Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-29, 15:32   #4471
KarolinaK
Zakorzenienie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Ehh mam wiadomości... meble beda gotowe za 3-4 tygodnie bo... uwaga... sa jeszcze niewyprodukowane . Przynajmniej sie dowiedziałam. Powiedziałam im ze nie mam znowu pewności ze beda gotowe za 3 tygodnie wiec odstępuje od umowy. Mam mu napisać maila. Tylko co ja teraz bez mebli zrobie .

Za to bujaczkiem jestem zauroczona. Zakochałam sie. Przepięknie i starannie wykonany. Każdy szczegół. Solidny jest, polecam. Dobrze wydane pieniadze.
Piesie tez akceptują. J sie nawet próbujala 🤣 i mysle ze zasnęłaby rowniez gdybym go tak zostawiła🤣

ImageUploadedByWizaz Forum1527604118.324466.jpgImageUploadedByWizaz Forum1527604143.255137.jpgImageUploadedByWizaz Forum1527604177.089188.jpgImageUploadedByWizaz Forum1527604217.086032.jpg
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 15:32   #4472
pola25
Zakorzenienie

Karolina i co zdecydujesz?

Bursztynku jak się czujesz?

U nas słonecznie.Ale nie mam ochoty przebywać w tej spiekocie.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 15:36   #4473
aaska92
Zadomowienie

Karolina śliczny ten bujaczek, chyba sie na niego zdecyduje jak juz mały bedzie na świecie 😀A psy przesłodkie! Z meblami to nie ma co czekać tyle żadnej pewności nie ma, ze beda .
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 15:38   #4474
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Ehh mam wiadomości... meble beda gotowe za 3-4 tygodnie bo... uwaga... sa jeszcze niewyprodukowane . Przynajmniej sie dowiedziałam. Powiedziałam im ze nie mam znowu pewności ze beda gotowe za 3 tygodnie wiec odstępuje od umowy. Mam mu napisać maila. Tylko co ja teraz bez mebli zrobie .

Za to bujaczkiem jestem zauroczona. Zakochałam sie. Przepięknie i starannie wykonany. Każdy szczegół. Solidny jest, polecam. Dobrze wydane pieniadze.
Piesie tez akceptują. J sie nawet próbujala 🤣 i mysle ze zasnęłaby rowniez gdybym go tak zostawiła🤣

Załącznik 7549201Załącznik 7549206Załącznik 7549211Załącznik 7549216
piękne zdjęcie z pieskami cudny jest! ale jednak o innych kolorach pisałyśmy
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 15:39   #4475
MalaGosia88
Zakorzenienie

Dziewczyny, przepraszam, że tak wyskakuję bez nadrabiania (remont w trakcie) ale czy któraś miała sytuację, że hemoglobina niska (u mnie 9,1) a żelazo w normie? Odebrałam wyniki, lekarka mnie postraszyła, ale nie chciała nic radzić i mówić konkretnego bez lekarza prowadzącego :/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-05-29, 15:41   #4476
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość

Polu
właśnie leżę, popijam wodę z sokiem z żurawiny ale nie jest najgorzej. Burza przeszła bokiem, powiało, pogrzmialo i tyle.
Tż pojechał z córką na basen jak będzie wracał to ma kupić truskawki i lody do mrożonej kawy. Więc jak sobie takich smakołyków pojem to na pewno będzie jeszcze lepiej

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 15:44   #4477
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:

Oj rezygnujemy bo nie ma pewności. Tylko musze teraz szybko szukac czegos w zastępstwie. Oj mam nadzieje ze dostanę przed porodem .

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Karolina śliczny ten bujaczek, chyba sie na niego zdecyduje jak juz mały bedzie na świecie A psy przesłodkie! Z meblami to nie ma co czekać tyle żadnej pewności nie ma, ze beda .

Dziękujemy. Bujaczek autentycznie mi dzien dzis rozweselił. Jestem mega zadowolona!

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
piękne zdjęcie z pieskami cudny jest! ale jednak o innych kolorach pisałyśmy

Ty chyba mówiłaś o niebieskim czy szarym??? Ja tez chciałam szary ale w koncu zdecydowaliśmy sie na kremowy.
Niezależnie od koloru produkt polecam i sama bym sie na nim pobujala
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-29, 15:49   #4478
pola25
Zakorzenienie

MalaGosia nie.miałam takiej sytuacji.

Bursztynku to.widz,że podobnie spędzamy czas.

Karolina to słuszna decyzja.Mam nadzieję,że znajdziecie równie piękne mebelki.
Stary 2018-05-29, 15:54   #4479
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj rezygnujemy bo nie ma pewności. Tylko musze teraz szybko szukac czegos w zastępstwie. Oj mam nadzieje ze dostanę przed porodem .

Dziękujemy. Bujaczek autentycznie mi dzien dzis rozweselił. Jestem mega zadowolona!

Ty chyba mówiłaś o niebieskim czy szarym??? Ja tez chciałam szary ale w koncu zdecydowaliśmy sie na kremowy.
Niezależnie od koloru produkt polecam i sama bym sie na nim pobujala
stanęło na ciemniejszym szarym, antracytowym
też sama usiadłabym w nim

a z meblami dobrze zrobiłaś teraz najlepiej kupić je gdzieś stacjonarnie
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 16:19   #4480
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Norciu, ja bym starała się nakłonić męża do prysznica od razu po pracy. My często robimy tak, że mąż idzie się ogarniać, a ja mu odgrzewam obiad w tym czasie. Jak konczy jeść to już mamy czas dla siebie
Paulinko, prosiłam już wiele razy, ale on po przyjściu z pracy jest tak zmęczony, że po prostu chce usiąść i odsapnąć chwilkę. Ale już wymyśliłam jak go zmusić/zachęcić do prysznica zaraz po przyjściu.. czekać na niego pod prysznicem! Ale nie w negliżu, nie lubię kłaść się spać z mokrymi włosami, więc 24 godzina to za późno na prysznic. Wyjdę dopiero jak mąż wejdzie.
Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile macie ręczników z kapturkiem dla malucha? mam 2szt i się zastanawiam czy dokupić jeszcze jeden czy olać.
Emilko, ja mam dwa ręczniczki 100x100 cm z kapturkiem, więcej nie planuję.
Cytat:
Co do ręczników,nie mam jeszcze żadnego,ale 2 w zupełności wystarcza.
Jakie kupowalyscie i gdzie?

Elcia piekny kocyk!

Mąż pojechał po chleb i.po moją zachcianke-frytki.

Ja leżę i wtedy nie czuję bólu.
Poluś, ha! A ja sama sobie zrobiłam ze swojskich ziemniaczków na obiad.
Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
My kupiliśmy inhalator na początku ciąży, bo lekarz zalecał mi inhalacje kiedy nie mogłam wyjść z infekcji. Przyda się prędzej czy później pewnie ale wiadomo nie jest to must have na początku, zwłaszcza, że dzieciaczki z lata to nie czas infekcji.Ja też mam dwa ręczniki, myślę, że to wystarczająco

Aaa miałam Ci napisać jak kocyk, więc podoba mi się bardzo i myślę, że po praniu trochę zmięknie czuć wełnę, ale na szczęście na gołe ciałko nie będę kocyka używać, bo to raczej na jesień, zimę więc będzie ok. Jakościowo widać, że porządny

U nas grad bije, jakby kamienie z nieba spadały.. aaaaaa

Załącznik 7549146Załącznik 7549151
Mi znajoma mówiła, że inhalator bardzo się przydaje, żeby kupować od razu, ale coś mi się nie widzi. Kupię może bardziej na jesień/zimę.

Śliczny kocyk, Elu! Ja się wstrzymałam z zakupem. W lumpeksie kupiłam kocyk, ale z jednej strony bawełna, z drugiej meszek w stanie idealnym za 4,50. Pomyślałam, że będzie akurat na jesienne i zimowe spacery.

Jesteś cała po tym gradzie?
Cytat:
Moje USG w sumie nie wiem czy sie martwić czy nie...
Maluszek wazy tylko 1800 w 32tygodniu. Niby to w normie ale przyrostu spodziewali sie troche większego porównując wagę z wcześniejszych USG. Niby łożysko jest ok, ilośc płynów tez i przepływ przez pępowinę tez dobry jednak za tydzien mam kolejny skan aby sprawdzić ten przepływ raz jeszczez i kolejne USG za kolejne dwa tygodnie. Jesli bedzie mało przybierał na wadze to dostanę sterydy i wywołają poród w 37 tygodniu. Jednak mowi ze to moze tez byc błąd maszyny. Także na razie nic pewnego.
Jesli chodzi o tego mięśniaka to powiedIala ze on jednak jest dosyc daleko i nie powinien stanowić problemu. Wywoływać beda z tego względu ze przy IVF jest większy odsetek martwych narodzin. Ale jelsi bede chciała to moge miec bez wywoływania naturalny poród tylko wtedy bede mnie dokładniej badać pod sam koniec ciazy.

Tz dzwonił do kuzyna lekarza ktory ma sie podpytać o ta moja sytuacje znajomego ginekologa wiec bedziemy miec pewne dosyc jasna i subiektywna i bezstronna opinie.

Dostałam babybjorn i jeszcze cos. Jak rozpakuje to sie pochwale bo od rana cały czas w trasie. Byłam juz trzy razy w miescie.
Karolinko, ja bym się tak bardzo nie martwiła. Z tego co piszesz, to naprawdę nieźle Tobą się opiekują, w sensie - za tydzień kolejny skan, potem kolejne USG za 2 tygodnie, wszystko chcą mieć pod kontrolą i jeśli rzeczywiście będzie coś nie tak, to nie będą zwlekać. Ja osobiście byłabym bardzo zadowolona z takiej opieki. 1700 gram na 32 to nie jest absolutnie mało, to jest idealnie według siatki centylowej. Zobaczymy za 2 tygodnie ile maluszek przybrał na wadze.
Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci za dobre chęci, ale nie trzeba Mój tż jest strasznym geekiem, nie wiem nawet kiedy on czyta o tym wszystkim i zna się na nowinkach technicznych i sprzętach. A ja przy nim też wiem chyba więcej niż przeciętny konsument i mam specyficzne wymagania co do sprzętów. W każdym razie model już raczej wybrany tylko po prostu nie chcę wydawać pieniędzy tak o, tylko czekam na okazję jak np. urodziny

Jeśli jeszcze zdążyłam, to trzymam kciuki za wszelakie wizyty!

Ja wracam w mój tryb aktywny Dziś sporo różnych załatwień. Żelazko już zwrócone i nowe mam w domu! Haha, to chyba jedynie tak przed porodem potrafię się cieszyć z żelazka

Ja czekam bardzo niecierpliwie na moje usg i decyzję o porodzie... Zakładam, że Beni może już nawet 3 kg przekroczyć! Chyba od jego wagi będę w dużej mierze uzależniać decyzję o cc.
Folinko, też czekałabym na jakąś okazję. Też lubię czytać dużo zanim coś kupię czy ogólnie zaznajomić się z tematem. Nie cierpię kupować w ciemno, zaraz po wejściu do sklepu. Tak było ze wszystkim - pralką, lodówką, telewizorem, laptopem, wózkiem, łóżeczkiem, materacem.. oj, długo by wymieniać! Może to nie dotyczy bezpośrednio nowinek technicznych, bo takowych nie wyszukuję, ale przewertować temat wzdłuż i wszerz, to obowiązek.

Liii tam, ja też cieszyłabym się bardzo z nowego żelazka, bo te które mamy, jest raczej starszej daty i słabo tam para działa, więc psikam na ubranie tuż przed przejechaniem.

Beni będzie raczej większy niż twoje wcześniejsze dzieciaczki?

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Cytat:

Zacny bujaczek! A na twoim miejscu, zrezygnowałabym z mebli, chociaż skoro są one właśnie te wymarzone, to nie jest wcale takie łatwe.. Jeszcze jak kobieta się uprze, ale z takim producentem, to bałabym się, że nie zobaczę ani mebli ani pieniędzy, więc niech zwracają czym prędzej, a Ty poszukaj szybciutko innego kompletu. Może to wszystko nie jest bezcelowe? Może gdzieś tam czeka na Ciebie jeszcze piękniejszy komplet?
Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przepraszam, że tak wyskakuję bez nadrabiania (remont w trakcie) ale czy któraś miała sytuację, że hemoglobina niska (u mnie 9,1) a żelazo w normie? Odebrałam wyniki, lekarka mnie postraszyła, ale nie chciała nic radzić i mówić konkretnego bez lekarza prowadzącego :/
Gosiu, sama takiej sytuacji nie miałam, ale znalazłam w necie na forum cosik takiego, dwie wypowiedzi:
"Anemia w ciąży nie musi wynikać z niedoboru żelaza, ale również Wit B12. Żelazo koniecznie musi być brane z wit. C. Pokrzywa też bardzo poprawia morfologie - tak jak pisały już poprzedniczki. Ja od siebie mogę polecić naturalny preparat w postaci soku (mój lekarz powiedział, ze jest w porządku i przez miesiąc mam go pic i zrobić kontrolne badania). Rabenhorst Plus, bogactwo żelaza plus witaminy."

"W ciazy to normalne nie jest jakaś zla do zadnego hematologa nie idz.
Do hematologa idzie sie jakbys poza ciaza niska caly czas miala .masz lekka anemie anemia zaczyna sie ponizej 11.
Dzidzia ciagnie z Ciebie mi co prawda pozno spadla hemoglobina bo jakos w 29 tyg mialam 10.6 ale bralam zelazo chyba przez tydzien dwa tardyferon i potem do konca ciazy mialam ponad 12. Pij pokrzywe, soki z buraka jak nie lubisz samego to mieszaj z innym sokiem mojej mamie wlasnie bo buraku hemo pieknie skoczyla, mieso teraz masz sezon na owoce to jedz truskawki i maliny one sa dobre na hemo. Nie wiem jak to sie ma do tego, bo ja bralam z magnezem w ciazy zelazo , ale czytalam zeby nie brac magnezu razem z zelazem, bo sie niby niweluja zeby odczekać 2 h po zelazie z magnezem, pozniej robilam odstępy jak to przeczytałam. A w witaminach dla kobiet w ciąży masz razem tyle ze za malo zelaza i slabo sie wchłania.Moze nie dziala akurat na Ciebie to zelazo, widzisz mi tardyferon podniosl hemoglobine, a czasem slyszalam ze na kobiety nie dzialal
Bierz kwas filiowy on jest dobry na krew i wit c." - tylko tutaj dziewczyna pisze o hemoglobinie na poziomie 10,6.

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 16:26   #4481
MalaGosia88
Zakorzenienie

Norka dziękuję trochę już kopałam w Internecie, ale właśnie nic konkretnego nie doszukałam. Piję sok z pokrzywy, biorę komplet witamin, żelazo razem z witaminą C może to niedobór tej B12? Zwykle u mnie szło w parze z niskim żelazem dlatego w takim stresie jestem :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-29, 16:27   #4482
norka93
Wtajemniczenie

Dziewczyny, miałam kupować aspirator Katarek, ale jak myślę o tym każdorazowym wyciąganiu odkurzacza, to mi się odechciewa. Mieszkamy w bloku, gdzie wszystko słychać i nie chciałabym budzić sąsiadów nocą. Znalazłam takie cuś jak aspirator Haxe - co o nim myślicie?

Cytat:
Norka dziękuję trochę już kopałam w Internecie, ale właśnie nic konkretnego nie doszukałam. Piję sok z pokrzywy, biorę komplet witamin, żelazo razem z witaminą C może to niedobór tej B12? Zwykle u mnie szło w parze z niskim żelazem dlatego w takim stresie jestem :/

Da się jakoś zbadać poziom witaminy B12?
Gosiu, może warto zbadać? Znalazłam na necie -
Czy badanie witaminy B12 boli? Oznaczanie poziomu witaminy B12 polega na badaniu krwi, pacjentowi zostaje pobrana krew z żyły łokciowej. Nieznaczny ból może wynikać z wkłucia igły do żyły. Pacjent powinien być na czczo. Badanie poziomu B12 nie jest refundowane i kosztuje ok. 22-28 zł. Czas oczekiwania na wynik to jeden dzień.

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-05-29 o 16:42
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 16:46   #4483
pola25
Zakorzenienie

Norciu ja z całego serca polecam ten katarek,Syn miał straszne katary i to rewelacyjnie mu ściągało i w bloku mieszkalismy,jak zaczęliśmy go używać.
Stary 2018-05-29, 16:46   #4484
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Polu najniższą hemoglobinę miałam na poziomie 11,7

Po wizycie wszystko ok, szyjka zamknięta, nadal długa Mała waży ok. 2300 - nie mam wyników z aparatu usg bo ginka zapomniała mi wkleić do karty ciąży no i jest odwrócona główką do dołu Tak w ogóle witam się w 35 tc

Miałam też badanie GBS - na wyniki czeka się do 2 tyg. w labku - jakoś mi się to dość długo wydaje

Cieszę się że waga stoi w miejscu - od początku ciąży tylko 3 kg na plusie
Gratki!
To raczej normalny czas, bo to przecież hodowanie bakterii

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Kropka ja tez bardzo lubie coelho chocisz dawno nie czytałam
Pozytywna super że wizyta udana waga Maleństwa w porządku
Co do mężów to ja mojego tez zasypuje slowami jak wraca do domu, bo chce mu przekazać wszystko co wymyslilam w ciagu dnia itp itd, a mój Kochany jest po prostu zmęczony i ja sie wtedy wsciekam że nie ma z nim rozmowy
Depilacja ? To pod brzuchem coś jest ?
Cami super ze wizyta udana !
Po wizycie u diabetologa ok ! Nie dostalam insuliny, nie ma potrzeby uspokoił mnie trochę znowu przytylam wiec od początku ciazy to juz 12 kg trudno, zrzuce po porodzie
Jest straszny upał ! Jak jeść to tylko cos chlodnego. Ewentualnie pizzę

Heh, u mnie przez lata też kiepsko było w sprawie zaangażowania w rozmowę i słuchania moich wywodów Ale jak już wspominałam kiedyś, u nas staż i tzw dotarcie się sprawiły cuda! A pomyśleć, że kiedyś z lekceważeniem podchodziłam do tego, myśląc że i tak jesteśmy taką wspaniałą parą
Cieszę się z dobrych wieści
Co to za smutki na wagę? Przecież to normalny wynik w ciąży!

Cytat:
Napisane przez ovejita Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam jeszcze pytanko wyprawkowe, które chyba jeszcze się nie przewijało: inhalator. Warto kupować?

Ostatnio koleżanka mi poradziła bym się rozejrzała i coś kupiła, żeby nie zaprzątać sobie głowy po porodzie w razie "w", a zawsze się przyda...
Dla mnie zupełnie niepotrzebne do wyprawki. To tak jakbyś już z góry zakładała, że dziecko będzie Ci na okrągło chorować
Ja też mam, ale kupiłam mając już dwoje dzieci, jedno w żłobku, drugie też dużo chorujące w przedszkolu/szkole.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 16:48   #4485
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratki!
To raczej normalny czas, bo to przecież hodowanie bakterii

Heh, u mnie przez lata też kiepsko było w sprawie zaangażowania w rozmowę i słuchania moich wywodów Ale jak już wspominałam kiedyś, u nas staż i tzw dotarcie się sprawiły cuda! A pomyśleć, że kiedyś z lekceważeniem podchodziłam do tego, myśląc że i tak jesteśmy taką wspaniałą parą
Cieszę się z dobrych wieści
Co to za smutki na wagę? Przecież to normalny wynik w ciąży!

Dla mnie zupełnie niepotrzebne do wyprawki. To tak jakbyś już z góry zakładała, że dziecko będzie Ci na okrągło chorować
Ja też mam, ale kupiłam mając już dwoje dzieci, jedno w żłobku, drugie też dużo chorujące w przedszkolu/szkole.
Pewnie to normalne ale jak zawsze wszystkie wyniki były dość szybko to nagle doznalam szoku

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 16:48   #4486
pola25
Zakorzenienie

MalaGosia może rzeczywiście warto zbadać b12?
Stary 2018-05-29, 16:55   #4487
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Karolina faktycznie lipa z tymi mebelkami. Ja pewnie odstapilabym od umowy. Moze w tym zaufanym sklepie beda miec jakies lepsze info i moze tam juz beda dostepne te meble?

Folinka to Benio juz kawal chlopa! Chociaz nie zdziwilabym sie, gdyby Kropson miał podobną wage

Norka ja nie znam tego aspiratorla o ktorym wspominasz. Ja kupilam Fride za 20zl ew. dokupimy katarek jezeli sie cos nie sprawdzi. Ale wlasnie nas też przerazalo to podlaczanie do odkurzacza...

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 17:03   #4488
odowska
Zadomowienie

Dzień Dobry!

Cytat:
Dziękuję Ci za dobre chęci, ale nie trzeba Mój tż jest strasznym geekiem, nie wiem nawet kiedy on czyta o tym wszystkim i zna się na nowinkach technicznych i sprzętach. A ja przy nim też wiem chyba więcej niż przeciętny konsument i mam specyficzne wymagania co do sprzętów. W każdym razie model już raczej wybrany tylko po prostu nie chcę wydawać pieniędzy tak o, tylko czekam na okazję jak np. urodziny

Jeśli jeszcze zdążyłam, to trzymam kciuki za wszelakie wizyty!

Ja wracam w mój tryb aktywny Dziś sporo różnych załatwień. Żelazko już zwrócone i nowe mam w domu! Haha, to chyba jedynie tak przed porodem potrafię się cieszyć z żelazka

Ja czekam bardzo niecierpliwie na moje usg i decyzję o porodzie... Zakładam, że Beni może już nawet 3 kg przekroczyć! Chyba od jego wagi będę w dużej mierze uzależniać decyzję o cc

Współczuję Ci tej decyzji sn czy cc.

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Tak, to byłam ja i mój kot Jeśli nastąpiła jakaś krótkotrwała podmiana na Twojego, to była niezauważalna i świetnie przeprowadzona, bo Penka nic nie dała po sobie poznać, że może nie być sobą A Twój kot też jest taki malutki (Penka ma 5 lat i waży 3,3 kg), czy bardzej chodzi o podobieństwo 'z mordki'?

Dodam jeszcze, że mnie też irytuje, jak mężu chucha mi w nocy, leżąc na boku, a ostatnio jeszcze zaczął chrapać (solidarnie ze mną jest w ciąży i przybyło mu kg, w tym upatruję przyczyny tego pochrapywania ), więc też mi się zdarza, że go szturcham czy po prostu ręcznie przewracam na plecy lub drugi bok. Nie jesteś więc sama żoną roku

Wybaczcie, ale nie odniosę się bardziej szczegółowo do Waszych postów, jestem - podobnie jak większość z Was - jakaś półżywa dzisiaj. Na dworze upał, ale to nawet nie o to chodzi, bo w naszym mieszkaniu na parterze mamy 22 stopnie, więc bardzo fajnie, taka naturalna klima, ale gdzieś do niczego nie mogę się zabrać, leń totalny, liczę na jakieś przebudzenie mocy do wieczora, bo aż głupio tak trwonić dzień...
Twoja ma 5lat? To faktycznie jest drobna, moja wygląda z postury i umaszczenia bardzo podobnie, ale ma ledwo ponad rok, więc jeszcze może jej się przybrać.

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Patrycja ściskam Cię i mam nadzieję, że koniec końców poukłada Ci się w życiu i będzie dobrze. Przykra sytuacja z psem, jednak jeżeli oddałaś zaufanej osobie i nadal jest blisko, to może Twój syn będzie mógł go odwiedzać?

Ha ha z tymi fochami, to ja też mam takie zapędy. Np. w sobote popłakałam się, bo mąż nie złożył mi życzeń na dzień matki od razu tylko przy śniadaniu. Ibyło mi przykro że nie myślał o tym od rana

No i to spanie... Mam wrażenie, że rano budzę się bardziej połamana niż po całym dniu chodzenia po najwyższych szczytach... Ręce drętwieją, tu brzuch przeszkadza, na tym boku nie bo ciężko się oddycha, na drugim też nie bo niewygodnie mi... TO jest straszne!

Soli ograniczam, ale dobiłaś mnie z tą kiełbaską z grilla Ma to sens, ale jak to zrobić, kiedy sezon grilowy jesdt już na dobre rozkręcony?

Ja zjadłam botwinke a potem pół paczki wafelków.. a byłam taka dzielna w niejedzeniu słodyczy

Wysłałąm Ci wiadomość priv bo nadal nic nie dostałam. Coś się połączyć nie możemy Ale robisz smaka z tymi truskawkami! Co z tego, że wczoraj prawie kilogram zjadłam

Czekam na pokoik Ja kupiłam fotel ektrop. Uszaka uwielbiam, ale tak do czytania. Jak dla mnie jest mało "przytulny" i ma niskie podłokietniki. No i drogi... I tz nienawidzi go Przy ektrop jedyny minus, że oparcie nie sięga głowy, ale myślę, że jakoś przeżyję.

Bujany Moje marzenie! Ale nie znalazłam nic, co odpowiadałoby mi wizulanie lub cenowo...

Jadę dzisiaj na spotkanie z położną- będziemy kąpać Mąż niestety nie da rady jechać ze mną, będę go uczyć potem
O wybacz! Ja się już tak odzwyczaiłam od mięsa, że mi lekko przychodzi napisanie "zrezygnuj z kiełbaski". Jak lubisz, to faktycznie nie takie to proste. Ale ale z grilla jest bardzo smaczna pierś z indyka w marynacie z sokiem cytrynowym. Bardzo szybko przechodzi tą marynatą, czasem nawet ze 2 godzinki wystarczą.

U mnie wyprawka małymi kroczkami dalej się kompletuje. Dziś przyszło zamówienie mydełek (dopiero w niedzielę zamawiałam) i powiem Wam szczerze, że się postarali. Nie dość, że szybko, ładnie zapakowane, to jeszcze dostałam sporo próbek kremów i małą paczuszkę glinki różowej. Młody sobie wymyślił niezłą zabawę z chrupkami, którymi paczka była wypełniona Także mam już czym Juniora umyć, kupiłam mu marsylskie z oliwką z oliwek.

Nowy wpis na bloga pisałam z myślą o Was tak naprawdę, bo pamiętam, że kiedyś Wam wspomniałam o książeczkach dla niemowląt. Skrobnęłam coś więcej w temacie, mam nadzieję, że się przyda: http://natalia-lub.pl/index.php/2018...a-niemowlecia/ Przy okazji moje kocicie też się załapały na sesję.
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 17:15   #4489
pola25
Zakorzenienie

Odo jakie mydełka zamówiłaś??

Poczytam o książeczkach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-29, 17:25   #4490
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Odo świetny artykuł o książeczkach! Dziękuję

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 17:30   #4491
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobrze, że choć bujaczek poprawił Ci humor! Swoją drogą super zakup! Marzył mi się ale raczej, nici z tego
Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Polu
właśnie leżę, popijam wodę z sokiem z żurawiny ale nie jest najgorzej. Burza przeszła bokiem, powiało, pogrzmialo i tyle.
Tż pojechał z córką na basen jak będzie wracał to ma kupić truskawki i lody do mrożonej kawy. Więc jak sobie takich smakołyków pojem to na pewno będzie jeszcze lepiej

Same pyszności
Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Paulinko, prosiłam już wiele razy, ale on po przyjściu z pracy jest tak zmęczony, że po prostu chce usiąść i odsapnąć chwilkę. Ale już wymyśliłam jak go zmusić/zachęcić do prysznica zaraz po przyjściu.. czekać na niego pod prysznicem! Ale nie w negliżu, nie lubię kłaść się spać z mokrymi włosami, więc 24 godzina to za późno na prysznic. Wyjdę dopiero jak mąż wejdzie.
Emilko, ja mam dwa ręczniczki 100x100 cm z kapturkiem, więcej nie planuję.
Poluś, ha! A ja sama sobie zrobiłam ze swojskich ziemniaczków na obiad. Mi znajoma mówiła, że inhalator bardzo się przydaje, żeby kupować od razu, ale coś mi się nie widzi. Kupię może bardziej na jesień/zimę.

Śliczny kocyk, Elu! Ja się wstrzymałam z zakupem. W lumpeksie kupiłam kocyk, ale z jednej strony bawełna, z drugiej meszek w stanie idealnym za 4,50. Pomyślałam, że będzie akurat na jesienne i zimowe spacery.

Jesteś cała po tym gradzie?
Karolinko, ja bym się tak bardzo nie martwiła. Z tego co piszesz, to naprawdę nieźle Tobą się opiekują, w sensie - za tydzień kolejny skan, potem kolejne USG za 2 tygodnie, wszystko chcą mieć pod kontrolą i jeśli rzeczywiście będzie coś nie tak, to nie będą zwlekać. Ja osobiście byłabym bardzo zadowolona z takiej opieki. 1700 gram na 32 to nie jest absolutnie mało, to jest idealnie według siatki centylowej. Zobaczymy za 2 tygodnie ile maluszek przybrał na wadze. Folinko, też czekałabym na jakąś okazję. Też lubię czytać dużo zanim coś kupię czy ogólnie zaznajomić się z tematem. Nie cierpię kupować w ciemno, zaraz po wejściu do sklepu. Tak było ze wszystkim - pralką, lodówką, telewizorem, laptopem, wózkiem, łóżeczkiem, materacem.. oj, długo by wymieniać! Może to nie dotyczy bezpośrednio nowinek technicznych, bo takowych nie wyszukuję, ale przewertować temat wzdłuż i wszerz, to obowiązek.

Liii tam, ja też cieszyłabym się bardzo z nowego żelazka, bo te które mamy, jest raczej starszej daty i słabo tam para działa, więc psikam na ubranie tuż przed przejechaniem.

Beni będzie raczej większy niż twoje wcześniejsze dzieciaczki?

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

Zacny bujaczek! A na twoim miejscu, zrezygnowałabym z mebli, chociaż skoro są one właśnie te wymarzone, to nie jest wcale takie łatwe.. Jeszcze jak kobieta się uprze, ale z takim producentem, to bałabym się, że nie zobaczę ani mebli ani pieniędzy, więc niech zwracają czym prędzej, a Ty poszukaj szybciutko innego kompletu. Może to wszystko nie jest bezcelowe? Może gdzieś tam czeka na Ciebie jeszcze piękniejszy komplet? Gosiu, sama takiej sytuacji nie miałam, ale znalazłam w necie na forum cosik takiego, dwie wypowiedzi:
"Anemia w ciąży nie musi wynikać z niedoboru żelaza, ale również Wit B12. Żelazo koniecznie musi być brane z wit. C. Pokrzywa też bardzo poprawia morfologie - tak jak pisały już poprzedniczki. Ja od siebie mogę polecić naturalny preparat w postaci soku (mój lekarz powiedział, ze jest w porządku i przez miesiąc mam go pic i zrobić kontrolne badania). Rabenhorst Plus, bogactwo żelaza plus witaminy."

"W ciazy to normalne nie jest jakaś zla do zadnego hematologa nie idz.
Do hematologa idzie sie jakbys poza ciaza niska caly czas miala .masz lekka anemie anemia zaczyna sie ponizej 11.
Dzidzia ciagnie z Ciebie mi co prawda pozno spadla hemoglobina bo jakos w 29 tyg mialam 10.6 ale bralam zelazo chyba przez tydzien dwa tardyferon i potem do konca ciazy mialam ponad 12. Pij pokrzywe, soki z buraka jak nie lubisz samego to mieszaj z innym sokiem mojej mamie wlasnie bo buraku hemo pieknie skoczyla, mieso teraz masz sezon na owoce to jedz truskawki i maliny one sa dobre na hemo. Nie wiem jak to sie ma do tego, bo ja bralam z magnezem w ciazy zelazo , ale czytalam zeby nie brac magnezu razem z zelazem, bo sie niby niweluja zeby odczekać 2 h po zelazie z magnezem, pozniej robilam odstępy jak to przeczytałam. A w witaminach dla kobiet w ciąży masz razem tyle ze za malo zelaza i slabo sie wchłania.Moze nie dziala akurat na Ciebie to zelazo, widzisz mi tardyferon podniosl hemoglobine, a czasem slyszalam ze na kobiety nie dzialal
Bierz kwas filiowy on jest dobry na krew i wit c." - tylko tutaj dziewczyna pisze o hemoglobinie na poziomie 10,6.
Tak, tak obserwowałam z okna jak bije po naszym samochodzie wyglądało strasznie..
Cytat:
Dziewczyny, miałam kupować aspirator Katarek, ale jak myślę o tym każdorazowym wyciąganiu odkurzacza, to mi się odechciewa. Mieszkamy w bloku, gdzie wszystko słychać i nie chciałabym budzić sąsiadów nocą. Znalazłam takie cuś jak aspirator Haxe - co o nim myślicie?

Czy badanie witaminy B12 boli? Oznaczanie poziomu witaminy B12 polega na badaniu krwi, pacjentowi zostaje pobrana krew z żyły łokciowej. Nieznaczny ból może wynikać z wkłucia igły do żyły. Pacjent powinien być na czczo. Badanie poziomu B12 nie jest refundowane i kosztuje ok. 22-28 zł. Czas oczekiwania na wynik to jeden dzień.
Ja kupiłam katarek, mimo że mamy sąsiadów za ścianą. Ale z tego co widziałam u siostry, kiedy stosowała go przy małej to włączała odkurzacz na najmniejszy poziom i praktycznie wcale tego nie było słychać a podobno mega wygodne przy zatkanym nosku u dziecka. Nie wypowiem się o tym co pytasz, bo nie mam Kochana pojęcia

Stary 2018-05-29, 17:39   #4492
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Odo jakie mydełka zamówiłaś??

Poczytam o książeczkach
Dla mnie i czasem dla Młodego: https://www.marsylskie.pl/pl/p/Mydlo...0g-Saryane/797

Dla Juniora (myślę, że wystarczy na rok): https://www.marsylskie.pl/Mydlo-mars...A-Z-OLIWEK/128

Mała wada taka, że trzeba sobie samodzielnie pokroić i nie leży tak ładnie w dłoni, jak te okrągłe.

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Odo świetny artykuł o książeczkach! Dziękuję
Cieszę się
Stary 2018-05-29, 17:42   #4493
cambria04
Rozeznanie

Cytat:

Hej wpadam odpisać na szybko, bo jeszcze nie pocytowałam, ale tak już dziewczyny wspomniały zbadaj sobie poziom B12,. Ja mam hemoglobinę teraz 8,7 i prywatnie sprawdzałam sobie b 12 właśnie czy to nie taki niedobór, normalnie z żyły pobierają krew do badania. U mnie wyszła w normie, ale żelazo na niskim poziomie. U Ciebie może być odwrotnie wtedy jeśli dobrze kojarzę dostaje się zastrzyki, żeby uzupełnić niedobór tej witaminy.

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 17:44   #4494
pola25
Zakorzenienie

Odo dziękuję.
Stary 2018-05-29, 17:45   #4495
odowska
Zadomowienie

Norka Właśnie też mi się ostatni rzucił w oczy ten aspirator Haxe. To na baterie jest prawda? Przy Młodym kupiłam Sopelek, czyli taki co rodzic swoją siłę ssania musi dołożyć. Ale w sumie dlatego, że nie mieliśmy wtedy odkurzacza Nie zaprzyjaźniliśmy się z tym Sopelkiem kompletnie. Zawsze była walka o odciąganie. Dlatego z wielką ulgą przyjęłam, że Młody się nauczył sam smarkać. Teraz właśnie też dumam. Jak nic nie wymyślę, to chyba kupię staromodną gruszkę, bo teraz niby odkurzacz mam, ale wyciągać go za każdym katarem też średnio mi się widzi. Ale ten Haxe jest kuszący.
Stary 2018-05-29, 17:51   #4496
Sandam13
Rozeznanie

Ja już po wizycie, ale wcale nie jestem spokojniejsza. Mały dalej jest malutki ma 1.6kg i troche to lekarza niepokoi, pytał o moją wagę urodzeniową i czy na prenatalnych wszystko wychodzilo dobrze. Mierzył go 2 razy ale za każdym razem waga taka sama, powiedział że daje małemu jeszcze 3 tygodnie cokolwiek to znaczy.. Wszystko poza wagą jest dobrze dlatego niewie skąd taka niska waga. I ja też już zaczęłam się martwić.. Za to mały teraz szaleje chyba chce mnie uspokoić...
Za to diabetolog bardzo że mnie zadowolony, bo miałam badania jakieś, które wyznaczają średnią cukru z ostatnich 3 miesięcy i podobno zdrowi ludzie mają poniżej 5,8% a ja mam 5% więc idealnie.
Kolejna wizyta u gina 19.06 Blanka jak znajdziesz czas to wpisz, proszę.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 17:55   #4497
pola25
Zakorzenienie

Sandam a w którym jesteś tyg?
Stary 2018-05-29, 17:57   #4498
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Sandam a w którym jesteś tyg?
31+4

Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-29, 18:11   #4499
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
31+4

to normalna waga maluszka
Stary 2018-05-29, 18:16   #4500
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
MalaGosia może rzeczywiście warto zbadać b12?
Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Hej wpadam odpisać na szybko, bo jeszcze nie pocytowałam, ale tak już dziewczyny wspomniały zbadaj sobie poziom B12,. Ja mam hemoglobinę teraz 8,7 i prywatnie sprawdzałam sobie b 12 właśnie czy to nie taki niedobór, normalnie z żyły pobierają krew do badania. U mnie wyszła w normie, ale żelazo na niskim poziomie. U Ciebie może być odwrotnie wtedy jeśli dobrze kojarzę dostaje się zastrzyki, żeby uzupełnić niedobór tej witaminy.

Dziękuję Wam za podpowiedzi, bezcenne, naprawdę. Jutro rano pójdę do laboratorium spytać czy u mnie oznaczają witaminę B12
Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie, ale wcale nie jestem spokojniejsza. Mały dalej jest malutki ma 1.6kg i troche to lekarza niepokoi, pytał o moją wagę urodzeniową i czy na prenatalnych wszystko wychodzilo dobrze. Mierzył go 2 razy ale za każdym razem waga taka sama, powiedział że daje małemu jeszcze 3 tygodnie cokolwiek to znaczy.. Wszystko poza wagą jest dobrze dlatego niewie skąd taka niska waga. I ja też już zaczęłam się martwić.. Za to mały teraz szaleje chyba chce mnie uspokoić...
Za to diabetolog bardzo że mnie zadowolony, bo miałam badania jakieś, które wyznaczają średnią cukru z ostatnich 3 miesięcy i podobno zdrowi ludzie mają poniżej 5,8% a ja mam 5% więc idealnie.
Kolejna wizyta u gina 19.06 Blanka jak znajdziesz czas to wpisz, proszę.

Ale chyba spokojnie mieści się w siatkach centylowych? Nie wiem czy to tak mało, jak mój miał 1360 g to według usg wychodził na 30+2 czyli bardzo podobnie jak Ty teraz jesteś, nie martw się

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości