![]() |
#4591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV
Cytat:
Potem wrzucam do piekarnika na 30-40min na 200 stopni. Po 15min obracam,żeby się nie przypalily. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4592 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bylam.dzisiaj.na wizycie i zmartwilo mnie ciśnienie 150:80,lekaez kazal.kontrolowac i.jeśli w domu.przekroczy 140/80 to brac.dopegyt.
Rano mierzylam.i bylo ok.Po powrocie od gina wyższe ale w normie. I waga mi.podskoczyla i.zaczynam.sobie wkrecac... Mała waży ponad 2,5 kg,jeśli wierzyć maszynie to.sporo.przybrala w ciągu.tygodnia. No i szyjka skrócona.I.ja się głupia cieszę,bo coś się zaczyna dziać. Wizyta za 2-tyg i może będzie rozwarcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4593 |
Zadomowienie
|
Polu moze u ginekologa byłaś troszkę poddenerwowana i z Stad to ciśnienie. Tez pogoda nie sprzyja, kontroluj zgodnie z zaleceniem. Nie dziwie sie, ze sie cieszysz Ty juz lada moment bedziesz miec ciszę donoszona, waga tez dzieciątka ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4594 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Za to wlasnie spojzalam na wyniki i leukocytow w moczu mam az 500 😱 a sie zastanawialam dlaczego dala mi tab z żurawiną ![]() Faktycznie czasami mnie troche pecherz boli. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4595 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U niego zawsze miałam wyższe,ale.nie aż.150. W ogóle męczy mnie ta pogoda,duszno,ciężko mi.funkcjonować |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4596 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ciśnienie kontroluj, ale to może być też od tych upałów ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4597 |
Zakorzenienie
|
Jak coś to mega polecam odplamiacz dla niemowląt z Frosch. Delikatny, bez większego zapachu chemii a daje rade.
Wyjdą mi 3 pralki ubranek na 56. Jedna pralka na rożki, prześcieradła, i ręczniki do kąpieli. :strach: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-05-30 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4598 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() malutka już duża, jeszcze troszkę i można rodzić ![]() Cytat:
oj widzę, że więcej nas niewyspanych dziś ![]() ja przygotowałam na jutro mięsko na obiad, bo wpada siostra z rodzinką i mama ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4599 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wstawilam pierwszą pralke bodziakow - rozmiary do 68. Potem chyba polspiochy wstawie ![]() Na oviad dzis kompletnie nie mam pomyslu. Nie chce sie nic robic.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4600 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
W poprzednich ciazach juz mialam po 2 cm rozwarcia w tym tyg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4601 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny. ja juz od rana pracuje ale tak mi sie nie chce...
Ovejita bujaczek ma trzy pozycje prawie siedzaca, odpoczywajaca I prawie lezaca. bardzo latwo zmienic. Najbardziej mi sie w nim podoba to ze nie ma tam zadnych bajerow jest prosty I ma podstawowe funkcje no I wykonany jest bardzo starannie. Anima bujaczek kup koniecznie! I mam te same przemyslenia w nocy jak wstaje sikac ze juz za chwile bede wstawala do maluszka... Zgrusia to masz jak ja. moj tez mowia ze marnnie przyrasta ale staram sie na razie nie martwic. jak to potwierdza to wtedy ewentualnie zaczne planowac wczesny porod. Emma miesiac Ci zostal wow/mi tez cos maslo smakuje ostatnio ale zgaga mi nie pozwala jego jesc... Anima truskawki swietny patent z mrozeniem. potwierdzam ze wtedy sie nie sklejaja I mozna rozmrozic na sztuki. Madziara bluzkami sie nie martw ;D. siostra I mama chcialy dobrze. ja to nie lubie dekoldow za duzych ale ja to nie mam co pokazywac ani czym sie chwalic ![]() Folinka moja macica tez znacznie za wysoko... mowia ze to przez tego miesniaka... a co do glowki to zawsze mi sie wydawalo ze na poczatku zawsze glowka jest troche znieksztalcona, dochodzi do swojego ksztaltu dopiero po porodzie jak juz nei ma na nia nacisku. Kropka przyuczasz sie do fachu z pieluchami. Asiaczek kwazne I slodkie jak najbardziej pasuje. Eksperymentuj I daj znac jak wyszlo! Zua gratulacje za kontrakt. A masz kogos bliskiego w razie potrzeby??? zeby z Toba byl w tych najblizszych dniach. mam nadzieje ze maz da rade skonczyc przed czasem! Pola cisnienie moze byc spowodowane tym ze sie czyms zdenerwowalas wczesniej lub ze biegiem szlas na wizyte... ja musze zawsze glebiej pooddychac przez 10-15 minut zeby sie uspokoic szzcegolnie jak biegne na wizyte z wizja ze sie spoznie... Blanka patemnt na ziemniaczki brzmi smakowicie. ale czy one nie puszczaja za duzo wody z tych przypraw jak tak dlugo w nich stoja??? poszlismy z mezem wczoraj do wloskiej restauracji na obiad bo po malowaniu juz nie bylo jak ugotowac I uzgodnilismy wspolnie ze meble bardzo chcemy te ktore zamowilismy. zadne inne nam sie nie podobaja ![]() zgaga mnie znowu molestuje od wczoraj. cala noc I od rana... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4602 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Blanka ale masz tych ubrań 🤯 ja też dzisiaj zaczęłam pranie ale podzieliłam sobie na białe, kolorowe i reczniki z pieluchami i wszystkiego wyszło mi 4-5 prań więc chyba mam za mało wszystkiego ![]() ![]() Ja się ostatnio wogóle nie udzielam bo zaniemogłam przez upały ale czytam pilnie wszystko co piszecie. Z racji tego że brzuch mi sie napina i szyja skraca to przyspieszyliśmy przygotowania i mamy już wózek, łóżeczko i komodę. W tym tygodniu planuję spakować torbę do szpitala i skończyć temat ubrań i pieluch. Co do prania tapicerka w wózku u nas nie ma co prać bo wózek jest w skórze ale pierzemy fotelik. Dużo sił w ten gorąc Kobitki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4603 | ||||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do mnie nie dochodzi, że za moment chwilę będę trzymać Maluszka w ramionach... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Może pojadę dzisiaj do lumpa? ![]() Aa Dziewczyny od wielo! Odebrałam dzisiaj otulacze PUL! Są takie malutkie... Niby do 7kg, ale teraz boję się, że będą za małe... Ale jaram się nimi jak nigdy! Jakbym miała jakąś maskotkę, to bym już trenowała ![]() ![]() ![]() Czekam jeszcze na napy fresh i je wypiorę i odkażę (kupiłam używki).
![]() |
![]() |
#4604 |
Rozeznanie
|
Ja mialam 2 pralki jasnych, 2 pralki kolorowych, 1 pralke ciemnych, 2 pralki z kocykami i pościelą. I jeszcze reczniki misze wyprac bo zapomnialam ze potrzebuje reczniki dla malej
![]() Przeznaczylam dla niej komode z trzema szufladami i jest za mala i musze dokupic jakies pudla ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4605 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny,
Ja dopiero założyłam konto i trafiłam na forum i szczęśliwie pierwszy temat, który mi się wyświetlił to ten ![]() Sama mam termin na 20 lipca także jeszcze mam trochę czasu na nadrobienie tych 100 stron ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4606 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pokaż otulacze, ja już wystawiałam kiedyś te co mi przyszły z ali i tylko newborn jest takie maleńkie a one size wydaje się normalne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4607 |
Zakorzenienie
|
Co do ziemniaków to nie zauważyłam, aby były mokre
![]() A co do prania, to ja mam z każdego rodzaju ubranek po 10szt. W rozmiarze 56. A pralkę mam pojemności 6kg. Mam dwa prania jasne i jedno ciemne. Za to ubranek na 62-68 chyba będzie z 5 pralek... Ale narazie się za to nie biorę. W następnym tygodniu haha Skarpetki wypiore wrzucając w poszewke na mała poduszkę...bo nie chce luzem do pralki wrzucić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4608 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4609 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj kalialina. To Twoj pierwszy maluszek??? Cytat:
A to musze sprobowac taki sposob na ziemniaki! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4610 |
Zadomowienie
|
kropka też jadłam jabłka ale mi przeszło
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4612 |
Wtajemniczenie
|
Karolinko jaj mąż pojedzie to ja przeniose się tymczasowo do rodziców - mąż tez nie chce żebym sama byla, a moja mama ma tylko mnie, więc nawet by mi nie pozwoliła. Ja tez będę sie czuła bezpieczniej z kims obok.
Co do mebli to pozostaje tylko trzymać kciuki, żeby sie wyrobili...i w temacie zgagi to ja wczoraj nie mialam ![]() Ja juz nic z ciuszkow nie kupuje do porodu. Jak będzie mi za mało to wygonie męża do lumpa z rozkazem zakupu bodziakow - bo zapewne tego bedzie schodzilo ma początku sporo. Zobacze jeszcze jak bedzie z pajacami - wlasnie to wypiore w następnej kolejności ![]() Kalialina witaj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4613 |
Przyczajenie
|
Mam 23 lata i to moja pierwsza ciąża, 33 tc, będzie Wiktorek
![]() Przepraszam, że tak bezosobowo odpowiadam, ale muszę się jeszcze nauczyć tego forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4614 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zua to dobry plan. Na pewno lepiej byc przy kims blisko! Cytat:
to gratulacje. Forum jest fajne. Dziewczyny z jakich Wy aplikacji korzystacie??? Mialam ta applikacje WIzazowa ale juz jej nie ma w apple store. jak mi wyczyscili ustawienia to mi skasowalo ta applikacje I juz sie nie pokazuje. szukam czegos latwego na zastepstwo... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze pranie wisi, pies pilnuje haha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4616 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trochę żałuję, że te ubranka nie pachną... Ale trudno, lepiej jak są bezzapachowe, nie będą małej drażnić. Też masz tego dużo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4618 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny piszecie własny plan porodu czy korzystacie z gotowych wzorów na stronie szpitala? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4619 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Z mojego doświadczenia to rzadka sztuka w Pl. Cytat:
Powodzenia z zakupami! Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale żeby w macicy się coś zniekształcało to nigdy nie słyszałam... Kciuki za mebelki w takim razie! Coraz więcej prań rusza widzę. Niech szybko schną i łatwo się prasują ![]() ![]() Kochane! Obwieszczam dziś mój wielki dzień ![]() ![]() Aż się sama dziwię, że tak lekko tą ciążę przeszłam, przepracowałam, ani jednego dnia zwolnienia, choć na pewno nie bez znaczenia był fakt pracy po 2, czasem 3 dni w tyg tylko.
![]() |
![]() |
#4620 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja plan porodu wypełniam na tej stronie ![]() http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.