłaby rowniez gdybym go tak zostawiła🤣 ImageUploadedByWizaz Forum1527604118.324466.jpgImageUploadedByWizaz Forum1527604143.255137.jpgImageUploadedByWizaz Forum1527604177.089188.jpgImageUploadedByWizaz Forum1527604217.086032.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
Karolina i co zdecydujesz?
Bursztynku jak się czujesz? U nas słonecznie.Ale nie mam ochoty przebywać w tej spiekocie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4473 |
Zadomowienie
|
Karolina śliczny ten bujaczek, chyba sie na niego zdecyduje jak juz mały bedzie na świecie 😀A psy przesłodkie! Z meblami to nie ma co czekać tyle żadnej pewności nie ma, ze beda .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4474 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4475 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przepraszam, że tak wyskakuję bez nadrabiania (remont w trakcie) ale czy któraś miała sytuację, że hemoglobina niska (u mnie 9,1) a żelazo w normie? Odebrałam wyniki, lekarka mnie postraszyła, ale nie chciała nic radzić i mówić konkretnego bez lekarza prowadzącego :/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() właśnie leżę, popijam wodę z sokiem z żurawiny ale nie jest najgorzej. Burza przeszła bokiem, powiało, pogrzmialo i tyle. Tż pojechał z córką na basen jak będzie wracał to ma kupić truskawki i lody do mrożonej kawy. Więc jak sobie takich smakołyków pojem to na pewno będzie jeszcze lepiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4477 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj rezygnujemy bo nie ma pewności. Tylko musze teraz szybko szukac czegos w zastępstwie. Oj mam nadzieje ze dostanę przed porodem ![]() Cytat:
Dziękujemy. Bujaczek autentycznie mi dzien dzis rozweselił. Jestem mega zadowolona! Cytat:
Ty chyba mówiłaś o niebieskim czy szarym??? Ja tez chciałam szary ale w koncu zdecydowaliśmy sie na kremowy. Niezależnie od koloru produkt polecam i sama bym sie na nim pobujala ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4478 |
Zakorzenienie
|
MalaGosia nie.miałam takiej sytuacji.
Bursztynku to.widz,że podobnie spędzamy czas. Karolina to słuszna decyzja.Mam nadzieję,że znajdziecie równie piękne mebelki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4479 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() też sama usiadłabym w nim ![]() a z meblami dobrze zrobiłaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4480 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczny kocyk, Elu! ![]() ![]() Jesteś cała po tym gradzie? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Liii tam, ja też cieszyłabym się bardzo z nowego żelazka, bo te które mamy, jest raczej starszej daty i słabo tam para działa, więc psikam na ubranie tuż przed przejechaniem. Beni będzie raczej większy niż twoje wcześniejsze dzieciaczki? ---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
"Anemia w ciąży nie musi wynikać z niedoboru żelaza, ale również Wit B12. Żelazo koniecznie musi być brane z wit. C. Pokrzywa też bardzo poprawia morfologie - tak jak pisały już poprzedniczki. Ja od siebie mogę polecić naturalny preparat w postaci soku (mój lekarz powiedział, ze jest w porządku i przez miesiąc mam go pic i zrobić kontrolne badania). Rabenhorst Plus, bogactwo żelaza plus witaminy." "W ciazy to normalne nie jest jakaś zla do zadnego hematologa nie idz. Do hematologa idzie sie jakbys poza ciaza niska caly czas miala .masz lekka anemie anemia zaczyna sie ponizej 11 Dzidzia ciagnie z Ciebie mi co prawda pozno spadla hemoglobina bo jakos w 29 tyg mialam 10.6 ale bralam zelazo chyba przez tydzien dwa tardyferon i potem do konca ciazy mialam ponad 12 Bierz kwas filiowy on jest dobry na krew i wit c." - tylko tutaj dziewczyna pisze o hemoglobinie na poziomie 10,6.
![]() |
![]() |
#4481 |
Zakorzenienie
|
Norka dziękuję
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4482 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, miałam kupować aspirator Katarek, ale jak myślę o tym każdorazowym wyciąganiu odkurzacza, to mi się odechciewa. Mieszkamy w bloku, gdzie wszystko słychać i nie chciałabym budzić sąsiadów nocą. Znalazłam takie cuś jak aspirator Haxe - co o nim myślicie?
Cytat:
Gosiu, może warto zbadać? Znalazłam na necie - Czy badanie witaminy B12 boli? Oznaczanie poziomu witaminy B12 polega na badaniu krwi, pacjentowi zostaje pobrana krew z żyły łokciowej. Nieznaczny ból może wynikać z wkłucia igły do żyły. Pacjent powinien być na czczo. Badanie poziomu B12 nie jest refundowane i kosztuje ok. 22-28 zł. Czas oczekiwania na wynik to jeden dzień.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-05-29 o 16:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Norciu ja z całego serca polecam ten katarek,Syn miał straszne katary i to rewelacyjnie mu ściągało i w bloku mieszkalismy,jak zaczęliśmy go używać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4484 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To raczej normalny czas, bo to przecież hodowanie bakterii ![]() Cytat:
![]() ![]() Cieszę się z dobrych wieści ![]() Co to za smutki na wagę? Przecież to normalny wynik w ciąży! Cytat:
![]() Ja też mam, ale kupiłam mając już dwoje dzieci, jedno w żłobku, drugie też dużo chorujące w przedszkolu/szkole.
![]() |
![]() |
#4485 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4486 |
Zakorzenienie
|
MalaGosia może rzeczywiście warto zbadać b12?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4487 |
Wtajemniczenie
|
Karolina faktycznie lipa z tymi mebelkami. Ja pewnie odstapilabym od umowy. Moze w tym zaufanym sklepie beda miec jakies lepsze info i moze tam juz beda dostepne te meble?
Folinka to Benio juz kawal chlopa! Chociaz nie zdziwilabym sie, gdyby Kropson miał podobną wage ![]() Norka ja nie znam tego aspiratorla o ktorym wspominasz. Ja kupilam Fride za 20zl ew. dokupimy katarek jezeli sie cos nie sprawdzi. Ale wlasnie nas też przerazalo to podlaczanie do odkurzacza... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4488 | |||
Zadomowienie
|
Dzień Dobry!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie wyprawka małymi kroczkami dalej się kompletuje. Dziś przyszło zamówienie mydełek (dopiero w niedzielę zamawiałam) i powiem Wam szczerze, że się postarali. Nie dość, że szybko, ładnie zapakowane, to jeszcze dostałam sporo próbek kremów i małą paczuszkę glinki różowej. Młody sobie wymyślił niezłą zabawę z chrupkami, którymi paczka była wypełniona ![]() Nowy wpis na bloga pisałam z myślą o Was tak naprawdę, bo pamiętam, że kiedyś Wam wspomniałam o książeczkach dla niemowląt. Skrobnęłam coś więcej w temacie, mam nadzieję, że się przyda: http://natalia-lub.pl/index.php/2018...a-niemowlecia/ Przy okazji moje kocicie też się załapały na sesję. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4489 |
Zakorzenienie
|
Odo jakie mydełka zamówiłaś??
Poczytam o książeczkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4490 |
Wtajemniczenie
|
Odo świetny artykuł o książeczkach! Dziękuję
![]()
![]() |
#4491 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4492 |
Zadomowienie
|
Dla mnie i czasem dla Młodego: https://www.marsylskie.pl/pl/p/Mydlo...0g-Saryane/797
Dla Juniora (myślę, że wystarczy na rok): https://www.marsylskie.pl/Mydlo-mars...A-Z-OLIWEK/128 Mała wada taka, że trzeba sobie samodzielnie pokroić i nie leży tak ładnie w dłoni, jak te okrągłe. Cieszę się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4493 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
Odo dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4495 |
Zadomowienie
|
Norka Właśnie też mi się ostatni rzucił w oczy ten aspirator Haxe. To na baterie jest prawda? Przy Młodym kupiłam Sopelek, czyli taki co rodzic swoją siłę ssania musi dołożyć. Ale w sumie dlatego, że nie mieliśmy wtedy odkurzacza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4496 |
Rozeznanie
|
Ja już po wizycie, ale wcale nie jestem spokojniejsza. Mały dalej jest malutki ma 1.6kg i troche to lekarza niepokoi, pytał o moją wagę urodzeniową i czy na prenatalnych wszystko wychodzilo dobrze. Mierzył go 2 razy ale za każdym razem waga taka sama, powiedział że daje małemu jeszcze 3 tygodnie cokolwiek to znaczy.. Wszystko poza wagą jest dobrze dlatego niewie skąd taka niska waga. I ja też już zaczęłam się martwić..
![]() Za to diabetolog bardzo że mnie zadowolony, bo miałam badania jakieś, które wyznaczają średnią cukru z ostatnich 3 miesięcy i podobno zdrowi ludzie mają poniżej 5,8% a ja mam 5% więc idealnie. Kolejna wizyta u gina 19.06 Blanka jak znajdziesz czas to wpisz, proszę. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
Sandam a w którym jesteś tyg?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4498 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4499 |
Zakorzenienie
|
to normalna waga maluszka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4500 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.